Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-14, 20:57   #3331
Małgosia89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Normalna, jak i w x-landerze

Nigdy nie musiałam tyle tabletek łykać. Ba nawet z tabsów przyszła na plastry. A teraz czuję się jak lekoman
Ja tez. Jak w pracy wyciagam te wszystkie tabletki to az mi glupio...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 20:58   #3332
meryy82
Zakorzenienie

A tak w ogóle to od dzisiaj zostało mi to 100 dni
Teraz ten czas to już w ogóle przeleci.

I wydawało mi się, że już sporo wyprawki już mamy, ale jak przejrzałam listę, to trochę tego jeszcze zostało. Pierdoły, ale sporo tego.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 20:58   #3333
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy nie musiałam tyle tabletek łykać. Ba nawet z tabsów przyszła na plastry. A teraz czuję się jak lekoman
Mam to samo Ja nie dość, że nie lubiłam to mam problem z łykaniem tabletek od dzieciństwa. A teraz 6 magnezów, 2 dha,1 kwas foliowy lub witamina dziennie Plus luteinę dopochwowo Do tego dwa razy dziennie muszę mierzyć ciśnienie - i ktoś mówi, że ciąża to nie choroba

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 20:59   #3334
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Normalna, jak i w x-landerze

Hehe ale co się nie robi dla maluszka

Jak myślicie ile moge ssac tych tabletek Tantum Verde?
Stary 2015-06-14, 21:06   #3335
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ja tez. Jak w pracy wyciagam te wszystkie tabletki to az mi glupio...
Dobrze, że pracuję w większości w domu

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Mam to samo Ja nie dość, że nie lubiłam to mam problem z łykaniem tabletek od dzieciństwa. A teraz 6 magnezów, 2 dha,1 kwas foliowy lub witamina dziennie Plus luteinę dopochwowo Do tego dwa razy dziennie muszę mierzyć ciśnienie - i ktoś mówi, że ciąża to nie choroba :
Potraficie humor człowiekowi poprawić. Jakoś lepiej się robi gdy wiem, że nie tylko ja tak mam.

ta jak słyszę, że ciąża nie choroba, to mam ochotę komuś walnać. A najczęściej słyszę jak mówią to faceci.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Dla maluszka i dla siebie
Magnez łykałam by nie mieć skurczy, wit. C na alergię
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 21:18   #3336
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Ulotka!
Cytat:
Potraficie humor człowiekowi poprawić. Jakoś lepiej się robi gdy wiem, że nie tylko ja tak mam.

ta jak słyszę, że ciąża nie choroba, to mam ochotę komuś walnać. A najczęściej słyszę jak mówią to faceci.
Mnie też bardzo denerwuje ten tekst. W czasie najgorszej choroby mogłam więcej niż teraz... mimo że w sumie nic mi nie jest, ciąża nie jest zagrożona, szyjka się nie skraca. Ale niestety nie mogę tak jak zwykle "pocisnąć" bo wiem że się to może źle skończyć dla nas obojga.
Stary 2015-06-14, 21:26   #3337
czarownica_tea
Zakorzenienie

TusiaeM- ja 4 razy dziennie kłuje sie w paluch .

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-14, 21:59   #3338
fatal21
Wtajemniczenie

Ją bez tabl to może 3-4 tyg byłam w ciąży bo od początku duphaston kwas a teraz mg i nospa i kwas plus luteina dopochwiwi
Stary 2015-06-14, 22:33   #3339
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ulotka!

Mnie też bardzo denerwuje ten tekst. W czasie najgorszej choroby mogłam więcej niż teraz... mimo że w sumie nic mi nie jest, ciąża nie jest zagrożona, szyjka się nie skraca. Ale niestety nie mogę tak jak zwykle "pocisnąć" bo wiem że się to może źle skończyć dla nas obojga.
Nie mam ulotki :/ musze z neta ściągnąć

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Juz doczytałam.

Jeść maks. 3 tabletki na dzień.
Stary 2015-06-14, 22:44   #3340
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej My dzisiaj byliśmy nad jeziorkiem. Młoda wierciła się okropni, aż mnie to bolało. Chyba próbowała się przekręcić ale tylko do boku trochę doszła. W nocy jak się obudziłam, to tak się jakoś naprężyła, że widziałam w którym miejscu ma głowę :P taka górka się zrobiła. Zresztą jak macam brzuch to łatwo wyczuć gdzie jest głowa
Jak na złość, cały tydzień muszę chodzić na jakieś denne szkolenie od 8 do 14 chyba ocipieje!

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

A ja wam odradzam gemini. Raz tam tylko zamówiłam i nigdy więcej! Nie dość, że kontakt tragiczny i chamski, to czas realizacji to nawet 10 dni. Oni nie mają swoich własnych magazynów, jak się coś u nich zamówi, to oni dopiero zamawiają z innych aptek i jak dostaną to wysyłają do ciebie. Tragedia! Może ceny są ciut niższe, przynajmniej niektóre, ale czeka się na prawdę długo. Ja zamawiałam termometr owulacyjny i żel wspomagający. Pisałam kilka razy, czy przesyłka wysłana, bo było już po rzekomym czasie wysyłki. Napisali, że tak, a dopiero po paru dniach dostałam maila, że przesyłka wysłana. A jak im wystawiłam opinię, bo sami się o to upomnieli, to mi później wypisywali, że mam ją usunąć, bo to nieprawda!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 22:54   #3341
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_izka Pokaż wiadomość
Panna Izabela a dlaczego nie mozna w Lenorze ubranek w ktorych bedzie spala??

A ja nie zamienie swojej spacerowki z wozka 3w1 nawet na maclarena chocby mi doplacalu. Namordowalam sie z taka sierota jak bylam w ciazy z mlodszym i kupno obecnego (quinny freestyle 3 xl) bylo wybawieniem. Wjechać do autobusu, czy na wiekszy kraweznik parasolkowatym wozkuem z dzieckiem ponad dwuletnim w 7 msc ciazy ylo oszmarem. Teraz nie ma dla mnie rzeczy nie mozliwych. Snieg. Piach. Plaza. Las. Trawa. Chodniki rawezniki. Mimo ze ciezki jest sam w sobie to po np chodniku czy asfalcie jednym paluszkiem sie jedzie. Choc ma juz 7 lat bo kupilismy uzywany.

Wiec ja nie jestem fanka lekkich spacerowek bo dla mnie prowadza sie ciezej. Chociaz w porownaniu x wozkiem mojego brata (matrix jakas Polska niegramotna krowa) to spacerowka nie wypada tak zle . Wiec punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :-P

Ciocia nawiozla nam czeresni z ogrodka. Ale sie obżarłam B-)
Tak jest napisane na opakowanii ulotki. Ani nic z polaru itp. To się dostosowałam

Cytat:

I wydawało mi się, że już sporo wyprawki już mamy, ale jak przejrzałam listę, to trochę tego jeszcze zostało. Pierdoły, ale sporo tego.
Najwięcej jest pierdół właśnie
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ją bez tabl to może 3-4 tyg byłam w ciąży bo od początku duphaston kwas a teraz mg i nospa i kwas plus luteina dopochwiwi
A ja luteina pod język i Pregna Plus i tyle na szczęście chociaż kiedyś tylko żelazo i wystarczyło, teraz niby też powinnam ale nie biorę

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej My dzisiaj byliśmy nad jeziorkiem. Młoda wierciła się okropni, aż mnie to bolało. Chyba próbowała się przekręcić ale tylko do boku trochę doszła. W nocy jak się obudziłam, to tak się jakoś naprężyła, że widziałam w którym miejscu ma głowę taka górka się zrobiła. Zresztą jak macam brzuch to łatwo wyczuć gdzie jest głowa
Jak na złość, cały tydzień muszę chodzić na jakieś denne szkolenie od 8 do 14 chyba ocipieje!

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

A ja wam odradzam gemini. Raz tam tylko zamówiłam i nigdy więcej! Nie dość, że kontakt tragiczny i chamski, to czas realizacji to nawet 10 dni. Oni nie mają swoich własnych magazynów, jak się coś u nich zamówi, to oni dopiero zamawiają z innych aptek i jak dostaną to wysyłają do ciebie. Tragedia! Może ceny są ciut niższe, przynajmniej niektóre, ale czeka się na prawdę długo. Ja zamawiałam termometr owulacyjny i żel wspomagający. Pisałam kilka razy, czy przesyłka wysłana, bo było już po rzekomym czasie wysyłki. Napisali, że tak, a dopiero po paru dniach dostałam maila, że przesyłka wysłana. A jak im wystawiłam opinię, bo sami się o to upomnieli, to mi później wypisywali, że mam ją usunąć, bo to nieprawda!
A ja nigdy nie wiem czy to głowa czy pupa, a może kolano?
Zdziwiona jestem tym co piszesz i Gemini, moja paczka to nawet tygodnia nie szła. No ale sama widzę po all, że można mieć 1000 pozytywnych komentarzy i choćby i 13 negatywnych, skądś się jednak biorą

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 04:52   #3342
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

U mnie tez juz 100.
Wyprawke juz mam całą tylko szafy brakuje ale po nia pojade jak skonczymy malować pokój. Wanienke dostane po szwagierce, a tak to mam wszystko.
Dzisiaj miałam okropną noc. Sniło mi sie ze mała nie chiała z cycka jesc nie umiała złapać sutka a minełu juz 4 godziny od poprzedniego karnienia i bałam sie ze sie zagłodzi i ze sie strasznie usrała az po pachy.Masakra.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 05:22   #3343
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
U mnie tez juz 100.
Wyprawke juz mam całą tylko szafy brakuje ale po nia pojade jak skonczymy malować pokój. Wanienke dostane po szwagierce, a tak to mam wszystko.
Dzisiaj miałam okropną noc. Sniło mi sie ze mała nie chiała z cycka jesc nie umiała złapać sutka a minełu juz 4 godziny od poprzedniego karnienia i bałam sie ze sie zagłodzi i ze sie strasznie usrała az po pachy.Masakra.

Wy studniowki obchodzicie a ja swoja przegapilam zostalo 86 do tp.
Bylismy w weekend pod namiotami, zjadly mnie meszki lub pchly, ale bylo warto - widzialam tysiace swietlikow, przepieknie bylo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 06:12   #3344
fatal21
Wtajemniczenie

A ją Gemini polecam jak zamawiam w poniedziałek i oplacam od razu to Max w piątek już miałam paczkę AE zwykle w czwartek
Stary 2015-06-15, 06:15   #3345
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bylismy w weekend pod namiotami, zjadly mnie meszki lub pchly, ale bylo warto - widzialam tysiace swietlikow, przepieknie bylo
Ja też przegapiłam swoją
Chyba termin mamy ten sam, a mi apka pokazuje 85 dni

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-06-15 o 06:20
Stary 2015-06-15, 06:28   #3346
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
No to ja właśnie policzyłam z ciekawości i 100dniowke mam za jakiś tydzień :-D a dzisiaj obchodze swoje 27 urodziny i z tej okazji wybrałam się z ranca na glukoze ;-)
Plus oprócz morfologii i toxo miałam zrobić badanie moczu....
No to tż tak mnie zagadywal rano, że w przychodni zaorientowalam się iż pojemniczek został w domu :-D

Ale gluta nawet jakoś wypilam, tylko pieronsko słodkie to badziewie ale dałam radę. Teraz tylko 2h z książką i coś zjem jupi bo ja bez śniadania to jak bez ręki :-(

Dostałam od przyjaciółki psychologa książke Grzeczne dziecko, Siegel & Bryson także mam chwile na poczytanie jak będzie fajna to Wam zdam relacje
Stary 2015-06-15, 07:02   #3347
Panna Izabela
Zakorzenienie

Coraz częściej myślę o porodzie, ale głównie o takich technicznych sprawach. I mam zagwozdkę z laktatorem. Brać czy nie brać na poródówkę? Zastanawiam się, czy ściągnąć mleko w szpitalu już (ale wtedy trzeba brać cały asortyment, laktator, podgrzewacz, butelkę, w domu to jakoś łatwiej jest a czy w szpitalu tak będzie? Wątpię), czy w szpitalu po prostu powiedzieć, że nie karmię i niech mi dadzą mleko dla Małej (czy wtedy trzeba mieć swoje mm?). Wiem, że dla dziecka lepiej moje mleko, ale teraz się zastanawiam pod kątem logistycznym bardziej

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-15, 08:08   #3348
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo. Nawet gorzej bo wszystko może być dobrze a ja i tak mam ochotę sobie popłakać. Rozpamiętuję każde słowo które się do mnie powie, a zwykle przecież mam do tego duży dystans i się nie przejmuję. Echh

Ile gramów konkretnie to nie mam wyznaczone, ale do każdego posiłku ma być białko, najlepiej w formie białego mięsa albo ryb. Ciężko mi o tyle że zdarzało mi się całymi dniami jeść po jarsku, białko tylko z nabiału a to podobno za mało.
Ale to chyba nie musisz jeść w 1 posiłku i jajek i sardynek i twarogu, spokojnie

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ja zawsze byłam zadowolona z Gemini, nigdy nic nie schrzanili.

Stary 2015-06-15, 08:16   #3349
fatal21
Wtajemniczenie

Panna Izabela ją bym wzięła.nie rodzisz na końcu świata więc jaki problem logistyczny.Weź a nikt nawet Ty sama nie wiesz czy Ci się to karmienie nie spodoba.A siara jest najważniejszą dla dziecka więc warto.
Stary 2015-06-15, 08:30   #3350
malaja86
Rozeznanie

Ja chyba sie dołącze do Was z magnezem. Mam też skurcze w łydkach - nastraszyłam męża rano. Bo myślał że to skurcz w brzuch jak powiedziałam :p
Tylko poczekam do środy bo skonczył mi się prenatal duo i nie wiem czy na kolejny trymestr wogole nie zmieni mi leków.

I właśnie jestem na krzywej. Jeszc 40 minut. Coraz bardziej mi nie dobrze.

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-06-15 o 08:48
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 08:33   #3351
grita
Rozeznanie

Hej!
Ale dzisiaj leje od rana, co za ulga po wczorajszym dniu! Byliśmy wczoraj na festynie, córa się wybawiła po wszystkie czasy, ale jak wróciłam do domu to zobaczyłam, że mi od tego upału i łażenia spuchły stopy i kostki. Poleżałam trochę z nogami w górze, ale w sumie zeszło dopiero w nocy.
Idę was nadrabiać
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 08:57   #3352
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie musisz jeść w 1 posiłku i jajek i sardynek i twarogu, spokojnie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ja zawsze byłam zadowolona z Gemini, nigdy nic nie schrzanili.

No wiem ze nie musze ale jak już zjadłam np sardynki to na miesiąc mi starczy A teraz musze częściej.

Panna Izabela - laktator lepiej wziąć bo nawet jak jest w szpitalu to często zajęty. Podgrzewacz do butelek albo gorąca woda się znajdzie (zresztą mleko nie musi być musowo podgrzewane podobno). Mm w moim szpitalu dają i nie zamierzam brać swojego bo to jednak kusi w razie problemów a mi na karmieniu piersią mega zależy. Zresztą jak coś się okaże potrzebne to tż dowiezie no problem
Stary 2015-06-15, 08:59   #3353
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to ja właśnie policzyłam z ciekawości i 100dniowke mam za jakiś tydzień :-D a dzisiaj obchodze swoje 27 urodziny i z tej okazji wybrałam się z ranca na glukoze ;-)
No to tż tak mnie zagadywal rano, że w przychodni zaorientowalam się iż pojemniczek został w domu :-D

Ale gluta nawet jakoś wypilam, tylko pieronsko słodkie to badziewie ale dałam radę. Teraz tylko 2h z książką i coś zjem jupi bo ja bez śniadania to jak bez ręki :-(

Dostałam od przyjaciółki psychologa książke Grzeczne dziecko, Siegel & Bryson także mam chwile na poczytanie jak będzie fajna to Wam zdam relacje
Wszystkiego najlepszego!
Stary 2015-06-15, 09:08   #3354
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mama_izka Pokaż wiadomość
Grita to na stany zaplane dziasel ten czystek tez powinien pomoc? Ile kosztuje?

Do pupy uzywalam i sudocremu, i bepantenu, teraz mam dla mlodego Alantan plus masc i spisuje sie jak bepanten a jest duuuuzo tanszy. Dla Hanki tez kupie ten Alantan. Smaruje jak Bianeczka, gdy trzeba.

Ja niedawno z IP wrocilam. Moj starszy batman rozcharatal sobie noge i trzeba bylo jechac na szycie.. :-\
Wydaje mi się, że powinien pomóc, ale wiadomo, ekspertem nie jestem. Ma działanie antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze, więc niezależnie od przyczyn tych stanów zapalnych powinno być lepiej.
Kupiłam dawno temu dużą paczkę w sklepie zielarskim i nie pamiętam już ile kosztowało, ale na pewno jakoś niedużo. Na necie ceny za takie opakowanie jak moje (250 g) wahają się od 15 do 30 zł, pewnie płaciłam jakoś podobnie.

Ja używałam na początku linomagu, czasem bephantenu a na jakieś zaczerwienienia sudokremu.

Jak tam noga synka, wszystko ok?

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Końcówka maja to faktycznie chyba najlepszy miesiąc na dzidzi u mnie na pewno nie bedzie to wrzesien :P
Tak w ogole to mysle, ze chyba nie bede chciala drugiego dziecka w krotkim odstepie czasu(1-2lata)..
Wczoraj wieczorem juz bylo lepiej, bo posprzatalismy troche. Konca remontu nie widac, konczymy lazienke, jeszcze reszta pokoi nam zostala + kuchnia i przedpokoj. Bardzo chcialabym sie wyrobic do poczatku sierpnia, ale to chyba nierealne...

Ja też nie chciałam różnicy wieku mniejszej niż 2 lata, o wiele wygodniej jej jak to starsze jest już w miarę samodzielne, odpieluchowane. Ale to wiadomo, każdy woli inaczej. Ostatnio poznałam babkę, która ma rok różnicy między dziećmi, i mówi, że mimo trudnych pierwszych kilku miesięcy to nigdy by nie chciała innej opcji
Współczuję remontu, mam nadzieję że jak najszybciej się z nim uporacie Ja to przechodziłam w pierwszej ciąży, co prawda remontowaliśmy poddasze i mieszkalismy w tym czasie piętro niżej, ale i tak to było okropne. Ciągle ten kurz, wieczne sprzątanie a końca nie wiadać...

Cytat:
Moim zdaniem takie głosy niezadowolenia wynikają z niezrozumienia idei tej spacerówki w wózkach 2w1. Jak ktoś naprawdę uwierzył że posadzi tam 3-latka i da radę to ciężkie coś z ciężkim dzieckiem popchnąć to chyba upadł na głowę.
Spacerówka dołączona do wózka 2w1 ma zupełnie inne przeznaczenie niż klasyczne spacerówki jak właśnie baby jogger czy mclareny. Tamte służą faktycznie dzieciom starszym, siedzącym samodzielnie. A te do gondoli służą tylko przedłużeniu żywotności małej gondolki albo w przypadku gdy jeszcze malutkie dziecko nie chce zwyczajnie leżeć w gondoli. Bałabym się do takiego baby joggera wpakować na przykład 7-miesięczne dziecko. Bo jednak stabilność nie ta.
Dokładnie. Moja córa, mimo że nie wyrosła z gondoli to mając 6,5 mca przesiadła się do spacerówki, bo w gondoli nic nie widziała i ciągle płakała. I nie miałam żadnych obaw, żeby ja tam przesadzić, spacerówka od wózka 2w1 ma dobrą amortyzację, nie to co klasyczna spacerówka, gdzie dzieckiem na wybojach po prostu trzesie. Taką też kupiliśmy w okolicach roku Młodej, ale tylko na wyjazdy czy podróże. Bo wygodniej się składa i mniej miejsca zajmuje w samochodzie. A tej spacerówki od wózka 2w1 używałam normalnie do 2 lat.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Coraz częściej myślę o porodzie, ale głównie o takich technicznych sprawach. I mam zagwozdkę z laktatorem. Brać czy nie brać na poródówkę? Zastanawiam się, czy ściągnąć mleko w szpitalu już (ale wtedy trzeba brać cały asortyment, laktator, podgrzewacz, butelkę, w domu to jakoś łatwiej jest a czy w szpitalu tak będzie? Wątpię), czy w szpitalu po prostu powiedzieć, że nie karmię i niech mi dadzą mleko dla Małej (czy wtedy trzeba mieć swoje mm?). Wiem, że dla dziecka lepiej moje mleko, ale teraz się zastanawiam pod kątem logistycznym bardziej

Ciężko mi doradzić, bo co szpital to zwyczaje. U mnie mm dawali, ale to raczej na dokarmianie, jak dziecko było głodne. Nie wiem co w sytuacji jak karmi się tylko mm. Myślę, że najlepiej będzie pogadać z kimś, kto już rodził w Twoim szpitalu, albo wybrać się na oglądanie porodówki i podpytać wtedy położną.
Ale moim zdaniem i tak powinnaś wziąć laktator, żeby pobudzić piersi, bo bez stymulacji dziecka albo laktatora ciężko będzie o mleko. No, ale wtedy butelkę też koniecznie, bo szkoda tej siary, którą odciągniesz. Podgrzewacz chyba niekoniecznie, ja jak odciągałam mleko to dawałam je po prostu w temp pokojowej, wydaje mi się, że te kilka dni dasz radę bez niego, bo inaczej się spakujesz w 5 toreb
Stary 2015-06-15, 09:10   #3355
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

100 lat i szybkiego porodu
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Panna Izabela ją bym wzięła.nie rodzisz na końcu świata więc jaki problem logistyczny.Weź a nikt nawet Ty sama nie wiesz czy Ci się to karmienie nie spodoba.A siara jest najważniejszą dla dziecka więc warto.
Chciałam brać jak najmniej rzeczy do szpitala, a nie wiem jak to będzie ze ściąganiem w szpitalu - czy mi w ogóle pozwolą (słyszałam o szpitalach, gdzie położne karmią mm bez zgody matki np) ściągnąć no i nie wiem jak tam z podgrzewaniem właśnie. Ja byłam raz w życiu hospitalizowana i to jeden dzień, to kompletnie nie znam sytuacji szpitalnych, a ta i tak będzie dla mnie nowa dlatego nie wiem co i jak.
Ale chyba faktycznie wezmę a tylko podgrzewacz sobie odpuszczę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-15, 09:10   #3356
grita
Rozeznanie

Mten, wszystkiego naj z okazji urodzin!
Stary 2015-06-15, 09:21   #3357
Mten
Rozeznanie

Dziękuję, dziękuję :-*

Hihi przeżyłam glukoze, nawet jakoś tylko strasznie mi się odbijalo i mały szalał po takiej dawce cukru :-D

Jak wyszłam z Enelmedu to napadlam na Subwaya i wciagnelam kanapkę bo myślałam, że zemdleje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-15, 09:24   #3358
fatal21
Wtajemniczenie

Ją byłam po CC więc wiadomo że mleko trudniej się produkuje ale coś tam jadła a jak nie to strzykawka dokarmily pielęgniarki aczkolwiek dr od noworodków była ramiaczka KP i czasem musiały poczekać aż zniknie żeby dać mm.Pamiętam że jak pytalam o to co gdybym nie chciała karmić to jakieś oświadczenia miałam wypisywac ale się udało.Fakt że była i na mm bo ją miałam za mało mleka
Stary 2015-06-15, 09:27   #3359
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, dziękuję :-*

Hihi przeżyłam glukoze, nawet jakoś tylko strasznie mi się odbijalo i mały szalał po takiej dawce cukru :-D

Jak wyszłam z Enelmedu to napadlam na Subwaya i wciagnelam kanapkę bo myślałam, że zemdleje
Wszystkiego najlepszego tak w ogóle
Fajnie ze juz po glukozie, ale to aż dziwne ze byłaś głodna ja to w siebie coś wcisnęłam potem ale z rozsądku bardziej bo jeśli chodzi o głód to bym pewnie do obiadu wytrzymała haha
Stary 2015-06-15, 09:35   #3360
fatal21
Wtajemniczenie

Od dziś wyprzedaż w H&m podobno na wszystkie działy.Online nic nie ma tylko stacjonarnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości