|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Peema peemie peemą, czyli 46 zlot ślubnych zołz 2016!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie podzielam czegoś takiego - każdy wstaje do swojej pracy więc pilnuje swojego budzika a nie ktoś inny. Potem pretensje można mieć tylko do siebie a nie całego świata. My oboje wstajemy codziennie o 5 a i tak każdy budzik ma nastawiony. Nawet jak zdarza się wolne (M. tak czasem ma) to i tak budzika nie wyłącza. Właśnie żeby potem nie zapomnieć go włączyć.
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Panna - wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
Ta reklamana UNICEFu jest straszna, tak samo jak ta sesja ślubna dziewczynki z tym starym gościem. No ale dziś tylko takie dosłowne kampanie są w stanie ruszyć ludzi...
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Panna - spełnienia marzeń.
TŻ z psem u weta, 3 kroplowke mu dają wciagu 3 dni mam nadzieje, ze mu się w końcu poprawi.Po południu jedziemy odwieźć mojego tate na lotnisko i przy okazji do fashion house. będziemy szukać butów i rozglądać się za garniturem. Co do ślubów w rodzinie, jak my wybralismy termin to moja kuzynka tez zaczęła planować . miał być u nich wrzesień , padło ostatecznie na kwiecień czyli 3 miesiące przed nami. Boje się trochę porównań, bo ich ślub będzie na bogato, a nasz zdecydowanie skromniejszy. Ale niech sobie gadają byle nie mi no i juz uslyszalam, ze przez to część gości może się nam wykruszyć. Płakać nie będę , wiem że najważniejsze dla nas osoby będą.
|
|
|
|
#3336 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś idę do weta po obrożę i muszę dopytam o tabletkę na robaki bo kupiłam i nie pamiętam jak się ją podaję (dostaliśmy inną niż zawsze). Do fashionu też bym sobie pojechała, może w weekend uda mi się M. wyciągnąć:P Ja nie rozumiem za bardzo rezygnacji z wesela bo już jedno było. Uwierzcie, że nam się nigdy nie przelewało a potrafiliśmy mieć 3 wesela w ciągu kilku miesięcy. I nawet jak mieliśmy dać 200zł do koperty to szliśmy. Może ktoś powie, że to mało i wstyd ale nas to średnio obchodziło. Wiedzieliśmy, że idziemy do kogoś, kto jest nam bliski i chcieliśmy być z nimi. I chciałabym aby goście też tak myśleli. Poza tym odstęp 3 miesięcy to nie tak mało. |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś jest z tamtych okolic to warto do Bierunia podjechać tam mają bardzo duży sklep z garniturami i np. garnitury Bytom są nawet 20% tańsze niż w galeriach że względu na marże. Mogą też ściągnąć dowolny garnitur z nowej kolekcji i będzie taniej
|
|
|
|
|
#3339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj w poradni, spotkanie 30 minut, pogadaliśmy tylko o tym npr chwilkę tż nawet zadawał pytania.Stwierdziliśmy, że jak już będziemy kończyć budowę domu to się pobawimy w wyznaczanie płodności metodę termiczno-objawową ![]() Wtedy nam będzie wszystko jedno czy będzie wpadka czy nie, a przynajmniej ogarnę swój cykl
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Sklep w Bieruniu jest na Warszawskiej - nazywa się salon mody trend. Może nie przekonywać z zewnątrz ale warto
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
U nas strasznie cienko z pieniędzmi ostatnio i cała moja dzisiejsza wypłata i tak pójdzie na czynsz za mieszkanie =/
ale niech lepiej prędko wpłynie, bo inaczej będę musiała się umawiac na inny dzień z tymi soczewkami
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę wykres ogarnąć, zaraz siadę do tego Mi się ogólnie sam zamysł podoba npr bo też mam rozregulowany cykl ale jak wstaje o 5 to wizja pobudki o takiej godzinie także w weekend, zniechęciła mnie. I tak kiepsko sypiam, nawet w weekendy więc nie chce jeszcze dodatkowo się budzić. Niby to 3 minuty ale jednak. Kiedyś pewnie też sobie popróbuje jak będę miała lepszą godzinę do wstawania w tygodniu
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
O wypłacie za luty już nie pamiętam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja stwierdziłam że po slubie też można spróbować. Ale tylko do drugiego dziecka - więcej nie chcę, więc potem wracam do pewnych metod |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja jest rozplanowana i mam mniej więcej wyliczone co i ile mnie wyniesie, ile mi zostanie. Ale kosmetyków i butów nie przewidziałam więc mogę zostać goła i wesoła za chwilę.
Mnie wczoraj M. wkurzył bo poszliśmy z ostatnimi pieniędzmi do tesco a ten wynalazł 5 piw i koniecznie musiał je kupić. Powiedział, że jeszcze ktoś mu je wykupi i musi je mieć Po czym dodałam, że gadam jak typowa żona Czyli się nadaje na nią![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
A i co wyniosłam z nauk - kobiety, trzeba brać magnez, wit. b6 i wit. E!
Ciekawe jak to wpłynie na cały cykl
|
|
#3349 |
|
Zaszynszylowana
|
Pochwale sie co od kolegow z pracy dostalam na urodziny:P wiedza ze doposazamy mieskanie wiec wszystko sie sprzyda. Kieliszków jest 6:P
![]() Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale magnez i b6 to możliwe, mam niedobory i cykl coś mi szaleje Cytat:
Kieliszki też takie mamy choć nie wiem czy nie mniejsze
|
||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie znajoma wkurzyła (w sumie daleka, nawet nie koleżanka). Planuje ślub w przyszłym roku w okolicach Krakowa i zadzwoniła się wypytać o zespół. Oczywiście standardowe pytania o cenę padło od razu po tym jak jej nazwę podałam.
Myślę sobie w sumie dobrze, że pyta bo ja ma jakiś budżet to od razu będzie wiedziała czy warto na nich patrzeć. To jej mówię ile płacę. A ona mi, że chyba zwariowałam już całkiem, żeby tyle płacić za jakieś brzdękanie i że ona już ma zespół i to za 2,5tys. WTF? No na cholerę ktoś mi tak zagląda do mojego portfela :/ A na koniec jeszcze perełka od tej znajomej: "nie myśl, że jak zrobisz wesele na bogato to Ci ludzie dadzą więcej kasy". Odpadłam :/ Dobrze, że mi ktoś powiedział, że ja wesele dla kasy robię. Nikomu nie mówimy ile co kosztuje (poza sytuacjami jak wyżej), ale inni wiedzą lepiej. Z innych ciekawostek. Ktoś z gości weselnych dzwonił do Młynu Jacka i dopytywał czy płacimy jakimś gościom za nocleg. Podejrzewam kto to, ale się nie przedstawił. Do mnie dzwonili z recepcji, że była taka sytuacja. Trzy pary, które zapraszamy od strony ojca tż (ludzie około 50 r.ż.) rozpowiadają w swoich rodzinnych stronach, że mają kawał drogi (80km w jedną stronę) i my im noclegu nie zapewniamy tylko sami by sobie musieli zapłacić, bo chyba nikt sobie nie wyobraża, że jedno z nich by nie piło. Pomijam fakt, że każdym z tych małżeństw mieszkają dzieci pełnoletnie mające prawa jazdy. Poza tym jest chyba foch, że nie zaprosiliśmy tych dzieci i jeszcze dziadków (dwie babcie tam to siostry tż babci i niby je z mężami mieliśmy jeszcze zaprosić). Także dzisiaj jest jakiś dzień cyrków :/ Edytowane przez Iskra14 Czas edycji: 2016-03-10 o 11:28 |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Iskra ja bym na Twoim miejscu olała tę laskę, albo jej coś odpysknęła, ze to nie jej sprawa
Każdy robi jak uważa, że też tyle takich ludzi jest co wesele na kasę przeliczają, czy się opłaci zapraszać gości, czy się opłaci iść i ile wypada dać... To jest takie smutne, że z wesela robi się jakieś wielkie interesy i biznesy zamiast po prostu towarzyszyć młodym w ważnym dla nich dniu
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
A mi właśnie Tz śniadanie robi. Ja zaraz biorę sie za prasowanie. Potwierdziło nam juz 117 gości.
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
candy - świetnie, a ile zapraszaliście?
my zapraszaliśmy 97 osób dorosłych plus dzieci obstawiam, że zjawi się koło 80
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za bezczelna baba. Takie teksty sa poniżej wszelkiej krytyki. Ja póki co tylko usłyszałam pretensje od jednej ciotki, że nie bedzie whisky na weselu, bo jej wódka nie smakuje Mamy barmana więc myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
jest pensja
mogę iść po soczewki
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
Iskra ale patolka, heheh uwielbiam takie strażniczki budżetu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

To nie dziecko, żeby sprawdzać czy nastawił sobie budzik
Zawsze Ty nastawiałaś, że tak zareagował?

Ja nie podzielam czegoś takiego - każdy wstaje do swojej pracy więc pilnuje swojego budzika a nie ktoś inny. Potem pretensje można mieć tylko do siebie a nie całego świata. My oboje wstajemy codziennie o 5 a i tak każdy budzik ma nastawiony. Nawet jak zdarza się wolne (M. tak czasem ma) to i tak budzika nie wyłącza. Właśnie żeby potem nie zapomnieć go włączyć.

mam nadzieje, ze mu się w końcu poprawi.
no i juz uslyszalam, ze przez to część gości może się nam wykruszyć. Płakać nie będę , wiem że najważniejsze dla nas osoby będą.