Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 23:09   #3331
KasiaiKamil
Raczkowanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość
Damy radę ale trzeba kontrolować co się je niestety...
A chodakowska mi mega nie podeszła. Jezu ma taki monotonny głos, taka nudna jest jakby jej energii brakowało. Mel B to lubię ;-)
Ja Chodakowskiej nie cierpię... nie mogę patrzeć na jej męską twarz... i figura jej też mi się nie podoba... wolę chyba być grubas niż z nią ćwiczyć :P
Od 20 roku życia ważę 55 kg a teraz ostatnio kilogram mi skoczył do góry i widać to okropnie. Mam również takie postanowienie noworoczne żeby nie tyle schudnąć co ujędrnić ciało i podrasować tą figurę... no brzuch zrzucic. Moja siostra jest trenerem personalnym, w święta się zaoferowała że może mi pomóc do ślubu osiągnąć mój cel ale chyba to jej bardziej zależy niż mnie... wczoraj zjadłam sama całą tabliczkę czekolady :/ a dziś przy trzecim okienku wrócił mi rozsądek i schowałam ja do lodówki. muszę powiedzieć Kamilowi żeby ją zjadł bo jak on tego nie zrobi to jutro będzie u mnie w brzuchu :/
Stary 2016-01-02, 23:14   #3332
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Rower, basen, spacery przynajmniej 20 minut dziennie i posiłki o stałych porach robią robotę!
A mi 1,5 kilo przybyło po świętach....
Dramat .... :-/
niewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 01:41   #3333
domick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KasiaiKamil Pokaż wiadomość
Ja Chodakowskiej nie cierpię... nie mogę patrzeć na jej męską twarz... i figura jej też mi się nie podoba... wolę chyba być grubas niż z nią ćwiczyć :P
Od 20 roku życia ważę 55 kg a teraz ostatnio kilogram mi skoczył do góry i widać to okropnie. Mam również takie postanowienie noworoczne żeby nie tyle schudnąć co ujędrnić ciało i podrasować tą figurę... no brzuch zrzucic. Moja siostra jest trenerem personalnym, w święta się zaoferowała że może mi pomóc do ślubu osiągnąć mój cel ale chyba to jej bardziej zależy niż mnie... wczoraj zjadłam sama całą tabliczkę czekolady :/ a dziś przy trzecim okienku wrócił mi rozsądek i schowałam ja do lodówki. muszę powiedzieć Kamilowi żeby ją zjadł bo jak on tego nie zrobi to jutro będzie u mnie w brzuchu :/
A ja za to niecierpie Lewandowskiej... uch... strasznie a chodakowskiej figura też mi się nie podoba bo jest "za bardzo", ale na jej figurę trzeba latami pracować, za to metamorfozy do mnie przemawiają już bardzo ja też głównie ujędrnić i podrasować a co do monotonnego głosu chodakowskiej to mnie właśnie odpowiada, bo przy bardziej żwawych trenerkach męczę się samym ich słuchaniem, dlatego właśnie nie lubię zbytnio ćwiczyć z mel b. Grunt żeby znaleźć coś dla siebie i mieć motywacje... a z tym zwykle gorzej ;p ja mam właśnie słabość do czekolady podczas okresu, ale umiem się kontrolować choć parę lat mi zajęło nabycie tej sztuki
domick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 09:47   #3334
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Witajcie w Nowym Roku nie miałam wcześniej okazji bo czytam Was codziennie ale njecierpie pisać z tel więc teraz życzę Wam wszystkiego najlepszego, masę szczęścia i miłości i tym które są jeszcze przed ważnym dniem aby wszystko się udało i przyniosło Wam masę szczęścia!!!!!

Co do sylwestra to ją mialam najlepszego w życiu, był tak cudowny że aż się pochwałę... My organizujemy ślub a jeszcze nie byliśmy zareczeni ale była to formalnosc więc myślałem że odbędzie się to we dwoje w jakimś romantycznym miejscu natomiast mój Tomek przeszedł samego siebie... Pojechalismy w góry na sylwka w 16 osobowej grupie przyjaciół i mój oświadczył mi się dokładnie o północy w karczmie gdzie balowalismy wśród bliskich mi osób i obcych też... DJ grał naszą piosenkę która ma być na 1 taniec po czym cały parkiet śpiewał nam sto lat, żeby tego było mało DJ zarządził pociąg który prowadziłam... Więc mam już przecwiczony pierwszy taniec, pierwsze sto lat, pocałunek i pociąg hehehe jak na weselu będzie podobnie to gitara!

Co do wagi i ćwiczeń ja poszalalam i mam do zrzucenia przynajmniej 5 kg, przed swylwkiem żeby wcisnąć się w kiecke straciłam troche ponad 3 kg w 2 tyg na samej diecie astronautow bez ćwiczeń więc myślę że się uda tym bardziej że mam zamiar wrócić na areobik i basen i w domu może stacjonarny rower przeprosze ale czeka nas kobietki z tym sporo pracy bo pokus wookolo pelno... A ją lubię i słone przekąski i sieciowe jedzenie i słodycze.... Żeby tego było mało uwielbiam próbować nie znanych mi kuchni i uwielbiam jeść więc mam przerabane ale mktywacje mamy tak silną że wierze że nam wszystkim się uda i w dniu naszych ślubów będziemy wyglądać tak jak sobie wymarzylysmy!
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 19:29   #3335
antena22
Zadomowienie

Mi niestety nie udalo sie schudnac przed slubem.Dieta byla i cwiczenia tez ale efekt marny.Na szczescie suknia uktyla to i owo obiecalam sobie ze w nowym roku wezme sie za siebie i jutro startuje wlasnie z Chodakowska.moj maz tej jej nie znosi,ale ja lubie jej cwiczenia.na jej glos nie zwracam uwagi a jej figura bardzo ale to bardzo mi sie podoba.jak dla mnie to ideal.juz nie moge sie doczekac wiosny zeby na rower wskoczyc!
Stary 2016-01-03, 20:30   #3336
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku nie miałam wcześniej okazji bo czytam Was codziennie ale njecierpie pisać z tel więc teraz życzę Wam wszystkiego najlepszego, masę szczęścia i miłości i tym które są jeszcze przed ważnym dniem aby wszystko się udało i przyniosło Wam masę szczęścia!!!!!

Co do sylwestra to ją mialam najlepszego w życiu, był tak cudowny że aż się pochwałę... My organizujemy ślub a jeszcze nie byliśmy zareczeni ale była to formalnosc więc myślałem że odbędzie się to we dwoje w jakimś romantycznym miejscu natomiast mój Tomek przeszedł samego siebie... Pojechalismy w góry na sylwka w 16 osobowej grupie przyjaciół i mój oświadczył mi się dokładnie o północy w karczmie gdzie balowalismy wśród bliskich mi osób i obcych też... DJ grał naszą piosenkę która ma być na 1 taniec po czym cały parkiet śpiewał nam sto lat, żeby tego było mało DJ zarządził pociąg który prowadziłam... Więc mam już przecwiczony pierwszy taniec, pierwsze sto lat, pocałunek i pociąg hehehe jak na weselu będzie podobnie to gitara!

Co do wagi i ćwiczeń ja poszalalam i mam do zrzucenia przynajmniej 5 kg, przed swylwkiem żeby wcisnąć się w kiecke straciłam troche ponad 3 kg w 2 tyg na samej diecie astronautow bez ćwiczeń więc myślę że się uda tym bardziej że mam zamiar wrócić na areobik i basen i w domu może stacjonarny rower przeprosze ale czeka nas kobietki z tym sporo pracy bo pokus wookolo pelno... A ją lubię i słone przekąski i sieciowe jedzenie i słodycze.... Żeby tego było mało uwielbiam próbować nie znanych mi kuchni i uwielbiam jeść więc mam przerabane. ale mktywacje mamy tak silną że wierze że nam wszystkim się uda i w dniu naszych ślubów będziemy wyglądać tak jak sobie wymarzylysmy!
Gratuluję! Piękne chwile, które na pewno będziesz wspominała przez długie lata jak nie całe życie.
Ja dostałam pierścionek na skoczni w kielcach ;-)

Co do 1 tańca to my ani piosenki ani tańca nie mamy.
Wiem na pewno że będzie to jakaś polska piosenka z wolnym rytmem co by walc wiedeński dobrze wyglądał. Do szkoły tańca też nie idziemy bo na YouTube to samo jest

Ej ja już chce wrzesień!

Edytowane przez niewa
Czas edycji: 2016-01-03 o 20:31
Stary 2016-01-03, 20:52   #3337
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Mi niestety nie udalo sie schudnac przed slubem.Dieta byla i cwiczenia tez ale efekt marny.Na szczescie suknia uktyla to i owo obiecalam sobie ze w nowym roku wezme sie za siebie i jutro startuje wlasnie z Chodakowska.moj maz tej jej nie znosi,ale ja lubie jej cwiczenia.na jej glos nie zwracam uwagi a jej figura bardzo ale to bardzo mi sie podoba.jak dla mnie to ideal.juz nie moge sie doczekac wiosny zeby na rower wskoczyc!
ja schudłam i to sporo ;p ale teraz schudlam jeszcze więcej od wtorku już na siłownię i dietka mam już odżywy i redukcjaaa na ywestrze mnie ludzie nie poznali :P wreszcie mogę jeść reguolarnie bo wolne w pracy
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 20:54   #3338
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Mi przyszła teściowa powiedziała że tylko nowa suknia musi być po jest przesad że pozyczona albo używana to tak życie wiecznie na pożyczkach albo pomocy innych będzie wyglądało... Masakra ;-)
Znacie jakieś przesady ślubne ?
Uwielbiam przesądy wszelakie nie to, żeby się do nich dopasowywać, albo się nimi przejmować bardziej jako ciekawostkę ze ślubnych:
- sukni czyjejś nie, bo razem z suknią zabierzesz szczęście poprzedniej właścicielki, ale nie słyszałam takiego tłumaczenia jak Twoja teściowa użyła
- pereł nie, bo perły na ślubie to łzy
- coś niebieskiego, pożyczonego, starego i nowego, ale to chyba z ameryki przyszło i nie wiem co czemu ma służyć
-kto pierwszy postawi stopę w kościele, ten pierwszy umrze
- kto kogo "obejdzie" przy ołtarzu ten będzie rządził w małżeństwie
- w noc przed ślubem wystawić buty ślubne na parapet - żeby była pogoda ładna w dniu ślubu
- pierwszą osobą, która składa życzenia parze młodej, a w szczególności Pani młodej powinien być mężczyzna, bo baby zawistne są i rzucają uroki :P
- pan młody nie może zobaczyć młodej w sukience przed ślubem, ale też nie znam wyjaśnienia
- panu młodemu jego mama powinna włożyć pieniądze do buta - żeby całe życie stąpał po kasie :P
Tyle pamiętam na szybko :P

Cytat:
Wystarczy nie jeść słodyczy...
Niewiele prawda ;-) ?
U mnie ani słodyczy ani śmieciowego jedzenia, wszystko w małych porcjach i nic po 19 i dopiero można mówić o jakimkolwiek rezultacie :P A bez ćwiczeń u mnie i tak lipa :P
Mnie się udało trochę zrzucić przed ślubem, ale teraz mam przerwę w ćwiczeniach i znów się zaokrąglam.. Muszę więcej ćwiczyć..

Cytat:
Damy radę ale trzeba kontrolować co się je niestety...
A chodakowska mi mega nie podeszła. Jezu ma taki monotonny głos, taka nudna jest jakby jej energii brakowało. Mel B to lubię ;-)
Ja nie ćwiczyłam z chodakowską, za to z Mel B. tak, ale generalnie ćwiczenia w domu to nie dla mnie.. Nie mam motywacji, podejrzewam, że połowę ćwiczeń źle robię, bo się nie widzę i oszukuję :P Na grupowych zajęciach nie mam mowy o takich błędach..
Cytat:

Co do wagi i ćwiczeń ja poszalalam i mam do zrzucenia przynajmniej 5 kg, przed swylwkiem żeby wcisnąć się w kiecke straciłam troche ponad 3 kg w 2 tyg na samej diecie astronautow bez ćwiczeń więc myślę że się uda tym bardziej że mam zamiar wrócić na areobik i basen i w domu może stacjonarny rower przeprosze ale czeka nas kobietki z tym sporo pracy bo pokus wookolo pelno... A ją lubię i słone przekąski i sieciowe jedzenie i słodycze.... Żeby tego było mało uwielbiam próbować nie znanych mi kuchni i uwielbiam jeść więc mam przerabane ale mktywacje mamy tak silną że wierze że nam wszystkim się uda i w dniu naszych ślubów będziemy wyglądać tak jak sobie wymarzylysmy!
Cześć Ja też nadrabiam po święto-sylwestrze bo też nie miałam kompa a na telefonie nie lubię pisać ;/
Super zaręczyny Góralskie :P Będziesz miała co wspominać

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
ja schudłam i to sporo ;p ale teraz schudlam jeszcze więcej od wtorku już na siłownię i dietka mam już odżywy i redukcjaaa na ywestrze mnie ludzie nie poznali :P wreszcie mogę jeść reguolarnie bo wolne w pracy
Super Mogg!! Czyżby wolne oznaczało więcej czasu dla nas??? ;>

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:56   #3339
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Najlepiej pobrać się w tych miesiącach, w nazwach których pojawia się litera "R", za wyjątkowo sprzyjający szczęściu termin uznawany okres uznawane są Święta Bożego Narodzenia, Wielkanocne oraz karnawał,

ślubną koszulę dla przyszłego męża powinna kupić Panna Młoda
buty ślubne dla przyszłej żony powinien kupić Pan Młody,

Panna Młoda nie może sama szyć sukni ślubnej, jak również pomagać w jej wykonaniu
suknia ślubna może być zakładana wyłącznie do niezbędnych przymiarek

robiąc przymiarki sukni Panna Młoda nie powinna oglądać się w lustrze kompletnie ubrana, powinna zdjąć cokolwiek ze ślubnej garderoby,

podarte ślubne ubranie nie zszywa się (wróży to łzy i nieszczęście), w takim wypadku rozdarcie lepiej spiąć agrafką

obrączek nie należy zakładać i przymierzać przed samą ceremonią, ani także ściągać po ślubie bo można ściągnąć na zawsze. ..

Młodych do ślubu może wieźć wyłącznie mężczyzna (kobieta to bardzo zły znak)

Pan Młody, a tym bardziej Panna Młoda nie może wieźć się sam do ślubu

jeśli czegoś zapomnieliśmy w żadnym wypadku nie należy się wracać do domu samemu, wskazana jest pomoc rodziny lub znajomych

do ołtarza idziemy bardzo ostrożnie, bo potknięcie to bardzo zła wróżba

Pan Młody powinien mieć przy sobie pieniądze, które gwarantują dostatnie życie

idąc spokojnie i powoli do ołtarza należy się się uśmiechać, bo mawiają nasze babcie "jaka droga do ołtarza takie przyszłe życie"

łzy wzruszenia i szczęścia oznaczają że przyszła żona nie będzie płakać w małżeństwie, a wszystkie dni przepełnione będą radością

upuszczone na podłogę, obrączki może podnieść jedynie ksiądz, ministrant lub świadkowie
wszelkie pomyłki przy składaniu przysięgi małżeńskiej wróżą radość i szczęście

jednak przy nakładaniu obrączki nie wolno wypowiedzieć słowa "amen" po "...przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości i wierności, w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego"

po sakramentalnym TAK, mąż powinien czule pocałować żonę, aby zapewnić żonie dozgonną wierność

natomiast rzucanie Nowożeńców ryżem ma zapewnić płodności i rychłe, udane potomstwo

jako pierwszy życzenia Pannie Młodej powinien składać mężczyzna

życzenia złożone przez obcą, przebywającą przypadkowo w kościele osobę gwarantują szczęście i powodzenie na całe życie

przy wejściu na salę Panna Młoda nie może się potknąć aby nie sprowadzić nieszczęścia na siebie i nową rodzinę. Dlatego aby tego uniknąć Pan Młody przenosi żonę przez próg

pierwszy taniec należy do Nowożeńców. Plączące się kroki oznaczają że w życiu będzie podobnie, małżeństwo będzie niezgodne i małżonkowie będą zmierzać w różne strony

para młoda wspólnie kroi tort, co ma symbolizować budowę wspólnego, słodkiego życia (aczkolwiek dawna tradycja głosi, że krojenie tortu powinno być rozpoczęte przez pana młodego, który podaje pierwszą porcję pannie młodej)

świadkowie na ślubie powinni być stanu wolnego, oraz nie może to być para, bo przyniesie im to pecha i z pewnością się rozstaną. Para, bowiem tylko raz powinna stawać razem przed ołtarzem - na własnym ślubie

Edytowane przez niewa
Czas edycji: 2016-01-03 o 21:58
Stary 2016-01-03, 22:20   #3340
ttunia
Raczkowanie

Wow o wielu z tych przesądów nie słyszałam nawet ale nie wierze w żadne;-)
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:23   #3341
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Wow o wielu z tych przesądów nie słyszałam nawet ale nie wierze w żadne;-)
I bardzo dobrze ;-)
Ja nie wierzę ale w życiu wolę przestrzegać tak trochę... Głupie i nielogiczne. Nie kładę np na ziemi torebki, bo podobno pieniądze uciekają
Stary 2016-01-04, 07:20   #3342
domick
Raczkowanie

Cytat:
I bardzo dobrze ;-)
Ja nie wierzę ale w życiu wolę przestrzegać tak trochę... Głupie i nielogiczne. Nie kładę np na ziemi torebki, bo podobno pieniądze uciekają
O rany, ja właśnie zawsze stawiam albo kładę torebkę na ziemi, a moja przyszła teściowa ciągle mi ją podnosi i przestawia "bo się torebki na podłodze nie stawia"... jak mnie to wkurza :O a w całą resztę przesądów również nie wierzę. W ogóle ja jedyne w co wierzę to w to, że człowiekowi przydarza się to w co wierzy, na zasadzie "jeśli wierzysz że możesz i że się uda to możesz i się uda, jeśli wierzysz że nie możesz i się nie uda to nie możesz i się nie uda" ot, cała moja wiara w takie tam bzdurki
Stary 2016-01-04, 09:04   #3343
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

aneta22 ale wyglądałaś świetnie więc jednak Twój wysiłek na pewno nie poszedł na marne

niewa dziękuję bardzo na pewno zapamiętam tą chwilę bardzo dobrze
na skoczni też super ja tylko nie chciałam w święta bo to oklepane, ale nie spodziewałam się że aż tak się postara
U nas co do pierwszej piosenki to samo tak wyszło jest jedna która opisuje dokładnie nasze przeżycia więc wybrała się sama, ale walca przy tym na pewno nie zatańczymy hehehe

Co do Chodakowskiej to nie mogę na nią patrzeć i mi jej sylwetka się nie podoba, może jest ładnie wyrzeźbiona ale totalnie ma męską sylwetkę i twarz, ale co kto lubi ja wprowadzę zmiany w żywieniu i wracam do ruchu i myślę że będzie dobrze.

Oluniuniunia
ja też już się zaokrągliłam święta i góralskie jedzenie robi swoje, ale od dzisiaj koniec z przyjemnościami... Mam ten sam problem sama nie umiem... jedyne co to na rowerku mogę pojeździć a tak to brak motywacji totalny...

