Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 16:52   #3361
tygrysia
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Szyjna od C3-C6 i lędźwiowa L5/S1
Też miałam operację na szyjny. Napiszę Ci informację na priv, żeby tu nie zaśmiecać

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Tygrysiu ja jak zachorowałam na poczatku swojej ciązy to lekarka kazala mi na gardlo ssać korzeń imbiru lub cytryne bo działają odkarzająco i odpukać już kilka razy to mnie uratowało mam nadzieję że tym razem też się uda problem mam tylko z katarem bo tu juz nie wiem co moge a co nie
Ssać plasterek cytryny? Rety, dałaś radę, przecież to totalny kwas?
Mi na katar lekarz internista przepisał kropeki Oxalin 0.05% (2 dziennie x po 2 krople). Powiedział, że można je w ciąży stosować. Jednak ja nie korzystałam z nich, bo nie dostałam kataru.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no moja dzidzia jeszce kompletnie nic nie miała wiec powoli postanowiłam zacząć kupowac....
Ja też myślę, że coś kupię, ale dopiero jak płeć będziemy znać
Stary 2011-08-26, 17:09   #3362
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Tygrysiu ja nie znam płci jeszcze dlatego kupiłam unisex i kolor biały, żółty i zielony
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:41   #3363
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie i brzusie !

Pamięta mnie ktoś jeszcze ??

Dawno mnie nie było i na bank nie nadrobię

U mnie wszystko dobrze, dzidzia już daję o sobie znać A po za tym jestem mężatką

Widzę , że po woli zakupy robicie , ja właśnie dziś dostałam pakę ciuchów od teściowej i mam już 25 śpiochów , 23 body z długim i krótkim rękawem troszkę kaftaników , czapeczki i skarpetki Dokupimy tylko półśpiochy . Więc sporo kasy zaoszczędzę i będę mogła kupić lepszą pościel do łóżeczka .
A po za tym u nas dziś był taki skwar , że ledwo było czym oddychać

Zajrzę jeszcze do was wieczorkiem.
Stary 2011-08-26, 17:45   #3364
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Sandra pokaż jakies foty ślubne i napisz jak było
to juz macie sporo drobiazgów dla dzidzi

moja dzidzia cos sie dzisiaj ociąga....czuję ją ale leciutko... chyba jej tez gorąco....
Stary 2011-08-26, 17:49   #3365
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

sandra1892 heej, no to gratulacje Pytałam ostatnio o Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś
Stary 2011-08-26, 17:50   #3366
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ufff, ale dzis ciepło. Pierwszy dzień kiedy nie śpię w dzień, chyba bym padła tak ciepło, strasznie mnie dzis głowa boli
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:57   #3367
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Wróciłam od lekarza i kolejny raz uspokojona, że problemy z moim kręgosłupem nie zaszkodzą maleństwu. Lecz niestety, zaczyna się leżenie... Jejku

Jak odczuwałyście pierwsze ruchy ???? Bo ja już zwątpiłam. 18 tydzień i ruchy wydaje mi się czuje wieczorami tylko ?!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:10   #3368
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Sandra pokaż jakies foty ślubne i napisz jak było
to juz macie sporo drobiazgów dla dzidzi

moja dzidzia cos sie dzisiaj ociąga....czuję ją ale leciutko... chyba jej tez gorąco....
Nie mam jeszcze fotek pozgrywanych od tych co robili bo to był tylko cywilny więc szału nie ma

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
sandra1892 heej, no to gratulacje Pytałam ostatnio o Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś
Wiem , że martwiłyście się o mnie bo agatek do mnie pisała A mi z dnia na dzień net padł i dupa a potem nie miałam czasu bo spędzałam ostatnie chwile z mamą bo wczoraj już poleciała do UK.
Stary 2011-08-26, 18:19   #3369
kropeczka1984
Rozeznanie

Tak się bałam rozmowy z szefem o moim zwolnieniu a ten wpadł do firmy na dosłownie 3 minuty Powiedział tylko, że w poniedziałek będzie dziewczyna na zastępstwo i dobrze by było, gdybym chociaż kilka dni jej poświęciła i trochę przyuczyła. Na koniec zapytał o samopoczucie, więc powiedziałam, że kiepsko się czuję i tyle Tak więc jeszcze tylko tydzień pracy

Co do zwolnienia lekarskiego, to przez pierwsze 33 (chyba tyle) dni płaci pracodawca, a później ZUS. Chodzi o wykorzystane dni w ciągu roku kalendarzowego (może być 5 dni w styczniu, 8 w lutym, 15 w marcu itd. - w sumie ma dać 33 dni), no chyba, że zwolnienie przechodzi z grudnia na styczeń i jest ciągłe. Przy liczbie pracowników chyba do 21 to co przypada na ZUS wypłaca pracodawca a ZUS zwraca później mu tą kwotę. To jest dobre rozwiązanie, bo zawsze dostaje się kasę terminowo

Sandra gratuluję ślubu i synka

Właśnie skończyłam sprzątać i się cała lepię... Strasznie gorąco jest
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:20   #3370
NataliaM1103
Rozeznanie

Czesc dziewczyny.
U mnie dzisiaj straszna pogoda,taka duchota ,ze masakra.
Wczoraj popołudniu i wieczorkiem bolał mnie brzuszek - do tej pory nie miałam z tym problemu.Wydawało mi się ,że na dole jest twardy.
Dzisiaj od rana też czułam ból,popołudniu pojechaliśmy z tż do lekarza.Powiedział ,że maluszek rozwija się prawidłowo i że on niewidzi nic niepokojącego,natomiast jeżeli odczuwam ból to przepisał mi nospe i duphaston.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:33   #3371
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie i brzusie !

Pamięta mnie ktoś jeszcze ??

Dawno mnie nie było i na bank nie nadrobię

U mnie wszystko dobrze, dzidzia już daję o sobie znać A po za tym jestem mężatką

Widzę , że po woli zakupy robicie , ja właśnie dziś dostałam pakę ciuchów od teściowej i mam już 25 śpiochów , 23 body z długim i krótkim rękawem troszkę kaftaników , czapeczki i skarpetki Dokupimy tylko półśpiochy . Więc sporo kasy zaoszczędzę i będę mogła kupić lepszą pościel do łóżeczka .
A po za tym u nas dziś był taki skwar , że ledwo było czym oddychać

Zajrzę jeszcze do was wieczorkiem.
pamiętamy, oczywiście gratulacje!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:36   #3372
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam od lekarza i kolejny raz uspokojona, że problemy z moim kręgosłupem nie zaszkodzą maleństwu. Lecz niestety, zaczyna się leżenie... Jejku

Jak odczuwałyście pierwsze ruchy ???? Bo ja już zwątpiłam. 18 tydzień i ruchy wydaje mi się czuje wieczorami tylko ?!

ja na początku odczuwałam takie szmery (niektóre dziewczyny mówią że tak jak by motylik latały po brzuchu ja tam motylków nie czułam ale takei muskanie tak tak jak by ktos hmmmm??? nieiwem jak to określic piórkiem mnie po brzuchu od środka głaskał ;P ) i czasami bąbelki odczówałam że myślałam że to cos z jelitami ale nie pasowało mi miejsce tych bąbelków potem mi lekarz powiedział że dziewczyny często myslą ze to jelita a to tak naprawdę ruchy dzidzi ja te pierwsze słabe nie pamiętam w 19 lub 20 tyg poczułam a te prawdziwe mocne w 21 choć nie są one aż tak mocne jeszcze ale są wyczuwalne i widoczne bo brzuch lekko podskakuje ale mały po malutku się rozkręca kopie coraz mocniej ale bardzo rzadko czasami w ogóle w ciągu dnia a czasami z 2-3 razy w ciągu dnia mnei kopnie na początku wieczormai się tylko ożywiał a teraz widze ze przerzucił się na poranki a czasami i tak i tak że rano i wieczorkiem troche pokopie aha najczęściej wieczorem kopie po tym jak nakremuję brzuch bo codziennie wieczorem sobie kremuje i tak leże z pół godz by krem saię wchłonął to wtedy mały kopie
Stary 2011-08-26, 18:50   #3373
*Agatek*
Zakorzenienie

Sandra witamy z powrotem!!!! pochwal się zdjęciami potem w klubiku i brzuszkiem
Cytat:

super, że czujesz już ruchy Ja też tylko wieczorami na początku czułam ruchy ale potem zaczął kopać w dzień czasami, a teraz to non stop, bo się nie ruszam

będzie dobrze, odpoczywaj i leż, a maluch da o sobie znać, bo znudzi go cisza i domagał się będzie ukołysania

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:52   #3374
AgaMili
BAN stały

Nie nadrobie was chyba . Oczywiscie dzis mnie tz wkurzyl na maksa . Zmienilam konto na ktore wyplywa zasilek na Milenke na swoje bo i tak ja dysponuje tymi pieniedzmy a on ze wydziwiam i ze po co, ze zajelabym sie czyms pozytecznym, a dlaczego nie zadzwonilam jeszcze o swoj zwrot podatku . Wkurzyl mnie tak ze powiedzialam mu zeby sie zamknal i szedl juz do pracy i poszedl bez dowidzenia . Jestem taka zla o to jego czepialstwo skapiec jeden nie powie wprost ze chce zeby to bylo na jego koncie tylko powie "a po co, a czemu, jest teraz ok " itd a ja co miesiac musze od niego karte brac i wybierac ta kase.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:56   #3375
n1kotynka
Zadomowienie

heej

oj przed chwilą się stracha najadłam, bo obrączkę zgubiłam.. na szczęście po przeszukaniu całego mieszkania i mojej panice znalazła się.... w koszu na śmieci.

ja ruchy czuję hmm na początku takie bulgotanie a teraz jak mnie mocniej kopnie to jakby mi gumka w majtkach poszła

Sandra gratulacje ślubu
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:14   #3376
*Agatek*
Zakorzenienie

n1kotynka gdzie?!!!!!! w śmietniku?? jak ona się tam znalazła!

Stary 2011-08-26, 19:24   #3377
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
n1kotynka gdzie?!!!!!! w śmietniku?? jak ona się tam znalazła!
w koszu w kuchni sama wrzuciłam z papierami Mówiłam, że w ciązy jestem upośledzona prawie urodziłam jak ją szukałam a mąż " no faajna żona jeszcze rocznicy nie mieliśmy a ty już obroczkę gubisz", serio już myślałam, że się nie znajdzie. Ufffff
Stary 2011-08-26, 19:32   #3378
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
w koszu w kuchni sama wrzuciłam z papierami Mówiłam, że w ciązy jestem upośledzona prawie urodziłam jak ją szukałam a mąż " no faajna żona jeszcze rocznicy nie mieliśmy a ty już obroczkę gubisz", serio już myślałam, że się nie znajdzie. Ufffff
no to strachu się najadłaś... dobrze, że się znalazła!!

ja taki numer odwaliłam z książeczką ubezpieczeniową. Wyrzuciłam do kosza z papierami.
Przed pracą szukam i szukam... nigdzie nie ma. W końcu odtworzyłam krok po kroku, co mogłam z nią zrobić...
Niestety gdy ją wyciągnęłam, była zalana torebkami od herbaty
Musiałam wyrobić nową
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:32   #3379
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
jesteś udana!!!

dobrze, że się znalazła, ufff....

Stary 2011-08-26, 19:44   #3380
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha ja kiedys tez mialam podobna historie, jadłam w pizzeri pizze z kolezanka i przełożyłam karte do jej telefonu, bo moj sie rozładował.

Dopiero po wyjsciu z pizzeri okazało sie, ze nie ma jej karty do telefonu, szukalysmy, szukalysmy, poszlysmy do pizzeri i przy pełnej pizzeri ludzi grzebałysmy w koszu w posuzkiwaniu karty i sie znalazła
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:53   #3381
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

bylam własnie na godzinnym spacerze z koleazanką.. tak powoli sobie spacerowalysmy
Ciezarowka - szkoda, ze musisz lezec...

Kropeczka czyli w sumie dobrze poszło w pracy

Natalia- dobrze ze z dzidzia ok!

Aga - my z TZ mamy wspolne konto.....tak jest wygodniej....i wiemy ile kasy mamy chociaz... i na co ew mozemy sobie pozwolic...
Stary 2011-08-26, 20:35   #3382
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny ja mam pytanie, dosyć głupie

czym dziecko kopie? Rękoma, czy może z główki?

Stary 2011-08-26, 20:43   #3383
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja mam pytanie, dosyć głupie

czym dziecko kopie? Rękoma, czy może z główki?

mi ostatnio lekarz powiedział ze moze wszytskim bo mu tłumaczyłam że czasami takie dziwne uczucie mam że tak mi dzidzia jedzie rączkami albo nóżkami po brzuchu ze tak napina i naciąga że czuję jak mnie brzuch ciągnie i to trwa chile i przechodzi i mi powiedział że nie koniecznie rączkami czy nózkami bo może główką lub pupcią bo przecież dzidzia cąły czas się rusza wierci i może każdą częścią ciała czy to kopnąć czy tak jak ja odczuwam takei naciąganie to jak się np dzidzia przeciąga albo fikołki robi

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

hahaha no może nie wszystkim bo wątpie by siusiakiem tak uderzał by było czuć
Stary 2011-08-26, 20:44   #3384
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mi ostatnio lekarz powiedział ze moze wszytskim bo mu tłumaczyłam że czasami takie dziwne uczucie mam że tak mi dzidzia jedzie rączkami albo nóżkami po brzuchu ze tak napina i naciąga że czuję jak mnie brzuch ciągnie i to trwa chile i przechodzi i mi powiedział że nie koniecznie rączkami czy nózkami bo może główką lub pupcią bo przecież dzidzia cąły czas się rusza wierci i może każdą częścią ciała czy to kopnąć czy tak jak ja odczuwam takei naciąganie to jak się np dzidzia przeciąga albo fikołki robi
uff... no to chyba z dyńki dostałam i to jak!!!!!!! czasem to widzę, jak w 2 miejscach się odbija, chyba nóżkami i główką jednocześnie mój mały alpinista

Stary 2011-08-26, 20:44   #3385
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no mi tez się wydaje, ze po prostu się kręci i rozpycha i tro kazda część ciała moze byc
a macie takie wrazenie jakby Was rozpychało od środka czasem- to takie dziwne uczucie- inne niz kopania, bulgotania, ale nie bolesne?? bo ja tak- chyba jak się przekręca dzidzia albo nie wiem...
Stary 2011-08-26, 20:54   #3386
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
no mi tez się wydaje, ze po prostu się kręci i rozpycha i tro kazda część ciała moze byc
a macie takie wrazenie jakby Was rozpychało od środka czasem- to takie dziwne uczucie- inne niz kopania, bulgotania, ale nie bolesne?? bo ja tak- chyba jak się przekręca dzidzia albo nie wiem...

NO u mnie jak się przekręca lub obraca to właśnei takie ciągniecie odczuwam tak jak byt ktoś od środka pięścia mi po brzuchu tak jechał wypychając go takie to odczucie (nie wiem jak to określić zrozumiale :conf used
Stary 2011-08-26, 20:56   #3387
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
NO u mnie jak się przekręca lub obraca to właśnei takie ciągniecie odczuwam tak jak byt ktoś od środka pięścia mi po brzuchu tak jechał wypychając go takie to odczucie (nie wiem jak to określić zrozumiale :conf used
no własnie tez mi to ciężko opisac moje dziecko chyba się uspało na spacerze bo siedzi spokojnie
Stary 2011-08-26, 21:07   #3388
MMONIKA9
Wtajemniczenie

moje to chyba będzie bardzo grzeczniutkie i spokojne bo bardzo mało kopie troche w ciągu dnia da kilka kopniaczków i to wszytsko wieczorem też troszkę ale to nie zawsze a podobno -tak słyszałam- ze dzidzia po urodzeniu będzie taka jak zachowywała się w brzuszku - czyli jeżeli jest bardzo aktywna to po urodzeniu też taka będzie albo np jak w nocy najbardziej wojuje to po urodzeniu jest pewne że nocki będziecie mieć nieprzespane nie wiem czy to prawda ale kilku moim znajomym to się sprawdziło
Stary 2011-08-26, 21:07   #3389
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Co do zwolnienia lekarskiego, to przez pierwsze 33 (chyba tyle) dni płaci pracodawca, a później ZUS. Chodzi o wykorzystane dni w ciągu roku kalendarzowego (może być 5 dni w styczniu, 8 w lutym, 15 w marcu itd. - w sumie ma dać 33 dni), no chyba, że zwolnienie przechodzi z grudnia na styczeń i jest ciągłe. Przy liczbie pracowników chyba do 21 to co przypada na ZUS wypłaca pracodawca a ZUS zwraca później mu tą kwotę. To jest dobre rozwiązanie, bo zawsze dostaje się kasę terminowo
kropeczka1984 co do tego płacenia to jest chyba troche inaczej. Jesli firma zatrudnia wiecej niz 20 osób wtedy ZUS wypłata świadczenie pracodawcy, jeśli natomiast w firmie zatrudnionych jest mniej osób, ZUS albo przesyła pocztą pieniążki, albo musisz napisać pismo z numerem konta bankowego Wiem, bo od 6tc siedze w domu napisalam odrebny watek na ten temat, jesli Cie zainteresuje-poczytaj sobie zapraszam

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:10   #3390
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no to strachu się najadłaś... dobrze, że się znalazła!!

ja taki numer odwaliłam z książeczką ubezpieczeniową. Wyrzuciłam do kosza z papierami.
Przed pracą szukam i szukam... nigdzie nie ma. W końcu odtworzyłam krok po kroku, co mogłam z nią zrobić...
Niestety gdy ją wyciągnęłam, była zalana torebkami od herbaty
Musiałam wyrobić nową
Cytat:
jesteś udana!!!

dobrze, że się znalazła, ufff....
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Haha ja kiedys tez mialam podobna historie, jadłam w pizzeri pizze z kolezanka i przełożyłam karte do jej telefonu, bo moj sie rozładował.

Dopiero po wyjsciu z pizzeri okazało sie, ze nie ma jej karty do telefonu, szukalysmy, szukalysmy, poszlysmy do pizzeri i przy pełnej pizzeri ludzi grzebałysmy w koszu w posuzkiwaniu karty i sie znalazła
no właśnie ja odpukać nie gubię rzeczy a tu obrączka aż w jednej chwili stanęłam i tak mi się słabo zrobiło, że powiedziałam kochanie ja mdleje na szczęście wszystko dobrze u Was tysz i nie życzę takich przygód

Cytat:
mnie czasem tak hmmm jakby piecze czy kłuło w różnych miejsach np dzisiaj koło pępka. a i też mam czasem wrażenie, że dzidziuś się przekręca

podczytywałam dzisiaj mamy wrześniowe, one już się rozpakowują i mają dzieciaczki przy sobie a my jeszcze tyyyyyyle czasu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości