|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Night - wszystkiego naj naj naj dla Maciusia, niech rośnie zdrowo
![]() ![]() ![]() Kasia - aktualnie Kubuś śpi, ma swoją drzemkę południową, żeby mama miała czasu trochę dla siebie Gusia & Grazin - współczuję nocki ![]() Anulinka - ja piorę osobno Kubusiowe rzeczy jak mi się kosz nazbiera, jak nie, to dorzucam do naszych, nasze rzeczy piorę w niemieckim Persilu, a Kubusiowe prałam w Lovelli, ale już mi się kończy i następnej już nie kupię. Nic mu się nie dzieje po naszym żelu do prania, moja mama pierze też w Persilu ale austriackim, bo sobie z wakacji przywiozła ![]() Mnie też wypadają włosy, chcę je ciachnąć przy samej skórze najlepiej, koszmar jakiś. Co do naszej nocki - to Kuba wstał o 5.30, czyli już mu było bliżej jak dalej do normalnego wstawania, potem zasnął jeszcze i pospał do 9.30, więc całkiem nieźle. I teraz drzemie. A mój mąż zdał egzamin na prawko dzisiaj!!!!! ![]() ![]() Czy u Was też na śniadanie była SAŁATA???
#3362 |
Zakorzenienie
|
andziot Obiecuje poprawe, nastepnym razem zaserwuje od razu szczegolowym opisem
![]() Dzieki za cierpliwosc i rady ![]() A Zosia? ![]() ![]() antropia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
antropia matko jedyna 9700
![]() ale duzy chlopak wow ![]() ![]() super, ze wszystko okej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzielna dziewczynka ![]() Maciusiu - najlepszego chłopie ![]() antropia łaaaaaaaaaaaaaaał !!!
![]() |
#3365 |
Zadomowienie
|
Andziot jacieee jaka Zosia kochana!! Nie wazne czy dobra strona czy zła, wazne że rajtki na nóżkach
![]() ![]() ![]() ![]() Antropia ![]() ![]() ![]() Mój Antek również mierzy 70 cm.. waży 7700 g - też duży chłopak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Raczkowanie
|
Antropia - ale Ci dzieć urósł, gratulacje
![]() Amarcia - świetny avatar ![]() Lolka - Antoś też niczego sobie chłopak, rosną Niunie rosną ![]()
#3367 |
Wtajemniczenie
|
Antropia
![]() ![]() Andziotku Zosieńka coraz bardziej samodzielna, brawa ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3369 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Pogoda do bani ![]() antropia no nieźle 9700 waga imponująca ![]() ![]() ![]() night najlepsze życzenia dla Maciusia ![]() blueberry ![]() aguś za dermatologa ![]() moria44 z tej listy kojarzę migotkę, od czasu do czasu pisała
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
blueberry dziękujemy
![]()
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3374 |
Raczkowanie
|
aaa zapomniałam dodać że to że tył na przód to nieważne. Mój TŻ ostatnio załozył Ani rajstopy tył na przód i cos mu stópki nie pasowały.. Jak się zaczęłam śmiać to mi wyjaśnił, że "przecież rysunek powinien być z przodu"
![]()
#3375 |
Zakorzenienie
|
a wicie dlaczego Zosia taka samodzielna się robi ?
bo powiedziałam jej, że dzieci jak chcą iść do przedszkola to muszą się same ubierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, za każdym razem jak oglądam reklamę kuchennych rewolucji to się zastanawiam co oni tej Chince zrobili że ona w taką histerię wpadła
![]() ![]()
![]() |
#3377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też chce!!!
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Wtajemniczenie
|
No waga imponująca to faat
![]() andzio ![]() ![]() ![]()
#3379 |
Wtajemniczenie
|
no Antoś też ładnie waży i mierzy
![]() antropia waga twojego synka imponująca ![]() kurde ale mam lenia ![]() spać mi się chce
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3380 |
Wtajemniczenie
|
Dzieczyny a pamiętacie o SAŁACIE ?????????? Zostało 5 dni
![]()
#3381 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas nocka super, chłopcy poszli spać koło 20 o 21.30 karmienie i tak spaliśmy sobie do 6 i pobudka, ale mnie to nie przeszkadza bo i tak codziennie wstaję o 6.30 bo starszy do szkoły. No i usneli pół godziny temu na pierwszą drzemkę. Grazin ja miałam to samo co ty tylko, że u mnie trwało to miesiąc! masakra myśłałam że wyzionę ducha, byłam wiecznie niewyspana głowa mnie od tego bolała, w dzień nawet nie miałam ja się zdrzemnąć bo jak jeden spał to drugi nie, albo jak jeden usypiał to drugi się budził ![]() A z jednym dzieckiem to i w dzień można się zdrzemnąć. Na szczęscie już dawno te nocki minęły i teraz nawet ładnie śpią, choć czasami już po 3 budzą się na jedzenie mimo że jedli o 22-23. Wczoraj na noc dostali mleko z kaszką z 5 zbóż na dobranoc i tak ładnie mi przespali, a wypili po 180ml z tą kaszką. Zakupiłam im też owsiankę, dziś już jedli, oraz kaszkę mannę, ale zastanawiam się jak ją zrobić bo przecież mleka modyfikowanego się nie gotuje a kaszkę tak mimo że błyskawiczna. Nie wiem jak im ją zrobić, odmierzyć sobie ml ugotować na wodzie a potem dosypać mleka ??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Night, wszystkiego Najpiękniejszego dla Twojego SYNECZKA !!
![]() ![]() Dobry dzień mówie Wam ![]() I znów nocka z typu tych "udanych" 7 pobudek Córeczka mi zafundowała ![]() ![]() ![]() MoniaK, za Twoje permanentne niewyspanie medal Ci się należy !! Mój najdłuzszy nieprzerwany sen wynosił 2,5 a potem to już pobudki co 30min - 1,30h Rewelacja po prostu ![]() ![]() I żeby była jasność w dzień wcale dużo nie spała, bo dwa razy po ok 30 min i jedna długa drzemka w ogródku ok 1,5h Nie dawałam na noc ani kaszki ani w dzień słoiczków - tylko UU Enfamil zakupiłam ale stoi.......... ![]() Kochane pragnę Wam donieść, że TYLKO JUTRO tj 27.10.11 jest promocja w Superpharmie Za każde 30zł wydane na inne produkty kupi się 1 paczkę Pampersów Economy+ za 29.99zł !!!! Tak więc jeśli macie do uzupełnienia jakieś produkty, które do nabycia w SP to pędzcie tam szybciorem bo myślę, że super deal. a teraz lecę Was doczytać
#3383 |
Raczkowanie
|
Olliwka - po raz 1, mojemu mężowi zabrali prawko za punkty karne, a ten wariat miał to w nosie i dalej jeździł, aż w końcu przyszedł nakaz podejścia do egzaminu, poszedł i zdał.
Andziot - Mistrz Motywacji ![]() ![]()
#3384 |
Zakorzenienie
|
wstyd się przyznać, ale ja nie wiem o co chodzi
![]() ![]() kasia to korzystaj z okazji i też idź na drzemkę ![]() blueberry wow no to ekstra jak za 1 szym !! ciekawe czy ja kiedykolwiek pójdę jeszcze na egzamin spróbować go zdać a nie ulać:/ a właśnie...kasia łódzka Ty masz już kurs na prawko zrobiony ?
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-10-26 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to myślałam, że tylko moja Maja tyle waży, ale widzę, że Piotruś jeszcze więcej ;p ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
andziotku wiesz co Ci powiem
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-10-26 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mialysmy przyjsc p o6 tygodniach jednak syrop sie skonczyl, a ola sie drapie i ma armagedon na buźce, ktory w ciagu dnia schodzi, ale mimo wszystko, nie chce jej smarowac sterydamiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przyjrzę się ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-26 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
I znowu mam tyle do nadrobienia, że szok ![]() Noc super, tylko przez to, że mi odpadło jedno karmienie, bo byłam na spinnie i Jul jadł z butelki (wciągnął na raz 160ml i rechotał na mój widok jak wróciłam ![]() ![]() ![]() Dobra doczytałam do 108 strony, odpisuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Drugi ząbek już, no no! Gratuluję! I spacerówka widzę nowa ![]() night25 super, że gorączka ustąpiła! Dzielny Maciuś! Co do krzesełka, strasznie nam podoba się Chicco Polly ale ta cena ![]() ![]() amarcia boski avatar ![]() Cytat:
![]() A Jul też zerka na TV z maty ![]() ![]() Lolka1212 u nas też na kupę trzeba czekać ostatnio 4-5 dni. Jednak Julian nie marudzi, nie pręży się, nie widzę by jakoś mu brzuszek dokuczał więc niczego nie robimy. Tylko np. podajemy słoiczek z jabłuszkiem a nie z marchewką. I jest ok ![]() Edziku, Matall gratulujemy słusznej wagi ![]() chyba każda tak ma czasem bo nas tu duuużo i trudno nadążyć
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() czy jest na sali osoba, która może mi wyłączyć ssanie? Od niedzieli ciągle chce mi się jeść, pochłaniam wszystko, w zasadzie żołądek na pełnych obrotach i pewnie ma już tiki nerwowe, bo ciągle nowe żarcie. Organizm szykuje się na zimę i obrasta w tłuszcz ![]() ![]() Hanex dziś grzeczna, więc nie zapeszam ![]() Anula, ![]() ![]() ![]() Gusiu, jeśli podnosi dupinkę, to w takim razie powinnaś cieszyć się z ostatnich chwil, kiedy dziecko jeszcze nie przemieszcza się zbyt intensywnie ![]() Anulinko, ciuszki Hani piorę osobno, ale w tym samym proszku, co inne rzeczy ![]() ![]() ![]() Graża, dosypiaj z zięciem, kiedy będzie spał w dzień ![]() Antropia, nieźle! Ile zjada Piotruś? Ciekawa jestem wagi Hanexa, jutro pediatra, więc się dowiem. Ale też mało nie waży, bo biceps mam pięknie wyrzeźbiony, mimo że mało Ją noszę ![]() Jak nosić dziecko, żeby triceps rzeźbić? ![]() ![]() Dziewczyny, tylko jak porobimy porządki, to znowu ktoś wleci za miesiąc i będzie awantura:P może umieścić info, że mamy nieaktywne będą usuwane? ![]() Naliczyłam ponad 10 osób do usunięcia [wg mnie], są to nieaktywne osoby, albo aktywne kiedyś, mało, kojarzone jak przez mgłę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.