![]() |
#3331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
Cytat:
Od 20 roku życia ważę 55 kg a teraz ostatnio kilogram mi skoczył do góry i widać to okropnie. Mam również takie postanowienie noworoczne żeby nie tyle schudnąć co ujędrnić ciało i podrasować tą figurę... no brzuch zrzucic. Moja siostra jest trenerem personalnym, w święta się zaoferowała że może mi pomóc do ślubu osiągnąć mój cel ale chyba to jej bardziej zależy niż mnie... wczoraj zjadłam sama całą tabliczkę czekolady :/ a dziś przy trzecim okienku wrócił mi rozsądek i schowałam ja do lodówki. muszę powiedzieć Kamilowi żeby ją zjadł bo jak on tego nie zrobi to jutro będzie u mnie w brzuchu :/
![]() |
#3332 |
Rozeznanie
|
Rower, basen, spacery przynajmniej 20 minut dziennie i posiłki o stałych porach robią robotę!
A mi 1,5 kilo przybyło po świętach.... Dramat .... :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3334 |
Raczkowanie
|
Witajcie w Nowym Roku
![]() Co do sylwestra to ją mialam najlepszego w życiu, był tak cudowny że aż się pochwałę... My organizujemy ślub a jeszcze nie byliśmy zareczeni ale była to formalnosc więc myślałem że odbędzie się to we dwoje w jakimś romantycznym miejscu natomiast mój Tomek przeszedł samego siebie... Pojechalismy w góry na sylwka w 16 osobowej grupie przyjaciół i mój oświadczył mi się dokładnie o północy w karczmie gdzie balowalismy wśród bliskich mi osób i obcych też... DJ grał naszą piosenkę która ma być na 1 taniec po czym cały parkiet śpiewał nam sto lat, żeby tego było mało DJ zarządził pociąg który prowadziłam... Więc mam już przecwiczony pierwszy taniec, pierwsze sto lat, pocałunek i pociąg hehehe jak na weselu będzie podobnie to gitara! Co do wagi i ćwiczeń ja poszalalam i mam do zrzucenia przynajmniej 5 kg, przed swylwkiem żeby wcisnąć się w kiecke straciłam troche ponad 3 kg w 2 tyg na samej diecie astronautow bez ćwiczeń więc myślę że się uda tym bardziej że mam zamiar wrócić na areobik i basen i w domu może stacjonarny rower przeprosze ![]() ![]()
#3335 |
Zadomowienie
|
Mi niestety nie udalo sie schudnac przed slubem.Dieta byla i cwiczenia tez ale efekt marny.Na szczescie suknia uktyla to i owo
![]()
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dostałam pierścionek na skoczni w kielcach ;-) Co do 1 tańca to my ani piosenki ani tańca nie mamy. Wiem na pewno że będzie to jakaś polska piosenka z wolnym rytmem co by walc wiedeński dobrze wyglądał. Do szkoły tańca też nie idziemy bo na YouTube to samo jest ![]() Ej ja już chce wrzesień! Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-03 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() - sukni czyjejś nie, bo razem z suknią zabierzesz szczęście poprzedniej właścicielki, ale nie słyszałam takiego tłumaczenia jak Twoja teściowa użyła ![]() - pereł nie, bo perły na ślubie to łzy - coś niebieskiego, pożyczonego, starego i nowego, ale to chyba z ameryki przyszło i nie wiem co czemu ma służyć -kto pierwszy postawi stopę w kościele, ten pierwszy umrze - kto kogo "obejdzie" przy ołtarzu ten będzie rządził w małżeństwie - w noc przed ślubem wystawić buty ślubne na parapet - żeby była pogoda ładna w dniu ślubu - pierwszą osobą, która składa życzenia parze młodej, a w szczególności Pani młodej powinien być mężczyzna, bo baby zawistne są i rzucają uroki :P - pan młody nie może zobaczyć młodej w sukience przed ślubem, ale też nie znam wyjaśnienia - panu młodemu jego mama powinna włożyć pieniądze do buta - żeby całe życie stąpał po kasie :P Tyle pamiętam na szybko :P U mnie ani słodyczy ani śmieciowego jedzenia, wszystko w małych porcjach i nic po 19 i dopiero można mówić o jakimkolwiek rezultacie :P A bez ćwiczeń u mnie i tak lipa :P Mnie się udało trochę zrzucić przed ślubem, ale teraz mam przerwę w ćwiczeniach i znów się zaokrąglam.. Muszę więcej ćwiczyć.. Cytat:
Cytat:
![]() Super zaręczyny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Super Mogg!! Czyżby wolne oznaczało więcej czasu dla nas??? ;>
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
Najlepiej pobrać się w tych miesiącach, w nazwach których pojawia się litera "R", za wyjątkowo sprzyjający szczęściu termin uznawany okres uznawane są Święta Bożego Narodzenia, Wielkanocne oraz karnawał,
