|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Marzenie....
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
Jak pisałyście o tym, że nie umie ie się doczekać czasu po porodzie aby się porządnie spocić, to nie wiem czemu ale mnie sypialnia przyszła na myśl 😆.
Co do porodu to dla mnie najgorsze jest te kilka minut jak kończy sie faza 1 rozwieraczy a zaczyna faza 2 parcie. W tym czasie dzieć wchodzi w kanał rodny i przynajmniej w moim przypadku szoruje niemiłosiernie po kręgosłupie. Same rozwieracze da się przedmuchać, parcie jest już poza naszą kontrolą i trzeba się temu poprostu poddać, ale ten zjazd po kręgosłupie to ja dziękuję. Na szczęście to tylko kilka minut 😀 |
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo Silesiana bo moj maz by tak chciał
, ze będzie na sali a na parte wychodzi, czyli to nie jest jakis jego wymysł? Ja tez bym wolała żeby go nie było na partych jeszcze mi zemdlał i nim zaczęliby sie zajmować ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() A żeby nie było ze taki mam organizm to anemia to moja częsta dolegliwość, przed ciaza tez sie leczyłam bo mnie dopada co jakis czas.
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-02 o 21:48 |
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Zzo to zaczyna byc moje marzenie numer 1. Ale z moim szczęściem nie dostane go....
A co do fb... no coz, dla jednych to cale zycie dla innych mniej. Ja wrzucam cos od czasu do czasu, ale zawsze widza to Ci ktorzy maja widziec. Publicznie nie. A zdjecie nowo narodzonego. To najwieksze szczescie i wielu chce to wykrzyczec calemu swiatu. Nie widze w tym nic zlego pod warunkiem ze nie jest to milion zdjec w jednej pozycji ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Co do basenu jeszcze Ja boje sie wody dlatego chcialam zeby moje dziecko sie nie balo A zajecia takie sa fajne bo sa rozne cwiczenia na wiele bym nie wpadla chodzac z nim ns wlasna reke To nurkowanie to jeden z etapow przyzwyczajania i oswajania sie x woda Poza tym woda to samo zdrowie i cwiczenie w niej Kontakt z innymi dziećmi Wspólne zabawy No i woda cieplejsza niz na zwykłym basenie
|
#3366 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie obrzydza obgryzanie paznokci w ogóle każdych, małych, dużych, długich, krótkich... mój TZ obgryza. walczę z nim tyle, ile razem jestesmy, czyli 8 lat. jeśli jest w nim coś, czego nienawidzę, to właśnie to. mdli mnie jak widzę jak to robi ![]() ostatnio mu grożę, że jak mi się przeleje to mu zrobię hybrydę. BROKATOWĄ. nie dość że bedą za twarde żeby mógł obgryźć, to mu jeszcze siary w robocie narobię :P się obśmiał, ze w takim razie zgłosi się w pracy do społeczności gejów i lesbijek - bo i taką grupę w firmie mają Cytat:
dzięki za pamięć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale sklepu nie mają. a ceny najlepsze są jak zazwyczaj na allegro ![]() http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=s0-dz-0904 Cytat:
tardyferon bardzo obficie popijaj, koniecznie! |
||||||
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duuuużo, mooookro, przezroczyście... potop Cytat:
![]() Cytat:
śliwka węgierka / blady liliowy. ![]() jak zwykle najbardziej podoba mi się turkusowa, ale ta już zupełnie pasować nie będzie ![]() Cytat:
jeśli zejdzie Ci się do godziny, to bierz zaraz po przebudzeniu, jak Ci się zdarza "dosypiać" rano, to przy pierwszej pobudce łyk! plus szklanka wody a potem dośpij. albo wieczorem, tuż tuż przed snem. ja biorę 3 różne żelaza, 3-4 razy dziennie - jakbym miała jeszcze liczyć po 2h przerwy fte i wefte, plus oczywiście ze wzg na cukier mam jeść co 2h... Cytat:
CC uratowało Twojej córce ŻYCIE. w Twoim przypadku cesarskie cięcie to DAR. i jestem pewna, że Marysia doskonale tę emocję przejęła podczas porodu i z nią przejdzie przez życie. a z terapią to nie jest głupi pomysł. bo czemu masz żyć z tą myślą w bólu, skoro mozesz z nią żyć w spokoju? |
|||||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisalam Www.bigastyl.pl ![]() Czy czechowice sa gdzies niedaleko bielska ? Bo na stronie www jest info ze otworzyli tam strefe ciazowa w sumie u nas juz koncowka heh
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-02 o 22:18 |
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla młodszych tylko chusty - to wszystko z ortopedycznego punktu mojej pamięci Cytat:
ale ja też jestem zdania, ze w internecie NIC nie ginie, co raz wrzucone, to już zasejwowane, i choćbyśmy to usuwały pincet razy, to kopia i tak gdzieś zostanie. więc staram się nie wrzucac zdjęć młodej w których jest rozebrana albo coś W OGÓLE - ani widocznych "tylko dla mnie" , ani nawet nie wysyłam takich fot e-mailem. po prostu. wolę nie. poza tym, po prostu nie lubię spamować innych moim dzieckiem mam na fejsie trochę jej fotem, z wakacji i takich tam, dostępnych chyba tylko dla znajomych - ale nei za wiele. Cytat:
szczerze, to jak rodziłam 5 lat temu, to położna była zszokowana, że mój mąż NIE CHCE wyjść na parte. ze 3 razy go pytała czy jest pewien, bo to się podobno bardzo rzadko zdarzało, ogólnie to móiła że w jej praktyce 80-90% facetów na parte wychodzi. mój to się nie dał wygonić nawet jak mnie szyli, a wtedy to już oni chcieli go wywalić :P
|
||||
|
|
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nooo turkusowa najfajniejsza. Też myslalam o tym modelu, ale po "macaniu" mi nie podpasował.
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
za wszystkie dzisiejsze wizyty !!! Takie wieści to ja lubię czytać Anuszka tak się bałaś, że Twój dzieć najmniejszy.... a tu psikus bo mój najmniejszy ![]() Kiara, Sweet szyjke mam mega nawet sam gin był w szokowcu i powiedział, że nie pamięta aby kiedykolwiek miał inna pacjentkę z taka szyjką... łabędzią szyjką Silesianna kiedys używałam sama tą emulsje Mediderm... szczerze to mi nie podeszła. Sama nie wiem czemu, Po prostu nie Dla odmiany olian jest superDziś zadatkowałam wózio ![]() I spotkalam się z kumpelą z pracy... miło było spędzić z nią wieczor... normalnie się odchamiłam
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-02 o 22:55 |
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to zrobione z tiulu?? dziewczyny, takie pytanie mam. bo tak wiele z Was że tak powiem "przeżywa" że dziecko urodzone przez cc a nie sn, co w tym złego? Nie rozumiem calego zamieszania w tej sprawie. Mi w sumie obojętnie, byle jak najmniej bolało i żeby z córą było wszystko dobrze a czy to będzie sn czy cc to mi to rybka! Czy to znaczy że coś ze mną nie tak?
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie obgryzanie paznokci brzydzi. Sama tego nie robie, tym bardziej komus bym nie potrafila.... bleee... mam kolezanke, ktora namietnie to robi. Sporo razy bylysmy na wspolnych imprezach i ja nigdy nie zjadlam nic, co ona przyniosla/zrobila do jedzenia ![]() ja to w ogole brzydliwa jestem.
|
|
#3375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
każdej pasuje coś innego. Ja jak byłam jeszcze w szpitalu to maz pędził po ręczny z lovi. Namęczyłam się przy tym straszliwie, mało brakowało a zrezygnowałabym z karmienia piersią, bo mnie tak M. pożarła a tym też nie bardzo chciało lecieć, choć piersi nabrzmiałe mlekiem. Potem kupiłam medelę i to było wybawienie przy nadmiarze i w ogóle, lubiłam sobie odciągnąć i wieczorem przed spaniem jeszcze M.pocisnąć z butelki jakieś 150 ml i miałam pewność, że jej to do mniej więcej trzeciej w nocy wystarczy ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja nie dość, że już od pół godziny jestem wyspana - dzień dobry Polsko, to jeszcze znów mnie gardło nawala. Ja pierdzielę. M. kaszle to i ja zaraz łapię. By to gęś kopła. Zaś zatoki zawalone mnie czekają i gardło. To już czwarty raz od czerwca
|
||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Frau
znowu chorobsko nie chce odejsc! Grrre,ano taki sezon przeziebien.Ja juz tez wyspana, obudzilam sie, bo strasznie mi cieplo bylo az okno otworzylam, a okazalo sie, ze sezon grzewczy u mnie otworzyli i kalofyrefry cieple ! A gorace wrecz! Chyba sie pospieszyli! A ja tymczasem nie spie... Ehhh, macmiror chyba dziala, bo nie czulam zadnego pieczenia ani swedzenia! Ufff, tylko brudzi strasznie,ale wkladki i po sprawie! Z reszta nie bede chwalila poki co.... Dziewczyny byla ktoras na Akademii Bezpiecznego Malucha? Bo u mnie w poniedzialke i nie wiem, czy isc...
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
A mnie obudzil wstretny komar! Lata mi nad uchem i spac nie daje. Przez cale lato nie bylam tak pogryziona
na dodatek tak mi tez goraco bo leze po brode przykryta... ehh a spimy jeszcze przy otwartym oknie. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Martha, ja nie bylam.
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
melduję się, że ja już na nogach, jednak tym razem nie z powodu bezsenności. Za chwilę jadę po męża, bo dzisiaj w DE święto i ma ciut dłuższy weekend
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja tez juz wstaję, oprocz pobudki godzinnej w nocy przez mega zgagę, to spałam jak niemowlak... nie wiem czemu akurat zgagę w nocy mam?
Idę chłopców do szkoły szykować i muszę zanieść te siuśki na posiew i zwolnienie do księgowego... Martha mnie tez macmiror ani nie szczypał ani nie piekł.. Miłego Dnia!
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bratowa rodzila 13 lat temu i nikt sie nie dziwil, ze maz zostaje do konca..ale ona miala znieczulenie to moze mniejszy szok.. ![]() Kiara - u mnie wydzielina o dziwo jakby mniejsza, cieklo ze mnie jak z wiadra...a teraz zabarwiona lekko zolto, bez zapachu ale skapa... Ze nosidlo ma byc ergonomiczne to juz doczytalam, ale chyba mlodsze dzieci tez mozna nosic...hmmm musze zglebic temat w takim razie.. Mnie tez jakos odrzuca obgryzamie paznokci....chociaz nie wiem czy bardziej i tak mnie nie bedze obrzydzac kupa dziecka...bo ja mam odruch wymiotny na kupe i wymioty ![]() Wstalam z opuchnietymi dlonmi...kurcze to jakis koszmar zgiac palcow nie moglam...a teraz cierpna...macie tez tak?? to jakby sie pogarsza... Czy to rzeczywiscie normalne....? Wstalam rano bo musze jechac zrobic badania krwi, w poniedzialek wizyta, ciekawe czy zelazo cos pomoglo.... ![]() A potem chyba skocze do ikei ![]() Milego dnia Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-03 o 06:57 |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwie siodma godzina,a tu wszystkie wstajemy
![]() Mnie udalo sie usnac jakos na chwile. Dzis siedze sama, bo TZ nie ma, musze podjechac do pracy zawiezc zwolnienie i popodpisuje podania o macierzynskie tylko ze bez daty,potem sobie wpisza chyba mnie nie oszukaja pierwszy raz sie osobiscie w pracy pojawie od czasu zwolnienia, takto TZ zawozil zwolnienia, jakos mialam dosc widoku mojej pracy...hehe
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kostka napuchnięte palce mam bardziej wieczorem, rano jest lepiej. ale z tego co kojarze to dziewczyny też na ranek narzekały.
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Wszystkim choróbką życzę zdrówka. Na te wszystkie opuchlizny to mój lekarz zaleca dietę bez soli tak do końca nie wiem czy to działa, bo nie do końca się stosuje.
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem spuchnięta bez względu na porę. Rano nawet bardziej, bo mniej ruszam rękami i dłoni zacisnąć w pięść w ogóle nie mogę. Już mam dość. O piątej zasnęłam. Do teraz. Dobrze, że M.jeszcze śpi, choć sądzę, że to już nie potrwa długo. Tż teraz śpi w salonie, a my z M.w sypialni. Dusimy się już chyba tymi zarazkami :-( |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Ja obudziłam się po 7.00 ale ciężko było mi zwlec się z łóżka. Współczuję Wam tych nieprzespanych nocy.... ja o dziwo śpię, tylko kilka razy budzę się na siku...ale już ciężej mi spać na plecach, kręgosłup boli...a pomimo, że usypiam na boku to i tak się przez sen przekręcam gdzieś na plecy... W nocy dalej czułam to spojenie...ciekawe czy to już będzie do końca tak trzymać ? Co do zdjęć dzieci wrzucanych do sieci...też mi się to nie podoba do końca, ale ja to w ogóle jestem jakaś anty bo kont na FB i tym podobnych nie mam, a do założenia kiedyś konta na NK koleżanka namawiała mnie chyba miesiąc w końcu założyłam, może i dobrze, bo poznałam mojego męża :P pomimo, że studiowaliśmy na jednej uczelni, ten sam wydział i rok, inna specjalność...to potrzebna nam była nasza-klasa w sumie rzadko się widywaliśmy, bo wykładów wspólnych w ostatnich latach nie miewaliśmy...więc na chwilę obecną jestem zdania, że nie wrzucę zdjęcia dziecka do sieci, ale może mnie będzie tak duma rozpierać, że choć jedno dam, ale na pewno mocno ocenzurowane sama kilka lat temu dostawałam przez jakiś czas dziwne smsy z nieznanych mi numerów o treściach co najmniej dziwnych, ale jednoznacznych i do tej pory nie wiem kto to, a podejrzewam że jedna i ta sama osoba, która zmieniała numer (wtedy startery były chyba po 5 zł.....) ... stąd mój dystans do wszelkich nowinek internetowych... |
|
|
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie dzisiaj
Gratuluje rozpoczetych tygodni i udanych wizyt! Witam sie w 34 tygodniu ![]() Zgaga tez mnie gnebi nocami, ale w sumie ostatnie noce w miare przesypiam. Dzis juz pogrzeb jest ale nie jade, nie dosc ze brzydko to jakos nie czuje sie na silach spotkac calej rodziny. Na dodatek moje lezenie daje i nie daje rezultatow, szyjka tej samej dlugosci ale rozwarcie na 1 palec. Za tydzien mam przyjsc na ktg.
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
I ja mowie dzien dobry
![]() Mloda dzis jedzie na wycieczke, taka podekscytowana byla ze w szatni nawet sie ze mna nie pozegnala, odwrocila sie na piecie i poleciala na gore, nawet nie wiem za bardzo kiedy, bo byl mlyn caly ranek sie stresowala ze sie spozni i autokar odjedzie bez niej
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie poród to trauma i szczerze mowiac juz widze swoja panike teraz jak sie zacznie.... A co do cc sn itp. .. ja mialam proznociag i po wszystkim zamiast cieszyć sie to ryczalam ze jestem beznadziejna, ze nie dalam rady... pamietam jak swoich zobaczylam to pierwsze co powiedziałam to ze nie dalam rady... Wiec rozumiem takie myśli po cc... ale to ma związek myślę z zaburzonym poczuciem wlasnej wartosci....
|
|
#3390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej wydane 20zł tego roku hihi Cytat:
potem sie budze w nocy, mam schize że dzieć się niedotlenia, kłade na bok a potem znowu budze na plecach i akcje z smsami też niestety miałam więc też mocno uważam (stąd np zdjęcia w klubie bez głowy), nie pisze też nigdzie w necie czym się dokładnie zajmuje. im mniej tym lepiej.---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- aa i miałam napisać że odetchnęłam z ulgą - wyjęłam z pralki budke wózka - czysta i nie zniszczona uffff wczoraj jak patrzyłam do pralki jak prało to tak się w kłedbek zwinęła (pomimo usztywniaczy w środku) że byłam przekonana że ją spieprzyłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

, ze będzie na sali a na parte wychodzi, czyli to nie jest jakis jego wymysł? Ja tez bym wolała żeby go nie było na partych 

mnie obrzydza obgryzanie paznokci w ogóle 

CC uratowało Twojej córce ŻYCIE. w Twoim przypadku cesarskie cięcie to DAR. i jestem pewna, że Marysia doskonale tę emocję przejęła podczas porodu i z nią przejdzie przez życie. 

za wszystkie dzisiejsze wizyty !!! Takie wieści to ja lubię czytać
Dla odmiany olian jest super
17.08.2013 r.
znowu chorobsko nie chce odejsc! Grrre,ano taki sezon przeziebien.