|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Też miałam operację na szyjny. Napiszę Ci informację na priv, żeby tu nie zaśmiecać
![]() Cytat:
![]() Mi na katar lekarz internista przepisał kropeki Oxalin 0.05% (2 dziennie x po 2 krople). Powiedział, że można je w ciąży stosować. Jednak ja nie korzystałam z nich, bo nie dostałam kataru. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Tygrysiu ja nie znam płci
jeszcze dlatego kupiłam unisex i kolor biały, żółty i zielony
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie i brzusie !
Pamięta mnie ktoś jeszcze ?? ![]() ![]() Dawno mnie nie było i na bank nie nadrobię ![]() U mnie wszystko dobrze, dzidzia już daję o sobie znać Widzę , że po woli zakupy robicie , ja właśnie dziś dostałam pakę ciuchów od teściowej i mam już 25 śpiochów , 23 body z długim i krótkim rękawem troszkę kaftaników , czapeczki i skarpetki A po za tym u nas dziś był taki skwar , że ledwo było czym oddychać Zajrzę jeszcze do was wieczorkiem.
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra
pokaż jakies foty ślubne i napisz jak było ![]() to juz macie sporo drobiazgów dla dzidzi ![]() moja dzidzia cos sie dzisiaj ociąga....czuję ją ale leciutko... chyba jej tez gorąco.... |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
sandra1892 heej, no to gratulacje
|
|
|
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff, ale dzis ciepło. Pierwszy dzień kiedy nie śpię w dzień, chyba bym padła tak ciepło, strasznie mnie dzis głowa boli
|
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam od lekarza i kolejny raz uspokojona, że problemy z moim kręgosłupem nie zaszkodzą maleństwu. Lecz niestety, zaczyna się leżenie...
Jejku Jak odczuwałyście pierwsze ruchy ???? Bo ja już zwątpiłam. 18 tydzień i ruchy wydaje mi się czuje wieczorami tylko ?! |
|
|
|
#3368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to był tylko cywilny więc szału nie ma ![]() Cytat:
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Tak się bałam rozmowy z szefem o moim zwolnieniu a ten wpadł do firmy na dosłownie 3 minuty
Powiedział tylko, że w poniedziałek będzie dziewczyna na zastępstwo i dobrze by było, gdybym chociaż kilka dni jej poświęciła i trochę przyuczyła. Na koniec zapytał o samopoczucie, więc powiedziałam, że kiepsko się czuję i tyle Tak więc jeszcze tylko tydzień pracy ![]() Co do zwolnienia lekarskiego, to przez pierwsze 33 (chyba tyle) dni płaci pracodawca, a później ZUS. Chodzi o wykorzystane dni w ciągu roku kalendarzowego (może być 5 dni w styczniu, 8 w lutym, 15 w marcu itd. - w sumie ma dać 33 dni), no chyba, że zwolnienie przechodzi z grudnia na styczeń i jest ciągłe. Przy liczbie pracowników chyba do 21 to co przypada na ZUS wypłaca pracodawca a ZUS zwraca później mu tą kwotę. To jest dobre rozwiązanie, bo zawsze dostaje się kasę terminowo ![]() Sandra gratuluję ślubu i synka ![]() Właśnie skończyłam sprzątać i się cała lepię... Strasznie gorąco jest
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny.
U mnie dzisiaj straszna pogoda,taka duchota ,ze masakra. Wczoraj popołudniu i wieczorkiem bolał mnie brzuszek - do tej pory nie miałam z tym problemu.Wydawało mi się ,że na dole jest twardy. Dzisiaj od rana też czułam ból,popołudniu pojechaliśmy z tż do lekarza.Powiedział ,że maluszek rozwija się prawidłowo i że on niewidzi nic niepokojącego,natomiast jeżeli odczuwam ból to przepisał mi nospe i duphaston. |
|
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na początku odczuwałam takie szmery (niektóre dziewczyny mówią że tak jak by motylik latały po brzuchu ja tam motylków nie czułam ale takei muskanie tak tak jak by ktos hmmmm??? nieiwem jak to określic piórkiem mnie po brzuchu od środka głaskał ;P ) i czasami bąbelki odczówałam że myślałam że to cos z jelitami ale nie pasowało mi miejsce tych bąbelków potem mi lekarz powiedział że dziewczyny często myslą ze to jelita a to tak naprawdę ruchy dzidzi ja te pierwsze słabe nie pamiętam w 19 lub 20 tyg poczułam a te prawdziwe mocne w 21 choć nie są one aż tak mocne jeszcze ale są wyczuwalne i widoczne bo brzuch lekko podskakuje ale mały po malutku się rozkręca kopie coraz mocniej ale bardzo rzadko czasami w ogóle w ciągu dnia a czasami z 2-3 razy w ciągu dnia mnei kopnie na początku wieczormai się tylko ożywiał a teraz widze ze przerzucił się na poranki a czasami i tak i tak że rano i wieczorkiem troche pokopie aha najczęściej wieczorem kopie po tym jak nakremuję brzuch bo codziennie wieczorem sobie kremuje i tak leże z pół godz by krem saię wchłonął to wtedy mały kopie
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Sandra witamy z powrotem!!!!
![]() Cytat:
Ja też tylko wieczorami na początku czułam ruchy ![]() będzie dobrze, odpoczywaj i leż, a maluch da o sobie znać, bo znudzi go cisza i domagał się będzie ukołysania
|
|
#3374 |
|
BAN stały
|
Nie nadrobie was chyba
. Oczywiscie dzis mnie tz wkurzyl na maksa . Zmienilam konto na ktore wyplywa zasilek na Milenke na swoje bo i tak ja dysponuje tymi pieniedzmy a on ze wydziwiam i ze po co, ze zajelabym sie czyms pozytecznym, a dlaczego nie zadzwonilam jeszcze o swoj zwrot podatku . Wkurzyl mnie tak ze powiedzialam mu zeby sie zamknal i szedl juz do pracy i poszedl bez dowidzenia . Jestem taka zla o to jego czepialstwo a ja co miesiac musze od niego karte brac i wybierac ta kase.
|
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
heej
![]() oj przed chwilą się stracha najadłam, bo obrączkę zgubiłam.. na szczęście po przeszukaniu całego mieszkania i mojej panice znalazła się.... w koszu na śmieci. ja ruchy czuję hmm na początku takie bulgotanie a teraz jak mnie mocniej kopnie to jakby mi gumka w majtkach poszła ![]() Sandra gratulacje ślubu
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
n1kotynka gdzie?!!!!!! w śmietniku??
jak ona się tam znalazła!
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
w koszu w kuchni
sama wrzuciłam z papierami a mąż " no faajna żona jeszcze rocznicy nie mieliśmy a ty już obroczkę gubisz", serio już myślałam, że się nie znajdzie. Ufffff
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja taki numer odwaliłam z książeczką ubezpieczeniową. Wyrzuciłam do kosza z papierami. Przed pracą szukam i szukam... nigdzie nie ma. W końcu odtworzyłam krok po kroku, co mogłam z nią zrobić... Niestety gdy ją wyciągnęłam, była zalana torebkami od herbaty ![]() Musiałam wyrobić nową |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że się znalazła, ufff....
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha ja kiedys tez mialam podobna historie, jadłam w pizzeri pizze z kolezanka i przełożyłam karte do jej telefonu, bo moj sie rozładował.
Dopiero po wyjsciu z pizzeri okazało sie, ze nie ma jej karty do telefonu, szukalysmy, szukalysmy, poszlysmy do pizzeri i przy pełnej pizzeri ludzi grzebałysmy w koszu w posuzkiwaniu karty i sie znalazła
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
bylam własnie na godzinnym spacerze z koleazanką..
tak powoli sobie spacerowalysmy Ciezarowka - szkoda, ze musisz lezec... Kropeczka czyli w sumie dobrze poszło w pracy Natalia- dobrze ze z dzidzia ok! Aga - my z TZ mamy wspolne konto.....tak jest wygodniej....i wiemy ile kasy mamy chociaz... i na co ew mozemy sobie pozwolic...
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie, dosyć głupie
![]() czym dziecko kopie? Rękoma, czy może z główki?
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi ostatnio lekarz powiedział ze moze wszytskim bo mu tłumaczyłam że czasami takie dziwne uczucie mam że tak mi dzidzia jedzie rączkami albo nóżkami po brzuchu ze tak napina i naciąga że czuję jak mnie brzuch ciągnie i to trwa chile i przechodzi i mi powiedział że nie koniecznie rączkami czy nózkami bo może główką lub pupcią bo przecież dzidzia cąły czas się rusza wierci i może każdą częścią ciała czy to kopnąć czy tak jak ja odczuwam takei naciąganie to jak się np dzidzia przeciąga albo fikołki robi ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jak!!!!!!! czasem to widzę, jak w 2 miejscach się odbija, chyba nóżkami i główką jednocześnie mój mały alpinista
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
no mi tez się wydaje, ze po prostu się kręci i rozpycha i tro kazda część ciała moze byc
![]() a macie takie wrazenie jakby Was rozpychało od środka czasem- to takie dziwne uczucie- inne niz kopania, bulgotania, ale nie bolesne?? bo ja tak- chyba jak się przekręca dzidzia albo nie wiem... |
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NO u mnie jak się przekręca lub obraca to właśnei takie ciągniecie odczuwam tak jak byt ktoś od środka pięścia mi po brzuchu tak jechał wypychając go takie to odczucie (nie wiem jak to określić zrozumiale ![]() :conf used
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko chyba się uspało na spacerze bo siedzi spokojnie
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
moje to chyba będzie bardzo grzeczniutkie i spokojne bo bardzo mało kopie troche w ciągu dnia da kilka kopniaczków i to wszytsko wieczorem też troszkę ale to nie zawsze a podobno -tak słyszałam- ze dzidzia po urodzeniu będzie taka jak zachowywała się w brzuszku - czyli jeżeli jest bardzo aktywna to po urodzeniu też taka będzie albo np jak w nocy najbardziej wojuje to po urodzeniu jest pewne że nocki będziecie mieć nieprzespane
nie wiem czy to prawda ale kilku moim znajomym to się sprawdziło
|
#3389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisalam odrebny watek na ten temat, jesli Cie zainteresuje-poczytaj sobie zapraszam
|
|
#3390 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u Was tysz i nie życzę takich przygód ![]() Cytat:
podczytywałam dzisiaj mamy wrześniowe, one już się rozpakowują i mają dzieciaczki przy sobie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

w sferze marzeń 58

Ja też tylko wieczorami na początku czułam ruchy
. Zmienilam konto na ktore wyplywa zasilek na Milenke na swoje bo i tak ja dysponuje tymi pieniedzmy a on ze wydziwiam i ze po co, ze zajelabym sie czyms pozytecznym, a dlaczego nie zadzwonilam jeszcze o swoj zwrot podatku . Wkurzyl mnie tak ze powiedzialam mu zeby sie zamknal i szedl juz do pracy i poszedl bez dowidzenia . Jestem taka zla o to jego czepialstwo
jak ona się tam znalazła!