ślubną koszulę dla przyszłego męża powinna kupić Panna Młoda buty ślubne dla przyszłej żony powinien kupić Pan Młody, Panna Młoda nie może sama szyć sukni ślubnej, jak również pomagać w jej wykonaniu suknia ślubna może być zakładana wyłącznie do niezbędnych przymiarek robiąc przymiarki sukni Panna Młoda nie powinna oglądać się w lustrze kompletnie ubrana, powinna zdjąć cokolwiek ze ślubnej garderoby, podarte ślubne ubranie nie zszywa się (wróży to łzy i nieszczęście), w takim wypadku rozdarcie lepiej spiąć agrafką obrączek nie należy zakładać i przymierzać przed samą ceremonią, ani także ściągać po ślubie bo można ściągnąć na zawsze. .. Młodych do ślubu może wieźć wyłącznie mężczyzna (kobieta to bardzo zły znak) Pan Młody, a tym bardziej Panna Młoda nie może wieźć się sam do ślubu jeśli czegoś zapomnieliśmy w żadnym wypadku nie należy się wracać do domu samemu, wskazana jest pomoc rodziny lub znajomych do ołtarza idziemy bardzo ostrożnie, bo potknięcie to bardzo zła wróżba Pan Młody powinien mieć przy sobie pieniądze, które gwarantują dostatnie życie idąc spokojnie i powoli do ołtarza należy się się uśmiechać, bo mawiają nasze babcie "jaka droga do ołtarza takie przyszłe życie" łzy wzruszenia i szczęścia oznaczają że przyszła żona nie będzie płakać w małżeństwie, a wszystkie dni przepełnione będą radością upuszczone na podłogę, obrączki może podnieść jedynie ksiądz, ministrant lub świadkowie wszelkie pomyłki przy składaniu przysięgi małżeńskiej wróżą radość i szczęście jednak przy nakładaniu obrączki nie wolno wypowiedzieć słowa "amen" po "...przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości i wierności, w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego" po sakramentalnym TAK, mąż powinien czule pocałować żonę, aby zapewnić żonie dozgonną wierność natomiast rzucanie Nowożeńców ryżem ma zapewnić płodności i rychłe, udane potomstwo jako pierwszy życzenia Pannie Młodej powinien składać mężczyzna życzenia złożone przez obcą, przebywającą przypadkowo w kościele osobę gwarantują szczęście i powodzenie na całe życie przy wejściu na salę Panna Młoda nie może się potknąć aby nie sprowadzić nieszczęścia na siebie i nową rodzinę. Dlatego aby tego uniknąć Pan Młody przenosi żonę przez próg pierwszy taniec należy do Nowożeńców. Plączące się kroki oznaczają że w życiu będzie podobnie, małżeństwo będzie niezgodne i małżonkowie będą zmierzać w różne strony para młoda wspólnie kroi tort, co ma symbolizować budowę wspólnego, słodkiego życia (aczkolwiek dawna tradycja głosi, że krojenie tortu powinno być rozpoczęte przez pana młodego, który podaje pierwszą porcję pannie młodej) świadkowie na ślubie powinni być stanu wolnego, oraz nie może to być para, bo przyniesie im to pecha i z pewnością się rozstaną. Para, bowiem tylko raz powinna stawać razem przed ołtarzem - na własnym ślubie Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-01-03 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Raczkowanie
|
Wow o wielu z tych przesądów nie słyszałam nawet
![]()
#3341 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
aneta22 ale wyglądałaś świetnie więc jednak Twój wysiłek na pewno nie poszedł na marne
![]() niewa dziękuję bardzo ![]() ![]() na skoczni też super ja tylko nie chciałam w święta bo to oklepane, ale nie spodziewałam się że aż tak się postara ![]() U nas co do pierwszej piosenki to samo tak wyszło jest jedna która opisuje dokładnie nasze przeżycia więc wybrała się sama, ale walca przy tym na pewno nie zatańczymy hehehe Co do Chodakowskiej to nie mogę na nią patrzeć i mi jej sylwetka się nie podoba, może jest ładnie wyrzeźbiona ale totalnie ma męską sylwetkę i twarz, ale co kto lubi ![]() Oluniuniunia ja też już się zaokrągliłam święta i góralskie jedzenie robi swoje, ale od dzisiaj koniec z przyjemnościami... Mam ten sam problem sama nie umiem... jedyne co to na rowerku mogę pojeździć a tak to brak motywacji totalny... Co do przesądów najbardziej podoba mi się że para nie może świadkować ja z Tomkiem świadkowałam już dwukrotnie i sama byłam świadkiem 4 razy a podobno można tylko 2... bo kto trzy razy świadkuje to sam nie ślubuje czy coś takiego ![]() ![]()
#3344 |
Zadomowienie
|
łaaa ile przesądów
![]() ![]() chyba najgorsze jest to z pierwszym krokiem przez próg kościoła... matko jakie to straszne... właśnie propo wiecie gdzie w kielcach można kupić ładne łapacze snów lub jakieś stronki gdzie są nie drogie? hand made może? (nie w celach przesądnych, żeby nie było- raczej ozdobnych ![]() i jeszcze jedno POMOCY!!! czy któraś napiszee mi 1 rozdział pracy lic.? nie moge się za cholere zebrać a termin goni... ![]()
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2016-01-04 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
żabko.. ja mam tak samo z mgr..
#3347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.tadzimir.pl/advanced_sear...sn%F3w&x=0&y=0
![]() |
#3348 |
Zadomowienie
|
o jacie ekstra dzięki
![]()
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
Tak bardzo ładny tylko myślałam że będzie większy a on ma może 20 cm ale ze sznureczkiem do wieszania i piórkami, średnica tego koła tak na oko ma z 7 cm, ale w sumie po co większy
![]()
#3350 |
Zadomowienie
|
aha czyli to tak trzeba patrzeć ... dzięki za wskazówki
![]()
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2016-01-04 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Raczkowanie
|
Wiem co przeżywacie dziewczyny. Moja praca mgr pisała się tak dynamicznie że musiałam od połowy kwietnia dymać co tydzień do Lublina do promotorki żeby obronić się w czerwcu
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3352 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry wszystkim przyszłym Pannom Młodym!
![]() Od chwili Was podglądam, ale postanowiłam i ja się ujawnić. Bardzo wielu rzeczy się tutaj dowiedziałam, a ponadto fajnie- bo co kilka głów to nie jedna! Mój termin ślubu 22.10.2016r. Miejsce- Lipowy Dwór w Chrustach Fotograf- jestem na etapie załatwiania/ pr. albo Łukasz Kot albo Marcin Chruściel Video- w ogóle rozważam taką opcję, jeżeli już podobają mi się Dusza Video Makijaż- Studio Black&White Fryzjer- jeszcze się zastanawiam Suknia- to chyba największa niewiadoma, jestem umówiona do kilku salonów w Warszawie Dekoracja sali- pr. Pokusa Jak na razie więcej grzechów nie pamiętam ![]() Miło Was poznać! |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takimi pierdołami to się nie ma co przejmować, mamy ważniejsze sprawy na głowie ja np muszę załatwić księdza, oświetlenie sali, florystkę, dj na poprawiny i w sumie to wiele innych ![]() ToJaKali fajnie że dołączyłaś im nas więcej tym lepiej ![]()
![]() |
#3354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3355 |
Rozeznanie
|
Viola Piekut - suknie piekne i piekne ceny tez pewnie
![]() Mi sie suknie od Julie Vino podobaja - no bajka ! http://www.aniamaluje.com/2015/08/su...ulie-vino.html Swoja droga serdecznie polecam w wolnych chwilach blog: http://www.aniamaluje.com/ bardzo fajnie sie czyta, sporo zyciowych rad. Ja na razie pelny relaks i luz. Jedynie czym sie teraz zajmuje to tym, zeby miala piekne geste wlosy - zaczynam brac tabletki na zdrowe wlosy i tym zeby moja Figura w dniu slubu byla w miare ladna. Swoja droga wiem, ze moze nie powinnam ale ... Myslalyscie kiedys takie mysli co byscie zrobily jakbyscie odkryly ze jestescie teraz w ciazy ? Na jakims forum dziewczyna pisze " Dziewczyny pomozcie jestem w ciazy a za 5 miesiecy slub !!! ) Albo jak poradzic sobie z okresem w trakcie slubu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do okresu, miałam w trakcie ślubu (dostałam w czwartek, więc najgorsze było przed ślubem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi ile płacicie za foto+video, bo ja szukam kogoś i jestem załamana tym ile sobie liczą...
Chcielibyśmy znaleźć kogoś do 4000 zł. Pomocy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.