|
|
#3331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to ciekawe, ciekawe intrygujesz mnie, moja panno ![]() buziak |
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Lalala, a ja, żeby co poniektóre podnieść na duchu, napiszę iż dzisiaj dostałam pracę!
Zaczynam od wtorku, jeżeli zdążę badania we wt. zrobić ![]() Po przestoju niesamowitym w kwietniu, kiedy żadna zbłąkana dusza nawet nie dzwoniła (a przepraszam, warsztat samochodowy na pracownika biurowego na niepełny etat, im chyba wysyłałam po omacku i jak leci postanowiłam wykorzystać szansę na maxa na testach, na rozmowach do urzędów różniastych. I uczyłam się, uczyłam, ćwiczyłam przed lustrem ... I w końcu, w tym tygodniu - doczekałam się, byłam na rozmowie i 2 testach do 3 miejsc, i jedno wypaliło. Genialnie ![]() Dostałam się do jednostki budżetowej, jako jedyna na kilkadziesiąt osób. Lalala. Na każdego czeka jakieś miejsce, naprawdę w to wierzę, tylko czasem trzeba lepiej poszukać, dłużej, albo się przygotować tak żebyś "sprzedała piasek na pustyni". Ale mnie to podbudowuje, nawet po tej nieszczęsnej umowie na pół etatu, nie zdążyłam się zarejestrować w PUP, bo już zaczynam ...
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz zostaje ci tylko świętowanie w ten weekend majowy
|
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dzięki
Prawdę mówiąc, czekałam cały czas z utęsknieniem na telefon jakikolwiek, a tu zero odzewu (poza państwówką, ale oni muszą zaprosić, jak spełniamy wszystkie wymagania). Wiem, że nie byłam w takiej sytuacji jak większość dziewczyn tutaj, bez zajęcia rok itp. Ale nie mogę w to uwierzyć jeszcze, dopóki nie ma umowy podpisanej to ... ![]() Łącznie szukałam 3 mce fajnej pracy. Dla urozmaicenia wzięłam pół etatu, ale po tej ostatniej pseudo pracy na 3 mce, w której podstawowe obowiązki to telemarketing, ulotki, a potem aktywna sprzedaż, to już miałam serdecznie dosyć. Nigdy nie miałam tam przerwy, np. na zjedzenie, picie. Ale najważniejsze, aby wysikać się to też nie, wielkie problemy ... Bo od razu 1000 pytań, typu "ile telefonów już dzisiaj zrobiłaś? ale to musisz się lepiej organizować, na silesii robią po 100 dziennie..." i w tym tonie. Doskonale wiem, iż to zależy od oddziału i lidera ale bez przesady. Więc na dzisiejszą wiadomość, moja mama odpowiada - "No, to będziesz mogła sikać swobodnie" |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
To ja się ciesze razem z tobą. Gratulacje .
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie, że zniknęłam na chwilkę z forum, ale musiałam się pozbierać psychicznie
We środę niestety TŻ został zwolniony z pracy i obydwoje jesteśmy na bezrobociu!!! Nie wiem, jak to wytrwamy i jak mam się z tego podnieść (zrozumie, że utrzymujemy się sami). Byłam w międzyczasie na rozmowie, ale to była jakaś wielka ściema i nawet nie chcę opowiadać o czym było. Prawdopodobnie musieli przeprowadzić rekrutację, a już ktoś był zatrudniony. Porażka... na razie weekend odbuduję się psychicznie i od wtorku poszukiwania pełną parą. Przepraszam, ale mam takiego doła, że nie jestem w stanie nawet myśleć...
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
AnielicaS tak mi przykro
.Wiem, że teraz wam ciężko, ale nie poddawaj się. Najgorsze co możesz robić to się załamać. Nabierz sił przez ten weekend i szukaj tak jak piszesz. Na pewno coś znajdziesz. Musisz! Trzymam kciuki. A czegoś konkretnie szukasz?
|
|
#3347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Prawdopodobnie wyląduję w sprzedaży, a tak marzyła mi się jakaś biurowa praca (niestety brak języka, brak doświadczenia), w banku (brak doświadczenia). Przeglądam już wszystkie ogłoszenia i w desperacji gdzieś na sprzątaczkę zaraz pójdę (nie ubliżając nikomu!!), czy na zieloną trawkę.. ech...
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Moze na przetrzymanie sprobuj w markecie na kasie albo w McDonalds. A jak troche staniecie na nogi, to pelna para uderzysz na rynek pracy
Powodzenia!
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
AnielicaS cóż mogę powiedzieć...przykro mi. Jakoś dacie radę! Może faktycznie teraz bierz byle jaką pracę, aż staniecie na nogi i szukaj czegoś lepszego w międzyczasie. MUSI być dobrze!
Byłam w piątek na tej rozmowie do firmy logistycznej. Pan obawiał się czy mi taka praca będzie odpowiadać, skoro pracowałam jako asystent spedytora, a tu jest mało odpowiedzialna (skanowanie dokumentów, wprowadzanie do systemu itp), typowa praca z papierkami i bez nerwów. A ja mu odpowiadałam w tym stylu, że tak, że chętnie poznam pracę w spedycji od strony "papierkowej" itp itd. Jednak coś mi się wydaje, że wg niego miałam za wysokie kwalifikacje. ![]() MASAKRA! Wygląda na to, że na spedytora lub asystenta się nie nadaję, bo za mało w tym pracowałam, a do dokumentacji to myślą, że będę chciała wiać na spedycję i nie szukam papierkowej pracy! Takie mam odczucie, ehh..Dziś wróciłam z wypoczynku w górach, ale znowu dopadł mnie zły humor, bo od jutra znowu szukanie, a już brak mi sił. W czwartek idę na test do Urzędu Marszałkowskiego, uczę się od jutra...Około 180 chętnych...
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem tak wlasnie jest, ze chcialob sie obnizyc loty, troche wyluzowac, a nie chca czlowieka przyjac myslac, ze ma sie za wysokie kwalifikacje albo brak ambicji... |
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Krzyżowej niedaleko Jeleśni.
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
mi z portali przyszedł jeden email tylko
chyba musze znowu przejśc sie do up
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
andra Gratulacje!! Też pracowałam w telemarketingu, to najgorsze co może być. Choć koleżanka pracuje też podobnie i nie sterczą jej nad głową, może odbierać komórkę, wyjść na chwilę, podłącza się do systemu kiedy chce. Ja nie mogłam robić przerwy nawet 15sek. bo od razu przylatywali z wrzaskiem że przerwę robię. Między jedną, a drugą rozmową miałam mniej więcej 5 sekund przerwy, a co 2 h przysługiwała przerwa 10 min (dwie) a pracowałam 6 godzin. Skończyło się na tym, że straciłam całkiem głos na tydzień i nie umiałam mówić w ogóle, nawet szeptem.
|
|
#3359 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
śledzę Wasze wpisy od pewnego czasu tzn od marca - bezrobotna ![]() dzisiaj dostałam zaproszenie do Getin Banku, czy była któraś z Was na rozmowie ? |
|
|
|
|
#3360 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mam taką nadzieję ![]() Cytat:
W końcu gorzej być już nie może ![]() Czasami człowiek chciałaby sobie odpocząć psychicznie i właśnie takiej mało stresującej pracy potrzebuje. Cytat:
W sobotę wybyłam z domciu na 2 dni odpoczynku! Uff.. przydało się. Odpoczęłam, dużo chodziłam na spacery, nabrałam dystansu do wszystkiego. Byłam w Kudowej Zdrój i nawet w Czechach w takim miasteczku skalnym. Piękne widoki! Ale się na chodziłam, jeszcze do tej pory łydki bolą od wchodzie i schodzenia po schodach. Przydało się!! Jutro mam rozmowę o pracę na referenta księgowości. Staram się nie nakręcać, ale przyznam bez bicia, że dużo nie pamiętam z rachunkowości. Właśnie czytam książkę i ustawę o rachunkowości. Tylko dziwne zaproszenie dostałam, bo mailem ).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

teraz zostaje ci tylko świętowanie w ten weekend majowy 

We środę niestety TŻ został zwolniony z pracy i obydwoje jesteśmy na bezrobociu!!! Nie wiem, jak to wytrwamy i jak mam się z tego podnieść (zrozumie, że utrzymujemy się sami).
.
Takie mam odczucie, ehh..