Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 08:31   #3361
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
tak teQiba proszę wpisz
a to skomplikowana historia trochę, kiedyś może opowiem ale powiedziała że jej życie straci sens jak będzie u mnie dziewczynka
Ale wiecie co dziewczyny, w sumie to i ja bardziej jakoś na chłopca sie nastawiałam, bo u mnie w rodzinie sami chłopcy się rodzą i jak mi lekarz powiedział że PRAWDOPODOBNIE dziewczynka to aż mi sie gorąco zrobiło, normalnie czułam że rumieńcy dostałam Cieszę się, że dziecko zdrowe i ciąża rozwija sie dobrze, ale jakiegoś szoku chwilowego dostałam To może pora zacząć szukać imienia dla tej mojej dziewuszki

szok zaraz minie

u mnie w rodzinie byly znowu same dziewczyny, u tzta zas chlopcy Jak tesciowie sie dowiedzieli, ze bedzie dziewczynka to oszaleli ze szczescia

Cytat:
No koniecznie, prosze mnie tutaj biegusiem gratulowa
z góry serdeczne
no wiec najjjjserdeczniejsze gratulacje

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:40   #3362
meluzyna87
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Ja również jestem za wpisaniem na I str notatek naszej pilnej uczennicy kate1623, chętne to tego powróce bliżej porodu

a wogole to przyjechałam do pracy, chcę zamknąć auto a tu klops, baterię mi padły w pilocie i stoi otwarty pod oknem Ale aż dziwne, że nie da się go zamknać z kluczyka
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:43   #3363
teQiba
Moderator

A to jeszcze raz gratuluje - a co!
Stary 2013-10-25, 08:47   #3364
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
z góry serdeczne
No to biegusiem gratuluję klask i:
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Albo zainteresują się sobą nawzajem

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja napiszę szczerze, że wkurzam się jak szybko tyję, nie podobam się sobie i w ogóle, ale jestem w ciąży i cokolwiek bym nie robiła to i tak będe tyła i jestem tego świadoma, a dla dziecka jestem w stanie poświęcić moje ciało. Wiem, że to choroba, ale nie potrafię tego zrozumieć
Doskonale Cię rozumiem Zawsze starałam się aby utrzymać idealną (wg mnie) figurę. Bywaj czasem momenty, że łezka mi się w oku zakręci jak widzę, że to tracę. Ale po chwili się opamiętuję, że to dla dzidzi i że po ciąży szybko się ogarnę i wrócę do stanu sprzed. Wiem że to chore

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:54   #3365
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No właśnie tu strasznie skromnie my mamy lepsze listy wyprawkowe. Za to więcej mówiła o zaletach porodu rodzinnego. Ciekawy przykład powiedziała do wyprawki na który bym nie wpadła , że odzież na wyjście dla siebie i maluszka naszykować i zostawić mężowi w domu do przywiezienia .Mniej w torbie

Dużo notatek robiłam o pielęgnacji maluszka napiszę Wam poniżej kilka, trochę chaotycznie wybaczcie, ale ja robię zawsze notatki w postaci podpunktów i haseł postaram się to ładnie opisać
Ej, o większości punktów nie mialam pojęcia albo myślałam zupełnie inaczej... Ale przekopiowałam sobie tę listę Dzięki wielkie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dobranoc, ja też już spadam bo jutro wyruszamy z mężem na poszukiwanie wózka
Ja chcę w przyszłym tygodniu, ale nie wiem czy mąż będzie mógł pozwolić sobie na pół dnia wolnego Powodzenia Napisz potem co Wam wpadło w oko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Apropo wieczornych rozmow tatusia to moj TZ wczoraj cierpliwie reke trzymal na brzuszku, chyba z godzine, ale mowi ze czul pikniecia
Ja powiem szczerze, że może jestem ześwirowaną matką, ale mnie w 3d nawet podobały się w 12t... więc teraz jednym słowem jakie by nie były będę zachwycona
A za wytrwałość TZa U mnie jakoś Ulka najczęściej daje znać jak leżę na boczku lub zgniatam ją siedząc i opierając łokcie na kolanach (staram się tego nie robić ofkors) więc cieżko, żeby mój poczuł..

Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie, lekarz mówi że prawdopodobnie dziewczynka- ciekawe czy przez 4 tyg nic tam nie urośnie Koleżanka jak jej powiedziałam, że prawdopodobnie dziewczynka to oczy takie wywaliła i powiedziała że to nie możliwe, że się lekarz pomylił
Gratulacje
Na ile procent to prawdopodobieństwo?

Cytat:
Mam dziś 21t 6 d to szósty miesiąc zaczynam jutro czy pojutrze? Bo jeszcze tego nie ogarnęłam
No dla mnie 22t0d to rzeciwnie jak u TeQiby już 22 tydzien więc 6 miesiąc

Cytat:
z góry serdeczne
Pogratulowane :

Ciężki dzien dzisiaj przede mną... Nerwy i bieganina. :kwany: zobaczymy.
Wam życzę miłego dnia

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:58   #3366
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
My po pierwszej córce mamy xlandera xa. Nie wiem czym konkretnie różni się od xmove ale jeśli chodzi o firmę i jakość wykonania to mogę szczerze polecić. Świetne wózki teraz spokojnie druga córa w nim pojeździ i jeszcze na pewno uda się go później sprzedać za kilka stówek

super, że tak piszesz bo to dla mnie najszczersza rekomendacja

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:01   #3367
mariolasl
Zakorzenienie

Ela87, niestety to choroba takie obsesyjne dbanie o linie w ciazy, kazdy tyje inaczej, jak sie czlowiek nie obzera, tylko zdrowo odzywia, to chyba nie mozna miec zastrzezen do siebie, tylko do takiej natury.
Dodam, ze to sie nie konczy na ciazy. Miewamy pacjentki, ktore kontynuuja ot zaraz po porodzie, a pozniej mdleja. Nic dziwnego, jak zjadla jednego tosta i wypila 4 litry wody przez caly dzien, oczywiscie karmiac piersia. (Tylko wpsomne, ze dieta matek karmiacych istnieje tylko w Polsce i naprawde nie wiem, jak mozna normalnie funkcjonowac na takiej diecie i dochodzic do siebie niejedzac prawie niczego, a nie uwierze, ze wszystkie dzieci tych matek maja kolki).
I te non stop gadanie o figurze i odchudzaniu przy dzieciach. Potem slysze od 2-3 latek, ze sa grube i musza sie odchudzac, no i oczywiscie sa pilnowane od malego, aby nie zjadaly za duzo i wszystko bylo megazdrowe. Zdrowe ok, tylko czasami to juz jest takie ekstremalne racjonowanie zywnosci i odbieranie np talerza dziecku, bo za duzo zje i byc moze zwymiotuje, jak to zrobila moja znajoma swojej corce. Bardzo przykro mi sie zrobilo, bo wg mnie ta dziewczynka za duzo nie zjadla i byl to lekki, zdrowy posilek.

Cytat:
tak teQiba proszę wpisz
a to skomplikowana historia trochę, kiedyś może opowiem ale powiedziała że jej życie straci sens jak będzie u mnie dziewczynka
Ale wiecie co dziewczyny, w sumie to i ja bardziej jakoś na chłopca sie nastawiałam, bo u mnie w rodzinie sami chłopcy się rodzą i jak mi lekarz powiedział że PRAWDOPODOBNIE dziewczynka to aż mi sie gorąco zrobiło, normalnie czułam że rumieńcy dostałam Cieszę się, że dziecko zdrowe i ciąża rozwija sie dobrze, ale jakiegoś szoku chwilowego dostałam To może pora zacząć szukać imienia dla tej mojej dziewuszki
gratuluje prawdopodobnej dziewczynki, a co do kolezanki, to nie mam slow
co to za glupie pitolenie do kobiety w ciazy , szczegolnie, ze wplywu na to nie mialas i nie masz zadnego
Stary 2013-10-25, 09:08   #3368
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tylko wpsomne, ze dieta matek karmiacych istnieje tylko w Polsce i naprawde nie wiem, jak mozna normalnie funkcjonowac na takiej diecie i dochodzic do siebie niejedzac prawie niczego, a nie uwierze, ze wszystkie dzieci tych matek maja kolki

jeszcze nie wiem dokładnie co wolno a czego nie bo się jeszcze tym nie interesowałam ale jak patrzę na swoje koleżanki, które urodziły faktycznie same zakazy żywieniowe...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:13   #3369
baja_86
Zakorzenienie

Witam się w 6 m-cu ciązy

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Zapisuję stronę do ulubionych napewno pokornie przeczytam i nie będę już sie zarzekać
co nie zmienia faktu, że ja sobie będę nosić żeby był z Młodym blisko, a inni za często nie muszą
po jakimś czasie będziesz sama dziecko podrzucać na ręce kogoś innego aby odpocząć od tego słodkiego ciężaru. Co nie zmienia faktu, że na początku to naturalne, że nikogo się nie chce do maleństwa dopuścić

Cytat:
Co do przytulania, to tez mam takie zdanie.
Gdy przynioslam mojego wczesniaczka do domu, to praktycznie non stop byl ze mna

Gratuluje Ciociu
dziękuje za gratulacje

Cytat:
Niee.. To przyszpitalna, darmowa szkoła.

Wrażenia:

• Ogólnie ok. Trochę się bałam na początku, ale sala jest super, położna też, mają tam fajną atmosferę - każdy miał identyfikator z imieniem. Była zabawa z imionami
  • mam nadzieję, że dużo tam się dowiem. Mamy zwiedzać porodówkę, mieć spotkanie z ordynatorem, będziemy oglądać film z porodu i ogólnie rozmawiać o rozwoju maluszka, porodzie, połogu itp
  • wczoraj był trochę nudny temat - dolegliwości ciężarnych (wymioty, osłabienie, puchnięcie nóg itd) mało z tego zapamiętałam, bo babka się spieszyła, żeby zdążyć
  • miałam tam najmniejszy brzuch i już nie narzekam na swój

Mam dziś 21t 6 d to szósty miesiąc zaczynam jutro czy pojutrze? Bo jeszcze tego nie ogarnęłam
Ale fajnie, że SR jest u ciebie darmowa, u nas też kiedyś była ale teraz już nie ma
Pojutrze zaczniesz 6 m-c od 22t1d

meluzyna gratuluję córeczki

Wczoraj przysłali kombinezonik jest super No i tak się nakręciłam na ciuszki, że wylicytowałam 30 szt. ubranek dla chłopca w korzystnej cenie, a dziś sobie myślę co będzie jak urodzi się dziewczynka niektóre z ciuszków są unisex a resztę najwyżej trzeba będzie opchnąć dalej

ech jeszcze mi zaginął post Eli
Owszem ciągłe noszenie dziecka np. kiedy śpi, albo nie domaga się kontaktu to gruba przesada i tak tez nie zamierzam robić. Zgadzam się, że wszędzie potrzebny jest umiar

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-10-25 o 09:15
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:19   #3370
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Tanio? Dla mnie za dużo
A tak poważnie - wiadomo że Łódź, Warszawa, Kraków czy Wrocław to nie to, co Kielce
gdzie skierował Cie gin na połówkowe ?U którego lekarza robisz 2d czy 3 ?> Bo doczytałam ze w kielcach, ja tez tam
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:20   #3371
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Apropo wieczornych rozmow tatusia to moj TZ wczoraj cierpliwie reke trzymal na brzuszku, chyba z godzine, ale mowi ze czul pikniecia
:
No u mnie wczoraj Maja pobiła samą siębie i wyginała się i kopała tatę w ucho i tak sobie chyba z pół godziny gadali

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
U nas to są rozmowy raczej poranne a dzisiaj to nawet Adaś poczuł kopa tak się cieszył aż miło w ogóle jak się wczoraj kładł do nowego łóżka to położył po drugiej stronie poduszkę i misia i mówi "to miejsce dla dzidziusia a Pirat go będzie pilnował" ja dzisiaj zabieram się za sprzątanie pokoju Adasia poukładać zabawki w takie tam
Miłego dnia
Jakiego masz kochanego synka

Cytat:
Wczoraj w SR położna mówiła, żeby uważnie obserwować skurcze i jeśli przez kilka godzin są regularne co 15 minut, a potem jeszcze ten czas się skraca to trzeba lecieć do lekarza.
Mówiła, że kiedyś kobieta w 20-którymś tygodniu tak do nich przyszła i okazało się, że ma pełne rozwarcie
A i dodała, że jeżeli jesteśmy już wysoko w ciąży po 35 t to możemy sobie spokojnie czekać w domu, bo dziecku nic nie będzie, ale właśnie w 20 tc to trzeba uważać

• Ogólnie ok. Trochę się bałam na początku, ale sala jest super, położna też, mają tam fajną atmosferę - każdy miał identyfikator z imieniem. Była zabawa z imionami
  • mam nadzieję, że dużo tam się dowiem. Mamy zwiedzać porodówkę, mieć spotkanie z ordynatorem, będziemy oglądać film z porodu i ogólnie rozmawiać o rozwoju maluszka, porodzie, połogu itp
  • wczoraj był trochę nudny temat - dolegliwości ciężarnych (wymioty, osłabienie, puchnięcie nóg itd) mało z tego zapamiętałam, bo babka się spieszyła, żeby zdążyć
  • miałam tam najmniejszy brzuch i już nie narzekam na swój
Fajna szkoła . Co do obserwowania czy nie dzieje się coś złego. To ważne!
Dziewczyny obserwujcie czy Wam nie wyciekają wody płodowe! Moga się tylko delikatnie sączyć. W kółko ostatnio o tym słyszę. Na szkole rodzenia usłyszałam nawet historię o dziewczynie która zbagatelizowała takie nagle duże upławy i dopiero po 2tygodniach poszła do gina i niestety dziecko już nie żyło (a był to jakiś 35tc).
Także obserwujcie każdą zmianę !!!

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
To też mój typ wózka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No właśnie wydał nam się najlepszy z tych co obejrzeliśmy. Znaczy mężowi podobał się jeszcze S.oliver , ale kosztuje koło 4tys więc używany też pewnie kupe kasy

Cytat:
z góry serdeczne
No więc gratulacje kolejnej babeczki na wątku klask i:

Cytat:
Ja również jestem za wpisaniem na I str notatek naszej pilnej uczennicy kate1623, chętne to tego powróce bliżej porodu
:
No bo ja pilna uczennica jestem
Teqiba może wrzucisz w 3 posta te notatki? Co Ty na to?

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:25   #3372
monkaa321
Zakorzenienie

estera85 gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
I wlasnie poczulam kopniaka na rece

Cytat:
Tzn. troche namieszalam - polowkowe chcialam zwykle 2d w przyszlym tygodniu czyli 20t?d, a 3d to tak tylko w ramach zwyklej wizyty ok 24tc zeby za czesto.malucha nie stresowac...
A Wy 3d robilyscie jako polowkowe?
ja na połówkowym będę mieć 3d podobno

kate1623 super że się poświęciłaś dla nas już sobie skopiowałam

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie tyle samo i kopniaka nie było jeszcze tylko te piknięcia i piknięcia ale dzieki temu wiem, że dzidzia zdrowa
Mi kazał przyjść w 21 tygodniu, ale później przeniesiono mi na 22 tydzień i właśnie mam tak dziwnie, że 6 listopada i za pojutrze 8 listopada mam zwykłe u mojego doktora. Trochę za często, ale inaczej terminów nie dało się zgrać i jeszcze L4, ale może przez te dwa dni upewnię się co do płci
Myślę sobie fajny sposób ale nie u mnie tam, gdzie będę rodzić, odwiedzać można tylko na korytarzu. Odwiedzający nie mogą wejść na salę z matkami, więc jak Tż przywiózłby mi rzeczy, to musiałby pół godziny czekać na korytarzu bo myślę, że dziecko to ja gdzies tyle czasu będę pierwszy raz ubierać
Ja napiszę szczerze, że wkurzam się jak szybko tyję, nie podobam się sobie i w ogóle, ale jestem w ciąży i cokolwiek bym nie robiła to i tak będe tyła i jestem tego świadoma, a dla dziecka jestem w stanie poświęcić moje ciało. Wiem, że to choroba, ale nie potrafię tego zrozumieć
Ale dzidzia Cię tak przygotowuje psychicznie żeby później zrobić wielką rozróbę
żeby sie już ujawnił w 100%
a jak ubierzesz to się okaże że kupa poszła i zaraz do wprawy dojdziesz
Ja wczoraj widziałam swoją siostrę która była cięższa ode mnie o kilka kg a teraz jest taka szczupła w porównaniu do mnie że mi się tak przykro zrobiło... ja też przeżywam utratę swojego kształtu ale to przecież ta dzidzia tak na nas działa a ciąża przecież nie jest niewidoczna

Cytat:
jak sie kochany poświęcił super że już czuje...

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
a dzisiaj to nawet Adaś poczuł kopa tak się cieszył aż miło w ogóle jak się wczoraj kładł do nowego łóżka to położył po drugiej stronie poduszkę i misia i mówi "to miejsce dla dzidziusia a Pirat go będzie pilnował" ja dzisiaj zabieram się za sprzątanie pokoju Adasia poukładać zabawki w takie tam
Miłego dnia
kochany ten Twój Adaś

meluzyna87

Cytat:
Wczoraj w SR położna mówiła, żeby uważnie obserwować skurcze i jeśli przez kilka godzin są regularne co 15 minut, a potem jeszcze ten czas się skraca to trzeba lecieć do lekarza.
Mówiła, że kiedyś kobieta w 20-którymś tygodniu tak do nich przyszła i okazało się, że ma pełne rozwarcie
A i dodała, że jeżeli jesteśmy już wysoko w ciąży po 35 t to możemy sobie spokojnie czekać w domu, bo dziecku nic nie będzie, ale właśnie w 20 tc to trzeba uważać

a ja się zastanawiam: oponki czy faworki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:30   #3373
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Tzn. troche namieszalam - polowkowe chcialam zwykle 2d w przyszlym tygodniu czyli 20t?d, a 3d to tak tylko w ramach zwyklej wizyty ok 24tc zeby za czesto.malucha nie stresowac...
A Wy 3d robilyscie jako polowkowe?
ja idę w okolicach 20-21 tygodnia, muszę zadzwonić by się umówić, więc będzie to dla mnie połówkowe. Ale ja idę na nie prywatnie, dodatkowo bo mój gin mam wrażenie że robi tak jak twój, wszystko na odwal się, na usg, na którym powinien sprawdzić wszystkie pomiary odnośnie kości nosowej i tej przezierności powiedział tylko "termin porodu się potwierdza, dziecko rośnie, płci nie widać" nic na temat, który mnie interesował najbardziej. Więc ja wolę chodzić dodatkowo, mam pewność że ta kobieta od 3d sprawdzi wszystko, co trzeba bo jest specjalistką od badań genetycznych usg

Cytat:
z góry serdeczne
gratuluję

Cytat:
a wogole to przyjechałam do pracy, chcę zamknąć auto a tu klops, baterię mi padły w pilocie i stoi otwarty pod oknem Ale aż dziwne, że nie da się go zamknać z kluczyka
U mnie też się tak dzieje, chyba taka przypadłość aut z centralnym zamkiem, że nie da się zamknąć ich z kluczyka

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witam się w 6 m-cu ciązy

co do cen badań 3d - Częstochowa 350 zł ale uspokaja, kiedy ma się pod względem usg kiepskiego lekarza

powiedzcie mi, czy ruchy maluszka, te pierwsze, takie bąbelkowanie/motylki czuje się w całym brzuchu czy w jakimś jednym konkretnym miejscu? Bo miałam tak wczoraj wieczorem, kiedy położyłam się spać, że takie motyle latały mi po całym brzuchu i nie wiem czy to to?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a ja się zastanawiam: oponki czy faworki
ale robisz chęć

jeszcze wam dam zdjęcie z przymierzalni wczoraj dom, jak u wielu z was, mam raczej mało reprezentatywny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (60,1 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2013-10-25 o 09:33
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:41   #3374
monkaa321
Zakorzenienie

bąbelki raczej w dole brzucha i fajny ma dzidzia ten domek

a nawet nie wiesz jaką mam na nie ochotę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-10-25 o 09:42
Stary 2013-10-25, 09:42   #3375
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
bąbelki raczej w dole brzucha

a nawet nie wiesz jaką mam na nie ochotę
ale po całości tego dołu czy raczej tak powinno się skoncentrować w jednym miejscu?
Stary 2013-10-25, 09:45   #3376
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ciężki dzien dzisiaj przede mną... Nerwy i bieganina. :kwany: zobaczymy.
Wam życzę miłego dnia
a co masz w planach

Cytat:
Tylko wpsomne, ze dieta matek karmiacych istnieje tylko w Polsce i naprawde nie wiem, jak mozna normalnie funkcjonowac na takiej diecie i dochodzic do siebie niejedzac prawie niczego, a nie uwierze, ze wszystkie dzieci tych matek maja kolki).
tez mi sie tak wydaje U nas ogolnie do ciazy, karmienia i wielu innych rzeczy podchodzi bardziej lajtowo Wiele kobiet na przyklad od razu decyduje sie na karmienie butelka mimo posiadania mleka Tego akurat nie rozumiem i nie pochwalam, nie mniej jednak nikogo nie oceniam Ale wydaje mi sie, ze w pl taka kobieta bylaby zlinczowana

Stary 2013-10-25, 09:52   #3377
monkaa321
Zakorzenienie

mi wędrowało z jednej do drugiej strony, i nie było to u mnie szybko, tylko tak powoli najpierw w jednej, później czuje że coś się dzieje - nie wiadomo co (a to się dzidzia przemieszczała) - a następnie z drugiej strony
Mam nadzieję że rozumiesz

Stary 2013-10-25, 09:56   #3378
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
mi wędrowało z jednej do drugiej strony, i nie było to u mnie szybko, tylko tak powoli najpierw w jednej, później czuje że coś się dzieje - nie wiadomo co (a to się dzidzia przemieszczała) - a następnie z drugiej strony
Mam nadzieję że rozumiesz
kumam kumam ale nadal nie wiem czy to moje to też może być to czy jakiś motyl mi wpadł
Stary 2013-10-25, 10:03   #3379
monkaa321
Zakorzenienie

mi się wydaje, że jeśli nie miałaś wtedy wzdęć ani nic z tych rzeczy to mógł to być taki mały motylek który sobie wleciał przez dziurkę a jak Ci się powtórzą to już na bank to będzie ten właśnie motylek :p
ja pierwsze ruchy czułam typowo jako łaskotki i nie dało sie ich z niczym pomylić, jak później przeszłam na etap bąbelków to już mi było ciężej wyczuć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 10:05   #3380
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem Zawsze starałam się aby utrzymać idealną (wg mnie) figurę. Bywaj czasem momenty, że łezka mi się w oku zakręci jak widzę, że to tracę. Ale po chwili się opamiętuję, że to dla dzidzi i że po ciąży szybko się ogarnę i wrócę do stanu sprzed. Wiem że to chore
Z figura "po" boje sie o tyle ze nie lubie cwiczyc i diet tez nie

Cytat:
Witam się w 6 m-cu ciązy

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Teqiba może wrzucisz w 3 posta te notatki? Co Ty na to?
Pewnie
Jak tylko bede przy kompie rzecz jasna
Stary 2013-10-25, 10:12   #3381
111kicia111
Raczkowanie

estera85 Gratuluje synka!

Cytat:
z góry serdeczne
Gratuluje córeczki!

Cytat:
Witam się w 6 m-cu ciązy

Koziemleko ja jutro zaczynam 6 miesiąc więc ty chyba pojutrze.

Ale sie dzisiaj wystraszyłam. Bolał mnie rano brzuch, takie straszne kłucia w dole. Ledwo zawiozłam córke do szkoły. Przyjechałam wziełam nospę i sie połozyłam. Na szczeście przeszło. Nigdy mnie jeszcze tak brzuch w ciazy nie bolał. Wizyte mam w poniedziałek wiec zapytam co to było ale pewnie sie macica rozciaga. Mały na szczescie intensywnie kopie więc pewnie jest ok.

Wczoraj napisałam sobie liste wyprawkowa dla mnie i maleństwa i po podliczeniu wyszło mi tylko 500 zł . Wiekszosc rzeczy dostałam od bratowej: wózek, fotelik, ubranka na pierwsze 6 miesięcy, a łózeczko mam jeszcze po swojej córci. Mam nawet kilka nowych ubranek, bo kiedys prowadziłam sklep na all z odzieża dziecięcą.
Pokaze Wam ubranko jakie zrobiłam do Chrztu dla naszego szkraba. Brakuje jeszcze bucików bo sa w trakcie robienia no i guziczki musze przyszyć do sweterka.
do chrztu.jpg
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:13   #3382
monkaa321
Zakorzenienie

wrzucę wam takiego rozczulacza jakaś mamusia styczniowa miała w podpisie i ja się zakochałam chyba też sobie to ustawię...
"Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!"

kicia a to szydełkowe cuda?? Bo ładniutkie strasznie mi się podoba ten moment jak jest coś w stylu ażurka na dole sweterka piękny wzór

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-10-25 o 10:16
Stary 2013-10-25, 10:20   #3383
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:

[/FONT][/COLOR]
kicia a to szydełkowe cuda?? Bo ładniutkie strasznie mi się podoba ten moment jak jest coś w stylu ażurka na dole sweterka piękny wzór
Tak to na szydełku.
A wzór jest ażurowy i tez mi sie podoba
Uwielbiam dziergać i mam w planach jeszcze swtereki, czapeczki i buciki dla synusia.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:23   #3384
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry Po śniadanku już (jajecznica) kawce i herbacie z pigwą.
NAdrobiłam Was i miałam nawet poodpisywac ale teraz nie wiem co Gratuluję oczywiści każdej z osobna i podziwiam za ogarnięcie wszystkiego Ja ejstem w ciemnej....... Nie mam nic dla dzidziusia nie potrafię nic zrobić (w życiu nei trzymałam takiego maleństwa na rękach nawett) Ale mam nadzieję, że jak będę musieć to nauczę się wszystkiego. Do SR nie będę chodzić-musiałabym dojeżdzać ok km a jakoś mie się nie chce.. No nic..
Miłego dzionka mamuśki Idę pichcić obiad. (kotlety z dorsza z sosem koperkowym
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:23   #3385
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
mi się wydaje, że jeśli nie miałaś wtedy wzdęć ani nic z tych rzeczy to mógł to być taki mały motylek który sobie wleciał przez dziurkę a jak Ci się powtórzą to już na bank to będzie ten właśnie motylek :p
ja pierwsze ruchy czułam typowo jako łaskotki i nie dało sie ich z niczym pomylić, jak później przeszłam na etap bąbelków to już mi było ciężej wyczuć
po raz pierwszy miałam takie uczucie więc dlatego liczę, że to to zobaczymy czy będzie chciało się powtórzyć

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Ale sie dzisiaj wystraszyłam. Bolał mnie rano brzuch, takie straszne kłucia w dole. Ledwo zawiozłam córke do szkoły. Przyjechałam wziełam nospę i sie połozyłam. Na szczeście przeszło. Nigdy mnie jeszcze tak brzuch w ciazy nie bolał. Wizyte mam w poniedziałek wiec zapytam co to było ale pewnie sie macica rozciaga. Mały na szczescie intensywnie kopie więc pewnie jest ok.

Wczoraj napisałam sobie liste wyprawkowa dla mnie i maleństwa i po podliczeniu wyszło mi tylko 500 zł . Wiekszosc rzeczy dostałam od bratowej: wózek, fotelik, ubranka na pierwsze 6 miesięcy, a łózeczko mam jeszcze po swojej córci. Mam nawet kilka nowych ubranek, bo kiedys prowadziłam sklep na all z odzieża dziecięcą.
Pokaze Wam ubranko jakie zrobiłam do Chrztu dla naszego szkraba. Brakuje jeszcze bucików bo sa w trakcie robienia no i guziczki musze przyszyć do sweterka.
Załącznik 5456703
połóż się i odpocznij, żeby ból nie wrócił
a ubranko słodkie

Cytat:
wrzucę wam takiego rozczulacza jakaś mamusia styczniowa miała w podpisie i ja się zakochałam chyba też sobie to ustawię...
"Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!"
śliczny tekst
Stary 2013-10-25, 10:25   #3386
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się w 6 m-cu ciązy
witamy

Cytat:

Załącznik 5456703
szczesciara
ubranko masz talent

karolcia za fajny brzuszek

Stary 2013-10-25, 10:26   #3387
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
Nie posluchalam
Wyniki chyba ok - powiedzial cos w stylu "Wyniki ladne... O! - glukoza przed obciazeniem troche wysoka... Ile Pani przytyla?... O juz 5 kg - troche duzo" a ja przytylam 7, bo on nie ma wpisane ile przed ciaza wazylam i jestem troche zalamana
Potem standardowo fotel, ponoc wszystko ok i dziekuje.
O zwolnieniu, recepcie i USG musialam sama sie przypominac

Ale najwazniejsze ze mam to skierowanie Jak dowiem sie ze dzidzia wszystko ok to bedzie mi lzej
dziwne, u mnie na kazdej wizycie ginekolog jak mnie zbada sluchamy serducha. I mowil nawet, że co wizyta tak bedzie, żeby był spokojny, ze jest okej i przede wszystkim zebym ja byla spokojna.
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:35   #3388
teQiba
Moderator

Cytat:

Załącznik 5456703
Ten bol to chyba cos podobnego co ja ostatnio mialam, ponoc tak sie moze dziac.
Ubranko podejrze pozniej na komputerze ale na pewno jest sliczne Fajnie ze wyprawka tak tanio wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
po raz pierwszy miałam takie uczucie więc dlatego liczę, że to to zobaczymy czy będzie chciało się powtórzyć
To moze byc to
Ja pomimo ze po pewnym czasie juz czulam codziennie to dopiero po tygodniu uwierzylam ze to to
Stary 2013-10-25, 10:35   #3389
Ela87
Zakorzenienie

witam mamusie. Niestety jakas awaria jest na tp i nie mam neta, a na telefonie jakos tak zle sie cytuje.

meluzyna gratuluje corki, niech bedzie corka na zlosc kolezance :-P

co do figury ciazowej i po to czesto ogladam sobie zdjecia kobiet przed i po i to jakos mnie buduje ale ja nie moge sie doczekac az znowu zaczne cwiczyc a dieta u mnie to 2400 kalorii i zdrowe odzywianie, wiec nie ma zle

jak cos mi sie wspomni to jeszcze dopisze :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:36   #3390
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
jeszcze wam dam zdjęcie z przymierzalni wczoraj dom, jak u wielu z was, mam raczej mało reprezentatywny
za to jest z pewnoscia uroczy
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
tez mi sie tak wydaje U nas ogolnie do ciazy, karmienia i wielu innych rzeczy podchodzi bardziej lajtowo Wiele kobiet na przyklad od razu decyduje sie na karmienie butelka mimo posiadania mleka Tego akurat nie rozumiem i nie pochwalam, nie mniej jednak nikogo nie oceniam Ale wydaje mi sie, ze w pl taka kobieta bylaby zlinczowana
Jesli chodzi o karmienie, to u mnie kazdy decyduje sam, ale w ciazy ma pelne informacje dotyczace karmienia piersia, a wiec wybor jest swiadomy i kazdy ma prawo do swego, bo to jego cialo i jego zycie. Ja nikogo nie linczuje
Cytat:
sliczne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości