|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
No wg tego klucza mieszcze sie w normach. Gdyby taki był tobym zdała powiedzmy, że kilka punktów więcej niż minimum wymagane aby zdać. Nasz klucz napewno będzie ciut inny ale uspokoiłyście mnie trochę
Dzieki za skany
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
nie wydaje mi się żeby tak wyglądał klucz w egzaminie
mnie sie on nie podoba:P
|
#3393 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogłabym również dostać klucz o którym piszecie? Mój meil to asia.nowak1@onet.eu, z góry baaardzo dziękuje ;-)
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
kilka postów wyzej są zdjecia..
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
My po każdym próbnym egzaminie na zajęciach tpl, dostawaliśmy od naszej takie klucze stworzone przez nią samą, ale ona jest egzaminatorka to wiedziała co tam wpisać. Tylko ja na próbnym miałam czopki z aminofiliną i pyralginą oczywiście w przekroczonych dawkach bo ona strasznie lubowała się w skomplikowanych rzeczach ;/
|
|
|
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Ines za wyreczenie mnie kochana jestes
![]() klucz bedzie podobny moim zdaniem poniewaz jest to klucz zrobiony przez cke ze standaryzacji,ktora byla w 2010 roku. Dziewuszki kochane damy rade ! ! ! Glowa do gory bedzie okej
|
|
|
|
#3397 |
|
Przyczajenie
|
[/COLOR]A jak uważacie, czy jeżeli się wzieło 1 tabletke 0.01 oraz jedną 0,02 to uznają to?
Jeżeli nie, to chyba połowa osób obleje?? :/ |
|
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może w kluczu będzie 'użycie 3 tabl. 0,01 lub 0,01+0,02'
|
|
#3399 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny ja myślę że kazda forma wzięcia tebletek bedzie poprawna
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
tak pi razy oko można sobie sprawdzić
skoro był układany przez cke to najprawdopodobniej jest poprawny ![]() ja już trochę ochłonęłam po tych egzaminach, dziś piątek a oczywiście pogoda się zrąbała nieźle ehhh
|
|
|
|
#3401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam i milego dnia zycze -choc jest nieciekawa pogoda
Edytowane przez olkaq Czas edycji: 2011-06-17 o 09:29 |
|
|
|
|
#3402 |
|
Raczkowanie
|
No np. to, że w pktV, w obliczeniach są punkty za obliczenie ilości masy tabletkowej na 1 czopek, punkty za inne obliczenia, o które nie pytają, a które punktują, że za 3 synonimy i więcej są 2 pkt., ja dla Diprofiliny znalazłam tylko jeden synonim (chociaż Aminofilina jest bardziej znana subst. i może punktowanie za synonimy bedzie inne) itd.
Myśle, że trzymając sie polecen itd. można bez problemu zdać, ale po prostu szkoda mi że nie widziałam tego klucza przed egzaminem, żeby zobaczyć wogole co i jak punktują. Co w tym dziwnego? |
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Synonimy powinnismy znac rozumie Cie bo sama nie pamietam duzo synonimow choc te akurat umialam uff.. zdasz nie martw sie
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
hej a czy ja moge poprosić o klucz ten co wy macie ...bo mam stresa;(
|
|
|
|
#3405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
załączam jeszcze receptę i polecenia do tego klucza co wcześniej wysłałam, Ola w tutaj też nie było polecenia oblicz masę tabletek na 1 czopek, a w kluczu należało to zrobić
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Ines bylo napisane nie wiecej niz 3 czopki na dobe wiec po co liczyc?
Edytowane przez olkaq Czas edycji: 2011-06-17 o 12:12 |
|
|
|
#3407 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak mówisz polecenia były troszkę inne
Także spokojnie myślę, że zdamy !!
|
|
|
|
#3408 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Przyczajenie
|
Hejka, słuchajcie a my miałyśmy w ostatnim punkcie tylko opracowac sygnaturę dla pacjenta czy dodatkowo podac warunki przechowywania? Nie bardzo pamiętam i stres zamiast się zmniejszac to jest go jakby więcej
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
olkaq a u was na tej calej standaryzacji byly tabletki i o.o1 i o.o2 do wyboru???? bo widze ze masa w kluczu jest z trzech tabletek 0.01
|
|
|
|
#3412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Ines ,ale sobie kociaka strzelilas na avatarze
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
no tak tak zdazylam zauwazyc ze w kluczuc z trzech tabletek jest ale tez mialyscie wybor pomiedzy dawka 10 mg i 20 mg czy tylko byly te 10 mg u was na projekcie.
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Przyczajenie
|
Siemano. Czytam wasze forum od 13, od kiedy pojawił się tutaj test, wtedy sprawdzilem odpowiedzi w domu i wiem ze zdałem na 40+15 punktów.
Z tą receptę ze standaryzacji to niezła historia-mieliśmy ją pod ręka ale nikomu niechcialo sie myslec. Wg mnie najważniejsze było posługiwanie sie mozgiem i wykonywanie polecen scisle wg punktów tego sie trzymałem. Recepte wykonałem poprawnie 3X 0,1 tabl. Nie popełniłem błędów grubych. Po wyjsciu z egzaminu cieszyłem sie ze inni maja podobnie jak ja ! Po drodze do domu zacząłem przypominać sobie rzeczy które miałem napisać, szczegoły..a nie napisałem ze stresu i braku czasu. pisałem rowne 4 godziny. Zabrali mi kartkę z pod długopisa ![]() Nie miałem przez to czasu sprawdzic pracy pod tym względem. Po powrocie do domu nie miałem sie z czego cieszyć juz. Chyba jak wszyscy zacząłem zastanawiać się czy uzyskam 75%. Wypisałem liste rzeczy ktore zapomniałem i wyszło mi błedów za 20 p. Pocieszające ze ten wasz klucz w porównaniu do mojejgo jest biedny :P i jesli bedzie podobny to zdałem, ale jesli bedą wymagania takie jak narzucił nasz prowadzący to za rok znowu ALE POCIESZYLISCIE MNIE NA FORUM WASZYM NA SPOSÓB BIERNY ![]()
|
|
|
|
#3416 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogłabym prosić o przysłanie klucza do tej Rp 21martusia15@wp.pl Bardzo ładnie proszę
|
|
|
|
#3417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest kilka postów wyżej
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich! własnie przeczytalam Wasze wypowiedzi do egzaminu...takze pisalam w tym roku egzamin.Czopki mnie niesamowicie zaskoczyły. Myslicie,ze skoro rp z egzaminu byla na standaryzacji to czy egzamin bedziemy ponownie pisac (jak ta rp znalazla sie na necie)?
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- ogolnie dodam tez,ze jestem przerazona tym egzaminem...jak myslicie trzeba bylo liczyc mase substacji wchodzacych w sklad 1 czopka?(choc nie chcieli tego,bo nie bylo takiego pytania w egzaminie)Pisaliscie,ze wylewacie przez precik szklany (stosujac metode wylewania bez uzycia unguatora)? |
|
|
|
#3419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i co z tego, że ta sama recepta pojawiła się na standaryzacji, mówi się trudno nie ma powodu by powtarzać egzamin.
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Przyczajenie
|
a ja uwazam ze powinni uniewaznic egzamin, bo to niesprawiedliwe ze czesc osob miala dostep do tej recepty a z tego co sie orientuje to do OKE juz zostala ta sprawa zgłoszona!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Dzieki za skany

mnie sie on nie podoba:P

ehhh

rozumie Cie bo sama nie pamietam duzo synonimow choc te akurat umialam uff.. zdasz nie martw sie