![]() |
#3361 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
No dokladnie, najlepiej sie samemu rozeznac. Moze ta pani jakas malo kumata byla akurat. Milego wydawania punktow!
![]()
#3362 |
Zadomowienie
|
Ach te panie.
Kiedys znalazlam na ich stronie syrop na kaszel dla malucha. Poszlam do sklepu, a pan tym razem, mowi, ze dla takich malcow nie maja nic. No to teraz przynajmniej wiem, ze w jakims celu te punkty kolekcjonuje, a nie dla ich nedznych ofert. Teraz na pewno bedzie milo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
z tym kioskiem to i tak sciema, bo jakos nie pokzauje mi ofert z tych co ja najczesciej kupuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zadomowienie
|
A mi ostatnio kiosk nic nie pokazal. Moze temu, ze juz awno nie roblam w Bootsie zakupow. Najczesciej i tak maja oferty ze wspanialej firmy No.7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Raczkowanie
|
A no wlasnie,apropos No7,kupilam wczoraj podklad,wklejam linka
http://www.boots.com/en/No7-Essentia...on-40ml_21772/ ale mam z nim problem,nie moge za chiny go rozprowadzic gladko po skorze ![]() ![]() btw-w sklepie wydawal sie taki swietny jak testowalam... Edytowane przez MoniX24 Czas edycji: 2009-09-04 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
Ja tam tej firmy wole na wszelki wypadek nie sprawdzac. Zalatuje mi tandeta, a wcale nie tani. Pozytywne recenzje mnie jakos nie przekonuja, zwlaszcza te pisane pzrez Angielki. Z reszta kto wie, czy sa prawdziwe. Ciekawe, ze ciagle na No.7 dja w Bootsie vouchery. Zawsze na 5£. Gdyby nie tzreba bylo doplacac, bo za piataka nic w ich ofercie nie znajdziesz, to mzoe bym sie skusila. Wole jednak inne marki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I na bonus time ![]() Teraz clinique ma bardzo fajny bonus w john lewis http://www.clinique.co.uk/stores_events/index.tmpl Jestem zla, bo bylam w czwartek na Oxford Street i nie zauwazylam, ze mozna sobie wybrac kolor szminki i rodzaje kremow i nie kupilam, a teraz zaluje, bo chcialam krem pod oczy, wiecie moze jakiego kremu powinnam uzywac? Mam 25 lat i jedna zmarszczke pod kazdym okiem i czesto sucha skore? Estee lauder ma tez fajny bonus w House of Freaser: Dwa kremiki do wyboru (liftingujacy albo nawilzajace chyba) perfume, tusz doublewear, szminka, dwie kosmetyczki i cos jeszcze. Mialam kupic ich krem pod oczy taki brazowy (repair), ale 33£, a nie wiem jakie sa ich kremy, estee ma takie sobie opinie, uzywalyscie moze? A i jeszcze co do punktow, ja biore moje zakupy do kasy (cokolwiek) i mowie, ze chce zaplacic punktami, jesli mam kilka rzeczy, a za malo punktow to rozbijam na dwa rachunki, place za reszte rzeczy.
![]() |
#3368 |
Zadomowienie
|
Wlasnie ostatni, kiedy szukalam wspomnienej wyzej maskary Cargo, to pani w Bootsie powiedziala mi, ze No.7, to wie, ze maja , taka wydluzajaca, pogrubiajaca i wogole wspaniala. Na szczescie inna pani cos tam o tym slyszala i odeslala mnie do kolejnej, ktora stala przy takiej malej kasie ukrytej miedzy dwoma rzedami polek. Tam tez znalazlam, czego szukalam, ale doalownie kilka sztuk lezalo. Wczesniej z Bootsa dostawalam meile, zeby sie zapisywac na to cudo. A ostatnio, ze w koncu jzu mozna dostac to w sklepach. A w sklepach zadnej reklamy, tylko wlasnie nowa maskara z No.7. I oczywiscie nie do konca poinformowane panie.
