|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Zastanawiam się nad całym kompletem:
http://allegro.pl/mamo-tato-14-cz-po...356886776.html pościel jest, rożek itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() ogólnie to ja też zawsze uprzedzam, że np, mamy gdzieś wpaść, tak sama z siebie nie idę-nie lubię. no i do nas też większość osób się zapowiada. A czy będzie do wnusi wpadać, to okaże się, wydaję mi się, że Nasza będzie na drugim planie, bo tamta to jest ohhh i ahhh i córcia tak samo.... a wogóle-jestem już w klubie ![]() ![]() a gardlo mnie boli jak diabli ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a i jeszcze miałam napisać - megi wysłałam do Ciebie zaproszenie na nk i wisi mi caly czas....... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-19 o 19:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja mama ma nerwa bo się do wszystkiego wtrącają długo by opowiadac rozumiem cię więc DOSKONALE, marzę o własnym mieszkaniu nie ze względu na rodziców a właśnie na dziadków bo moi to po 21 już mi smsy wysyłają do pokoju żeby nam nie przeszkadzać i w ogóle mamy luz ale dziadki to makabra jest...
![]() |
#3364 |
Zadomowienie
|
Montii właśnie się nad nią zastanawiam
![]() ![]() Niutka ja mam tardyferon fol
![]() |
#3365 |
Raczkowanie
|
No mi ta posciel się bardzo podoba - taka z żyfarą zielona
![]() Do do kołyski to można powiedzieć, że jest to, leżaczko-kołyska. Ale przynajmniej sama buja, więc mam nadzieje, ze troche mnie to odciązy ![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...369428397.html a łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...357164288.html , i dokupimy do niego taką szyne, zeby tez można było tym w nocy pobujać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trochę mnie zasmuciłaś, myślałam, że pooglądamy jutro małego. No ale zobaczymy na miejscu, za 230 złotych mogłaby trzasnąć jedno zdjęcie buźki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poklikałam wszystkie aniołki, niektóre po dwa razy, ale nie patrzyłam czyje ![]() Cytat:
![]() Ja też jestem dzikusem, jakby teściowa niezapowiedziana do mnie wpadła, byłabym mocno zszokowana ![]() Jakoś tak jest, że moja mama wpadająca bez zapowiedzi by mnie bardzo nie zdenerwowała, choć zszokowana byłabym jeszcze bardziej bo mieszka od nas 400 km prawie ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam kupić pościel, ale w sumie nie wiem, może na początku nie będziemy używać... A pod prześcieradło co się kładzie, żeby nie prać materacyka codziennie ![]() My byliśmy dziś w iKEI i w galeriach po prezenty, w sumie większość udało się kupić. Z ikei przywieźliśmy pierdołki i lampę i zasłony i zawsze nie wiem jak z takich małych rzeczy przy kasie robi się 500 złotych ![]() No ale zasłony w domu zupełnie mi się nie widzą, jest tak .. grobowo i nieprzyjemnie, więc chyba oddamy.dobrze, że w ikei wszystko można oddawać, mam nadzieję, że zasłonki uda się zwrócić. A może któraś z Was ma jakiś sklep zasłonowy do polecenia? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak mi pasuję, nie doszukuję się w tym niczego złego ![]() A i zdarzy im się wpaść w urodziny męża ![]() Wydaje mi się, że jakbym np. zaczęła często zapraszać teściową do siebie i z nią dużo rozmawiać, to pewnie doszyłybysmy do takiego etapu znajomości, że zaczęła by sama na kawę wpadać żeby poplotkować ale ja tego nie potrzebuję ![]() Więc jeśli potrzebujesz takie większej więzi z teściowa to po prostu sama zacznij ja budować ![]() Cytat:
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Fakt w klubie są osoby które wcale tu nie zaglądają.
Dziewczyny a co się dzieje z Bosti?? wie któraś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z nami tez mieszka babcia, nawet nie wiesz jak cię doskonale rozumiem, po prostu czasami mnie tak denerwuję że ... ![]()
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba mialam bosti na nk
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
marsylia no właśnie dziwna sprawa z tymi ogrodniczkami, bo wisiały takie same z ceną 20 i 30 zł...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie iza ja nie potzebuje więzi z nią, tyla taka dzwina jest. Bo ani nie zapyta o nic odnosnie samopoczucia, ani jak idzie nam kompletowanie wypawki, a o przychodzeniu już nie wspominając. Ale macie dziewczyny racje-jestem chyba przewrazliwiona. A plotkować to ja nie mam z nią o czym...o kościele?? dzielą nas lata świetlne... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Raczkowanie
|
Eirene no to widzę, że też masz nieciekawie - nie dość, że babcia, to jeszcze dziadek
![]() ![]() Iza, no to również wiesz co przeżywam ![]() ![]() A w ogóle, macie też tak, że jak siedzicie za długo w takiej pozycji jakby półleżącej to was bolą żebra??? BO ja często tak się ucze na kanapie - po kilka h dziennie to mam wrażenie ze macica mi wchodzi tam pod żebra, tak jakby mnie ktoś skopał po prostu;/ ahhh Te uroki ciązy... ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Iweczka - własnie zastanawiamy się nad jedną z dwóch. Jeszcze w sumie nie wiem ale albo ta http://allegro.pl/item1360552145.html albo http://allegro.pl/nowosc-bujak-do-ws...333003726.html Chyba raczej wybierzemy tą drugą. Myślę, że to jest bardzo dbre rozwiązanie, bo jak nie będe chciała żeby się bujało to sie zablokuje i już, a np w nocy jak dzidziol zacznie płakać, to zawsze można z łożka pohuśtać ![]() I jeszcze zamowiliśmy przewijak taki http://allegro.pl/ceba-zestaw-komoda...354489140.html A odnośnie oszczędności babci, to przed wprowadzeniem się robiliśmy tutaj remont pokoi w których mieszkamy i kuchni - Pewnego dnia myłam podłogę po remoncie i prałam jakieś brudne narzuty i koce - a babcia tą brudną wodę która wyleciała z pralki po praniu kazała myć podlogę <szok> nei wiedzialam za bardzo co mam powiedzieć, ale odmówilam :PP |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jaki fajny gadżet
![]() http://allegro.pl/nowosc-lozeczko-do...371996493.html Jeśli ktoś ma duży dom/mieszkanie a nie chce kupować 2 łóżeczek lub kołyski to jak znalazł. ![]() Cytat:
ojj jakbym czytała o swojej ![]() ale widzę, że ty swojej ustępujesz, bo to chyba nie jest twoja tylko tż ![]() my mieszkamy razem od 4 miesięcy i już zanim się wprowadziła widziałam czego się spodziewać bo ją znam, ale ja np. nie ma cierpliwości i jak mnie wkurzy to jej mówię to prosto z mostu, albo jak mi coś by kazała robić tak jak ona uważa, to od razu usłyszy ode mnie co o tym myślę, i teraz ona już wie, że ma się w nic nie wtrącać, bo ja sobie nie pozwolę, musiałam tak zrobić bo inaczej bym się wykończyła psychicznie ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------
![]() |
#3378 |
Zakorzenienie
|
jezus tyje w oczach, mam dość
![]() nigdy nie wrocę do dawnego rozmiaru, jak mi sie teraz marzy cos slodkiego... a zjadłam przed chwilą 7 !!! kromek z paprykarzem !;/ ja to mam żołądek... i dalej głodna
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoja babcia mnie rozwaliła z tą wodą z pralki-szok, szok ![]() Monti a może jakiegoś tasiemca masz w srodku????????? ![]() ja zapchałam się manadrynkami-zjadłam poł kilo i na dziś kuniec, kupiłam wczoraj chyba ze 3 kg do wtorku na bank zniknie..... :-/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-19 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
iweczka po prostu żarłok jestem straszny buuuu
![]() ![]() ![]()
#3381 |
Zakorzenienie
|
Tasiemca zwanego dzidziusiem
![]() ![]() ![]()
#3382 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze byłam typ niejadka!!! masakre ze mną mieli żebym coś zjadła....bo to trwało godzinami
![]() a teraz sa w szoku, że ciągle coś szamie....jak nie manadrynki, to ciasteczka, albo obiadek, po obiadku znowu coś kolejnego i tak caly dzień....... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
ja to czasem odczuwam taki głód, że aż mnie boli !
![]() ![]()
![]() |
#3384 |
Raczkowanie
|
Iza - tak to jest babcia meża. Ogólnie ona ma taki sposób bycia że jak cokolwiek jej się powie nie po jej myśli, to sie obraża i jest kwas przez miesiąc. Na początku po przeprowadzce, w kuchni stał jej czajnik elektryczny - my mamy swój gazowy - mąż wziął w tym czajniczku kabelek zawinął dookoła - tam było nawet miejsce takie - bo stał przy gniazdku a kabel wisiał taki 30cm, no to sie obraziła, zabrała czajnik i swoje garnki i teraz herbate robi w pokoju ;/ a minął już prawie rok. Jak jej tak dobrze to niech tak będzie. Dlatego ja się nic nie odzywam bo nie chce sobie z babki robić wroga, zeby później gadała jeszcze bardziej.. ale wszystko ma swoje granice i obawiam się, że już długo nie wytrzymam..
Iweczka to cieszę się, że Wam sie spodobało ![]() ![]() Ostatnio pisałyście o dziurce po kolczyku w pępku - niestety mnie też to dotyczy i jak patrze na nią to boje sie mysleć jak to będzie wyglądać w 9 miesiecu.. Koleżance po ciązy zostało ohydne dziursko - ona sama tak mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja na szczęście mimo tych 10 kg -tylko brzuch mi przytył i piersi i nic więcej . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Raczkowanie
|
Iweczka ja niestety też mam te wahania nastrojów ;// czasami to aż mnie to denerwuje, bo o coś sie posprzeczamy z tż i mi od razu łzy się cisną do oczu, a wiem ze normalnie to by mnie to nie ruszyło w ogóle.. i tłumacze sobie w myslach "weź sie w garść kobieto" ale zbyt wiele to nie daje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
pati tylko ja już nie mogę patrzeć na moje uda jak galaretka
![]() ![]()
#3390 |
Zadomowienie
|
babcine triki: spłukiwanie kibla wodą z prania, zbieranie po kropelce wody do pojemnika w umywalce (nie wiem do czego ją wykorzystuje), rozrabianie płynu do naczyń z woda, robienie weków na wypadek wojny lub głodu, podlewanie kwiatów wodą z płukania mięsa lub fusami z kawy i herbaty , podcieranie się gazetami itp....
![]() Mam nadzieję, że ja taka nie będę na starość ![]() Wiecie co, od dwóch dni też czuję wyraźny ucisk brzucha na żebra. muszę siedzieć prosto jakbym kij połknęła bo inaczej coś mnie gniecie i boli i do tego mała ciągle po żebrach kopie - masakra!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.