Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-07, 19:22   #3331
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Hej, pierwsza styczniowka zalozyla watek

Wyslane z Lumia920.
Fajnie
Ja pamiętam że nasz wątek późno powstał, ja już byłam po usg z serduszkiem wtedy

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Kornela śpi ponad godzinę!
Ale pewnie tylko dlatego tak długo że na mnie... Ja zaliczyłam już nawet krótką drzemkę na siedząco. Ech, czego to się człowiek nauczy jako matka :P

Ja co noc na siedzaco drzemie jak karmię

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny

Magda, to nie chodzilo o dyskusje na fb, tylko jak bylam w ciazy, to mialam plan kupic ten olejek i sobie zapomnialam o tym
Zobacze jak sie to bedzie sprawdzac
Ciekawa sprawa, chętnie poczytam recenzję

Cytat:
Boszzzz Franek jest w tym pieprzonym skoku... Wczoraj bylo fajnie, dzisiaj z rak nie schodzi 😒 nawet momentami foch na cycka 😠 teraz na grillu jestesmy i tez pokazuje swoje mozliwosci. Co do nowych umiejetnosci to nauczyl sie plakac 😐

Wyslane z Lumia920.

Cytat:
U nas dzisiaj tragedia, te zeby chyba.. mlody mega beidny, dalam mu pedicetamol w koncu i zasnal. Od 13 zjadl ok 18 i to doslownie ze 3 minuty czyli tyle co nic

Ustaliliśmy menu na chrzciny i kupiliśmy ubranka na zakupach Mały był marudny, ciągle na rączki chciał, no ale jakoś daliśmy radę jestem zniesmaczona brakiem wyboru ubranek dla chłopców ile trzeba się nagimnastykowac żeby komplet dobrać to masakra no ale udało się coś tam kupić, mam nadzieję że będzie wszystko do siebie pasować jak go ubierzemy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 19:31   #3332
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Fajnie
Ja pamiętam że nasz wątek późno powstał, ja już byłam po usg z serduszkiem wtedy

Ja co noc na siedzaco drzemie jak karmię

Ciekawa sprawa, chętnie poczytam recenzję

Ustaliliśmy menu na chrzciny i kupiliśmy ubranka na zakupach Mały był marudny, ciągle na rączki chciał, no ale jakoś daliśmy radę jestem zniesmaczona brakiem wyboru ubranek dla chłopców ile trzeba się nagimnastykowac żeby komplet dobrać to masakra no ale udało się coś tam kupić, mam nadzieję że będzie wszystko do siebie pasować jak go ubierzemy
Dziewczynkę prościej na te imprezę stacjonarnie ubrać tez to stwierdziłam przed naszymi chrzcinami

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Super ze juz wszystko załatwione za tydzień wielki dzien

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 20:17   #3333
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Tak w ogóle pisałyśmy o tym jak inni wtrącają się w kwestie żywienia naszych dzieci a dzisiaj moja mama właśnie namawiała mnie, żebym dawała na noc mleko w butli z odrobiną kleiku, żeby dłużej spała...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 20:23   #3334
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ruda

Mi mama dała dzisiaj paczkę co przyszła z hippa i mówi że za 3 msc trzeba będzie gotować zupki i ucierac. No to jej wytłumaczyłam że nie, że ja chcę inaczej itp. No chyba przyjęła i bardziej trafiło. Zobaczymy..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 20:31   #3335
kinga1701
Zakorzenienie

Ja jak zamówiłam książkę BLW do rodziców i później oni mi ją w paczce podali, to mama najpierw ją przejzala, dzwoni do mnie i mowi jakie to BLW jest fajnie, dzieci maga same jeść i porównać itd strasznie jej się to spodobało.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 20:36   #3336
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

No moja mama generalnie jest dość nie głupią osobą i sporo czyta w internecie, ale nie wytrzymała. Jej chodzi przede wszystkim i mnie - żebym się wysypiała i nie musiała być tak uwiązana. No i mi tak dawali w tym wieku, dlatego nie widzi w tym nic złego...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ale ja chyba się wstrzymam jeszcze.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

A nie, BLW też jej się podoba i teściowej też. Tylko teściowa uważa, że to jest super, bo dziecko dostaje to co wszyscy - tylko nie wiem czy uświadamia sobie, że bez schabowego, cukru i bigosu ;-)

Stary 2016-05-07, 20:39   #3337
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, smutna piatka maruderow....

Ewcia, gratki menu i ubrania Konradka 😊

Kinga, fajnie masz, ze rodzice tak podchodza do tematu blw 😊

Usnelo to moje nieszczesliwe dziecie.... Pewnie to jeszcze drzemka przed wlasciwym snem 😞

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 20:51   #3338
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie zostałam milionerka
Stary 2016-05-07, 21:41   #3339
kinga1701
Zakorzenienie

Co do rodziców to u nas powiem tak, moi wiedzą, że i tak zrobię po swojemu, nie mają żadnego wpływu na wychowanie Szymka, są daleko nie widujemy się, byli w styczniu i teraz zobaczą go w czerwcu, później może w grudniu. Więc wolą się nie wtrącać, bo chcą żebym im go przez skaypa pokazywała, a wiadomo jak mi coś nie odpowiada to kończę i koniec "widzenia". Przypuszczam, że jakbyśmy mieszkali w Polsce gdzieś bliżej to mogłoby to wyglądać podobnie jak u większości z was. Także to mam na plus, ale z drugiej strony, to nawet na chwile nie ma go z kim zostawić, do nikogo na obiad nie pojadę itd i to jest przykre.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 21:45   #3340
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie zostałam milionerka
ja też nie
TZ towi nie dało i musiał kupic
Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Mam zrobic zdjęcie? Niema wody super dużo przecież
jak ci sie uda to wrzuc na fb
tez bym ojej radoche sprawiła
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Mój też zawsze spał w wózku a już dwa spacery były takie ze chciał wszystko widzieć . Kurcze też chciałam mu gondole podnieść na maxa do góry ale zjeżdża w dół. . Przydałyby się szelki żeby w kroku go trzymały. ..

Czy wasze bąble jak się je postawi na nóżki (bez obciążenia oczywiście) też nóżkami skaczą ? He he śmiesznie to wygląda.
ja mam podniesione lekko, na ten pierwszy stopien

moja jak ją trzymam plecami do mnie (pod pupą oczywiscie tez trzymam) i jej bosymi nogami dotykam stołu albo blatu w lazience to sie strasznie cieszy zwlaszcza w lazience bo jeszcze widzi w lustrze
Cytat:

Ahnessy, piateczka z nalogiem slodyczowym... My tez (zwlaszcza ja) musimy na odwyk isc 😒
jeszcze uzależnienie od coli nas łaczy Casa oj ciezko bedzie jak dzieciaki bedą bardziej kumate.....
Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
ciotki z matami puzlowymi poratujcie
co zrobic zeby tak nie smierdzialy
wietrze caly dzień
moja sie niestety nie wywietrzyła, dzis ją zawiozłam do rodziców bedzie służyłą na tarasie a do mnie już jedzie ta czeska mata
Cytat:
Boszzzz Franek jest w tym pieprzonym skoku... Wczoraj bylo fajnie, dzisiaj z rak nie schodzi 😒 nawet momentami foch na cycka 😠 teraz na grillu jestesmy i tez pokazuje swoje mozliwosci. Co do nowych umiejetnosci to nauczyl sie plakac 😐
u nas przed wczoraj był takie dzien a wczoraj Karinka zaczeła siegać po zabawki leżąc na brzuszku
może i Franek zaskoczy cie jutro jakąś nową umiejetnością w nagrodę za cierpliwość do niego
Cytat:
U nas dzisiaj tragedia, te zeby chyba.. mlody mega beidny, dalam mu pedicetamol w koncu i zasnal. Od 13 zjadl ok 18 i to doslownie ze 3 minuty czyli tyle co nic
współczuję oby juz te zeby przestały Witkowi dokuczac

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Ustaliliśmy menu na chrzciny i kupiliśmy ubranka na zakupach

u nas fajny dzień, wyciagnełam tatę i Karinkę do lasu, jednak na takim swiezym powietrzu jest całkiem inaczej, młoda spała jak zabita 3 h
jutro tez pojade bo TZ idzie do pracy wiec co bedziemy same siedziec i tak cały tydzien siedzimy

zmykam spac bo padam na twarz, dobrej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 21:52   #3341
czarnulax
Zakorzenienie

Casa

Najlepszego dla Witka raz jeszcze!