Firma Cargo jest zdaje sie kanadyjska. Gdyby byla angielska, to pewnie wielkie szyldy by wisialy, jak tego No.7. |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3370 |
Raczkowanie
|
Ja sie wlasnie nabralam na ten chwyt z voucherem z No7,tylko ten podklad to jakis niewypal...nie wiem jak z innymi kosmetykami bo nie stosowalam.Jest jeszcze seria 17,kupilam ostatnio mascare i dostalam paletke brazujaca gratis(calkiem fajna w porownaniu do mascary),chyba nie maja chetnych na te kosmetyki,bo strasznie reklamuja i wciskaja wszelkie bonusy.
Tez mnie zaciekawila ta mascara Cargo,widzialam reklame na str Bootsa i nie wiem czy faktycznie tak cudownie wydluza rzesy,czy to nastepny chwyt reklamowy(czyt.bubel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zadomowienie
|
Ja, zanim kupilam, to poczytalam na jakims forum o tym wynalazku. Podobno juz po dwoch tygodniach widac efekty. Ja na razie uzywam mniej niz eden tydzien. Musze przyznac jednak, ze po nalozeniu rzesy od razu sa troche dluzsze. Dobrze jednak polozyc na to Cargo normalny tusz do rzes, bo w moim przynajmniej przypadku, wygladaja jak by byla na nich tylko zwykla odzywka, tyle ze koloru czarnego.
Prodcent mowi o dzialaniu po 30 dniach. Swoa droga to w Polsce juz spotkalam sie zczyms podobnym, tylko to byla odzywka bezbarwna. Czytalam, ze ma jakis skladnik, ktory wystepuje tez w jakims leku(nie pamietam na co) i jego efektem ubocznym bylo wlasnie to, ze pacjentom , ktorzy go zazywali, rosly dluzsze rzesy. Chyba Cargo ma to samo w swoim skladzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Raczkowanie
|
Nie bylabym zdziwiona jakby tym skladnikiem byl...olejek rycynowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zadomowienie
|
Hmm, nie wydaje mi sie. Mam skleroze i nie pamietam, co to bylo, ale na peno ni to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakiś dobry fluid, mocno kryjący i matujący? Taki, który da radę ukryć przebarwienia. Jutro będę przez cały dzień w Londynie i desperacko będę go potrzebować.
Przeszukałabym cały temat w poszukiwaniu waszych opinii, ale absolutnie nie mam czasu! Sprawa jest dość pilna ![]() Edytowane przez taliena Czas edycji: 2009-09-10 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Napisz mi prosze, na jakim stoisku znajde ta mascare Cargo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zadomowienie
|
A mi by bylo szkoda tego 1.25
![]() ![]() Te maskary znalazlam przy takiej jednej malej kasie, postawionej dwoma rzedami polek z kremami. Najlepiej spytac jakiejs babeczki. Mnie dwie nakierowaly na ta tzrecia, ktora byla przy kasie. Czytalam na jakims forum, ze jedna babka spytala w Bootsie o to Cargo, to sie okazalo, ze maja to na zapleczu i nikt nie wie, czemu nie wystawione jest nadal. Inne babeczki tez pisaly, ze w ich Bootsach ta maskara jest gdzies schowana w jakims katku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3379 |
Zadomowienie
|
Ten double wear jest tak zachwalany, wiec i ja chcialam go kupic.Na szczescie pani ze stoiska polecila mi najpierw wziac probke. I okazalo sie, ze to to nie kryje, nie matuje i wogole nie trzyma sie twarzy. Badziew jakich malo. A juz myslalam, ze oprocz mineralu Mabylline nie ma gorszego dziadostwa. A jednak...
Edit: agus79, wskoczyl mi Twoj post wlasnie, kiedy wysylalam moj ![]() Wiec co do Cargo, to mi sie wydaje, ze moje rzesy sa ciut dluzsze, a na pewno odzywione. Ciagle mi jakies wypadaly. Wydaje mi sie, ze troche za duzo. Teraz, kiedy zmywam nie sypia sie. Ostatnio wylecial mi jeden wlosek. Ja czytalam recenzje na jakims forum i tam sie panie zachwycaly. Edytowane przez Chaos_Girl Czas edycji: 2009-09-17 o 21:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3381 |
Zadomowienie
|
A wiec co do punktow, to juz wszystko wiem. Przez dwal lata polegalam na opinii pewnej pani z Bootsa
![]() A Cargo uzywam moze ze trzy tygodnie. Troche mi sie to mazalo na poczatku, ale chyba doszlam do wprawy w aplikowaniu tego specyfiku. No i trudno sie zmywa, ale jesli poloze na to normalny tusz, to wtedy jest spoko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Raczkowanie
|
Chaos_girl - hmm jestem troszkę zdziwi0na Twoią opinią na temat estee lauder double wear , gdyż używam tego podkładu przez 2 lata i jestem bardzo zadowolona, matuje i kryje, co najważniejsze moje przebarwienie na czole .... Cóż każda cera jest inna
![]() Co do No. 7 nigdy jakoś nie miałam z nią styczności, choć mój Tż używa serum przeciw zmarszczkowe i sztyft pod oczy taki chłodzący .... i muszę powiedzieć, że ten sztyft jest rewelacyjny, czasem mu podkradam ![]() Znajoma zachwala także krem przeciw zmarszkowy, choć mówi że mascara i kosmetyki do makijażu to tandeta ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- HMm pytanie z innej bajki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zadomowienie
|
Zanka86 ja mam czesto odwrotnie, niz inni, z cera i nie tylko. Co dla wszystkich dobre mnie nie sluzy. To chyba moja wrodzona przekora i w takich kwestiach sie odzywa
![]() Mialam nadzieje, ze wreszcie znalazlam podklad dla siebie. Ten double wear jest tak zachwalany. A tu klops. I musze szukac dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zadomowienie
|
A wiec jednak to nie taka rewelacja
![]() ![]() Ostatnio zakupilam Clinique kompakt. Wczesniej mialam za ciemny, ale byl spoko. Kupilam jasniejszy odcien. Kolor super, a dzialanie jakby inne. I tak sobie lezy nieuzywany. Jak bys na cos ciekwego sie natknela, to daj znac. I ja tak uczynie, jesli znajde cos godnego uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Raczkowanie
|
Dla mnie rewelacja. ale już mi się znudził
![]() Mnie jakoś kosmetyki Clinque nie rzucają na kolana, odkąd dostałam uczulenie od maseczki oczyszczającej. Jakoś mam awersję |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Rozeznanie
|
![]() Witajcie dziewczyny. Kiedyś już mi dobrze doradziłyście więc ośmielam się Was zapytać znowu: ![]() Macie może jakieąś wiedzę o kosmetykach kolorowych wyprodukowanych dla Bootsa? Rozchodzi mi się o Boots - Natural Collection. Kuszą mnie niską ceną i naturalnymi kolorkami, które bardzo mi się podobają. Nie mam pojęcia o ich trwałości i kolor na skórze. Skusiłam się na róż do policzków i bardzo mi podpasował i odcień i trwałość dość dobra jak za tą cene. Teraz chcę spróbować może błyszczyków, pomadek, cieni. Czy warto się skusić na paletkę dwukolorową za 1,5Ł ?? Albo pomadkę w tej cenie?? Bo w sumie cena niska ale jak się okaże że badziw to będę na siebie wściekła ![]() pozdrawiam
juz mnie tu nie ma ![]() Edytowane przez piwusia5 Czas edycji: 2009-09-20 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zadomowienie
|
Ja mam zdaje sie z tej serii cien i eye liner. Kolory maja soczyste. Tanie te kosmetyki, ale musze przyznac, ze te, ktore kupilam sa trwale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Rozeznanie
|
jesli chodzi o podklady to polecam mineraly, nie ma nic lepszego, ja mam cere tradzikowa z masa czerwonych plam do ukrycia i podkladow testowalam juz mnostwo, mineralki sa genialne.
z tych sklepowych najbardziej mi o dziwo pasowal mus Maybelline, a z tych wysoko polkowych Superfit Clinique, DoubleWear Light tez byl niezly. Wciaz szukam kremu pod oczy, testowalam ostatnio witamine E z Body Shop i byl bardzo fajny, zastanawiam sie nad All About Eyes clinique.
Mozesz byc kim zechcesz, po prostu stan sie kims kim chcialabys byc... Edytowane przez 7sweety7 Czas edycji: 2009-09-20 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.