|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Allegro - atrakcje cenowe "kup teraz" cz. XII
Cytat:
Mi też już wszystko działa i mam dodatkowe 20 kuponów z konta męża czyli z 40 zakupów jeszcze mogę zrobić cóż za radość hahaKliknęłam kolejny raz spódniczki LABEL tym razem z konta męża http://allegro.pl/wyprzedaz-spodnica...783623682.html Wzięłam ponownie neon limonkę tyle, że Mkę już bez jakichkolwiek zmian w pasie i amarantową Skę mam nadzieję, że chociaż te dwie będą w porządku.Kliknęłam też buty ale tak jak pisałam - musiałam zapłacić za wysyłkę bo zryty sprzedający nie ma opcji płatności przez PayU także patrzcie dziewczyny czy da się u danego sprzedającego płacić przez PayU. Co prawda mi się to tylko raz zdarzyło - pierwszy i mam nadzieję, że ostatni - ale to przestroga dla innych ![]() A kliknęłam te zimowe botki : http://allegro.pl/wyprzedaz-solidne-...780487015.html i te brązowe kozaki na wiosnę albo na takie dni jak teraz : http://allegro.pl/wyprzedaz-jesienne...789013197.html Kliknęłam też te sneakersy - chciałam białe takie do jeansów i t-shirt'a ale zawsze kosztowały 7-8 dych i szkoda mi było, więc teraz nadarzyła się okazja ![]() http://allegro.pl/p-s-sneakersy-botk...748242046.html I zamówiłam worki próżniowe do odzieży, ciekawa jestem jak się sprawdzą, bo nigdy jeszcze takich nie miałam, a jest co w nie poupychać ![]() http://allegro.pl/worek-prozniowy-do...690507069.html Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-11-13 o 15:59 |
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem niska mam 160 cm i w biodrach 92 cm - do chudych nie należę ale chyba szerokich bioder nie mam takie normalneKliknęłam też zakolanówki : http://allegro.pl/zakolanowki-frotte...749973647.html Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-11-13 o 16:19 |
|
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie od poniedziałku jestem na diecie
Ale szerokie biodra się nie wsysną, taka moja natura.
|
#3370 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chcę się upewnić odnośnie jednej kwestii w ramach zwrotu towaru (a wiem,że są tu takie doświadczone w tych sprawach
).Kupiłam sweterek, który źle na mnie leży. I chcę go zwrócić (nie minęło jeszcze 10 dni). Poinformowałam o tym sprzedawcę. Napisałam, że chcę zwrócić sweterek, ale że zamiast zwrotu pieniędzy mogą mi wysłać inny, który kupiłam u nich rok temu i który mi się podoba (sweter jest w tej samej cenie). Sprzedający odpisał, że mogą mi wysłać ten inny, ale że muszę w tym sweterku, który zwrócę, włożyć pieniądze na ponowną wysyłkę. Z tego co mi wiadomo, jeżeli odstępuję od umowy w ciągu 10 dni, to sprzedający musi mi zwrócić kwotę towaru+kwotę wysyłki do mnie. Zgadza się? Więc zamiast zwrócić mi całą kasę, to mogą wysłać mi ten inny kardigan na swój koszt (bo i tak musieliby mi zwrócić koszty wysyłki), a oni chcą tej kwoty za wysyłkę. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. ![]() Boję się, że jak im odeślę sweter, to oddadzą mi kasę tylko za niego, a za kuriera już nie. Napisałam sprzedającemu, że w takim razie ja chcę zwykły zwrot, bez wymiany na inny kardigan.
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja zwracałam to zawsze tak było. |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co innego jak coś reklamujesz- wtedy sprzedawca oddaje Ci koszty przesyłki do niego i na swój koszt odsyła Ci po reklamacji. Jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.uokik.gov.pl/faq_sprzedaz...cka.php#faq580 Dla chętnych treść ustawy na biało: sytuacja, kiedy dany towar nabyliśmy poza lokalem przedsiębiorstwa (na przykład zakup od akwizytora) lub na podstawie umowy zawartej na odległość (na przykład z katalogu wysyłkowego lub przez internet). Wówczas konsumentowi przysługuje prawo rezygnacji z towaru bez podania przyczyn w terminie 10 dni od zawarcia umowy (przy umowach zawartych na odległość termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia). W takiej sytuacji wystarczy przed upływem tego terminu złożyć (na przykład wysłać listem poleconym) oświadczenie na piśmie. W razie odstąpienia od umowa uważana jest ona za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Sprzedawca ma zatem obowiązek niezwłocznie (a maksymalnie w ciągu 14 dni) zwrócić całą uiszczoną przez nas kwotę. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty. Także nieznajomość prawa szkodzi.
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Trochę poczytałam i o dziwno sprzedawca powinien zwrócić koszty wysyłki także, choć jakoś się z tym nie spotkałam, ale tylko najtańszej wysyłki: Dyrektywa także jednoznacznie ustala, że przedsiębiorca ponosi koszty przesyłki, tzn. że musi zwrócić także koszty wysyłki towaru do konsumenta. Dyrektywa przewiduje, że przedsiębiorca nie musi jednak zwracać żadnych dodatkowych kosztów powstałych w wyniku tego, że konsument „wyraźnie wskazał inny sposób dostawy niż najtańsza dostawa standardowa“. Oznacza to więc, że sprzedawca nie musi zwracać dopłat za dostawę ekspresową. Edytowane przez sherlook Czas edycji: 2014-11-13 o 18:38 |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znać czy mi zwrócą całą kasę, jutro odsyłam sweter.
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem ciekawa jak się sytuacja dalej rozwinie, daj znać!
|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owszem - prawo jest niekorzystne dla sprzedawców, a od 25 grudnia zmieni się na jeszcze mniej korzystne. Znika zapis "bez śladów użytkowania" co oznacza, że będziemy mogli oddać noszoną przez nas rzecz...
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2014-11-13 o 20:43 |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
później będą wciskali innym kupującym zwróconą rzecz i więcej z tego kłopotu niż pożytku
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skusilam sie bo tanie i darmowa wysylka a tu taka figa z makiem
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, miało być "niekorzystne dla sprzedawców".
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/setin-vicky-przedl...752931307.html
http://allegro.pl/setin-lora-kardiga...765027459.html Vicky czy Lora? Ma ktoś porównanie? Zastanawiam się nad szarym melanżem
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Czy kupowała któraś z Was szczotkę Tangle Teezer? Macie sprawdzonego sprzedawcę? Tyle tego jest a nie chciałabym się naciąć na podróbę.
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o którym mówisz sprzedającym ? Mam nadzieję, że mnie nic takiego nie spotka :P
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to jest bluzka z taką kokardą pod szyją czy sama kokarda (mowa o dziewczynie z lewej w białej koszuli)?
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ie,149274.html Jeśli kokarda jest oddzielnie, to jak jej szukać na allegro (w jakiej kategorii, czy ma jakąś swoją nazwę? bo szukam i słabo mi idzie)? Broszki? Krawaty? Wiem,że można samemu zrobić ze wstążki, ale chyba wolałabym taką przypinaną lub właśnie jakąś w formie krawatu.
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to mam dopiero zagadkę. Kupilam kilka przedmiotow w bardzo okazyjnej cenie od jednego sprzedawcy, ale jako że miał on przesyłkę 24,99 z możliwoscia wyslania w tej cenie 1 przedmiotu, płaciłam za każdą transakcję pojedynczo. Zapłaciłam tak za 3. Potem przestał pojawiać mi się komunikat o możliwości darmowej wysyłki. Mimo to spróbowałam jeszcze raz i po wyborze wysyłki płatnej z góry i kartą pojawił się komunikat: nie możesz skorzystac z kuponu na darmową wysyłkę, ponieważ dostałes ostrzezenie. Oczywiscie niczego nie dostałam ani ma maila, ani w aplikacji, ani nawet po zalogowaniu na konto na komputerze. Myślę, że ma to związek z ilością transakcji dokonanych pod rząd u jednego sprzedawcy. Ale jestem troszkę przerażona, bo mam klikniętych już kilka następnych przedmiotów i boje się, czy już w ogole nie bede mogła skorzystać z kuponów? Z czym wiąze się takie ostrzeżenie? Czy nie będę mogła już w ogóle brać udziału w tych akcjach? Oczywiscie gdybym byla tego świadoma nie płaciłabym w ten sposób. W regulaminie ani w faq nie ma mowy o tego typu sytuacjach, więc dlaczego tak się stało?
Edytowane przez Suess Czas edycji: 2014-11-13 o 22:08 Powód: blad |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Matowe czy świecące krótkie kalosze?
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

cóż za radość haha
mam nadzieję, że chociaż te dwie będą w porządku.
Najchętniej kogoś z szerokimi biodrami jak ja 
takie normalne
ale kusi mnie, oj kusi.