Odnośnie blw to ja usłyszałam że to głupota bo nie nauczę dziecka jeść tylko będzie się bawić jedzeniem

Spakowalismy się. Już mi się nie chce. Już mam ochotę wracać a jeszcze nie wyjechałam. Boże daj mi siły i cierpliwość.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Fajnie z tą kąpielą. Muszę spróbować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 22:37   #3342
Casaa
Zakorzenienie

Ahnessy, no tak.... Jeszcze znowu cola 😒 na grillu dzisiaj poplynelam 😞

Czarnula 😩

Franek jednak o 21:30 zasnal 😲 chyba byl juz tak zmeczony tym swoim marudzeniem. Tym moze mnie zaskoczyc. Nawet fajnie by bylo gdyby wczesniej zaczal chodzic spac 😊 tez sie zbieram, jutro wizyta u tesciow, jako odskocznie mam spotkanie z przyjaciolka, szkoda tylko, ze w smutnych okolicznosciach w szpitalu 😩

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-05-07, 22:56   #3343
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Nie zostałam milionerka
My niestety też nie ;p
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 23:15   #3344
86ewula
Rozeznanie

Ahnessy no właśnie tak jak mówisz trzymam. plecami do mnie , ręka pod pupą i druga pod paszką i opieram np o blat w kuchni to fika tymi nóżkami

My dziś mieliśmy znajomych. Siedzieliśmy na balkonie ,zamontowalismy pergole ostatnio i muszę kupić jakieś pnącza żeby było jeszcze przyjemniej.
Idę spać dobrej nocy życzę !
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 00:43   #3345
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Czarna no ale jak inaczej? Dziecko nie bedzie protestowalo przy jedzeniu jak bedzie laczylo je z zabwa. Boooooooziu podziwiam Cie za ta cierpliwosc, pewnie juz dawno bym wybuchla i powiedziala, ze dosyc, albo zaczynaja sie stosowac do tego jak wychowujecie dziecko, albo koniec z wizytami, telefonami i jakimkolwiek kontaktem. Moze terapia wstrzasowa by pomogla.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 04:43   #3346
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zostałam milionerka

Ja jeszcze jestem bo nie sprawdzilam kuponu

Jemy i idziemy dalej spac :P
Stary 2016-05-08, 06:41   #3347
czarnulax
Zakorzenienie

Malwi ja bym tak dawno zrobiła. Mój mąż przechodzi do takich taktyk dopiero w ostateczności. Potem się z matką pokloci, ona strzela focha, ja jestem szczęśliwa, mam chwilę spokoju, potem jej niestety przechodzi.
Stary 2016-05-08, 08:20   #3348
ahnessy
Rozeznanie

dzień dobry
cos dzis kiepsciejsza pogoda
noc super karmienie o 21.30, 4.30 i 9 ? to raczej było picie bo po trzech łykach awantura
TZ idzie na 11.30 do pracy wiec my go pewnie odwieziemy i znow pojedziemy na wies do rodziców, niech sobie dziecko pooddycha swiezym powietrzem a ja nie bede musiała obiadu robic

ale tu cisza nastała
Czarna dobrej drogi i spokoju wewnetrznego Ci zycze abys miała siłe znosić tesciowa i jak zwykle czekam na nowe rady
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 08:28   #3349
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Dziewczynkę prościej na te imprezę stacjonarnie ubrać tez to stwierdziłam przed naszymi chrzcinami

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Super ze juz wszystko załatwione za tydzień wielki dzien

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Tak w ogóle pisałyśmy o tym jak inni wtrącają się w kwestie żywienia naszych dzieci a dzisiaj moja mama właśnie namawiała mnie, żebym dawała na noc mleko w butli z odrobiną kleiku, żeby dłużej spała...
Ale ma pomysł

Cytat:
Dotka, smutna piatka maruderow....

Ewcia, gratki menu i ubrania Konradka 😊

Kinga, fajnie masz, ze rodzice tak podchodza do tematu blw 😊

Usnelo to moje nieszczesliwe dziecie.... Pewnie to jeszcze drzemka przed wlasciwym snem 😞

Wyslane z Lumia920.

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
ja też nie
TZ towi nie dało i musiał kupic

jak ci sie uda to wrzuc na fb
tez bym ojej radoche sprawiła

ja mam podniesione lekko, na ten pierwszy stopien

moja jak ją trzymam plecami do mnie (pod pupą oczywiscie tez trzymam) i jej bosymi nogami dotykam stołu albo blatu w lazience to sie strasznie cieszy zwlaszcza w lazience bo jeszcze widzi w lustrze

jeszcze uzależnienie od coli nas łaczy Casa oj ciezko bedzie jak dzieciaki bedą bardziej kumate.....

moja sie niestety nie wywietrzyła, dzis ją zawiozłam do rodziców bedzie służyłą na tarasie a do mnie już jedzie ta czeska mata

u nas przed wczoraj był takie dzien a wczoraj Karinka zaczeła siegać po zabawki leżąc na brzuszku
może i Franek zaskoczy cie jutro jakąś nową umiejetnością w nagrodę za cierpliwość do niego

współczuję oby juz te zeby przestały Witkowi dokuczac

u nas fajny dzień, wyciagnełam tatę i Karinkę do lasu, jednak na takim swiezym powietrzu jest całkiem inaczej, młoda spała jak zabita 3 h
jutro tez pojade bo TZ idzie do pracy wiec co bedziemy same siedziec i tak cały tydzien siedzimy

zmykam spac bo padam na twarz, dobrej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom

3 godziny snu
Od noworodka tyle nie spał

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Casa

Najlepszego dla Witka raz jeszcze!

Odnośnie blw to ja usłyszałam że to głupota bo nie nauczę dziecka jeść tylko będzie się bawić jedzeniem

Spakowalismy się. Już mi się nie chce. Już mam ochotę wracać a jeszcze nie wyjechałam. Boże daj mi siły i cierpliwość.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Fajnie z tą kąpielą. Muszę spróbować.
Trzymaj się

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 08:50   #3350
Dotka90
Zakorzenienie

Ruda, tylko u Ciebie mama nie ze zlej woli mowi o tej kaszcr tylko ona tak robila i dlatego. O ile da sobie wytlumaczyc, ze teraz sie robi inaczej to spoko. Najgorsze sa jsdnostki niereformowalne jak np tesciowa Czarnuli.

Zreszta u nas na bank bedzie bal w tym temacie. Ja tesciom nawet nie mowilam o BLW bo na bank by tego nie ogarneli. Tylko problem bo nie wiem jak rozwiazac kwestie imprez rodzinnych? Nic ze stolu sie nie nadaje dla takiego malucha. Wiec chyba musze jakies np placki wziac ze soba. Ale na bank bedzie ze 'wydziwiamy', bo przeciez moze zjesc miesko surowke i kluseczki. Mieso wieprzowe w tlustym sosie z cebula, burakj zasmazane no i kluski to okej.

A pierwsza impreza szykuje nam sid pod koniec czerwca.. chociaz zobaczymy czy nie pokryje nam sie z wyjazdem do Warszawy, bo jedziemy po szczeniaka, to wtedy kolejna impreza w sierpniu i potem do listopada spokoj
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 09:21   #3351
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ruda, tylko u Ciebie mama nie ze zlej woli mowi o tej kaszcr tylko ona tak robila i dlatego. O ile da sobie wytlumaczyc, ze teraz sie robi inaczej to spoko. Najgorsze sa jsdnostki niereformowalne jak np tesciowa Czarnuli.

Zreszta u nas na bank bedzie bal w tym temacie. Ja tesciom nawet nie mowilam o BLW bo na bank by tego nie ogarneli. Tylko problem bo nie wiem jak rozwiazac kwestie imprez rodzinnych? Nic ze stolu sie nie nadaje dla takiego malucha. Wiec chyba musze jakies np placki wziac ze soba. Ale na bank bedzie ze 'wydziwiamy', bo przeciez moze zjesc miesko surowke i kluseczki. Mieso wieprzowe w tlustym sosie z cebula, burakj zasmazane no i kluski to okej.

A pierwsza impreza szykuje nam sid pod koniec czerwca.. chociaz zobaczymy czy nie pokryje nam sie z wyjazdem do Warszawy, bo jedziemy po szczeniaka, to wtedy kolejna impreza w sierpniu i potem do listopada spokoj
Myślę że na imprezy to i tak trzeba coś swojego dla malucha wziąć, czy to słoiczek czy w przypadku blw coś stałego, bo kij wie co na takim imprezowym stole będzie

Jakiego szczeniaka bierzecie?

U mnie pobudki po 3 i przed 7 i o 0.30 dałam smoka

Teraz się zbieramy na basen

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-08, 09:58   #3352
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dotka ja wiem, że to w dobrej wierze. I wiem że jest różnica między namwianiem na schabowego a na podanie butli mm z odrobiną kleiku. I wiem, że ona tak mówi bo tak robiła że mną, ale trochę inne były realia, zalecenia. Ona karmila przez 2 mce, macierzyński trwał 3 mce, trzeba było szybciej rozszerzać dietę.

Stary 2016-05-08, 10:21   #3353
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Boziu ja chcę wszystkie chusty kupić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 11:30   #3354
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja żadnej wiec bierz za mnie^^:d

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Albo mam myśl. Testuj przez 14 dni i zwracaj:p

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 12:02   #3355
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Hehe jakoś tego nie czuję, mam dwie, a w zasadzie 3, ale 2 które kupiłam sama i w zupełności mi wystarczają, nie mam fazy typu "chcę więcej, inne wzory, kolory". Jestem chustoodporna

Stary 2016-05-08, 12:46   #3356
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ruda ja się tylko zdecydować nie mogę na jedną bo mi się wszystkie podobają
Stary 2016-05-08, 13:12   #3357
russiandoll
Raczkowanie

dzień dobry u nas lepiej bo juz jutro moja ukochana najwspanialsza i najlepsza mama przybywa na 3 dni z odsieczą

ahnessy straszysz straszysz... kurcze ta mata dobe na balkonie wyszorowana i nadal smierdzi ? myslicie ze skonczy sie na drugiej? moze kupic ala dywanowa? tylko kurcze szkoda bo myślałam że kupilam coś dobrego

chcialam dobrze wyszlo jak zawsze.... dzis planuje zakupy na dzien dziecka dla dziewczynek w rodzinie popatrze jeszcse na te maty...

piękne te chusty o których piszecie
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 13:45   #3358
keas
Raczkowanie

Russiandoll to Twoja mama tak jak moja najwspanialsza i najukochansza

Dobra, sprobowalam zamotac malego w chuste.. No i zle zrobilam bo jego czubek glowy byl przy moich ustachUpocilismy sie jak swinki
Kurde zeby on chcial przez chwile byc spokojny podczas tego motania
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 15:00   #3359
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Russiandoll to Twoja mama tak jak moja najwspanialsza i najukochansza

Dobra, sprobowalam zamotac malego w chuste.. No i zle zrobilam bo jego czubek glowy byl przy moich ustachUpocilismy sie jak swinki
Kurde zeby on chcial przez chwile byc spokojny podczas tego motania
Pierwsze motania pamietam, ze byly takie na polspiaco, ze mi sie nie wiercil, teraz w kazdej chwili go motam. Z czasem sie nauczysz bedziesz wiedziec w ktorym momencie sie zatrzymac, w ktorym pokolysac, zeby sie uspokoil. Cwiczyc tylko

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 16:01   #3360
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Poszliśmy na pizze ok 2 km od nas, taka wiejska karczma, ogródek na dworze, czereśnia na środku. Kornela dojechała szczęśliwa, pod czereśnia leżała i gapiła się na drzewo, pojadła, pospała. Obudziła się przed powrotem do domu, trochę szybko wracalismy, bo uciekalismy przed burzą - a ten padalec całą drogę powrotną wył....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości