Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-23, 13:34   #3361
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Czytam Was codziennie i choć się nie udzielam to bardzo lubię Wasze offtopy
Z racji tego, że tu zawsze dobrze doradzicie i są tu bardzo obeznane osoby, to chciałam zapytać czy znacie coś skutecznego na prychole? Ostatnio masakrycznie wysypuje mi brodę, najpierw małe gulki a potem rosną giganty... Jeden się zagoi, drugi wychodzi. Myślałam o Effaclar Duo/Duo plus. Co myślicie?
Mam skórę dość wrażliwą i skłonną do wysychania na co też muszę zwracać uwagę.
Jakis czas temu rozmawialysmy o olejach, wtedy uswiadomilam sobie, ze mam jojoba gold i nie testowalam na twarz. Od tamtej pory uzywam na noc, twarz wyglada coraz lepiej. Gule zmniejszają sie, niektore wychodza na wierzch, bede praktykowac w dalszym ciagu. Posilkuje sie tez skinorenem na brode i nos. Teraz chce dorzucic tez maseczke z kurkumy. Effaclar mi nie pomagal.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 13:35   #3362
e_ina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iamdanifromcalifornia Pokaż wiadomość
Wrzucasz wszystkich wegan/wegetarian do jednego worka. Przecież nie każdy przechodzi na dietę wegetariańską czy roślinną tylko z względów ideologicznych/etycznych. Większość zaczyna od ograniczenia mięsa, potem ogarnia tematy odzieżowe, kosmetyczne, chemiczne itd. Przynajmniej ja tak zaczynałam.
Generalnie dla mnie to całe wyśmiewanie typu: Ooo mięsa nie je ale w butkach skórzanych pomyka, jest na tym samym poziome co ten cały wegeterror
Ale przecież mowa była o wegeterrorystkach, a nie wegetariankach/wegankach ogólnie?
Stary 2016-01-23, 13:37   #3363
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
Wrzucasz wszystkich wegan/wegetarian do jednego worka. Przecież nie każdy przechodzi na dietę wegetariańską czy roślinną tylko z względów ideologicznych/etycznych. Większość zaczyna od ograniczenia mięsa, potem ogarnia tematy odzieżowe, kosmetyczne, chemiczne itd. Przynajmniej ja tak zaczynałam.
Generalnie dla mnie to całe wyśmiewanie typu: Ooo mięsa nie je ale w butkach skórzanych pomyka, jest na tym samym poziome co ten cały wegeterror
Znowu
Ja nie wiem, mam różnych znajomych. Koleżanka nie je mięsa z wyjątkiem ryb. Jej mąż jest wegetarianinem i nie nosi niczego, co od zwierząt pochodzi. Nawet nie przyszło mi do głowy nazywać ich hipokrytami albo mieć problem z ICH stylem życia, wyznawanymi ideami, mimo że nie zawsze się z nimi zgadzam, zresztą sama czasem łamię zasady, które mam (większą szkodą dla mnie jest wspieranie "chińskiego" - bo nie zawsze o ten kraj chodzi - sztucznego badziewia, które zatruwa odpadami z produkcji świat, niż kupienie prawdziwego futra w lumpie - tak, czasami niestety kupię badziewie w jakiejś sieciówce). Tak czy inaczej, też nie rozumiem tego wyśmiewania, dziecinada taka.
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 13:41   #3364
e_ina
Raczkowanie

Dziewczyny ja odniosłam się do wegeterroru, a nie ogólnie wegetarian/wegan. Ktoś kto mówi, że mięsożerca je zwłoki, a sam nosi skóry usprawiedliwiając się, że z drugiej ręki to według mnie hipokryta. Bo ja też mogę powiedzieć, że to mięso przecież jest z drugiej ręki, ja nie zabiłam, tylko go kupiłam, bo szkoda, żeby się zmarnowało.
A do osób, którzy dokonują pewnych wyborów i nikogo przy tym nie nagabują i nie obrażają stawiając się w roli jedynych oświeconych wrażliwych na krzywdę nic nie mam.
Stary 2016-01-23, 13:41   #3365
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelyn93 Pokaż wiadomość
Dziewczyna zaraz odleci na tych rzęsach.
To są zmalolashes? ;d
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 13:43   #3366
e_ina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość
Znowu
Ja nie wiem, mam różnych znajomych. Koleżanka nie je mięsa z wyjątkiem ryb. Jej mąż jest wegetarianinem i nie nosi niczego, co od zwierząt pochodzi. Nawet nie przyszło mi do głowy nazywać ich hipokrytami albo mieć problem z ICH stylem życia, wyznawanymi ideami, mimo że nie zawsze się z nimi zgadzam, zresztą sama czasem łamię zasady, które mam (większą szkodą dla mnie jest wspieranie "chińskiego" - bo nie zawsze o ten kraj chodzi - sztucznego badziewia, które zatruwa odpadami z produkcji świat, niż kupienie prawdziwego futra w lumpie - tak, czasami niestety kupię badziewie w jakiejś sieciówce). Tak czy inaczej, też nie rozumiem tego wyśmiewania, dziecinada taka.
A czy mówią Tobie, że jesz zwłoki i jesteś obrzydliwa, niewrażliwa na zabójstwo, a kupowanie skór z pierwszej ręki jest wspieraniem zabijania? Bo ja o takich wegeterrorystach pisałam.
Stary 2016-01-23, 13:43   #3367
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Czytam Was codziennie i choć się nie udzielam to bardzo lubię Wasze offtopy
Z racji tego, że tu zawsze dobrze doradzicie i są tu bardzo obeznane osoby, to chciałam zapytać czy znacie coś skutecznego na prychole? Ostatnio masakrycznie wysypuje mi brodę, najpierw małe gulki a potem rosną giganty... Jeden się zagoi, drugi wychodzi. Myślałam o Effaclar Duo/Duo plus. Co myślicie?
Mam skórę dość wrażliwą i skłonną do wysychania na co też muszę zwracać uwagę.
co prawda nie mam typowego trądziku, jedynie różowaty, ale czasami coś mi wywali (szczególnie po chipsach ), to wtedy smaruje Skinorenem żelem i jest lepiej
pazza_polacca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 13:44   #3368
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Jakis czas temu rozmawialysmy o olejach, wtedy uswiadomilam sobie, ze mam jojoba gold i nie testowalam na twarz. Od tamtej pory uzywam na noc, twarz wyglada coraz lepiej. Gule zmniejszają sie, niektore wychodza na wierzch, bede praktykowac w dalszym ciagu. Posilkuje sie tez skinorenem na brode i nos. Teraz chce dorzucic tez maseczke z kurkumy. Effaclar mi nie pomagal.
maseczka z kurkumy ;_; nie dość ze nie mogłam tego domyc to jeszcze zrobiła mi na twarzy sahare;_;

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2016-01-23 o 13:45
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 13:50   #3369
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
maseczka z kurkumy ;_; nie dość ze nie mogłam tego domyc to jeszcze zrobiła mi na twarzy sahare;_;
Musiałaś mieć piękny odcień skóry
Tak jak ta pani, która troszkę pomyliła się z użyciem lush'a:

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...bing-skin.html
Stary 2016-01-23, 13:55   #3370
evelyn93
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie w ogóle ingerencja w talerz drugiej osoby jest popieprzona. I są dwa podejścia: albo ktoś się brzydzi takimi ubraniami, butami i wyrzuca je ze swojej szafy, albo uważa, że zwierzęciu i tak nikt życia nie przywróci, a buty kupione to kupione i w takim razie skóra pójdzie na marne. Dlatego wypominanie chodzenia w skórach nie jest za mądre. Natomiast robienie teatru pod tytułem "STANĘ Z OBDARTYM ZE SKÓRY LISEM NA ULICY, PŁACZĄC - BĘDZIE SZOKING" i zawracanie ludziom dupy na prawo i lewo, przekonując, a wręcz wymuszając na nich zmianę żywienia, komentowanie tego, że ktoś je mięso, jest dla mnie żenujące. To samo w drugą stronę - wyśmiewanie, że "o, wy to chyba tylko sałatę jecie i jakieś korzonki" to kompromitacja. Nie jestem weganką, ale jak tylko wyjdzie druga książka Jadłonomii, to będę pierwsza w kolejce do sklepu - uwielbiam to, co można zrobić z warzyw

I tak będąc w temacie - mem i pytanie: czy was też wkurzają te memy "Bądź jak ktoś tam?"

12472397_1026137904126191_7653513613112540127_n.jpg

Edit: za duże zdjęcie, jest załącznik

Edytowane przez evelyn93
Czas edycji: 2016-01-23 o 14:00
evelyn93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 13:59   #3371
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
ja domylam co prawda nie od razu, ale spoko szlo. Sahary nie czulam, dodawalam jogurt i miod, nastepnym razem dodam jeszcze jakis olejek. A po maseczce tradycyjnie jojoba gold.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 14:02   #3372
iamdanifromcalifornia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość
Znowu
Ja też jeszcze do niedawna jadłam ryby i owoce morza, z resztą do tej pory nie mam ogarniętych wszystkich tematów związanych z weganizmem. Zdarza mi się np. kupić jakieś słodycze, które w składzie są w 100% wegańskie a potem gdzieś się dowiaduje, że ten koncern spożywczy testuje na zwierzętach swoje produkty.

e_ina jeśli miałaś na myśli tylko i wyłącznie tych wszystkich wegeterrorystów to ja się z Tobą też zgadzam, jest to pewnego rodzaju hipokryzja
Stary 2016-01-23, 14:02   #3373
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie w ogóle ingerencja w talerz drugiej osoby jest popieprzona. I są dwa podejścia: albo ktoś się brzydzi takimi ubraniami, butami i wyrzuca je ze swojej szafy, albo uważa, że zwierzęciu i tak nikt życia nie przywróci, a buty kupione to kupione i w takim razie skóra pójdzie na marne. Dlatego wypominanie chodzenia w skórach nie jest za mądre. Natomiast robienie teatru pod tytułem "STANĘ Z OBDARTYM ZE SKÓRY LISEM NA ULICY, PŁACZĄC - BĘDZIE SZOKING" i zawracanie ludziom dupy na prawo i lewo, przekonując, a wręcz wymuszając na nich zmianę żywienia, komentowanie tego, że ktoś je mięso, jest dla mnie żenujące. To samo w drugą stronę - wyśmiewanie, że "o, wy to chyba tylko sałatę jecie i jakieś korzonki" to kompromitacja. Nie jestem weganką, ale jak tylko wyjdzie druga książka Jadłonomii, to będę pierwsza w kolejce do sklepu - uwielbiam to, co można zrobić z warzyw

I tak będąc w temacie - mem i pytanie: czy was też wkurzają te memy "Bądź jak ktoś tam?"

Załącznik 6132906

"Bądź jak..." są jak memy z Kwaśniewskim - pierwsze kilka było zabawnych, potem były już na sile i budziły żenade
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 14:03   #3374
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loczek88 Pokaż wiadomość

no wiesz, możliwości jest multum. Łosoś, tuńczyk, makrela nawet, maślana, śledź pieczony, ośmiorniczki, krewetki, pałeczki krabowe, omlet, rzodkiewka, rzepa, ogórek/awokado, serek filadelfia, posyp koniecznie sezamem . Ale ja jestem tradycjonalistka, więc wiesz....
Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Ja dawałam czasem paluszki krabowe, tuńczyka, łososia i zawsze z ogórkiem lub awokado, często z serkiem philadephia, tempura czasem. Nic odkrywczego. Muszę z krewetkami jeszcze spróbować.
Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Ja najbardziej lubię domowe z łososiem, serkiem chrzanowym, ogórkiem, avocado i dużą ilością prażonego sezamu.
Natomiast jak zamawiam, to wszystko co ma tuńczyka - mogłabym wcinać zwykłe hosomaki, byle z tuńczykiem. No i nigiri maguro <3<3 <3 <3
Dzięki dziewczyny! W poniedziałek śmigam obkupić się w azjatyckich rzeczach i będę testować

Cytat:
Napisane przez nerwussss Pokaż wiadomość
Vegeterroryzm to dla mnie tak dziwne zjawisko... oni na prawde wierzą, ze moglby swiat istniec bez miesozerstwa?? Slodkie przytyki do celebrytow... no na pewno miala zoella atak paniki przez jej filmik. W sumie tez bym sie wystraszyla widzac wierna kopie samej siebie i to jak jej "kariera" sie rozwinela ze ma nawet swoja kopie u Madame T. Poslucham jej wywodow delektujac sie moim "angielskim sniadaniem" i kawka z mlekiem od prawdziwej krowy ;-) chcialabym takiego vegeterroryste spotkac na zywo i podyskutowac ;-) ps. Kolezanka od omleta podrzuc przepis na priv!
Bo właściwie why not? To tak jak wierzyć, ze 'cały świat' przestanie wcinać ziemniaki, szpinak, maka czy cokolwiek innego
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 14:03   #3375
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość
Musiałaś mieć piękny odcień skóry
Tak jak ta pani, która troszkę pomyliła się z użyciem lush'a:

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...bing-skin.html
moj tz uznal, ze w tym zoltym mi do twarzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 14:07   #3376
akna1102
Zadomowienie

Offtop....jakiś czas temu wspominałyście o rękawicy Kessa <za to własnie kocham offtopy, bo wcześniej o niej nie wiedziałam> Tylko mam problem z jakiej firmy wybrać. Jest Alepia i mnóstwo innych ponoć marokańskich. Proszę o radę
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 14:09   #3377
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Załącznik 6132906

tak! Zwłaszcza tego typu https://www.facebook.com/ArturEDziambor/photos/a.454129028056786.1073741 837.165042683632090/737062163096803/?type=3&theater
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 14:18   #3378
e_ina
Raczkowanie

Cytat:

e_ina jeśli miałaś na myśli tylko i wyłącznie tych wszystkich wegeterrorystów to ja się z Tobą też zgadzam, jest to pewnego rodzaju hipokryzja

odpowiedziałam na komentarz o wegeterrorze - dokładnie ten
: "Na mnie też tak działa wegeterror. Tak samo na mnie działają gadki w stylu 'weganie, aj weganie, nie ma to jak mięsko nie? Kto mięsa nie lubi, ten traci najlepszą część życia! Co weganie wiedzą o dobrym jedzeniu, buhahaha'."

Nie wiem skąd ta myśl, że piszę o wszystkich wegetarianach /weganach. Co się tutaj nie napiszę, to zaraz ktoś się czepia i wkłada w usta coś czego się nie powiedziało
Sama jeśli chodzi o mięso jem rzadko i tylko indyka i kurczaka, bo inne mi nie smakuje, ale nie wtrącam się do tych co jedzą golonki czy steki czy tych co w ogóle nie jedzą mięsa, bo szczerze to mało mnie interesuje cudza dieta. Moja najlepsza przyjaciółka od 8 lat jest wegetarianką i żadna z nas nie ma problemu z talerzem tej drugiej. Osobiście spotkała mnie taka hipokryzja, gdzie dziewczyna uznająca się za wegankę obrażała mnie, że jestem obrzydliwa, że jem mięso (nazywając je zwłokami), pije mleko i kupuje skórzane rzeczy w sklepach, a nosiła na sobie skórzane buty tłumacząc, że ona kupiła z drugiej ręki i tak można. Dla mnie Himalaje hipokryzji.

Edytowane przez e_ina
Czas edycji: 2016-01-23 o 14:19
e_ina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 14:40   #3379
werek serek
no witam

Cytat:

taaaak. ciary wstydu mam jak je czytam
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 14:41   #3380
Parasito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Offtop....jakiś czas temu wspominałyście o rękawicy Kessa <za to własnie kocham offtopy, bo wcześniej o niej nie wiedziałam> Tylko mam problem z jakiej firmy wybrać. Jest Alepia i mnóstwo innych ponoć marokańskich. Proszę o radę
Ja miałam chyba tej firmy. Moja sprawowała się dobrze, ale nie była zebrana w nadgarstku przez ściągacz i spadała mi z ręki. Strasznie mnie to wkurzało, dlatego postanowiłam się z nią rozstać. Powinny być jakieś opinie kessy w internecie. Ja na razie nie planuję zakupu, ale gdybym szukała, to na pewno musiałaby mieć ściągacz w nadgarstku.
Stary 2016-01-23, 14:53   #3381
iamdanifromcalifornia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_ina Pokaż wiadomość

odpowiedziałam na komentarz o wegeterrorze - dokładnie ten
: "Na mnie też tak działa wegeterror. Tak samo na mnie działają gadki w stylu 'weganie, aj weganie, nie ma to jak mięsko nie? Kto mięsa nie lubi, ten traci najlepszą część życia! Co weganie wiedzą o dobrym jedzeniu, buhahaha'."

Nie wiem skąd ta myśl, że piszę o wszystkich wegetarianach /weganach. Co się tutaj nie napiszę, to zaraz ktoś się czepia i wkłada w usta coś czego się nie powiedziało
Sama jeśli chodzi o mięso jem rzadko i tylko indyka i kurczaka, bo inne mi nie smakuje, ale nie wtrącam się do tych co jedzą golonki czy steki czy tych co w ogóle nie jedzą mięsa, bo szczerze to mało mnie interesuje cudza dieta. Moja najlepsza przyjaciółka od 8 lat jest wegetarianką i żadna z nas nie ma problemu z talerzem tej drugiej. Osobiście spotkała mnie taka hipokryzja, gdzie dziewczyna uznająca się za wegankę obrażała mnie, że jestem obrzydliwa, że jem mięso (nazywając je zwłokami), pije mleko i kupuje skórzane rzeczy w sklepach, a nosiła na sobie skórzane buty tłumacząc, że ona kupiła z drugiej ręki i tak można. Dla mnie Himalaje hipokryzji.
Tak się składa, że odpowiadałam na Twój komentarz dotyczący kupowania skórzanych/wełnianych rzeczy w lumpie a nie ten dotyczący samego jedzenia mięsa.
Mniejsza z tym, nie ma się o co spinać.
Stary 2016-01-23, 14:57   #3382
e_ina
Raczkowanie

Cytat:
Tak się składa, że odpowiadałam na Twój komentarz dotyczący kupowania skórzanych/wełnianych rzeczy w lumpie a nie ten dotyczący samego jedzenia mięsa.
Mniejsza z tym, nie ma się o co spinać.
Ale to był dalszy ciąg dyskusji w obrębie wegeterroru. Chyba skóra i wełna też jest ze zwierząt, które są w tym celu hodowane. Niby nie ma, ale na co się nie napiszę to się ktoś znajdzie co się uczepi i przekręci
Stary 2016-01-23, 15:00   #3383
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to był dalszy ciąg dyskusji w obrębie wegeterroru. Chyba skóra i wełna też jest ze zwierząt, które są w tym celu hodowane. Niby nie ma, ale na co się nie napiszę to się ktoś znajdzie co się uczepi i przekręci
Przenieście się na pw, albo załóżcie sobie odpowiedni do tego temat
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 15:01   #3384
Gopherowate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość

Ja posiadam Alepie i jestem bardzo zadowolona. Jednak nie mam porównania z innymi. Od kilku lat używam jej nieprzerwanie i sprawdza się bardzo dobrze
Gopherowate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 15:01   #3385
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
przybywam żeby się uczepić, przekręcać nie trzeba
tak, tak, wiem, alt ci się zacina
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 15:17   #3386
iamdanifromcalifornia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Przenieście się na pw, albo załóżcie sobie odpowiedni do tego temat
Ale dlaczego? Można tu offtopować. Dlatego właśnie piszemy na szaro aby można było to pomijać.
Stary 2016-01-23, 15:24   #3387
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Ale dlaczego? Można tu offtopować. Dlatego właśnie piszemy na szaro aby można było to pomijać.
No i jakimś dziwnym trafem obie piszecie na czarno
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 15:27   #3388
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
No i jakimś dziwnym trafem obie piszecie na czarno
Na szaro jest
Stary 2016-01-23, 15:28   #3389
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Laura pokazuje we vlogu kaszotto z kwestii smaku. Tak się trafiło, że planowałam zrobić i jej vlog tylko mnie pchnął do kuchni Chciałam donieść, że jest pyszne. Ja dodałam jeszcze trochę fety, także polecam 👍

http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...kinska-i-porem

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 15:29   #3390
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Na szaro jest
A to coś dziwnego, bo na kompie mam na czarno
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości