|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
...
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Chociaż po tym, co dodałaś, to byłoby za wcześnie, tak jak mi się wydawało. no nic, poczekam
Edytowane przez cichazabka Czas edycji: 2020-10-20 o 12:49 |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spadek "implantacyjny" występuje wg statystyk FertilityFriend na 23% wykresów z cykli zakończonych ciążą i na 11% wykresów, gdzie ciąży nie było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie ten Ovarin, drogie to
Zacznę brać od dzisiaj, bo widziałam że pisałyście że to można zacząć kiedykolwiek, także mam już ovarin, wiesiołka, pregne start, pije sok z buraka i jem orzechy brazylijskie. No i mierze temp i sprawdzam śluz. Także jak jeszcze raz usłyszę od męża, że to on się narobił to go zabije Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Johasia, po soku z buraka zarówno mocz jak i kał mogą zmienić kolor, nie przeraź się
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3367 | ||
|
...
|
Cytat:
️Cytat:
![]() Taaaa, też czasem mam ochotę zabić swojego. Niby tyle się narobi, a nawet nie potrafi zapamiętać kiedy mniej więcej chociaż mam owulację już nie mówię, że co do dnia, ale potrafi np. w 6dc zapytać czy to już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
Burak jest pycha! Dla mnie seler to mordęga, ale też pije raz na tydzień i od razu mam takie fajne uczucie w żołądku
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3369 | |
|
...
|
Cytat:
Nie mogę go przełknąć chyba czas zacząć robić dwój sok, jak dodam owoce to jakoś przetrawię może Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Ja piję wyłącznie domowe soki
jedyny wyjątek zrobiłam ostatnio dla soku pomidorowego i też nie jest zły
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jedyne co, to nie piłam soku z buraka ![]() Cytat:
generalnie chyba nie ma zgody, czym ten 'implantation dip' jest u mnie był ok. 7/8 dpo. najczęściej występuje od 7 dpo.
|
||
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
A ten sok z buraka wspomaga jakos przy staraniach? Czy po prostu pijecie bo zdrowy
ja lubie bardzo, ale w toalecie mozna faktycznie sie wystraszyc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Nie odzywam się tu ostatnio ale czytam dzielnie. U mnie dopiero 6dc i znów okres się kończy podobnie jak miesiąc temu przy biochemicznej tzn mam śluz zabarwiony na brązowo ale tylko przy wizycie w toalecie. Aż zaczynam się zastanawiać czy to nie wina może wiesiołka... Akurat jak zaszłam wtedy w ciążę to był pierwszy cykl z nim, a teraz te dwa okresy takie dziwne mam. Na pewno nie mam żadnego mięśniaka etc bo gin stwierdził że wszystko jest ok. Zobaczymy jak teraz to długo potrwa, miesiąc temu 14dni było takie plamienie, ale zwalilam to też na biochem... Generalnie jestem już uzbrojona na ten cykl, wiesiołek, ovarin, ohydny sok z buraka (również nienawidzę, nawet już nie pamiętam na co on był ale pije ), kiszonki, czarnuszka. Jakby mi się ktoś kazał wysmarować gównem że od tego zajde szczęśliwie w ciążę to pewnie bym to zrobiła. Mój też sok pomidorowy, pestki dyni i fertilman, a ma po tym takie libido że ja chyba nie wyrobie w tym cyklu ![]() No i czekam i będziemy działać. Trochę dzisiaj życia we mnie weszło bo pogoda przepiękna za oknem. Chociaż w pracy i w otoczeniu nic tylko korona wirus i nic więcej, tyle osób chorych że aż strach do pracy chodzić. Nawet nie strach że koroną się zarazę tylko ogólnie, że może uda się zajść w ciążę a tu mnie złapie coś takiego jak grypa i co to będzie wtedy ... Ale staram się o tym nie myśleć, zdrowo jeść i mam nadzieję że obronną ręką wytrzymam to jakoś do wiosny. Niestety nie mam możliwości pracy zdalnej i siedzę w biurze z kilkoma osobami Ale btw, robiłam teraz badania i przy okazji zrobiłam witaminę D. Myślicie że ten wynik jest spoko czy jeszcze suplementacja nie zaszkodzi? Swoją drogą chyba mi coś TSH skacze. Miesiąc temu jak się okazało że byłam w ciąży mi skoczyło do 3,4 a teraz tak niskie jak nigdy nie miałam 0,6... Powinnam się martwić? Wizytę mam za 3tyg dopiero a biorę euthyrox 50 No i wiadomo trzymam kciuki za wszystkie, dzielnie podczytuję ale nie zawsze mam czas pisać także jestem tu z wami jakby co i czekam na kolejne kreski Screenshot_2020-10-20-17-46-45-582_com.android.chrome.jpgWysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę, że wit. D spoko, nie masz niedoboru, a prawie wszyscy mają
Co do soku z buraka to ja piję generalnie dla zdrowia od czasu do czasu, nie wiedziałam, że dobrze wpływa na endometrium. A z tym chyba nie mam problemu, bo lekarz mi rzucił komplement, że mam piękną macice ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3377 |
|
...
|
Frezjan, ja specjalistą nie jestem, ale endo coś mówiła, że najlepiej, żeby to Tsh było gdzieś 1-1,5, więc nie wiem czy czasem nie masz troszkę za nisko. No i na początku ciąży lubi skoczyć, więc może dlatego miałaś tak wysoko?
Biorę się za zakupy apteczne. Zwykle kupuję na Gemini, bo w pobliżu strasznie drogo liczą. Chyba, że znacie jakieś tańsze? Mówisz że po fertilmanie tak skacze libido? Bo bym się nie pogniewała ostatnio ![]() U nas jedna jeszcze nie wróciła z kwarantanny, a druga dziś miała test. Co ciekawe, ja siedzę w domu od tygodnia, miałyśmy te same objawy, ale mnie nie skierowali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie tak normalnie to mam TSH 2-2,5. Więc jak się okazało że ciąża była to ciut się podniosło a teraz miesiąc później znów tak nisko a nic nie zmieniłam w dawkowaniu, ba, nigdy nie miałam tak niskiego. Mam nadzieję że nie mam się co przejmować tym póki co i że to nie wpłynie na starania
Oczywiście sprawdzę znów za miesiąc jak to wygląda... A jeśli chodzi o fertilman, to u mojego zadziałało tak po miesiącu, w pierwszym cyklu jak to brał no to się udało, ale biochemiczna a teraz już zaczynam drugi cykl po i nie mogę się od niego odpędzić Sam się śmieje że chyba dopiero zaczynają działać te niebieskie piguły Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry popołudniem, biorę się za nadrabianie bo trochę mnie nie bylo.
Tymczasem po 4h nie sikania w drodze, w domu taka oto sytuacja (27dc, @powinna być dziś lub jutro, chyba bardziej jutro ) Screenshot_2020-10-20-19-31-06.jpgOboje z TŻ jesteśmy w szoku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3380 | |
|
...
|
Cytat:
️gratulacje i żeby wszystko dobrze się rozwijało! ️ ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, masz to! Gratulacje!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! Gratulacje! Ahh kolejna dobra wiadomość Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w lidlu jest taki bio burak i smakuje jak buraczki ze słoiki i jest mega ! Tego lidlowego polecam choć drogiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3387 | |
|
...
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
zobaczę co będzie dalej, narazie się nie napalam ale nadzieja jest duża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
dlatego piłam szklankę na 3 razy+ popijalam wodą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Malami nie pochwaliłas się nic że będzie testowane
Gratulacje! Mi też ten test pierwszy pokazał od razu ciążę Który to wasz cykl? Trzymam kciuki mocno Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

no nic, poczekam

Zacznę brać od dzisiaj, bo widziałam że pisałyście że to można zacząć kiedykolwiek, także mam już ovarin, wiesiołka, pregne start, pije sok z buraka i jem orzechy brazylijskie. No i mierze temp i sprawdzam śluz. Także jak jeszcze raz usłyszę od męża, że to on się narobił to go zabije

️
jedyne co, to nie piłam soku z buraka 

ja lubie bardzo, ale w toalecie mozna faktycznie sie wystraszyc
Nie odzywam się tu ostatnio ale czytam dzielnie. U mnie dopiero 6dc i znów okres się kończy podobnie jak miesiąc temu przy biochemicznej tzn mam śluz zabarwiony na brązowo ale tylko przy wizycie w toalecie. Aż zaczynam się zastanawiać czy to nie wina może wiesiołka... Akurat jak zaszłam wtedy w ciążę to był pierwszy cykl z nim, a teraz te dwa okresy takie dziwne mam. Na pewno nie mam żadnego mięśniaka etc bo gin stwierdził że wszystko jest ok. Zobaczymy jak teraz to długo potrwa, miesiąc temu 14dni było takie plamienie, ale zwalilam to też na biochem... 
Ale staram się o tym nie myśleć, zdrowo jeść i mam nadzieję że obronną ręką wytrzymam to jakoś do wiosny. Niestety nie mam możliwości pracy zdalnej i siedzę w biurze z kilkoma osobami
Oczywiście sprawdzę znów za miesiąc jak to wygląda... 

ale w lidlu jest taki bio burak i smakuje jak buraczki ze słoiki i jest mega ! Tego lidlowego polecam choć drogi
zobaczę co będzie dalej, narazie się nie napalam ale nadzieja jest duża 

Gratulacje! Mi też ten test pierwszy pokazał od razu ciążę