Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-24, 23:10   #3391
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
sms od chantalle:
jaaaaaa gratulacje dziewczyny, jesteście dzielne
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 02:31   #3392
olbka
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

kolejna noc bez snu u mnie nie śpię od godziny...
Znowu mnie przeczyściło, aż się obudziłam... Zastanawiam się, czy to rzeczywiście oznaki zbliżającego się porodu czy po prostu świąteczne żarcie Ale wczoraj jeszcze nie było świąt, a czyszczenie powoli się zaczynało...
Jutro kończę 35 tydzień, już coraz bliżej...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 07:11   #3393
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Znowu mnie przeczyściło, aż się obudziłam... Zastanawiam się, czy to rzeczywiście oznaki zbliżającego się porodu czy po prostu świąteczne żarcie Ale wczoraj jeszcze nie było świąt, a czyszczenie powoli się zaczynało...

Ja dzisiaj mam pełne 35 tygodni - jeszcze trochę, damy radę.
Ja nie mogę sobie dać rady z zaparciami za to...myślałam, że Święta pomogą. A tu lipa...

Wczoraj całą noc miałam skurcze...

Witam Was w Świąteczny poranek i życzę miłego dnia, jeszcze raz gratuluję świeżo upieczonej Mamusi - Chantalle.

papa

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 07:40   #3394
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
sms od chantalle:
Zaglądnęłam na forum bo wydawało mi się to nie możliwe, że nikt przez święta się nie rozpakuje. No i proszę...

GRATULACJE DLA MAMUSI I MALUTKICH KSIĘŻNICZEK!!!.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 08:19   #3395
muron
Zakorzenienie

uff przeżyłam kolejną noc jeszcze dwie i mogę do szpitala...
stres po wczorajszych skurczach straszny. Diphergan trochę pomógł. Ale jak wieczorem zaczęli się zjeżdżać pytać, mówić o wstrzymywaniu się to już się rozbeczałam. Ludzie są bezmyślni.
Mała na razie rusza się sporo, czyloi nie ma akcji;-) W nocy miałam 2 lekkie skurcze, ale tylko zakuło, nie bolało, to zostałam w domu.

Zjadłam aż 2 kawałki ryby, 1 widelec kapusty, kawałek ciasta i nalewkę zupy. Bałam się zeby nie przyspieszyć pracą jelit;-)

Dziś cos czasem poczuję w pachwinach, więc na nowo stres, czy będzie mocno, bo wtedy mam już się położyć w szpitalu.

Olbka jak u Ciebie>?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 08:40   #3396
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

Olbka jak u Ciebie>?
idę sie położyć, bo jestem nieprzytomna, poza tym w pozycji siedzącej mała tak uciska, że można zwariować

Kasia
Stary 2010-12-25, 08:42   #3397
Katarina89
Raczkowanie

Chantelle gratuluję córeczek

Czasem chciałabym już móc przytulić moją malutką... Ale czekam do 1 stycznia Po 1 stycznia "Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba" Jak to Rejent mawiał Oczywiście, jak się zdarzy coś wcześniej to nic się nie stanie ale czuję, że Klaudii jeszcze się aż tak bardzo nie śpieszy. Jak mam pełny pęcherz (np w nocy) to przesuwa się pod żeberka, także chyba nie jest tak bardzo nisko, zobaczymy dopiero na wizycie u gina po Nowym Roku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-25, 08:43   #3398
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
sms od chantalle:
O rany!!! ogromne gratulacje!!! super, ze wszystko dobrze-trzymajcie sie dzielnie !!!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 08:56   #3399
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Chantalle Gratulacje, niech wigilijne dziewczynki zdrowo rosna.
Jelly to mile jak dzieciaki maja zaufanie do rodzicow, mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie, staramy sie na ile mozemy, a jak bedzie, to zobaczymy w przyszlosci, ale tez sie wzruszylam, bo od starszej corki dostalam pod choinke miedzy innymi karteczke z obrazkiem, a tam tekst "kocham Cie, dziekuje za to ze jestes, i za to jaka jestes-dostaniesz buziaki", i to najlepsze prezenty dla mnie sa.
Czasem w ciagu roku, tez mi przynosi takie "wyznania", mlodsza z kolei woli powiedziec niz napisac, i zaraz przejsc do calusow , choc ostatnio bardziej interesuje je moj brzuch i malutka, az zazdrosna jestem
Jeju,to też jest piękne
Dziękuje ci za to,że jesteś i jaka jestes-najlepsze,co może usłyszec matka od dziecka
Mój synek też się interesuje moim brzuszkiem,a wczoraj,podczas wigilii,przy caluteńkiej rodzinie,przytulił się do brzusia i zapytał się mojego męża:''Tato,a skąd ona się tam wzięła?".
Wszyscy zamarli,za to teść zaczął się śmiać i szybko czymś zajął małego,żeby zapomniał o pytaniu
I tak myślimy z mężem,co mu odpowiedzieć,bo on ostatnio strasznie ciekawy świata jest

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-25 o 08:58
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 09:11   #3400
s_a_j
Rozeznanie

Chantalle gratuluję dziewczynek, z całego serca cieszę się, że zdrowiutkie i że 10 punktów Piękna wiadomość w świąteczny poranek

Cytat:

jejku aż mi wstyd o tym pisać, ale ja myślałam, że zaczynam rodzić w wigilię, ze 3 godziny siedziałam na kibelku co chciałam iść to się na nowo zaczynało, matko, mówię, koniec świata, organizm się przeczyszcza, na pewno wkrótce akcja porodowa, aż juz płakać zaczęłam na tym kiblu hahaha
nażarłam się jak świnia i to dlatego pewnie a nie żadne tam akcje porodowe

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

dziś jedziemy na świateczny obiad do rodziców, jutro teściowie z bratem męża, żona i dzieciakiem przyjeżdżają na obiad do nas, a pojutrze wpadają znajomi, a mi od rana buzia się nie zamyka bo co? bo mam już w niej torta
jezu a najlepsze pierogi były, chyba powiem mamie, żeby mi jeszcze dziś odsmażyła

Buziaczki świąteczne dla Was dziewczyny, Muron nawet w święta o Tobie myślałam jak tam Twój brzuch z małą
Stary 2010-12-25, 09:18   #3401
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Chantalle gratuluję dziewczynek, z całego serca cieszę się, że zdrowiutkie i że 10 punktów Piękna wiadomość w świąteczny poranek

jejku aż mi wstyd o tym pisać, ale ja myślałam, że zaczynam rodzić w wigilię, ze 3 godziny siedziałam na kibelku co chciałam iść to się na nowo zaczynało, matko, mówię, koniec świata, organizm się przeczyszcza, na pewno wkrótce akcja porodowa, aż juz płakać zaczęłam na tym kiblu hahaha
nażarłam się jak świnia i to dlatego pewnie a nie żadne tam akcje porodowe

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

dziś jedziemy na świateczny obiad do rodziców, jutro teściowie z bratem męża, żona i dzieciakiem przyjeżdżają na obiad do nas, a pojutrze wpadają znajomi, a mi od rana buzia się nie zamyka bo co? bo mam już w niej torta
jezu a najlepsze pierogi były, chyba powiem mamie, żeby mi jeszcze dziś odsmażyła

Buziaczki świąteczne dla Was dziewczyny, Muron nawet w święta o Tobie myślałam jak tam Twój brzuch z małą

Ale mi smaka zrobiłaś tym tortem,smacznego
Ja teraz jem sałatkę,choć nieco mnie mdli...
Wczoraj mało jadłam,bo niestetyteż mnie mdliło-mała nadal prawie się nie rusza,,zastanawiam się czemu
Jeszcze przedwczoraj tak wariowała,że spać nie mogłam,a teraz-cisza.

Muron,wytrzymaj do pon
Juz niedługo zobaczysz dzidzię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-25, 09:19   #3402
muron
Zakorzenienie

saj
brzuch nie puszcza póki co, a ja ze strachem kładę się spać;-) Jakoś wole na s[spokojnie do szpitala
Uważam co jem. Teraz mega zgaga.

Stary 2010-12-25, 09:31   #3403
madelinem
Zadomowienie

Witam Świątecznie,

w końcu nadrobiłam od wczoraj, jakoś brakło czasu na pisanie, ale na reszcie koniec poremontowego sprzątanie...ze wszystkim zdążyliśmy teraz odpoczynek.

Chantalle gratuluje

po drodze zgubiłam, to, co chciałam napisać, ale teraz już będę zaglądać w miarę regularnie.

ładne brzuszki pokazujecie muszę zrobić zdjęcie mojemu...

pachwiny bolą mnie jak ch.... czasami nie mogłam się ruszyć, na szczęście szybko puszcza.
mała rusza się jakby mniej, mam nadzieję, że poczeka do terminu zostało 24 dni muszę spakować torbę i dokupić kosmetyki.

Życzę Wam spokojnego I Dnia Świąt

a tak poza tym, to sypie od wczoraj, rodzice chcieli do babci z nami jechać, i nie wiem, czy się decydować na wycieczkę w tą pogodę

edit:
Muron, wytrzymasz, trzymam cały czas kciuki

Edytowane przez madelinem
Czas edycji: 2010-12-25 o 09:32
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:07   #3404
achaia
Raczkowanie

Witamy Świątecznie

Wpadam na moment złożyć życzenia, mała jest absorbująca a jeszcze zapaprała mi się rana po cesarce więc kondycyjnie odpadam od drążka.

Życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, spełnienia marzeń, doczekania terminów, lekkich porodów i zdrowych dzieciaczków.

Idę się rozejrzeć na odchowalnie

chantalle GRATULACJE!!! Niech się królewny zdrowo chowają i szybko rosną
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:16   #3405
gosiaczek071
Zakorzenienie

Świąteczne dzień dobry, choć dla mnie nie taki dobry. Od wczoraj meeeega boli mnie głowa, cała lewa cześć twarzy, zuchwa i to wszystko chyba od zęba. Mam go chyba zatrutego czy jKies lekarstwo w nim mam i miałam go robić po ciąży i chyba się psuje na nowo bo straaaasznie boli. Wzięłam apap ale nie przechodzi, a dziś pewnie nikt mnie przyjmie

Muron przyznam ze głownie z teojego powodu wchodzę codziennie sprawdzać czy się trzymasz! Dasz radę 2 dni jeszcze

Ja się nie obzeram... Jem normalnie żeby nie cierpieć potem.

Trzymcie się laski
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:38   #3406
agape
Zadomowienie

chantalle gratulacje i dużo zdrówka dla dziewczynek

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:46   #3407
marleen32
Rozeznanie

Witam swiatecznie
Poleniuchowalam dzis do woli, i az mi lepiej jest
Jelly moje tez pytaly, jak mala dostala sie do brzucha, maz na szybko wymyslil, ze tatus dal mamie ziarenko, ktore ona nieswiadomie polknela (bo uslyszaly, ze mala nie planowana) i jakos przyjely ta wersje, moze dlatego, ze na pytanie skad one sie wziely, tez mowilismy, ze od ziarenka, byl czas, ze starsza pytala, gdzie mam je schowane, i ze zloscia mowila, ze znajdzie, wcisnie mi na sile do buzi, i bedzie bejbik.
Niedawno powiedziala, ze ona sobie wymodlila siostrzyczke, bo tak bardzo sie o nia modlila, ze w koncu Pan Bog ja wysluchal, i jest.
Wczoraj miedzy innymi zyczyly mi malo stresujacego porodu, zebym wszystko dobrze zniosla, i zebysmy byli cala rodzina niedlugo wszyscy szczesliwi razem, no w szoku bylam, bo czasem to taka mala mi sie wydaje (9 lat), a czasem dojrzala, nad swoj wiek.
Muron ja nieustannie trzymam kciuki i wierze, ze wytrzymasz.
saj wspolczuje problemow jelitowych, ja jem jak prawdziwa swinka, i tak jak przed ciaza, po byle czym ladowalam na kibelku, tak teraz nie ma mi nic, zadnych boli zoladka, zadnych no nic, chyba ze glodna jestem, az siostra moja sie dziwila, jak jej wczoraj powiedzialam przez telefon, ze pije mleko (mam uczulenie na laktoze) i nic mi nie jest, bo pamieta, jak po byle nabiale na kibelku ladowalam, a bole przy tym byly okropne, gorsze jak porodowe (bo ja z brzucha mialam), takie ze prawie mdlalam, a teraz chyba organizm mala chroni, ciekawe czy alergia mi po porodzie wroci, ale podobno nabyta czasem sama znika, a ja wlasnie pozno ja dostalam.
Moja mala skacze, mimo ze wczoraj zjadlam, tyle makowca, ze szok.
Moja mama powiedziala, ze ja tym uspie, ale na nia mak nie dziala, a ciagnie mnie do niego w ciazy, wiec normalnie nie pieke, i nie kupuje, bo moja silna wola w lesie jest.
Uszka z grzybami tez byly mniamusne, dzieciaki wczoraj sie denerwowaly, bo ja zawsze pierwsza kolacje konczylam, a wczoraj czekaly i czekaly, a ja dalej jadlam.
Ale zadowolone z prezentow sa, teraz sie bawia, oby tak zawsze

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Agape wspolczuje bolu, ujjj, a moze jednak isc do dentysty, ja bym jednak poszla, bo potem moze byc za pozno

Moja mala na pozytywke zareagowala wczoraj zloscia, jednak muzyka Mozarta, to nie jest to, co to dziecko lubi.
Dopiero jak TZ puscil jej swoje ulubione ostre rokowe nagrania, to sie uspokoila, jak ona gust muzyczny odziedziczy po nim, to ja sie wyprowadzam :P
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:58   #3408
Jelly37
BAN stały

Marleen,mój synek na razie dzisiaj milczy na ten temat,ale jak się zapyta,to muszę mi wcisnąc podobną historyjkę
Ale mina mojego męża wczoraj to po prostu...kupa śmiechu
Był tak zdziwiony i zmieszany,nie wiedział,co odpowiedzieć,dobrze,że teść uratował sytuację

Marcinek w sumie jeszcze nie pytał nas,skąd się biorą dzieci,dopiero wczoraj coś go tak naszło

Co do muzyki-ciesz się,że rock,a nie Lady GaGa,tak jak u mnie
Ale moja córcia,słysząc Queen, wydawała się zainteresowana

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-25 o 10:59
Stary 2010-12-25, 10:58   #3409
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Witam Światecznie

wpadam tylko na chwileczke złożyć Wam Dziewczynki i Waszym rodzinka

ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIAT ,POGODY DUCHA I O ILE TO MOŻLWE BEZBOLESNYCH I SZYBKICH PORODÓW ORAZ ZDROWYCH I GRZECZNIUTKICH MALUSZKÓW

uciekam ,nadrobie pózniej jak goście wyjadą

Aha chantalle gratulacje dla Ciebie i twoich małych laleczek

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2010-12-25 o 11:04
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-25, 11:00   #3410
kaskup
Rozeznanie

Chantalle gratuluje!!! super że wszystko ok!!

ja dopiero sie z łóżka zwlekłam.. musiałam solidnie odpoczac po maratonie przedświątecznym..

wigilia u mnie nad wyraz udana w tym roku..
dzis moze pojedziemy po obiadku do siostry..

kurcze dziewczyny mam coraz wiekszego stracha.. od 2 dni mam cukry bardzo niskie nawet po wigilijnej kolacji.. a niby mówią ze cukry przed porodem spadają.. mam nadzieje ze trzy tygodnie wytrzymam..

wczoraj dostałam dużo dla małej.. takze lista brakujacych rzeczy sie skróciła..

Zyczę Wam spokojnego I dnia świąt
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 11:03   #3411
Jelly37
BAN stały

Anula,witamy

Kaskup,spokojnie,wytrzymasz
Ja się martwię,bo moja córcia cos przestała się ruszać...pojedyncze kopniaki dostaję,owszem,ale tak to nic...Boję się,że nie dotrwam do terminu
Stary 2010-12-25, 11:21   #3412
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Anula,witamy

Kaskup,spokojnie,wytrzymasz
Ja się martwię,bo moja córcia cos przestała się ruszać...pojedyncze kopniaki dostaję,owszem,ale tak to nic...Boję się,że nie dotrwam do terminu
Jelly, moja też tak ma od jakichś 5 dni dziewczyny po prostu rosną i nie mają miejsca na jukendensy, nie martw się

Kasia
Stary 2010-12-25, 11:22   #3413
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam się świątecznie
mąż zrzędzi od rana, że nie może wypocząć , a za 45 minut mamy być u jego mamy....................n ie lubię takich sytuacji
Wigilia wczoraj udana, ale przez saunę u teściowej nabrzmiały mi nogi i nie potrafiłam założyć i dopiąć butów. Pierwszy raz mi się to przytrafiło.
Dzidzia prezentowała się należycie wypychała się na wszystkie strony.
I nagle wczoraj przed lustrem odkryłam, że brzuszek mi uuuuuuurósł
Dzisiaj z rana niemiła niespodzianka na nas czekała: rozszczelnił się nam piec......... Już nie mam siły do niego.............. Boję się teraz o ten czas kiedy dzidziuś się pojawi w naszym domku....... a to przez ten piec

Miłego dnia

Muron już nie długo, dasz radę , a ludzie są bezlitośni niestety.....dlatego trzeba ich olać.....
Stary 2010-12-25, 11:26   #3414
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Jelly, moja też tak ma od jakichś 5 dni dziewczyny po prostu rosną i nie mają miejsca na jukendensy, nie martw się
Dziękuję,uspokoiłaś mnie
Wiesz,moje obawy wzięły się stąd,że moje dzieciaczki tuż przed porodem przestawały balowac w brzuszku,jedynie czasem kopały.
A tutaj-termin mam na 10 lutego,dziś dopiero 26.12 a malutka już przestaje wariować...
Stary 2010-12-25, 11:31   #3415
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Dziękuję,uspokoiłaś mnie
Wiesz,moje obawy wzięły się stąd,że moje dzieciaczki tuż przed porodem przestawały balowac w brzuszku,jedynie czasem kopały.
A tutaj-termin mam na 10 lutego,dziś dopiero 26.12 a malutka już przestaje wariować...
nie martw się pewnie dopadł ją leń świąteczny

moja dzidzia wczoraj pokazywała się jak nigdy, no ale odwiedzaliśmy teściową, więc musiało się prezentować przed dziadkami jakość

za to rozśmieszyły mnie teksty teściowej typu: "nie ma się co bać cesarki", jej opowieści o porodzie, a i najlepszy z wszystkich: "brzuch idzie Ci w szpic, więc na 100% będzie chłopak"
Stary 2010-12-25, 11:33   #3416
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Muron przyznam ze głownie z teojego powodu wchodzę codziennie sprawdzać czy się trzymasz! Dasz radę 2 dni jeszcze

i

Stary 2010-12-25, 11:36   #3417
kaskup
Rozeznanie

moja mała też mniej sie rusza....
może mniej gwałtownie..
ale ja to mysle że ma mniej miejsca poprostu.. a nie że kolejna oznaka zblizającego sie porodu..
w środe ide do mojego ginekologa na GBS wiec pewnie sie od razu spytam co i jak..

Lilijka współczuje ciągłych zawirowań z piecem..
ja wczoraj po wizycie u mojej mamy gdzie "bucha" gorącem bo przeciez brata córa nie moze zmarznąc tez miałam opuchnięte paluchy i kostki.. do tego miałam na sobie golf który nieziemsko mnie "gryzł"

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
za to rozśmieszyły mnie teksty teściowej typu: "nie ma się co bać cesarki", jej opowieści o porodzie, a i najlepszy z wszystkich: "brzuch idzie Ci w szpic, więc na 100% będzie chłopak"
ta moja teściowa tez wczoraj stwierdziła to samo i dodała ze ładnie wygladam a na dziewczynki sie wyglada okropnie..
tyle ze ja z Amelką miałam dokładnie takie same "objawy" na chłopaka.. i tez wtedy to samo gadała..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 11:37   #3418
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
Lilijka współczuje ciągłych zawirowań z piecem..
ja wczoraj po wizycie u mojej mamy gdzie "bucha" gorącem bo przeciez brata córa nie moze zmarznąc tez miałam opuchnięte paluchy i kostki.. do tego miałam na sobie golf który nieziemsko mnie "gryzł"
ja się ubezpieczyłam i założyłam krótki rękaw, teściu otworzył mi okno, bo tak było duszno, chyba ze 26 st co najmniej........... a co robiła teściowa, wiecznie do pieca dokładała, bo jej zimno....... i zamykała okno.......
Stary 2010-12-25, 11:41   #3419
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Witam świątecznie

Chantalle - gratuluję podwójnego szczęścia

Muron - powodzenia, byle do poniedziałku [wczoraj się zastanawiałam czy mała sprawiła Ci niespodziankę wigilijną

Cytat:
Lilijko,ja mam uczulenie na lateks,to dopiero problem Jak założę te cieniutkie rękawiczki,to tragedia po prostu...
tak trochę po fakcie, ale są też takie winylowe http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../49/1378004918 w carrf kupowałam,5 par/4 zł.
grubsze i wytrzymalsze od tych cienutkich

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 11:47   #3420
Jelly37
BAN stały

Lilijko,pewnie tak
Skoro mamusia się napracowała,a w tym czasie córeczka dawała jej w kość,to widocznie uznała,że się uspokoi w ramach rekompensaty
A co do tekstów teściowej-wiesz,ja tez od mojej słyszałam o brzuchu w szpic(właśnie przy ciąży z Marcinkiem)-z tym,że już od dawna znałam płec dziecka,ona też,więc myślę,że takie gadanie jej się po prostu udzieliło
Jakoś nie bardzo wierzę,że kształt brzucha zalezy od płci dziecka-tak,jak w to,że przy ciąży z dziewczynką kobieta brzydnie,bo''córka odbiera jej urodę''.
Moja teściowa mi tak mówiła,a jakoś nic ze swojej urody nie straciłam

LadySith,dziękuję za info o tych rękawiczkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości