|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
szok zaraz minie u mnie w rodzinie byly znowu same dziewczyny, u tzta zas chlopcy Jak tesciowie sie dowiedzieli, ze bedzie dziewczynka to oszaleli ze szczescia ![]() Cytat:
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Ja również jestem za wpisaniem na I str notatek naszej pilnej uczennicy kate1623, chętne to tego powróce bliżej porodu
![]() a wogole to przyjechałam do pracy, chcę zamknąć auto a tu klops, baterię mi padły w pilocie i stoi otwarty pod oknem Ale aż dziwne, że nie da się go zamknać z kluczyka
|
|
|
|
#3363 |
|
Moderator
|
A to jeszcze raz gratuluje - a co!
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Zawsze starałam się aby utrzymać idealną (wg mnie) figurę. Bywaj czasem momenty, że łezka mi się w oku zakręci jak widzę, że to tracę. Ale po chwili się opamiętuję, że to dla dzidzi i że po ciąży szybko się ogarnę i wrócę do stanu sprzed. Wiem że to chore
|
|
#3365 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia Napisz potem co Wam wpadło w oko ![]() Cytat:
więc teraz jednym słowem jakie by nie były będę zachwycona A za wytrwałość TZa U mnie jakoś Ulka najczęściej daje znać jak leżę na boczku lub zgniatam ją siedząc i opierając łokcie na kolanach (staram się tego nie robić ofkors) więc cieżko, żeby mój poczuł..Cytat:
Na ile procent to prawdopodobieństwo? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciężki dzien dzisiaj przede mną... Nerwy i bieganina. :kwany: zobaczymy. Wam życzę miłego dnia
|
||||||
|
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że tak piszesz bo to dla mnie najszczersza rekomendacja
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Ela87, niestety to choroba takie obsesyjne dbanie o linie w ciazy
, kazdy tyje inaczej, jak sie czlowiek nie obzera, tylko zdrowo odzywia, to chyba nie mozna miec zastrzezen do siebie, tylko do takiej natury.Dodam, ze to sie nie konczy na ciazy. Miewamy pacjentki, ktore kontynuuja ot zaraz po porodzie, a pozniej mdleja. Nic dziwnego, jak zjadla jednego tosta i wypila 4 litry wody przez caly dzien, oczywiscie karmiac piersia. (Tylko wpsomne, ze dieta matek karmiacych istnieje tylko w Polsce i naprawde nie wiem, jak mozna normalnie funkcjonowac na takiej diecie i dochodzic do siebie niejedzac prawie niczego, a nie uwierze, ze wszystkie dzieci tych matek maja kolki I te non stop gadanie o figurze i odchudzaniu przy dzieciach. Potem slysze od 2-3 latek, ze sa grube i musza sie odchudzac , no i oczywiscie sa pilnowane od malego, aby nie zjadaly za duzo i wszystko bylo megazdrowe. Zdrowe ok, tylko czasami to juz jest takie ekstremalne racjonowanie zywnosci i odbieranie np talerza dziecku, bo za duzo zje i byc moze zwymiotuje, jak to zrobila moja znajoma swojej corce. Bardzo przykro mi sie zrobilo, bo wg mnie ta dziewczynka za duzo nie zjadla i byl to lekki, zdrowy posilek. Cytat:
![]() co to za glupie pitolenie do kobiety w ciazy , szczegolnie, ze wplywu na to nie mialas i nie masz zadnego
|
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze nie wiem dokładnie co wolno a czego nie bo się jeszcze tym nie interesowałam ale jak patrzę na swoje koleżanki, które urodziły faktycznie same zakazy żywieniowe...
|
|
#3369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 6 m-cu ciązy
Cytat:
po jakimś czasie będziesz sama dziecko podrzucać na ręce kogoś innego aby odpocząć od tego słodkiego ciężaru. Co nie zmienia faktu, że na początku to naturalne, że nikogo się nie chce do maleństwa dopuścić![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pojutrze zaczniesz 6 m-c od 22t1d meluzyna gratuluję córeczki ![]() Wczoraj przysłali kombinezonik jest super No i tak się nakręciłam na ciuszki, że wylicytowałam 30 szt. ubranek dla chłopca w korzystnej cenie, a dziś sobie myślę co będzie jak urodzi się dziewczynka ech jeszcze mi zaginął post Eli Owszem ciągłe noszenie dziecka np. kiedy śpi, albo nie domaga się kontaktu to gruba przesada i tak tez nie zamierzam robić. Zgadzam się, że wszędzie potrzebny jest umiar Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-10-25 o 10:15 |
|||
|
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3371 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Co do obserwowania czy nie dzieje się coś złego. To ważne!Dziewczyny obserwujcie czy Wam nie wyciekają wody płodowe! Moga się tylko delikatnie sączyć. W kółko ostatnio o tym słyszę. Na szkole rodzenia usłyszałam nawet historię o dziewczynie która zbagatelizowała takie nagle duże upławy i dopiero po 2tygodniach poszła do gina i niestety dziecko już nie żyło (a był to jakiś 35tc). Także obserwujcie każdą zmianę !!! No właśnie wydał nam się najlepszy z tych co obejrzeliśmy. Znaczy mężowi podobał się jeszcze S.oliver , ale kosztuje koło 4tys więc używany też pewnie kupe kasy ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
Teqiba może wrzucisz w 3 posta te notatki? Co Ty na to? |
|||||
|
|
|
#3372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
estera85 gratuluję chłopca
![]() Cytat:
kate1623 super że się poświęciłaś dla nas ![]() Cytat:
żeby sie już ujawnił w 100%Ja wczoraj widziałam swoją siostrę która była cięższa ode mnie o kilka kg a teraz jest taka szczupła w porównaniu do mnie że mi się tak przykro zrobiło... ja też przeżywam utratę swojego kształtu ale to przecież ta dzidzia tak na nas działa a ciąża przecież nie jest niewidoczna ![]() Cytat:
super że już czuje...Cytat:
meluzyna87 ![]() Cytat:
![]() a ja się zastanawiam: oponki czy faworki
|
|||||
|
|
|
#3373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję Cytat:
![]() co do cen badań 3d - Częstochowa 350 zł powiedzcie mi, czy ruchy maluszka, te pierwsze, takie bąbelkowanie/motylki czuje się w całym brzuchu czy w jakimś jednym konkretnym miejscu? Bo miałam tak wczoraj wieczorem, kiedy położyłam się spać, że takie motyle latały mi po całym brzuchu i nie wiem czy to to? ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- ale robisz chęć ![]() jeszcze wam dam zdjęcie z przymierzalni wczoraj dom, jak u wielu z was, mam raczej mało reprezentatywny
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-10-25 o 10:33 |
|||
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
bąbelki raczej w dole brzucha
i fajny ma dzidzia ten domek ![]() a nawet nie wiesz jaką mam na nie ochotę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-25 o 10:42 |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
mi wędrowało z jednej do drugiej strony, i nie było to u mnie szybko, tylko tak powoli najpierw w jednej, później czuje że coś się dzieje - nie wiadomo co (a to się dzidzia przemieszczała) - a następnie z drugiej strony
Mam nadzieję że rozumiesz
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadal nie wiem czy to moje to też może być to czy jakiś motyl mi wpadł
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że jeśli nie miałaś wtedy wzdęć ani nic z tych rzeczy to mógł to być taki mały motylek który sobie wleciał przez dziurkę
a jak Ci się powtórzą to już na bank to będzie ten właśnie motylek :p ja pierwsze ruchy czułam typowo jako łaskotki i nie dało sie ich z niczym pomylić, jak później przeszłam na etap bąbelków to już mi było ciężej wyczuć
|
|
|
|
#3380 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie ![]() Jak tylko bede przy kompie rzecz jasna
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Raczkowanie
|
estera85 Gratuluje synka!
Cytat:
![]() Koziemleko ja jutro zaczynam 6 miesiąc więc ty chyba pojutrze. Ale sie dzisiaj wystraszyłam. Bolał mnie rano brzuch, takie straszne kłucia w dole. Ledwo zawiozłam córke do szkoły. Przyjechałam wziełam nospę i sie połozyłam. Na szczeście przeszło. Nigdy mnie jeszcze tak brzuch w ciazy nie bolał. Wizyte mam w poniedziałek wiec zapytam co to było ale pewnie sie macica rozciaga. Mały na szczescie intensywnie kopie więc pewnie jest ok. Wczoraj napisałam sobie liste wyprawkowa dla mnie i maleństwa i po podliczeniu wyszło mi tylko 500 zł Pokaze Wam ubranko jakie zrobiłam do Chrztu dla naszego szkraba. Brakuje jeszcze bucików bo sa w trakcie robienia no i guziczki musze przyszyć do sweterka. do chrztu.jpg
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucę wam takiego rozczulacza
"Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!" kicia a to szydełkowe cuda?? Bo ładniutkie strasznie mi się podoba ten moment jak jest coś w stylu ażurka na dole sweterka
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-25 o 11:16 |
|
|
|
#3383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wzór jest ażurowy i tez mi sie podoba ![]() Uwielbiam dziergać i mam w planach jeszcze swtereki, czapeczki i buciki dla synusia.
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Po śniadanku już (jajecznicaNAdrobiłam Was i miałam nawet poodpisywac ale teraz nie wiem co Gratuluję oczywiści każdej z osobna i podziwiam za ogarnięcie wszystkiego Ja ejstem w ciemnej....... Nie mam nic dla dzidziusia nie potrafię nic zrobić (w życiu nei trzymałam takiego maleństwa na rękach nawett ) Ale mam nadzieję, że jak będę musieć to nauczę się wszystkiego. Do SR nie będę chodzić-musiałabym dojeżdzać ok km a jakoś mie się nie chce.. No nic..Miłego dzionka mamuśki Idę pichcić obiad. (kotlety z dorsza z sosem koperkowym
|
|
|
|
#3385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ubranko słodkie Cytat:
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() Cytat:
ubranko karolcia za fajny brzuszek
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ubranko podejrze pozniej na komputerze ale na pewno jest sliczne Fajnie ze wyprawka tak tanio wyjdzie ![]() ![]() Cytat:
Ja pomimo ze po pewnym czasie juz czulam codziennie to dopiero po tygodniu uwierzylam ze to to
|
||
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie. Niestety jakas awaria jest na tp i nie mam neta, a na telefonie jakos tak zle sie cytuje.
meluzyna gratuluje corki, niech bedzie corka na zlosc kolezance :-P co do figury ciazowej i po to czesto ogladam sobie zdjecia kobiet przed i po i to jakos mnie buduje ale ja nie moge sie doczekac az znowu zaczne cwiczyc a dieta u mnie to 2400 kalorii i zdrowe odzywianie, wiec nie ma zle ![]() jak cos mi sie wspomni to jeszcze dopisze :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

Cieszę się, że dziecko zdrowe i ciąża rozwija sie dobrze, ale jakiegoś szoku chwilowego dostałam

klask i:

, szczegolnie, ze wplywu na to nie mialas i nie masz zadnego

żeby sie już ujawnił w 100%