|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
kolejna noc bez snu u mnie
![]() ![]() ![]() Znowu mnie przeczyściło, aż się obudziłam... Zastanawiam się, czy to rzeczywiście oznaki zbliżającego się porodu czy po prostu świąteczne żarcie ![]() ![]() Jutro kończę 35 tydzień, już coraz bliżej... ![]()
#3393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj mam pełne 35 tygodni - jeszcze trochę, damy radę ![]() ![]() Ja nie mogę sobie dać rady z zaparciami za to...myślałam, że Święta pomogą ![]() Wczoraj całą noc miałam skurcze... Witam Was w Świąteczny poranek i życzę miłego dnia, jeszcze raz gratuluję świeżo upieczonej Mamusi - Chantalle ![]() ![]() papa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
uff przeżyłam kolejną noc jeszcze dwie i mogę do szpitala...
stres po wczorajszych skurczach straszny. Diphergan trochę pomógł. Ale jak wieczorem zaczęli się zjeżdżać pytać, mówić o wstrzymywaniu się to już się rozbeczałam. Ludzie są bezmyślni. Mała na razie rusza się sporo, czyloi nie ma akcji;-) W nocy miałam 2 lekkie skurcze, ale tylko zakuło, nie bolało, to zostałam w domu. Zjadłam aż 2 kawałki ryby, 1 widelec kapusty, kawałek ciasta i nalewkę zupy. Bałam się zeby nie przyspieszyć pracą jelit;-) Dziś cos czasem poczuję w pachwinach, więc na nowo stres, czy będzie mocno, bo wtedy mam już się położyć w szpitalu. Olbka jak u Ciebie>?
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
idę sie położyć, bo jestem nieprzytomna, poza tym w pozycji siedzącej mała tak uciska, że można zwariować
![]()
#3397 |
Raczkowanie
|
Chantelle gratuluję córeczek
![]() ![]() ![]() ![]() Czasem chciałabym już móc przytulić moją malutką... Ale czekam do 1 stycznia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Wtajemniczenie
|
O rany!!! ogromne gratulacje!!! super, ze wszystko dobrze-trzymajcie sie dzielnie !!!
#3399 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziękuje ci za to,że jesteś i jaka jestes-najlepsze,co może usłyszec matka od dziecka ![]() Mój synek też się interesuje moim brzuszkiem,a wczoraj,podczas wigilii,przy caluteńkiej rodzinie,przytulił się do brzusia i zapytał się mojego męża:''Tato,a skąd ona się tam wzięła?". Wszyscy zamarli,za to teść zaczął się śmiać i szybko czymś zajął małego,żeby zapomniał o pytaniu ![]() I tak myślimy z mężem,co mu odpowiedzieć,bo on ostatnio strasznie ciekawy świata jest ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-25 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Rozeznanie
|
Chantalle gratuluję dziewczynek, z całego serca cieszę się, że zdrowiutkie i że 10 punktów ![]() ![]() Cytat:
jejku aż mi wstyd o tym pisać, ale ja myślałam, że zaczynam rodzić w wigilię, ze 3 godziny siedziałam na kibelku ![]() nażarłam się jak świnia i to dlatego pewnie a nie żadne tam akcje porodowe ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- dziś jedziemy na świateczny obiad do rodziców, jutro teściowie z bratem męża, żona i dzieciakiem przyjeżdżają na obiad do nas, a pojutrze wpadają znajomi, a mi od rana buzia się nie zamyka bo co? bo mam już w niej torta ![]() jezu a najlepsze pierogi były, chyba powiem mamie, żeby mi jeszcze dziś odsmażyła ![]() Buziaczki świąteczne dla Was dziewczyny, Muron nawet w święta o Tobie myślałam jak tam Twój brzuch z małą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale mi smaka zrobiłaś tym tortem,smacznego ![]() Ja teraz jem sałatkę,choć nieco mnie mdli... Wczoraj mało jadłam,bo niestetyteż mnie mdliło-mała nadal prawie się nie rusza,,zastanawiam się czemu ![]() Jeszcze przedwczoraj tak wariowała,że spać nie mogłam,a teraz-cisza. Muron,wytrzymaj do pon ![]() Juz niedługo zobaczysz dzidzię ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
saj
brzuch nie puszcza póki co, a ja ze strachem kładę się spać;-) Jakoś wole na s[spokojnie do szpitala ![]() Uważam co jem. Teraz mega zgaga.
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
Witam Świątecznie,
![]() w końcu nadrobiłam od wczoraj, jakoś brakło czasu na pisanie, ale na reszcie koniec poremontowego sprzątanie...ze wszystkim zdążyliśmy ![]() Chantalle gratuluje ![]() po drodze zgubiłam, to, co chciałam napisać, ale teraz już będę zaglądać w miarę regularnie. ładne brzuszki pokazujecie ![]() pachwiny bolą mnie jak ch.... czasami nie mogłam się ruszyć, na szczęście szybko puszcza. mała rusza się jakby mniej, mam nadzieję, że poczeka do terminu ![]() ![]() Życzę Wam spokojnego I Dnia Świąt ![]() a tak poza tym, to sypie od wczoraj, rodzice chcieli do babci z nami jechać, i nie wiem, czy się decydować na wycieczkę w tą pogodę ![]() edit: Muron, wytrzymasz, trzymam cały czas kciuki ![]() Edytowane przez madelinem Czas edycji: 2010-12-25 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Raczkowanie
|
Witamy Świątecznie
![]() Wpadam na moment złożyć życzenia, mała jest absorbująca a jeszcze zapaprała mi się rana po cesarce więc kondycyjnie odpadam od drążka. Życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, spełnienia marzeń, doczekania terminów, lekkich porodów i zdrowych dzieciaczków. Idę się rozejrzeć na odchowalnie ![]() chantalle GRATULACJE!!! Niech się królewny zdrowo chowają i szybko rosną ![]()
#3405 |
Zakorzenienie
|
Świąteczne dzień dobry, choć dla mnie nie taki dobry. Od wczoraj meeeega boli mnie głowa, cała lewa cześć twarzy, zuchwa i to wszystko chyba od zęba. Mam go chyba zatrutego czy jKies lekarstwo w nim mam i miałam go robić po ciąży i chyba się psuje na nowo bo straaaasznie boli. Wzięłam apap ale nie przechodzi, a dziś pewnie nikt mnie przyjmie
![]() Muron przyznam ze głownie z teojego powodu wchodzę codziennie sprawdzać czy się trzymasz! Dasz radę 2 dni jeszcze ![]() Ja się nie obzeram... Jem normalnie żeby nie cierpieć potem. Trzymcie się laski |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Rozeznanie
|
Witam swiatecznie
![]() Poleniuchowalam dzis do woli, i az mi lepiej jest ![]() Jelly moje tez pytaly, jak mala dostala sie do brzucha, maz na szybko wymyslil, ze tatus dal mamie ziarenko, ktore ona nieswiadomie polknela (bo uslyszaly, ze mala nie planowana ![]() ![]() ![]() Niedawno powiedziala, ze ona sobie wymodlila siostrzyczke, bo tak bardzo sie o nia modlila, ze w koncu Pan Bog ja wysluchal, i jest ![]() Wczoraj miedzy innymi zyczyly mi malo stresujacego porodu, zebym wszystko dobrze zniosla, i zebysmy byli cala rodzina niedlugo wszyscy szczesliwi razem, no w szoku bylam, bo czasem to taka mala mi sie wydaje (9 lat), a czasem dojrzala, nad swoj wiek. Muron ja nieustannie trzymam kciuki i wierze, ze wytrzymasz. saj wspolczuje problemow jelitowych, ja jem jak prawdziwa swinka, i tak jak przed ciaza, po byle czym ladowalam na kibelku, tak teraz nie ma mi nic, zadnych boli zoladka, zadnych no nic, chyba ze glodna jestem, az siostra moja sie dziwila, jak jej wczoraj powiedzialam przez telefon, ze pije mleko (mam uczulenie na laktoze) i nic mi nie jest, bo pamieta, jak po byle nabiale na kibelku ladowalam, a bole przy tym byly okropne, gorsze jak porodowe (bo ja z brzucha mialam), takie ze prawie mdlalam, a teraz chyba organizm mala chroni ![]() Moja mala skacze, mimo ze wczoraj zjadlam, tyle makowca, ze szok. Moja mama powiedziala, ze ja tym uspie, ale na nia mak nie dziala, a ciagnie mnie do niego w ciazy, wiec normalnie nie pieke, i nie kupuje, bo moja silna wola w lesie jest. Uszka z grzybami tez byly mniamusne, dzieciaki wczoraj sie denerwowaly, bo ja zawsze pierwsza kolacje konczylam, a wczoraj czekaly i czekaly, a ja dalej jadlam ![]() Ale zadowolone z prezentow sa, teraz sie bawia, oby tak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Agape wspolczuje bolu, ujjj, a moze jednak isc do dentysty, ja bym jednak poszla, bo potem moze byc za pozno ![]() Moja mala na pozytywke zareagowala wczoraj zloscia, jednak muzyka Mozarta, to nie jest to, co to dziecko lubi. Dopiero jak TZ puscil jej swoje ulubione ostre rokowe nagrania, to sie uspokoila, jak ona gust muzyczny odziedziczy po nim, to ja sie wyprowadzam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
BAN stały
|
Marleen,mój synek na razie dzisiaj milczy na ten temat,ale jak się zapyta,to muszę mi wcisnąc podobną historyjkę
![]() Ale mina mojego męża wczoraj to po prostu...kupa śmiechu ![]() Był tak zdziwiony i zmieszany,nie wiedział,co odpowiedzieć,dobrze,że teść uratował sytuację ![]() Marcinek w sumie jeszcze nie pytał nas,skąd się biorą dzieci,dopiero wczoraj coś go tak naszło ![]() Co do muzyki-ciesz się,że rock,a nie Lady GaGa,tak jak u mnie ![]() Ale moja córcia,słysząc Queen, wydawała się zainteresowana ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-25 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Konto usunięte
|
Witam Światecznie
![]() wpadam tylko na chwileczke złożyć Wam Dziewczynki i Waszym rodzinka ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIAT ,POGODY DUCHA I O ILE TO MOŻLWE BEZBOLESNYCH I SZYBKICH PORODÓW ORAZ ZDROWYCH I GRZECZNIUTKICH MALUSZKÓW ![]() ![]() ![]() uciekam ,nadrobie pózniej jak goście wyjadą Aha chantalle gratulacje dla Ciebie i twoich małych laleczek ![]() Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-12-25 o 11:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3410 |
Rozeznanie
|
Chantalle gratuluje!!! super że wszystko ok!!
ja dopiero sie z łóżka zwlekłam.. musiałam solidnie odpoczac po maratonie przedświątecznym.. wigilia u mnie nad wyraz udana w tym roku.. ![]() dzis moze pojedziemy po obiadku do siostry.. kurcze dziewczyny mam coraz wiekszego stracha.. od 2 dni mam cukry bardzo niskie nawet po wigilijnej kolacji.. a niby mówią ze cukry przed porodem spadają.. mam nadzieje ze trzy tygodnie wytrzymam.. ![]() wczoraj dostałam dużo dla małej.. takze lista brakujacych rzeczy sie skróciła.. ![]() Zyczę Wam spokojnego I dnia świąt ![]()
#3411 |
BAN stały
|
Anula,witamy
![]() Kaskup,spokojnie,wytrzymasz ![]() Ja się martwię,bo moja córcia cos przestała się ruszać...pojedyncze kopniaki dostaję,owszem,ale tak to nic...Boję się,że nie dotrwam do terminu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
witam się świątecznie
mąż zrzędzi od rana, że nie może wypocząć ![]() Wigilia wczoraj udana, ale przez saunę u teściowej nabrzmiały mi nogi i nie potrafiłam założyć i dopiąć butów. Pierwszy raz mi się to przytrafiło. Dzidzia prezentowała się należycie ![]() I nagle wczoraj przed lustrem odkryłam, że brzuszek mi uuuuuuurósł ![]() Dzisiaj z rana niemiła niespodzianka na nas czekała: rozszczelnił się nam piec......... ![]() Miłego dnia Muron już nie długo, dasz radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wiesz,moje obawy wzięły się stąd,że moje dzieciaczki tuż przed porodem przestawały balowac w brzuszku,jedynie czasem kopały. A tutaj-termin mam na 10 lutego,dziś dopiero 26.12 a malutka już przestaje wariować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja dzidzia wczoraj pokazywała się jak nigdy, no ale odwiedzaliśmy teściową, więc musiało się prezentować przed dziadkami jakość ![]() ![]() za to rozśmieszyły mnie teksty teściowej typu: "nie ma się co bać cesarki", jej opowieści o porodzie, a i najlepszy z wszystkich: "brzuch idzie Ci w szpic, więc na 100% będzie chłopak" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Rozeznanie
|
moja mała też mniej sie rusza....
może mniej gwałtownie.. ale ja to mysle że ma mniej miejsca poprostu.. a nie że kolejna oznaka zblizającego sie porodu.. w środe ide do mojego ginekologa na GBS wiec pewnie sie od razu spytam co i jak.. Lilijka współczuje ciągłych zawirowań z piecem.. ja wczoraj po wizycie u mojej mamy gdzie "bucha" gorącem bo przeciez brata córa nie moze zmarznąc tez miałam opuchnięte paluchy i kostki.. do tego miałam na sobie golf który nieziemsko mnie "gryzł" ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() tyle ze ja z Amelką miałam dokładnie takie same "objawy" na chłopaka.. i tez wtedy to samo gadała..
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
ja się ubezpieczyłam i założyłam krótki rękaw, teściu otworzył mi okno, bo tak było duszno, chyba ze 26 st co najmniej........... a co robiła teściowa, wiecznie do pieca dokładała, bo jej zimno....... i zamykała okno.......
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie
![]() Chantalle - gratuluję podwójnego szczęścia ![]() Muron - powodzenia, byle do poniedziałku [wczoraj się zastanawiałam czy mała sprawiła Ci niespodziankę wigilijną ![]() Cytat:
grubsze i wytrzymalsze od tych cienutkich
![]() |
#3420 |
BAN stały
|
Lilijko,pewnie tak
![]() Skoro mamusia się napracowała,a w tym czasie córeczka dawała jej w kość,to widocznie uznała,że się uspokoi w ramach rekompensaty ![]() A co do tekstów teściowej-wiesz,ja tez od mojej słyszałam o brzuchu w szpic(właśnie przy ciąży z Marcinkiem)-z tym,że już od dawna znałam płec dziecka,ona też,więc myślę,że takie gadanie jej się po prostu udzieliło ![]() Jakoś nie bardzo wierzę,że kształt brzucha zalezy od płci dziecka-tak,jak w to,że przy ciąży z dziewczynką kobieta brzydnie,bo''córka odbiera jej urodę''. Moja teściowa mi tak mówiła,a jakoś nic ze swojej urody nie straciłam ![]() LadySith,dziękuję za info o tych rękawiczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.