|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Witajcie
![]() Troszeczke mnie nie było ale juz nadrabiam braki ![]() Frido - piękniutki ten Twoj nowy falek nio i trzeba przyznac , ze rzeczywiscie sprzedawca przykłada sie do zabezpieczenia kwiatka Powiem szczerze , ze pierwszy raz widze falka w tym kolorku i jeszcze z białą wazką - jak dla mnie cud miod ultra maryna ))Ateno śliczne zakupy nio i masz ciapatego ja mam jobla na ich punkcie a co do tego z pierwszego zdjatka - mam podobnego tyle ze z fioletowa bardziej wazka ![]() Kliwia - woda z akwarium ? - szok )) Adelo - polopirynka na noc , styfcik do noska w ciagu dnia scorbolamid a na gardełko septolete polecam Badz dzielna i twarda i nie dawaj sie przeziebieniu ![]() A teraz mam dla Was kochane niezwykłą wiadomosc wyszukałam ją zupełnie przypadkiem przegladajac fora o storczykach nizej podaje link http://www.floraforum.pl/index.php/topic,7238.0.html przeczytajcie co pisze tequilla - szok - nie wiem jak jej sie to udało ![]() Pozdrawiam i sciskam mociuciunio
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziewczy jak rosna Wasze storczyki in vitro?? Na zajeciach z biotechnologii molekularnej bede hodowac in vitro marchew , oraz tyton. juz sobie to wyobrażam ![]() mam zamiar prowadzacy podsłunac pomysł ze storczykiem tyle tylko ze bym musiała poswiecic jakis lisc
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
atena84 jak chcesz mogę Ci oddać jakieś strorczyki do eksperymentów.Jak cos pisz na PW.
nie wiem czy u Was też jest prom w realu ale udało mi się dziś zakupić 4 sztuki - każdy po min. 3 kwiaty za 13,49 za sztukę jestem przeszcześliwa jak obfotografuje to wstawie fotki!
|
|
#3364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekamy na foty ![]() Jak pogadam z kobieta prowadzaca cwiczenia to dam znac ![]() jakby sie zgodziła to byl by dopiero dreszczyk emocji na zajeciach , bo marchewka i tytoń to takie pospolite ![]() za 2 tygodnie mamy przeprowadzac mutageneze na fiołku alpejskim i obserwowac efetkty
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Jodie to ile masz storczyków, że tak chętnie oddasz?
A ta promocja w Real Dario rzeczywiście to co pisze i pokazuje Tequilla to szok Cześc Bravvurko ![]() Ateno kupiłam sobie dzisiaj takiego samego storczyka jak Ty kupiłaś wczoraj. Żółtego z ciemnomalinową warżką Niestety nie był tak tani jak Twój. Ale to obiecany przez męża więc mogłam zaszalec. No i zaszalałam: dzisiaj +3 wczoraj +1. |
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Frida chwal sie
Czekam na foty |
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
Mam juz 8 storczyków
Dzis na podstawie tej stronki http://www.easyorchids.co.uk/shop/ho...ction=0&page=6 ponaklejałam sobie na osłonki ich nazwy
|
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
Fridziu chwal sie foteczkami
? 43?
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Tak 43. Właśnie pracuję nad zdjęciami. Zrobiłam podpis
ocenicie czy może byc. Postaram się zaraz wstawic fotki.Edit. Jestem zła robiłam zdjęcia po 15 ale i tak było bardzo ostre światło i poprzepalane mam wszystkie zdjęcia fotek dzisiejszych zakupów więc nie wstawię. Postaram się zrobic im zdjęcia jutro.Za to zdjęcia wczorajszych: Oj chyba nic nie wstawię bo teraz fotosik się na mnie obraził ![]() Edit: Już jest ok. Wstawiam zdjęcie wczorajszego nabytku z Obi oraz tego z allegro. Dzisiaj kupiłam takiego samego nakrapianego jak ten z Obi, takiego jak Atena kupiła wczoraj i białego z pomarańczową warżką. ![]() ![]() Obiecuję jutro zrobię więcej zdjęc. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-10-11 o 18:13 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=frida110;9308521]Jodie to ile masz storczyków, że tak chętnie oddasz?
quote]Frida w mieszkaniu w Rzeszowie - 18 a w Lublinie w moim domku ok 50, moją pasję podziela ze mną mama
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Jodie - aż mi się buzia uśmiechnęła do liczebności Twojej kolekcji. Bo już miałam wyrzuty, że przesadziłam z ilością swoich storczyków
Buziaki dla Ciebie |
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Frida i tak sie ograniczam bo nie mam ich gdzie ustawiać
teraz choruję na takieo jak masz w avatarku
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia i w tym momencie mnie dobiłaś
Przecież ten żółty to jeden z upragnionych przeze mnie Phalaenopsisów.
|
|
|
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
Dariooliwio - od wczoraj na gripexie jestem
ale i tak już mi lepiej byłam dziś w poznaniu na spotkanku scrapkowym ![]() mojemy żółto zielonemu storczykowi jakiś czas temu opadły kwiaty, ale miał dwa maleńkie pączuszki i teraz zakwitł
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
To właśnie kocham w storczykach: że pomimo tego, że tak brzydko na dworze one tak pięknie kwitną, a ich kolory od razu poprawiają humor. (Jak się nazywa terapia kolorami? - Tak mi się to teraz skojarzyło).
Madzia - pisz mi tu jak na spowiedzi: za ile go kupiłaś? Gdzie? Jak duże ma kwiaty?
|
|
|
|
#3377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale zobaczymy co z nich będzie w sumie 19,90 to niewiele |
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, jeżeli mają zdrowe korzenie w podłożu to jest ok. Ja mam kilka storczyków z rozwiniętymi korzeniami napowietrznymi. Reszta zaschła.
|
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz naprawde nie mam gdzie postawić dodatkowego storczyka
![]() ![]() DLATEGO OGŁASZAM ZE ZAWIESZAM MOJE ZAKUPY DO STYCZNIA 2009 ROKU ![]() ![]() No chyba ze dostane jakiegos na urodzinki ![]()
|
|
|
|
#3381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak storczyki zobaczyłam bo w reklamie nic na ten temat nie było. Zrobiłam nieplanowany zakup.
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hihihihi
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie myślałam, że ma małe kwiaty. Ale jest prześliczny. Oby Cię cieszył kwitnieniem jak najdłużej.
Aneto - na pewno gdzieś jeszcze się miejsce znajdzie ![]() Madziu a mój mąż jak zobaczył moją zadowoloną minę po "przytarganiu" dzisiaj do domu trzech storczyków (tych obiecanych przez niego) to wyciągnął portfel i mówi: "To idź sobie kup jeszcze kilka" Ale mój zdrowy rozsądek właśnie się odnalazł (bo zaginął wczoraj pod drzwiami Obi) i stwierdziłam, że co za dużo to niezdrowo. A pozatym to licytuję Jednego z Wymarzonych na allegro
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
frida podpis ok, choć wyobrażałam go sobie inaczej ihhi, aha, no i do ciemnych fotek jakiś w jasnym kolorze by się przydał
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
wczoraj bylam w LM i byly tylko kiepskie biale i fioletowe po 22 i az dziw zadnego nei kupilam :P ale stwierdzilam ze tak latwo nie odpuszcze i zajrzalam jeszcze do castoramy a tam te 2 cudenka bialy metrowiec z 12cm kwiatami i rozowo zielony z 11 cm kwiatami oba byly po 20 zl jestem taka szczesliwa ze sie napatrzec na nie nei moge a miedzy nimi moja miniaturka kupiona kilika dni temu na pocieszenie ktoras z was pytala tez o malenstwa in vitro to widac wlasnie akwaria i powiem ze male sie trzymaja choc wiele z nich niestety pada zolkna im listki a potem cale usychaja choc sucho nie maja , ale wiele z nich tez ma wiele odrostow juz niektore nawe po pol cm ![]() ![]()
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Friduś ja dziś właśnie straciłam zdrowy rozsądek
![]() Coraz bardziej mnie to wciąga już nawet śni mi się szklarnia pełna storczyków ![]() Ale na ziemię sprowadza mnie mój ośmio miesięczny synek i jego potrzeby
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwio niestety jakoś nie mam zmysłu do tworzenia podpisu.
Photoshop nie chciał mi zaproponowac jakiejś fajnej czcionki więc zrobiłam taki. Wydaje mi się, że mogłam zrobic go mniejszy. A kolor taki zostanie bo to mój ulubiony kolor. Dzięki za podpowiedź z tym podpisem. W wolnej chwili popracuję nad nim troszkę bardziej. ![]() Żeby nie było całkiem off topic ![]() Zazdrośnico przecudnie się prezentuje ta miniaturka. Chyba będę musiała sobie taką sprawic przy okazji. Jest słodka. Były wczoraj takie w Obi, ale cena jak za normalnego storczyka i stan miniaturek był przerażający.
|
|
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny PRZEPIĘKNE SA WASZE STORCZYKI
GRATULUJE ZAKUPÓW ![]()
|
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Zazdrośnico ten biały to olbrzym
cudne kwiaty
|
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Nio Nio
Pięknie poszalałyscie Frido piękne fotosiki i ten ciapaty oj jak one mi sie strasznie podobaja a Ty Frido masz chyba wyjatkowy dar wyszukiwania wyjątkowców Jodie - 50? 18? JEEEEEEEEEEEEENYYYYYYYY PIEKNIE ![]() Nieskromnie musze przyznac , ze ja takze mam takiego zółciastego w bordowe ciapki tyle ze teraz spi od m-ca oby jeszcze zakwitł ![]() Zazdrosnico - śliczne ten łososiowy i ten bialuchny a jakie mają pąąąąąki ogromniaste nio i to malenstwo jak fajnie przy nich wyglada ![]() Pozdrowionka i milusinskiego weekendu
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

ja mam jobla na ich punkcie