przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 09:06   #3391
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Kiedyś tata (przetłuszczają mu się włosy) powiedzial mi, że był w szpitalu 2 tyg i nie mógł myc głowy...na początku była bardzo tłusta, a potem..wszystko się unormowało! Tak jakby skóra dostała wiadomość "nie umyję cię, więc nie wolno ci się przetłuszczać". Może coś w tym jest?
Wszystko zależy od tego, co jest przyczyną przetłuszczania. Jeżeli nadmierne przyzwyczajenie skóry głowy do szamponu, to taka kuracja pomoże. U mnie pomaga
Jednak trzeba być bardzo ostrożnym przy długim przetrzymywaniu włosów. Można to robić tylko dopóki, dopóty nie swędzi skóra głowy. Jak zaczyna swędzieć to należy ją dokładnie umyć.
Stary 2010-04-02, 08:16   #3392
gda
Zakorzenienie

Mam pytanko - jak stosujecie wierzbownice w tabletkach? 3 razy dziennie jak na opakowaniu czy rzadziej?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 19:36   #3393
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cześć Dziewczyny.
Dołączam się do Was z problemem tłuściochów. Przejrzałam wątek (chciałam b. dokładnie,ale w obliczy 114 stron wymiękłam) i mam do Was kilka pytań.

Przede wszystkim, czy pisząc o zielonej Joannie, macie na myśli ten szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-chmielu.html? Bo jakoś mi to umknęło między postami.

Druga sprawa - jak efekty płukanki octowej, bo mam wrażenie, że sporo z Was ją stosowało, ale jakoś nie natknęłam się na opis efektów...

Trzy - jeszcze nie tak dawno myłam włosy co 2 dni (1 dzień + 0,5 drugiego - włosy ok, wieczór drugiego dnia - tragedia), ale ostatnio fryzjerka powiedziała mi, że przetrzymywanie włosów sprawia, ze stają się osłabione, bo zdrowy, młody włos musi się przebijać przez warstwę brudu i tłuszczu. Posłuchałam jej i od kilku dni myję włosy codziennie, ale ciągle zastanawiam się, czy to im na pewno nie szkodzi (no i oczywiście jest nieco uciążliwe). Co myślicie o teorii fryzjerki?

I ostatnia kwestia - czy są jakieś konkretne zioła (poza szałwią, rumiankiem i mydlnicą), które pomagają na włosy? Chodzi mi głównie o płukanki. Pamiętam, że w tamtym roku płukałam włosy wywarem z ziół i było o niebo lepiej. Niestety nie zapisałam składu i nie jestem w stanie tego cuda nijak odtworzyć...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 00:33   #3394
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
I ostatnia kwestia - czy są jakieś konkretne zioła (poza szałwią, rumiankiem i mydlnicą), które pomagają na włosy? Chodzi mi głównie o płukanki. Pamiętam, że w tamtym roku płukałam włosy wywarem z ziół i było o niebo lepiej. Niestety nie zapisałam składu i nie jestem w stanie tego cuda nijak odtworzyć...
Na przetłuszczanie najlepsze są właśnie szałwia, mydlnica i pokrzywa. Na wzmocnienie włosów jeszcze skrzyp. A na zrelaksowanie skóry głowy to mięta.
Stary 2010-04-04, 11:26   #3395
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Dzięki, Chatul.
To jeszcze zapytam o glinkę zieloną - to ma byc taka w proszku do własnoręcznego przygotowania, czy to już jest gotowy kosmetyk? Należy to wcierać w głowę czy robić z tego maseczkę?

Co do ziół znalazłam w necie taki przepis:
Na przetłuszczające się włosy naturalnie to będzie taka mieszanka ziół:
-pokrzywa(dwie torebki)
-szałwia(dwie torebki)
-rumianek(jedna torebka)
-kora dębu(dwie torebki)
-dwie łyżki stołowe soku z cytryny
Na te całe zielsko około dwa litry wody, żeby było esencjonalne. Po prostu zagotować wodę, wrzucić zioła i niech naciaga pod przykryciem około 10 minut. Aha, ważne -NIE zaparzamy ziół w metalowych naczyniach, tylko w szkle! Po tym czesie wyławiamy torebki i gotowe. Taki napar stosuje sie PO UMYCIU I SPŁUKANIU GŁOWY, nie jako spłukiwacz szamponu, ale juz po - na wypłukane włosy się to leje i juz niczym nie spłukuje.

I jeszcze mój efekt testów - umyłam dziś włoski standardowo Joanną (ale nie zieloną) i na to nałożyłam balsam Seboradinu - włosy sprawiają wrażenie lżejszych i czystszych. Może to jest rozwiązanie?
Stary 2010-04-04, 11:50   #3396
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dzięki, Chatul.
To jeszcze zapytam o glinkę zieloną - to ma byc taka w proszku do własnoręcznego przygotowania, czy to już jest gotowy kosmetyk? Należy to wcierać w głowę czy robić z tego maseczkę?
Do tej pory używałam tylko maseczki do skóry głowy firmy Dermaglin (Kupić mozna w Rossmannie). Ale to jest głównie zielone glinka, także spokojnie możesz sobie zrobić taką maseczkę do skalpu z sypkiej zielonej glinki.
I należy właśnie wcierać w skórę głowy po umyciu. Ja zostawiam wtedy taką breję na skalpie nawet 2 godziny. Potem spłukuję letnią wodą.

Cytat:
Co do ziół znalazłam w necie taki przepis:
Na przetłuszczające się włosy naturalnie to będzie taka mieszanka ziół:
-pokrzywa(dwie torebki)
-szałwia(dwie torebki)
-rumianek(jedna torebka)
-kora dębu(dwie torebki)
-dwie łyżki stołowe soku z cytryny
Na te całe zielsko około dwa litry wody, żeby było esencjonalne. Po prostu zagotować wodę, wrzucić zioła i niech naciaga pod przykryciem około 10 minut. Aha, ważne -NIE zaparzamy ziół w metalowych naczyniach, tylko w szkle! Po tym czesie wyławiamy torebki i gotowe. Taki napar stosuje sie PO UMYCIU I SPŁUKANIU GŁOWY, nie jako spłukiwacz szamponu, ale juz po - na wypłukane włosy się to leje i juz niczym nie spłukuje.
Wypróbować można Ja akurat kory dębu nie mam w domu więc nawet nie mogę zrobić wywaru zgodnego w 100% z tym przepisem.
Stary 2010-04-04, 12:27   #3397
paspartu
Wtajemniczenie

invissible, co prawda płukanek nie robię w metalowych naczyniach,ale dlaczego nie można? ;>

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 12:45   #3398
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, znalazłam ten przepis w necie. Ale muszę przyznać, że sama zauważyłam na ściankach garnka nalot... Może coś ważnego zostaje na ściankach. :P Na szklanym naczyniu nie ma nalotu.
Stary 2010-04-04, 12:50   #3399
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, znalazłam ten przepis w necie. Ale muszę przyznać, że sama zauważyłam na ściankach garnka nalot... Może coś ważnego zostaje na ściankach. :P Na szklanym naczyniu nie ma nalotu.
przy zaparzaniu herbatek w kubku też nie widzę nalotu, a płukani robię w małej misce na pranie i też nie ma nalotu żadnego
Mój dziadek za to parzy ziółka w metalowym kubku... będę musiała go zapytać, czy zbiera mu sie ten nalot
Stary 2010-04-04, 13:06   #3400
Chatul
ma zielone pojęcie

Na stronie TeeJanowicz.pl znalazłam taką informację: "Pierwszy krok to przygotowanie naczynia, w którym będziemy parzyć herbatę. Może to być czajniczek lub kubek z porcelany. Nie powinien być plastikowy ani metalowy, ponieważ może zmienić smak naparu".
Może ziółek na płukanki też nie nalezy parzyć w metalowych naczyniach, bo zmieniają się wtedy ich właściwości albo coś takiego?
Stary 2010-04-04, 13:35   #3401
G12acka
Raczkowanie

to moze i ja zabiore w powyzszej sprawie glos, od niedawna sledze watek, poniewaz jestem rowniez dotknieta tym problemem i jest to w cholere uciazliwe. probowalam wielu roznych rzeczy, ale tak naprawde wlosy jak sie przetluszczaly tak sie przetluszczaja, chyba kazdy to wam powie... sprawa sie przedstawia nastepujaco - skora glowy (w moim wypadku gruba, zrogowaciala, z zaburzeniami zluszczania) jest nieustannie drazniona detergentami (sls-siarczanami sodu zawartymi w kazdym drogeryjnym szapomnie), wynika to z wygody, kosztow i braku pojecia co tam siedzi w tym szamponie... przede wszystkim wiec trzeba odzwyczaic skore glowy od czegos takiego, ja teraz uzywam szamponu ktory niby tam redukuje to przetluszczanie, z helfow, ma przyjazny sklad:

Aqua, Caprylyl Capryl glucoside, Cocomidopropyl betaine, Litsea Cubeba,Abies sibrica, Hydrolised wheat protein, Cannabis sativa, Quillaja saponaria, potassium sorbate, Sodium benzonate, Citic acid, Geraniol*,Citral*, Citronellol*, Limonene*, Linalool

jest na bazie kokamidopropylowej betainy, zupelnie lagodnej i niegroznej jezeli nie wystepuje w parze z slsami moim zdaniem podstawa to odpowiedni, lagodny szampon, oczywiscie nie bedzie dawal spektakularnych efektow na zawolanie, ale na pewno nie pogorszy sprawy. oczywiscie trzeba zrezygnowac z silikonow ale one i tak do niczego dobrego nie prowadza... staram sie przetrzymywac tluste wlosy jak najdluzej, dzisiaj mija 3 dzien:P spinam je ciasno w kucyk na czubku glowy i nic nie widac tylko na pewno bardziej wypadaja niz oczyszczane w miare potrzeby... dalej planuje squamaxowac skore glowy no i pozniej to sie zobaczy dla chcacych pozbyc sie problemu polecam poczytac o oleju konopnym i algach bioferment(mazidla). skorzystam takze z waszych rad i pomysle o wierzbownicy, zainteresowalo mnie to-moze faktycznie beda jakies efekty. pozdrawiam i zycze wytrwalosci ;]

odstawiam detergenty
G12acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 08:01   #3402
Charlotte95
Wtajemniczenie

Jak się nazywa ten szampon i gdzie go mozna dostać? Rzeczywiście skład fajny.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:34   #3403
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jak szukasz fajnego szamponu bez SLeS to poszukaj w Carrefourze aloesowego z serii bio. Taki robiony dla Carrefoura. Baaardzo fajny jest
Stary 2010-04-05, 13:46   #3404
G12acka
Raczkowanie

Cytat:

helfy.pl - Szampon Organiczny Lemongrass

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-05, 20:19   #3405
Chatul
ma zielone pojęcie

Robiła sobie któraś z Was płukanki z szałwii? Ale nie z takiej w torebce tylko takiej w formie suszu? Bo od jakiegoś czasu posiadam takową i chciałabym w końcu porobić sobie z niej płukanki, a nie do końca wiem jak taki wywar najlepiej przygotować.
Stary 2010-04-05, 21:27   #3406
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja miałam szałwię razem z tymi "magicznymi" ziołami - dawałam wtedy wszystkiego po 2 łyżki stołowe na garnek wody, zaparzałam przez noc, rano odcedzałam i płukałam. No i efekty były. :P
Stary 2010-04-06, 07:53   #3407
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jak szukasz fajnego szamponu bez SLeS to poszukaj w Carrefourze aloesowego z serii bio. Taki robiony dla Carrefoura. Baaardzo fajny jest
Mozna o nim poczytać na KWC?
Stary 2010-04-06, 15:15   #3408
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Hej, ja muszę Wam powiedzieć, że po przedwczorajszym użyciu Joanny + Seboradinu moje włosy trzymały się znośnie do wieczora 2-go dnia. Także sukces! Ale spróbuję jeszcze z tymi ziołami i dopiero na coś się zdecyduję.
Stary 2010-04-06, 17:22   #3409
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Ja mam taki pomysł na swoje bardzo szybko przetłuszczające się włosy: nawilżyć skórę głowy. Na twarz mi to strasznie pomogło, bo miałam przesuszoną skórę, a skalp chyba też mam przesuszony, przez szampony, takie chemiczne z SLS i stertą chemii, jeszcze takie do przetłuszczających się (: /), choć teraz używam już tylko dziecięcych. Na skalp do tej pory używałam wody brzozowej albo wody brzozowej + ekstrakty, jako domowa wcierka. Postanowiłam teraz sobie nawilżyć i pielęgnować skóre głowy, może to coś pomoże. Bo jak dotąd pomaga mi tylko pudrowanie włosów wieczorem Dry-flo, (po umyciu i obeschnięciu włosów) wtedy mogą cały następny dzień, a nawet dwa wytrzymać bez względnej tłustości. A więc planuję tak: woda destylowana + kwas hialuronowy + d-pantenol. (oczywiście poczytam w jakich stężeniach można co stosować i poobliczam i poodmierzam ) 2 tygodnie chyba mogę to trzymać? Myślicie, że coś pomoże?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 19:03   #3410
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mozna o nim poczytać na KWC?
Nie widziałam go tam.

Cytat:
Hej, ja muszę Wam powiedzieć, że po przedwczorajszym użyciu Joanny + Seboradinu moje włosy trzymały się znośnie do wieczora 2-go dnia. Także sukces! Ale spróbuję jeszcze z tymi ziołami i dopiero na coś się zdecyduję.
Seboradin z rzepą jak rozumiem? Balsam czy lotion? A może szampon?

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
Ja mam taki pomysł na swoje bardzo szybko przetłuszczające się włosy: nawilżyć skórę głowy.
Jeżeli przetłuszczanie jest spowodowane nadmiernym wysuszeniem to zdecydowanie ta metoda pomoże. Kwestia znalezienia przyczyny przetłuszczania.
Stary 2010-04-06, 19:58   #3411
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam taki pomysł na swoje bardzo szybko przetłuszczające się włosy: nawilżyć skórę głowy. Na twarz mi to strasznie pomogło, bo miałam przesuszoną skórę, a skalp chyba też mam przesuszony, przez szampony, takie chemiczne z SLS i stertą chemii, jeszcze takie do przetłuszczających się (: /), choć teraz używam już tylko dziecięcych. Na skalp do tej pory używałam wody brzozowej albo wody brzozowej + ekstrakty, jako domowa wcierka. Postanowiłam teraz sobie nawilżyć i pielęgnować skóre głowy, może to coś pomoże. Bo jak dotąd pomaga mi tylko pudrowanie włosów wieczorem Dry-flo, (po umyciu i obeschnięciu włosów) wtedy mogą cały następny dzień, a nawet dwa wytrzymać bez względnej tłustości. A więc planuję tak: woda destylowana + kwas hialuronowy + d-pantenol. (oczywiście poczytam w jakich stężeniach można co stosować i poobliczam i poodmierzam ) 2 tygodnie chyba mogę to trzymać? Myślicie, że coś pomoże?
daj znac jak efekty, mi sie na razie w takie rzeczy bawic nie chce, bede smarowac skore glowy balsamem:P sa tez peelingi do skory glowy ale nie wiem co sprawia ze sa one przeznaczone wlasnie do niej moze niczym sie nie roznia od zwyklych

a i ja to bym raczej nie polecala zadnych seboradinow ani tych cud-wcierek z apteki bo zawieraja od cholery alkoholu, w sumie chyba zawsze sa to roztwory alkoholowe, a alc denat wysusza skroe glowy i mozna pogorszyc problem..

odstawiam detergenty

Edytowane przez G12acka
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:01
Stary 2010-04-06, 20:22   #3412
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez G12acka Pokaż wiadomość
sa tez peelingi do skory glowy ale nie wiem co sprawia ze sa one przeznaczone wlasnie do niej moze niczym sie nie roznia od zwyklych
Nigdy nie widziałam pilingu do skóry glowy. Gdzie mogłabym coś takiego dostać?
A o pilingowaniu skalpu już myślałam, ale jednak odstraszyła mnie wizja mechanicznego uszkodzenia włosów przy nasadzie.

Cytat:
a i ja to bym raczej nie polecala zadnych seboradinow ani tych cud-wcierek z apteki bo zawieraja od cholery alkoholu, w sumie chyba zawsze sa to roztwory alkoholowe, a alc denat wysusza skroe glowy i mozna pogorszyc problem..
Mnie alkohol denat nie szkodzi. Trzeba po prostu z umiarem wcierać wszystko w skalp. Ale to naprawdę wszystko zależy od indywidualnej skłonności do podrażnień i rzecz jasna przyczyny przetłuszczania się włosów. Do suchej skóry alkohol absolutnie jest niewskazany.
Stary 2010-04-06, 20:42   #3413
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Ja nie mam pojęcia co powoduje u mnie przetłuszczanie włosów... zawsze myślałam, że to przez dojrzewanie i wysuszałam i skóre twarzy i włosów. Potem się nawróciłam i zaczęłam nawilżać skóre na twarzy i teraz jest już w miarę normalnie... za to skalp, mimo wody brzozowej i wcierek, dalej się tak samo przetłuszcza, a nawet chyba bardziej... żeby nawilżanie pomogło!

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 21:09   #3414
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Nigdy nie widziałam pilingu do skóry glowy. Gdzie mogłabym coś takiego dostać?
A o pilingowaniu skalpu już myślałam, ale jednak odstraszyła mnie wizja mechanicznego uszkodzenia włosów przy nasadzie.
poszukaj na helfach albo na kwc. nieinwazyjna metoda przypominajaca wcierki jest squamax zawierajacy mocznik i kw. salicyl w odpowiednich stezeniach, martwy naskorek ladnie sie rozpuszcza, aplikowalam go strzykawka. imho nie wydaje mi sie by peeling naruszyl w jakis sposob strukture wlosow, ludzie gorsze rzeczy robia wlosom i zyja ;]

Cytat:
Mnie alkohol denat nie szkodzi. Trzeba po prostu z umiarem wcierać wszystko w skalp. Ale to naprawdę wszystko zależy od indywidualnej skłonności do podrażnień i rzecz jasna przyczyny przetłuszczania się włosów. Do suchej skóry alkohol absolutnie jest niewskazany.
skad wiesz e nie szkodzi alkohol wysusza, to jest pewne, a przy przetluszczaniu moze pogorszyc sprawe, bo niezaleznie od przyczyny przetluszczania mysle ze nalezy dbac o rownowage skory glowy. alkohol=wysuszenie=wiecej obumarlego naskorka=wiecej loju... a co oprocz suchej skory moze byc przyczyna? pewnie hormony albo te inne dziady, ja jutro dostane wyniki badan

Cytat:
Ja nie mam pojęcia co powoduje u mnie przetłuszczanie włosów... zawsze myślałam, że to przez dojrzewanie i wysuszałam i skóre twarzy i włosów. Potem się nawróciłam i zaczęłam nawilżać skóre na twarzy i teraz jest już w miarę normalnie... za to skalp, mimo wody brzozowej i wcierek, dalej się tak samo przetłuszcza, a nawet chyba bardziej... żeby nawilżanie pomogło!
wydaje sie logiczne to, ze jesli twarzy pomoglo powinno pomoc i wlosom... skora na glowie jak w kazdym innym miejscu

odstawiam detergenty

Edytowane przez G12acka
Czas edycji: 2010-04-06 o 21:11
Stary 2010-04-06, 21:54   #3415
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
poszukaj na helfach albo na kwc. nieinwazyjna metoda przypominajaca wcierki jest squamax zawierajacy mocznik i kw. salicyl w odpowiednich stezeniach, martwy naskorek ladnie sie rozpuszcza, aplikowalam go strzykawka. imho nie wydaje mi sie by peeling naruszyl w jakis sposob strukture wlosow, ludzie gorsze rzeczy robia wlosom i zyja ;]
Nie no, ale ja miałam wizję zwykłego pilingowania skóry. Żel z drobinkami i jazda po skórze głowy :P Dlatego właśnie zrezygnowałam z planu pilingowania skory głowy zwykłym pilingiem do ciała :P

Cytat:
a co oprocz suchej skory moze byc przyczyna?
U mnie w dużej mierze nadmierna potliwość.

Cytat:
skora na glowie jak w kazdym innym miejscu
Skalp mam przetłuszczający się, a cerę już teraz suchą :P Skóra wszędzie teoretycznie taka sama, ale potrzeby może(!) mieć różne. Nie ma recepty idealnej, niestety.
Stary 2010-04-07, 09:37   #3416
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:

Seboradin z rzepą jak rozumiem? Balsam czy lotion? A może szampon?

Balsam Seboradin z rzepą.
Stary 2010-04-07, 11:58   #3417
esteraewelina
Przyczajenie

Witam, ja kiedys rowniez cierpialam z powodu przetluszczajacych sie wlosow, probowalam roznych szamponow, ale nic nie pomagalo. No i postawilam na metody naturalne. Efekt: koniec przetluszczajacych sie wlosow
Najlepsze na wlosy sa rozne ziola kazde odpowiedzialne za inny problem, na wlosy przetluszczajace sie radze, abys zaparzyla sobie herbatke z 1 torebki pokrzywy i jednej torebki miety - po ostudzeniu wylac i wmasowac w umyte wlosy, nie splukiwac. Jednak nie zalecane jest to dla blond wlosow, poniewaz plukanka moze spowodowac zielonkawy odcien na jasnych wlosach.
esteraewelina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 13:43   #3418
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie hormony albo te inne dziady, ja jutro dostane wyniki badan
Robiłaś badania hormonalne? Jeśli tak, to miałabym parę pytan, bo również chce zrobić
Stary 2010-04-07, 14:03   #3419
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Nie no, ale ja miałam wizję zwykłego pilingowania skóry. Żel z drobinkami i jazda po skórze głowy :P Dlatego właśnie zrezygnowałam z planu pilingowania skory głowy zwykłym pilingiem do ciała :P
piszac o peelingach rowniez to mialam na mysli, mozesz zobaczyc na helfach widzialam cos takiego. osobiscie jednak uwazam ze te drobinki to nic nie zdzialaja w zaden sposob, tym bardziej nic nie uszkodza, ale jezeli juz zluszczac to efektywnie, polecam squamax.
Chatul mam do Ciebie pytanie, po jakim czasie masz przetluszczona glowe?

Cytat:
Robiłaś badania hormonalne? Jeśli tak, to miałabym parę pytan, bo również chce zrobić
tak robilam, pytaj smialo. wyniki mnie nie zaskoczyly bo wszystko wskazywalo na podwyzszony testosteron no i tak-jest dwukrotnie wyzszy niz norma.

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-07, 15:41   #3420
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
piszac o peelingach rowniez to mialam na mysli, mozesz zobaczyc na helfach widzialam cos takiego. osobiscie jednak uwazam ze te drobinki to nic nie zdzialaja w zaden sposob, tym bardziej nic nie uszkodza, ale jezeli juz zluszczac to efektywnie, polecam squamax.
Poszukam informacji o tym aquamaksie i może się zdecyduję (;

Cytat:
Chatul mam do Ciebie pytanie, po jakim czasie masz przetluszczona glowe?
Zależy. Ale tak na stałe to teraz już po 1,5-2 dniach.

Cytat:
Balsam Seboradin z rzepą.
Aha, dzięki

Cytat:
Napisane przez esteraewelina Pokaż wiadomość
Najlepsze na wlosy sa rozne ziola kazde odpowiedzialne za inny problem, na wlosy przetluszczajace sie radze, abys zaparzyla sobie herbatke z 1 torebki pokrzywy i jednej torebki miety - po ostudzeniu wylac i wmasowac w umyte wlosy, nie splukiwac.
Robiłam płukanki z ziół z torebek i niewiele to dawało. Może i skóra się mniej przetłuszczała, ale włosy szybko zbijały się w takie jakby suche malutkie pasemka przy skórze głowy.

Cytat:
Jednak nie zalecane jest to dla blond wlosow, poniewaz plukanka moze spowodowac zielonkawy odcien na jasnych wlosach.
Takie płukanki nie są zalecane do włosów blond tylko jeżeli są robione ze świeżej pokrzywy. Płukanki z ziół w torebkach na pewno nie zaszkodzą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości