![]() |
#3391 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Widzę u Was światełka, to zapraszam na kf i herbatkę
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Jak się macie? ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cześć Emmi ![]() Dzieci mi wczoraj też opowiadały o czarnym makaronie... jest słonawy, rybny, bardzo wyrazisty i podaje się go przeważnie z owocami morza. Uwielbiam krewetki, niedawno odkryłam ich smak. Mają jedną wadę ![]() -------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Niby 21 stopni, ale słonka brak i po wczorajszym upalnym dniu, dzisiaj przyjemnie chłodno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Czyli u was też grzało? Tak, bardzo przyjemnie, słonko świeci, ale nie jest upalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
O mateńko, rozmowy o tym czarnym makaronie i o owocach morza spowodowały, że strasznie mi się zachciało jednej rybnej rzeczy. Mam na myśli tatar z łososia. Jest w naszym mieście maleńki sklepik z rybami. Tam na miejscu robią ten tatar. Cudo niebywałe. Tylko nie wiem czy w upały też go wytwarzają? Ale teraz wracam na ziemię, czyli częstuję się kaweczką. Też pyszna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Jak się czujesz? Skoro masz zachcianki, to idzie ku dobremu. Dobrze spałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
hmm... jak spałam...?? Dziwnie. Przez całą niedzielę nawet oka nie zmrużyłam, a jednak zasnąć wieczorem nie mogłam. Zaczęłam więc sobie filmy oglądać. Na zegarze trzecia rano, a do mnie sen jakoś nie przychodził. Gdy już padłam, to spałam bardzo, bardzo mocno. Punktualnie o godzinie dziesiątej przyjechał kurier i domofon mnie obudził. Gdyby nie to, pewnie dalej spałabym. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Adusia rozumiem.
Dużo zdrówka ![]() Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie, właśnie wracamy z wesela. Uff wreszcie do domu.
Tak, czarny makaron jest z atramentem z ośmiornicy, corka bardzo lubi owoce morza Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Milka,
wytańczona, wyskakana, wyhulana...??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dzisiaj mamy Międzynarodowy Dzień Psa.
Wspomnieniowo... Mania już nie taka malutka... A Lisiczka odeszła cztery lata temu... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3402 |
Wtajemniczenie
|
Adi, tak!
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mileczko,
świetnie...!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
Hej Milka
![]() Jak odpoczniesz opowiedz nam trochę o wycieczce, weselu. ----------- Z okazji święta moja sąsiadka z Kotełkowa przygarnęła ze schroniska psiaka ![]() ![]() Tak jakby jamnika przypominał ![]() Nazwałam ją Bambi (czarną ma sierść) ![]() Sunia jest młodziutka, jeszcze wystraszona, ale będzie miała dobrze. W tym domu były już psy 5 , umierały ze starości. Pół roku temu Puśka odeszła, miała 14 lat. Wszystkie pieski po przejściach. Bambi będzie miała cudowny domek. Melek i Dzidek już ją znają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Adusia, ale Maniutka mała była...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Witaj Adusia. Tak, kawka obowiązkowo z rana. Jak tam? Ależ chłodny poranek , na krótki rękawek rano było za zimno. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Adusia Ty zaraz wyruszasz? Jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj Dzień Buraka
![]() Dostałam wiaderko 5 litrowe, już się gotują. Ziemniaki też prosto z pola, będą placki ziemniaczane ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
My z synową dzisiaj byłyśmy w łódzkim szpitalu. Pobierano mi krew na badania reumatyczne. Za dwa tygodnie mam zadzwoninić do pani doktor i dowiedzieć się czy wszystkie wyniki już są. Te podstawowe, to wiadomo będą. Ale tu chodzi o
ANA, czyli badanie przeciwciał przeciwjądrowych. Na te wyniki czeka się dosyć długo. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cyferuś, dzień buraka. Super! Bardzo zdrowe warzywko. Mówisz, że u Ciebie chłodniej. A u nas cieplutko. Synowa na bardzo krótki rękawek była. Ja, z racji choroby, założyłam cieniusieńki sweterek i jedwabny szal luźno puszczony. Takie ubranko dobrze moje bolące stawy i kości otulało. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
Adusia, to już wróciłaś....
A jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
Adusia, cieszę się ogromnie
![]() Nie za wcześnie na spacerek? ---------- U mnie coraz cieplej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jestem w podrózy. Ciągle mnie wywala. Jak dojadę po poludniu to się odezwę. Buziaki
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Adi podobno Garnek likwidują. Musimy immy komtakt zlapać. Odezwę się pózniej na pw. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Adi podobno Garnek likwidują. Musimy immy komtakt zlapać. Odezwę się pózniej na pw. |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dwunasta wybiła, zapraszam Was na obiad.
Dziś kuchnia serwuje meksykańskie danie chili con carne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
szok, szok, szok. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Weszłam na Gar i tam faktycznie komunikat o likwidacji: "Drodzy Użytkownicy, Z przykrością informujemy, że serwis garnek.pl zostanie zamknięty w dniu 25 listopada 2024 roku. Decyzja ta została podjęta w związku z niewystarczającymi przychodami z reklam w porównaniu do kosztów utrzymania platformy, które uniemożliwiają nam dalsze prowadzenie serwisu. Prosimy o pobranie swoich zdjęć przed tym terminem, ponieważ 25 listopada 2024 roku wszystkie pliki zostaną bezpowrotnie usunięte. Aby ułatwić ten proces, na profilu dostępny będzie przycisk Pobierz zdjęcia, który pozwoli Wam na szybkie i łatwe zapisanie wszystkich materiałów na Waszych urządzeniach. Dbając o Wasze bezpieczeństwo i prywatność, zapewniamy, że wszelkie dane przechowywane na naszym serwerze zostaną trwale usunięte z dniem 25 listopada 2024 roku. Dziękujemy, że byliście z nami przez te wszystkie lata. Z poważaniem, Zespół garnek.pl" ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Jestem TAM od czerwca 2011r. i mam zamieszczonych 9131 zdjęć. Nie mogę ich utracić. Dobrze, że umożliwiają przeniesienie zawartości. Emmi, to może na priv wymieńmy się nr telefonów? My z Cyferką mamy taki kontakt. Powiem Ci Emmi, że nie zamęczamy się telefonowniem do siebie, o nie, nie, nie. Ale mamy 100% pewności, że co by się w necie nie działo, to my obie kontaktu nie utracimy. Prawda, Cyfereńko...?? ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cyferuś, myślę sobie, że spacer nie będzie zbyt wczesny. Czuję się już lepiej i bardzo mi się chce pochodzić. Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
siadaj wygodnie i częstuj się, zapraszam. ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Nie jest to zbyt dietetyczne danie, ale MM-ek uwielbia i bardzo prosi abym od czasu do czasu zaszalała i przygotowała to jedzonko. Tak więc dwa razy w roku uginam się i robię. Historia tego dania jest taka... Przed laty, razem z MM-kiem, oglądaliśmy sobie dobry amerykański film. W starej chacie, na głębokim leśnym odludziu, facet gotował coś w kuchni. Gdy do domu wróciła kobitka poczuła dobiegający z kuchni wspaniały aromat. Bardzo ją to zdziwiło, bo dobrze wiedziała, że w spiżarni miała tylko jakieś podstawowe produkty, a tu tak pięknie pachnie. Facet powiedził, że z tego co było w domu przygotował proste meksykańskie dnie, o nazwie chili con carne. No i ja szybko tę nazwę zapisałam sobie, a później w necie odnalazłam przepis. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cyferko, co z buraków robisz...?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Sorki, wpadam i wypadam...
Jak to w pracy. Co do kontaktu, to i owszem. Tylko ważne sprawy na priv ![]() większość tu omawiamy. -------------- Adusia buraki gotuję, tarkuję i mrożę. Potem mam do zup, na ciepło do obiadu. Rozdaję dzieciom ![]() ----------- Na obiad spaghetti bolognese. Poszukam przepisu chili con carne, jestem go bardzo ciekawa. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Adusia bardzo ciekawy przepis, chyba nie znałam wcześniej, chociaż sama robię do ryżu coś bardzo podobnego. Interesują mnie chipsy z tortilli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
mnie najleiej ten przepis odpowiada. Tylko zamiast wołowiny biorę mieloną łopatkę wieprzową. https://aniagotuje.pl/przepis/chili-con-carne ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cyfereńko, taka forma przechowywania i wykorzystywania buraków jest doskonała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.