Co do przesądów najbardziej podoba mi się że para nie może świadkować ja z Tomkiem świadkowałam już dwukrotnie i sama byłam świadkiem 4 razy a podobno można tylko 2... bo kto trzy razy świadkuje to sam nie ślubuje czy coś takiego Ja mówię wszelkim przesądom stanowcze NIE
Stary 2016-01-04, 09:08   #3344
ZakochanaZabka
Zadomowienie

łaaa ile przesądów na szczeście nie wierze w takie rzeczy ale pewnie dla zabawy coś zrobie

chyba najgorsze jest to z pierwszym krokiem przez próg kościoła... matko jakie to straszne...
właśnie propo wiecie gdzie w kielcach można kupić ładne łapacze snów lub jakieś stronki gdzie są nie drogie? hand made może? (nie w celach przesądnych, żeby nie było- raczej ozdobnych )

i jeszcze jedno POMOCY!!! czy któraś napiszee mi 1 rozdział pracy lic.? nie moge się za cholere zebrać a termin goni... :P

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2016-01-04 o 09:11
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:15   #3345
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Napisane przez domick Pokaż wiadomość
O rany, ja właśnie zawsze stawiam albo kładę torebkę na ziemi, a moja przyszła teściowa ciągle mi ją podnosi i przestawia "bo się torebki na podłodze nie stawia"... jak mnie to wkurza :O a w całą resztę przesądów również nie wierzę. W ogóle ja jedyne w co wierzę to w to, że człowiekowi przydarza się to w co wierzy, na zasadzie "jeśli wierzysz że możesz i że się uda to możesz i się uda, jeśli wierzysz że nie możesz i się nie uda to nie możesz i się nie uda" ot, cała moja wiara w takie tam bzdurki
DOKŁADNIE! Masz to o czym myślisz i w co wierzysz
Stary 2016-01-04, 09:17   #3346
mikonada
Zakorzenienie

żabko.. ja mam tak samo z mgr..
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:24   #3347
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
łaaa ile przesądów na szczeście nie wierze w takie rzeczy ale pewnie dla zabawy coś zrobie

chyba najgorsze jest to z pierwszym krokiem przez próg kościoła... matko jakie to straszne...
właśnie propo wiecie gdzie w kielcach można kupić ładne łapacze snów lub jakieś stronki gdzie są nie drogie? hand made może? (nie w celach przesądnych, żeby nie było- raczej ozdobnych )

i jeszcze jedno POMOCY!!! czy któraś napiszee mi 1 rozdział pracy lic.? nie moge się za cholere zebrać a termin goni... :P
Ja swój zamawiałam tu bo był żółty :P A z pracą niestety nie pomogę

http://www.tadzimir.pl/advanced_sear...sn%F3w&x=0&y=0
Stary 2016-01-04, 09:34   #3348
ZakochanaZabka
Zadomowienie

o jacie ekstra dzięki w rzeczywistości też takie ładne kolorowe ?
Stary 2016-01-04, 09:56   #3349
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Tak bardzo ładny tylko myślałam że będzie większy a on ma może 20 cm ale ze sznureczkiem do wieszania i piórkami, średnica tego koła tak na oko ma z 7 cm, ale w sumie po co większy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 10:04   #3350
ZakochanaZabka
Zadomowienie

aha czyli to tak trzeba patrzeć ... dzięki za wskazówki

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2016-01-04 o 10:45
Stary 2016-01-04, 11:17   #3351
domick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
żabko.. ja mam tak samo z mgr..
Wiem co przeżywacie dziewczyny. Moja praca mgr pisała się tak dynamicznie że musiałam od połowy kwietnia dymać co tydzień do Lublina do promotorki żeby obronić się w czerwcu

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

Co do przesądów najbardziej podoba mi się że para nie może świadkować ja z Tomkiem świadkowałam już dwukrotnie i sama byłam świadkiem 4 razy a podobno można tylko 2... bo kto trzy razy świadkuje to sam nie ślubuje czy coś takiego Ja mówię wszelkim przesądom stanowcze NIE
U mnie starsza będzie mężatką i u mnie właśnie będzie starszą trzeci raz w życiu :p cóż, czy można mieć większego pecha? Chyba tylko jak czarny kot przebiegnie drogę, najlepiej tą do ołtarza
Stary 2016-01-04, 13:36   #3352
ToJaKali
Przyczajenie

Dzień dobry wszystkim przyszłym Pannom Młodym!
Od chwili Was podglądam, ale postanowiłam i ja się ujawnić.
Bardzo wielu rzeczy się tutaj dowiedziałam, a ponadto fajnie- bo co kilka głów to nie jedna!
Mój termin ślubu 22.10.2016r.
Miejsce- Lipowy Dwór w Chrustach
Fotograf- jestem na etapie załatwiania/ pr. albo Łukasz Kot albo Marcin Chruściel
Video- w ogóle rozważam taką opcję, jeżeli już podobają mi się Dusza Video
Makijaż- Studio Black&White
Fryzjer- jeszcze się zastanawiam
Suknia- to chyba największa niewiadoma, jestem umówiona do kilku salonów w Warszawie
Dekoracja sali- pr. Pokusa

Jak na razie więcej grzechów nie pamiętam )
Miło Was poznać!
ToJaKali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:17   #3353
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Napisane przez domick Pokaż wiadomość
Wiem co przeżywacie dziewczyny. Moja praca mgr pisała się tak dynamicznie że musiałam od połowy kwietnia dymać co tydzień do Lublina do promotorki żeby obronić się w czerwcu

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

U mnie starsza będzie mężatką i u mnie właśnie będzie starszą trzeci raz w życiu :p cóż, czy można mieć większego pecha? Chyba tylko jak czarny kot przebiegnie drogę, najlepiej tą do ołtarza
To u mnie jeszcze lepiej bo oboje po ślubie i to ze sobą hahaha
Takimi pierdołami to się nie ma co przejmować, mamy ważniejsze sprawy na głowie ja np muszę załatwić księdza, oświetlenie sali, florystkę, dj na poprawiny i w sumie to wiele innych

ToJaKali fajnie że dołączyłaś im nas więcej tym lepiej Jeśli chodzi o suknię to ja jeszcze się nie umówiłam nawet, chcę najpierw obskoczyć te w kielcach a koło lutego umówić się w Wawie bo muszę pomierzyć suknie piekut
Stary 2016-01-04, 14:24   #3354
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
To u mnie jeszcze lepiej bo oboje po ślubie i to ze sobą hahaha
Takimi pierdołami to się nie ma co przejmować, mamy ważniejsze sprawy na głowie ja np muszę załatwić księdza, oświetlenie sali, florystkę, dj na poprawiny i w sumie to wiele innych

ToJaKali fajnie że dołączyłaś im nas więcej tym lepiej Jeśli chodzi o suknię to ja jeszcze się nie umówiłam nawet, chcę najpierw obskoczyć te w kielcach a koło lutego umówić się w Wawie bo muszę pomierzyć suknie piekut
Jeśli jesteś zainteresowana szyciem u Violi Piekut to powinnaś wziąć tak pół roku zapas. Ja brałam ślub w maju a pierwszy raz umówiłam się w Atelier na początku listopada. Grudzień był miesiącem granicznym gdzie na spokojnie Panie podejmowały się szycia sukni.
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:34   #3355
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Viola Piekut - suknie piekne i piekne ceny tez pewnie

Mi sie suknie od Julie Vino podobaja - no bajka !
http://www.aniamaluje.com/2015/08/su...ulie-vino.html
Swoja droga serdecznie polecam w wolnych chwilach blog:
http://www.aniamaluje.com/
bardzo fajnie sie czyta, sporo zyciowych rad.

Ja na razie pelny relaks i luz. Jedynie czym sie teraz zajmuje to tym, zeby miala piekne geste wlosy - zaczynam brac tabletki na zdrowe wlosy i tym zeby moja Figura w dniu slubu byla w miare ladna.

Swoja droga wiem, ze moze nie powinnam ale ...
Myslalyscie kiedys takie mysli co byscie zrobily jakbyscie odkryly ze jestescie teraz w ciazy ? Na jakims forum dziewczyna pisze " Dziewczyny pomozcie jestem w ciazy a za 5 miesiecy slub !!! )
Albo jak poradzic sobie z okresem w trakcie slubu ?
Stary 2016-01-04, 14:39   #3356
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś zainteresowana szyciem u Violi Piekut to powinnaś wziąć tak pół roku zapas. Ja brałam ślub w maju a pierwszy raz umówiłam się w Atelier na początku listopada. Grudzień był miesiącem granicznym gdzie na spokojnie Panie podejmowały się szycia sukni.
No ja mam ślub 1 października więc na szczęście mam jeszcze trochę czasu Wolała bym znaleźć coś w kielcach bo wygodnej, ale jej suknie strasznie mi się podobają więc muszę je przymierzyć tylko trochę daleko jeździć na przymiarki jeśli się zakocham, ale będę odwiedzać najwyżej przyjaciół przy okazji....
Stary 2016-01-04, 14:46   #3357
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
No ja mam ślub 1 października więc na szczęście mam jeszcze trochę czasu Wolała bym znaleźć coś w kielcach bo wygodnej, ale jej suknie strasznie mi się podobają więc muszę je przymierzyć tylko trochę daleko jeździć na przymiarki jeśli się zakocham, ale będę odwiedzać najwyżej przyjaciół przy okazji....
Ja się zakochałam w jej sukniach. Zwłaszcza tych delikatnych, koronkowych, dziewczęcych. W Kielcach przeszłam wszystkie salony i nic mi się nie podobało. Nawet nie mierzyłam. W Wawie odwiedziłam tylko jej atelier. Po 2h przymiarek miałam już gotowe zamówienie konkretnego modelu z moimi wymiarami A przymiarki, w sumie były 3. Na 3ciej już odbierałam suknię więc aż tak dużo ich nie było
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:46   #3358
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:

Ja na razie pelny relaks i luz. Jedynie czym sie teraz zajmuje to tym, zeby miala piekne geste wlosy - zaczynam brac tabletki na zdrowe wlosy i tym zeby moja Figura w dniu slubu byla w miare ladna.

Myslalyscie kiedys takie mysli co byscie zrobily jakbyscie odkryly ze jestescie teraz w ciazy ? Na jakims forum dziewczyna pisze " Dziewczyny pomozcie jestem w ciazy a za 5 miesiecy slub !!! )
Suknie piękne tak samo jak berty ale jak dla mnie za bardzo roznegliżowane, po pierwsze nie mam idealnej sylwetki do takiej sukni, po drugie zwyczajnie bym się źle czuła taka "rozebrana" w dniu ślubu odkryte plecy to max na co sobie pozwolę
Stary 2016-01-04, 14:58   #3359
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToJaKali Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim przyszłym Pannom Młodym!
Od chwili Was podglądam, ale postanowiłam i ja się ujawnić.
Bardzo wielu rzeczy się tutaj dowiedziałam, a ponadto fajnie- bo co kilka głów to nie jedna!
Mój termin ślubu 22.10.2016r.
Miejsce- Lipowy Dwór w Chrustach
Fotograf- jestem na etapie załatwiania/ pr. albo Łukasz Kot albo Marcin Chruściel
Video- w ogóle rozważam taką opcję, jeżeli już podobają mi się Dusza Video
Makijaż- Studio Black&White
Fryzjer- jeszcze się zastanawiam
Suknia- to chyba największa niewiadoma, jestem umówiona do kilku salonów w Warszawie
Dekoracja sali- pr. Pokusa

Jak na razie więcej grzechów nie pamiętam )
Miło Was poznać!
\

Witaj Miło, że jest coraz więcej nowym Pmek

Cytat:

Suknie piękne, ale nie w moim stylu, no i tylko do idealnej sylwetki. Jakakolwiek fałdka wylewającego się tłuszczu wyglądałaby fatalnie
Co do okresu, miałam w trakcie ślubu (dostałam w czwartek, więc najgorsze było przed ślubem )i przeżyłam. Wcale o nim nie myślałam
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:45   #3360
dzastina159
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi ile płacicie za foto+video, bo ja szukam kogoś i jestem załamana tym ile sobie liczą...
Chcielibyśmy znaleźć kogoś do 4000 zł.
Pomocy

Przyszła matka, żona, a może kiedyś kochanka??
dzastina159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości