![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Anika, ja gotowałam tą śliwkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() ![]() Jakoś brakuje mi czasu tylko dla siebie, niby mam wieczory, ale dzień urlopu by mi się przydał ![]() Ale przy takich warunkach na drodze to nawet się sama gdzieś nie wypuszczę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Anika, czosnek jest chyba ok?
Ja się nie spinam i wszystko (wiadomo, z umiarem) mam zamiar już dawać, nie zamierzam też wprowadzać pojedynczo warzyw czy też w odstępach kilkudniowych... A z tymi sztućcami to przecież dziecko nie będzie jadło wiecznie kaszy łapkami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |||
Zakorzenienie
|
Długi dzień, czasu na neta brak, pisać na bieżąco jeszcze mniej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z tej okazji wreszcie kupiliśmy antylopę ![]() Coś jeszcze miałam napisać ale już oczywiście nie pamiętam, tyle się naczytałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za dobre słowo, chyba tym razem nam się kciuki przydadzą ![]() Ola, ten sam lekarz Cię kroił? ![]()
![]() |
#3366 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Także Wasz wynik wydaje mi się być bardzo ok, nie denerwuj się, naprawdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pobije Twojego banana rozdrabnianiem makaronu z rosołu przez mamę i podawania(wypluwaniu!!??) dziecku na łyżeczkę fuj. Troche taki blender bezprzewodowy ![]() Cytat:
Menu u nas takie samo tylko bez gruszki ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za badanie musi być wszystko dobrze ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3368 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dagg, oby było ok bo ja to panikarz straszny jeśli chodzi o jakiekolwiek problemy zdrowotne i kontakty z lekarzami (dlatego, że rzadko udawało mi się trafić na tych z powołania), a przecież ta Huba to cały mój świat. Teraz to będę myśleć jak jej to badanie zrobić jak ona w nocy począwszy od drugiej je ostatnio co dwie godziny ... łooo ludzie
#3370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z krwi (wszystkie dzieci): fosfataza alkaliczna; wapń; fosfor; Wit.D3 - frakcja 250HD3. Badania z krwi należy wykonywać po minimum 3 godzinnej przerwie po mlecznym posiłku. Można przepajać dziecko wodą przegotowaną lub herbatką. Z jednorazowej porcji moczu (dzieci do 4 roku życia): wapń; kreatynina. Badania z jednorazowej porcji moczu należy wykonywać po minimum 5 godzinnej przerwie po mlecznym posiłku. Badanie powinno być zrobione po jak najdłuższej przerwie po posiłku mlecznym. Uwaga ! informacja dla rodziców niemowlaków ! Jeśli mocz pobrany będzie w okresie krótszym niż 5 godzin od ostatniego posiłku - istotne jest by poinformować o tym fakcie lekarza. Można przepajać dziecko wodą przegotowaną lub herbatką. Krew była pobierana z żyły, niestety wyników nie udało się zrobić. Potem zaczęlismy chorować i nam ta wizyta przepadła, muszę kolejna umówić. U nas tez podobno się za szybko zarasta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zadomowienie
|
#3372 |
Z deszczem w butach
|
A tak w ogóle byliśmy dziś na andrzejkach
![]() Czyli imieninach Andrzeja, szwagra małża mego. Po nudnej codziennej rutynie to było nie lada wydarzenie dla młodego i zasypiał bagatela 1,5h ![]() Niestety wypad został skażony obecnością teściowej ![]() Szwagier namawiał męża na granie podczas karnawału na jakiejś imprezie. Impreza w stylu wiejskiej potańcówki i namawia mnie, żebym się pojawiła trochę się zintegrować z lokalsami, mówię, że raczej nie, bo młode za małe na zostawianie na razie, zaraz oczywiście teściowa mnie zaczęła przekrzykiwać, że można przecież zostawić (tiaaaa, już widzę, jak jej zostawiam moje słodkie niewinne bobo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Baby led weaning", w skrócie BLW, to metoda karmienia dzieci, która polega na stopniowym odstawianiu dziecka od pokarmów mlecznych (mleka mamy lub mleka modyfikowanego) całkowicie sterowanym przez dziecko. Głównym założeniem metody jest ominięcie etapu papek i pozwoleniu dziecku na samodzielne jedzenie już od pierwszego posiłku. Metoda ta opiera się w swoim założeniu na całkowitym zaufaniu do dziecka i jego możliwości. "Bobas lubi wybór" polska nazwa metody BLW, która postała na potrzeby zatytułowania książki przez wydawnictwo Mamania. z alaantkowego ![]() Jak już pisałam, rano np. nabierałam kaszkę na łyżeczkę i podawałam Marysi do ręki, jutro z reszty może zrobię kosteczki ![]() Dziecko mi się wyspało po basenie i teraz tradycyjnie się bujamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to byliśmy na IP w centrum zdrowia dziecka z tym oczkiem. Wysmiali nas na początek, ale jak obejrzała oczko tym przyrzadem to się okazało ze ma obtarta rogówkę i dostała maści.
