Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 11:06   #3391
Dorotxy
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podoba, już sobie drugi zamówiłam

On fajnie matowi, u mnie niestety nie na długo, ale wolę takim zmatowić nawet bez lusterka, i wiem, że nie wyglądam jak wariatka :P

Bo z normalne pudry w kamieniu nadają dodatkowo kolor i nie wyglądają dobrze nakładane kilkakrotnie

A po tym śladu nie ma
Takze ja polecam
a nie wysusza cię? bo ja zauważyłam, ze mnie wysusza ale ten kolorowy, moze transparentny inny skład i nie będzie wysuszał?

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:03   #3392
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
a nie wysusza cię? bo ja zauważyłam, ze mnie wysusza ale ten kolorowy, moze transparentny inny skład i nie będzie wysuszał?
Dorzucę swoje 3 grosze i powiem, że trochę wysusza jeśli ktoś ma raczej suchą cerę, nie wiem jak jest z tłustą. Dlatego ja nakładam cieniutką warstwę, "muskam" tam gdzie trzeba i jest fajnie
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:18   #3393
gosius91
Zakorzenienie

Witajcie, widze ze w netto 2/2012 jest mgielka do ciała OUTSPOKEN BY FERGIE, za 25,90 miał już ktoś, jak myślicie, opłaca się zamówić ?
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:23   #3394
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Dorzucę swoje 3 grosze i powiem, że trochę wysusza jeśli ktoś ma raczej suchą cerę, nie wiem jak jest z tłustą. Dlatego ja nakładam cieniutką warstwę, "muskam" tam gdzie trzeba i jest fajnie
no ja mam mieszaną z tendencją do tłustej

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Witajcie, widze ze w netto 2/2012 jest mgielka do ciała OUTSPOKEN BY FERGIE, za 25,90 miał już ktoś, jak myślicie, opłaca się zamówić ?
też się na nią napalam bo lubię ten zapach

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:32   #3395
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
też się na nią napalam bo lubię ten zapach
Ajj, to jest mój numer 2 jeśli chodzi o zapach, na pierwszym miejscu niezastąpione SPOTLIGHT!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 12:51   #3396
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Nie było mnie cały weekend a nadrobienie Was zajęło mi godzinę , więc odpowiem wypowiem się hurtowo bo nie dam rady Was cytować.

Ja swoim klientkom prawie zawsze daję próbki - praktycznie pomijam tylko te co np zamówią krem do rak za 4,90zł. Przy duzych zamówieniach daję klientkom gratisy - najczęściej produkty niekosmetyczne (kosmetyczki, myjki, pilniczki itd) lub produkty które boją się zamówić a wiem że je pokochają (np miniaturki Anew, kremy do rąk PS zeby odzwyczaić od AC, mleczka od wydłużających tuszy bo tusze sprzedałam jako samodzielne, czy produkty z motywacyjnych).

Co do AC/KR to już brakuje mi tylko 4950zł - mam nadzieję że do maja już będę klubowiczką

Z katalogu 02/2012 na razie zamówień nie mam - na katalogu zawsze piszę daty czyli 2 to "od 19.01" i przed tym terminem żadna nie zadzwoni że coś chce. A kupuję najczęściej w COKu płacąc kartą kredytową męża (tzn zaciągam Tż tam siłą żeby mi zapłacił jeśli chce dostać coś co sobie wybrał). Tak jest wygodniej bo:
- kupuję od razu za 1000zl i mam 35%
- dostaję w COKu prezent za duży zakup (to opcjonalnie - na razie na 10 katalogów nie dostałam dwa razy więc i tak nieźle)
- mam do 54 dni na spłatę (Avon niech sie wypcha ze swoimi 17stoma dniami)
- mogę wziąć prezenty z motywacyjnego od razu np kolekcja believe czy suszarka
Kartę kredytowa masz z Avonu? Tzn. z GE Money Banku ale to ta nasza Avonowska Mimo masakrycznych opłat rocznych ( coś około 80 zł) polecam- za każde wydane 1000 zł dostajesz 10 zł minusu z rachunku w Avonie plus jakis kosmetyk za złotówkę co miesiąc.
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:05   #3397
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie jest paczkomat około miesiąca (wcześniej na InPost jak już zamawiałam) Ale szczególnie te małe paczki to warto [COLOR="Silver"]
ja mam In-Post w mieście ale mam do niego chyb a z 4-5km i mi się nie opłaca marnować paliwa żeby specjalnie tam jechać po paczke... taniej mi wychodzi kurier jak sobie wezmę....

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
ja jakoś nie mam bliskiego kontaktu z klientkami, w tym sensie, że widzę się z nimi tylko żeby przekazać kosmetyki i katalog a one sobie potem w domowym zaciszu oglądają i ewentualnie wyślą jakiegoś smsa z pytaniem. A mi brakuje odwagi zagadać, więc takie promocje robię tylko jeśli jest jakiś program motywacyjny na którym mi zależy. W katalogu skreślam wtedy cenę i wpisuję niższą, wyliczoną przeze mnie ale chyba jeszcze ani razu żadna klientka się nie skusiła
ja też tak skreślam cenę i piszę swoją i u mnie klientki się zawsze skuszą na coś... ja robię tak że robię promocje na 5 produktów w katalogu żeby klientki miały jakiś wybór... i tak co katalog inne produkty... i ja mam zarobek z programów motywujących i klientki się cieszą... a nie uważam że przez to je rozpieszczam bo nie upominają się o gratisy ani o opusty... tylko moja kuzynka chce opusty ale ona robi zakupy zawsze na minimum 100 zł więc jej daję...

Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
Kartę kredytowa masz z Avonu? Tzn. z GE Money Banku ale to ta nasza Avonowska Mimo masakrycznych opłat rocznych ( coś około 80 zł) polecam- za każde wydane 1000 zł dostajesz 10 zł minusu z rachunku w Avonie plus jakis kosmetyk za złotówkę co miesiąc.
ja tak myślałam żeby się skusić właśnie na tą kartę... tylko nie mam kiedy spojrzeć na warunki umowy... ale jak mówisz że się opłaca to muszę się skusić...
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-17, 13:27   #3398
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Mojej siostrze wysusza, a ma tłusta cerę

Cytat:
Ja też polecam Chociaż teraz już ciężej ja zdobyć niż kiedyś, bo trzeba zaświadczenie o zarobkach (kiedyś mi wydali na podstawie "stażu" w avonie). I kiedyś dostałam zestaw kosmetyków za to że wyrobiłam kartę, a nie wiem jak jest teraz
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:27   #3399
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Jak to teraz jest z produktami dodawanym za sprzedaż pow. 1000zł ? Mają jeden uniwersalny kod? Kiedy się go wpisuje? Mam na 1000 w k2 to kiedy mam wpisać ten kod, skąd go spisać?
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:27   #3400
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
ja mam In-Post w mieście ale mam do niego chyb a z 4-5km i mi się nie opłaca marnować paliwa żeby specjalnie tam jechać po paczke... taniej mi wychodzi kurier jak sobie wezmę....
No to wtedy lepiej jak Ci przywiozą pod drzwi
Ja odbieram zawsze po drodze, specjalnie nie jadę.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:31   #3401
mariot605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Jak to teraz jest z produktami dodawanym za sprzedaż pow. 1000zł ? Mają jeden uniwersalny kod? Kiedy się go wpisuje? Mam na 1000 w k2 to kiedy mam wpisać ten kod, skąd go spisać?
Jest jeden uniwersalny za daną sprzedaż, jeśli masz zamówienie z katalogu 2/2012 na 1000zł to ten kod wpisujesz w zamówieniu z katalogu 3.
mariot605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 13:34   #3402
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
ja tak myślałam żeby się skusić właśnie na tą kartę... tylko nie mam kiedy spojrzeć na warunki umowy... ale jak mówisz że się opłaca to muszę się skusić...
opłaca się jeśli dużo płacisz kartą, ewentualnie jak masz duże rachunki w Avonie, tak żeby Ci się zwróciła ta dość spora opłata roczna... co do innych korzyści ( prezenty za płatność w Avonie) to musisz porównac z innymi kartami- mam tez karte ze swojego banku w którym mam konto i na niej np opłaca się kupować perfumy, ciuchy w Zarze, Stradivariusie, buty itp bo mam 5 % zwrotu tak wiec pewnie sporo banków daje takie promocje żeby skusić klientów. I jeszcze plusem jest to, że płatność karta za jakaś dłuższa chwilę już jest na koncie w Avonie, nawet jeśli płacisz w weekendy
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:13   #3403
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
opłaca się jeśli dużo płacisz kartą, ewentualnie jak masz duże rachunki w Avonie, tak żeby Ci się zwróciła ta dość spora opłata roczna... co do innych korzyści ( prezenty za płatność w Avonie) to musisz porównac z innymi kartami- mam tez karte ze swojego banku w którym mam konto i na niej np opłaca się kupować perfumy, ciuchy w Zarze, Stradivariusie, buty itp bo mam 5 % zwrotu tak wiec pewnie sporo banków daje takie promocje żeby skusić klientów. I jeszcze plusem jest to, że płatność karta za jakaś dłuższa chwilę już jest na koncie w Avonie, nawet jeśli płacisz w weekendy
to mnie przekonałaś skoro kasa na koncie avonu jest odrazu.... ja mam karte kredytową w WBK ale tam nie mam żadnych opustów bynajmiej ja nic nie wiem... dobre jest tylko to że czas kredytowania wynosi 52 czy 54 dni...
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:23   #3404
Eleine
Rozeznanie

dziewczyny, który tusz do rzęs ładnie podkręca rzęsy? nie osypuje się i nie odbija na powiece?

dzięki za odpowiedzi

na pewno - naprawdę
co dzień - na co dzień - codziennie
bynajmniej to nie to samo co przynajmniej (dlaczego niektórzy błędnie używają słowa bynajmniej grrrr... )
Eleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:53   #3405
meggykotka
Rozeznanie

Nie mam karty kredytowej bo niestety trzeba przedstawić zaświadczenie o zarobkach. Mój tż ma ale w MBanku i to jego muszę zmuszać do wycieczek do Avonu. Pytałam się w Citibanku, to tam trzeba mieć 1200zł na rękę plus konto u nich. Ta avonowa karta jest mało atrakcyjna.
Teraz zmieniam pracę, bo postanowiłam wykorzystać mój talent do namawiania ludzi Będę agentem ubezpieczeniowym - dziewczynki strzeże cię się mnie, bo inaczej ubezpieczę wasze życie, samochód i wcisnę wam plan inwestycyjny

Edytowane przez meggykotka
Czas edycji: 2012-01-17 o 14:55
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:05   #3406
atilav
Rozeznanie

Heeej
Bardzo przepraszam, że się tak niegrzecznie wtrącam, ale czy któraś z Was miała lub widziała czerwony portfel w serduszka ?

Bardzo proszę o pomoc

atilav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 15:44   #3407
Sarasfati
Rozeznanie

Dziewczyny wiem, że na pewno o tym pisałyscie, ale nie mam czasu nadrabiać, za co z góry przepraszam Chciałam zapytać czy roletki i kulki wliczaja się do oferty JF z K1?
Stary 2012-01-17, 15:52   #3408
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że na pewno o tym pisałyscie, ale nie mam czasu nadrabiać, za co z góry przepraszam Chciałam zapytać czy roletki i kulki wliczaja się do oferty JF z K1?
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 16:04   #3409
Sarasfati
Rozeznanie

Dziękuje toniu

Przed chwilką złożyłam zamówienie i już mam fakturę...szybko jak nigdy....a akurat dziś mogliby się tak nie spieszyć, bo chciałam domówić...
Stary 2012-01-17, 16:36   #3410
paciaz1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atilav Pokaż wiadomość
Heeej
Bardzo przepraszam, że się tak niegrzecznie wtrącam, ale czy któraś z Was miała lub widziała czerwony portfel w serduszka ?

Bardzo proszę o pomoc
Klientka go zamówiła, ale paczka będzie 25 stycznia. Wtedy będę mogła zobaczyć na żywo
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 17:38   #3411
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam karty kredytowej bo niestety trzeba przedstawić zaświadczenie o zarobkach. Mój tż ma ale w MBanku i to jego muszę zmuszać do wycieczek do Avonu. Pytałam się w Citibanku, to tam trzeba mieć 1200zł na rękę plus konto u nich. Ta avonowa karta jest mało atrakcyjna.
Teraz zmieniam pracę, bo postanowiłam wykorzystać mój talent do namawiania ludzi Będę agentem ubezpieczeniowym - dziewczynki strzeże cię się mnie, bo inaczej ubezpieczę wasze życie, samochód i wcisnę wam plan inwestycyjny
No, no super decyzja bo się pewnie marnowałaś się w tamtej pracy
Ja jestem z Wielkopolski więc pewnie nie masz tak dużego zasięgu i się nie bede musiala bać, hehe.
Meggykotka jak masz na imię? wybacz że takie pytanie ale lubie wiedzieć do kogo piszę,
W ogóle dziewczyny które udzielają się częściej a ich login nie jest imieniem jak macie na imie? to może być tak przy okazji
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:18   #3412
meggykotka
Rozeznanie

Małgosia

I nie ciesz się tak bo w okolicach Konina jestem kilkanaście razy w roku a to środek Wielkopolski
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:24   #3413
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atilav Pokaż wiadomość
Heeej

Bardzo proszę o pomoc
Widziałam go dziś w COKu, nawet fajny mi się wydawał tylko nie wiem czy wszystko pomieszczę w takim... z wierzchu jest dość miękki, w środku sztywny, ma kieszonkę na monety po środku i z jednej strony takie małe kieszonki na karty a po drugiej stronie tej kieszonki na monety jest miejsce na banknoty. Jest dość duży

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-17, 18:31   #3414
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia

I nie ciesz się tak bo w okolicach Konina jestem kilkanaście razy w roku a to środek Wielkopolski
Ech, no popatrz, czyli nie czuje się już bezpiecznie, jesli chodzi o konin to jeszcze do mnie kilkadziesiąt km ale ok, juz się nie mądruje,
miło mi,
Stary 2012-01-17, 18:37   #3415
mardy bum
Rozeznanie

wybaczcie, jeśli była o tym mowa, ale nie mam czasu ostatnio na regularne czytanie forum- czy te zestawy SuperShock wliczają się do produktów za 50 zł aby nabyć tusz do rzęs za 1zł? bo teoretycznie to nic nie stoi na przeszkodzie, ale wszyscy wiemy jak jest z avonem ;]
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:44   #3416
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
wybaczcie, jeśli była o tym mowa, ale nie mam czasu ostatnio na regularne czytanie forum- czy te zestawy SuperShock wliczają się do produktów za 50 zł aby nabyć tusz do rzęs za 1zł? bo teoretycznie to nic nie stoi na przeszkodzie, ale wszyscy wiemy jak jest z avonem ;]
Jeśli się nie myle to się wlicza, nie ma żadnej informacji żeby było wylączone z tej oferty, ale jesli ktoś wie lepiej to niech nas uświadomi
Stary 2012-01-17, 18:49   #3417
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Robię ściemę że np
- mam plan sprzedażowy i muszę ileś tam sprzedać więc opuszczam cenę
- jest moją bardzo dobrą klientką, nie było tamtego co chciała więc załatwiłam jej lepszy w tej nizszej cenie
- wiem że wyjeżdża na urlop więc dostaje ode mnie za duże zamowienie minaiturke genialnego kremu więc niech odpoczywa i młodnieje na urlopie
- zamówiłam pakiet z Avonu i ponieważ jest dobrą klientką więc pomyślałam że chciałaby wypróbować kremik w bardzo atrakcyjnej cenie
- Avon ma opóźnienia w produkcji więc zaproponował w nizszej cenie podobny/lepszy kremik z serii anew itd itp
Na koniec gadka że to jednorazowo i że raczej już takiej ceny nie będzie i naprawdę warto wypróbować. Trzymam się tego że robię taka akcję klientce raz w roku. Uwierzce mi ze potem może i ona kupi Solutiona, bo Anew drogi. Jednak jak już popróbują lepszego kremu to za jakiś czas kupi Anew bo tż jej się dorzuci. Potem premię dostanie to też Anew weźmie. Potem w katalogu jest jakaś super cena lub zestaw to szkoda nie brać itd

Próbka to za mało żeby klientka kupiła krem. Dopiero po 2 tygodniach stosowania widać efekty działania. Ja próbki traktuję jako testery czy odpowiada konsystencja, zapach, czy nie uczula, czy wystarczająco nawilża.

Ja mam jedną taka klientkę , która intensywnie używa anew, ale szkoda jej kasy- więc mowię jej tez o planie który mam że mogę jej krem załatwić taniej ale muszę mieć np. minimum 5 takich kremów w zamówieniu ( w zależności od programu motywacyjnego na nie) - babka wszystkie koleżanki obleci i przynosi zamówienie na taka ilość- wtedy dla siebie ma taniej.

Cytat:
To trzeba przed Tobą się chować
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:05   #3418
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKinga Pokaż wiadomość
Zapraszam na tą stonkę ;D naprawdę warto;D same zobaczcie;D

http://glamity.com/?r=0351326822437

Pozdrawiam:cm ok:
o co chodzi?
Stary 2012-01-17, 19:11   #3419
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
o co chodzi?
o reklamę za którą jest ban gratis.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 19:12   #3420
nataszka25
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31680997]o reklamę za którą jest ban gratis.[/QUOTE]
tak tutaj można?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości