Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 07:49   #3331
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Wszystkie na promocje w smyku czatowaly:P
A co ciekawe promocja sie skonczyla i nagle cudownie dziś już stronka zyje...

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Gdzieś już kiedyś słyszałam historie o dorosłej Pszczółce Mai , że w sumie miała być bodajże Marysią,ale jak ją ojciec rejestrował, Pani w urzędzie się zaśmiała a czemu nie Maja? No i tatuś stwierdził,że w sumie świetny pomysł To chyba w rozmowach w toku było tak samo ponoć jakaś rodzina Kaczorów drobiła się syna Donalda
Akurat rozmowy w toku są najczęściej rezyserowane i wystepuja podstawione osoby
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
U mnie w mieście urodziła się dziewczynka której rodzie dali na imię Maja...nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to,że na nazwisko ma Pszczółka jak to dziś zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć.

A co tu tak spokojnie?
Omg ludzie mają pomysły
U nas w ubiegłym roku dziewczyna dała imię córce Jacqueline. Ksiądz na chrzcie ani razu tak się do dziecka nie zwrócił bo sam stwierdził, że nawet nie wie jak to odmienić. A ludzie dookoła jak to przekrecają - żonkil, jacka, żaneta itp.
A co dopiero bd ją czekało w urzędach... :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 07:57   #3332
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ja wczoraj czatowalam na promo w smyku. Kolo 16 stronka zaczela dzialac i obkupilam sie w bodziaki w 3 rozmiarach
Takze na razie mam to + ostatnie zakupy z empiku (otulacz, chusteczki muslinowe, pieluchy tetrowe, recznik z kapturkiem i kocyk). Na razie wystarczy

Ktos jest dalej z wyprawka?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 08:05   #3333
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mąż zaprowadza właśnie córkę do przedszkola. Więc ja jeszcze odpoczywam bo przede mną ciężki dzień. Jutro robię imprezke z okazji moich urodzin. No wiec dziś mam dużo sprzątania żeby jutro już mieć z tym spokój. Do sklepu z mężem na gigantyczne zakupy dobrze że TŻ ma dziś wolne. I do rodziców moich po krzesła bo mi braknie.
Ja nigdy nie odprawiam swoich urodzin, tylko dla córki zawsze. No ale 30 stke trzeba

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

A Hania od rana stuka i puka w brzuchu

Stary 2016-09-30, 08:25   #3334
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
Mąż zaprowadza właśnie córkę do przedszkola. Więc ja jeszcze odpoczywam bo przede mną ciężki dzień. Jutro robię imprezke z okazji moich urodzin. No wiec dziś mam dużo sprzątania żeby jutro już mieć z tym spokój. Do sklepu z mężem na gigantyczne zakupy dobrze że TŻ ma dziś wolne. I do rodziców moich po krzesła bo mi braknie.
Ja nigdy nie odprawiam swoich urodzin, tylko dla córki zawsze. No ale 30 stke trzeba

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

A Hania od rana stuka i puka w brzuchu

To huczna imprezka się szykuje mamuska będzie drinkowac samym soczkiem hehe

Ja jeszcze w łóżku. Moje dziecię ma dziś na 12 do szkoły. Ale oczywiście jak ma wstać na 8 do szkoły to jest dramat a dziś jak mógłby pospac to zerwal się i już się bawi.

U nas wczoraj otworzyli pepco w miasteczku. Boże dziewczyny ile ludzi tam bylo 😱😱 myślałam, ze może coś za darmo rozdaja...
Wzięłam kilka rzeczy dla malucha. Jakość nie jest powalajaca ale dla takiego malca to i tak tylko na kilka razy do ubrania. A rzeczy naprawdę ładne byłam też w smyku i wzięłam body w trzypaku, niedrapki. No i przy okazji w Tesco 2 pary spiochow. Tam też mają fajne rzeczy

W ogóle byłam wymeczona po całym dniu, ze ledwo co chodziłam..
Ale dziś już czuje się lepiej
To miłego dnia wszystkim życzę! 😃

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 08:28   #3335
sQuaara
Zakorzenienie

Ja wczoraj dałam radę do północy na służbowej imprezie

Dziś idę na kurs szycia. Szybkie parę godzin podstaw kupiłam na Groupon
Stary 2016-09-30, 08:30   #3336
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Wiesz, ze wczoraj rozmyslalam zakup maszyny tak mnie kusi. Oglądałam na yt jak samemu uszyć kocyk i pościel z minki. Mam teraz sporo czasu więc nie wiem czy nie spróbuję się nauczyć

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 08:32   #3337
__malaMi__
Zadomowienie

Hej hej, jaki tu spokój!

