![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Ale żreć jest już pejoratywne. Mnie nie przeszkadza jak ktoś je o ile robi to po cichu, bardziej przeszkadza mi jak ktoś rozmawia albo bawi się telefonem podczas seansu.
#3362 |
Wtajemniczenie
|
a ja się zgadzam z LV. tzn może nie w 100%, ale ja na sean przynoszę wodę, ewentualnie jak jestem głodna wafelek ryżowy czy coś, który staram się zjeść PRZED seansem. jak się idzie bezpośrednio po pracy, coś można zjeść...
ALE. pracowałam w kinie-multipleksie i klienci to w 80% koszmarnie niewychowani ludzie. kłócą się o 20 ziaren popcornu, na seansach opychają się tymi wszystkimi tłustymi i mega niezdrowymi 'przekąskami'. Normą dla pary jest zestaw - dwa popcorny i dwa średnie/duże picia. a kalorii tyle, że szkoda gadać. wszędzie popcorn rozsypują, upychają papierki po kątach, rozlewają te napoje po podłodze i po siedzeniach... pracując w kinie przekonałam się, że większość ludzi, z młodzieniaszkami i rodzinkami na czele to banda prostaków bez kultury. za to celebryci którzy przychodzili nie chrupali, mlaskali, dzwonili, gadali, nie śmiecili... dlatego ja chodzę już, poza nielicznymi wyjątkami których w tym kinie po prostu nie grają do Muranowa. ZERO hołoty, chrupania i innych przejawów psujących seans. niezapomniane przeżycie. w kawiarni w budynku można wypić latte, ale nie uświadczysz tam festynu obecnego w multipleksach. na Avengersów wybrałam się do Multikina i koło mnie siedziała grupa długowłosych metali-nerdów, którzy na te niecałe 2 godziny przynieśli ze sobą po 2 litry coli i 1/2 duże paczki chipsów na łebka. do tego byli tak głośni i prymitywni, że na sali co rusz zwracano im uwagę, psuli przyjemność... okropne. no ale kino-multipleks to właśnie prosta, niewymagająca głębszego myślenia rozrywka dla mas. ważne, żeby kupić sobie popcorn, który gotowy przyjeżdza już w workach, i tylko się odgrzewa, zapić coca-colą i zostawić po sobie syf ![]() ![]() ![]() do restauracji nie każdy pójdzie, bo nie każdego na to stać. ale na bilet i popcorn warty 1/5 swojej ceny przy okazji zakupów to już łatwiej...
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-05-23 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2012-05-23 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, widocznie cierpisz na nadwrażliwość słuchową, jeśli tak bardzo Ci przeszkadza nawet najcichsze jedzenie z możliwych, to sugerowałabym pozostanie w domu. Woda też "hałasuje". Jak ktoś kichnie to też Ci to aż tak bardzo przeszkadza w skupieniu się na filmie? Może to nie inni są problemem tylko Ty.
#3366 |
Zakorzenienie
|
Ktoś tu jakiś czas temu "rzucał się" o rozwalanie wątku wiadomościami, które nikogo nie interesują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Popieram, też mnie strasznie wkurza to chrupanie dookoła w trakcie seansu.
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo wrażliwe jesteście dziewczyny. mnie tam zwisa, co ktoś sobie obok mnie je podczas seansu. nawet tego nie słyszę. powiem Wam jeszcze coś. ja bez jedzenia owszem, wytrzymałabym te 100min, ale gwarantuję Wam, że po 60min zaczęłoby mi tak głośno jeździć w brzuchu, że same poszłybyście do sklepu i kupiłybyście mi tego batona. tak już mam, nie wiem czemu. więc serio wolę szelestnąć batonem, otwierając go, czy jakąś inną wodą, niż narażać całą salę kinową na koncert moich kiszek i nażreć się przy okazji wstydu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Co do kina to zauważam modę na dwie skrajności: asceta (nic nie je, nie mówi, tylko upomina) lub dusza towarzystwa, śmieje, beka, gada głośno.
Obie są denerwujące, sama pije podczas seansów, czasem jem orzechy, bo lubię, takie czasy, przeszkadza ci to chodź na filmy pod koniec ich emitowania - przysięgam 80% puste sale, więc będzie wam lżej. Czasem się śmieje w nieodpowiednich momentach: śmiałam się na Sali samobójców, bo aktor robił minę srającego kota i chichotałam, wydarła jakaś laseczka, że im przeszkadzam, no moim zdaniem chichot jest mniej inwazyjny niż krzyk, ale tooo nie ważne, bo NIE UMIEM SIĘ ZACHOWAĆ. Albo oooo, ojciec wziął syna na X-menów i jak to 11 letni syn, dwa trzy razy zaśmiał się w momencie, w którym dorośli się nie śmieją - też się znalazł asceta, który w milczeniu i ciszy przeżywa film -.-''' Nie mówię, że jak oglądam film - to ja tam nie lubię słuchać komentarzy nikogo, więc bez przesady w drugą stronę. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Kto lubi ciszę podczas oglądania polecam teatr (mało trędi, ale jakoś to znieść można) |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
maszyna, nie człowiek
|
Ojej, widzę, że rozmowa o braku kultury w kinach. Mnie mlaskanie i siorbanie też irytuje, nawet poza kinem
![]() ![]() ![]() Oj, do teatru bym poszła chętnie ![]()
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszy był kiedyś jeden facet. Stałam z koszykiem przy wyjściu, do tego koszyka widzowie wrzucają okulary 3D po seansie. A ten mi ni z tego ni z owego wrzuca swoje śmieci ![]() "Bo ja myślałem, że Pani tu śmieci zbiera he he he" ![]()
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
rozumiem że popełniam ogromne faux pas jedząc jogurt w szkole, jabłko w autobusie, paczkę chipsów do piwa w plenerze (ok, to może razić bardziej konserwatywnych
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
jeśli ktoś nie mlaska głośno i nie szeleści co chwilę to w ogóle mi to nie przeszkadza, dlatego nie nazwałabym wszystkich jedzących/pijących coś w kinie "żrącymi"
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit: Odnośnie teatru dziwi mnie, że teraz normą jest przychodzenie na spektakl w podartych dżinsach, itp. Może to ja tu jestem jakąś konserwą, ale zawsze mi się wydawało, że do teatru trzeba się ubrać trochę bardziej elegancko ![]() Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2012-05-23 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
maszyna, nie człowiek
|
To teraz tak się chodzi do teatru
![]() ![]()
![]() |
#3376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
maszyna, nie człowiek
|
Mówię o krakowskiej Bagateli chociażby
![]()
#3378 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
A ja takiego hita widziałam, że omal się nie przewróciłam. Siedzę sobie spokojnie przy stoliku w Galerii Bałtyckiej w Gańsku i nagle moim oczom ukazuje się taki widok:
Zgrabna, wysoka, szczupła dziewczyna w półprzezroczystej, kimonowej bluzce ledwo za biust, cały brzuch golusieńki, do tego jeansowe szorty. Myślę sobie: no ładny ma brzuch, niech pokazuje. Wtedy panienka się odwróciła tyłem i mnie zamurowało. Spodenki miała chyba własnoręcznie tak skrócone, żeby przypominały krojem majtki - bokserki. Pupę miała super zgrabną, ale...Niemal całą na wierzchu. Coś w tym stylu; http://28.media.tumblr.com/tumblr_l9...rkg4o1_500.jpg, tyle że z przodu były trochę wyższe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ciekawy ten Wasz watek ![]() ![]() Rozwalilo mnie kiedys (i niestety mam ten obraz dalej w glowie) cos takiego : w pracy biurowej, gdzie nie bylo sztywnego dress codu ale jednak wypadalo wygladac przyzwoicie, pracowalam z dziewczyna, ktora byla dosc przy kosci (gruba, niestety, naprawde nie byla szczupla) i uwielbiala legginsy. Przyszla do pracy niejeden raz w takich bawelnianych legginsach, oczywiscie dosc krotkiej gorze, nie dosc ze miala na czym siedziec i udka niczego sobie, to - co najgorsze- miala spory celulit ktory przeswitywal jej przez te obcisle legginsy - tworzyl jej taki wzorek z tylu na nogach , takie dziurki :O Wstyd by mi bylo tak sie przed wlasnym facetem pokazac, co dopiero do pracy pomykac...groza.
#3381 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
http://szafa.pl/c10420099-3.html
Idealna długość na 100dniówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Life is a drink ...
|
Opalenizna ponoć 'wyszczupla' sylwetkę ...
Niestety kolor biały robi to samo ale w druga strone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Raczkowanie
|
L_V: Bardzo mi przykro, że tak na mnie naskoczyłaś. Wizaż faktycznie jest bardzo mało przyjaznym miejscem... To, że kupiliśmy jedzenie do kina to nasza sprawa - nie zostawiliśmy po sobie żadnych okruszków i śmieci, bo ja wszystko skrzętnie zgarniam do torby i wyrzucam tam gdzie jest na to miejsce. O żadnym siorbaniu czy mlaskaniu też nie było mowy. Bardzo fajnie, że lubisz o tak zwanym "suchym pysku" cieszyć się filmem, ale uważam że wrażeniom wizualnym równie dobrze mogą towarzyszyć wrażenia smakowe, które chociaż troszeczkę podnoszą zadowolenie z filmu.
Co do tego wstępu, jak kogoś tak bardzo to razi, chętnie skasuję. EDIT: Skasowane, cóż - faktycznie lepiej żebyście nie wiedziały o moim życiu prywatnym bo zaraz wychodzę na świnię. Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-05-23 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o dzisiejszej "aferze" fashionelka vs schaffashoes ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zadomowienie
|
A o co poszło?
![]()
#3387 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Zaczęła się w ten sam sposób co jej afera z inną blogerką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
po prostu Em :)
|
Firma strzeliła sobie w stopę, ot co.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.