![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
#3332 |
she-wolf
|
A ja dzisiaj obudziłam się cała obolała, jestem na mocnych przeciwbólowych a i tak dalej nie czuję się dobrze, jeszcze na dodatek z pół nocy śniły mi się jakieś koszmary
![]() I cały czas jest mi przykro, nie umiem się tego uczucia coś pozbyć... dlaczego ja tak rozpaczam i tęsknię? Chyba nie mogę się ogarnąć z tego prostego powodu, że go tak kochałam a ja dla niego nic nie znaczyłam, nic prócz zwykłej zabawki ![]()
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Że facet który mi wyznawał miłość po kilka razy dziennie zrezygnował z przyszłości ze mną w ciągu zaledwie 1 dnia ..... Ja dla swojego byłego też nic nie znaczyłam. A może inaczej, byłam bo byłam, żeby mu się w weekendy nie nudziło, żeby było z kim pojeździć na rowerze, wyjść na spacer i takie tam. Ale jak przyszło do konkretów i żądałam żeby wreszcie się określił bo w wieku 31 lat nie mam zamiaru spotykać się jak nastolatki to wziął nogi za pas i uciekł do mamusi. Cchore to wszystko. Pecha mam strasznego do tych facetów, ciągle trafiam na takie niedorajdy życiowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie widze w tym człowieku ani jednej pozytywnej cechy która jest dla mnie ważna, ani nie daje stabilizacji, ani nie jest godzien zaufania, jest tchórzem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
she-wolf
|
Też już mogę powiedzieć, że ja nie wrócę. Choćby nie wiadomo co się stało, nie wiadomo jak błagał, choćbym nie wiadomo jak bardzo chciała przez tą głupią tęsknotę i nadzieję. On się nie zmieni. A, niech sobie lata i bawi się z pustymi lalami. Pocierpię jeszcze trochę, a za jakiś czas pewnie jeszcze będę dziękować, że się tak zachowywał i mnie nie chciał - bo dzięki temu sama kopnęłam go w d i mam jeszcze szansę na szczęście z kimś innym.
![]() |
#3340 |
Wtajemniczenie
|
W tym przypadku na pewno nigdy. Dawałam milion szans i było tylko gorzej. Trzeba patrzeć w przyszłość. Potrzebuje kogoś z kim będę czuła się bezpiecznie i z kim będę wiedziała, że możemy założyć rodzinę. Tutaj po 10 latach nie mam wątpliwości, że dom, dzieci i wszystko inne było by na mojej głowie bo on bardzo zajęty i zmęczony, a o innych nigdy nie umiał się zatroszczyć. Biedny jest jego pies. :-(
#3341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba lepszy niż dla mnie nawet ![]() I wiecie co, niby to nic takiego nie znaczy, ale po 3,5 roku zakończyliśmy to wszystko przez telefon ![]() Nie zasługiwałam nawet na ostatnie spotkanie. Jak sie poznaliśmy, i kiedy słuchał jak zostałam przez facetów już zraniona zawsze powtarzał: Ty zasługujesz na wyjątkowe traktowanie. skończony drań. Wierzcie mi, nigdy się w życiu tak nie zawiodłam na nikim ......
Edytowane przez E_nigmatic Czas edycji: 2015-09-07 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
she-wolf
|
Cytat:
nigdy nikomu tak nie ufałam i równie mocno się tak na nikim w życiu nie zawiodłam jak na nim... więc znam to straszne uczucie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
Przepraszam co ma opieka nad psem do opieki nad własnym dzieckiem ? Jeśli kobieta da mu dziecko to uwierzcie ze się zmienia podejście , bo to jest część jego ,was wiec porównanie do psa jest absurdalne.. A jeśli facet jest wrażliwy to tym bardziej, Wymagania i wymagania.
A do waszych wypowiedzi można zacytować fragment piosenki happysad, ponieważ widzę egoizm w waszych wypowiedziach.. Byście wiedziały na czym to polega.. Bo jednak mężczyźni też cierpią, a po was tego nie widać. To nie są skarpetki które można wyrzucić od tak po paru latach. Ile jestem ci winien? Ile policzyłaś mi za swą przyjaźń? Ale kiedy wszystko już oddam, czy będziesz szczęśliwa i wolna czy... będziesz szczęśliwa i wolna czy... Ale zanim pójdę, ale zanim pójdę, ale zanim pójdę chciałbym powiedzieć ci, że: Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty. To też nie diabeł rogaty. Ani miłość kiedy jedno płacze a drugie po nim skacze. Miłość to żaden film w żadnym kinie ani róże ani całusy małe, duże. Ale miłość - kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() więc proszę, nie mów, że to my się ich pozbyłyśmy jak stare skarpetki
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Raczkowanie
|
ja ledwo co przezyłam dzisiejszy dzien. w szkole mialam zalamke i atak paniki. bardzo mnie boli jego zachowanie, nie rozumiem jak mozna mowic ze sie kocha, oswiadczac sie, a za 2 czy 3 tygodnie zrywac. co prawda tego dnia kiedy zerwalismy tez sie zle zachowalam. on byl wtedy w ciezkiej sytuacji, naprawde bardzo. a ja przyjechalam i zrobilam mu afere. strasznie mi glupio jednak. pozniej zamiast sie uspokoic to tlyko zaczelam sie drzec. Boze, ja nad soba nie panuje w takich sytuacjach. tak reaguje na bol. wiem ze to zle...