Miałam wczoraj koszmarny dzień w pracy, takie nerwy i atmosfera, że zaczęłam rozważać l4...

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
mam trochę inne, ale też taki bloker pasów, że w razie uderzenia na brzuchu mi nie przyciągnie pasa i trzyma się luźno w czasie jazdy. Adres sklepu jak na zdjęciu

dzięki

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
oooo nikomu nie życzę zapalenia pęcherza...zresztą każda, która to miała, wie jaki to koszmar. Ja pamiętam w pracy dostałam krwiomoczu, gorączki...m a s a k r a. A w ciąży jak już byłam, ale pewności nie miałam dokładnie 1.06 w pracy dostałam krwiomoczu, ale nic kompletnie nic mnie nie bolało, nie szczypało, nie zwolniłam się wtedy z pracy, ale tego samego dnia poszłam do lekarza. Wszystko minęło po jakiś 3, 4 godzinach. Następnego dnia zrobiłam badania i wszystko było ok, były tylko pojedyncze krwinki. A na bank w moczu była krew. Potem się zastanawiałam bo ten czas mógł wiązać się z implantacją zarodka - tylko jakie ma tu powiązanie z moczowodami i pęcherzem
ja miałam tuż po zapłodnieniu tzn. wtedy nie wiedziałam tego. Ale ból jak jest krwiomocz jest przeokrutny dla mnie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
No niestety wodonercze wzroslo. Lekarz sie oburzyla, ze mi wtedy w szpitalu powiedzieli ze norma. Jutro idę do innego szpitala na patologie ciazy. Ale ona mowi ze to albo wodonercze albo wielotorbielowatosc i ze duza. Szczescie w nieszczęściu ze jedna nerka a nie dwie jak ostatnio ale jest mi strasznie smutno bo mowi ze trzeba bedzie czesto kontrolowac czy innych narzadow nie uciska

Reszta ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
trzymam kciuki za twoją kruszynke, a dla ciebie dużo spokoj.

Cytat:
U mnie w mieście urodziła się dziewczynka której rodzie dali na imię Maja...nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to,że na nazwisko ma Pszczółka jak to dziś zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć.

A co tu tak spokojnie?
Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Gdzieś już kiedyś słyszałam historie o dorosłej Pszczółce Mai , że w sumie miała być bodajże Marysią,ale jak ją ojciec rejestrował, Pani w urzędzie się zaśmiała a czemu nie Maja? No i tatuś stwierdził,że w sumie świetny pomysł To chyba w rozmowach w toku było tak samo ponoć jakaś rodzina Kaczorów drobiła się syna Donalda
tak to było w rozmowach w toku lata temu jeszcze Dolores Miednica mi utkwiła w pamięci
Stary 2016-09-30, 08:44   #3338
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. III

Dziewczyny! Czuje malucha przez skore jak leżę na boku. Ale czad
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 08:46   #3339
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Silver udanej imprezy ja 30 wspominam bardzo miło.

My dziś mamy wolne synek nie poszedl do żłobka, bo jedzie do babci, a my na wesele mam nadzieje, że wytrzymam do północy.
Moja mała szaleje w brzuszku i zaczyna mieć stałe pory aktywności. Budzi się wczesniej niż synek on około 10 zaczynał dzień, a teraz już po 8 zaczynają się kopniaczki
Wczoraj zamówiłam śpiwór do fotelika, pierwszy zakup dla maleństwa. Z ubrankami raczej szaleć nie będę, bo mam dużo po synku, ale muszę je przejrzeć i zastanowić się co dokupić, bo to jednak inna pora roku.
Synek próbuje wyciągnąć mnie z łóżka, abym dała mu pociąg ukryty na szafie
Milego dnia
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 09:10   #3340
ydzia
Raczkowanie

Hej dziewczyny; ) od jakiś 3 dni nie miałam nawet kiedy zajrzeć . Po pierwsze na początku tygodnia dostaliśmy smutno wiadomość ze zmarł tata naszego przyjaciela jest strasznie tak nie spodziewanie We wtorek jest pogrzeb .
Do tego od 2 tygodni n asz suczka ma cieczke i te dni wiec juz samej nie możemy jej puścić na podwórko. Wiec od rana na nogach a dokładnie od 6. I co 2 h na dwór spacer i do domu. Wszyscy się śmieją mamy mała wprawę i nabierze my wprawy w nocnym wstawaniu
Dalej zastanawiamy się nad imieniem wogole nie mamy pomysłu dzisiaj 20+0 a od wczoraj tak mi się wydaje czuje regularne kopniki w pęcherz
a tak odchodząc trochę nie wie czy obserwowujecie ale polecam Wam profil na FC i insta mamaginekolog
Ale pisałam wypracowanie;p
Życzę miłego dnia

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 09:12   #3341
Ana064
Raczkowanie

ja jestem z wyprawka troche dalej Mam juz chyba wszystkie ubranka pieluchy tetrowe flanelowe komodę łóżeczko przewijak nawet jedna butelkę ( dostałam w prezencie od M) karuzele do łóżeczka i zaopatrzyłam sie tez w nawilżacz powietrza ☺️

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

ja jestem z wyprawka troche dalej Mam juz chyba wszystkie ubranka pieluchy tetrowe flanelowe komodę łóżeczko przewijak nawet jedna butelkę ( dostałam w prezencie od M) karuzele do łóżeczka i zaopatrzyłam sie aatez w nawilżacz powietrza ☺️ I zapomniałabym jeszcze kosz mojzesza
Ana064 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 09:13   #3342
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
No niestety wodonercze wzroslo. Lekarz sie oburzyla, ze mi wtedy w szpitalu powiedzieli ze norma. Jutro idę do innego szpitala na patologie ciazy. Ale ona mowi ze to albo wodonercze albo wielotorbielowatosc i ze duza. Szczescie w nieszczęściu ze jedna nerka a nie dwie jak ostatnio ale jest mi strasznie smutno bo mowi ze trzeba bedzie czesto kontrolowac czy innych narzadow nie uciska

Reszta ok.

Trzymam mocno kciuki, żeby to się już nie pogłębiało!

Cytat:

A co tu tak spokojnie?
Pewnie szybko za mąż wyjdzie, żeby nazwisko zmienić

Cytat:

Akurat rozmowy w toku są najczęściej rezyserowane i wystepuja podstawione osoby

Omg ludzie mają pomysły
U nas w ubiegłym roku dziewczyna dała imię córce Jacqueline. Ksiądz na chrzcie ani razu tak się do dziecka nie zwrócił bo sam stwierdził, że nawet nie wie jak to odmienić. A ludzie dookoła jak to przekrecają - żonkil, jacka, żaneta itp.
A co dopiero bd ją czekało w urzędach... :/

Niektórzy chcą być na siłę oryginalni...

Cytat:

Ja muszę jakieś fajne materiały kupić i poszyć dla dzieciaków Ale wcześniej muszę zrobić remont w ich pokoju, właśnie z mężem planujemy co i jak.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 09:15   #3343
MartaMagda
Zakorzenienie

Nie miałam już siły wczoraj pisać.

Generalnie byłam po wizycie wykończona. Mała ma się dobrze, waży 570g co jest ponoć normalną wagą dla 22 tygodnia

Ze mną trochę gorzej, bo muszę powtórzyć badanie moczu i jak będą w nim bakterie to znów mnie czeka furagina Do tego dostałam globułki, bo mam lekką infekcję.

Z podwyższonym oporem w tętnicy jest z kolei tak, że mam mierzyć ciśnienie, bo możliwe że pojawi się nadciśnienie. Z tym, że ja na razie mam codziennie w granicach 112/70... więc do nadciśnienia daleko.

No i data porodu zmienia się ostatecznie i nieodwracalnie na 2.02
Stary 2016-09-30, 09:20   #3344
axn22
Zakorzenienie

Ja za 3tyg będę szykować 30tkę męża, nie wiem jak to wszystko ogarnę Moja 30tka dopiero w listopadzie ale z tym mam łatwiej - robię ją u rodziców bo część rodzinki do mnie nie ma jak dojechać. Odpadnie mi wiec sprzątanie i część szykowania

A z tą wyprawką to mnie załamujecie, ja nie mam praktycznie nic

MartaMagda, ja też nie umiem pozbyć się infekcji... brałam leki, robiłam mocz wczoraj i znowu bakterie... w przyszłym tyg zrobię jeszcze posiew żeby zobaczyć dokładniej... Nic na mnie nie działa...

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-30 o 09:23
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 09:35   #3345
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam Cię. Serio...

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

Miałam wczoraj koszmarny dzień w pracy, takie nerwy i atmosfera, że zaczęłam rozważać l4...
Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
mnie sie jeszcze nigdy nie udalo wyczuc gdzie jest maluch. No chyba, ze kopie, ale to i tak nie potrafie zlokalizowac jak jest ulozony.

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
ja jestem z wyprawka troche dalej Mam juz chyba wszystkie ubranka pieluchy tetrowe flanelowe komodę łóżeczko przewijak nawet jedna butelkę ( dostałam w prezencie od M) karuzele do łóżeczka i zaopatrzyłam sie aatez w nawilżacz powietrza ☺ I zapomniałabym jeszcze kosz mojzesza
Ooooo, to super, ze juz tyle pokupione.

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Generalnie byłam po wizycie wykończona. Mała ma się dobrze, waży 570g co jest ponoć normalną wagą dla 22 tygodnia

Ze mną trochę gorzej, bo muszę powtórzyć badanie moczu i jak będą w nim bakterie to znów mnie czeka furagina Do tego dostałam globułki, bo mam lekką infekcję.

Z podwyższonym oporem w tętnicy jest z kolei tak, że mam mierzyć ciśnienie, bo możliwe że pojawi się nadciśnienie. Z tym, że ja na razie mam codziennie w granicach 112/70... więc do nadciśnienia daleko.

Gratulacje wizyty

U mnie ostatnie wyniki byly dobre, ale od wczoraj biegam do toalety co chwile, wiec obawiam sie, ze znowu cos mnie atakuje.

Ja generalnie mam problem z ubrankami. Wczoraj zamowilam bodziaki, bo wiem, ze duzo ich schodzi i generalnie sa potrzebne, ale mam problem z oszacowaniem czego ile potrzeba tak, zeby porobic komplety ubran. Wiecie, tak co jest potrzebne na kompletne ubranie dziecka i w jakich zestawach to funkcjonuje. Czytam o tych ciuszkach, porobilam nawet rysunki pogladowe czym sie rozni bodziak od spiochow, pajaca i polspiochow, ale dalej mam problem.

Jakby ktoras doswiadczona mama mogla doradzic albo odeslac w odpowiednie miejsce to bede wdzieczna

Stary 2016-09-30, 09:36   #3346
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Wiesz, ze wczoraj rozmyslalam zakup maszyny tak mnie kusi. Oglądałam na yt jak samemu uszyć kocyk i pościel z minki. Mam teraz sporo czasu więc nie wiem czy nie spróbuję się nauczyć

no ja tą lidlowa chyba kupie... i bede szyc dla dziecka...chyba ze porusze z mezem temat czy moze z moimi rodzicami by mi na swieta nie kupili jak sie dobrze dogadam z praca z domu zamiast L4 to bede miala co robic do 1.12 wiec roznica prawie zadna a lidlowa teraz jest...

notabene w lidlu zaraz znow ubranka (jakis 10.10 czy cos)

Cytat:
taaaa jest !!!

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja za 3tyg będę szykować 30tkę męża, nie wiem jak to wszystko ogarnę Moja 30tka dopiero w listopadzie ale z tym mam łatwiej - robię ją u rodziców bo część rodzinki do mnie nie ma jak dojechać. Odpadnie mi wiec sprzątanie i część szykowania

A z tą wyprawką to mnie załamujecie, ja nie mam praktycznie nic

MartaMagda, ja też nie umiem pozbyć się infekcji... brałam leki, robiłam mocz wczoraj i znowu bakterie... w przyszłym tyg zrobię jeszcze posiew żeby zobaczyć dokładniej... Nic na mnie nie działa...

ja poczytam jak Wy to wszystko organizujecie bo kolejna wielkanoc u mnie.... My, 2 miesieczne dziecie, rodzice kilka osob niby, ale kazdy przyjezdzie i na min 1 noc zostanie wiec generalnie jedzenia wiecej niz tylko na sniadanie potrzeba wiem ze mi mamy pomogą, bo jak przyjezdzaja ot tak to z garami ale mimo wszystko
Stary 2016-09-30, 09:43   #3347
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
ja poczytam jak Wy to wszystko organizujecie bo kolejna wielkanoc u mnie.... My, 2 miesieczne dziecie, rodzice kilka osob niby, ale kazdy przyjezdzie i na min 1 noc zostanie wiec generalnie jedzenia wiecej niz tylko na sniadanie potrzeba wiem ze mi mamy pomogą, bo jak przyjezdzaja ot tak to z garami ale mimo wszystko
O wielkanoc to ja sie właśnie sama martwię. Zwykle u nas polegała na tym, ze to my dwa dni w podróży spędzalismy... Rano jedni rodzice i babcia, wieczorem drudzy, spanie u rodziców, kolejny dzien druga babcia... W tym roku ja tego tak nie widzę... A jak powiem, że nie przyjedziemy an wielkanoc to będzie taka ****** że ehhh.... Nie wyobrażam sobie tego
Stary 2016-09-30, 09:51   #3348
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny; ) od jakiś 3 dni nie miałam nawet kiedy zajrzeć . Po pierwsze na początku tygodnia dostaliśmy smutno wiadomość ze zmarł tata naszego przyjaciela jest strasznie tak nie spodziewanie We wtorek jest pogrzeb .
Do tego od 2 tygodni n asz suczka ma cieczke i te dni wiec juz samej nie możemy jej puścić na podwórko. Wiec od rana na nogach a dokładnie od 6. I co 2 h na dwór spacer i do domu. Wszyscy się śmieją mamy mała wprawę i nabierze my wprawy w nocnym wstawaniu
Dalej zastanawiamy się nad imieniem wogole nie mamy pomysłu dzisiaj 20+0 a od wczoraj tak mi się wydaje czuje regularne kopniki w pęcherz
a tak odchodząc trochę nie wie czy obserwowujecie ale polecam Wam profil na FC i insta mamaginekolog
Ale pisałam wypracowanie;p
Życzę miłego dnia

Ja obserwuję jeszcze mamastomatolog

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
ja jestem z wyprawka troche dalej Mam juz chyba wszystkie ubranka pieluchy tetrowe flanelowe komodę łóżeczko przewijak nawet jedna butelkę ( dostałam w prezencie od M) karuzele do łóżeczka i zaopatrzyłam sie tez w nawilżacz powietrza ☺️

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

ja jestem z wyprawka troche dalej Mam juz chyba wszystkie ubranka pieluchy tetrowe flanelowe komodę łóżeczko przewijak nawet jedna butelkę ( dostałam w prezencie od M) karuzele do łóżeczka i zaopatrzyłam sie aatez w nawilżacz powietrza ☺️ I zapomniałabym jeszcze kosz mojzesza
Ja mam już łozeczko z materacykiem, ale niezlozone, bo maz sie uparl, ze on to zrobi. Przewijak, butelki i podgrzewacz do nich (podgrzewacz po siostrzenicy) nianie, monitor oddechu, wanienke ze stelazem, nosidlo, ubranka, matę do zabawy po siostrzenicy i lezaczek po niej. Dostalam tez od siostry laktator lovi tylko muszę kupic końcówki od niego. Wiec wlasciwie na razie resztę rzeczy będę obserwować i kupowac na jakis promocjach itd.

Cytat:

Gratuluję udanego badania!

Mnie noc i ranek minęły w wc z powodów problemów jelitowych. Najgorzej, że potem babcia się przyznała, ze jogurt w mizerii nie wyglądał najlepiej, ale wg niej co to mogło zaszkodzić. trudno. Przeżyjemy

Stary 2016-09-30, 09:51   #3349
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
O wielkanoc to ja sie właśnie sama martwię. Zwykle u nas polegała na tym, ze to my dwa dni w podróży spędzalismy... Rano jedni rodzice i babcia, wieczorem drudzy, spanie u rodziców, kolejny dzien druga babcia... W tym roku ja tego tak nie widzę... A jak powiem, że nie przyjedziemy an wielkanoc to będzie taka ****** że ehhh.... Nie wyobrażam sobie tego
To u nas podobnie ze Swietami. Takie jezdzenie od jednych do drugich i generalnie wizyty rodzinne. Maluszki beda mialy wtedy po okolo 2 miesiace, wiec srednio mi sie to podoba. Z kolei na zorganizowanie u siebie nie mam miejsca, a juz na pewno nie bede miala sily ani ochoty wtedy...

Stary 2016-09-30, 09:58   #3350
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
To u nas podobnie ze Swietami. Takie jezdzenie od jednych do drugich i generalnie wizyty rodzinne. Maluszki beda mialy wtedy po okolo 2 miesiace, wiec srednio mi sie to podoba. Z kolei na zorganizowanie u siebie nie mam miejsca, a juz na pewno nie bede miala sily ani ochoty wtedy...
W Boze narodzenie też tak mam ale myślę, że wtedy jeszcze dam radę
Na Wielkanoc no cóż... najwyżej mi się 3/4 rodziny obrazi... Ja z 2 miesięcznym dzieckiem nie spędzę 2 dni w podróży i w odwiedzinach... Jak ktoś będzie bardzo chciał, niech wpadnie do mnie na kawę... I tyle... Organizować nic nie będę
Stary 2016-09-30, 10:05   #3351
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj oglądałam stronę chwilę przed północą i smigała równo

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość

U nas wczoraj otworzyli pepco w miasteczku. Boże dziewczyny ile ludzi tam bylo 😱😱 myślałam, ze może coś za darmo rozdaja...
U mnie dzisiaj otwierają Burger Kinga po 14 latach i rozdają 100 darmowych Whooperów Już widzę jakie były kolejki o 9:00. Aż żałuję, że nie poszłam

Cytat:
Ja jutro mam wesele z poprawinami… Nie wiem jak wytrzymam, bo zaczyna się o 15, mamy godzinę drogi, więc żeby jeszcze na spokojnie usiąść w maleńkim kościele, to musimy wyjechać przed 14 A potem pół nocy na nogach…

Cytat:

Super, jaka mała już spora Widać, że dzieci teraz zaczynają najwięcej ciałka przybierać Kontroluj ciśnienie, bo z tym nie ma żartów, wszystko będzie dobrze Ładną Ci ustalili datę porodu

Cytat:
mnie sie jeszcze nigdy nie udalo wyczuc gdzie jest maluch. No chyba, ze kopie, ale to i tak nie potrafie zlokalizowac jak jest ulozony.
Ja jedynie czuję kiedy kopie, a kiedy się całe ciałko rusza Aż niesamowite że gdzieś tam w środku jest 360g człowieczka

Cytat:
W takim momencie cieszę, się, że rodzice mieszkają po 2km od nas. A ciocie 50km Ja się zastanawiam, czy w wielkanoc nie robić chrzcin, to w sumie spędzilibyśmy święta z całą rodziną

Na razie stwierdziłam, że opanowuje się z zakupami ubranek. Poczekam co wymyśli szwagierka, bo jej córka jest też z lutego, ale będą między naszymi dziećmi 2 lata różnicy. Za tydzień przyjeżdża w odwiedziny, to może pożyczy mi jakieś ubranka. Oczywiście nie czekam na nie, ale głupio potem odmawiać, mówiąc, że już nakupowałam komplety do rozmiary 74
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:07   #3352
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja wczoraj czatowalam na promo w smyku. Kolo 16 stronka zaczela dzialac i obkupilam sie w bodziaki w 3 rozmiarach
Takze na razie mam to + ostatnie zakupy z empiku (otulacz, chusteczki muslinowe, pieluchy tetrowe, recznik z kapturkiem i kocyk). Na razie wystarczy

Ktos jest dalej z wyprawka?

Chyba ja
Stary 2016-09-30, 10:09   #3353
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tą lidlowa chyba kupie... i bede szyc dla dziecka...chyba ze porusze z mezem temat czy moze z moimi rodzicami by mi na swieta nie kupili jak sie dobrze dogadam z praca z domu zamiast L4 to bede miala co robic do 1.12 wiec roznica prawie zadna a lidlowa teraz jest...

notabene w lidlu zaraz znow ubranka (jakis 10.10 czy cos)
Ta lidlowa maszyna jest super, ja ją mam i szyje jak marzenie

Cytat:
Chyba nikt nie będzie wymagał że z małym dzieckiem będziesz jeździć? A jeszcze się obrażać? No coś ty!

Ogarniam zamówienie w gemini, masakra
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:12   #3354
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zamówiłam dziś pampersy, wydaje mi się, że cena całkiem dobra i darmowa dostawa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2016-09-30-10-06-15.jpg (69,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-09-30, 10:13   #3355
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja generalnie mam problem z ubrankami. Wczoraj zamowilam bodziaki, bo wiem, ze duzo ich schodzi i generalnie sa potrzebne, ale mam problem z oszacowaniem czego ile potrzeba tak, zeby porobic komplety ubran. Wiecie, tak co jest potrzebne na kompletne ubranie dziecka i w jakich zestawach to funkcjonuje. Czytam o tych ciuszkach, porobilam nawet rysunki pogladowe czym sie rozni bodziak od spiochow, pajaca i polspiochow, ale dalej mam problem.

Jakby ktoras doswiadczona mama mogla doradzic albo odeslac w odpowiednie miejsce to bede wdzieczna
Ja gdzies przeczytalam, zeby miec 10 kompletow ubranek na rozmiar. Czyli na przykład body z długim/krótkim + pajac. To jest komlpet.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:14   #3356
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
W takim momencie cieszę, się, że rodzice mieszkają po 2km od nas. A ciocie 50km Ja się zastanawiam, czy w wielkanoc nie robić chrzcin, to w sumie spędzilibyśmy święta z całą rodziną
Ja mam właśnie wstępnie plan, żeby w Wielkanoc chrzciny zrobić
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:16   #3357
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Nasi nie mieszkają bardzo daleko bo 15-20km ale moi są niezmootryzowani i te 15km to dla nich ponad 2h drogi w jedną stronę z kilkoma przesiadkami. Z jakimś jedzeniem czy coś to nie ma opcji żeby przyjechali. A babcia do mnie na 4 piętro już nie wejdzie. Więc zawsze tylko my przyjeżdzamy jak są jakieś święta...

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Chyba nikt nie będzie wymagał że z małym dzieckiem będziesz jeździć? A jeszcze się obrażać? No coś ty!
Obawiam się że rodzice TŻ będą mieli spore pretensje bo są bardzo religijni i nie wyobrażają sobie wielkanocy bez wspólnego śniadania u nich.

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Niegłupi pomysł ale nie wiem czy ogarnę sama taką imprezę tak szybko :P Btw ile mogą kosztować zwyczajne chrzciny w knajpie (obiad+kawa)? Mam tylko jedną knajpę w pobliżu ale warto to przemyśleć... Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-30 o 10:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 10:19   #3358
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wielkanoc z 2 miesięcznym bobasem całkiem spokojnie u nas przeszła, a w drugie święto byliśmy chyba u teściów i ciotki, wszyscy brali małą na ręce i nawet się najadłam spokojnie, to już całkiem fajny bobas będzie
Stary 2016-09-30, 10:26   #3359
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wielkanoc z 2 miesięcznym bobasem całkiem spokojnie u nas przeszła,
A przygotowywałaś wszystko sama już? Ja nie będę miała niestety nikogo do pomocy to trochę się boję, że nie ogarnę. Chociaż kto to tam wie... To może być fajne wyzwanie hehehehe
Stary 2016-09-30, 10:29   #3360
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gdzies przeczytalam, zeby miec 10 kompletow ubranek na rozmiar. Czyli na przykład body z długim/krótkim + pajac. To jest komlpet.
Pajac w sensie taki z dlugim rekawem tez?
A np. body i spiochy czy polspiochy to tez komplet? Czy do tego trzeba jeszcze sweterek albo cos?
A jak wklada sie kaftanik to do tego tez pajac?

Sorki za te pytania - moze brzmia idiotcznie, ale ja naprawde troche glupieje, a nie mam kogo zapytac za bardzo

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
No wlasnie u mnie wiazaloby to sie z przyjazdem do nas, czego chcialabym uniknac. Po chrzciny na pewno beda w jakims lokalu, ale pewnie i tak na poczatku wszyscy przyjechaliby do nas...

W ogole ja podejrzewam, ze z chrzcinami bede miala niezle jazdy.

Cytat:
Obawiam się że rodzice TŻ będą mieli spore pretensje bo są bardzo religijni i nie wyobrażają sobie wielkanocy bez wspólnego śniadania u nich.

Niegłupi pomysł ale nie wiem czy ogarnę sama taką imprezę tak szybko :P Btw ile mogą kosztować zwyczajne chrzciny w knajpie (obiad+kawa)? Mam tylko jedną knajpę w pobliżu ale warto to przemyśleć... Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.
No wlasnie to sniadanie i ogolnie wszyscy sa raczej wyczuleni, ze jak Swieta to w rodzinie i razem...

Co do chrzcin to najlepiej zapytac, poprosic o przykladowe menu. Mozna pewnie nawet mailowo.
Chrzestnych mialam 'upatrzonych' nawet przed ciaza Jakos naturalnie wyszlo kto raczej bedzie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości