|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Dziewczonko, dobrze będzie
![]() Blue... się uśmiałam hhihih ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anulinko, właśnie za radą Dziewczyn już ok miesiąca piorę w Persilu Sensitiv z niemieckim Lenorem i razem z naszymi ciuchami (ale razem to prawie od początku prałam) i wszystko jest ok, tak więc do dzieła ![]() Olliwko, może to jakieś nieporozumienie? No nie wiem.... zostań z nami i nigdzie nie znikaj ! Moria, świetne wytłumaczenie i podejście do nieprzespanych nocek. Próbuję dokładnie tak jak Ty to sobie tłumaczyć i muszę powiedzieć, ze działa tak więc polecam Wszystkim Twoją metodę. Aaaa chlebuś upiekłaś ![]() Ja jeszcze nie w Krk ale gdy tylko tam wrócę od razu naciągnę męża na maszynę. Gdzie kupujesz mąkę? Jakieś mieszanki czy solo? Andziotko, każda metoda dobra byle prowadziła do celu. A Zosia pilna uczennica jak widać Brawo dla Ciebie za pomysłowość Anulka, ale faaaajnie Ci Zosia spała ![]() ![]() A śnieg u Was dalej leży? Loluś, nie jest w nowym miejscu źle ![]() Grażynko, jak ja Cię rozumiem ............ w nocy myślałam o Tobie i MoniK ![]() Antropia, brawo dla Piotrunia a metody faktycznie iście nowatorkie. Chcą z Was jakiegoś królika doświadczalnego zrobić czy co ![]() A waga.. fiu fiu.. wczoraj z kolegą się widziałam, ma 14 msc Wojtusia i waży 12kg ![]() Magda060184, no cóż... nie możemy zbyt wiele od facetów wymagać... ![]() A ja miałam wczoraj wychodne, 3h nie było mnie w domu ![]() Fajnie tak od czasu do czasu jakąś knajpę zaliczyć ![]()
#3392 |
Zakorzenienie
|
Caffelate, ten fotelik z IKEA super, no i korzystny cenowo, ale nie ma półki na nóżki. Koleżanka-mamuśka radziła, żeby jednak szukać czegoś z półką na nóżki
![]() ech, nic nie wiem. może obędzie się bez fotelika? Tylko w bujaczku będzie siedzieć:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłam się wczesniej ujawnić, a jak dupowata jestem to teraz muszę cierpieć ![]()
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mysle zeby w przyszłosci kupic taki ikeowski fotelik zwykły drewniany taki do karmienia z materiałem dostane uzywke od kuzyna oni go uzywali 2 miesiace ![]()
![]() |
#3395 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ollliwka sobie myślę, że może taki łódzki mini zlot nam się uda zorganizować? ![]() Cytat:
![]() night25 kolejna niewidzialna ![]() Weredka opowieść o znajomych i tym biednym maleństwie ![]() ![]() antropia jeszcze ja, jeszcze ja z życzeniami. Wszystkiego najlepszego ![]() moria44 ja nie wierzę, Ty to wszystko SAMA zrobiłaś, jednego dnia? Umarłam ![]() Ale zza grobu proszę o przepis na chleb ![]() katarzynka000 gratuluję Mamusiu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Widzę temat prania był/jest na tapecie. Ja od prawie samego początku piorę nasze i Julinkowe ciuchy razem. Zużywam jeszcze Lovele, bo kupiłam w promocji. Poza tym używam niemieckich proszków do prania i zawsze daję odrobinę płynu do płukania też niemieckiego z wodą ![]() Julka skórka śliczna jest i nic mu nie szkodzi. Nie nastawiam dodatkowgo płukania i nie prasuję. A co do włosów, mi też się sypią. I czekam aż skończą, bo odrosną przecież ![]() ![]() Ja też myślałam, ze dziś w końcu z Julciem wyjdziemy ale na razie się nie zanosi ![]() Cytat:
tak mi się to spodobało, że nie wiem jak to będzie dziś odłożyć Julcia do łóżeczka a do łóżka wpuścić Tżta ![]() ![]() night wszystiego naj dla Maciusia! Zdrowia przede wszystkim ![]() antropia waga Piotrusia mnie powaliła ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- ufffff, nadrobiłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Graża, 2 miesiące tylko?!
![]() ![]() No i co robić ![]() Caffelate, no nie ma. W sumie nie wiem, czy to aż taka kluczowa sprawa ta półka, ale tak pomyślałam, jak ja czułabym się siedząc ze zwisającymi nogami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
więc za długo mu te nogi nie powiszą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale co tam! planuje iść, tylko boję się trochę ![]() dlugo bym nie pospała Nikosia drzemała pół godzinki ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-26 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |||||
Zadomowienie
|
Witam serdecznie w środku tygodnia. Ale dziś lecicie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie sałata zawsze na kolację ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Raczkowanie
|
Kasiu ja chodziłam na kurs w 2002 roku i teraz chcę znów podejść do egzaminu. Byłam u nas w Wordzie i dowiedziałam się, że nie musze już kursu powtarzać, tylko wystarczy że dokupię 5 godzin jazdy i z potwierdzeniem odbycia mam się pojawić i moge od razu się zapisywac na egzamin. Tylko wczesniej musiałam iść do UM do wydziału komunikacji i napisać podanie o przesłanie dokumentów do Wordu.
#3401 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do mini zlotu w łodzi jestem za! ty, ja, moria, olliwka i moze amarcia dojedzie... ja też mam listopad raczej zajęty, rodzice przyjezdzaja z francji niebawem, w koncu poznają Nikośkę ![]() Cytat:
![]() ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-26 o 12:54 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mnie wlasnie czeka namaczanie pieluch i prasowanie 3 pelnych juz suszarek. Kto zgadnie w skali od 1 do 10, jak bardzo mi sie chce to robic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Wtajemniczenie
|
padło już pytanie o zasilek dla bezrobotnych po macierzynskim?
jak nie to pytam- należy się?? jak umowę mialam do 31lipca, macierzynski do 4pazdziernika to czy nie jest za późno na staranie sie o zasilek? sorry jeżeli już była mowa o tym ![]()
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko w ciagu 18 miesiecy musisz przepracowac min 12 i zarabiac conajmniej najnizsza krajowa
![]() |
#3405 |
Wtajemniczenie
|
od 17kwietnia 2010r do 31 lipca 2011 mialam umowe... macierzyski tez sie liczy tak?
![]() |
#3406 |
Wtajemniczenie
|
MAry Piotruś je normalnie
![]() Caffe dziekuję ![]() ![]() my po spacerku ![]() wpadłam do sklepu i kupiłam spodnie ![]() ![]() ![]() musieliśmy wracać szybciorem z kupą w gaciorach ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-10-26 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Wtajemniczenie
|
szukam spodni do pasa a zwykle trafiam na same biodrówki
![]()
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3409 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Wysmarowałam wczoraj najdłuższego w mojej krótkiej historii wątkowej posta i mi go zeżarło ![]() Ponieważ oblałam sobie wczoraj prawą rękę wrzątkiem i pisałam go lewą z okładem z lodu na prawej - nie miałam juz siły powtórzyć tego wyczynu ![]() Dzięki temu nie musiałyście czytać moich depresyjnych przemyśleń ![]() Dziękujemy za wszystkie życzenia dla Ivo!! ![]() Z okazji pół urodzin tańczyliśmy cały wieczór oraz zjedliśmy urodzinowego banana ![]() Trudno mi się wbić w dyskusję pisząc raz dziennie ![]() Caffelate wiem, że powinnam się wyspać itp, ale ja juz niestety pracuję... ![]() Widzę, że pranie na tapecie - ja podobnie do Mori piorę w orzechach wszystko , nawet pościel itp i bardzo sobie chwalę. Do białych rzeczy dorzucam łyżkę sody oczyszczonej i jest super. W ogóle soda i kwasek cytrynowy królują jeśli chodzi o sprzątanie mojego domu. Wracam do pracy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czasem chyba wszystkie czujemy się niewidzialne ale Cytat:
Cwiczenie: trzymając dziecko oburącz za sobą na ugietych rękach ruch: prostujemy ręce Działamy na triceps ps. nie wiem czy to jest bezpieczne ![]() a jeszcze jedno ![]() w górze wyprostowane ręce dziecko w rękach przodem(ale nogi dziecka za nasza głowa) uginamy rece i prostujemy (w łokaciach) Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-26 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
Fotki w albumie, w tym ubranko, ktore pobilo Kermita [klubowiczki beda wiedzialy o co chodzi]
I Salata!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Rozeznanie
|
Hello !
Odzywam się, bo widzę robicie porządki w Klubie i na pierwszej stronie, nie chciałabym wylecieć ![]() Na początku, chciałabym serdecznie pogratulować świeżo upieczonej mamusi katarzynce00 ![]() Również spóźnione życzenia imieninowe dla antropi ![]() U nas wszystko w porządku. Mam piękne, przespane noce o jakich marzyłam od dawna, w ciągu dnia jest też w miarę grzeczna, ale czasem wpada w szał, którego nie umiem ogarnąć. Ryczy, piszczy, krzyczy, robi się czerwona, aż się dusi od tego płaczu. Nie mam pojęcia jaka jest przyczyna... Jutro mamy szczepienie, to zapytam pediatry (o ile nie zapomnę, bo szczepienia mnie tak stresują, że zapominam języka w buzi)... Weredko, mnie też wkurza teoria ''pozwól się dziecku wypłakać, to przestanie!". Może i przestanie po pewnym czasie, bo się zmęczy i nie będzie miało siły, ale nie będzie też miało poczucia bezpieczeństwa i pewności, że gdy dzieje mu się krzywda lub po prostu chce się przytulić to mama/tata weźmie na rączki Kiedyś miałam podobną sytuację, odwiedziła mnie koleżanka z Norwegii i Gaba była na etapie : wózek = ryk, więc na spacerze, gdy zaczęła płakać wzięłam ją na ręce. Kolżanka mnie wyśmiała i poleciła włożyć dziecko z powrotem do wózka i przeczekać płacz, uraczyła mnie również opowieścią, że w Norwegii to norma. Anula, potwierdzisz? Bo ja wyczułam ściemę! ![]() mary, ja również dołączam się do prośby o wyłączenie ssania!!!! Jem co popadnie w ogromnych ilościach. Teraz, np. wcinam musli na sucho, prosto z opakowania ![]() ![]() antropia, gratulacje dla Piotrusia za wagę! Chłop jak dąb <3 night, przekażę mojemu TŻ jak ma ćwiczyć, żeby wzmocnić triceps ![]() Co do prania, ja piorę wszystko osobno i w proszku dzieciowym, ale u mnie i tak pralka chodzi non stop, więc nie robi mi to różnicy. Aha, wczoraj oglądaliśmy nasze prawdopodobnie nowe auto ![]() ![]()
#3413 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Moderatoreska
|
Chyba znowu jestem niewidzialna, taki długi post walnęłam, a i tak mnie nie widać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Rozeznanie
|
Mimbs, nie wiem czy jest się czym chwalić szczerze mówiąc
![]() ![]()
#3416 |
Zakorzenienie
|
Ewesko nie mialam czasu wszystkiego doczytac, wiec tak polecialam po lebkach, przepraszam.
Enchantresss akurat tak sie sklada, ze Meganki dobrze znam i te model I i te II i te III ![]() ![]() PS. Scenic pozyczony, bo jak wiadomo moj VW przepadl w ciemnosciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() znam ten ból... ;( Cytat:
![]() ![]() Hurra!udało się! od samego rana (tzn. gdzieś od 11 bo do 9.30 spałam z Kubą ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze muszę się pochwalić. Ostatnio pisałam,że martwi mnie zasadowe pH moczu Kuby-za radą Andziot podawałam mu codziennie Cebion, dziś zrobiliśmy znów badanie moczu i... z 9 zeszło na 7! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | ||||
Zakorzenienie
|
Aaaa juz sie zabralam za czytanie Was, w miedzyczasie zrobilam sobie kawke, a maly znowu pospal ok.20 min k....nie idzie sie w ogole zrelaksowac
![]() Tak rzadko tu bywam, dobrze ze teraz mam Was na fejsie to przynajmniej wiem mniej wiecej co sie u Was dzieje ![]() Wczoraj to Flavio przeszedl samego siebie, zasnal ok.1szej w nocy i budzil sie co 2 godz i od 8mej zesmy juz nie spali, znowu nic mi sie nie chceeeee Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana wlosy nadal mi wypadaja, uzywam maske Wax i ampulki Seboradn pozatym biore kompleks witamin B, zauwazylam tak od 2 tyg jakby mniej wypadalo, moze sprobuj i Ty jakies kuracji??! Cytat:
![]() ![]() no narazie musze leciec bo maly turla sie po lozeczku, jeszcze pozniej napisze w klubie w watku zywieniowym bo mam pytanko ![]()
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
ewesko super, ze chłopcom poprawił się sen
i wyobrażam sobie co przeżywałaś, gdy obydwoje mieli skok ![]() ja manny nie daję, bo ola nie lubi zagęszczonego mleka jak już to kaszkę a gluten ma w zupkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zadomowienie
|
Mega zadowolona spiesze donieść, że po 4 dniach jest kupa
![]() ![]() Ale maskaryczna i dziwna ![]() ![]() Wodnista, żółta, mega śmierdząca ![]() ![]() ![]() A więc kupa meksyk była wszędzie! Pierwszy raz przeciekła nam pampers, a używamy oryginalnych Pampków i nigdy w życiu nic nie przeciekło ![]() Bodziak nadaje się chyba do kosza, bo nie sądze żeby to plamisko puściło.. Czy kogoś dzieć miał już może kiedyś taką sytuację? ![]() Z brakiem kupy, a później baaardzo wodnistą ? ![]() Cytat:
Ddaaiissuś nie wiem czy ogranię, zaczęłam się nawet powoli z wami żegnać, jak wizaż opuścicie! ![]() ![]() Poza tym ja ślepa jestem i nic w tym małym okienkiem z czatem nie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.