Meridia - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-22, 13:10   #3331
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Dot.: Meridia

dzięki Aniu

Teresko, no ciekawe jaka jest różnica? ja nie mam zielonego pojęcia... po za tym jak mogę być tabletki light?

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 13:16   #3332
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
dzięki Aniu

Teresko, no ciekawe jaka jest różnica? ja nie mam zielonego pojęcia... po za tym jak mogę być tabletki light?
Hahaha, właśnie, o to jest pytanie Napisałam już do farmaceuty z tej apteki, ciekawe czy w ogóle odpowiedzą

Aniu, a Ty się kochana orientujesz jak to jest z tymi Colonami?

No i jak tam baby, posprzątane już ? Ja właśnie skończyłam i się zmachałam A teraz szukam jakiegoś przepisiku na ciasto z kiwi, bo mam w lodówce, a w święta raczej nikt tego nie ruszy więc żeby się nie zepsuły

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 13:27   #3333
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za radę Akurat przymierzam się do zakupu leków w aptece internetowej, a tam jest dużo taniej
Sprawdziłam sobie ceny Colonu C i trafiłam na dwa rodzaje. Pozwolicie, że zamieszczę linki zamiast się rozpisywać
To pierwszy, Colon C A-Z: http://www.domzdrowia.pl/38608,colon...-z-medica.html
A to drugi Colon Light: http://www.domzdrowia.pl/66242,colon-c-light-180-g.html

Jedyna różnica jaka mi się rzuca w oczy to straszna różnica w cenie, no i że Colon C A-Z jest w formie granulatu. Wiecie może czym one się jeszcze różnią? Bo różnica w cenie jest kolosalna
Tereskaa, już Ci podaję różnicę. Colon Light ma w skladzie tylko lupiny nasion babki płesznik, a Colon C dodatkowo ma w składzie fruktooligosacharydy ( sa to prebiotyki) i bakterie z rodzaju lactobacillus (probiotyki) stąd pewnie ta różnica w cenie
aaaaniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 13:30   #3334
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Hahaha, właśnie, o to jest pytanie Napisałam już do farmaceuty z tej apteki, ciekawe czy w ogóle odpowiedzą

Aniu, a Ty się kochana orientujesz jak to jest z tymi Colonami?

No i jak tam baby, posprzątane już ? Ja właśnie skończyłam i się zmachałam A teraz szukam jakiegoś przepisiku na ciasto z kiwi, bo mam w lodówce, a w święta raczej nikt tego nie ruszy więc żeby się nie zepsuły
Tereskaa, w takim razie smacznego. Ja skończę sprzątanie dopiero jutro, bo muszę zmienić jeszcze firanki i zasłony
Stary 2008-12-22, 13:58   #3335
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaaniaaaa Pokaż wiadomość
Tereskaa, już Ci podaję różnicę. Colon Light ma w skladzie tylko lupiny nasion babki płesznik, a Colon C dodatkowo ma w składzie fruktooligosacharydy ( sa to prebiotyki) i bakterie z rodzaju lactobacillus (probiotyki) stąd pewnie ta różnica w cenie
Oooooo, to aż taka różnica Dziękuję za informację Pewnie wezmę tylko ten błonnik z Humavitu, bo jednak ten Colon to trochę drogi jest

Cytat:
Tereskaa, w takim razie smacznego. Ja skończę sprzątanie dopiero jutro, bo muszę zmienić jeszcze firanki i zasłony
To jeszcze trochę skakania Cię czeka Ale mmmmmmm, zmiana firaneczek i zasłoneczek, ja osobiście uwielbiam takie zmiany i kombinacje Zawsze mam wrażenie, że pokój zyskuje nową młodość
No i znalazłam fajny przepisik na muffinki z kiwi

Stary 2008-12-22, 14:06   #3336
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Moim zdaniem opłaca się kupić ten Colon C, ponieważ duże opakowanie starcza na bardzo długo (rano i wieczorem wsypujesz po 1 łyżeczce), a błonnik napisane jest żeby spożywać 3 razy dziennie po 2 tabletki
Stary 2008-12-22, 14:50   #3337
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem opłaca się kupić ten Colon C, ponieważ duże opakowanie starcza na bardzo długo (rano i wieczorem wsypujesz po 1 łyżeczce), a błonnik napisane jest żeby spożywać 3 razy dziennie po 2 tabletki
Czyli ten Colon C można np wsypać do jogurtu? Na opakowaniu jest napisane 180 gram, czyli pewnie jest lekki
Ja mam właśnie problemy z zaparciami i zastanawiam się co by było lepsze, ten błonnik Humavitu czy Colon C

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 18:07   #3338
Tereskaa
Zakorzenienie

Hihihihihi, a ja będę paskuda i zrobię Wam to Ma któraś ochotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4011.jpg (74,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4007.jpg (72,8 KB, 19 załadowań)

Stary 2008-12-22, 22:14   #3339
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Czołem Dziewczyny dziecię usnęło, a ja potrzebuję antydepresanta, więc sobie kompa teściowego włączyłam...
nie wiem jak to się stało. ale przez 8dni przytyłam 2kg... Chyba jednak ta linea jest do D... może to masa mięśniowa, ale nie chcę być podobna do pudziana
dzisiaj cały czas głodna byłam i to tak upierdliwie, że nic nie pomagało

ja spaceruję po osiedlu-między blokami, bo do lasu też się boję. wcześniej potrafiłyśmy z córą tak po 3 godziny dziennie łazić, teraz aura mniej sprzyjająca, więc ograniczamy się do 1,5. cały czas się przemieszcamy, bo nie mogę sobie usiąść nawet na chwilę. ponieważ wtedy mała budzi się i zaczyna być marudna. (skutkiem czego różne babcie zaczepiają mnie i dają niezwykle cenne rady..)

Tereskaa, czy tekst o szkapinach to był do mnie? jeśli tak to mi przykro, bo ja naprawdę ciężko walczę o każdy kg.. a nie było to dla mnie nigdy łatwe, że nie wspomnę o 6mcach karmienia piersią...
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 23:01   #3340
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Tereskaa, czy tekst o szkapinach to był do mnie? jeśli tak to mi przykro, bo ja naprawdę ciężko walczę o każdy kg.. a nie było to dla mnie nigdy łatwe, że nie wspomnę o 6mcach karmienia piersią...
Nie, nie, tekst o szkapinkach nie był do Ciebie. W zasadzie nie był do nikogo konkretnego Tak po prostu napisała jako ogół. Wiem, że walczysz o każdy kilogram, tak jak my wszystkie Różnica jest tylko (albo aż) taka, że osoby, która ma niewiele za dużo nikt nie wytknie na ulicy palcem (a przynajmniej szansa jest mniejsza), łatwiej podbiegnie do autobusu, pobiegnie za dzieckiem itp. Także każdej z nas jest ciężko z nadprogramowym balastem, ale niestety nie jest to jednakowo duży problem.
Pozdrawiam Cię cieplutko i główka do góry, po tych wszystkich świątecznych obżarstwach będziemy walczyć

Stary 2008-12-23, 07:33   #3341
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Czyli ten Colon C można np wsypać do jogurtu? Na opakowaniu jest napisane 180 gram, czyli pewnie jest lekki
Ja mam właśnie problemy z zaparciami i zastanawiam się co by było lepsze, ten błonnik Humavitu czy Colon C
Tereskaa, ja też ma problemy z zaparciami i muszę Ci powiedzieć że regularnie czyli 2 razy dziennie biorę Colon C i problem mam z głowy, a błonnik zażywam doraźnie jak już nie mogę sobie poradzić z apetytem. Naprawdę polecam ten Colon C co prawda nie ma on wspaniałego smaku ani wyglądu, ale nam przecież chodzi o efekt wypełnienia żołądka a nie o walory smakowe. Trzymam kciuki
Stary 2008-12-23, 09:29   #3342
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tereskaa, ja też ma problemy z zaparciami i muszę Ci powiedzieć że regularnie czyli 2 razy dziennie biorę Colon C i problem mam z głowy, a błonnik zażywam doraźnie jak już nie mogę sobie poradzić z apetytem. Naprawdę polecam ten Colon C co prawda nie ma on wspaniałego smaku ani wyglądu, ale nam przecież chodzi o efekt wypełnienia żołądka a nie o walory smakowe. Trzymam kciuki
Dziękuję Aniu za rady, w takim razie na pewno się skuszę na Colon C jak i na ten błonnik, bo szczerze mówiąc mam dość tych zaparć i wieczornych napadów głodu

Stary 2008-12-23, 09:41   #3343
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Aniu za rady, w takim razie na pewno się skuszę na Colon C jak i na ten błonnik, bo szczerze mówiąc mam dość tych zaparć i wieczornych napadów głodu
Tereskaa, dzięki Colon C zaparcia miną a niestety dzięki błonnikowi głód nie minie, ale łatwiej można go znieść (chociaż czasami jest on silniejszy)
Stary 2008-12-23, 09:52   #3344
Faficzkowa
Wtajemniczenie

kurcze tak czytam co piszecie o tym Colon C sama chyba też go kupię... jak w końcu wybiorę się do apteki ciekawe czy na mnie zadziała

Stary 2008-12-23, 09:53   #3345
ineczka7
Zadomowienie

a nie lepiej sobie maślankę co drugi dzień wypić zamiast brać leki? to i na to pomoże i w moim przypadku wszystkie babskie i pęcherzowe infekcje szlag trafił ;]

chyba muszę iść znowu do lekarza zmienić M15 na M10, czuję się jakbym nie brała żadnych leków :/ nie wiem skąd to się bierze skoro jest więcej substancji, która już na mnie działała Jedyny efekt jest taki, że jak się przebudzę w nocy to już jestem rozbudzona i nie zasnę.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 10:08   #3346
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
a nie lepiej sobie maślankę co drugi dzień wypić zamiast brać leki? to i na to pomoże i w moim przypadku wszystkie babskie i pęcherzowe infekcje szlag trafił ;]

chyba muszę iść znowu do lekarza zmienić M15 na M10, czuję się jakbym nie brała żadnych leków :/ nie wiem skąd to się bierze skoro jest więcej substancji, która już na mnie działała Jedyny efekt jest taki, że jak się przebudzę w nocy to już jestem rozbudzona i nie zasnę.
Colon C to nie jest lek, zawiera on w sobie naturalne substancje-przeczytaj skład, bardzo dużo osób ma pozytywna opinię na temat tego preparatu, a maślanka nie na wszystkich działa
Stary 2008-12-23, 13:19   #3347
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Do Faficzkowa....Tak jest tańsza gdyż była z promocji
Tak ogólnie kosztuje 50 zł

A tak pozatym widzę że rozwinąłsię temat o tabletkach pęczniejących w żołądku....generalnie nie zamierzam się wymądrzać w tym temace....bo jeśli komuś pomaga to najwyraźniej jest skuteczne....lecz ja wiem że taka metoda pęcznienia w żoładku wcale nie jest dobra to raz...a dwa jeśli nawet pomaga to na chwilę...po odstawieniu dopiero poczujecie ochotkę na jedzenie... Nie mówię tego z chmurek...tlyko z autopsji
Fakt jest faktem...że każdy organizm inaczej się zachowuje...ale ja osobiście nie skusiłabym się na nic już co jest tego rodzaju To taka moja opinia
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 13:57   #3348
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
ja piję codziennie kefir 3x dziennie po szklance bo muszę to pić przy diecie MM i nic mi nie pomoga gdy biorę meridię... przed braniem M też miałam problemy a teraz to już w ogóle... niestety...

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
A tak pozatym widzę że rozwinąłsię temat o tabletkach pęczniejących w żołądku....generalnie nie zamierzam się wymądrzać w tym temace....bo jeśli komuś pomaga to najwyraźniej jest skuteczne....lecz ja wiem że taka metoda pęcznienia w żoładku wcale nie jest dobra to raz...a dwa jeśli nawet pomaga to na chwilę...po odstawieniu dopiero poczujecie ochotkę na jedzenie... Nie mówię tego z chmurek...tlyko z autopsji
Fakt jest faktem...że każdy organizm inaczej się zachowuje...ale ja osobiście nie skusiłabym się na nic już co jest tego rodzaju To taka moja opinia
wiesz na pewno nic nie jest dobre jeśli chodzi o wspomaganie organizmu, bo jednak powinien sobie radzić sam.... niestety przez moje hormony jest to niemozliwe...
a ten Colon C (kupiłam i wypiłam 1 dawkę) pije się tylko 1 łyżeczkę proszku przed śniadaniem i 1 łyżeczkę przed kolacją więc to nie rozpycha żołądka jeśli o takie działanie chodzi myślę że to po prostu pomoże w ogrniczeniu jedzenia (faktycznie mniej zjadłam) a do tego błonnik i te ziarna pomogą w funkcjonowaniu jelit które sa rozleniwione....

Stary 2008-12-23, 14:07   #3349
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
wiesz na pewno nic nie jest dobre jeśli chodzi o wspomaganie organizmu, bo jednak powinien sobie radzić sam.... niestety przez moje hormony jest to niemozliwe...
a ten Colon C (kupiłam i wypiłam 1 dawkę) pije się tylko 1 łyżeczkę proszku przed śniadaniem i 1 łyżeczkę przed kolacją więc to nie rozpycha żołądka jeśli o takie działanie chodzi myślę że to po prostu pomoże w ogrniczeniu jedzenia (faktycznie mniej zjadłam) a do tego błonnik i te ziarna pomogą w funkcjonowaniu jelit które sa rozleniwione....
No tak na pewno ale jednak jakoś nie jestem do tego przekonana,to takie sztuczne zapychanie żołądka...dobre chwilowo wiecznie tego brać nie będziesz Jesz mniej bo on jest w żołądku i oszukuje go...powiesz ze ok ale meridia też oszuje żoładek z tym że ona nie pęcznieje w nim tlyko reguluje ośrodek głodu i sytości a żoładek nadal jest głodny po czym z czasem się skurcza potrzebując coraz mniej,a rozpychając żoładek na pewno nie będziesz potrzebowała mniej bo nadal to jest tak jakbyś jadła tyle samo,chyba ze juz na zawsze będziesz to brała...także sama widzisz
Nie chcę cię przekonywać bo każdy ma własne zdanie ale tylko mówię i tak każdy niech robi jak chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-24, 07:33   #3350
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cytat:
ja piję codziennie kefir 3x dziennie po szklance bo muszę to pić przy diecie MM i nic mi nie pomoga gdy biorę meridię... przed braniem M też miałam problemy a teraz to już w ogóle... niestety...

A mówiłam, że to bardzo dobry preparat
Faficzkowa, czy u Ciebie Colon C sprawdził się również przy zaparciach?
Stary 2008-12-24, 10:28   #3351
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Blondyna20 na pewno masz racje z tym wypełnianiem żołądka, ale akurat dla mnie to jest super wiem czego oczekiwać itp

Aniu w sumie jeszcze nie wiem tzn coś mi tam w jelitkach szaleje ale myślę że muszę to zastosować kilka dni żeby powiedzieć jakie są efekty ale faktycznie zapycha dzisiaj rano to wypiłam tak jak jest napisane 20-30min przed posiłkiem i szczerze mówiąc to zapomniałam na godzinę że muszę zjeść śniadanie bo przestałam być głodna będę musiała pilnować tych 20-30 min bo właśnie chodzi o to żeby mniej jeść a nie o to żeby jeść później

Wesołych Świąt

Stary 2008-12-24, 10:42   #3352
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Dziewczynyzdrowych, spokojnych, radosnych, (smacznych) Świąt, dużo prezentów i na codzień wszystkiego naj...
Stary 2008-12-24, 17:45   #3353
christiane1990
Przyczajenie

Ja też wam życzę wesołych, rodzinnych i miło spędzonych świąt
christiane1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 18:26   #3354
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Wesołych Świąt Moje Kochane Meridianki!!
Ja już dawno po kolacji Zjadłam troszeczkę każdego bo i tak mi więcej nie weszło
Ale wreszcie mimo to możnabyło sobie pojeść Bez wyrzutów sumienia:P
Bo ponoć w wigilię się nie tyje:P Ciiii:P łudzić się fajna rzecz
Stary 2008-12-24, 19:10   #3355
mniszka1604
Raczkowanie

Kiedy jasna gwiazdka błyśnie
Niech Ci serce radośc ściśnie
Niech choinka jasno świeci
Niech nadziei płomień wznieci
Niech kolęda zabrzmi w koło
Niech świat śmieje się wesoło
Będzie miło i serdecznie
A Twe szczęście niech trwa wiecznie.

Wszystkioego dobrego!!!!!!!!!!!!!!!!!: cmok:
mniszka1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-25, 09:54   #3356
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A mówiłam, że to bardzo dobry preparat
Faficzkowa, czy u Ciebie Colon C sprawdził się również przy zaparciach?
dzisiaj już mogę stwierdzić że preparat DZIAŁA

jak tam święta wam mijają?

Stary 2008-12-25, 10:23   #3357
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt Moje Kochane Meridianki!!
Ja już dawno po kolacji Zjadłam troszeczkę każdego bo i tak mi więcej nie weszło
Ale wreszcie mimo to możnabyło sobie pojeść Bez wyrzutów sumienia:P
Bo ponoć w wigilię się nie tyje:P Ciiii:P łudzić się fajna rzecz
Hia, hia, hia, oj mam nadzieję, że masz rację kochana, bo grzeszków to ja całkiem sporo w te święta robię Ale jak się w Wigilię nie tyle to uffffff, kamień z serca

Cytat:
dzisiaj już mogę stwierdzić że preparat DZIAŁA

jak tam święta wam mijają?
Fafciu kochana, a ile płaciłaś za ten Colonik C? Duże to opakowanie, tak wizualnie? No i czy jakoś czyści Cię, czy tak po prostu lepiej jelitka funkcjonują?

Oj ja to chyba zaraz czyn masochostyczny popełnię z powodu tych świątecznych grzeszków Czemu mój tata musiał być kiedyś cukiernikiem i czemu musiał się specjalizować w makowcach

A jak Ty Fafciu się trzymasz w święta?

Buzialki kochane i miłego obżeranka

Stary 2008-12-25, 10:33   #3358
ivanna
Zakorzenienie

Najlepszego Meridianki ja wczoraj nie wzielam M by zjeść to i owo... i skończyło się na tym że zjadłam niczym wróbelek
Stary 2008-12-25, 10:47   #3359
Faficzkowa
Wtajemniczenie

hhihi Tereskooo jak można jeść dietowo w czasie świąt? przecież to niemożliwe ogólnie nie zjadłam jakoś dużo ale przecież makówek sobie nie omówię ale jest spokojnie bez szaleństw
A opakowanie Colon C jest ogromne! serio bardzo duże, zaraz zrobię zdjęcię w porównaniu z kubeczkiem to zobaczysz kupiłam za 35zł trochę to dużo jak na takie byle co, ale kupując herbatki które na mnie działają (RECEPTURY NATURY) to z pewnością więcej zapłacę niż za ten proszek więc na to samo wychodzi

hihi u mnie rodzice i siostra też przesadzając z różnymi smakołykami, jedyne tradycyjne pyszności to śląskie makówki które sama robiłam, ale mama upiekła serniczek a siostra jeszcze chce upiec ciasto z price polo no i tata szaleje z różnymi sosami, śląskimi klusami itp

ivanna najedz się kobieto bo potem już nie będzie tych pyszności

Stary 2008-12-25, 11:05   #3360
ivanna
Zakorzenienie

Faficzkowa ale powiedz mi ile mozna zjeść?

a jak świąteczne prezenty - zadowolone jesteście?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości