|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Mój maz chciał 3 ciasta piec
ale upiekł 1 bo ja tez jedno zrobiłam. A i tak było za duzo bo wielkie blachy. Nie zrobiłam sałatki warzywnej tylko
|
|
|
|
#3362 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Coś mi się zepsuło w 2 ciąży. Nagle jakby straciłam smak
![]() Ja od kompotu zaczynam
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kompot był. Bardzo lubię
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Ma ktoś jonizator w domu, albo jakieś opinie od znajomych, rodziny? ostatnio przymierzam się do jonizatora powietrza, chciałabym też do wody, ale hamuje mnie plastik.
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
O! a u mnie była kutia! Pierwszy raz robiłam, bo nie było w mojej rodzinie takiej tradycji, ale u męża już tak. W wersji orkiszowej. Była smaczna, choć dla mnie za ciężki kaliber i całe szczęście mój mąż dał radę prawie wszystko zjeść sam ![]() Za to kluski z makiem to dla mnie żadna potrawa, teściowa robi i u męża w domu to muszą być kluski. Jakoś nie mogę się przekonać... Ja bym chciała trochę bardziej zadbać o dietę, ale jakoś trudno mi się zebrać, nie mam motywacji
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam 3kg do przodu. Nie po świętach, bo te przeleżałam, ale później nadrobiłam: pizza, upiekłam 2 blachy ciasta i brak ruchu
W tym tygodniu wróciłam do treningów i jest masakra. Trener płakał jak stawałam na wagę
|
#3367 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86352435]Mój maz chciał 3 ciasta piec
ale upiekł 1 bo ja tez jedno zrobiłam. A i tak było za duzo bo wielkie blachy. Nie zrobiłam sałatki warzywnej tylko [/QUOTE]U mnie też były dwa ciasta i sałatka warzywna, tylko oczywiście nie wszystko sama robiłam, bo u mnie przy stole nie ma tej tradycji 12 dań, tylko jak sie spotykamy z rodziną, to każdy coś przynosi i wtedy jest nawet więcej niż 12, o ale kilkanaście głów do wykarmienia.Cytat:
Nigdy nie jadłam klusek z makiem.Cytat:
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2019-01-11 o 10:55 |
||
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
A swoją drogą, skoro już o jedzeniu i dietach, to macie jakieś godne polecenia stronki z przepisami zdrowymi? Nie za bardzo znam takie, bo raczej korzystam tylko z kwestii smaku. A szukam inspiracji, bo brakuje mi ostatnio pomysłów na obiady, zwłaszcza że mój miesożerny mąż stwierdził ostatnio, że chce jeść mniej mięsa.
Gorzej, że córka najchętniej by jadła kotleciki i kurczaczki. A najlepiej nugetsy. Chyba taki wiek... |
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli szukasz wege przepisów to zdecydowanie: http://www.jadlonomia.com/ Z książek polecam "Warzywo".
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
A znacie jakieś fajne strony z przepisami bezglutenowymi i bez nabiału?
|
#3372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog misamocy, świetny jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam pierwszy raz na wigilię rybę po grecku, zdrową, bez smażenia w panierce i w warzywach duszoną, okazała się hitem. Także myślę, że aby zdrowiej jeść trzeba po prostu kreatywności i wszystkim by smakowało nawet to co zdrowe.
|
|
|
|
#3374 |
|
Konto usunięte
|
Korah u mnie w domu to maz gotuje na święta
Ja gotuje tylko kapustę, bigos, krokiety, rybę po grecku. Reszta dan maz nie ma 12 potraw Na 1 dzien świat mamy indyka, na drugi cos innego. Nie gotujemy duzo aby moc sobie pogotować ![]()
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86355480]Korah u mnie w domu to maz gotuje na święta
Ja gotuje tylko kapustę, bigos, krokiety, rybę po grecku. Reszta dan maz nie ma 12 potraw Na 1 dzien świat mamy indyka, na drugi cos innego. Nie gotujemy duzo aby moc sobie pogotować ![]() [/QUOTE]Tylko Dla mnie to jest ilość jedzenia nie do przejedzenia. Chociaż pewnie zależy na ile osób. Zaplanowałam na 2 osoby tylko dwa dania na święta i z nich zrobiłam tylko jedno, bo kaczka mi się niestety zepsuła. A tak to jedliśmy głównie słodycze, trochę pieczywa, którego normalnie nie tykam i w zasadzie tym się tak zapchałam, że nie byłam w stanie zjeść normalnej porcji obiadu. Z domu rodzinnego też pamiętam, że masę jedzenia było do wywalenia po świętach, bo było nas tylko troje, ale zwyczaje z czasów, kiedy rodziny były 10-osobowe, nie wiem, jakieś durne, bezrefleksyjne przywiązanie do tradycji. Z tym, że w moim domu rodzinnym były zwierzęta np kury, którym się dawało to, czego nie daliśmy rady przejeść. Jak dorosłam, to sobie obiecałam, że nie będę nigdy popadać w ten bezmyślny, świąteczny szał gotowania jak dla pułku wojska i pucowania na wysoki połysk, zwłaszcza że święta nie mają dla mnie wymiaru religijnego. Jak do tej pory się to udawało, ale w tym roku jakieś zaćmienie mnie dopadło. No i po raz kolejny widzę, jak słodycze i mączne potrawy rozregulowują mi zwykle normalnie funkcjonujące trawienie. |
|
|
|
#3376 |
|
Konto usunięte
|
Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Dla 4 dorosłych i 2 dzieci.
Z tym, ze ja nie robiłam tego duzo. Bo ryby 6 kawałków było. Bigos Ok 1kg juz z kiełbasa, mięsem, śliwkami. Tyle samo kapusty. Fakt robiłam sporo więcej ale mroziłam Maz robił zupę grzybowa, indyka, podbrzusze, schab ze śliwka, pieczone ziemniaczki itd. Każdego dnia było co innego do zjedzenia. Ja robiłam tylko potrawy na wigilie bez zupy Tez kiedyś duzo sie wyrzucało a teraz nic. Fakt robimy sporo dan ale w takiej ilości na raz. A nie, ze człowiek nagotuje tonę i wciska na sile. Padam na twarz muszę sie kiedyś wyspać ![]()
Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2019-01-11 o 18:54 |
|
|
|
#3377 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj przepyszne ciasto orzechowo Kokosowe z przepisu moj-kawalek-podlogi. Z tego co widzę to fajne i proste przepisy są na tym blogu i takie normalne, nie z nie wiadomo czego, jak niektóre te wegańskie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciasto orzechowo kokosowe brzmi pysznie
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Mon Cherry, u mnie też się nic nie może zmarnować, krew mnie zalewa na samą myśl o marnotrawstwie jedzenia, też mrożę, nawet chleb mrożę. Generalnie to ja na co dzień tak gotuję, że robię dużą ilość, żeby część zjeść od razu, a część zamrozić na później lub ewentualnie zawekować, żeby mieć mniej roboty w kuchni po prostu. Jak tylko mam miejsce w zamrażarce, to je zapełniam zapasem np. wczoraj flaczków nagotowałam i 6 wiaderek takich po serze na sernik zamroziłam.
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Co do oczyszczania buzi 2,5 letniego dziecka? Ma przesuszoną, pomimo że myje samą wodą, a używam kremu na mróz bezwodnego, opartego na olejach.
|
#3382 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3383 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2019-01-25 o 11:12 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Jakąś konkretną firmę?
|
|
#3387 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dziewczyny, któraś używa minerałów teraz?
Zaglądałem na podforum mineralne, ale tam jakiś pusto i głucho
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwalę się, że moja córka skończyła wczoraj 7 lat. Nie mogę się nadziwić jak ten czas leci! ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3389 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
(nie wiem jak Ty, ale ja zawsze uważałam, że urodziny moich dzieci to także moje święto ![]() Oj leci czas, leci.... Moja mała córeczka za miesiąc skończy 15 o synu już nie wspomnę Napisz proszę co tam słychać w minerałami teraz, co jest na topie - ja już z pięć lat temu wypadłam z obiegu.... Zamówiłam Milenie pierwsze z brzegu próbki (padło na Earthnicity) i o dziwo są dobrze dopasowane; chyba się zdecyduję na zestaw startowy z pędzlem ale nie wiem co pod te minerały? Oni mają taki krem/bazę w ofercie nad którym się mocno waham.... Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2019-01-26 o 08:55 |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam akurat Alantan plus maść i mu posmarowałam buzie. Mi się wydaje, może się mylę, ale ten krem Weleda jest lepszy dla dziecka, co jeszcze w wózku siedzi i np nie rzuci się na śnieg twarzą. Zresztą Welede mieliśmy chyba jak syn miał rok nie cały i się sprawdzał ten krem. Dlatego byłam zdziwiona tym, co się stało. Dziwi mnie że to pisze, ale już Nivea ochronny dla dzieci jest lepszy.
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2019-01-26 o 09:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

ale upiekł 1 bo ja tez jedno zrobiłam. A i tak było za duzo 

Kocham jeść, gotować, piec. 

W tym tygodniu wróciłam do treningów i jest masakra. Trener płakał jak stawałam na wagę