4h nam to zajęło |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zadomowienie
|
Tak zrobię
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie mam chęć poczekania aż Gabi usiadzie z wszelakim jedzeniem. Mam dużo za, ale troche przeciw i tak sobie dzis gdybam i bije się z myślami.
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3380 | ||
Zadomowienie
|
Dziś doczytałam, że w zbyt dużej ilości może zaszkodzić na wątrobę i powinno się podawać dopiero po 10 msc., no i z uwagi na ostry smak może dziecku nie podejść. Z drugiej strony na tak wielki gar zupy, to nie było tego dużo, a poza tym w gotowaniu czosnek wytraca aromat.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
To ze mnie chyba wyrodna matka... nie robię zdjęć częściej niż raz na kilka dni, raczej łapię jak "robi" coś ciekawego, z nami zdjęć nie ma praktycznie wcale, jeśli już to więcej z mężem, ze mną to jakieś takie z samego początku, jak wyglądałam jak totalnie sponiewierana kupa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My też nie mamy zbyt dużo zdjęć ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Dawałam samo, ale myślę właśnie żeby je z czymś połączyć, może z twarozkiem jakimś, hmm
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Można też z jajkiem (jak już wprowadzicie jajko i będzie wiadomo, że jest wszystko ok)
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Oo, to jutro jajo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Kurczę, obejrzeliśmy właśnie film "12 małp" i jestem pod takim wrażeniem że aż spać nie mogę ![]()
#3387 |
Rozeznanie
|
Tak czytam o pprodach Waszych i przykro się czasem robi, że podejście personelu takie a nie inne. Mam koleżankę doulę, trochę czytałam o porodzie i wychodzi z tego wszystkiego, że takie nasze pierwotne sprawy jak poród i kp to siedzi głęboko w głowie, mnóstwo rzeczy zależy od nas samych. Po sobie to widzę najlepiej, chociaż do 36 tygodnia miałam powoli pietra, bo Iga się właściwie nie obróciła. Na szczęście udało się urodzić tak jak chciałam. Pierwszy poród to dwa lata bez płaczu nie umiałam wspominać, drugi po prostu był i jestem po prostu z niego dumna i nie rozmyślam nad nim
![]() Moja Iga to taki zwierz na jedzenie, rzuca się na kubek z wodą, ake dziś odmówiła marchewki i dyni a rzuciła się na winogrona. W pewnym momencie były ważniejsze od wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Tak samo samo? ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Daga, ja rozumiem ze nie chcesz zostawiac dzieciakow z tesciowa, ale kurcze moze udaloby ci sie poznac jakas ludzka dusze wsrod lokalsow... tym bardziej ze nie masz tam nikogo ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- BLW na wesolo - bylam w rosie swiadkiem, podchodzi mama z dzieckiem do regalu ze sloiczkami i pyta "kochanie ns co dzis masz ochote?" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Z deszczem w butach
|
Roses troche tych lakalsow jednak znam. Poza tym wiadomo, ze na tego typu impezie bedzie glownie gimbaza, a nie mlode mamuski, a takich kolezanek mi tu trzeba.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.