|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Agatka super.
. Ale juz/waga niezla. Mykam na Swoją wizyte
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
wracając do tematu biustonoszy do karmienia, widziałam, że taki wątek był ostatnio to widziałam ciekawe proste bawełniane ładne w SMYK-u za 35 zł i kupię na pewno
http://www.smyk.com/canpol-biustonos...t-niemowlaka-p
|
|
#3363 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czkawka ![]() Cytat:
U mnie widać to też po przyroście wagi, bo zdecydowanie zwolnił, co mnie cieszy, bo i tak 10+ już jest ![]() Cytat:
Cytat:
Ale wczoraj kupiłam proszek na promocji- maja Lovelę w kauflandzie za 13zł, więc jak się zdecyduję to już mam w czym prać ![]() Cytat:
Też duzy chłopak, jak u tynki. Ciekawe ile Tomcio waży, bo oni praktycznie rówieśnicy. Może tez już ze 2kg
|
|||||
|
|
|
#3364 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
OkoPani- nie wiem czy te podusie gwiazdeczki i inne sa w sprzedaży trzeba zajrzeć na aukcję i zobaczyć czy mają pojedyńczo ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- OkoPani takie cosik znalazłam ![]() http://allegro.pl/dekoracja-przywies...468905839.html
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Agata Super że z Adasiem wszystko dobrze i waga piękna
Może nie będziesz miała wywoływanego porodu w koncu to Twoja druga ciąża i może pójdzie szybciej czego Ci życzę Wagą swoją się nie przejmuj zrzucisz wszystko ! Razem na odchowalni będziemy wylewały siódme poty! Gosia Mojra brak mi słów po prostu na tych "specjalistów " tutaj… cos miałam jeszcze komuś pisac …
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Agato gratuluję udanej wizyty. Twój Adaś to niezły facet już
Dzisiaj będę po 20 dzwoniła do lekarza, żeby się na USG umówić. Przetrwałm pierwszy dzień leżingu i plażingu (przy tej pogodzie) w łóżku. Przeczytałam pół książki, zwiedziłam cały internet i obejrzałam jakieś durne programy w telewizji. ![]() Mój szanowny małżonek zarobił dzisiaj mandat, więc teraz przez pare dni będzie go odrabiać. Pierdoła wyprzedzała na podwójnej ciągłej, bo tak mu się do żonki śpieszyło Mam jeszcze zapytanie odnośnie szyjek skracających się. Czy ten zakaz aktywności może być cofnięty, czy do końca ciąży jestem skazana na cztery ściany?
Adam 20.10.2014r. Edytowane przez agnieszkakr1987 Czas edycji: 2014-07-30 o 19:54 |
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja każdy dzień zaczynam od uzupełnienia kalendarza o dni do wizyty i do tp tak jak w moim podpisie![]() Co do cofnięcia zakazu aktywności - ja bardzo długo żyłam nadzieją, że w końcu dostanę zielone światło na chociażby odrobinę ruchu, ale już na to nie liczę najwyżej na którejś wizycie moja gin mnie pozytywnie zaskoczy
|
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ciuchów mam już sporo, ale cała reszta- zero. Co prawda zakupy będą z rodzicami, TŻ za granicą nie wiele mi pomoże...No ale nic, nie będę pisać bo się popłaczę ![]() Boskie łupki ![]() Cytat:
Daszna, ja planuję na dniach zacząć prać w normalnym proszku, a później w dzidziusiowym, koło września, może w połowie. Prasowanie mnie przeraża Agatkia, ale waga Malucha ! Mój dopiero ponad kilogram waży, ale po Waszych opisach widzę, że nagły wzrost dopiero przed nami Ty też masz piękną wagę, mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie, bo wzrostu Bozia nie dała![]() Agnieszkakr Mojra, macie całkowity zakaz aktywności ? Kurcze, ja 2 tygodnie temu miałam 2,4 rozwarcia, szyjka skrócona, tydzień temu wkładany pessar. Ale lekarz nie zabronił mi aktywności. Fakt, zabronił pracy jaką wykonywałam przed tym i jakichś wielkich skoków jak on to nazwał, ale nie nakazał leżeć. I teraz nie wiem ![]() U mnie bez zmian...Dni bez Tżta lecą mi powoli. Dziś pierwszy dzień w SR, całkiem fajnie się zapowiada, chociaż grupa jakaś niemrawa Mam nadzieję, że się rozkręcą. A tak, duszno, duszno, duuuszno !
