|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Ah to spoko ulżyło mi
bo się zmartwiłąm ![]() Dziecię usypia, mam czas dla siebie
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, zima jak się patrzy... tak sypie, a ja skarpetek dodatkowych do butów nie wzięłam i jak stałam przy kaczkach to trochę zmarzłam, Ola zbordowiała na buzi. Byłyśmy jeszcze w sklepie - oszukali mnie na bananie bo była jakaś promocja (nawet nie wiedziałam) 3,99 zł za kg i zważyłam banana wyszło mi za niego 64 gr, a na kasie babka niby odpiknęła kod i 1,07 zł i kg na paragonie 6,99 zł nie czaję, ale nie chciało mi się wracać.
Poza tym w aptece kupiłam Oli tran Mollers o smaku owocowym, ciekawe czy będzie go żłopać Judi ja jestem pewna, że Sanctum mi się spodoba, czekam tylko na możliwość ściągnięcia ![]() A co do Incepcji to obejrzałam z małżem 1 h i musimy kiedyś skończyć, ale na razie to tak sobie mi się podoba ![]() Takuśna powodzenia w odsikiwaniu u mnie w lecie były kałuże i mokre majtaski, ale wtedy to luz bo uczyłam jak były największe upały ze 2 tygodnie na pewno wtedy trzymały
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam się
u nas też przymroziło nieźle. już wczoraj wieczorem było -10 a rano prawie -12 teraz -6// koszmar kiedy się ta zima skończy dalej jestem zachrypnięta //ale nie jest najgorzej, myślałam że dziś nie będę wcale gadać // a w ogóle to czuję jakiś ciężar na klacie i jestem jakaś osłabiona // muszę dziś upikcić jakieś ciasto na jutro bo mój tz ma urodziny, a jutro do pół dnia ma nie być prądu |
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka trzymaj kciuki
![]() Wiki pije ten tran mollersa od 2 tygodni i super, juz sie przekonała, na początku trochę ją otrzepywało a teraz juz chętnie otwiera dziobek
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Sosno, pytanko w ogrodzie
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak mam tran to nie dawać Pikovitu? bo teraz dawałam jej Pikovit syrop, przeszłam na niego z cebionu. tzn. skończę pikovit i dawać tran czy można jedno i drugie? w tranie też są witaminy z tego co widziałam, nie chcę przeginać
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko, żebyś z witaminami nie przesadziła, ot co
podczytaj ulotki,i albo będziesz zapodawać przemiennie, albo tego samego dnia ale mniejsze dawki ja nadal stawiam na tran bo to naturalne rybki czy kapsułki tranowe moller http://www.bangla.babyonline.pl/zdro...owym-p9121.htmteż mi coś dziś na głowę siada, czyżby zmiana pogody nawet okulary musiałam zapodać, bo oczy mnie bolą i muszę bardzo wzrok skupiać Kasiulko nie dziwię się że musisz sporo bulić na zakupach ja dzis też na spożywce mocno uszczupliłam portfel, mimo że to lidl i biedronka |
|
|
|
#3368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2011-02-21 o 17:30 |
||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Leleth
ładne rzeczymy wrócilismy z kulek, Wiki ma balona delfina wiec grzecznie siedzi Kasiulko ja nie podaje juz nic innego ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Poulett to daj tytul w oryginale
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
Poulette to i tak jeszcze nic... maly ostatnio jest zafascynowany pocalunkami (i nie mam na mysli zwyklych buziakow) .... wiec musze go hamowac........ do tego wciaz swoje plastikowe zwierzatka ustawia w parach i je ustawia do pocalunkow (ktore trwaja dluuugo) ... do tego jeszcze caly czas cmoka
komicznie to wyglada.........
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
hejka baby
![]() nie miałam czasu żeby do was skrobnąć od piątku weekend jakiś zalatany, wczoraj znów pojechaliśmy z Mają na plac zabaw już tak jarzy, że co weekend dopomina się wyjazdu na kulki za tydzień chcemy jechać na wystawę kotów rasowych do Torunia, więc ma kolejny temat dziś paniom w spożywczym się pochwaliła, że "Majećka jedzie na kotki do Tojunia" skubana dyskutuje na każdym kroku ![]() ja jutro mam przegląd podwozia, trochę się poczopowałam kulturami bakterii i wierzę w dobry wynik cyto w piątek prawdopodobnie mam znów wychodne z wiarą z pracy ![]() dobra, idę was trochę ponadrabiać... |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Heyka lasencje.
Ja tylko na kffilke. MASAKRA :d bylam dzis oddac prace, rozmawialam z promotor i mowi, ze najlepszy termin do obrony to..... ten czwartek! teraz beda 2 osoby, a nie wie kiedy bedzie miala nastepna grupe, moze nawet w maju. takze zlozylam prace i teraz sie ucze! mama jeszcze jutro i pojutrze odbiera malego ze zlobka i opiekuje sie nim. a ja czytam prace i ucze sie pytan. mam 90 pytan i prace 105stron. normalnie kosmos, nie bylam na to przygotowana. ale prof. mowi, zeby sie nie martwic, bedzie dobrze itd...latwo jej mowic. do tego dzis bylam na pierwszym KTG w tej ciazy. masakieros jak ten czas leci. sie nie obejrze i moze w weekend bedzie co opijac ![]() takze laski 3mac kciuki, zeby cokolwiek mi do glowy weszlo. na razie jestem na etapie kryzysu w latach 90-tych i planie balcerowicza heh...ile jeszcze przede mna. tyle dobrze, ze to praca o mojej firmie, to chociaz juz troche wiem. no nic, chwilke odsapnelam i wracam do nauki, baj. |
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
verona
ale ci to migiem poszło ledwo pracę oddałaś a już za chwilę obrona trzymam mocno kciuki, dasz radę ![]() Judi - w sumie nie tak drogo ten gin ja u siebie płacę za wizytę całościową 150zł (znaczy tak było w zeszłym roku, jak byłam na ostatniej kontroli ) mam nadzieję, że cennik bez zmian bo zgon zaliczę ![]() u was też tak mrozi??? bo u mnie to jakiś hardkor się zrobił - dziś rano miałam -17, a teraz już jest -15 więc do rana pewnie Sybir jak nic okna mi strzelają co chwila ![]() jak wracałam z pracy to zamarzłam prawie na kość
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ja dziś nie wychodziłam z domu. małż wrócił dopiero koło 20. i cały dzień z Igą siedziałyśmy. ale jutro idzie już do przedszkola, mam nadzieję,że po tygodniu nie będzie szopek..
humor mam dupny od rana bo ta romowa sprzed tygodnia nie wyszła. |
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do cen za lekarza, to w medicoverze z pracy place 80zl ale za wszystkich specjalistow i wszytskie badania miesiecznie. a jak wykupilam sobie ten pakiet jak bylam na wychow. to bez umowy z pracy placilam 130zl. takze, nie wiem czy nie lepiej taki pakiet sobie wykupic w jakims centrum med. Judi nie macie w pracy umowy nigdzie podpisanej? |
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
o Veronka
mocno trzymam kciukasy na bank wszystko musi pójść pomyślnie innej opcji nasze grono nie przewiduje ucz się bidulko, może Borkę komuś podrzucisz na ten gorący czas ja na przygotowanie miałam nieco dłużej bo chyba z tydzień też było wszystko na wariackich papierach, ale wolałam już tak niż jakbym miała czekać na nowy termin
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prof. zapewniala mnie, ze wszystko bedzie ok i zebym sie nie stresowala! opracowuje wlasnie jeszcze czesc pytan. mam nadzieje, ze nie bede ich miala :P wole pyt. z pracy. Borka w dzien w zlobku, a po pracy mama go odbiera. dzis byla u nas, ale jutro moze do siebie go zabierze, chociaz oni mi nie przeszkadzaja, sa w drugim pokoju. jedyne co mi przeszkadza, to sennosc |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
veronko ja też trzymam kciuki by ci wszystko weszło do głowy
a babka ci mówiła żebyś się nie stresowała - bo się boi że jej tam urodzisz A Boryska podrzuć jakieś cioteczce wizażowej i będziesz miała spokój - odbierzesz jak się obronisz
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
zamarzam
u nas rano dziś skromne -19 ![]() kumplowi zamarzła woda w chłodnicy, do pracy dojechał ale w połowie drogi kontrolki mu dyskotekę urządziły i sra nam tu żarem czy coś gorszego z tego nie wyjdzie
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
Maluśna! No co ty! ![]() To u nas -12, ale tez drzwi od strony pasażera nie umielismy otworzyć W sumie dobrze, ze mrozi, bo wytlucze bakterie A jak se przypomne moje chore ostatnio dziecko, to jestem w stanie wytrzymac te epoke lodowcowa jeszcze z miesiac ![]() Piterowi przebija sie gorna piątka, od tygodnia smierdzace efekty w pieluchach ![]() I znow dzisiaj mlode bylo na nogach od 5.15 ![]() ubralam go w szlafrok i kapcie i poszedl sie bawic
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki a ja pospałam z Olgierdzią do 8:30
śniegu trochę napadało, ale chyba jeszcze mogę jechać magiciem, choć pewnie to ostatnie podrygi jeśli śnieg zamierza dalej padać, ale póki co u nas bez opadów i słonecznie Ver_Onka przyłączam się do trzymania kciuków
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Verona trzymam kciuki ![]() Wiecie ile ja mam wody na oknach normalnie każdego ranka chodzę ze ściągaczką do okien i ściągam TAAAAAAKIE ilości wody.Ale przyznam że też wolę te mrozy, bo tylko przyjdzie odwilża i znów przychodnie będa pełne:/ Przecież przy ostatniej odwilży było tyle gryp że strach było u nas gdzieś wychodzić. Mi Tymek kaszle od dwóch dni-musiał zjeść coś co go uczuliło zwiększyłam leki na astmę i jest lepiej, ale jak do jutra nie przejdzie to pójdę do lekarki bo może już mu coś tam zalega![]() Tymek dostał od tz hulajnogę. Zasuwa po domu od wczoraj, musimy mu tylko dokupić kask, bo ja mam wciąż czarne myśli-wiecie waln.ie głową w róg stołu itp. Bo on męczy by na tym mrozie jeździć traktorem po osiedlu. Jak było koło zera to z nim chodziłam czasem i godzinę pojeździł, ale na takim mrozie nie mam zamiaru stać w miejscu i tupać nogami heheNo i tyle idę się ogarnąć, bo szlafrok i rozwiany włos króluje
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Veronka no to trzymamy
w czwartek Mówisz, że wolisz pytania z pracy... a nie macie tak, że jedno pyt. jest z pracy, drugie jakieś ogólne związane z profilem studiów a trzecie z zestawu pytań?Maluśna, ale Wam zazdroszczę tego wyjazdu na wystawę Majeczka widzę rozgadana Wesoło z takimi gadułami nie? Mówicie, że taka zimnica na polu? To w takim razie nigdzie się dziś nie wybieram Zaraz sobie zrobię kawkę z bitą śmietaną i będę szukać ciuchów na wyjazd do Cro |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a możecie mi napisać jaki to jest ogólnie mniej więcej koszt takich wakacji w Cro przykładowo dla 3 osobowej rodziny
napiszcie na ogródku jeśli byście mogły My dziś czekamy na sofę, tzn. czekamy jak czekamy miałam zamiar się wybrać do Fantazji z Olą a jak kurier zadzwoni najwyżej mu powiem żeby za 2 h przyjechał i już, chyba że się jeszcze wyrobi i będziemy w domu. Myślę, że jak wczoraj wysłana to dziś dojedzie. Z Tojunia jedzie Maluśna Majeczka jest boska Odnośnie kotków to u nas była wczoraj ta babeczka od zabawek i zobaczyła Emmulencję od razu zapytała czy nie będziemy mieć małych
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Cestusia - ja mam tylko nadzieję, że nic nam nie przeszkodzi w realizacji tego kociego wypadu
![]() a z tym gadaniem to fakt, jest super fajnie we wszystkim się porozumiem, nawet trudniejsze słowa mówi ale gada pełnymi zdaniami, z sensem i wogóle więc jest git ![]() Kasiulka ciekawe jak tam sofka Olutkowa...jak dojedzie to koniecznie się pochwal jak wygląda, foty zrób itp ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- baby musiałam napisać w takiej formie jak wyżej
Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2011-02-22 o 11:12 |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przekręcania liter to Mati mówi "d" zamiast "g" i "t" zamiast "k" - mam nadzieję, że jej tak nie zostanie
Kasiunia, czyżbyś myślała nad jakimiś rodzinnymi wakacjami? ![]() Ja w tym roku mam zamiar trochę poszaleć w kwestii wakacyjnych ciuchów Szukam jakichś kwiecistych, krótkich kiecek, szortów (jasne właśnie zdobyłam ), koronkowych i dekoldziastych bluzeczek... w Polandzie się tak nie ubieram, ale jak jadę do takiego "rozpustnego" kraju gdzie co druga świeci cycami na plaży to ja też mogę trochę tyłkiem poświecić ![]() Dżizas... ale się napaliłam na te wakacje |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wam zazdroszcze wygadanych maluchów
![]() Moj to pojedyncze slowa, a cale zdania po chinsku Nie wiem czy sie kiedykolwiek doczekam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

bo się zmartwiłąm

o smaku owocowym, ciekawe czy będzie go żłopać 
u mnie w lecie były kałuże 

weekend jakiś zalatany, wczoraj znów pojechaliśmy z Mają na plac zabaw
skubana dyskutuje na każdym kroku 
ale ci to migiem poszło
u nas rano dziś skromne -19