jeszcze dzis do mnie napisal. spytalam kiedy przyjedzie po swoje rzeczy i odda mi telefon (jego jest w naprawie, po rozstaniu zostawilam mu go do kontaktu w razie czego a nie do pisania do innych dziewczyn). powiedzial ze przyjedzie jak znajdzie na to czas. no tak, bo taki zajety jest :/ ja na to ze swoje rzeczy moze odebrac w sumie kiedy chce, ale telefon chce jak najszybciej, do srody. jak go nie przyniesie to sama pojade. nie wiem czy to dorby pomysl.. wiecie co, kiedys dostalam od niego misia, takiego o jakim zawsze marzylam. teraz spie z nim przytulona, on jest wypsikany jego perfumami ( ktore dostal w prezencie i mi oddal przy rozstaniu) to jest chore, ta moja obsesja. ciagle o nim mysle, nie moge patrzec na inne pary bo od razu zaczynam plakac. kazdy cal mojego meszkania mi o nim przypomina, ddzialka, miasto. sciezki ktorymi chodzilismy razem mam ochote do niego wrocic, chcialabym. pod warunkiem ze on pojdzie do psychologa. myslalam nawet zeby spytac go czy nie chce wrocic kiedy sie spotkamy. ale nie chce wyjsc na zdesperowana, chce pokazac ze jestem silna. on mi kila dni temu napisal ze juz kilka dni wczesniej chcial sie spotkac ale ja "psuje". bo zaczynam robic wyrzuty i zachowuje sie jak dziecko... ciagle placze, jestem od niego uzalezniona. wiem od jego mamy ze on tez ciagle siedzi smutny, nie chce rozmawiac, jest bardzo cichy. na fb ciagle ma moje zdjecia, status w zwiazku, ciagle wysyla mi cos dotyczacego milosci itp.. nie wiem co myslec i co robic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Wtajemniczenie
|
K
Cytat:
Kocham książki ![]() Edytowane przez Esia_90 Czas edycji: 2015-09-07 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Przyczajenie
|
Ja się zastanawiam kiedy minie mi ta huśtawka. Są dni, że jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować, w głowie mam to jak mnie potraktował i żyje jakoś, po czym kolejnego dnia tęsknie, a to, że o nim myślę to już jest dla mnie normalne.
Dzisiaj przeglądałam maila, po to żeby wywalić stare wiadomości i natknęłam się na nasze zdjęcia. Zastanawiam się gdzie jest ten człowiek, osoba, która tak o mnie dbała... Serio, gdyby ktoś powiedział mi chociażby rok temu, że potraktuje mnie tak jak potraktował po 2 latach związku, po tym jak byłam przy nim w każdej chwili, no nie uwierzyłabym. Najgorsze jest to, że ja sobie po prostu nie wyobrażam tego żeby kogoś wprowadzić do swojego życia, mało tego, jeżeli już kogoś poznaje to nie czuje kompletnie nic. Z pierwszym chłopakiem to było zrozumiałe, bo było to miesiąc po rozstaniu i jeszcze byłam myślami gdzie indziej, ale ostatnio znowu zaczęłam z kimś rozmawiać i sytuacja się powtórzyła. On widział moje podejście i odpuścił sobie, a ja? nie poczułam nic, smutku, żalu, chociaż z początku fajnie mi się z nim rozmawiało. Nie wiem szczerze mówiąc co dalej zrobić, jak sobie poradzić z tym wszystkim. Ze znajomymi już o tym nie rozmawiam, bo usłyszeliby znowu to samo, a jak już zaczyna się temat, to stwierdzają, że jest już chyba lepiej, a ja sama tylko wiem, co dzieję się jak jestem sama, gdzie są moje myśli, widocznie przed innymi dobrze gram. Z resztą wiem co myślą, już kilka razy słyszałam "już minęło tyle czasu, jeszcze Ci nie przeszło?" Wtedy czuje się jakbym była jakaś nie teges, sama wiem, że zaraz minie 5 miesięcy od dnia kiedy mnie zostawił, a ponad 2 miesiące od całkowitego zerwania kontaktu, a ja tęsknie za nim strasznie... Potrzebuje chyba jakiegoś kopa, bo sama siebie nie rozumiem. W głowie kilka razy ułożyłam sobie co bym chciała mu powiedzieć gdybym miała szanse to zrobić, chociaż wiem, że już nigdy nie będę miała na to szansy... Wiem też, że pewna część mnie chciałaby żeby wrócił, chociaż wiem, że nie mogłabym na to pozwolić i to jest mój problem. Nie umiem z niego zrezygnować, chociaż po tym co od niego usłyszałam powinnam to zrobić z taką łatwością z jaką on zrezygnował z nas.
"Niektórzy pojawiają się znienacka. Mieszają, mącą w naszych sercach, a potem znikają bez pożegnań. Żadne czary, tylko nasza naiwność, pozwala byle komu się oswoić." Edytowane przez ennima Czas edycji: 2015-09-08 o 00:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego uważam, że fora są dobre. Można się wygadać i są tu ludzie, którzy przechodzą to samo. Ja się pozbierałam. Robię mnóstwo rzeczy dla siebie i to daje mi siłę i szczęście. Czy jestem gotowa na związek? Chyba nie. Myślę, że na to potrzeba czasu.
#3352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam jak człowiek, facet, który w moich oczach był usposobiebiem łagodności i dobroci oraz spokoju mógł się tak zachować.... Tylko że w moim przypadku on powtórzył swoje zachowanie po raz drugi. Jak się poznaliśmy opowiedział mi o swoim poprzednim rozstaniu. W naszym przypadku powtórzył dokładnie to samo..... Facet 35 lat a tak niedojrzały że szok. Nie rozumiem tych facetów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
U mnie kielich przelał się, gdy znalazłam wejściówkę do klubu. Miesiąc temu pokłóciliśmy się i pojechał gdzieś. Potem przyjechał, żeby porozmawiać. Pogadaliśmy, powiedziałam mu, że nie mam problemu z tym, żeby gdzieś wychodził do baru czy do kolegów. No to powiedział, że był w jakimś barze, powiedział gdzie i tak dalej. No to uwierzyłam, bo niby czemu nie? Potem za tydzien tez pojechal niby do tego baru. No i wszystko ok. Tylko, że właśnie się znalazlam ta wejsciowke... No i tak się wkurzyłam.... Zerwałam z nim, bo i tak już byłam zła w nocy, bo też strasznie mnie zdenerwował bo mówił że chude są beznadziejne i nie warte niczego.. (oczywiscie jestem szczupła...).
No i teraz mi głupio, że wyszłam na jakąś zaborczą... bo zerwałam bo był w klubie... Wcześniej była umowa, że nie chodzimy osobno i nagle po 6 latach zmiana. |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A w dodatku w moim wieku można też wyciągnąć odpowiednie wnioski patrząc, jak mężczyzna traktuje byłą żonę i dzieci.
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Raczkowanie
|
Poczytuję trochę wątek; pamiętam, że lata temu po zakończeniu pierwszego poważnego związku byłam bardzo aktywna w jednej z początkowych części tego wątku
![]() Nie wiem czy powinnam się wypowiadać widząc, że macie za sobą rozstania po wielomiesięcznych czy wieloletnich związkach a ja w sumie po kilku tygodniach powiedziałam "game over"... i chyba nie potrzebowałam dużo czasu by się pozbierać i ogarnąć ale w głowie pojawiło się pytanie: "czy uda mi się jeszcze kiedyś zaufać jakiemuś facetowi? " - albo chociaż spróbować zaufać...? czy zawsze będzie zapalała się czerwona lampka przy każdym komplemencie? czy zawsze będę szukała tego "drugiego dna" przy wypowiedziach? |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem wiecej powie nam obserwacja. Np to czy ma kontakt z dziećmi i jak reaguje. Oraz samo to czy chciał je sam mieć itp
Pojawiły się posty z twierdzeniem ze nic nie znaczyłyście Esia napisala byłam bo byłam itp a a sama piszesz po paru miesiącach o tym jak ci dobrze i wusnuwasz rozmysły o gotowości o kolejnym związku . W takim wypadku to ja nie wiem kto po prostu był bo był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3358 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
Prawda jest taka że wszystkie znamy tylko relacje jednej ze stron..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Prawda jest taka, że wchodzisz do tego wątku i albo czytasz posty po łebkach i piszesz co akurat Ci przyjdzie do głowy, a ma średni związek z tym co dana osoba pisała, albo po prostu przychodzisz tutaj trollować. Radziłabym się opanować, trolling skutkuje banem stałym.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.