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
PurBlanka: a trzeba prasowac?
moze da sie nie.
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że to lekarz zna dokładną sytuację i to on decyduje co nam wolno a co nie ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Przy dobrych wiatrach w 37
|
|
#3373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Może spróbuję opcję "może da się nie" Nie cierpię prasować...Zobaczymy, może się uda Cytat:
![]() A kiedy macie planowane wyjęcie pessara ? Mi gin powiedział, że w 36 tyg.
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też myślałam, że nie potrafię leżeć... niestety musiałam się nauczyć...Ja też odliczam do 12 sierpnia do wizyty
|
|
#3375 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Heloł!
Cytat:
Cytat:
Teraz wogóle nie kupuje stanika do karmienia, dopiero jak mi się laktacja rozkręci to sobie kupie.Cytat:
Cytat:
dla syncia za obrót.Szalejesz ja zwykle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też dziś po wizycie Myślałam, że będzie zwykła wizyta, a tu usg mi zrobiła - taka niespodzianka ![]() Więc z synkiem wszystko dobrze. Waży 1500g. Wymiary prawidłowe. Wyniki mam dobre, tylko dostałam nakaz leżenia częstego z nogami do góry, bo mi strasznie puchną i żyły mi powyłaziły.. Poza tym wszystko dobrze, skurcze się nie powtórzyły, więc na pewno od stresu były - mam zakaz stresowania się. No i na wadze 3kg do przodu. |
|||||||
|
|
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
Ło, Laseczki, kupiłam wózek! Taki, jaki chciałam Adamex Jogger fioletowy i niewiele zapłaciłam. Za wózek z maja br, na gwarancji do maja 2016 z nieużywaną w ogóle spacerówką zapłaciłam 800 zł. Dokupię jedynie wkładkę do nosidełka i będzie komplet. Ale się cieszę
Mortisha, gratuluję wizyty. Fajnie, że synek zdrowo rośnie
"Razem, młodzi przyjaciele!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele" 2 października 2014 o godz. 11.10 urodziła się ŁUCJA Edytowane przez Koralinka86 Czas edycji: 2014-07-30 o 21:52 |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
My po i tak moje dziecie wazy 1317 g . Az gin w szoku przebiła swój tydzien pomiarami.Waga 67.7 czyli 5.2 kg od początku. Nie jest zle Szyjka sie nawet wydluzyla a Wy bidusie z tymi szyjkami krótkimi. I jedynie lek mam zazywac bo mam lekki zastój w nerce. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mortisha super
|
#3378 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
pokażesz fotę? błagam może być w klubie
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-07-30 o 22:06 |
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agatka Twój Adaś to już kawał chłopa, 33tc? To wygląda na to, że Ty pierwsza nam się rozpakujesz Gosia bardzo ładna ta pościel, taka nie oklepana. Dzisiaj przyszła paczka z gemini Alapiotrek co Cię skłoniło, żeby do nas wrócić? ![]() Coffee podziwiam Twoją mobilizację do ćwiczeń i zazdroszczę, że masz takie możliwości żeby iść gdzieś popływać albo poćwiczyć. Fajna sprawa. Mnie Ola coraz częściej kopie boleśnie. Kilka razy zdarzy mi się zasyczeć, też takie kopniaki już macie?
|
|
#3380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że nie cytuję, zdążyłam jednak przeczytać że u Was po wizytach wszystko dobrze
Melduję się, że u Miłoszka też wszystko ok, w szpitalu na lepszym sprzęcie wyszła już mniejsza różnica w rozwoju niż w zeszły czwartek uffff... Główka też na razie ciut większa, ale to podobno się zdarza, kosć udowa i brzuszek proporcjonalne względem siebie. KTG wyszło dobrze leżałam 10 minut, zapis w granicach 140-160 uderzeń na minutę. Przepływy pepowinowe wzorowe, szyjka spoko, brak rozwarcia, łozysko ładnie się trzyma! Jesteśmy tu chyba najmniejsi, Miłuś waży 849g, z usg wiek ciazy wynosi 25t +3d (a jestem 27t,0d), a termin pokazuje mi na 6.11 lekarz jest dobrej myśli, wyniki i pomiary teraz mu bardziej pasowały i mówi że Mały na pewno nadgoni
|
|
#3382 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Całe szczęście, że już lepiej! A tym, że dziedzia mniejsza się nie ma co martwić, bo przecież nie wszystkie muszą się urodzić mając 4kg ![]() AAA zapomniałam napisać, że wreszcie mam szafe dla synka. Jutro będę układać ubranka i zobaczymy, czy się zmieszczą
|
|||
|
|
|
#3383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomości super, a tyle nie potrzebnego stresu... Ale najważniejsze ze jest dobrze gratulacje
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
kasia: mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje.
![]() dobranoc, do jutra, brzuchatki )
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Widzę dziewczyny ze wszystko u was w porządku, mogę spokojnie iść spać
jutro coś napisze i jeszcze raz proszę o kciuki za moją jutrzejszą wizytę. Dobranoc!Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Noc nieprzespana, oczy mam jak zombie!! Wybieram się zaraz do miasta mam nadzieje ze zdążę pozalatwiac zanim upał na dobre się rozkręci a potem bede odsypiac
|
|
|
#3387 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam z rana!
PurBlanka Tak mam całkowity zakaz ruchu. Cytat:
Cytat:
za dzisiejszą wizytę. Melduj się zaraz po i zdawaj relację.U mnie noc dość przyjemna. Na dworze miły chłód, więc spaliśmy cały czas przy otwartych drzwiach balkonowych. Tż pozwolił sobie nawet na odrobinę szaleństwa i spał bez gaci
|
|
#3388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I żeby w końcu maluszek nam się ujawnił
|
|
#3389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się już nie mogę doczekać, uwielbiam Go podglądać. Szkoda tylko, że zawsze na wizytach jest tak grzeczny, że nie wiele mogę zobaczyć Ja się modlę, żeby ten pessar się sprawdził, a Mały urodził się w miarę na czas...Cytat:
Kolejna wizyta 12 ? No to teraz my będziemy się chwalić U mnie też noc chłodniejsza, od razu jest czym oddychać. I dziś też już nie zapowiada się na wielkie upały. Miejmy nadzieję, że może się troszkę skończą ![]() Co do pogrubionego Zazdroszczę, że tak powiem. Ja nie pamiętam kiedy TŻta widziałam w całej okazałości
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wczorajszych wizyt
Wspaniale, że wszystko w porządku i poprawia się Vilet- za dzisiejszą wizytę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

U mnie widać to też po przyroście wagi, bo zdecydowanie zwolnił, co mnie cieszy, bo i tak 10+ już jest
skurcze to raczej taki twardy cały brzuch, aż wręcz robi się taka kuleczka z brzucha - trwa to kilkanaście sekund i odpuszcza. Przynajmniej u mnie tak to wygląda
Ale wczoraj kupiłam proszek na promocji- maja Lovelę w kauflandzie za 13zł, więc jak się zdecyduję to już mam w czym prać
Jestem w szoku
.
Też duzy chłopak, jak u tynki. Ciekawe ile Tomcio waży, bo oni praktycznie rówieśnicy. Może tez już ze 2kg
ja trzymam za resztę wizytujących

najwyżej na którejś wizycie moja gin mnie pozytywnie zaskoczy 

Powodzenia wszystkim życzę