![]() |
#3331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Próbuje trzymać ![]() My jesteśmy zgodni i nie chcemy rodzeństwa dla młodej. Aczkolwiek ja nie daje gwarancji, ze za kilka lat nie zatęskni mi sie za takim maluszkiem. Już teraz sie dziwnie czuje, jak patrzę na mała i wspominam jaka była jako noworodek (a nie była najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie). Wiadomo, jako mama, cieszę sie, ze dobrze sie rozwija itp, ale nie powiem, sa dni, kiedy chętnie wróciłabym do tego czasu kiedy taka malutka była. A już jak sobie pomyśle, ze niedługo bedzie chodzić, mowić itd to mi sie czasem płakać chce. Ale akurat ja chciałabym minimum 6-7 lat różnicy miedzy dziećmi i mimo, ze ja jestem młoda, to jednak tz za 6-7 lat będzie miał 40tke na karku i raczej nie w głowie mu kolejne dziecko bedzie.
![]() |
![]() |
#3332 | |||||
Wtajemniczenie
|
Nie doczytam Was do końca bi muszę pod prysznic póki mały śpi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szyby mam tylko z tyłu przyciemnione i wydaje mi się, że te tylne można na maxa. My mamy stopień niżej - 15% przepuszczalności. Ja mam takie okna z tyłu, że generyczne rolety nie zdały by u mnie egzaminu, a dedykowane kosztowały prawie tyle co przyciemnienie. Jeżdżę z małym prawie codziennie więc mu zrobiłam w prezencie na półrocze, bo się krzywił i płakał a codziennie z pielucha w oknie to jak na festyn ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam niekapek nuka, taki kolor butelkowy z dinozaurami. TT to te słynne w których w ustnikach pleśń się zbiera bo nie można ich dosyć. Doidy też mamy i na razie tylko się z nim zapoznajemy ale fajne jest to że Wiktor od razu wiedział jak go złapać i którą część do buzi pakować ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3333 | ||
Wtajemniczenie
|
no najgorzej się przyzwyczaić do dobrego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak ta maść na suche policzki się zwała??? a krochmal, stwierdzam, że jest suuuuuper sprawa na odparzenie ![]() dziewczyny czym wy czyścicie ząbki dziciakom, bo w zasadzie od prawie dwóch miesięcy powinnam podobno już myć jej zęby ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Niud to jest to???? http://www.aptekagemini.pl/latopic-k...iala-75ml.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Daisy pytałaś o ten gryzak do pokarmu.
W sumie nie wiem co Ci doradzić, kupiłam i na początku było ach och ![]() Musieliśmy mu pomagać w trzymaniu. Sam nieporadnie sobie radził i się denerwował. Ale teraz mniej używamy bo młodemu staram się do ręki np. chrupka kukurydzianego, piętkę chleba dać by już próbował do dzioba sam coś brać. Ogólnie fajna rzecz i chyba muszę do niej wrócić ![]()
![]() |
#3335 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Też się do tego niekapka przymierzam. Cytat:
U nas dopiero od paru dni jest ząbek, więc jeszcze nic nie ogarnęłyśmy w temacie.
![]() |
![]() |
#3336 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Łatwiej się czyści tez się do niego przymierzam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3337 |
po drugiej stronie szafy
|
Zrobiłam sobie hybrydę z okazji porządków przed Bożym Narodzeniem, miałam zrobioną 3 razy pod rząd, to co potem miałam z paznokciami to był koszmar jakiś. Jeśli zrobię jeszcze, to na zasadzie hybryda->tydzień z odżywką->hybryda.
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Niud, kupiłam dokładnie ten:
http://www.aptekagemini.pl/akuku-sli...iem-a1740.html i dodatkowo taki: http://www.aptekagemini.pl/akuku-sli...esz-a0182.html Ten z rękawkami trochę przyduży ale rękawki można podwinąć ![]() Oba bardzo fajne!
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
ELVE moja też już ucieka z przewijaka. Takie akrobacje na nim wyczynia, że szok, łącznie z tym, że najlepszą zabawą jest zrzucanie wszystkiego z komody. Chyba za niedługo się pożegnamy z przewijakiem. Już nawet ubierać się jej nie da, bo zaraz myk na brzuch i bunt jak się chce ją odwrócić.
U nas wyrzynają się aktualnie dolne jedynki. Już pod palcami czuć, że są ostre. Może wiecie ile czasu mniej więcej mija od przebicia dziąsła do całkowitego wyjścia zęba? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3340 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A my dzisiaj bylysmy pierwszy raz w parku na hustawce, malej sie bardzo podobalo, oby tylko pogoda byla coraz lepsza bo ilez moze byc tak zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3343 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Niestety z ząbkami nie pomogę, jestem nowicjusz w temacie, u nas dopiero ostrze wyszło ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- A u nas ze wszystkich śliniaków jakie testowałyśmy, najlepiej sprawdziły się pieluchy tetrowe ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-14 o 08:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze w pogotowiu by i tak dzioba wytrzeć 😈😈😈 Perfekcyjna pani domu ze mnie żadna... wywabianie plam nie będzie moją specjalnością hehehe Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#3345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwsza pobudka i idziemy spać =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3346 |
Wtajemniczenie
|
Czy podajecie swoim maluszkom jeszcze witamine D?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Tak. Moja pediatra zaleca Mlodemu podwójna dawkę. Daje bobika oraz omegamed dha. Niedługo szczepienie mamy to zobaczę co powie.
![]() |
#3348 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, w naszej strefie klimatycznej powinniśmy suplementować wit. D przez całe życie.
![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
U nas przewijak już dawno schowany bo znudziło mi się walczenie z młodym i ciągłe łapanie go w locie.Musiałam też pozbyć się karuzeli i cotton balli nad łóżeczkiem bo notorycznie je na siebie ściągał..
Poza tym nauczył się paszkwil raczkować a właściwie to pełzać bo mu się nogi rozjeżdżają na panelach i stać w łóżeczku więc strach go gdziekolwiek zostawić samego (na dowód wrzucę wam zdjęcia małego kombinatora). Także ten ,nawet pod prysznic idę z obstawą . ![]()
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
![]() |
#3351 | |
Wtajemniczenie
|
Pewnie. Ja ze szpitala mam zalecenie do 3 roku zycia.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3352 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziekóweczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jakiej odżywki używasz, mi baaaardzo pomogła eveline Cytat:
![]() cały czas, ale ja karmię piersią, więc muszę, ale nie karmiąc cycem chyba i tak będę podawać, nawet gdzieś czytałam, że zaleca się do 3 roku życia... ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- a moja musi mieć waciki o przegotowaną wodę, bo po chusteczkach, zaraz buzia czerwona ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Libra2 Szkrab przecudny
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj stwierdziłam, że czas chyba obniżyć materac w łóżeczku - wstałam do obudzonej młodej, a ta na brzuszku i radośnie wyciągała głowę żeby mnie zobaczyć ![]() ![]() Czemu? Bo oblepiają wszystko co się da? ![]() Żeli nigdy nie miałam. Ta 8w1? Mam, ale kończę na razie jej droższy odpowiednik, od lat na wszelkie problemy stosuję odżywkę Peggy Sage ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
DAISY to mnie nie pocieszyłaś
![]() LIBRA kochany maluch. Twój synek jest z połowy września, dobrze pamiętam? Czyli, że nasze dzieciaki za miesiąc też już mogą stać w łóżeczku? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3356 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a odżywka własnie ta 8w1 lub diamentowa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...fessional.html Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Daisy 85 Czas edycji: 2016-04-14 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Lol idzie nam 3 ząbek..ktoś nas przebije??? Juz się boję jak przeżyją to moje cycuchy:-D
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ile razy dziennie podajecie swoim maluchom stale jedzenie? My na razie jemy owsianke z owocami na sniadanie i jakies warzywa tak ok poludnia i zastanawiam sie czy podawac cos jeszcze czy moze to bedzie juz za duzo dla jej brzuszka. Ada nie jadla do tej pory nic z miesem bo sama jej wszystko gotuje i jakos tak nie mialam jeszcze odwagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.