Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 23:32   #3331
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
może jej kolor nie odpowiadał

o to fajnie, a przytrzymuje go sama, czy póki co jest za duży na to???

i fajne to czy raczej nie polecasz???

krótko i do rzeczy

napisz dlaczego aż tak ciężko było...

Próbuje trzymać . Pewnie za jakiś czas bedzie sie wykłócać, ze to ona ma trzymać. Tak jak jest teraz z butelka.

My jesteśmy zgodni i nie chcemy rodzeństwa dla młodej. Aczkolwiek ja nie daje gwarancji, ze za kilka lat nie zatęskni mi sie za takim maluszkiem. Już teraz sie dziwnie czuje, jak patrzę na mała i wspominam jaka była jako noworodek (a nie była najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie). Wiadomo, jako mama, cieszę sie, ze dobrze sie rozwija itp, ale nie powiem, sa dni, kiedy chętnie wróciłabym do tego czasu kiedy taka malutka była. A już jak sobie pomyśle, ze niedługo bedzie chodzić, mowić itd to mi sie czasem płakać chce. Ale akurat ja chciałabym minimum 6-7 lat różnicy miedzy dziećmi i mimo, ze ja jestem młoda, to jednak tz za 6-7 lat będzie miał 40tke na karku i raczej nie w głowie mu kolejne dziecko bedzie.
Stary 2016-04-13, 11:32   #3332
niud
Wtajemniczenie

Nie doczytam Was do końca bi muszę pod prysznic póki mały śpi

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
BLINDNESS u nas pierwsze około 15 minut spaceru jest ok, później zaczyna się marudzenie, a następnie płacz. I pomyśleć, że kiedyś spacery były takie fajne... Tak samo fotelik samochodowy jest na nie. Czasem tak płacze, że aż się zanosi. Nie pomaga rozbieranie, zabawianie itd.
Co do spania w wózku to myślę, że trochę jestem sama sobie winna, bo nauczyłam ją zasypiania przy cycu w nocy i w dzień. Wszystko dlatego, że przez sen mi najlepiej je i podejrzewam, że bez cyca ma problem z zaśnięciem po prostu. Pewnie dlatego smoczek czasem pomaga.

NIUD o dobrze wiedzieć, że w biedrze można dostać książkę z przepisami na parze. Pamiętam, że kiedyś szukałam, ale niewiele tego było. Do mojej parowaru była dołączona książeczka, ale tam raptem kilkanaście przepisów jest.
Ta książka to jakaś specjalna z przepisami dla dzieci czy po prostu kucharska?

My mamy doidy cup i niekapek tt. Niekapek nawet fajnie trzyma w łapkach, ale jakoś kiepsko z niego leci. Doidy ma te uchwyty do trzymania średnio poręczne, ale oswajamy się z nim
Chyba źle to napisałam, książka to alantkiwe blw. Była swojego czasu za 24.99 w Biedronce =) Na parze będę szukać czegoś bardziej wyrafinowanego jak nam się znudzą klasyczne warzywa =)

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
niud, fajnie że zajrzałaś Gratuluję przewrotów, współczuję dzieciowi, że mu rozszerzają dietę od dyni - fuj

Przyciemnianie szyb, oj tak, my też musimy o tym pomyśleć, ale chyba na razie tylko w samochodzie małżona, dwa na raz to jednak odplyw sporej gotówki, bu. Szukałam ostatnio jak bardzo można przyciemnić, masz dostęp do przepisów?

U nas brak doidy, niekapek też jeszcze nie był używany. Zresztą mała w zasadzie nie pije nic poza mlekiem.

Też bym chciała blw, ale obawiam się, że zanim się pojawią zdrowe warzywa, to młoda już będzie schaboszczaki wcinać
Dynia jest całkiem ok, wiadomo że bym ją dla siebie przyprawiła Chociaż dojadam po Wiktorku i taką prosto ze słoiczka bo póki co poznajemy smaki a nie jemy.

