|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Ech, też dzisiaj słabo się wyspałam i też TŻ wróci późno. :/ Cytat:
![]() ![]() Idę na 13 do szpitala na konsultację u mojego prowadzącego i sprawdzenie poziomu wód, bardzo jestem ciekawa co mi powie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś na kolejnym KTG - ciągle bez zmian :-(
Tym razem badała mnie jakaś młoda gin - była bardzo delikatna - ufff W niedzielę mam się zgłosić z klamotami na oddział - Boże jak ja sie boję :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kasia przybrała 50g i WYCHODZIMY DZiŚ DO DOMU!!!
![]() może tam w końcu uda mi się porządnego posta napisać ![]() ![]()
#3334 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale i tak dzwoni do mnie codziennie i wypytuje co i jak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znowuzapomnialamhasla- ale sie nameczylas... ciesze sie ze Nina juz z Wami i szybkiego powrotu do zdrowia zycze! ![]()
![]() |
#3336 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech... Będzie wywoływanie? Cytat:
Ale super!!! ![]() Cytat:
Cieszę się, że dobrze poszło z kąpielą! ![]() Zdrówka dla Mamy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Idę na ktg
![]() ![]()
#3338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis o 11.25 przyszedl na swiat Filipek 3320g i 54 cm ;-) Cc. mi dziala znieczulenie wiec na razie czuje sie dobrze ;-) siara jiz leci wiec będziemy sie pozniej karmic ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() ![]() Adrianek ![]() ![]() 30.05.2014 /3700g,59cm/ ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2016-08-12 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zadomowienie
|
Fajnie, daj znać co tam wyjdzie. ![]() Cytat:
Gratulacje, super!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
No i już po
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]()
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale duuużo już dzieciaczków na wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba bym nie wytrzymała i albo sama wyszła albo swojej powiedziała parę słów. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | ||||
Rozeznanie
|
hej hej
![]() Cytat:
A wiesiołek tak i tak. Spróbować nie zaszkodzi, a może szyjka "ruszy" ![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki za opis! Byłaś naprawdę mega mega dzielna i odważna! Ale najważniejsze że to już za Tobą i teraz możecie się tulić z Niną do woli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja miałam dzień w rozjazdach.. najpierw wizyta u położnej w szpitalu, bo zdecydowaliśmy się wykupić prywatną opiekę, potem do smyka po odbiór paczki (którą zostawiłam w aucie bo o niej zapomniałam i teraz nie chce mi się po nią wracać ![]() ![]()
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie..wątek chyba lekko zamarł.. mi ciężko jakoś ze szpitala nadawać-poza tym powiem wam,że tu się sypią porody, więc może coś wisi w powietrzu , bo jestem w małym szpitalu gdzie zazwyczaj leży parę osób na całym oddziale..a dziś chyba czwarty poród (dość głośny)..wczoraj też jakieś szaleństwo-więc sierpniówki miejcie się na baczności
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
No i podziel się co planujesz w kwestii szczepień? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() położna bardzo fajna, to jest oddziałowa tutaj plus dodatkowo propagatorka porodów w wodzie na śląsku - bardzo aktywna babka. Ma ogromną wiedzę jeśli chodzi o wszelkie niefarmakologiczne sposoby okołoporodowe (np. powiedziała że gdyby na kolejnej wizycie, 22.08, dalej było wszystko "pozamykane" to przyjść do niej i nas nauczy akupresury na plecach która pomaga w przygotowaniu szyjki do porodu!), naprawdę spoko babka, dogadamy się ![]() a w kwestii szczepień sklaniam się ku 6w1 oraz rota+pneumo. Dodatkowo pewnie na wzw B będę kupować Engerix B (pierwszą dawkę, bo później są już w paczce 6w1). Orientowałam się jeszcze w cenach i.... cholera drogie to wszystko! ok 900 zł za jedną taką paczkę ![]()
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w sprawie położnej wyczuwam świetny wybór.. Pozazdrościć takiej możliwości. Tu gdzie leżę - młode dziewczyny są bardzo zaangażowane i pomocne, starsze też bardzo sympatyczne- na położne nie można narzekać-chyba kadra lekarska tak je ustawiła,że chodzą jak w zegarku ![]() dzięki za info w sprawie szczepień..widzę,że każda wybiera co innego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wywoływanie :-( Królewna coś sie nie spieszy do nas a tak wszyscy czekają ![]() Cytat:
Brawo dla męża ![]() Tez bym teściową wyrzuciła i bez niej miałabym stresa..... Powodzenia ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szczepienia rekomendowane: pneumokoki, rotawirusy i 50% zniżki na pozostałe szczepienia rekomendowane (ospa wietrzna, meningokoki), realizowane zgodnie z kalendarzem szczepień oraz w oparciu o preparaty skojarzone rekomendowane przez lekarzy Medicover. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() właśnie też dojrzałam te pakiety maluszek i maluszek+, tylko się muszę dowiedzieć czy mój pracodawca też je oferuje.... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3352 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam sie niezle znieczulenie puscilo wiec troche boli ale dsmy rade wlasnie dostalam morfine ;-)
Synek jest prze kochany ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
#3353 | ||||
Zadomowienie
|
Byłam w tym szpitalu i okazało się na usg, że AFI wzrosło z 6,5 do 10, więc się bardzo cieszę.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, muszę w końcu o tych szczepieniach poczytać i zdecydować coś... Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że jeszcze dostałaś coś do walki z bólem. I cudnie, że synek jest już z Tobą. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzis odwiedzila mnie Siostra ze swoja roczna coreczka i bylysmy na spacerze ponad 3h! Bylo bardzo milo, moja Pola przespala caly spacer ![]() Potem szybka herbatka u nas, karmienie, Mala troche pomarudzila, jadla chyba na 5 rat i to sporo a teraz od 16 znow spi ![]()
![]() |
#3356 | ||||||
Zadomowienie
|
Dziękuję za słowa otuchy odnośnie mamy
![]() Dzisiaj, jeśli chodzi o stan mamy to szału nie ma.. ale jedna pozytywna rzecz.. w końcu przespała noc ![]() Cytat:
![]() Wymioty po cc to prawdopodobnie dość częste zjawisko.. wynikiem może być podnoszenie głowy wbrew zaleceniom.. albo po prostu efekt 'schodzącego' znieczulenia.. Witamy Ninko na świecie ![]() wow! To kciuki, by jutro coś ruszyło.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
cieszę się,że wód przybyło i nie szykuje się porodzik,jeśli termin nie jest dla Ciebie jeszcze właściwy.. a wagę Artusia poznałaś? ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- założyli mi cewnik foleya..nie wiem jak przeżyję poród jak montaż tego był tak bolesny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Filipku witaj na świecie!!!!
![]() ![]() ze względu na wirusowke Natalki zdecydowaliśmy się zostawić ja u dziadków...a właściwie się podzielić - Tzet właśnie pojechal do niej na noc a ja zostałam w domu z Kasią. Nie chcemy żeby czuła się odstawiona na boczny tor...i taką smutną trochę ta nasza 1sza nocka w domu ![]()
#3360 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pusto i cicho się tu zrobiło jak nigdy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.