|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Co do olejku z drzewa herbacianego: jeśli ktoś jest alergikiem, to warto zrobić sobie najpierw test czy przypadkiem nie jesteśmy uczuleni na ten olejek, bo właśnie mój TŻ
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
od momentu kiedy dodałam do maseczki z kozieradki olejek pichtowy szczypie mnie skóra..chyba sobie podrażniłam..A dodawałam 7-8 kropelek na łyżeczkę..nie wiem czemu tak się dzieje...teraz nie wiem jak to załagodzić..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może spróbuj rozcieńczyć ![]()
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png ![]() M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-03-01 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
naprawdę z całego serca polecam wam MAŚĆ PROPOLISOWĄ 7% na wszelkiego rodzaju wypryski, pryszcze. Działa (naprawdę!) już po pierwszym nałożeniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Kosztuje niecałe 7 zł w każdej aptece. Ja po pierwszym użyciu zauważyłam wyraźne zmniejszenie pryszczy - nic nie dało mi takiego efektu wcześniej. Oprócz tego tak jakby zapobiega powstawaniu przebarwień po "usuniętych" pryszczach. Ponadto 'stare' blizny, przebarwienia, ślady wyblakły, a po 5-6 użyciu niektóre zniknęły całkowicie. Ważne jest, by stosować ją jedynie na miejsca chorobowo zmienione, nie na zdrową skórę. Naprawdę byłam zaskoczona efektami, nie spodziewałam się tak szybkiego działania po tak taniej maści, gdy wcześniej stosowałam znacznie droższe, a nie przynosiły czasem żadnych rezultatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3339 |
Przyczajenie
|
Siemka jestem tu nowa... ale myśle że to bez znaczenia... ale trzymając się hasła "domowe sposoby" polecam aloes (taki najzwyklejszy z np. kwiaciarni)... u mnie działa super!!! a to u mnie nowość bo dosyć długo mam pryszcze. Ostatnio koleżanka mi radziła jeść dużo żelek wg. mnie to najprzyjemniejsza metoda na pryszcze na plecach (a mam ich tam troche) a z takich mniej domowych sposobów polecam maseczkę wygładzającą i zwężającą pory marki ,,Lirene,, bardzo fajnie działa bo skóra się nie świeci i znikają zaskórniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
hahaha jedzmy żelki w kilogramach!
BINGO ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3341 |
Wtajemniczenie
|
ta, chciałoby się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
chyba większość z nas ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3343 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak u was ale u mnie na pleckach widać po miśkach poprawe
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- ja tam stawiam na żelki zamiast czekoladek itp. a czasem trzeba coś słodkiego zjeść więc zamiast się zażerać ciastkami podjadam żelki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 |
Rozeznanie
|
Pryszczulka 123 nie no tymi żelkami to wygrałaś
![]() lovellyhippo - muszę wypróbować tą maść, skoro tak zachwalasz A ja osobiście do punktowego smarowania polecam pastę cynkową ![]()
Edytowane przez PastelowaKredka Czas edycji: 2010-03-01 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3345 |
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa jakim cudem żelki [naładowane chemią swoją drogą] mogą wpływać na poprawę skóry i niwelowanie trądziku?
![]() Może mnie ktoś oświeci bo chyba jakaś niedzisiejsza jestem w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
każdy chciałby to wiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to są domowe sposoby na WYELIMINOWANIE trądziku a nie na jeszcze większy go wysyp, ale DZIĘKI ZA DOBRE CHĘCI ![]()
![]() |
![]() |
#3348 |
Przyczajenie
|
No ale przynajmniej przez chwile było że to leczenie nie musi być takie straszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
Oryginalna11 żyjesz tam jeszcze??
![]() U mnie jednak bratek dobrze się sprawdza,oczyszcza i mam nadzieje że będzie lepiej.Chyba się z nim nie rozstanę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3351 |
Raczkowanie
|
ludziska ..
no coz.. skoro zelki dzialaja to nawilzanie twarzy "domestosem" takze pomoze ![]() w koncu zawieraja te same skladniki ![]() a ja dalej bede sie trzymal .. maseczki z drozdzy i kremu "bambino" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3352 |
Wtajemniczenie
|
żelki to żelatyna a żelatyna to aminokwasy z siarką i to może tej dziewczynie pomaga , a nie od dziś wiadomo że siarka pomoga na skore włosy i paznokcie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
Cały czas wlaczę i nie czekam ,ale wiadomo,że w szystkiego na raz nie użyję a w tym momencie nie mam kaski zeby kupowac glinkę błękitną bo jest droga.Gdyby ktos podał mi pewną i skuteczna metodę na wyleczenie trądziku pewnie bym go nie miała,ale niestety takiej nie am abo podłoże u każdego może być inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png ![]() M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-03-03 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
teraz wszystko zawiera chemie ale widocznie tej dziewczynie ta żelatyna w żelkach pomogła przecież nikomu nie każe jeść dzisiejsze czy nie dzisiejsze zawsze zawierały chemie słodycze od początku istnienia miały dodatek chemii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
a ja wam powiem dziewczyny, że na trądzik to pomoże tylko izotek.
Bo trądzik a kilka pryszczy raz na jakis czas to duża różnica. Ja jestem teraz na terapi izotekiem i narazie poprawy nie ma ale wiem, że będzie. Wcześniej wszystkie domowe sposoby przewertowała. począwszy od drożdży bratka sody rumianka etc i jedyne co moge powiedzieć to to, że maseczka fajna wpływa na skóre problemową ale jej nie leczy, soda strasznie wysusza ale za 3 dni pojawiaja sie nowe krostki, a rumianek mnie tylko nawilżał. doskonały jest aloes, próbowałam z uprem maniaka bity miesiąc na noc, fajnie nawilżał odżywiał ale nie wyleczył.. piłam przez 3 miechy bratek i pokrzywe. paznokcie i wlosy mi sie wzmocnily - cera bez zmian.. itd itp.. także jeszcze raz IZOTEK.
![]() |
#3357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja nie twierdzę, że kiedyś nie zawierały w ogóle chemii. Oczywiście że zawierały, ale mniej niż w dzisiejszych czasach. Ja uważam, że ta dziewczyna pewnie wraz z 'leczeniem' sie żelkami używała jakiegoś leku lub kosmetyku, wybaczcie ale jestem realistką i nie wierzę w takie cuda na patyku, bo kiedyś sama zajadałam się tymi żelkami, i mi jakoś nie pomagało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
Nie każdemu to samo pomaga .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
dobra zakonczmy temat zelek =)
slodycze w innym temacie xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3360 |
Konto usunięte
|
Na trądzik najlepszy jest dermatolog, na krostkę przed/podczas okresu maści apteczne lub nawet drogeryjne,nie ma co wydziwiać i tyle w tym temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.