Panny Młode 2016 cz. 34 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 09:31   #3331
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2016 cz. 34

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
i zalezy o ile
i niech nie robi grawera.

niech jej zmierzy palec nitka jak bedzie spala albo napusci dobra kolezanke ktora sie nie wygada na sprawdzenie rozmiaru.

Wysłane z Valyrii.
No właśnie, bo jeszcze chłop kupi rozmiar 16, a dziewczyna będzie miała dwa razy mniejszy palec. Nie każdy pierścionek da się tak zmniejszać i w drugą stronę.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:33   #3332
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Wiadome
Wplyw na moja opinie ma tez to, ze na tym weselu bylo zbyt duzo takich atrakcji.
Też byłam na weselu na którym było za dużo wszystkiego. Już wolę te normalne wesela bez wymysłów

My będziemy razem szli do ołtarza. Nie widzę sensu w prowadzeniu przez ojca, gdy młodzi widzą się wcześniej

A pierścionek w zimie zawsze i "lata" na palcu. A zdejmuję go tylko do gniecenia ciasta i sprzatania
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:40   #3333
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Arya powiem Ci ze wydaje mi sie ta 3 ok - 26x50=1300
tylko ogarnac jakie to ciasta i tort - dobrze by bylo sprobowac

Wysłane z Valyrii.
ale to ten tort to jest dodatkowy tort tylko na słodki stół czy już jako jeden na całe wesele?

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Wiesz co,cięzko mi powiedzieć,bo ja brałam 300 zł za cały stół,wiec dla mnie to mega drogo
No właśnie kurczę chyba mega drogo. Początkowo chciałam sama robić, ale mi się wydaje, że teraz jak to wprowadzili to już na to nie pójdą i będziemy musieli ewentulanie od nich wziąć.

Cuddly podzielisz się jakie? Ja znalazłam na stronie zespołów, co oprawiają takie imprezy kilka propozycji. Muszę przesłuchać i zdecydować.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:41   #3334
visionAM
Zakorzenienie

Mi pierścionek ostatnio zaczął latać, mam go od kwietnia. Mam wrażenie, że zawsze był trochę za luźny tylko nie zwróciłam uwagi. A boję się żeby rozmiar mniejszy nie był za mały i nie wiem co z tym fantem zrobić
Stary 2015-08-25, 09:52   #3335
Cherry_Muffin
nibyżona

Arya ja nie wiem jaki tort :brzydal; ja bym to odebrala jako tort weselny a nie na slodki stol
u mnie tort to bylo 310zl, ciasta chyba tez wyszly kolo 300 - nie wiem dokladnie, bo to byl wklad mamy. a mialam mniej osob a dodatkowo ta wersja podstawowa. moze dowiedz sie co dokladdnie w podstawowej ile ciasta, jak tort, a potem przelicz ile by Cie to wyszlo jakbys robila/kupowala sama.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:52   #3336
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
W ogóle to nie wiem, czy wiecie, ale na ślub można sobie wybrać czytania i Ewangelię z ''katalogu'' dostępnych http://www.biblijni.pl/czytania_slubne/

Mam niezłą zabawę wybierając Tak samo pewnie będę miała z cytatem na zaproszenia, bo jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy.
My chyba będziemy chcieli Pieśń nad pieśniami, uwielbiam
Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
dzień dobry
Jak zwykle, ciężko nadrobić chwilę nieobecności

Ale widze teraz ciekawy temat Nie spodziewałam się, że czytania w kościele można wybrać samemu Z jednej strony fajnei ale z drugiej kolejne dylematy - które wybrać

Dziewczyny a kto Was będzie prowadził do ołtarza? Idziecie z narzeczonym razem? Czy same? Czy ktoś Was prowadzi?
Chyba TŻ, ale jeszcze nie ustalilismy
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Mi pierścionek ostatnio zaczął latać, mam go od kwietnia. Mam wrażenie, że zawsze był trochę za luźny tylko nie zwróciłam uwagi. A boję się żeby rozmiar mniejszy nie był za mały i nie wiem co z tym fantem zrobić
Mój też mi lata, a jak umyję ręce, to muszę uważać żeby nie spadł A mam 10, która była lekko ciasna rok temu, w momencie zaręczyn

Widzę temat czytań - a nad pieśniami myślałyście? Ja mam już swoje typy, niedawno siedziałam i robiłam listę na YT tego, co bym chciała Tato nam zaklepał w sobotę kapelę, także na ślubie będziemy mieć skrzypce, kontrabas, altówkę i flet No i organy, ale organistę chcę poprosić żeby ograniczył się do odgrywania tła do modlitw, a wszystkie pieśni chcę powierzyć kapeli i koleżance z fletem

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:55   #3337
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość

Widzę temat czytań - a nad pieśniami myślałyście? Ja mam już swoje typy, niedawno siedziałam i robiłam listę na YT tego, co bym chciała Tato nam zaklepał w sobotę kapelę, także na ślubie będziemy mieć skrzypce, kontrabas, altówkę i flet No i organy, ale organistę chcę poprosić żeby ograniczył się do odgrywania tła do modlitw, a wszystkie pieśni chcę powierzyć kapeli i koleżance z fletem
Ja mam typy pieśni, przez wiele lat śpiewałam w scholi i 10 lat jeździłam na oazy, także mam trochę ulubionych
Stary 2015-08-25, 10:06   #3338
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
No mi niestety pierścionek lata w zimie a w lecie nie mogę włożyć.

To też ważne,żeby nie przesadzić.
mam to samo

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Mi rano pierścionek zawsze lata, a po południu i wieczorem mam zawsze po nim taki lekko odgnieciony ślad.

Mój kolega teraz kombinuje, bo chce się we wrześniu oświadczyć, a nie zna rozmiaru palca swojej dziewczyny. Mówiłam mu, żeby poszperał i zmierzył jakiś jej stary pierscionek suwmiarką Ale ona podobno nie nosi i nie ma jak.
To mu wytłumaczyłam, że niech kupi po prostu ładny pierścionek i najwyżej go potem zmniejszą/poszerzą. Dobrze mu poradziłam? Długo się czeka na zmianę rozmiaru pierścionka?
niech jej zmierzy jak będzie spała

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:07   #3339
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które mają ślub cywilny: wybieracie oprawę muzyczną ceremonii? U nas można, ale nie mam kompletnie pomysłu co wybrać
bedziemy mieli skrzypka i chcemy
marsz mendelsona i radnera (czy jak on tam sie nazywa ) na wejscie i wyjscie. no i nie wiem co dalej, pewnie cos nam skrzypek doradzi.

Cytat:
dzięki za opinię
no, ale jednak rachunek jest prosty. Blue curacao wg przepisu:
drink nr 1 30 ml x70 drinków
drink nr 2 20 ml x 70 drinków
drink nr 3 20 mlx 70 drinków

4900 ml = 5 l

No nie wiem, gdzie mi tu ten litr starczy. A przecież nie nalejemy komuś 5 ml jak ma być 20 ml Ja to wszystko przeliczyłam wg przepisów, potem przeliczył to Tż. Dziwi mnie, że kupiłybyście jedną butelkę curacao na 50 gości i to na całą noc zabawy weselnej. Znając moich gości to ta butelka by się skończyła po góra dwóch godzinach, a co dalej?
no nie wiem, przejrzalam mejle od drink barow i wszedzie jak byk stoi po butelce syropow. ja malo leje tych syropow do drinkow. wiele nie trzeba by uzyskac ladny kolor a jak naleje sie za duzo to bedzie za slodki.
a jakie masz drinki? ja mam swoje blue curacao 500ml, zrobilam pewnie z 50drinow z nim a dalej mam 1/3butelki.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:09   #3340
pannamima
Zakorzenienie

Co do oprawy w kościele, mi zagrają i zaśpiewają koleżanki, które mają zespół.
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:18   #3341
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
marsz mendelsona i radnera (czy jak on tam sie nazywa ) na wejscie i wyjscie. no i nie wiem co dalej, pewnie cos nam skrzypek doradzi.
Ja chcę na wyjście marsz mendelsona, a na wejście coś co nie mam pojęcia jak się nazywa Ale chyba w filmach to zawsze jest, jak byłam dzieckiem i się bawiłam w ślub, to się to nuciło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 10:20   #3342
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Ja chcę na wyjście marsz mendelsona, a na wejście coś co nie mam pojęcia jak się nazywa Ale chyba w filmach to zawsze jest, jak byłam dzieckiem i się bawiłam w ślub, to się to nuciło
podobno na wejście się gra Wagnera, a na wyjście Mendelsona. Ale ja tego nie rozróżniam
Stary 2015-08-25, 10:22   #3343
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Arya ja nie wiem jaki tort :brzydal; ja bym to odebrala jako tort weselny a nie na slodki stol
u mnie tort to bylo 310zl, ciasta chyba tez wyszly kolo 300 - nie wiem dokladnie, bo to byl wklad mamy. a mialam mniej osob a dodatkowo ta wersja podstawowa. moze dowiedz sie co dokladdnie w podstawowej ile ciasta, jak tort, a potem przelicz ile by Cie to wyszlo jakbys robila/kupowala sama.
dziękuję
ciasta mamy w cenie, więc myślałam jak sama bym miała robić tylko o żelkach, ciastkach itp

Cytat:

no nie wiem, przejrzalam mejle od drink barow i wszedzie jak byk stoi po butelce syropow. ja malo leje tych syropow do drinkow. wiele nie trzeba by uzyskac ladny kolor a jak naleje sie za duzo to bedzie za slodki.
a jakie masz drinki? ja mam swoje blue curacao 500ml, zrobilam pewnie z 50drinow z nim a dalej mam 1/3butelki.
ale nie rozumiemy się. To blue curacao u nas to nie syrop, tylko likier- alkohol grenadinę jak mamy syrop to też mniej liczę napiszę z ciekawości może o wycenę do profesjonalnego drink baru i zobaczę jakie ilości mi odpiszą.

Drinki:

1. Blue Heaven - niebieski
50 ml wódki
30 ml likieru blue curacao
150 ml lemoniady

2. Vodka Sunrise- pomarańczowy
50 ml wódki
30 ml grenadiny
150 ml soku pomarańczowego

3. Wa- hoo- Wa- zielony
40 ml wódki
20 ml blue curacao
100 ml soku pomarańczowego

4. Extrawaganza- kolorowe warstwy
20 ml granadiny
20 ml wódki
20 ml malibu
20 ml blue curacao
180 ml soku pomarańczowego

5. Żujito- jak mohito
50 ml żubrówki
pół limonki
kilka listków mięty
woda gazowana
cukier

ogólnie z każdego rodzaju po ok 70 drinków, razem 350 drinków.

6cs
Stary 2015-08-25, 10:28   #3344
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja mam typy pieśni, przez wiele lat śpiewałam w scholi i 10 lat jeździłam na oazy, także mam trochę ulubionych
Ja co prawda na oazy nie jeździłam, ale 3 lata mieszkałam w internacie sióstr boromeuszek I śpiewałyśmy wieczorami często pieśni + co wtorek miałyśmy swoją mszę, stąd też mam sporo typów

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Mam tylko problem z czymś na wejście, bo nie chcę Wagnera A wszelkie świeckie piosenki dla mnie odpadają.

Stary 2015-08-25, 10:28   #3345
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Mi rano pierścionek zawsze lata, a po południu i wieczorem mam zawsze po nim taki lekko odgnieciony ślad.

Mój kolega teraz kombinuje, bo chce się we wrześniu oświadczyć, a nie zna rozmiaru palca swojej dziewczyny. Mówiłam mu, żeby poszperał i zmierzył jakiś jej stary pierscionek suwmiarką Ale ona podobno nie nosi i nie ma jak.
To mu wytłumaczyłam, że niech kupi po prostu ładny pierścionek i najwyżej go potem zmniejszą/poszerzą. Dobrze mu poradziłam? Długo się czeka na zmianę rozmiaru pierścionka?
Jak będzie spała niech jej np. Drutem zmierzy rozmiar:P jest giętki to sobie ogarnie i będzie miał na wzór:P mój kuzyn Tak załatwił sprawę
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 10:29   #3346
DontSaySorry
Zakorzenienie

Jak macie jakieś typy pieśni to się podzielcie
Bo ja kompletnie się nei znam
Stary 2015-08-25, 10:30   #3347
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
podobno na wejście się gra Wagnera, a na wyjście Mendelsona. Ale ja tego nie rozróżniam
a to chyba o wagnera mi chodzilo
Cytat:
ale nie rozumiemy się. To blue curacao u nas to nie syrop, tylko likier- alkohol grenadinę jak mamy syrop to też mniej liczę napiszę z ciekawości może o wycenę do profesjonalnego drink baru i zobaczę jakie ilości mi odpiszą.
aa, likier to nie wiem bo nigdy nie korzystalam moze zagadajcie z tym kumplem barmanem czy nie lepiej syrop bo likier curacao jest dosc drogi a syropy rioba w makro niecale 20zl za 1l ja korzystam z przepisow na drinki z likierem ale uzywam syropu i wychodza (nawet te warstwowe)

napisz do drink baru i zobacz co ci odpisza
Stary 2015-08-25, 10:31   #3348
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

też chętnie poznam, bo nie znam się kompletnie na pieśniach.
Stary 2015-08-25, 10:37   #3349
Lilly Greace
Dostojna peema.

Przykładowe piosenki na ślub, tak na szybko 3 mi przychodzą do głowy z takich bardziej kojarzących się z okazją:

https://www.youtube.com/watch?v=3y6Qv4l0R00

https://www.youtube.com/watch?v=gp9l1BmRYZ8

https://www.youtube.com/watch?v=cafK--DHWLc
Stary 2015-08-25, 10:37   #3350
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość

Oczywiscie ze mam swoje typy nie obejdzie sie bez 'nie musisz mowic nic" bo zawsze sie przy niej wzruszam. A poza tym ma byc wesolo, tgd wskazane, ale tyle mam ulubionych piesni, ze bede miala problem z wyborem, a tz tez ma swoje typy, wiec bedzie pidwojny problem... Na wejscie jeszcze nie wiem co, ale na wyjscie chce "uratowanych" tgd i wiem na pewno, ze wagnera, mendelsona i ave maria miec nie bede

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:37   #3351
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
a to chyba o wagnera mi chodzilo

aa, likier to nie wiem bo nigdy nie korzystalam moze zagadajcie z tym kumplem barmanem czy nie lepiej syrop bo likier curacao jest dosc drogi a syropy rioba w makro niecale 20zl za 1l ja korzystam z przepisow na drinki z likierem ale uzywam syropu i wychodza (nawet te warstwowe)

napisz do drink baru i zobacz co ci odpisza
likier chyba kosztuje koło 25 zł za chyba 0,5 l czyli fakt drogo Dobry pomysł, by spytać kumpla, czy da radę to zastąpić syropem i ile tego wtedy mniej. Wtedy może faktycznie przez pół. A Ty jak robisz zamiast likieru syrop to ile wlewasz? Tak jak jest napisana proporcja likieru czy mniej?
Kurde nie spodziewałam się, że drink bar mi przysporzy tyle kombinowania i myślenia

6cs
Stary 2015-08-25, 10:44   #3352
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to nie wiem jak będzie z tortem. Ja bym się obyła bez

Nie jarają mnie te petardy w torcie i wjazd w rytmie muzyki z piratów z karaibów
Na sali wstępnie nam doradzali ok. 21 jak już się lekko ściemni
Też nie chciałabym tortu - będą ciasta to po co jeszcze tort. No ale M. chce więc niech będzie. Ale oboje się zgadzamy, że będzie po obiedzie żeby zszedł:P

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
A jaki tort wg was najlepszy?
Ja bym nie chciała jakiegoś śmietanowego. Podobno owocowe są dobre.
Chociaż czekoladowy z wiśniami mi się najlepiej widzi.
Nie lubię tortów więc M. może wybrać:P Ja i tak nie zjem

Cytat:
byl dobry, ale o wiele bardziej smakowaly mi ciasta
ciasta mielismy z innej cukierni i przez chwile zalowalam, ze z niej nie bralam tortu, ale podobno torty bywaja gorsze.
ale i ciasta i tort zniknal, a mialam tego sporo

jeju. dziewczyny poradźcie.
gadalismy dzis z Tztem, ze jak z praca bedzie ok to chyba zobaczymy sie dopiero w grudniu. wiec Tz zaproponowal zebym po obronie przyjechala na tydzien czy dwa, ale czuje, ze powinnam szukac pracy. Tz na to, ze na dyplom i tak poczekam miesiac i ze to dlugo do grudnia i ze te 2 tyg nie zrobia mega roznicy. nie wiem
Ja cukiernie mam chyba wybraną, jeszcze poczytam opinie ale myślę, że będzie ok. M. chciał Sowę ale teraz widzimy jak się popsuli więc nie ma sensu.

Po obronie i tak dostaniesz zaświadczenie od razu, że zdobyłaś tytuł. Więc to nie przeszkadza w szukaniu pracy. Ale z drugiej strony - co Cię zbawią te 2 tygodnie? Nic:P Jedź do męża

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Tata

Witam
My juz dzisiaj wracamy do domu. Bedziemy mieli co robic jak wrocimy. Pogoda sie obrazila i jest dosc srednio. Weekend ma byc ponoc super

Wczoraj sie przypieklam nieco dobrze, ze moja skora niemal od razu brazowieje a w nocy przezylam horror! Tzn bylo ok.20-21
Siedzimy sobie i jemy juz miesko i ryby zdjete z grilla. Patrze na sufit a tam wielki robal lata. Patrze, a to SZERSZEŃ!!!! - mam uczulenie. Nagle W.patrzy wlecial drugi, zaraz trzeci. Ja spitalam, a on je zabija. Ciezko bylo, ale zabil.
Noc super ciepla, a my siedzielismy przy zamknietych drzwiach, zeby te mensy nie wlecialy :/

Ja idę z M. do ołtarza - i tak razem będziemy się ubierać pewnie. Nie wiem jeszcze jak to zrobimy na tych naszych 27m2

Uuuu, szerszenie są niebezpieczne, chyba najgorsze bo atakują od tak sobie a nie tak jak osy czy pszczoły. Ja mam tylko lekkie uczulenie na jad, mocniej mi po prostu puchnie miejsce choć tylko raz byłam ukąszona przez osę chyba, nie wiem w sumie przez co.

Cytat:
Oooo, to już wiem ile liczyć za tort i ciasta Za ciasta dałam chyba 400 albo 500zł w budżecie, na pewno wyjdzie mniej. A ile rodzajów ciasta miałaś?

Cytat:
dziękuję
ciasta mamy w cenie, więc myślałam jak sama bym miała robić tylko o żelkach, ciastkach itp

Drinki:

1. Blue Heaven - niebieski
50 ml wódki
30 ml likieru blue curacao
150 ml lemoniady

2. Vodka Sunrise- pomarańczowy
50 ml wódki
30 ml grenadiny
150 ml soku pomarańczowego

3. Wa- hoo- Wa- zielony
40 ml wódki
20 ml blue curacao
100 ml soku pomarańczowego

4. Extrawaganza- kolorowe warstwy
20 ml granadiny
20 ml wódki
20 ml malibu
20 ml blue curacao
180 ml soku pomarańczowego

5. Żujito- jak mohito
50 ml żubrówki
pół limonki
kilka listków mięty
woda gazowana
cukier

ogólnie z każdego rodzaju po ok 70 drinków, razem 350 drinków.
Chyba postawimy też na taki drink bar. Jakoś M. rozpacza, że nie będzie barmana a takie drinki to będzie przy okazji fajna zabawa. Muszę tylko z M. pogadać i dopytać na sali co z ewentualną obsługą takiego stołu.

Coś czuję, że budżet będzie nam wiecznie rósł.

Hej.
Już w pracy - oczywiście tradycyjnie najpierw nadrabianie Was:P Zawsze to godzina zleci

Co do czytania czy pieśni - mi to wszystko jedno. Nie zależy mi tam jakoś bardziej na czymkolwiek - chce złożyć przysięgę i już Poza tym nie wiadomo jak wszystko będzie wyglądać, może nawet mszy nie będzie

Próbuję nowy podkład - kiepski:/ Kolor super i nic poza tym - ściera się, waży i podkreśla suche skórki (nie wiedziałam, że je mam). Kicha:/ A drugą próbkę dostałam i mimo zapewnień - ściemniał, nie nałożę tego na twarz:/
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:46   #3353
Cherry_Muffin
nibyżona

Sophie, wiem, ze dostane, ale mimo wszystko.
mialam 10 roznych ciast
wiesz to zalezy jaka sobie jeszcze cukiernie i wielkosc tortu i ozdob wybierzesz
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:48   #3354
taedio
MerDer 4ever

Dziołszki.. wiem, ze znowu to samo ale co z grupą na fb? Chciałam się Was poradzić a nie chcę wstawiać zdjęć na forum..
Stary 2015-08-25, 10:49   #3355
Arya90
Zakorzenienie

Sophie pewnie będziecie musieli sobie obsługę sami załatwić tak jak my

6cs
Stary 2015-08-25, 10:53   #3356
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
likier chyba kosztuje koło 25 zł za chyba 0,5 l czyli fakt drogo Dobry pomysł, by spytać kumpla, czy da radę to zastąpić syropem i ile tego wtedy mniej. Wtedy może faktycznie przez pół. A Ty jak robisz zamiast likieru syrop to ile wlewasz? Tak jak jest napisana proporcja likieru czy mniej?
Kurde nie spodziewałam się, że drink bar mi przysporzy tyle kombinowania i myślenia
no wlasnie ten likier troche drogi no i szybko pojdzie

ja robilam takie warstwowe drinki z sokiem pomarańczowym, wódką, grenadyną i blue curacao. najpierw czerwony, pomaranczowy, zielony i na koncu niebieski kolor. tylko ze syrop jest ciezki i wlany do drinka poszedlby na dno razem z grenadyna :P wiec ja robie tak, ze mieszam wodke z blue curacao ( wystarczy troche) i taka miksture wlewalam na gore drinka powoli zeby warstwy sie nie rozmieszaly.
moze to byc problematyczne, mieszac z wodka i dopiero wlewac ale przeciez moglby w dzbanku sobie przygotowac wieksza ilosc i starczyloby na dluzej
Stary 2015-08-25, 10:53   #3357
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
ale to ten tort to jest dodatkowy tort tylko na słodki stół czy już jako jeden na całe wesele?

No właśnie kurczę chyba mega drogo. Początkowo chciałam sama robić, ale mi się wydaje, że teraz jak to wprowadzili to już na to nie pójdą i będziemy musieli ewentulanie od nich wziąć.

Cuddly podzielisz się jakie? Ja znalazłam na stronie zespołów, co oprawiają takie imprezy kilka propozycji. Muszę przesłuchać i zdecydować.

Na wejście Canon in D pachelbel
Potem holly maher - perfect day
I na koniec michelle featherstone - we are man and wife
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:56   #3358
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dziołszki.. wiem, ze znowu to samo ale co z grupą na fb? Chciałam się Was poradzić a nie chcę wstawiać zdjęć na forum..
spoko, ja też nie dostałam znaku, że ktoś to rozpatruje w ogóle

ach lecę na zakupy i potem mam tonę prasowania

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Dzięki Cuddly
Zambeza Tobie też. Przemyślę to jeszcze może fakt z syropem będzie dużo taniej

6cs
Stary 2015-08-25, 10:57   #3359
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Cytat:

też chętnie poznam, bo nie znam się kompletnie na pieśniach.
Ja mam takie typy:

Wejście - 1 albo 2
Ofiarowanie 1 albo 2
Komunia 1
Uwielbienie - moja najukochańsza pieśń
Na zakończenie koleżanka zagra Ave Maria, samą melodię, bez śpiewu

Stary 2015-08-25, 10:57   #3360
BielinkaO
Zakorzenienie

Ja mam dzis w planach po pracy posprzatac w szafie (znowu) i biurku :/
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości