|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powtarzałam 8 lat że tyle mnie kosztowała ciaza z Piotrkiem, cała przelezana jak tylko "ruszyłam stopa" to miałam krwawienia, że ta niepewność po porodzie zagrożenie oiomem nacinanie poród itd No i moje "nigdy więcej" trwało 8 lat
za przeproszeniem tak mi od.j.ebalo na punkcie drugiego dziecka, z dnia na dzień, że szok. Mam nadzieję że na punkcie 3go tak mi nie odwali bo nie mamy warunków na to ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahhh te hormony
Ja myślę, że jak da radę to jeszcze jedno będzie. Ale jak wyjdzie to nikt nie wie.Skoczylam do Pepco i dorwałam same ubrania dla dziewczynki... Tylko trzy, ale poszłam po całkowice co innego... A dla starszej komplet z między nami misiami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Ja trzeciego nie planuje, za stara jestem
a pierwszy "hajnid" dał mi tak do wiwatu, że dopiero po 4latach miałam siły myśleć o drugim, więc z trzecim już się nie wyrobię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Ja się przez pierwszy rok życia młodego zarzekałam, że pierwsze i ostatnie, ale potem się zrobiło tak fajnie, że jak mi się za drugim razem włączył instynkt na drugie to chyba jeszcze bardziej mi odwaliło niż za pierwszym razem
A się naczekałam na drugą ciąże, bo najpierw mąż mnie stopował, potem ze staraniami trochę zeszło. Ale na trzecie się już nie pisze, na pewno ![]() Ja dzisiaj narobiłam kroków, byłam z synem na rowerze (znaczy on jechał, ja za nim biegałam) dwa razy po dwie godziny, nogi już mi nawet nie w dupe weszły tylko po sama szyję chyba ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piona
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
Ja również trzeciego nie przewiduje, jedynie była by to perfidna wpadka. Nad 2 też się zastanawiałam ale jak za długo bym zwlekała to drugiego by nie było też. Uważam że trzeba mieć warunki, dużo siły, cierpliwości i bardzo poświęcać się wiele lat aby planować gromade. Ja na typową kurę domową się nie nadaje...
|
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez planuje trojke a na ewentualna "Wpadke" Zostawiam czwarte zawsze z mezem chcielismy 3 i na razie wciaz to czuje. I na pewno nie zrezygnuje z pracy w zawodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3404 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
U nas nigdy nie było w planach więcej niż dwójka. Ciężko było walczyć o to pierwsze wiec nie wykluczamy ze tak się zostanie życie pokaże
|
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj impreza urodzinowa. Córka kończy 3 lata w poniedziałek
i zaskoczymy wszystkich informując kto jest w drodze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE]Po ciąży łatwiej jest zajść w drugą. Moja znajoma też stoczyła długa batalię o córkę i po porodzie zaraz zaszła w kolejną.Cytat:
Mi się kiedyś marzyła trojeczka a to dlatego, że mój tato miał jednego brata który zginął w wypadku i stwierdziłam, że lepiej mieć więcej dzieci. Po synu odechciało mi się dzieci a to przez jego choroby a tu taka niespodzianka także wyszło na prawdę super bo świadomie bym się już nie zdecydowała chociaż początkowo byłam podłamana to szybko mi to przeszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja musze pochwalić mojego syna. Szczotkowałam się dzisiaj szczotka taka do masażu na sucho. No i lecę po kolei, nogi, ręce, odsłaniam w końcu brzuch, a synek do mnie podchodzi i mi ta szczotkę zabiera mówiąc "to jest ostre, w brzuszku mieszka dzidziuś". ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3408 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Witam się w ta deszczowa niedziele ![]() Jeśli chodzi ze łatwiej zajść w druga ciaze słyszałam różne historie i nie nastawiam się w żaden sposób. nie ma co myśleć na zapas.
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-05-16 o 09:31 |
|
|
|
#3409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam się w ta deszczowa niedziele ![]() Jeśli chodzi ze łatwiej zajść w druga ciszę słyszałam różne historie i nie nastawiam się w żaden sposób. nie ma co myśleć na zapas.[/QUOTE]Dosłownie kto wie co będzie 🤷 Ja się nastawiałam tak na 6 miesięcy starań z drugą ciążą a tu pyk za pierwszym strzałem Z innej strony jak już masz jedno to psychicznie łatwiej a czasami wydaje mi się, że przy problemach przy pierwszej to właśnie psychika jest problemem. Ale i tak jak dla mnie nie ma reguły. Się zobaczy. Ja mówię, że chce trzecie a jak wyjdzie to też trudno powiedzieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
️ u nas dzisiaj rodzinnie Bo do tesciow dojechala tez Meza siostra z mezem I ich mala coreczka wiec mimo deszczu jest fajnie ![]() Cytat:
ostatnio tez mnie wysypala w taking sposob przed sasiadka na Klatce schodowej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karla906 Czas edycji: 2021-05-16 o 14:49 |
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jako ostatnia w końcu czuję ruchy
już wczoraj go czułam po prawej stronie ale nie byłam pewna a dziś ma motylka w brzuchu w końcu !! 🥳Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Zubi, jeszcze nie jesteś ostatnia. Ja jeszcze nie mialam okazji poczuć ruchów Maluszka ale ja dopiero 17tc więc chyba jeszcze chwila. Do tej pory nie bylo po mnie widać ciąży ale ostatni tydzień mi brzucho urósł także pierwsze typowo ciążowe jeansy poszły w ruch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super Zaraz z motylków zmienia się w kopniaczki
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Konto usunięte
|
U mnie ta reguła, że w drugą ciążę szybciej się zachodzi się nie sprawdziła. Problemy były i przy pierwszym i przy drugim. Trzeciego raczej nie planuję. Musiałaby być mega wpadka.
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaraz z motylków zmienia się w kopniaczki [/QUOTE]To jedyne za czym tęskniłam po porodzie ruchy jelit są podobne do kopniaków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
A my wczoraj ogarnialiśmy 7h ogród i taras po zimie, w końcu wyciągnęliśmy moja kanapę z palet siedziska itd, rozsiadłam się z książką na pełnym czilloucie posiedziałam 7 (!!!) minut i zaczęło lać
![]() ![]() myślałam że się popłacze bo cały dzień świeciło pełne słońce ale dzisiaj się udało i jest mega przyjemnie na dworze wysiaduje kanapę i czytam Co do ruchów to u mnie może jeszcze nie całkiem regularne, ale częste. I coraz częściej czuje na ręce ale mi leci już 21tc. I jeszcze tylko mi się smutno mega zrobiło bo na innym forum podczytuje wątek o amniopunkcji (bardzo mi pomógł w momencie kiedy na swoją się decydowałam) i dziewczyna po amnio niestety poroniła. I tak sobie myślę że miałam cholernie dużo szczęścia że wszystko jest ok. I oby to szczęście do końca nie odpuszczało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2021-05-16 o 15:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

także ja już się nie zarzekam, że to moje ostatnie dziecko bo cholera wie. Ale też bałbym się kolejnej cesarki już ta mnie niepokoi.
Wiadomo, że może zdarzyć się wpadka, albo może mi coś się odwidzieć za kilka lat. Ale na ten moment nie planuję, przy moich zdolnościach organizacyjnych trójka to już samobójstwo 

Ja myślę, że jak da radę to jeszcze jedno będzie. Ale jak wyjdzie to nikt nie wie.
a pierwszy "hajnid" dał mi tak do wiwatu, że dopiero po 4latach miałam siły myśleć o drugim, więc z trzecim już się nie wyrobię 

ja tez planuje trojke 

Z innej strony jak już masz jedno to psychicznie łatwiej a czasami wydaje mi się, że przy problemach przy pierwszej to właśnie psychika jest problemem. Ale i tak jak dla mnie nie ma reguły. Się zobaczy. Ja mówię, że chce trzecie a jak wyjdzie to też trudno powiedzieć. 
️ u nas dzisiaj rodzinnie Bo do tesciow dojechala tez Meza siostra z mezem I ich mala coreczka wiec mimo deszczu jest fajnie