sześćdziesiątki z plusem - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-17, 21:06   #3391
starsza pani
Zadomowienie

Dot.: sześćdziesiątki z plusem

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Starsza Pani możesz sobie chcieć
dzieci się same przy nas wychowują
i to my jesteśmy temu winni
chcenie tu chyba ma niewiele do gadania
i całe szczęscie, w przypadku takich takich Matek jak Ty

Toogra,przeczytaj dokładnie to co napisała Taka.Jeśli rzeczywiście ma rację (????) ,jeśli nasze postępowanie jest jakimś wzorcem dla naszych dzieci,to aby Twój Syn był przebojowym ,pewnym siebie ,nie zakompleksionym chłopcem musi o takich cechach mieć matkę.Więc do roboty-bierz się za siebie,podnoś swoje ego,uwierz w siebie.Masz zresztą ku temu wszelkie podstawy.
Stary 2007-08-17, 23:14   #3392
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
Toogra,przeczytaj dokładnie to co napisała Taka.Jeśli rzeczywiście ma rację (????) ,jeśli nasze postępowanie jest jakimś wzorcem dla naszych dzieci,to aby Twój Syn był przebojowym ,pewnym siebie ,nie zakompleksionym chłopcem musi o takich cechach mieć matkę.Więc do roboty-bierz się za siebie,podnoś swoje ego,uwierz w siebie.Masz zresztą ku temu wszelkie podstawy.
aż tak prostego przełożenia to chyba nie ma
moja córka jest sobą, ja jestem sobą i moja mama jest sobą, każda z na jest inna, ale jest coś w w nas trzech, co do siebie pasuje
mało tego, coś w mojej teściowej do nas pasuje, bo mój mąż do mnie pasuje
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 06:51   #3393
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dzien dobry. Ech, musze z kims pogadac... z jakas kobieta, starsza ode mnie doswiadczona zyciowo. Ktora jest duzo madrzejsza ode mnie. Z mama nie mam co probowac, bo ojciec nam sie w rozmowe wtryni, poza tym w tym temacie nie mam co szukac u niej pomocy.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 09:14   #3394
taka taka
Zakorzenienie

co się dzieje Szpiegu? zawsze mi się zdawało, że masz świetny kontakt z Mamą
ja jestem starsza, ale ani mądra, ani doświadczona życiowo
tak mi się jakoś życie prosto ułożyło

miłej soboty dla Wszystkich
Stary 2007-08-18, 09:20   #3395
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Ech, musze z kims pogadac... z jakas kobieta, starsza ode mnie doswiadczona zyciowo. Ktora jest duzo madrzejsza ode mnie. Z mama nie mam co probowac, bo ojciec nam sie w rozmowe wtryni, poza tym w tym temacie nie mam co szukac u niej pomocy.
Dużo starsza,doświadczona życiowo-owszem.Ze spełnieniem trzeciego warunku mogą być problemy.Ale jeśli mogłabym (????) Ci służyć pomocą-proszę bardzo.Może na PW lub skype?Ewentualnie pocztą mailową.
Stary 2007-08-18, 09:23   #3396
carolinascotties
Zakorzenienie

Kochane - dolecialam Jestem w Gruzji mamy tu dwie godziny do przodu- wiec spac poszlam o 5.00 i wstalam o 12.00 z okna widze gory Wieczorem postaram sie napisac wiecej

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-18, 09:26   #3397
Toogra
Zadomowienie

Witam za 2 godziny wyruszam do pracy...St.Pani ,Taka -taka pewnie i jedna i druga ma rację.Ale wiecie tym kim jest czlowiek czy jaki - nie ma reguły..moja mama i tata pochodzą z bardzo biednych rodzin,,sami zdobywali pazurami to co maja teraz...wg mnie nie maja raczej kompleksow,tata zawsze był pewny siebie ,,mama pomimo tuszy wcale się niczego nie wstydzi.np.paradowac w stroju na plazy gdzie ja juz dawno się w stroju nie pokazuje.Zawzsze chociaz bardzo mnie kochali czulam ,ze nie pasuje do nich.Pewnie kazdy z nas ma cos w glowie ,,co nie zawsze mozna wymazac.Milego dnia dziewczyny korzystajcie ,ze piekna pogoda.Carolauwazaj na siebie.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-18, 09:28   #3398
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Kochane - dolecialam Jestem w Gruzji mamy tu dwie godziny do przodu- wiec spac poszlam o 5.00 i wstalam o 12.00 z okna widze gory Wieczorem postaram sie napisac wiecej
Carolinko, ale mi niespodziankę i radość sprawiłaśN iech tam piszą -lukier nie lukier,kocham Cię za to i cieszę się wariacko.Trzymaj się Mała.
Stary 2007-08-18, 14:26   #3399
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Starsza Pani, a co mam wpisac w skype zeby cie znalezc? Zaraz zainstaluje...
Farbuje wlosy, jem krakersy, ogladam katalogi z moda... oj niedobrze...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-08-18, 18:07   #3400
starsza pani
Zadomowienie

Szpiegu,dostałaś mail?
Stary 2007-08-18, 18:39   #3401
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Tak. Juz odpisalam.

Po zajsciu z farba do wlosow stwierdzam iz mam lekko rudawy kolor. W ocenie mojego taty jest to rudawy kasztan...
Ja widze swoj kolor z miedzianym polyskiem.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-18, 22:39   #3402
Kota
Zakorzenienie

Carolina widzę już w Gruzji.

Zaraz idę spać, no ale zaglądnęłam tutaj. Dzisiaj zaplanowałam sobie wieczór z Clintem Eastwoodem- nadspodziewanie sie udał, zastanawiam sie dlaczego nie umówiłam się z nim wcześniej...No ale wszystko ma swój czas.
Lecę już...
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-19, 09:38   #3403
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Carolina widzę już w Gruzji.

Zaraz idę spać, no ale zaglądnęłam tutaj. Dzisiaj zaplanowałam sobie wieczór z Clintem Eastwoodem- nadspodziewanie sie udał, zastanawiam sie dlaczego nie umówiłam się z nim wcześniej...No ale wszystko ma swój czas.
Lecę już...
Dla mnie ten wczorajszy film z Clintem Eastwoodem nie był do obejrzenia.Unikam jak ognia wszelkiej brutalności.Moje dzieci mówią,że przez to,że zamknę oczy świat wcale nie będzie lepszy.To prawda ale nic na to nie poradzę,że nie mogę i nie chcę oglądać podbitych oczu,poderżniętych gardeł i steku przekleństw płynących ze współczesnych filmów.Szkoda,że umykają mi przez to wartościowe produkcje.Piszesz Kota:"no ale wszystko ma swój czas." Mój czas widocznie już minął.
Stary 2007-08-19, 10:17   #3404
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ten wczorajszy film z Clintem Eastwoodem nie był do obejrzenia.Unikam jak ognia wszelkiej brutalności.Moje dzieci mówią,że przez to,że zamknę oczy świat wcale nie będzie lepszy.To prawda ale nic na to nie poradzę,że nie mogę i nie chcę oglądać podbitych oczu,poderżniętych gardeł i steku przekleństw płynących ze współczesnych filmów.Szkoda,że umykają mi przez to wartościowe produkcje.Piszesz Kota:"no ale wszystko ma swój czas." Mój czas widocznie już minął.
Nie martw sie, ja tez nie nadaje sie do ogladania takich filmow. No chyba ze pojedyncze sceny w jakis innych filmach.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-08-19, 10:30   #3405
Kota
Zakorzenienie

No tak, film był brutalny. Ale jakoś znoszę to bezproblemowo.
Rodzina moja poszła grać w skrable, też twierdząc, że nie może patrzeć na ten boks.
Ale...no właśnie. Była to modelowa opowieść o wybijaniu się- dosłownym- na „niepodległość” a właściwie na jakiekolwiek zaistnienie tej bokserki. Był to jedyny dostępny jej sposób, żeby poczuć że kimś jest. No i pytania, które pojawiają się w drugiej części- o sensowność takiej determinacji, o sensowność jakiś dążeń, sensowność życia. I kruchość- także w dosłownym znaczeniu- zdrowia i życia, i pytanie o prawo wyboru. W końcówce żadnych łatwych odpowiedzi, tylko ból i prawda w oczach.
Stary 2007-08-19, 13:35   #3406
starsza pani
Zadomowienie

Szpiegu,jak dziś? Lepiej?
Stary 2007-08-19, 15:18   #3407
Babygia
Zadomowienie

Ach ,Danusiu,lepiej jednak,ze wychowalas Synow na takich,jakimi sa.Tylu jest na swieceie plaskich ,powierzchownych jednostek,jednowymiarowyc h i obliczalnych-öza to jak eksploduja,to sypie sie wszystko w nich i dookola.Czlowiek wychowywany w pojeciu humanizmu,znajacy meandry i zakatki samego siebie,ktory na wielu weselach tanczyl i szczerze i bez strachu moze spojrzec w lustro jest dzis wprawdzie rzadkoscia ale wcale nie gatunkiem wymierajacym.lepiej tak,nie plaskie osobowosci jak pocztowki,zbedne i wymienne.Wczoraj bardotka,dzis Doda,jutro kto?Towar do wymiany.Ludzie z charakterem sa tylko raz na swiecie.

jesli chodzi o Pania Ale-mysle-moze to jednak jej Mama "powinna" wreszcie dorosnac i pozbyc sie egoizmu,i zrozumiec,ze mozna dawac na ile starczy sil,i czasu i tez checi-kazdy ma swoje zycie,ktore jako dorosla jednostka sama musi pokonac.Czasem z pomoca,czasem bez.Bezwzgledne wymaganie jest moim zdaniem objawem bezgranicznej niedojrzalosci i egoizmu,nie dajacej wytlumaczyc sie posunieciem w latach.Znam starsze osoby swietnie dajace sobie rade,a jesli nie tak swietnie to chociaz okazujace radosc z pomocy bliskiej osoby,czulosc i milosc.Cos takiego juz w zyciu widywalam,przezylam na wlasnej skorze.I nie poddalam sie,bo nie chcialam i nie moglam.Zburzylabym przy tym zbyt wiele.Zniszczylabym wielu ludzi wokol.
Czasami wybory,jakich musimy dokonywac w zyciu sa przerazliwie ciezkie i czasami niesprawiedliwe,ale nie mamy innego wyjscia.
Toogro,kochanie,na razie biore leki i jakos sie telepie do przodu.O to mi wlasnie chodzi-zeby w siane i do przodu.Jutro bedzie lepiej,wiem o tym.
Zawsze bylo.A jak nie,to pojutrze.
Albo za tydzien,alebo....
Ale bedzie.Obejrze komedie,przytule kotke,pogadam z dziecmi,podrzaznie Staruszka,i jakos jest.
Buzka dla wszystkich.

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-19, 16:12   #3408
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygia Pokaż wiadomość
jesli chodzi o Pania Ale-mysle-moze to jednak jej Mama "powinna" wreszcie dorosnac i pozbyc sie egoizmu,i zrozumiec,ze mozna dawac na ile starczy sil,i czasu i tez checi-kazdy ma swoje zycie,ktore jako dorosla jednostka sama musi pokonac.Czasem z pomoca,czasem bez.Bezwzgledne wymaganie jest moim zdaniem objawem bezgranicznej niedojrzalosci i egoizmu,nie dajacej wytlumaczyc sie posunieciem w latach.Znam starsze osoby swietnie dajace sobie rade,a jesli nie tak swietnie to chociaz okazujace radosc z pomocy bliskiej osoby,czulosc i milosc.
Zupelnie się z Tobą zgadzam.To wlaśnie chcialam powiedzieć w odpowiedzi na post Koty.Ale pewnie nie zbyt jasno umialam przedstawić swe stanowisko.
Cytat:
Napisane przez Babygia Pokaż wiadomość
Toogro,kochanie,na razie biore leki i jakos sie telepie do przodu.O to mi wlasnie chodzi-zeby w siane i do przodu.Jutro bedzie lepiej,wiem o tym.
Zawsze bylo.A jak nie,to pojutrze.
Albo za tydzien,alebo....
Ale bedzie.Obejrze komedie,przytule kotke,pogadam z dziecmi,podrzaznie Staruszka,i jakos jest.
Dużo jeszce smutku w tych słowach.Ale wierzę w Twoją silę.Masz doświadczenie w braniu się z życiem za bary.Nie raz zwyciężyłaś,zwyciężasz i teraz.Tym bardziej,że nie jesteś sama.Trzymaj się .Avatar z różą zobowiazuje.
Stary 2007-08-19, 16:21   #3409
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo jeszce smutku w tych słowach.Ale wierzę w Twoją silę.Masz doświadczenie w braniu się z życiem za bary.Nie raz zwyciężyłaś,zwyciężasz i teraz.Tym bardziej,że nie jesteś sama.Trzymaj się .Avatar z różą zobowiazuje.

Babgia - przytulam Cie i wysylam mase pozytywnej energii

Cytat:
Carolinko, ale mi niespodziankę i radość sprawiłaśN iech tam piszą -lukier nie lukier,kocham Cię za to i cieszę się wariacko.Trzymaj się Mała.
Danusiu ale sie ciesze, ze moge tutaj z Wami byc...
...internet jest potezny

Przepraszam za brak "ogonkow" - korzystam z niemieckiej klawiatury

Dziewczyny Kochane - zastanawiam sie - jakie filmy wywarly na Was duze wrazenie..i dlaczego?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-19, 16:33   #3410
Babygia
Zadomowienie

Kochane Moje,dobre Kobiety,pelne ciepla i zrozumienia,zawsze tu wracam i bede wracac.Z roza w garscie albo w zebach.Dziekuje Wam za wasze istnienie.
Karo,mnie wstrzasnal ostatnio film wlasnie tez Clinta Eastwooda-Flags of our fathers i Letters from Iwo Jima.Okrucienstwa wojny,albo humanizm po obu stronach.Bardzo dajace do myslenia.
zaczarowalal mnie film opowiadajacy historie instrumentu-czerwonych skrzypiec-od mpmentu powstania do dnia dzisiejszego,gdzie za fortune zostaja wystawione w slynnym domu aukcyjnym.Danusia,Ty lubisz takie poruszajace,pelne czaru filmy.Nie wiem,czy jest dostepny w polsce nazywa sie po angielsku "Red Violin".po prostu cudny film,wprowadzil mnie w taki piekny,nierealny nastroj...Bardzo zaskakujacy koniec,ale nie powiem wiecej,kto widzial,ten wie,a kto nie,szkoda psuc wrazenie.

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-19, 17:01   #3411
starsza pani
Zadomowienie

Carol,rozmawiałyśmy z Kotą na temat wczoraj wyświetlanego w TV1 filmu "Za wszelką cenę"
Hej,czekamy na pierwsze wrażenia .Spotkałaś się z recenzentem ,który tyle namieszał w Twoich studiach? Tłumaczył się jakoś? Mam nadzieję,że nie zrobiłaś mu żadnej krzywdy?
Stary 2007-08-19, 17:13   #3412
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny Kochane - zastanawiam sie - jakie filmy wywarly na Was duze wrazenie..i dlaczego?
jest taki jeden film, nie mój ulubiony, ale taki, z którym nie umiem sobie dać rady, który w całości obejrzałam raz, z którym usiłuję się zmierzyć i zawsze przegrywam
to Wybór Zofii Alana Pakuli z cudowną (zawsze) Meryl Streep

całuję Was Wszystkie
wróciłam z cudownego obiadu z moim mężem i chyba jestem szczęśliwa
Stary 2007-08-19, 17:50   #3413
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Tak Danusiu. Duzo lepiej. Tylko 5 dni jeszcze

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-08-19, 21:34   #3414
Kota
Zakorzenienie

Dobranoc, całuję wszystkie zadowolone z dzisiejszego dnia.
Lepiej, żebym nie odpowiadała na pytanie Caroliny, bo wtedy rzeczywiście zatłukę cały wątek, bowiem mogę o tym w nieskończoność.
Lecem, lecem spać.
Stary 2007-08-20, 05:30   #3415
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
jest taki jeden film, nie mój ulubiony, ale taki, z którym nie umiem sobie dać rady, który w całości obejrzałam raz, z którym usiłuję się zmierzyć i zawsze przegrywam
to Wybór Zofii Alana Pakuli z cudowną (zawsze) Meryl Streep
Tak,to jest film,którego się nie zapomina.Bez niego filmoteka o i ileż byłaby uboższa.Rzeczywiście,trud no jest się z nim zmierzyć,chyba że ma się samemu ,tak jak ja ,wielki bagaż życiowy.Wszystko, jak pisze Kota,ma swój czas.Życzę Wam aby Wasz czas (w takim znaczeniu) nie przyszedł nigdy.
Cytat:
wróciłam z cudownego obiadu z moim mężem i chyba jestem szczęśliwa
Chyba????
Stary 2007-08-20, 07:54   #3416
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Nie potrafie uzasadnic dlaczego, ale:
Efekt Motyla wersja reżyserska
Fucking Amal
21 gramow
Insomnia

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-08-20, 09:54   #3417
starsza pani
Zadomowienie

Wiecie co Dziewczęta? Wzruszyłam się-jak wiele serdeczności,chęci niesienia pomocy jest na Wizażu. Poczułam się po raz n-ty jak w przyjacielskim kręgu.
W związku z czwartkowym moim wyjazdem do prof.Nawrockiego,zwróciła m się do Łodzianek w "Wizażowym lecie w Łodzi" o wskazówki jak z dworca dotrzeć na daną ulicę.Miałam nadzieję, że może ktoś odpowie.
Odpowie???To mało powiedziane.Agabil1 nie tylko wytłumaczyła mi dokumentnie ale dołączyła plan tego odcinka miasta,drugi z układem numerowanych domów i jeszcze rozkład jazdy autobusu.I to jest przyczynek do postawionego w którymś z wątków pytania-co ci dał Wizaż.
Dziękuję Agabil.
Stary 2007-08-20, 10:22   #3418
Kota
Zakorzenienie

Starsza Pani, trzymam kciuki za czwartkowy wyjazd.

A jak już potrzymam, to proszę o jakieś kajdanki powstrzymujące mnie od kupna jednej takiej rzeczy.
Którą zobaczyłam w promocyjnej cenie, z miłym gratisem. Ale której nie muszę teraz mieć.
I może dodatkowo oprócz kajdanek baty nahajem.
Stary 2007-08-20, 10:31   #3419
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Dzien dobry
starsza panito prawda wizaz bardzo pomaga i daje wiare w czlowieka,ze jeszcze sa ludzie,ktorzy bezinteresownie chca pomoc.Ja tez zaznalam tutaj duzo ciepla i serdecznosci od dziewczyn,od was w najtrudniejszych dla mnie chwilach...zawsze ktos cie wyslucha,powie pare cieplych slow...zaraz na duszy sie lepiej robi.....
Czy moge sie domyslac Danusiu,ze jednak zdecydowalas sie na zabieg,czy tylko jedziesz na konsultacje?Jezeli juz o tym pisalas,a ja czegos nie doczytalam,to przepraszam....
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i caluje
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 11:24   #3420
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Starsza Pani, trzymam kciuki za czwartkowy wyjazd.

A jak już potrzymam, to proszę o jakieś kajdanki powstrzymujące mnie od kupna jednej takiej rzeczy.
Którą zobaczyłam w promocyjnej cenie, z miłym gratisem. Ale której nie muszę teraz mieć.
I może dodatkowo oprócz kajdanek baty nahajem.

Koto zdradzisz co to takiego?
ale tak w ciemno jestem za tym, żebyś kupiła

Starsza Pani
jakieś smutne są Twoje ostatnie posty, radości Ci życzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości