Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 16:45   #3361
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
może powinnaś zrobić chwilę przerwy, żeby sobie nie podrażnić? ja uzywałam tylko z BP tego żelu w nakładkach, ale aż takich dolegliwości nie miałam...
Masz racje bede ja stosowac co 2-3 dni po 3-4 razy dziennie.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 16:50   #3362
malamenda2009
Zakorzenienie

ew. skonsultuj to z dentystą, często jest tak, że taki środki podrażniają dziąsła, ale nie powinno to być aż tak silne albo powinno szybko przjeść
na pewno efekt byłby większy przy codziennym stosowaniu, ale szkoda żebyś sobie zrobiła krzywdę
jak nie będziesz zadowolona, to przerzuć się na paski - 2 tygodnie stosowania, a efekt naprawdę fajny
Stary 2012-07-05, 07:13   #3363
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
ew. skonsultuj to z dentystą, często jest tak, że taki środki podrażniają dziąsła, ale nie powinno to być aż tak silne albo powinno szybko przjeść
na pewno efekt byłby większy przy codziennym stosowaniu, ale szkoda żebyś sobie zrobiła krzywdę
jak nie będziesz zadowolona, to przerzuć się na paski - 2 tygodnie stosowania, a efekt naprawdę fajny

pewnie bym tak zrobiła, tylko szkoda troche kasy, tzn wydałam na te paste(2 opakowania) i potem mialabym jej nie uzywac :P choc te paski na pewnotez wypróbuje, w jakiej są cenie(i za ile sztuk)?
Stary 2012-07-05, 10:17   #3364
malamenda2009
Zakorzenienie

ok 70 na 2 tyg, a 35 na tydzien
to daj znac jakie beda efekty po pascie
Stary 2012-07-05, 10:23   #3365
jennifer777
Wtajemniczenie

Ja ze swojej strony moge polecic sprawdzone sposoby.
Mam nakładki robione u stomatologa i uzywam przez 2 tyg strzygawek z żelem. Koszt ok 500zł. Pozniej zęby myję pastą Crest wybielającą niestety niedostępna w Polsce.

Jeżeli nie chcecie jednorazowo wydać takiej kwoty- paski ale CREST a nie Blend-a-med, Crest są o niebo lepsze ( allegro)
Stary 2012-07-05, 14:12   #3366
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Witam Dziewczyny, nie wiem czy to odpowiedni wątek., ale najbardziej zbiżony do mojego problemu.

Chciałabym wybielić zęby w gabinecie stomatologicznym, mam różne przebarwienia a także wiele plomb, których nie da się wybielić " normalnie " stąd moje pytanie.. co najlepiej polecacie i GDZIE? - chodzi mi o trójmiasto.. jeśli wiecie cos na ten temat, bedę wdzięczna za udzielone odpowiedzi

Pozdrawiam !
Klaudiad18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 14:26   #3367
jennifer777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaudiad18 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny, nie wiem czy to odpowiedni wątek., ale najbardziej zbiżony do mojego problemu.

Chciałabym wybielić zęby w gabinecie stomatologicznym, mam różne przebarwienia a także wiele plomb, których nie da się wybielić " normalnie " stąd moje pytanie.. co najlepiej polecacie i GDZIE? - chodzi mi o trójmiasto.. jeśli wiecie cos na ten temat, bedę wdzięczna za udzielone odpowiedzi

Pozdrawiam !
Po wybielaniu i tak trzeba wymienic plomby bo jest roznica, ja radze najpierw udac się na przegląd i sprawdzic czy nie masz ubytow a dopiero pozniej brac sie za wybielanie
Stary 2012-07-05, 18:31   #3368
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
ok 70 na 2 tyg, a 35 na tydzien
to daj znac jakie beda efekty po pascie
Tzn 70 zł za 14 pasków? Czy dobrze rozumiem pasty narazie nie uzywam bo mi sie w kacikach ust zrobila teraz taka rogowata twarda skóra i jak sie usmiecham to piesze strasznie.
Stary 2012-07-05, 19:10   #3369
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
Po wybielaniu i tak trzeba wymienic plomby bo jest roznica, ja radze najpierw udac się na przegląd i sprawdzic czy nie masz ubytow a dopiero pozniej brac sie za wybielanie
wiem o tym, latego jutro idę do stomatologa. Pytam jednak o Wasze doświadczenie dotyczące wybielania zębów? ( Trójmiasto)
Klaudiad18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 23:02   #3370
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Tzn 70 zł za 14 pasków? Czy dobrze rozumiem pasty narazie nie uzywam bo mi sie w kacikach ust zrobila teraz taka rogowata twarda skóra i jak sie usmiecham to piesze strasznie.
za 28, bo potrzebujesz na górę i na dół - wystarcza na 14 dni
niedobrze, że Ci się tak zrobiło
to odstaw koniecznie i może maść z witaminą A pomoże? jakieś natłuszczanie wazeliną?
jak problem wróci, zawsze możesz pasty komuś odsprzedać...

może za dużo jej dawałaś?
Stary 2012-07-06, 10:03   #3371
Pacynka
Rozeznanie

Pasta Crest jest dostępna w Polsce.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 10:16   #3372
jennifer777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Pasta Crest jest dostępna w Polsce.
W sklepach stacjonarnych ? gdzie?
Stary 2012-07-06, 14:36   #3373
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
za 28, bo potrzebujesz na górę i na dół - wystarcza na 14 dni
niedobrze, że Ci się tak zrobiło
to odstaw koniecznie i może maść z witaminą A pomoże? jakieś natłuszczanie wazeliną?
jak problem wróci, zawsze możesz pasty komuś odsprzedać...

może za dużo jej dawałaś?
Dziś umylam je tą pastą wybielającą, bardzo ostrożnie by nie wyszła na usta i jest okej. Będę musiała uważać po prostu stosując ją, by nie wyszła na usta.. dzięki za rady
Stary 2012-07-07, 16:15   #3374
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
W sklepach stacjonarnych ? gdzie?
W sklepach stacjonarnych nie ma. W ogóle dostępna w Polsce jest. Np: w miejscach, gdzie wybiela się zęby. Niekoniecznie są to gabinety dentystyczne czy kosmetyczne.
Stary 2012-07-07, 21:33   #3375
jennifer777
Wtajemniczenie

Cytat:
W sklepach stacjonarnych nie ma. W ogóle dostępna w Polsce jest. Np: w miejscach, gdzie wybiela się zęby. Niekoniecznie są to gabinety dentystyczne czy kosmetyczne.
W miejscach gdzie wybiela się zęby czyli w gabinetach dentystycznych? oj nie spotkałam się, w kosmetycznych raczej też nie, ale w sklepach dentystycznych sprawdzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-21, 19:44   #3376
iwoneczka212
Raczkowanie

Hej, mam pytanie odnośnie wybielania martwego zęba? Czy ktoś się orientuję ile razy można wybielić czy to jest tylko jednorazowy zabieg? Ja ponad rok temu miałam wybielaną jedynkę ale już mi zdążyła ściemnieć
iwoneczka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 09:21   #3377
malamenda2009
Zakorzenienie

można wybielić ponownie, a to ile razy tak można zrobić, musi ocenić dentysta - zależy to od kondycji zęba
Stary 2012-07-26, 00:11   #3378
alloff
Raczkowanie

cześć Dziewczyny, ja chcę zapytać o coś innego - używałyście może takich domowych laserków (jak ten wymienony tutaj)? Strasznie trudno znaleźć jakieś porządne opinie o ich działaniu, ludzie albo narzekają, albo deprecjonują, albo się zachwycają, a chciałabym znaleźć jakąś rozsądną opinię, bo nie powiem to cudo wygląda kusząco
alloff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-28, 13:22   #3379
nienill
Przyczajenie

Nie polecam, spartaczył robotę i nawet nie przeprosił.
nienill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 09:46   #3380
ChudyPasztet
Raczkowanie

Mam zęby jaskrawo żółte , chcę je wybielić w domu,bo wstydzę się uśmiechać...jakie pasty, płyny, gumy itd. polecacie?
ChudyPasztet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 10:29   #3381
Pacynka
Rozeznanie

Samymi pastami, płynami i gumami zębów niestety nie wybielisz.
Te produkty podtrzymują jedynie efekty wybielania.
Jeśli chodzi zaś o ogólnodostępne pasty wybielające, to niestety mają drobinki ścierne, działają erozyjnie na szkliwo i mogą je uszkodzić przy codziennym stosowaniu.
Stary 2012-07-29, 13:59   #3382
ChudyPasztet
Raczkowanie

Czyli co? Pomoże jedynie profesjonalne wybielanie u dentysty?;(
ChudyPasztet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 10:10   #3383
Pacynka
Rozeznanie

Niekoniecznie. Poza tym nie tylko u dentysty wybiela się teraz zęby. Wybielić zęby można też u kosmetyczki. Jednak nie polecam gdyż kosmetyczki nie znają się na zębach i nie zauważą nadżerek, ubytków szkliwa itd. Zęby można też wybielić u higienistki stomatologicznej lub technika dentystycznego. Tutaj jak najbardziej polecam, ponieważ ceny mają konkurencyjne i są wykwalifikowani.

Na rynku są inne produkty do wybielania, np. paski Crest. Poczytaj, bo w tym wątku są informacje na ten temat.
Stary 2012-07-30, 17:49   #3384
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Niekoniecznie. Poza tym nie tylko u dentysty wybiela się teraz zęby. Wybielić zęby można też u kosmetyczki. Jednak nie polecam gdyż kosmetyczki nie znają się na zębach i nie zauważą nadżerek, ubytków szkliwa itd. Zęby można też wybielić u higienistki stomatologicznej lub technika dentystycznego. Tutaj jak najbardziej polecam, ponieważ ceny mają konkurencyjne i są wykwalifikowani.
tu się niestety nie zgodzę ani technik, ani higienistka nie są wykwalifikowani w tej dziedzinie. higienistka ma prawo wykonywać jedynie proste zabiegi profilaktyczne (lakierowanie np.) i to też pod nadzorem lekarza. technik to już nie wiem z jakiej paki - jego rola w wybielaniu polega na wykonaniu szyny. często się słyszy, że jakiś lekarz coś spartolił - człowiek, który 5 lat to studiował to co dopiero technik, albo higienistka, którą w większości przypadków jest "zwykła" pielęgniarka ("zwykła" - mam na myśli po pielęgniarstwie). Przy wybielaniu w gabinecie nie ma żartów; stosowane są silnie żrące substancje.

Cytat:
Napisane przez ChudyPasztet Pokaż wiadomość
Czyli co? Pomoże jedynie profesjonalne wybielanie u dentysty?;(
tak jak Pacynka napisała pastami czy gumami nie osiągniesz pożądanego efektu. co do pasków blendamed czy innych tego typu rzeczy - musisz wypróbowac na sobie na jednych zadziała, a na innych (np. mnie) niestety nie. wybielanie w gabinecie jest chyba najpewniejszym sposobem, ale z drugiej strony jest kosztowne i też może nie zadziałać. dużo zależy od tego czym Twoje przebarwienia są spowodowane

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 09:15   #3385
Pacynka
Rozeznanie

Również nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie wiem, czy wiesz ale niektórzy technicy dentystyczni również studiują i to 5,5 roku. Jeśli dochodzi tu intensywna praktyka, to wiedza i umiejętności są ogromne.
Co do kompetencji niektórych lekarzy...no cóż pozostawiają one wiele do życzenia...Nie mówię oczywiście, że jest to regułą.
Natomiast higienistka stomatologiczna to nie asystentka stomatologiczna. Na pewno tej roli nie pełnią pielęgniarki. Higienistki również studiują i do ich zadań należy właśnie profilaktyka, higiena oraz wybielanie zębów własnie. Niestety w naszym kraju mało kto jest tego wszystkiego świadomy...
Stary 2012-07-31, 10:59   #3386
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Również nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie wiem, czy wiesz ale niektórzy technicy dentystyczni również studiują i to 5,5 roku. Jeśli dochodzi tu intensywna praktyka, to wiedza i umiejętności są ogromne.
Co do kompetencji niektórych lekarzy...no cóż pozostawiają one wiele do życzenia...Nie mówię oczywiście, że jest to regułą.
Natomiast higienistka stomatologiczna to nie asystentka stomatologiczna. Na pewno tej roli nie pełnią pielęgniarki. Higienistki również studiują i do ich zadań należy właśnie profilaktyka, higiena oraz wybielanie zębów własnie. Niestety w naszym kraju mało kto jest tego wszystkiego świadomy...
świadoma to akurat w tej kwestii jestem
jeśli chodzi o techników to powiedz mi jaka "intensywna praktyka" daje im prawo do wykonywania takich zabiegów? chyba nie wiesz czym zajmuje, albo czym powinien się zajmować technik. bo na pewno nie takimi rzeczami.
co do higienistek - owszem są wykwalifikowane higienistki , ale zdarzają się przypadki, i to dość powszechne, że higienistką/asysytenką stomatologiczną jest właśnie pielęgniarka po odpowiednim przeszkoleniu. studia dla higienistek są na jednej albo dwóch uczelniach w Polsce i trwają 3 lata w przeważającej części są to szkoły policealne.

i wybacz, ale nigdzie, absolutnie w żadnym fachowym źródle nie znajdziesz, że higienistka ma prawo wykonywać tak inwazyjne zabiegi jak wybielanie zębów oczywiście może, ale jest to działanie nielegalne i bezprawne, bo kompetencji do tego absolutnie nie ma. chyba, że pod kontrolą lekarza, choc i to jest trochę naginaniem rzeczywistości

nie wiem, kto tu jest nieświadomy

oczywiście rób jak chcesz. Twoje zęby, Twoja sprawa, ale nie wprowadzaj innych w błąd. poddałabyś się operacji wykonywanej przez instrumentariuszkę? przecież stoi koło chirurga cały czas, napatrzyła się, wie co i jak po kolei leci... taniej weźmie. a chirurg to nie wiadomo, jaki się może trafic...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0161.jpg (131,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0162.jpg (123,8 KB, 11 załadowań)

książki
ubrania
Stary 2012-07-31, 12:26   #3387
Pacynka
Rozeznanie

A co powiesz na to, kiedy higienistka lub technik wykonuje wybielanie zębów na zlecenie lekarza dentysty...Czy wtedy również nie może tego wykonywać?
Stary 2012-07-31, 13:49   #3388
malamenda2009
Zakorzenienie

technik na pewno nie powinien tego wykonywać, poza tym przed każdym takim wybielaniem wg mnie na pewno jest potrzebna konsultacja dentysty
wybielic można tez w gabinecie kosmetycznym, ale zwykle tez to przeprowadza stomatolog
Stary 2012-07-31, 14:05   #3389
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
A co powiesz na to, kiedy higienistka lub technik wykonuje wybielanie zębów na zlecenie lekarza dentysty...Czy wtedy również nie może tego wykonywać?
tak jak napisałam, higienistka może pod kontrolą lekarza. bo dajmy na to nie chce mu się, ma innego pacjenta. przy czym ma zaufanie do higienistki, zobaczył pacjenta, zakwalifikował go do zabiegu (bo nie oszukujmy się - nie każdy może się takiemu zabiegowi poddać). ale to również jest naginaniem rzeczywistości, ponieważ nie ma ona do tego uprawnień i nie powinno się tego robić. to jest na zasadzie dogadania się z lekarzem i liczenia na to, że przyjdzie jakiś nieświadomy pacjent, któremu w razie czego wciśnie się że wybielanie to forma profilaktyki higienistka nie może sobie samopas wybielać zębów i udawać, że wszystko może. a nie twierdzę, że takie kwiatki się nie zdarzają. ile to razy się słyszy, że technik wykonuje protezy bez jakichkolwiek konsultacji z lekarzem, nazywając się przy okazji "protetykiem"

technik to już w ogóle nie wiem z jakiej paki ma wybielać na zlecenie lekarza. jego praca polega na zupełnie czymś innym.

i żeby było jasne - nie, nie może wykonywać nawet na zlecenie lekarza, ponieważ jedno i drugie ku temu uprawnień ani kwalifikacji nie posiada.

książki
ubrania

Edytowane przez almondfairy
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:07
Stary 2012-08-02, 13:10   #3390
majkick
Przyczajenie

Czy do wybielania zębów białą perłą koniecznością jest posiadanie wszystkich zębów zdrowych? Czy jeżeli w przeszłości ktoś miał nadłamaną jedynkę, następnie uzupełnioną, czy ma to jakiś wpływ na wybielanie?
majkick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości