Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 11:28   #3391
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Dziewczonko, dobrze będzie A długo zostaniesz w szpitalu? To jest zabieg laparoskopowy ? U mnie to samo w nocy... masakra - nagle... nie wiem skad taka zmiana

Blue... się uśmiałam hhihih po prostu Kubuś się nawcinał pysznej kaszki, zrobiło mu się błogo i odpłynął w objęcia Morfeusza. Nic się nie martw A jak spał w nocy?

Anulinko, właśnie za radą Dziewczyn już ok miesiąca piorę w Persilu Sensitiv z niemieckim Lenorem i razem z naszymi ciuchami (ale razem to prawie od początku prałam) i wszystko jest ok, tak więc do dzieła

Olliwko, może to jakieś nieporozumienie? No nie wiem.... zostań z nami i nigdzie nie znikaj !

Moria, świetne wytłumaczenie i podejście do nieprzespanych nocek. Próbuję dokładnie tak jak Ty to sobie tłumaczyć i muszę powiedzieć, ze działa tak więc polecam Wszystkim Twoją metodę. Aaaa chlebuś upiekłaś Mniaaami
Ja jeszcze nie w Krk ale gdy tylko tam wrócę od razu naciągnę męża na maszynę. Gdzie kupujesz mąkę? Jakieś mieszanki czy solo?

Andziotko, każda metoda dobra byle prowadziła do celu. A Zosia pilna uczennica jak widać Brawo dla Ciebie za pomysłowość

Anulka, ale faaaajnie Ci Zosia spała Od razu na pewno patrzysz inaczej na świat. Szkoda tylko, że Ty się męczyłaś śpiąc czujnie i niespokojnie, ale myślę, że jeszcze jedna, dwie takie fajne nocki i będziesz spała jak zabita
A śnieg u Was dalej leży?

Loluś, nie jest w nowym miejscu źle Można pogawędzić prawie jak na żywo !!

Grażynko, jak ja Cię rozumiem ............ w nocy myślałam o Tobie i MoniK Ja ciągle się łudzę, że to o skok kaman...

Antropia, brawo dla Piotrunia a metody faktycznie iście nowatorkie. Chcą z Was jakiegoś królika doświadczalnego zrobić czy co Nie podoba mi się to, rób tak jak dyktuje Ci matczyna intuicja.
A waga.. fiu fiu.. wczoraj z kolegą się widziałam, ma 14 msc Wojtusia i waży 12kg

Magda060184, no cóż... nie możemy zbyt wiele od facetów wymagać...

A ja miałam wczoraj wychodne, 3h nie było mnie w domu
Fajnie tak od czasu do czasu jakąś knajpę zaliczyć gorzej tylko, że 120ml doiłam calusi dzień Bardzo mnie to martwi - nie wiem co robić

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:31   #3392
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Caffelate, ten fotelik z IKEA super, no i korzystny cenowo, ale nie ma półki na nóżki. Koleżanka-mamuśka radziła, żeby jednak szukać czegoś z półką na nóżki

ech, nic nie wiem.

może obędzie się bez fotelika? Tylko w bujaczku będzie siedzieć:P

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 11:32   #3393
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wstyd się przyznać, ale ja nie wiem o co chodzi ale doczytam

kasia to korzystaj z okazji i też idź na drzemkę

blueberry wow no to ekstra jak za 1 szym !! ciekawe czy ja kiedykolwiek pójdę jeszcze na egzamin spróbować go zdać a nie ulać:/
a właśnie...kasia łódzka Ty masz już kurs na prawko zrobiony ?
Ja tez nie wiem o co biega z SAŁATĄ i bardzo mnie to wkurza... ( trochę ciekawska jestem)
Mogłam się wczesniej ujawnić, a jak dupowata jestem to teraz muszę cierpieć heheheh
Stary 2011-10-26, 11:37   #3394
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Caffelate, ten fotelik z IKEA super, no i korzystny cenowo, ale nie ma półki na nóżki. Koleżanka-mamuśka radziła, żeby jednak szukać czegoś z półką na nóżki

ech, nic nie wiem.

może obędzie się bez fotelika? Tylko w bujaczku będzie siedzieć:P
te nasze foteliki sa do 3 roku zycia
ja tez mysle zeby w przyszłosci kupic taki ikeowski fotelik zwykły drewniany
taki do karmienia z materiałem dostane uzywke od kuzyna
oni go uzywali 2 miesiace wiec sadze ze to zbedny wydatek
Stary 2011-10-26, 11:55   #3395
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
caffelate no to piękny dzień Ci sie szykuje ! no i za nocke brawo ofc A nade wszystko za zdrówko Juleczka !
dziękuję kochana
Ollliwka sobie myślę, że może taki łódzki mini zlot nam się uda zorganizować?
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
---- proszę aby Oliwka pisała z nami częściej !
---- proszę o przywrócenie Oliwki do klubu !
---- proszę nie czuć się olewanym !
---- proszę sobie nie czaić że ktokolwiek o kimkolwiek myśli, że lepiej byłoby żeby nie pisał, każda z nas tworzy ten wątek i nikt nie jest zbędny !
---- mattal - Edzik kawał chłopa
---- Aga_pe - Norbi wymiata !
---- SiLLee - Gaba też pierdzi ustami ciągle !! podczas jedzenia też !

O !
Andziot, pozwolisz, że się podpiszę pod tym co napisałaś?

night25 kolejna niewidzialna

Weredka opowieść o znajomych i tym biednym maleństwie smutna, bardzo Ja rozumiem, ze świeżo upieczeni rodzice się uczą, mało wiedzą ale kurcze rad innych doświadczonych mogliby posłuchać choć na tyle, by je przegadać i przeanalizować i np. sprawę kolek skonsultować z pediatrą.
antropia jeszcze ja, jeszcze ja z życzeniami. Wszystkiego najlepszego

moria44 ja nie wierzę, Ty to wszystko SAMA zrobiłaś, jednego dnia? Umarłam
Ale zza grobu proszę o przepis na chleb

katarzynka000 gratuluję Mamusiu
Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny HELP!!!

Martwię się, że zrobiłam krzywdę mojemu maluszkowi. Otóż dałam mu kaszkę ryżową do mm na noc, niedawno skończył jeść. Zjadł jakieś 130ml, ale ta kaszka trochę gęsta mi wyszła i dziecko mi zasnęło na ręku, zaniosłam do łóżeczka totalne zwłoki. Dodam, że to pierwszy raz się tak stało i teraz nie wiem, czy nie za bardzo zagęściłam to mleko. W jakich proporcjach zagęszczacie mleko kaszką???

Proszę napiszcie mi coś, bo ja się teraz strasznie boję, że mu krzywdę zrobiłam.
Ja bez kaszki takie odjechane dziecko często mam ostatnio na rękach Na pewno nic mu nie jest Najedzony i szczęśliwy dobrze zasnął
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Od wczoraj gdy lezy na plecach zaczyna podnosic dupcie do gory Glowa, ramiona leza na podlozu a dupcia w gore (jakby mostek robila)
To kolejny etap rozwoju czy cos co powinno mnie niepokoic ?
kolejny etap, Jul też mostki robił

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Widzę temat prania był/jest na tapecie. Ja od prawie samego początku piorę nasze i Julinkowe ciuchy razem. Zużywam jeszcze Lovele, bo kupiłam w promocji. Poza tym używam niemieckich proszków do prania i zawsze daję odrobinę płynu do płukania też niemieckiego z wodą
Julka skórka śliczna jest i nic mu nie szkodzi. Nie nastawiam dodatkowgo płukania i nie prasuję.

A co do włosów, mi też się sypią. I czekam aż skończą, bo odrosną przecież Zdrowo jem, łykam witaminy dla mam karmiących i omegę gold. Nic więcej nie wymyślę

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ale pogoda okropna! a ja chce na spacer!!!!
Ja też myślałam, ze dziś w końcu z Julciem wyjdziemy ale na razie się nie zanosi
Cytat:
co do spania z dzieckiem - ja nie jestem za, chyba, że dziecko się strasznie często wybudza w nocy, nie chcę przyzwyczaić do spania w naszym łożu,
andziot ja przez ten katar Julka i to, że dwie noce mieliśmy zarwane bo budził się co 30min, wzięłam Julka do nas do łóżka, TŻ spał na kanapie bo był chory a ja z Julem w sypialni i...
tak mi się to spodobało, że nie wiem jak to będzie dziś odłożyć Julcia do łóżeczka a do łóżka wpuścić Tżta Normalnie pępowinę mi chyba na nowo zamontowali

night
wszystiego naj dla Maciusia! Zdrowia przede wszystkim

antropia waga Piotrusia mnie powaliła

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
no nie ma na nóżki, racja buuu!

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

ufffff, nadrobiłam Idę Julkowi dać marchewkę z jabłkiem a później będziemy się kulać po macie

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:00   #3396
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Graża, 2 miesiące tylko?! no to ja w ogóle rozważę kupno tego krzesełka, chyba, że mi koleżanka odsprzeda za grosze, to może. Tylko że mieszkanie jest małe, jeszcze chwila i zrobi się graciarnia. Aktualnie na środku salonu jest duży materac do ćwiczeń, który jest tymczasową matą edukacyjną

No i co robić

Caffelate, no nie ma. W sumie nie wiem, czy to aż taka kluczowa sprawa ta półka, ale tak pomyślałam, jak ja czułabym się siedząc ze zwisającymi nogami

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:13   #3397
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Caffelate, no nie ma. W sumie nie wiem, czy to aż taka kluczowa sprawa ta półka, ale tak pomyślałam, jak ja czułabym się siedząc ze zwisającymi nogami
trochę bez sensu, ale na przykład teraz Jul pożera pół słoiczka migiem
więc za długo mu te nogi nie powiszą

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 12:23   #3398
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

kasia to korzystaj z okazji i też idź na drzemkę

blueberry wow no to ekstra jak za 1 szym !! ciekawe czy ja kiedykolwiek pójdę jeszcze na egzamin spróbować go zdać a nie ulać:/
a właśnie...kasia łódzka Ty masz już kurs na prawko zrobiony ?
w 2007r chodzilam na prawko, ale zrezygnowałam, pojechałam do Niemiec na dwa lata z tz. Teraz to juz pewnie muszę iść od nowa
ale co tam! planuje iść, tylko boję się trochę

dlugo bym nie pospała Nikosia drzemała pół godzinki
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:24
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:26   #3399
Weredka
Zadomowienie

Witam serdecznie w środku tygodnia. Ale dziś lecicie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to moja Hanka robi ostatnio kupę 6 razy dziennie, po każdym posiłku...Normalne to? Andziot, Ty chyba pisałaś kiedyś,że jak zęby będą wychodzić, to tak może być. Dobrze kojarzę?
Moja Zuza też tak ma. W sumie od razu po jedzonku można by ją nad nocnikiem potrzymać dla oszczędzenia pieluch
Cytat:

co do spania z dzieckiem - ja nie jestem za, chyba, że dziecko się strasznie często wybudza w nocy, nie chcę przyzwyczaić do spania w naszym łożu, Zosia nie umie w ogóle z nami spać (spała może ze dwa razy za niemowlaka jak strasznie chora była) - wali nas nogami, wierci się i nie może usnąć, ale co rano do mnie przychodzi zeby się poprzytulać (czasem o 5rano )
Gabi jeszcze nie spała w naszym łóżku, póki nic się dziać nie będzie to spać nie będzie (ładnie po polskiemu)
Moje księżniczki też nauczone w pojedynkę spać. Czasami pytam Anię, czy powoli mi spać w jej łóżku i jeszcze nigdy się nie zgodziła

Cytat:
Zosia założyła sama rajstopy
tylko że tył na przód,
a ja nie mogę jej zmienić, bo przecież taka dumna z siebie jest, że nie mogę pokazać, że jest źle
dla Zosieńki

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość

Czy u Was też na śniadanie była SAŁATA???
U mnie sałata zawsze na kolację

Cytat:
Dzień dobry!

czy jest na sali osoba, która może mi wyłączyć ssanie? Od niedzieli ciągle chce mi się jeść, pochłaniam wszystko, w zasadzie żołądek na pełnych obrotach i pewnie ma już tiki nerwowe, bo ciągle nowe żarcie.
Ja mam ssanie na słodkie. Chodzę i wcinam wszystko, nawet nieco przyschnięte żelki, którymi pogardziła Ania. Tak więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość

Weredka opowieść o znajomych i tym biednym maleństwie smutna, bardzo Ja rozumiem, ze świeżo upieczeni rodzice się uczą, mało wiedzą ale kurcze rad innych doświadczonych mogliby posłuchać choć na tyle, by je przegadać i przeanalizować i np. sprawę kolek skonsultować z pediatrą.
Ja nie lubię, jak ktoś ingeruje w wychowanie mojego dziecka, ale rady zawsze wysłucham, szczególnie od osoby z doświadczeniem. Smutno, że takie maleństwo musi cierpieć przez głupotę/niedoświadczenie rodziców. Ja też przy pierwszym dziecku byłam zielona - na przykład ubierałam Anulę w 30 stopniowy upał w body, kaftanik i śpiochy, aż dostała potówek. Jednak po wizycie położnej, która kazała mi się też tak naubierać, wiedziałam, że to przesada. Dziś też wielu rzeczy nie wiem, ale czytam, pytam i szukam odpowiedzi. Szkoda, że nie wszyscy tak do tego podchodzą.
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:26   #3400
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
w 2007r chodzilam na prawko, ale zrezygnowałam, pojechałam do Niemiec na dwa lata z tz. Teraz to juz pewnie muszę iść od nowa
ale co tam! planuje iść, tylko boję się trochę

dlugo bym nie pospała Nikosia drzemała pół godzinki
Kasiu ja chodziłam na kurs w 2002 roku i teraz chcę znów podejść do egzaminu. Byłam u nas w Wordzie i dowiedziałam się, że nie musze już kursu powtarzać, tylko wystarczy że dokupię 5 godzin jazdy i z potwierdzeniem odbycia mam się pojawić i moge od razu się zapisywac na egzamin. Tylko wczesniej musiałam iść do UM do wydziału komunikacji i napisać podanie o przesłanie dokumentów do Wordu.
Stary 2011-10-26, 12:52   #3401
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasiu niech no tylko Jul się wykuruje to na pewno się umówimy Tylko to pewnie będzie druga połowa listopada dopiero, bo za kilka dni przyjeżdża do nas moja siostra z córeczką a potem my jedziemy do Bydgoszczy na tydzień.
Drugi ząbek już, no no! Gratuluję!
I spacerówka widzę nowa Jak się Nikusi podoba w niej?
najwazniejsze, ze mamusi sie podoba, jest lekka i zwinna a co najwazniejsze latwo się ją z 3 piętra znosi

Cytat:
Dzień dobry!

czy jest na sali osoba, która może mi wyłączyć ssanie? Od niedzieli ciągle chce mi się jeść, pochłaniam wszystko, w zasadzie żołądek na pełnych obrotach i pewnie ma już tiki nerwowe, bo ciągle nowe żarcie.

albo aktywne kiedyś, mało, kojarzone jak przez mgłę
bożesz ja mam to samo cały czas coś jem, zero motywacji!

Cytat:

Ja też myślałam, ze dziś w końcu z Julciem wyjdziemy ale na razie się nie zanosi
my tez chyba nigdzie dzisiaj juz nie wyjdziemy
co do mini zlotu w łodzi jestem za! ty, ja, moria, olliwka i moze amarcia dojedzie... ja też mam listopad raczej zajęty, rodzice przyjezdzaja z francji niebawem, w koncu poznają Nikośkę

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
Kasiu ja chodziłam na kurs w 2002 roku i teraz chcę znów podejść do egzaminu. Byłam u nas w Wordzie i dowiedziałam się, że nie musze już kursu powtarzać, tylko wystarczy że dokupię 5 godzin jazdy i z potwierdzeniem odbycia mam się pojawić i moge od razu się zapisywac na egzamin. Tylko wczesniej musiałam iść do UM do wydziału komunikacji i napisać podanie o przesłanie dokumentów do Wordu.
no patrz! więc nie wszystko stracone choc mi pewnie 5 h nie starczy, duzo zapomnialam jednak juz nie trzeba placic za caly kurs a to duzo. Planuje się za to zabrać po chrzcinach, tylko mysle czy nie lepiej uczyc sie wosną niż zimą??
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 12:53   #3402
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy nadal pierzecie ciuszki dziecięce osobno?? I w dziecięcych środkach?? Kończy mi się lovella i nie wiem, czy kupować następna Raz pomyliłam się i wlalałam do prania Pepowego Perwoll, a kilka razy prałam pojedyńcze ciuszki ( z reguły ciemne ) z naszymi i nic się nie działo.

Miłego dnia
Ja juz od dawna piore z naszymi, bo mi sie ten Persil Sensitive nie podobal, bo nie dopieral. Wymieszalam Sensitive ze zwyklym Persilem i teraz piore w tych dwoch, a potem przejde na zwykly. Tylko Lenor mam Sensitive, ale to raczej ze wzgledu na zapach, a nie na wlasciwosci. Tetre i ufajfolone ubranka zamaczam na noc w niemieckim wybielaczu Ariela i potem do pralki wrzucam miarke wybielacza, wymieszany proszek, srodek antykamieniowy i plyn do plukania i ustawiam na dodatkowe plukanie, zeby sie tego wybielacza pozbyc. Zadnych uczulen nie stwierdzono. Pranie trwa 2:22, co jest o 15 minut krotsze niz zwykle pranie z ta sama temperatura i iloscia obrotow wirowania, wiec nie kumam zupelnie gdzie sie miesci to dodatkowe plukanie?
Dzisiaj mnie wlasnie czeka namaczanie pieluch i prasowanie 3 pelnych juz suszarek. Kto zgadnie w skali od 1 do 10, jak bardzo mi sie chce to robic?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:00   #3403
24kasia86
Wtajemniczenie

padło już pytanie o zasilek dla bezrobotnych po macierzynskim?
jak nie to pytam- należy się??
jak umowę mialam do 31lipca, macierzynski do 4pazdziernika to czy nie jest za późno na staranie sie o zasilek?

sorry jeżeli już była mowa o tym
Nikosia

Stary 2011-10-26, 13:02   #3404
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
padło już pytanie o zasilek dla bezrobotnych po macierzynskim?
jak nie to pytam- należy się??
jak umowę mialam do 31lipca, macierzynski do 4pazdziernika to czy nie jest za późno na staranie sie o zasilek?

sorry jeżeli już była mowa o tym
ponoc soie nalezy

tylko w ciagu 18 miesiecy musisz przepracowac min 12 i zarabiac conajmniej najnizsza krajowa
Stary 2011-10-26, 13:09   #3405
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ponoc soie nalezy

tylko w ciagu 18 miesiecy musisz przepracowac min 12 i zarabiac conajmniej najnizsza krajowa
od 17kwietnia 2010r do 31 lipca 2011 mialam umowe... macierzyski tez sie liczy tak?
Nikosia

Stary 2011-10-26, 13:09   #3406
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

MAry Piotruś je normalnie Co 3 godziny po 140 ml max....nigdy mi więcej z butli nie wydoił :P
Caffe dziekuję

my po spacerku
wpadłam do sklepu i kupiłam spodnie jako ze nie miałam jak przymierzyć bo nie odważyłam się zostawić Piotrusia w wózku pod przymierzalnią samego, wzięłam na oko i są dobre ja to ma oko

musieliśmy wracać szybciorem z kupą w gaciorach

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:11
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:10   #3407
24kasia86
Wtajemniczenie

szukam spodni do pasa a zwykle trafiam na same biodrówki
Nikosia

Stary 2011-10-26, 13:11   #3408
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
od 17kwietnia 2010r do 31 lipca 2011 mialam umowe... macierzyski tez sie liczy tak?
tak liczy sie macierzynski
Stary 2011-10-26, 13:13   #3409
kamikadzeboskiwiatr
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim
Wysmarowałam wczoraj najdłuższego w mojej krótkiej historii wątkowej posta i mi go zeżarło
Ponieważ oblałam sobie wczoraj prawą rękę wrzątkiem i pisałam go lewą z okładem z lodu na prawej - nie miałam juz siły powtórzyć tego wyczynu
Dzięki temu nie musiałyście czytać moich depresyjnych przemyśleń

Dziękujemy za wszystkie życzenia dla Ivo!!
Z okazji pół urodzin tańczyliśmy cały wieczór oraz zjedliśmy urodzinowego banana
Trudno mi się wbić w dyskusję pisząc raz dziennie
Caffelate wiem, że powinnam się wyspać itp, ale ja juz niestety pracuję... każdą wolną chwilę staram się spędzać z Ivo, dużo pracuję w domu, ale i tak czasu brak na wszystko

Widzę, że pranie na tapecie - ja podobnie do Mori piorę w orzechach wszystko , nawet pościel itp i bardzo sobie chwalę. Do białych rzeczy dorzucam łyżkę sody oczyszczonej i jest super.
W ogóle soda i kwasek cytrynowy królują jeśli chodzi o sprzątanie mojego domu.

Wracam do pracy.
kamikadzeboskiwiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:26   #3410
night25
Rozeznanie

Cytat:
hej dzisiaj miałam iść z Zuzą na szczepienie, ale z racji jej choroby nie idę i znowu przełożone jest :/ masakra jakaś.
Pogoda do bani

night najlepsze życzenia dla Maciusia
Życzymy Zuzi duzo zdrówka a Maciuś dziekuje

Cytat:
Night, wszystkiego Najpiękniejszego dla Twojego SYNECZKA !!

mam nadzieję że Gabulek się poprawi

Cytat:

night25 super, że gorączka ustąpiła! Dzielny Maciuś!

czasem chyba wszystkie czujemy się niewidzialne ale

Cytat:
Dzień dobry!

Organizm szykuje się na zimę i obrasta w tłuszcz

Jak nosić dziecko, żeby triceps rzeźbić?
nosić z tyłczyli za sobą
Cwiczenie:
trzymając dziecko oburącz za sobą na ugietych rękach ruch: prostujemy ręce
Działamy na triceps
ps. nie wiem czy to jest bezpieczne cwiczenie z asekuracja drugiej osoby

a jeszcze jedno
w górze wyprostowane ręce dziecko w rękach przodem(ale nogi dziecka za nasza głowa) uginamy rece i prostujemy (w łokaciach)

Edytowane przez night25
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:31
night25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:35   #3411
mimbi
Zakorzenienie

Fotki w albumie, w tym ubranko, ktore pobilo Kermita [klubowiczki beda wiedzialy o co chodzi]

I Salata!!!
Stary 2011-10-26, 13:42   #3412
enchantresss
Rozeznanie

Hello !

Odzywam się, bo widzę robicie porządki w Klubie i na pierwszej stronie, nie chciałabym wylecieć

Na początku, chciałabym serdecznie pogratulować świeżo upieczonej mamusi katarzynce00 i życzyć jej maleństwu wszystkiego najlepszego!

Również spóźnione życzenia imieninowe dla antropi oraz dla wszytkich solenizantów!

U nas wszystko w porządku. Mam piękne, przespane noce o jakich marzyłam od dawna,
w ciągu dnia jest też w miarę grzeczna, ale czasem wpada w szał, którego nie umiem ogarnąć.
Ryczy, piszczy, krzyczy, robi się czerwona, aż się dusi od tego płaczu. Nie mam pojęcia jaka
jest przyczyna... Jutro mamy szczepienie, to zapytam pediatry (o ile nie zapomnę,
bo szczepienia mnie tak stresują, że zapominam języka w buzi)...

Weredko, mnie też wkurza teoria ''pozwól się dziecku wypłakać, to przestanie!". Może i przestanie po pewnym czasie, bo się zmęczy i nie będzie miało siły, ale nie będzie też miało poczucia bezpieczeństwa i pewności, że gdy dzieje mu się krzywda lub po prostu chce się przytulić
to mama/tata weźmie na rączki Kiedyś miałam podobną sytuację, odwiedziła mnie koleżanka z Norwegii i Gaba była na etapie : wózek = ryk, więc na spacerze, gdy zaczęła płakać wzięłam ją na ręce.
Kolżanka mnie wyśmiała i poleciła włożyć dziecko z powrotem do wózka i przeczekać płacz, uraczyła mnie również opowieścią, że w Norwegii to norma. Anula, potwierdzisz? Bo ja wyczułam ściemę!

mary, ja również dołączam się do prośby o wyłączenie ssania!!!! Jem co popadnie w ogromnych ilościach. Teraz, np. wcinam musli na sucho, prosto z opakowania ..ale zwalam na okres! A co do półeczki na nogi w krzesełku.. Pamiętam, że bardzo lubiłam będąc dzieckiem wymachiwać zwisającymi nóżkami Nie odbiorę Gabi tej frajdy!

antropia
, gratulacje dla Piotrusia za wagę! Chłop jak dąb <3

night, przekażę mojemu TŻ jak ma ćwiczyć, żeby wzmocnić triceps

Co do prania, ja piorę wszystko osobno i w proszku dzieciowym, ale u mnie i tak pralka chodzi non stop, więc nie robi mi to różnicy.

Aha, wczoraj oglądaliśmy nasze prawdopodobnie nowe auto Mnie się podoba, TŻ troche mniej, on nadal zakochanym w swoim starym P. Na 99% kupujemy

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:46   #3413
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość

Aha, wczoraj oglądaliśmy nasze prawdopodobnie nowe auto Mnie się podoba, TŻ troche mniej, on nadal zakochanym w swoim starym P. Na 99% kupujemy
Coz to za auto? Pochwal sie!
Stary 2011-10-26, 13:54   #3414
eweska
Moderatoreska

Chyba znowu jestem niewidzialna, taki długi post walnęłam, a i tak mnie nie widać :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:56   #3415
enchantresss
Rozeznanie

Mimbs, nie wiem czy jest się czym chwalić szczerze mówiąc zdecydowaliśmy się kupić coś tańszego, a resztę kasy odłożyć, padło na Renault Megane, ale w super stanie i jest śliczna

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:09   #3416
mimbi
Zakorzenienie

Ewesko nie mialam czasu wszystkiego doczytac, wiec tak polecialam po lebkach, przepraszam.

Enchantresss akurat tak sie sklada, ze Meganki dobrze znam i te model I i te II i te III Ktora wersja, jaki silnik, rocznik? Opowiadaj Sama jezdze teraz nowym Sceniciem, cud nie pojazd.

PS. Scenic pozyczony, bo jak wiadomo moj VW przepadl w ciemnosciach
Stary 2011-10-26, 14:12   #3417
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
zdecydowaliśmy się kupić coś tańszego, a resztę kasy odłożyć, padło na Renault Megane, ale w super stanie i jest śliczna
i dobrze, ja też wolałabym kupić tańsze auto i resztę kaski odłożyć

Cytat:
szukam spodni do pasa a zwykle trafiam na same biodrówki
znam ten ból... ;(

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
wpadłam do sklepu i kupiłam spodnie jako ze nie miałam jak przymierzyć bo nie odważyłam się zostawić Piotrusia w wózku pod przymierzalnią samego, wzięłam na oko i są dobre ja to ma oko
jestem pełna podziwu za kupno spodni na oko

Hurra!udało się! od samego rana (tzn. gdzieś od 11 bo do 9.30 spałam z Kubą ) siedzę tutaj, w K i na fb jednocześnie próbując wszystko ogarnąc i być na bieżąco i udało mi się Miło mi,że tyle z Was zaprosiło mnie do znajomych na fb

Jeszcze muszę się pochwalić. Ostatnio pisałam,że martwi mnie zasadowe pH moczu Kuby-za radą Andziot podawałam mu codziennie Cebion, dziś zrobiliśmy znów badanie moczu i... z 9 zeszło na 7! cieszę się. jutro mamy szczepienie,więc jeszcze pogadam z lekarzem nt. tego moczu.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 14:13   #3418
principessina
Zakorzenienie

Aaaa juz sie zabralam za czytanie Was, w miedzyczasie zrobilam sobie kawke, a maly znowu pospal ok.20 min k....nie idzie sie w ogole zrelaksowac
Tak rzadko tu bywam, dobrze ze teraz mam Was na fejsie to przynajmniej wiem mniej wiecej co sie u Was dzieje
Wczoraj to Flavio przeszedl samego siebie, zasnal ok.1szej w nocy i budzil sie co 2 godz i od 8mej zesmy juz nie spali, znowu nic mi sie nie chceeeee

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja sie witam porannie i spiesze z nowina!!
moje dziecko jak padlo o 19:30.....pospalo do---4:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
o 2 giej byly jakies steki ale poszlam do pokoju a dziecie spalo....
ja sie budzilam co godzine przygotowana na najgorsze a dziecie do 4:30 dospalo i potem do 7:30!!! niezle co??????????????????????

pewnie to jednorazowe ale zawsze cos
ide karmic
anula zazdroszcze tyle snuuuu

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Ja jestem niewyspana dzisiaj niestety
Nadia byla wczoraj juz tak wymeczona a i tak nie chciala zasnac. Udalo sie po 24. Spanko do 7 z jedna pobudka na UU ale prawie cala noc kwilila, stekala przez sen. Musialam ze 20 razy wstawac i poglaskac albo polozyc reke na jej pleckach.

Od wczoraj gdy lezy na plecach zaczyna podnosic dupcie do gory Glowa, ramiona leza na podlozu a dupcia w gore (jakby mostek robila)
To kolejny etap rozwoju czy cos co powinno mnie niepokoic ?

Dobry dzien
moj tez podnosi dupcie do gory od pewnego czasu, chyba wszystko jest ok z naszymi dzidziolami

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Pepe spał do 5.20
Ja nie do końca jestem wyspana, bo po nocy doję. Muszę to trochę zmienić, dzisiaj dam bebilon więcej, aby w ciągu dnia przygotować butelkę na noc.

Dziewczyny, czy nadal pierzecie ciuszki dziecięce osobno?? I w dziecięcych środkach?? Kończy mi się lovella i nie wiem, czy kupować następna Raz pomyliłam się i wlalałam do prania Pepowego Perwoll, a kilka razy prałam pojedyńcze ciuszki ( z reguły ciemne ) z naszymi i nic się nie działo.

Miłego dnia
ja piore ciuszki Flavcia z naszymi juz od 2 miesiecy i nic mu sie naszczescie nie dzieje, jakos nie zauwazylam ogolnie u niego problemow ze skora, nawet rzadko kiedy nakladam jakas oliwke czy kremiki, tylko pupke i pachwiny smaruje, bo czasem ma czerwone, ale to raczej nie od proszuku
Kochana wlosy nadal mi wypadaja, uzywam maske Wax i ampulki Seboradn pozatym biore kompleks witamin B, zauwazylam tak od 2 tyg jakby mniej wypadalo, moze sprobuj i Ty jakies kuracji??!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

moje noce są koszmarne, Aluśka przebudza się niezliczoną ilosc razy - MoniuK stawiam Ci wizażowy pomnik, za takie nocki od 5 miesięcy
...łeb mi pęka i coraz bardziej boję się jak to będzie jak pójdę do szpitala
Dziewczonka a mi kto pomnik wystawi???

no narazie musze leciec bo maly turla sie po lozeczku, jeszcze pozniej napisze w klubie w watku zywieniowym bo mam pytanko
Stary 2011-10-26, 14:14   #3419
agus87
Zakorzenienie

ewesko super, ze chłopcom poprawił się sen
i wyobrażam sobie co przeżywałaś, gdy obydwoje mieli skok

ja manny nie daję, bo ola nie lubi zagęszczonego mleka
jak już to kaszkę
a gluten ma w zupkach
Stary 2011-10-26, 14:19   #3420
Lolka1212
Zadomowienie

Mega zadowolona spiesze donieść, że po 4 dniach jest kupa

Ale maskaryczna i dziwna - i znowu się martwię

Wodnista, żółta, mega śmierdząca szczegóły muszą być, żebyście się w sytuacje wczuły

A więc kupa meksyk była wszędzie! Pierwszy raz przeciekła nam pampers, a używamy oryginalnych Pampków i nigdy w życiu nic nie przeciekło

Bodziak nadaje się chyba do kosza, bo nie sądze żeby to plamisko puściło..

Czy kogoś dzieć miał już może kiedyś taką sytuację?
Z brakiem kupy, a później baaardzo wodnistą ?

Cytat:
Loluś, nie jest w nowym miejscu źle Można pogawędzić prawie jak na żywo !!

Ddaaiissuś
nie wiem czy ogranię, zaczęłam się nawet powoli z wami żegnać, jak wizaż opuścicie!

Poza tym ja ślepa jestem i nic w tym małym okienkiem z czatem nie widzę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości