![]() |
#3361 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
ew. skonsultuj to z dentystą, często jest tak, że taki środki podrażniają dziąsła, ale nie powinno to być aż tak silne albo powinno szybko przjeść
na pewno efekt byłby większy przy codziennym stosowaniu, ale szkoda żebyś sobie zrobiła krzywdę jak nie będziesz zadowolona, to przerzuć się na paski - 2 tygodnie stosowania, a efekt naprawdę fajny ![]()
![]() |
#3363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pewnie bym tak zrobiła, tylko szkoda troche kasy, tzn wydałam na te paste(2 opakowania) i potem mialabym jej nie uzywac :P choc te paski na pewnotez wypróbuje, w jakiej są cenie(i za ile sztuk)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
ok 70 na 2 tyg, a 35 na tydzien
![]() to daj znac jakie beda efekty po pascie ![]()
![]() |
#3365 |
Wtajemniczenie
|
Ja ze swojej strony moge polecic sprawdzone sposoby.
Mam nakładki robione u stomatologa i uzywam przez 2 tyg strzygawek z żelem. Koszt ok 500zł. Pozniej zęby myję pastą Crest wybielającą niestety niedostępna w Polsce. Jeżeli nie chcecie jednorazowo wydać takiej kwoty- paski ale CREST a nie Blend-a-med, Crest są o niebo lepsze ( allegro)
![]() |
#3366 |
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczyny, nie wiem czy to odpowiedni wątek., ale najbardziej zbiżony do mojego problemu.
![]() Chciałabym wybielić zęby w gabinecie stomatologicznym, mam różne przebarwienia a także wiele plomb, których nie da się wybielić " normalnie " stąd moje pytanie.. co najlepiej polecacie i GDZIE? - chodzi mi o trójmiasto.. jeśli wiecie cos na ten temat, bedę wdzięczna za udzielone odpowiedzi ![]() Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3368 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
wiem o tym, latego jutro idę do stomatologa. Pytam jednak o Wasze doświadczenie dotyczące wybielania zębów? ( Trójmiasto)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedobrze, że Ci się tak zrobiło ![]() to odstaw koniecznie i może maść z witaminą A pomoże? jakieś natłuszczanie wazeliną? jak problem wróci, zawsze możesz pasty komuś odsprzedać... może za dużo jej dawałaś?
![]() |
![]() |
#3371 |
Rozeznanie
|
Pasta Crest jest dostępna w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3373 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3374 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanie odnośnie wybielania martwego zęba? Czy ktoś się orientuję ile razy można wybielić czy to jest tylko jednorazowy zabieg? Ja ponad rok temu miałam wybielaną jedynkę ale już mi zdążyła ściemnieć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
można wybielić ponownie, a to ile razy tak można zrobić, musi ocenić dentysta - zależy to od kondycji zęba
![]() |
#3378 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny, ja chcę zapytać o coś innego - używałyście może takich domowych laserków (jak ten wymienony tutaj)? Strasznie trudno znaleźć jakieś porządne opinie o ich działaniu, ludzie albo narzekają, albo deprecjonują, albo się zachwycają, a chciałabym znaleźć jakąś rozsądną opinię, bo nie powiem to cudo wygląda kusząco
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3379 |
Przyczajenie
|
Nie polecam, spartaczył robotę i nawet nie przeprosił.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Raczkowanie
|
Mam zęby jaskrawo żółte , chcę je wybielić w domu,bo wstydzę się uśmiechać...jakie pasty, płyny, gumy itd. polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3381 |
Rozeznanie
|
Samymi pastami, płynami i gumami zębów niestety nie wybielisz.
Te produkty podtrzymują jedynie efekty wybielania. Jeśli chodzi zaś o ogólnodostępne pasty wybielające, to niestety mają drobinki ścierne, działają erozyjnie na szkliwo i mogą je uszkodzić przy codziennym stosowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3382 |
Raczkowanie
|
Czyli co? Pomoże jedynie profesjonalne wybielanie u dentysty?;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3383 |
Rozeznanie
|
Niekoniecznie. Poza tym nie tylko u dentysty wybiela się teraz zęby. Wybielić zęby można też u kosmetyczki. Jednak nie polecam gdyż kosmetyczki nie znają się na zębach i nie zauważą nadżerek, ubytków szkliwa itd. Zęby można też wybielić u higienistki stomatologicznej lub technika dentystycznego. Tutaj jak najbardziej polecam, ponieważ ceny mają konkurencyjne i są wykwalifikowani.
Na rynku są inne produkty do wybielania, np. paski Crest. Poczytaj, bo w tym wątku są informacje na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3384 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() tak jak Pacynka napisała pastami czy gumami nie osiągniesz pożądanego efektu. co do pasków blendamed czy innych tego typu rzeczy - musisz wypróbowac na sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3385 |
Rozeznanie
|
Również nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie wiem, czy wiesz ale niektórzy technicy dentystyczni również studiują i to 5,5 roku. Jeśli dochodzi tu intensywna praktyka, to wiedza i umiejętności są ogromne.
Co do kompetencji niektórych lekarzy...no cóż pozostawiają one wiele do życzenia...Nie mówię oczywiście, że jest to regułą. Natomiast higienistka stomatologiczna to nie asystentka stomatologiczna. Na pewno tej roli nie pełnią pielęgniarki. Higienistki również studiują i do ich zadań należy właśnie profilaktyka, higiena oraz wybielanie zębów własnie. Niestety w naszym kraju mało kto jest tego wszystkiego świadomy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3386 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o techników to powiedz mi jaka "intensywna praktyka" daje im prawo do wykonywania takich zabiegów? chyba nie wiesz czym zajmuje, albo czym powinien się zajmować technik. bo na pewno nie takimi rzeczami. co do higienistek - owszem są wykwalifikowane higienistki , ale zdarzają się przypadki, i to dość powszechne, że higienistką/asysytenką stomatologiczną jest właśnie pielęgniarka po odpowiednim przeszkoleniu. studia dla higienistek są na jednej albo dwóch uczelniach w Polsce i trwają 3 lata ![]() i wybacz, ale nigdzie, absolutnie w żadnym fachowym źródle nie znajdziesz, że higienistka ma prawo wykonywać tak inwazyjne zabiegi jak wybielanie zębów ![]() ![]() nie wiem, kto tu jest nieświadomy ![]() oczywiście rób jak chcesz. Twoje zęby, Twoja sprawa, ale nie wprowadzaj innych w błąd. poddałabyś się operacji wykonywanej przez instrumentariuszkę? przecież stoi koło chirurga cały czas, napatrzyła się, wie co i jak po kolei leci... taniej weźmie. a chirurg to nie wiadomo, jaki się może trafic... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3387 |
Rozeznanie
|
A co powiesz na to, kiedy higienistka lub technik wykonuje wybielanie zębów na zlecenie lekarza dentysty...Czy wtedy również nie może tego wykonywać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
technik na pewno nie powinien tego wykonywać, poza tym przed każdym takim wybielaniem wg mnie na pewno jest potrzebna konsultacja dentysty
wybielic można tez w gabinecie kosmetycznym, ale zwykle tez to przeprowadza stomatolog
![]() |
#3389 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() technik to już w ogóle nie wiem z jakiej paki ma wybielać na zlecenie lekarza. jego praca polega na zupełnie czymś innym. i żeby było jasne - nie, nie może wykonywać nawet na zlecenie lekarza, ponieważ jedno i drugie ku temu uprawnień ani kwalifikacji nie posiada. Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-07-31 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
Przyczajenie
|
Czy do wybielania zębów białą perłą koniecznością jest posiadanie wszystkich zębów zdrowych? Czy jeżeli w przeszłości ktoś miał nadłamaną jedynkę, następnie uzupełnioną, czy ma to jakiś wpływ na wybielanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.