|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
eeeeeeeeee dziewczyny moje dzieciątko dało mi popalić od 3-6 rano, a potem po 8. Tak więc mnie już mdli, to oznacza, że trzeba coś przekąsić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
ligotko nie przejmuj się - nadrobisz ten kilogram przez święta
![]() a ja ostatnio zdziwiłam się jak rozmawiałam z mama (mamy bardzo dobry kontakt) - mówie jej że ja niestety nic nie posprzątałam i że będę tylko tak "sobotnio" sprzątać bo poprostu nie dałam rady a ona na to z ironia "o biedactwo a co cie tak męczyć może?" normalnie nie wiedziałam co powiedzieć ![]() ![]() no ale się nie przejmuje i sprzątam dziś tylko tak "sobotnio" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
BAN stały
|
Moja dała mi tak dzisiaj popalić, ze całą noc nie spałam. Od wczoraj tak siedzi na pęcherzu, że właściwie całą noc mogłabym przespać w kibelku
![]() Ja w Wigilię zawsze zjadałam rano jedną kanapeczkę i potem już dopiero kolację wigilijną, ale w tym roku odpuszczam sobie ten post i cały czas podjadam bo bym zasłabła. Już nie mogę sie doczekać zupki z suszu i kluseczek z makiem, ale to dopiero na drugiej Wigilii - jak pojedziemy do moich rodziców i dziadków. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-24 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Rozeznanie
|
agape ja to pewnie i ze dwa nadrobie, zawsze jak od mamusi wracam to tak mam hehe, poza tym w sumie dyspensa jest ale ja ide na dwie wigilie, u mojej mamusi pysznosci! A u tesciowej nie wypada czegos skubnac, wiec zbieram miejsce w zoladku.
lilijko jak ty o tych rekach napisalas to ja zauwazylam ze moje tez jakies suche, a ze kremu do rak pod reka nie mialam to jakis balsam wtarlam i teraz mi sie raczki swieca, hehe nie dosc ze lewe rece do roboty to jeszcze zlote :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Rozeznanie
|
no a jak ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- co do rączek to polecam maść z apteki z witaminą A, koszt jakieś 2 zł a lepsza niż te wszystkie kremy do rąk, ja miałam okres juz taki, że rąk nie mogłam doprowadzić do porządku żadnymi kremami najdroższymi, leczyłam je nawet grubą warstwa na noc plus rękawiczki, nic nie pomagalo. Dopiero ta maść mnie tak podratowała ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 |
Zadomowienie
|
![]()
#3369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez dzis niestety musiałam wstać z łóżka wyjątkowo i źle mi z tym. Zostało jedno ciacho do zrobienia ( mąż wczoraj juz nie dał rady), poprasowałam i poszykowałam nam tez ciuszki na wyjazd do teściow, spakowałam torby, zrobiłam sobie brwi i tyle...dziś jeszcze tylko prysznic, makijazżyk, fryzurka i pazurki (pomaluje juz ostatni raz a potem juz zmywam i nie bede malować bo to juz połowa 8 miesiaca różnie może byc, a jakby cos nie daj Boże się działo to patrza czy paznokcie sinieja..także dziewczyny pamiętajcie o zmyciu lakieru na paznokciach)i czekam na męża i jedziemy i zamierzam odpocząć..aczkowliek cięzko bedzie bo te same dojazdy...dziś zachaczamy az o 3 wigilie ale na koniec do tesciow i tam juz zostajemy takze zamierzam tylko i wyłacznie odpoczywac, nie bede porywac sie do roboty niestety kiedy mozna to mozna, zawsze byłam pomocna ale w tej sytuacji siadam i mam to gdzieś ![]() A teraz odpoczywam przy kawusi bo po takim 3 dniowym leżeniu to co dziś zrobiłam to nie lada wyczyn i już kręgosłup boli ![]() ![]() Polewa czekoladowa do ciasta juz sie powoli rozpuszcza...malutka mnie strasznie kopie...a ja odpoczywam poki co ![]()
![]() |
#3370 |
Rozeznanie
|
aaaaa mnie wlasnie atak zlapal, kurcze ten bol kregoslupa jest koszmarny, nagle przychodzi i wytrzymac sie nie da! Najgozej jak ostatnio do lekarza jechalam i na autostradzie mnie zlapalo ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zadomowienie
|
a mnie właśnie szlag trafił, bo okazało się, że kurier nie dojedzie na czas z prezentem. A przesyłka była wysłana w poniedziałek!
![]() ![]()
![]() |
#3372 |
Zadomowienie
|
kompocik ze śliwek suszonych gotowy więc będzie można jeść do woli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Rozeznanie
|
olbka kurcze rzeczywiscie kicha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zadomowienie
|
Ja mam problem dziewczyny!Z racji tego, ze zbiera mi się woda w organizmie i musze leżeć mam specjalna dietę, tzn. musze jeść tylko i wyłacznie potrawy lekkostrawne : ciemne pieczywo, gotowane mięsa, chude wedlinki, warzywa na parze itp..jak to pogodzićz dzisiejsza wigilia i świetami Bozego Narodzenie. Co to za Wigilia bez pierożków z kapusta i grzybami( co napewno lekkstrawne nie jest), świeta bez gołabków itp. Nie oszukujmy sie jedzonko świateczne do tych lekkostrawnych i niekalorycznych nie należy
![]() ![]() ![]() ![]()
#3375 |
Zadomowienie
|
Justine, może jeden dzień jak troszkę pojesz (ale bez przesady!
![]() ![]()
![]() |
#3376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu paru potraw popróbowała, dla towarzystwa, no i dla smaku, wiadomo, świątecznie musi być. Ale zjadlabym wszystkiego o połowę mniej niż jak mam to w zwyczaju ha ha ha Z obietnica oczywiście, że za karę w przyszłym roku zmiotę wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Rozeznanie
|
Wlasnie zjedz wszystkiego ale po troszeczku i nie objadaj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Rozeznanie
|
idę się kąpać, potem kokoloki muszę zakręcić na głowie
![]() ![]()
![]() |
#3379 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() Odpoczywaj dużo. Staraj się w miare możliwości unikac chodzenia po schodach, bo to moze przyspieszyć poród, czytałam w gazecie "M jak mama"i to było podane jako jeden ze sposobów na przyspieszenie porodu, więc nie radze.Ja mieszkam w bloku na 4 piętrze i schody teraz w ciąży to moja udręka...ale ja raczej mało co wychodze z domu.Satarm sie jak najmniej...takze uważaj na siebie i dużó odpoczywaj, u c|iebie juz końcówka ..ja porponuje drzemke porzed kolacja wigilijną ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki wpadłam tylko złożyć Wam życzenia na święta, spokoju przede wszystkim i żebyśmy bez niespodzianek ( choć jakby któraś chciała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zadomowienie
|
To zmykam i ja, może jeszcze zajrze jak się ładnie wyrobię. Póki co ide popakowac świateczne potrawy, do 3 pojemników, żeby każdemu cos na wigilie zawieść..hmmm jak to zrobić
![]() ![]() ![]()
#3382 |
BAN stały
|
Justine staram się, ale nie da się wcale nie chodzić po schodach.
Postaram się jeszcze zdrzemnąć bo jeszcze trzy godzinki do kolacji. Ja mimo wszystko (mimo że to koncówka) paznokcie pomalowałam - znak że rodzić jeszcze nie zamierzam ![]() Buziaki, trzymajcie się ciepło dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Raczkowanie
|
hehe no myśle bo ja się cały czas napycham czekoladkami, a tak powaznie to ja jakos nigdy postu szczególnie nie przestrzegam.
co do pazurków to nawet dziś mówiłam tż że chce już tipsy sobie zrobić, bo mam okropne, nie maluje ich już tez od dłuższego czasu, nie chce siedziec w tych smrodach lakierowych. Myślę że długo po porodzie nie wytrzymam i szybko zrobie żelki hcociaż by króciutkie, od kąd pamietam zawsze miałam długaśne pazury, a teraz od wrzesnia mam takie kikuty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Rozeznanie
|
Witam wigilijnie
![]() Probowalam Was podczytac miedzy zajeciami, ale przewaznie lapek stal z otwarta stronka, jak zwykle, a ja co chwila cos do roboty sobie wynajdowalam ![]() Na szczescie wszystko przygotowane, zaraz ide wziac kapiel, pozniej chwila odpoczynku i przygotuje kolacje ![]() Justine ja tez uwazam, ze jedzenie wszystkiego po trochu nie zaszkodzi, nawet nie wiecie ile ja jem w tej ciazy, chyba cale zycie tyle nie jadlam co teraz, bo ja z tych wybrednych i malo jedzacych ![]() ![]() ![]() Jelly zostaja Ci rekawiczki bawelniane, ale w tych juz naczyn, czy podlogi nie pozmywasz, chyba ze masz mopy, ktorych wyciskac rekoma nie trzeba, ja mam wlasnie takie, plus parowy, a naczynia myje zmywarka, wiec luz, ale kremu i tak uzywam. A, na lateks moje srednie dziecie uczulone jest i to strasznie, ale ona ma tez egzeme. Super, ze masz taki dobry kontakt z corka, na pewno dziewczyna bedzie tesknila, i chetnie i czesto Cie odwiedzala, a i Ty mozesz czesciej Warszawe odwiedzic.. Ja, tez juz sie boje, co to bedzie jak ktoras bedzie chciala sie wyprowadzic, poki co mowimy z TZ, ze dobrze, ze sa male, bo sa z nami, trzeba sie tym cieszyc i delektowac ![]() Ale chce, by wiedzialy, ze chocby nie wiem jak im sie w zyciu ulozylo, nie wiem co zrobily, zawsze, ale to zawsze moga do nas wrocic, bez slowa wyjasnienia, a my im pomozemy, jak tylko bedziemy umieli. Mnie tez dzis mdlilo, przemeczenie, plus malo snu, bo liczac, na to, ze dzís odespie zarwalam noc, tymczasem o 7 zadzwonila chrzesniaczka meza (choc ja po 6 i tak sie obudzilam, ale pewno bym usnela), no i koniec dzieciaki sie obudzily, starsza poszla spac z powrotem, ale mlodsza bez litosci, polozyla sie obok mnie, co chwila dotykala brzuch, gadala do niego, swiecila lampka, no robila wszystko bym miala dosc i wstala z lozka, i tak sie stalo ![]() A TZ, wybyl po ostatnie zakupy, plus chrzesniaczke zawiezc do miasta, dzwonila, bo komunikacja nie dzialala, no i cale porzadki spadly na mnie, jak zwykle, on tylko odkurzyl, i zmyl podloge w salonie jak przyszedl, bo to mu z premedytacja zostawilam ![]() Sily juz nie te, ale i tak wiekszosc podlog sama zmylam ![]() Przyszykowalam tez juz rybke, garnki na poszczegolne potrawy, tak zeby wszystko miec pod reka, zrobilam zupke grzybowa, teraz ide sie jako tako do ladu doprowadzic, i bede mogla przygotowywac kolacje. Co do postu, ja zaraz powiedzialam TZ, ze ciezarne nie poszcza, on na to, zebym siedziala w kuchni tylko jak naprawde musze, bo wszystko szybko znika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- A, propo schodow, cos tam w tym jest, ale to jak wlasciwe bole zlapia, wtedy przyspieszaja porod, mi tez polozna kazala chodzic tu i z powrotem, ale pamietam, ze juz pod koniec chwile przed partymi, odmowilam, i wjechalam winda ![]() ![]() A, ona mi nadal nie wierzyla, ze rodze ![]() Za to teraz, boszz ile ja sie po schodach nachodze, ale poki nie ma boli porodowych, to to nie jest grozne. Oczywiscie tam gdzie sa windy, to wjezdzam, ale u nas w domu nie ma, w szkole tez nie, no i jakos tak duzo w tej ciazy po schodach dreptam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zadomowienie
|
sms od chantalle:
Cytat:
![]() |
#3386 |
BAN stały
|
Jejku,to super
![]() Wiedziałam,że będzie dobrze ![]() Marleen,ja zawsze miałam z Gosią świetny kontakt-owszem,miała przyjaciółki,niektóre ma nadal,ale z kazdym problemem szła do mnie,czasem równiez do mojego męża. Jacek powiedział,że będzie mu strasznie pusto bez Gosi,i powiedział,że jak tylko się wprowadzi do nowego mieszkania,to on pojedzie na inspekcję ![]() Ale tak,jak mówię,córka,mówiąc te wszystkie piękne słowa,wywołała u mnie potok łez ![]() Nie ma nic cudowniejszego,niż usłyszeć,że byłam,jestem i zawsze będę najlepszą matką na świecie. Że znajdowała we mnie wsparcie i autorytet. Powiedziała też:''Mamuś,Ty to jesteś i do tańca,i do różańca ![]() Będę tęsknić.... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-24 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Rozeznanie
|
Chantalle Gratulacje, niech wigilijne dziewczynki zdrowo rosna
![]() ![]() ![]() Jelly to mile jak dzieciaki maja zaufanie do rodzicow, mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie, staramy sie na ile mozemy, a jak bedzie, to zobaczymy w przyszlosci, ale tez sie wzruszylam, bo od starszej corki dostalam pod choinke miedzy innymi karteczke z obrazkiem, a tam tekst "kocham Cie, dziekuje za to ze jestes, i za to jaka jestes-dostaniesz buziaki ![]() ![]() Czasem w ciagu roku, tez mi przynosi takie "wyznania", mlodsza z kolei woli powiedziec niz napisac, i zaraz przejsc do calusow ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
Chantalle, gratulacje!!! To było wiadome, że wszystko będzie w porządku!!!
![]() ![]() ![]()
#3390 |
Zadomowienie
|
Chantalle - gratuluję córeczek!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Weszłam na forum, bo miałam przeczucie, że przeczytam taką wiadomość ![]() ![]() Spokojnej nocy Wigilijnej dla wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.