Szyby mam tylko z tyłu przyciemnione i wydaje mi się, że te tylne można na maxa. My mamy stopień niżej - 15% przepuszczalności. Ja mam takie okna z tyłu, że generyczne rolety nie zdały by u mnie egzaminu, a dedykowane kosztowały prawie tyle co przyciemnienie. Jeżdżę z małym prawie codziennie więc mu zrobiłam w prezencie na półrocze, bo się krzywił i płakał a codziennie z pielucha w oknie to jak na festyn
Cytat:
A moja uparta królewna na miękkim podłożu obraca się wte i wewte jak szalona, a jak ją położę na puzzlach piankowych to ani myśli o przewrotkach, tylko się przesuwa wokół własnej osi i przód/tył Zwariuję z nią
Mój też na miękkim zaczynał, a po kilku dniach już i na macie. Teraz leżenie na plecach prawie w ogóle nie występuje. Na szczęście na przewijaku leży grzecznie. Ale ja to generlanie mam bardzo grzeczne dziecko.

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ja tam drugie chce.... ale strach w oczach tatusia ogromny 😃😃😃😃😃

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ale my to już wapniaki prawie i aż strach się bać 😂😂😂😂

Też jestem wapniakiem już, ale chce i będą mieć drugie !

Cytat:
no to u mnie też kilka dni ładnie kaszkę jadła a teraz znowu na nie

no i się poddałam, 2h ją przytrzymałam ale przecież nie będę dziecka głodzić, więc wyciągnęłam cyca i zjadła baaaaaardzo chętnie...

ad.pampków to miałam raz tą małą paczkę trójek i były o niebo lepsze niż te z giga paki... a jakich uzywasz??? bo ja jeszcze trójek

to ile Grześ waży, że czwórki kupujesz?

a wozisz na leżąco czy póleżąco??? bo w przypadku mojego dziecka to miało ogromne znaczenie

u nas była masakra... pierwsze wyszły jak miała 4,5 miesiąca, były płacze, marudzenie, noszenie całymi dniami na rękach i to o czym piszesz, dzikie rzucanie się na wszystko-zwłaszcza na moją brodę

super, że u Was ok, miło czytać takie optymistyczne wiadomości

ja się zastanawiam nad szybkowarem, w nim też chyba się mniej witamin traci, bo czas gotowania jest mocno skrócony, co Wy myślicie???

oki to daj znać jak wrażenia, bo nie wiem w końcu co jej kupić

ja też wolę książki
a jaki niekaspek masz?????
fajnie, że Twoje dziecko w miare otwarte na nowe doświadczenia, bo u nas w dalszym ciągu wojna, nic tylko cyc

z tyłu możesz chyba ile chcesz

czy Wasze dzieci też coraz mniej śpią??? moja około pół godziny dziennie od kilku dni... i wmusiłam jej w końcu tą kaszkę, ale wcale nie jest mi z tym dobrze, bo wolałabym aby jadła chętnie a nie dlatego, że jej na siłę wciskam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

to u mnie na odwrót, ciągle się na brzuch przewraca, nawet w gondoli i na leżaczku

dobrze, że ja zostałam postawiona, przed faktem dokonanym, bo pewnie też bym zwlekała

super a jaki masz, ten tomy tippee???
Pewnie z pampkami w dużych boxach jest jak z Dadami. Są o wiele gorszej jakości, więc już się nie dam nabrać na świąteczny box.

Ja mam niekapek nuka, taki kolor butelkowy z dinozaurami. TT to te słynne w których w ustnikach pleśń się zbiera bo nie można ich dosyć.
Doidy też mamy i na razie tylko się z nim zapoznajemy ale fajne jest to że Wiktor od razu wiedział jak go złapać i którą część do buzi pakować ))
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 13:51   #3333
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
aż strach, że przy kolejnym by mogło być odwrotnie
no najgorzej się przyzwyczaić do dobrego

Cytat:
DAISY u nas od polowy ciąży komplikacje, po porodzie też, kilka wizyt w szpitalu. Ogólnie mam dziecko niejadka, który da się zagrodzić, ale np. z butli nie zje. Długa historia.

Ogólnie tak jak pisze ELVE im później drugie, tym większe ryzyko, a też już pierwszej młodości nie jesteśmy :P
a no to chyba, że tak... ja się baaaaardzo boję komplikacji w drugiej ciąży, bo nie miałby się kto zająć małą...

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja mam niekapek nuka, taki kolor butelkowy z dinozaurami. TT to te słynne w których w ustnikach pleśń się zbiera bo nie można ich dosyć.
Doidy też mamy i na razie tylko się z nim zapoznajemy ale fajne jest to że Wiktor od razu wiedział jak go złapać i którą część do buzi pakować ))
też mi kolezanka mówiła o tt, póki co mam pożyczony na próbę od kolezanki, myję go kilka razy dziennie i raz dziennie wyparzam i nie skręcam na noc, żeby wysechł, więc chyba jest ok... a Ty ile jeszcze będziesz kp, bo ja się zastanawiam w czym ja jej mm będę dawać jak za około 3 m-ce przestanę karmić

jak ta maść na suche policzki się zwała???
a krochmal, stwierdzam, że jest suuuuuper sprawa na odparzenie

dziewczyny czym wy czyścicie ząbki dziciakom, bo w zasadzie od prawie dwóch miesięcy powinnam podobno już myć jej zęby

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Niud to jest to????
http://www.aptekagemini.pl/latopic-k...iala-75ml.html
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 16:34   #3334
diablica80
Zakorzenienie

Daisy pytałaś o ten gryzak do pokarmu.
W sumie nie wiem co Ci doradzić, kupiłam i na początku było ach och
Musieliśmy mu pomagać w trzymaniu. Sam nieporadnie sobie radził i się denerwował.

Ale teraz mniej używamy bo młodemu staram się do ręki np. chrupka kukurydzianego, piętkę chleba dać by już próbował do dzioba sam coś brać.

Ogólnie fajna rzecz i chyba muszę do niej wrócić bo młody coraz sprawniejsze rączki ma i sam teraz pewnie da radę.
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 17:12   #3335
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mój też na miękkim zaczynał, a po kilku dniach już i na macie. Teraz leżenie na plecach prawie w ogóle nie występuje. Na szczęście na przewijaku leży grzecznie. Ale ja to generlanie mam bardzo grzeczne dziecko.
Moja też na przewijaku jest grzeczna, jak tu Libra wkleiła fotkę dzidziola uciekającego z przewijaka, to szczękę z ziemi zbierałam

Cytat:
Ja mam niekapek nuka, taki kolor butelkowy z dinozaurami.
Też się do tego niekapka przymierzam.

Cytat:
a no to chyba, że tak... ja się baaaaardzo boję komplikacji w drugiej ciąży, bo nie miałby się kto zająć małą...
Dlatego w szoku jestem, jak ktoś chce tak ekspresowo drugie dziecko mieć - ciąża to czas, kiedy trzeba dbać o siebie, a weź dbaj, jak masz maluszka do ogarnięcia. Masakra, będziemy mocno trzymać za Ciebie kciuki.

Cytat:
dziewczyny czym wy czyścicie ząbki dziciakom, bo w zasadzie od prawie dwóch miesięcy powinnam podobno już myć jej zęby
U nas dopiero od paru dni jest ząbek, więc jeszcze nic nie ogarnęłyśmy w temacie.
Stary 2016-04-13, 19:51   #3336
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia_usa Pokaż wiadomość
Czesc mamusie pazdziernikowe, czytam Was juz od poczatku ciazy ale nigdy sie nie udzielalam ze wzgledu na duza roznice czasu gdyz mieszkam w USA. Lubie Was czytac bo znajduje tu wiele cennych wskazowek, mam nadzieje ze nie bedziecie mialy mi za zle jak od czasu do czasu tez cos napisze (z 7 godzinnym opoznieniem )
Witaj Długo się ukrywałaś. Swojego czasu pisałyśmy tu w każdej strefie czasowej Jak dziś pamiętam jak o 4 czy 5 w nocy siedziałam na kiblu ( bo tam mi było najwygodniej znosić skurcze, a nie chciałam budzić dziewczyn z pokoju.) i pisałam, że mi czop odchodzi i mała przepowiedziała że będę dziś rodzić ))

