|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() Jak dla mnie próbka tego balsamu jest super, używam jej na twarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miłego dnia ![]() ![]() wow, jak miło. Fajnie, że się chłop stara Cytat:
A ja wróciłam ze spaceru, ledwo co, brzuch mi w połowie drogi powrotnej stwardniał, boli mnie coś po lewej stronie, ledwie doszłam. A w dodatku moja kondycja ![]()
![]() |
#3363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A.... i ja jeszcze ograniczylam sol, ale ja ją uwielbialam wiec musialam to wreszcie zrobic ![]() ![]() ![]() Matko!!! jak mi sie chce kremówki albo napoleonki!! nie wiem czy jakas roznica jest ale czegos takiego mi sie chce! albo karpatkeeee jezzzzuuuuu ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
justa - wiesz, ja tam na rozciągliwość swojego ciała nie narzekam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3368 |
Zadomowienie
|
Pół dnia prałam i prasowałam
![]() Dobrze, że wpadła przyjaciółka to mi pomogła i prasowałyśmy na zmianę ![]() Aktualnie zaś piorę matę i zabawki dla niuni. A dwie suszarki zajęte i jutro ciąg dalszy prasowania. Ale na szczęście coraz bliżej końca ![]() Męża uraczyłam fasolką po bretońsku i pojechał po Kubusia do dziadka, a o 17 koleżanka przywiezie do nas swojego syna i będę mieć dwóch sześciolatków pod opieką. Męczący dzień i jeszcze zgaga wrr ![]() ![]() DeKajka kochanie co z Tobą, odezwij się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zmieniam w końcu lekarza bo po ostatniej wizycie juz wymiękłam jak mi powiedział, że zaniedbał badania... teraz będę chodziła do ordynatora w szpitalu w którym będę rodzić.. mam nadzieję, że w końcu ktoś się mną zajmie... eh.. ale najlepsze jest to że wizyta już za 2 tygodnie we wtorek i mam nadzieję że pooglądam sobie Nikosia chociaż na chilkę
![]()
#3370 |
Zakorzenienie
|
ok dzięki kochane za rady
![]() ![]() buziaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak bym zjadła taką fasolkę ![]()
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po usg. Jakoś tak niepewnie się czuję.
Niby wszystko ok, ale 2 niepokojące rzeczy są - po pierwsze wyszło, że mały jest aż o 2 tygodnie młodszy niż wynika to z OM. Lekarz pokazywał mi na siatce centylowej, to niby nie jest jeszcze ZA mały, ale na granicy... Największa różnica jest jeśli chodzi o obwód brzuszka. I druga sprawa właśnie z brzuszkiem związana. W jamie brzusznej jest jakiś niewielki obszar, który może odpowiadać powiększonemu pęcherzykowi żółciowemu lub czemuś tam innemu powodującemu niedrożność jelit albo dwunastnicy. Lekarz powiedział, żeby na razie się nie martwić, bo to może zniknąć do następnego usg. Ale łatwo powiedzieć ![]() Poza tym, serduszko i pozostałe narządy ok. Waży ok.1260g. No i chłopiec pozostał chłopcem ![]()
#3373 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to ta pogoda czy lenistwo, leżę i oglądam Tv właśnie Porodówka sie skończyła teraz będzie Mistrzyni Makijażu uwielbiam Hanię oglądać...
#3374 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Ja to sama z siebie się śmieje jak wstaje z łóżka a zajmuje mi to teraz trochę czasu tym bardziej że rwa kulszowa nie odpuszcza.
![]() |
#3376 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaz tej Hani calego programu nie ogladalam, moze sprawdze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3378 |
Zadomowienie
|
happy_eve musisz się zdać na słowa lekarza kochana i nie martwić na zapas - trzymam gorąco kciuki żeby na następnej wizycie (a kiedy masz?) wszystko się wyrównało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gusiak,Imortal ![]() aerien podziwiam Twoj zapal, ja rozstawilam deske i postawilam zelazko i sie polozylam ![]() ![]() ![]() martwie sie o swoja suczke,bo zjadla dwa wielgachne korpusy, ktore zostawilam na szafce w celu oskubania jej i poszlam do sklepu z tesciowa. Jak wrocilysmy,to sladu nie bylo. Nigdy na szafke nie wlazla,ale po stolach chodzila,wiec co to dla niej. Kurde nie pomyslalam,zeby to schowac ![]() ![]()
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
Happy eve, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do następnej wizyty. Trzymam kciuki żeby tak było
![]() Peperonik, ale masz psa łakomczucha ![]() ![]() DeKAjka, mam nadzieję, że się odezwiesz niebawem, bo się martwimy
#3382 |
Zadomowienie
|
witam ponownie . ale się rozpisałyście . Ja troche lepiej się czuje jak położyłam się po 10wstałam około 14. czuje się padnięta. Mam do was pytanie co do miesięcy i tygodni brzuszka. ja mam termin na 31 grudnia. z moich i obliczeń lekarza jestem w 25 tygodniu,czyli 40 tydzień zaczyna sie od25 grudnia, według suwaczka planowany termin wypada za 3 miesiące i 19 dni. Według kalendarza na pampers.pl kończy mi się 6 miesiąc a od przyszłego tygodnia zaczyna mi się 3 trymetr. Czy któraś mogłaby mi to wytłumaczyć jak to z tym jest ? ja sie pogubiłam
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ona przytyla prawie tyle co wazyla jak ja adoptowalismy,ale wtedy ledwo chodzila z zaglodzenia, moze dlatego taka nienajedzona jest, przez swoje przejscia.
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale. Są jakieś wiadomości od DeKajki ??
![]() |
#3385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. czyli jestes w polowie 6 miesiaca DeKajka widze Cie w przegladajacych, odezwij sie do nas ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63021.png moje serduszko ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20121020560417.html tak kochanie ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711230726.png czy tak? ![]() Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-12 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy pies jest łakomy i nie znam umiaru
![]() |
#3387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Rozbić tłuczkiem do mięsa liść z kapusty, przyłożyć do kostki i zawinąć bandażem 2. Podgrzać kefir. Jak się zrobi taki jakby serek to nałożyć na gazę i zawinąć na kostkę bandażem 3. Podgrzać pół szklanki piwa z 2 łyżkami siemienia lnianego i to przyłożyć do kostki 4. Położyć się z nogami uniesionymi powyżej poziomu serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Witam się z Wami w 28tc czyli 7 miesiącu ![]() ![]() Później Was nadrobię bo za chwilkę jedziemy po łóżeczko i materacyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.