|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() Ja w nosie mam co kto myśli, jeśli robię potrawy wigilijne to robię je dla siebie i męża. Gdybym miała coś robić pod kogoś tylko, nie robiłabym nic. ![]() Co to za różnice, podaj przykłady, bo aż sama ciekawa jestem.
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jajka barszcz z uszkami kapusta z grochem a w ogóle to mój Tz jest zakręcony i jak go teraz pytam to on nic nie wie. Z jego siostrą bym musiała pogadać... Aha jeszcze u mnie jak robimy na wigilię potrawy to wszystkiego tyle, żeby na całe święta wystarczyło i raczej nie ma mięsnych potraw a u Tz-a to poza tym co na wigilię to jeszcze się tonę schabowych, mielonych i bigosu robi ![]() A z tą wigilią to pewnie byśmy u brata Tz-a zrobili (brat Tz-a z żoną, siosta Tz-a z narzeczonym i my) tyle, że każdy by coś przyniósł. Coś tam pewnie po swojemu zrobię ale chyba jednak wolałabym do siebie jechać, będzie pełno dzieci i jakoś tak swobodniej bym się czuła... Ale trzeba iść czasem na kompromis i jak będzie siostra Tz-a to zostaniemy.
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt z nas nie jada karpia, ale my z mamą zawsze całe święta żremy potrawy wigilijne, a mój ojciec już 1go dnia świąt życzy sobie mięsny obiad. My jemy różne makowe dania, dla tradycji, po trochę, mój ojciec tylko ciasto, poza tym nie tyka niczego. Ale bez barszczu to i ja sobie wigilii nie wyobrażam. Cały rok czekam na uszy w barszczu. ![]() Myślę, że to wszystko można pogodzić, dla każdego coś pysznego - w końcu to święta, mają być przyjemne.
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest wszystko.. i rózne rodzaje karpia, i makowce, kluski z makiem i groch z kapuchą i pierogi i barszcz. Jedni jedza to jedni tamto.. A ja jem tylko pierogi..
Albo jeszcze uszka
|
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może warto, żeby Twój jednak też się przekonał?[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15040408] ale ślicznusia malusia. [/QUOTE] tak tak i tego rodzaju żeńskiego się trzymajmy jak długo się da Cytat:
mam takie dwa pytanka: 1. gin nie dał mi skierowań na badania, tylko mi wypisał, jakie mam zrobić. i tak sobie wymyśliłam, żeby pójść do lekarza rodzinnego i namówić go, żeby mi wystawił stosowne skierowania. przejdzie taki numer? 2. wśród tych wypisanych badań gin wpisał mi mocz. wystarczy podstawowy na razie czy od razu uderzać na posiew? |
||
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. "Od razu"? Czemu od razu? Jeśli nie będzie bakterii, też będziesz powtarzać mocz. Nie tylko w kierunku bakterii, ale białka, cukru ( w ciąży wyskakuje cukrzyca często), różnych uszkodzeń (krwinki w moczu, nabłonki) - tego wszystkiego nie stwierdzisz posiewem. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-02 o 19:10 |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. co my byśmy bez Ciebie Kropko zrobiły? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w Kwie mogłam zawsze iść do Szczygła i dostać skierowanie. Ale tu są takie buce w przychodni, gdzie należę, że aż żal. ![]() Żyłybyście sobie szczęśliwie. ![]() Ps. Postanowiłam zrobić coś pożytecznego i z okazji pustej suszarki ( u mnie zawsze coś się suszy ) umyć kafelki za wanną, skoro nic mi nie zasłania. Wlazłam na wannę i jadę na szmacie... a tu wpada mój mąż, robi dym i mnie stamtąd siłą ściąga. Zanim się zorientowałam o co chodzi, usłyszałam kazanie i groźbę, że jak jeszcze raz na wannę wejdę to zadzwoni do mojej matki na skargę... Czy mnie coś wolno poza oddychaniem?
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Konto usunięte
|
Kropko, ja dzisiaj w klasie z szafki wzięłam kartoniki z mlekami, w trakcie przerwy, na co przez klasę biegnie dziewczynka i woła: pani to zostawi, pani nie wolno nosić
Rozczuliła mnie, mała taka fajna
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dopiero do Was dotarłam, byłam dziś odwiedzić koleżanki w pracy - zawiozłam L4, a potem szwendałam się z TŻ po sklepach z meblami - szukamy czegos do sypialni i do łazienki. Niestety u nas nie za wielki wybor mamy, w sumie jedyne sensowne meble były w BRW. Myślimy podjechać jeszcze gdzieś dalej, może jakiś większy wybór będzie... Cytat:
Próbowałam np. "swoje" kluski z makiem wprowadzić, ale nie bardzo przeszły, praktycznie sama je jadłam Na szczęście barszcz z uszkami i karpia tu też jedzą, ale brakuje mi grzybowej, rybnej, kapusty z grochem... Różnice jednak są spore ![]() Cytat:
A z groźbą telefonu do mojej mamy, to jakbym mojego TŻ słyszała ![]() Mi jeszcze wolno leżeć, jeść, czytać, siedzieć na lapku w necie, oglądać tv, czasem ugotować obiad... I w sumie niewiele więcej
|
||
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Wie3cie, a ja już czuję, ze mi brzuch wywala.
Zaczynam sie czuć jak - na razie - słoniczka. Potem bedzie słonica. Tak mi oddychać coraz cieżej, a to dop. 12 tydz. I trochę mi cieżko zaczyna być z tym stanem |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha mnie mój mąż "pozwala" na wiele bo samemu mu się nie chce
|
|
#3373 |
|
Konto usunięte
|
Ja na 4 piętrze mieszkam, wyobraźcie mnie sobie po dotarciu do domu
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15053858]Ja na 4 piętrze mieszkam, wyobraźcie mnie sobie po dotarciu do domu Hehe ja też chyba zacznę, bo coraz bardziej zmęczona jestem jak już dotrę na to 4 piętro
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie o to chodzi, że ja nikomu nigdy nie pozwolę na wyręczanie się. Tak już głupio mnie skonstruowali, ze wszystko sama chcę. Ewentualnie mogą za mnie pzrenieść coś cieżkiego, bo to dla dobra dziecka - rechę zrobię se sama.
I nie do konca mi chodzilo, że się tak szybko męczę, bo w sumie nie aż tak szybko, pzred ciążą dosyc ruchu zażywalam, więc trochę pozostało. Choć i tak zachowuję się jak leń patentowany, jak jaki zgnuśniały dziad. Tego mi teraz brakuje: pobiegać sobie, zrobić sobie wycisk, że sie wstać nie moze rano, aż nogi bolą.... Po porodzie, jak będę w stanie, taki sobie wycisk zrobię, ze mnie własne dzieci nie poznają... A teraz co, przychodzę z pracy, obiad i lezonko na łóżko pzrez jakiś czas (godzina conajmniej!). Potem wstaję i czuję się jak jaki ociężały słonik z tym brzuchem, co się wywalać zaczyna. Od leżenia, siedzenia, gnicia aż mnie szlag jasny trafia. K*rwicy przez to dostaję. Zła jestem. Chcę już urodzić. Odeszły mi mdlości, przyszły humory.
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mimo,ze muły dopiero sie zaczynają to zawsze po pracy śpie z 2 godziny a jak wstaje to taka przymulona, że hej.No i brzuch mi już widać |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Dzisiaj kolej na moją wizytę u lekarza, boję się strasznie. |
|
|
|
|
#3378 |
|
BAN stały
|
kciuki trzymam za wizyte
a tak wogole to witam z rana. jest szansa że w piątek będe w domu ![]() i odrazu mi bedą robić usg i zobacze niedługo już swoje maleństwa dzisaj już nie czuje żadnych małych ruchów dzieciaczków :prosi :ale jeszce przyjdzie na to czas i jeszce chciałam sie pochwalić że zakupiła detektor tętna płodu ![]() super sprawa. polecam chociaż drogi jest bo troche ponad 200 zł ale wrazanie fajne
Edytowane przez eniggma Czas edycji: 2009-11-03 o 07:48 |
|
|
|
#3379 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15052540]Kropko, ja dzisiaj w klasie z szafki wzięłam kartoniki z mlekami, w trakcie przerwy, na co przez klasę biegnie dziewczynka i woła: pani to zostawi, pani nie wolno nosić
Rozczuliła mnie, mała taka fajna [/QUOTE]Bystra mała, pewnie w domu słyszała. Widać nie tylko nam nic nie wolno. Cytat:
Tak, leżeć mi też wolno, łaskawie. I mam jeden obowiązek - sprawdzanie temp. ciała. Wczoraj mąż za mną godzinę chodził i jęczał, że mam mierzyć temp. bo jak on mnie obejmuje to go parzy. Musiałam zmierzyć, 36,8 go uspokoiło i mogłam sobie film w spokoju zobaczyć. ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() Nie mam mdłości, już tak nie ssie, mogę nie jeść przez parę godzin i nie umieram, brzuch lekko wypukły tylko, cycki bolą umiarkowanie - generalnie jest dobrze. ![]() Ale przez to mniej się czuję w ciąży. ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Mojemu też się nie chce, ale ode mnie nie wymaga, co w praktyce oznacza: "przewróciło się - niech leży". ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15053858]Ja na 4 piętrze mieszkam, wyobraźcie mnie sobie po dotarciu do domu W sobotę byłam u rodziców, na 4 piętrze mieszkają... Zostałam stać pół piętra przed nimi i dyszałam jak koń. Winda mnie rozleniwiła, zapomniałam jak się po schodach chodzi. ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Ale odchorowałabym na bank, zwłaszcza, że rzepakowy.
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do detektora to też zastanawiam się nad kupnem ale podobno nie można go zbyt często używać. |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze będzie,
za Was.---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Też to miałam, ale na swoje własne szczęście, w końcu mi przeszło. Tym "siama" zepsułam sobie chłopa do szczętu, jeszcze ciągle odpokutowuję i wracam go na dobre tory.
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale wfekt jest super . wczoraj jak męzuś był w szpitalu to mu dalam słychawki żeby sobie posłuchal a on myślał że to słuchawki od mp3 i czeka na jakąs muzyke a tu taki szok![]()
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ Dziewczyny, które będą chrzcić swoje pociechy - jak to u Was jest, macie już swoje typy na chrzestnych, jest to u Was oczywiste jakieś, zgodnie z tradycją, zasadami rodziny, czy macie dylematy? ____________ Właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynam dziś 13ty tydzień.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-03 o 08:34 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam mamuśki!! ennigma trzymamy kciuki za was u mnie narazie spokojnie humorki jedynie czasem są..w piątek mam wizyte u gin i usg prenatalne więc już myśle od wczoraj o tym..
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś na 12.30 idę na usg, doczekac się juz nie mogę tym bardziej, że śniło mi się że będą bliźniaki ![]() I gratuluję rozpoczećia juz 13 tyg, ja swój 13 rozpoczęłam w sobotę
Marcelinka 22.05.2010 r. g. 2.10 3500 g i 57 cm http://s3.suwaczek.com/20100109650117.png http://s1.suwaczek.com/201005224965.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...1c6488a892.png Edytowane przez atinas Czas edycji: 2009-11-03 o 09:07 |
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Zadomowienie
|
zaciśnięte, czekamy na wiadomości! Na pewno będzie ok Cytat:
Super, że już niedługo do domku Cytat:
Ja za to dziś zaczynam 12 tydzień (albo jak liczy moja gin - kończę 11, nie wiem, czemu jej inaczej wyszło )Zaliczyłam dziś wreszcie badania, jednak 100zł mi nie wystarczyło, pani podliczyła mnie na 106 za toxo x2, WR i cukier... Nie chcę myśleć, ile się płaci za komplet... Teraz chyba idę z powrotem spać ![]() Miłego dnia! Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-11-03 o 09:09 |
||
|
|
|
#3387 |
|
BAN stały
|
w atkim razie ja rozpoczełam 16 tydzień już
![]() |
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ja dzisiaj dopiero w pracy po "długim" weekendzie I nadal jestem chora niestety... kaszel mam dzisiaj jak gruźlik...Cytat:
A jutro mam wizytę u gina i będzie mierzył dzidzię już się doczekać nie mogę Ja dzisiaj kończę 13 tydzień Dzisiaj jeszcze zrobiłam sobie badanie moczu, żeby sprawdzić czy już się tych drożdży pozbyłam... mam nadzieję, że tak...
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-11-03 o 09:18 |
|
|
|
|
#3389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za USG, daj znać jak wrażenia A dziękuję. Idziemy niemal łeb w łeb, widzę. ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Co lepsze, u mnie wszyscy znajomi i połowa rodziny liczy, że to właśnie oni będą chrzestnymi i chyba czeka mnie mała wojna. Już się dwie moje kuzynki odezwały w tej sprawie z hasłem, że o chrzestne chyba martwić się nie muszą, bo to jasne... Będzie wesoło. ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Moja chrzestna nie dzwoni do mnie ani na święta, ani na urodziny. Widuję ją raz na parę lat, przelotem, gdy jestem u dziadków. Przez całe lata słyszałam od niej tylko durne teksty, kiedy ślub, a potem na co czekam, kiedy dziecko. Mój mąż chrzestnego widział raz w życiu, na własnym chrzcie. Chrzestna oskubała go z kasy, ze spadku po jego dziadkach. W obu ww. przypadkach to bliska rodzina. Dlatego my na chrzestną wybraliśmy naszą wspólną znajomą, osobę bliską, z którą mamy kontakt, a nie kogoś kto jest z nami spokrewniony. |
|||
|
|
|
#3390 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ja np. jadam barszcz po ukraińsku, a teściowie zupę rybną, więc ja ugotowałam barszcz, a teściu rybną, no i jak przyszli moi rodzice to skosztowali obu. .Cytat:
moi teściowie też mają potrawy których w moim domu rodzinnym nie było- moczka, (nie tknę za nic A obie nasze rodziny wcinają namiętnie makówki. palce lizać. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15052540]Kropko, ja dzisiaj w klasie z szafki wzięłam kartoniki z mlekami, w trakcie przerwy, na co przez klasę biegnie dziewczynka i woła: pani to zostawi, pani nie wolno nosić Rozczuliła mnie, mała taka fajna [/QUOTE]trzymamy kciukasy. Cytat:
Cytat:
Chrzestnymi będą- moja siostra i mój brat. A to dlatego, że dla Maksia chrzestną jest kuzynka TŻ-ta - bezdzietna ale kochająca dzieci i wciąż się starająca o własne,czego los jej nie ułatwia. Chciałam ją na chrzestną dla Maksia, bo była idealna na to "stanowisko" i wiedziałam ile jej to radości sprawi, i że Maksia będzie kochac jak swoje dziecko, ![]() A chrzestnym Maksia jest brat TZ-ta- był dumny jak paw ze swojego pierwszego chrześniaka, ![]() A moja część rodziny nie czuła się urażona czy pokrzywdzona z tego powodu, że ze storny TŻ-ta są obaj chrzestni, wszyscy byli zadowoleni. wszyscy nasz wybór poparli. No iw cześniej nikt mi nie sugerował kogo na chrzestnego powinniśmy wziąźć. Cytat:
Moja siostra też ma dzieci, ale jest żyje sama- więc jako tako teraz grzechu nie ma- i myślę, że ksiądz problemów robić nie bedzie, chociaz kto wiem,... siostra teraz w Londynie mieszka,nie wiadomo czy nasz proboszcz nie zażyczy sobie kwitka, że tam siostra do jakiejś parafii przynależy. ![]() A z chrzestnymi z poza rodziny też mam złe skojarzenia, na przykładzie kuzynki. Ale na to nie ma reguły. Yolanda, dla Ciebie też kciukasy na wizytę zaciśnięte. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

A robicie kluski z makiem albo ryż na mleku z cynamonem i masełkiem (zostało tak z czasów gdy byliśmy dziećmi i większości potraw nie chcieliśmy jeść to mama gotowała taki ryż żebyśmy cokolwiek w wigilię jedli)

Nikt z nas nie jada karpia, ale my z mamą zawsze całe święta żremy potrawy wigilijne, a mój ojciec już 1go dnia świąt życzy sobie mięsny obiad.
Albo jeszcze uszka

Zanim się zorientowałam o co chodzi, usłyszałam kazanie i groźbę, że jak jeszcze raz na wannę wejdę to zadzwoni do mojej matki na skargę... 
Próbowałam np. "swoje" kluski z makiem wprowadzić, ale nie bardzo przeszły, praktycznie sama je jadłam 
:prosi :
za Was.