Cytat:
która ma ten gryzaczek z siateczką??? Pani laktacyjna mi go poleciła, bo mówiła, że mimo wszystko muszę jej rozszerzać dietę...
Dziewczyny polecają sylikonowy, o taki -> http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...021555656.html
Łatwiej się czyści tez się do niego przymierzam

Cytat:
Kupiłam śliniak z rękawkami bo już nie wiem jak dopierać ciuchy po naszym jedzeniu... Młody lubi kichać jak ma buźkę pełną papki
Pokaż jaki ? Ja się do ikei wybieram specjalnie, żeby kupić

Cytat:
Moja dziś wzięła mój palec do dzioba, mamle, mamle, skrobie ząbkiem, skrobie, raptem odwróciła palec i zaczęła mi lakier z paznokcia zdrapywać To by było więc na tyle jeśli chodzi o moje pomalowane paznokcie, ech A tak się po porodzie cieszyłam, że wrócą moje kochane neony na pazurkach
Widzisz a gdybyś miała hybrydę, to by nie dała rady Ja właśnie ściągnęłam swoją ponad 3 tygodniową ( bo robiłam ją na święta ) a trzymała się skubana idealnie

Cytat:
też mi kolezanka mówiła o tt, póki co mam pożyczony na próbę od kolezanki, myję go kilka razy dziennie i raz dziennie wyparzam i nie skręcam na noc, żeby wysechł, więc chyba jest ok... a Ty ile jeszcze będziesz kp, bo ja się zastanawiam w czym ja jej mm będę dawać jak za około 3 m-ce przestanę karmić
Ja planuje do roku co najmniej, gdzieś w okolicy jak wróce do pracy, a może i uda się dłużej.
Cytat:
[COLOR="Silver"]
Ja dostałam od rossmana takie 3 szczoteczki, niby w prezencie na półrocze Wiktorka. Tylko zębów u nas brak, więc Ci nie powiem czy fajne
Cytat:
Tak
Stary 2016-04-13, 20:02   #3337
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Widzisz a gdybyś miała hybrydę, to by nie dała rady Ja właśnie ściągnęłam swoją ponad 3 tygodniową ( bo robiłam ją na święta ) a trzymała się skubana idealnie
Zrobiłam sobie hybrydę z okazji porządków przed Bożym Narodzeniem, miałam zrobioną 3 razy pod rząd, to co potem miałam z paznokciami to był koszmar jakiś. Jeśli zrobię jeszcze, to na zasadzie hybryda->tydzień z odżywką->hybryda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-13, 20:08   #3338
diablica80
Zakorzenienie

Niud, kupiłam dokładnie ten:

http://www.aptekagemini.pl/akuku-sli...iem-a1740.html

i dodatkowo taki:

http://www.aptekagemini.pl/akuku-sli...esz-a0182.html

Ten z rękawkami trochę przyduży ale rękawki można podwinąć

Oba bardzo fajne!
Stary 2016-04-13, 20:13   #3339
olilina
Zakorzenienie

ELVE moja też już ucieka z przewijaka. Takie akrobacje na nim wyczynia, że szok, łącznie z tym, że najlepszą zabawą jest zrzucanie wszystkiego z komody. Chyba za niedługo się pożegnamy z przewijakiem. Już nawet ubierać się jej nie da, bo zaraz myk na brzuch i bunt jak się chce ją odwrócić.

U nas wyrzynają się aktualnie dolne jedynki. Już pod palcami czuć, że są ostre. Może wiecie ile czasu mniej więcej mija od przebicia dziąsła do całkowitego wyjścia zęba?
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 20:20   #3340
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobiłam sobie hybrydę z okazji porządków przed Bożym Narodzeniem, miałam zrobioną 3 razy pod rząd, to co potem miałam z paznokciami to był koszmar jakiś. Jeśli zrobię jeszcze, to na zasadzie hybryda->tydzień z odżywką->hybryda.
Ja od końca stycznia odkąd kupiłam zestaw, mam hybrydę non stop i jest wszystko ok. Tak długo się zbierałam, że Semilac wypuścił bazę z witaminami i to chyba jej zasługa. Jak miałam robioną hybrydę u kosmetyczki to mimo bazy Gelisha, musiałam po 2 robić przerwę.

Cytat:

i dodatkowo taki:

Oba bardzo fajne!
Dzięki wielkie ! Nie muszę już jechać do Ikei. Chyba ciążowy budyń z mózgu nadal mi pozostał, bo nie wpadłam na to żeby poszukać takich fartuszków w necie...
Stary 2016-04-13, 20:22   #3341
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od końca stycznia odkąd kupiłam zestaw, mam hybrydę non stop i jest wszystko ok. Tak długo się zbierałam, że Semilac wypuścił bazę z witaminami i to chyba jej zasługa. Jak miałam robioną hybrydę u kosmetyczki to mimo bazy Gelisha, musiałam po 2 robić przerwę.

Dzięki wielkie ! Nie muszę już jechać do Ikei. Chyba ciążowy budyń z mózgu nadal mi pozostał, bo nie wpadłam na to żeby poszukać takich fartuszków w necie...
Oj mój ciążowy budyń czasem mnie przeraża 😃 nie chce sobie odejść!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-13, 21:26   #3342
anusia_usa
Raczkowanie

Cytat:

i dodatkowo taki:

Oba bardzo fajne!
Ale fajny ten z rekawkami, my mamy ten drugi i jest wystarczajacy chyba ze zdarzy sie wlasnie kichanie podczas jedzenia , najgorzej wyprac ubranie po bananie, zostaja okropne plamy.
A my dzisiaj bylysmy pierwszy raz w parku na hustawce, malej sie bardzo podobalo, oby tylko pogoda byla coraz lepsza bo ilez moze byc tak zimno .
anusia_usa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 21:33   #3343
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ELVE moja też już ucieka z przewijaka. Takie akrobacje na nim wyczynia, że szok, łącznie z tym, że najlepszą zabawą jest zrzucanie wszystkiego z komody. Chyba za niedługo się pożegnamy z przewijakiem. Już nawet ubierać się jej nie da, bo zaraz myk na brzuch i bunt jak się chce ją odwrócić.

U nas wyrzynają się aktualnie dolne jedynki. Już pod palcami czuć, że są ostre. Może wiecie ile czasu mniej więcej mija od przebicia dziąsła do całkowitego wyjścia zęba?
Ja będę swoją trzymać na przewijaku tak długo, jak długo się będzie na nim mieścić - jak pomyślę o zginaniu się przy przewijaniu na łóżku, to mój kręgosłup płacze

Niestety z ząbkami nie pomogę, jestem nowicjusz w temacie, u nas dopiero ostrze wyszło

Cytat:
No ja właśnie u kosmetyczki robiłam i nawet paznokcie u stóp mi się posypały :/ Rozdwajają się, pękają! Koszmar po prostu. Kosmetyczka mówi, że może to pociążowe, ale jakoś nie wierzę. W każdym razie teraz non stop mam odżywkę na paznokciach, albo solo, albo jako bazę. Makabra :/ A że długo mi się zwykły lakier trzyma, to nie płaczę jakoś szczególnie za hybrydami. Muszę tylko sprawdzić czy młoda będzie w stanie zdrapać zębem top coat, bo ostatnio nie użyłam

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A u nas ze wszystkich śliniaków jakie testowałyśmy, najlepiej sprawdziły się pieluchy tetrowe

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-04-14 o 08:04
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 21:43   #3344
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę swoją trzymać na przewijaku tak długo, jak długo się będzie na nim mieścić - jak pomyślę o zginaniu się przy przewijaniu na łóżku, to mój kręgosłup płacze

Niestety z ząbkami nie pomogę, jestem nowicjusz w temacie, u nas dopiero ostrze wyszło

No ja właśnie u kosmetyczki robiłam i nawet paznokcie u stóp mi się posypały :/ Rozdwajają się, pękają! Koszmar po prostu. Kosmetyczka mówi, że może to pociążowe, ale jakoś nie wierzę. W każdym razie teraz non stop mam odżywkę na paznokciach, albo solo, albo jako bazę. Makabra :/ A że długo mi się zwykły lakier trzyma, to nie płaczę jakoś szczególnie za hybrydami. Muszę tylko sprawdzić czy młoda będzie w stanie zdrapać zębem top coat, bo ostatnio nie użyłam

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A u nas ze wszystkich śliniaków jakie testowałyśmy, najlepiej sprawdziły się pieluchy tetrowe

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Pieluchy tetrowe juz mam w takie łaciate plamki...każda w innym kolorze 😆😆😆
Zawsze w pogotowiu by i tak dzioba wytrzeć 😈😈😈
Perfekcyjna pani domu ze mnie żadna... wywabianie plam nie będzie moją specjalnością hehehe

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anusia_usa Pokaż wiadomość
Ale fajny ten z rekawkami, my mamy ten drugi i jest wystarczajacy chyba ze zdarzy sie wlasnie kichanie podczas jedzenia , najgorzej wyprac ubranie po bananie, zostaja okropne plamy.
A my dzisiaj bylysmy pierwszy raz w parku na hustawce, malej sie bardzo podobalo, oby tylko pogoda byla coraz lepsza bo ilez moze byc tak zimno .
Huśtawka to jest to!!!! 😉

Stary 2016-04-13, 22:40   #3345
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Perfekcyjna pani domu ze mnie żadna... wywabianie plam nie będzie moją specjalnością hehehe

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Huśtawka to jest to!!!! 😉

Ja na potrzeby wycierania zaopatrzyłam się w mokre chusteczki w Biedrze i żałuję bo mi strasznie śmierdzą Nie wiem do czego ich użyć żeby szybko zużyć...

Pierwsza pobudka i idziemy spać =)
Stary 2016-04-14, 06:47   #3346
szwedka007
Wtajemniczenie

Czy podajecie swoim maluszkom jeszcze witamine D?
szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 06:59   #3347
diablica80
Zakorzenienie

Tak. Moja pediatra zaleca Mlodemu podwójna dawkę. Daje bobika oraz omegamed dha. Niedługo szczepienie mamy to zobaczę co powie.

Stary 2016-04-14, 08:20   #3348
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja buzię wycieram mokrymi chusteczkami

Cytat:
Ja na potrzeby wycierania zaopatrzyłam się w mokre chusteczki w Biedrze i żałuję bo mi strasznie śmierdzą Nie wiem do czego ich użyć żeby szybko zużyć...
Do wszystkiego, jeśli nie zostawiają niteczek oczywiście. Do ścierania kurzu, do przetarcia brudnych butów, do odświeżenia plastików i progów w samochodzie...

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Oczywiście, w naszej strefie klimatycznej powinniśmy suplementować wit. D przez całe życie.
Stary 2016-04-14, 08:47   #3349
Libra2
Zadomowienie

U nas przewijak już dawno schowany bo znudziło mi się walczenie z młodym i ciągłe łapanie go w locie.Musiałam też pozbyć się karuzeli i cotton balli nad łóżeczkiem bo notorycznie je na siebie ściągał..
Poza tym nauczył się paszkwil raczkować a właściwie to pełzać bo mu się nogi rozjeżdżają na panelach i stać w łóżeczku więc strach go gdziekolwiek zostawić samego (na dowód wrzucę wam zdjęcia małego kombinatora). Także ten ,nawet pod prysznic idę z obstawą .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160406_164742.jpg (86,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160406_165032.jpg (88,7 KB, 27 załadowań)
Stary 2016-04-14, 08:47   #3350
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Tak.
Stary 2016-04-14, 08:49   #3351
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie. Ja ze szpitala mam zalecenie do 3 roku zycia.
Cytat:

Do wszystkiego, jeśli nie zostawiają niteczek oczywiście. Do ścierania kurzu, do przetarcia brudnych butów, do odświeżenia plastików i progów w samochodzie...

Oczywiście, w naszej strefie klimatycznej powinniśmy suplementować wit. D przez całe życie.
Progi w samochodzie, to jest myśl, thx. Mam czarny to mogą przemywać codziennie
Stary 2016-04-14, 09:18   #3352
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
młodemu staram się do ręki np. chrupka kukurydzianego, piętkę chleba dać by już próbował do dzioba sam coś brać..
ooooo o chlebku nie pomyślałam, bo chrupek nie zdzierżę

Cytat:
Dlatego w szoku jestem, jak ktoś chce tak ekspresowo drugie dziecko mieć - ciąża to czas, kiedy trzeba dbać o siebie, a weź dbaj, jak masz maluszka do ogarnięcia. Masakra, będziemy mocno trzymać za Ciebie kciuki.

Cytat:
Dziewczyny polecają sylikonowy, o taki -> http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...021555656.html
Łatwiej się czyści tez się do niego przymierzam
kurde, w ostatniej chwili odczytałam, bo już miałam właśnie kupować na fedo siateczkowy, a ten wydaje się suuuuuper
dziekóweczka

Cytat:
a ja powróciłam do żeli, bo mi się jakoś hybrydy nie trzymały...

Cytat:

Oba bardzo fajne!
właśnie taki szukałam i już nie muszę więcej szukać, kurcze jak fajnie, że jest to forum, dziewczyny jesteście takie pomocne

Cytat:
u nas białe plamki były jakieś dwa tygodnie, wybiły się 29 lutego, teraz wystają jakieś 3mm, a kolejnych brak

Cytat:

W każdym razie teraz non stop mam odżywkę na paznokciach, albo solo, albo jako bazę. Makabra :/
no ja też sobie nie wyobrażam przewijania na łóżku...

a jakiej odżywki używasz, mi baaaardzo pomogła eveline

Cytat:

Pierwsza pobudka i idziemy spać =)
tak jak Elve, ale najlepiej do wycierania kurzu, bo nie fruwa po całłym domu i czyszczenia kibelka

Cytat:
cały czas, ale ja karmię piersią, więc muszę, ale nie karmiąc cycem chyba i tak będę podawać, nawet gdzieś czytałam, że zaleca się do 3 roku życia...

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
a moja musi mieć waciki o przegotowaną wodę, bo po chusteczkach, zaraz buzia czerwona

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
U nas przewijak już dawno schowany bo znudziło mi się walczenie z młodym i ciągłe łapanie go w locie.Musiałam też pozbyć się karuzeli i cotton balli nad łóżeczkiem bo notorycznie je na siebie ściągał..
Poza tym nauczył się paszkwil raczkować a właściwie to pełzać bo mu się nogi rozjeżdżają na panelach i stać w łóżeczku więc strach go gdziekolwiek zostawić samego (na dowód wrzucę wam zdjęcia małego kombinatora). Także ten ,nawet pod prysznic idę z obstawą .
ale skurczybyk faaaaaaaajny jest!!!!! tylko pogratulować i pozazdrościć takiego ruchliwca
Stary 2016-04-14, 09:24   #3353
diablica80
Zakorzenienie

Libra2 Szkrab przecudny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 09:58   #3354
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Obłęd
Ja dzisiaj stwierdziłam, że czas chyba obniżyć materac w łóżeczku - wstałam do obudzonej młodej, a ta na brzuszku i radośnie wyciągała głowę żeby mnie zobaczyć Za karuzelkę też już łapie, jak materac będzie niżej, to jeszcze się nią pocieszymy

Cytat:
ooooo o chlebku nie pomyślałam, bo chrupek nie zdzierżę
Czemu? Bo oblepiają wszystko co się da?
Cytat:
a ja powróciłam do żeli, bo mi się jakoś hybrydy nie trzymały...
Żeli nigdy nie miałam.
Cytat:
a jakiej odżywki używasz, mi baaaardzo pomogła eveline
Ta 8w1? Mam, ale kończę na razie jej droższy odpowiednik, od lat na wszelkie problemy stosuję odżywkę Peggy Sage
Cytat:
tak jak Elve, ale najlepiej do wycierania kurzu, bo nie fruwa po całłym domu i czyszczenia kibelka
O tak, pięknie czyści się nimi kibelek
Cytat:
a moja musi mieć waciki o przegotowaną wodę, bo po chusteczkach, zaraz buzia czerwona
Moja ma fajną skórę, niewiele rzeczy ją podrażnia. Chociaż pieluszki z Lidla dały radę :/
Cytat:
Progi w samochodzie, to jest myśl, thx. Mam czarny to mogą przemywać codziennie
super się czyszczą i sporo chusteczek na to idzie
Stary 2016-04-14, 12:47   #3355
olilina
Zakorzenienie

DAISY to mnie nie pocieszyłaś myślałam, że to kwestia kilku dni, ewentualnie tygodnia od przebicia, jak wyjdą całe zęby.

LIBRA kochany maluch. Twój synek jest z połowy września, dobrze pamiętam?
Czyli, że nasze dzieciaki za miesiąc też już mogą stać w łóżeczku? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 13:07   #3356
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu? Bo oblepiają wszystko co się da?

Ta 8w1? Mam, ale kończę na razie jej droższy odpowiednik, od lat na wszelkie problemy stosuję odżywkę Peggy Sage
Bo ten odgłos łamanego chrupka doprowadza mnie do białej gorączki, będzie je jadła u babci

a odżywka własnie ta 8w1 lub diamentowa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...fessional.html

Cytat:
DAISY to mnie nie pocieszyłaś myślałam, że to kwestia kilku dni, ewentualnie tygodnia od przebicia, jak wyjdą całe zęby.
polecam się na przyszłość ale tak serio to sprawa indywidualna, może u Was pójdzie szybciej

Edytowane przez Daisy 85
Czas edycji: 2016-04-14 o 13:11
Stary 2016-04-14, 13:49   #3357
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Lol idzie nam 3 ząbek..ktoś nas przebije??? Juz się boję jak przeżyją to moje cycuchy:-D

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-04-14, 14:03   #3358
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Lol idzie nam 3 ząbek..ktoś nas przebije??? Juz się boję jak przeżyją to moje cycuchy:-D

my poprzestałysmy na dwóch i baaaaaaardzo się z tego powodu cieszę, bo czym później tym lepiej dla ząbków a i dla moich piersi, bo już przy tych co ma, potrafi dobrze upitolić
Stary 2016-04-14, 14:04   #3359
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
my poprzestałysmy na dwóch i baaaaaaardzo się z tego powodu cieszę, bo czym później tym lepiej dla ząbków a i dla moich piersi, bo już przy tych co ma, potrafi dobrze upitolić
Czemu lepiej dla ząbków??

Stary 2016-04-14, 14:05   #3360
anusia_usa
Raczkowanie

Cytat:
Wow ale silny chlopak.

Ile razy dziennie podajecie swoim maluchom stale jedzenie? My na razie jemy owsianke z owocami na sniadanie i jakies warzywa tak ok poludnia i zastanawiam sie czy podawac cos jeszcze czy moze to bedzie juz za duzo dla jej brzuszka. Ada nie jadla do tej pory nic z miesem bo sama jej wszystko gotuje i jakos tak nie mialam jeszcze odwagi , ale moze juz czas, wkoncu pierwszy zabek juz sie pokazal.
anusia_usa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości