Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 08:25   #3391
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Bao kciuki mam nadzieje ,że wszystko pójdzie zgodnie z planem

Asiulek może
daj ten dywan do pralni , oni raczej pozbędą sie tego zapachu.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 08:38   #3392
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Evi, Monka no co Wy
przecież moje dziecko nie jest takie grzeczne...
nawet ostatnio jak poszłam do sklepu gdzie bardzo często z małą chodzę mała zrobiła scenę o to że coś tam chce bym jej kupiła, puzzle chyba, a ja nie chce jej kupować czegoś bo ona chce podczas gdy ma tego mnóstwo no i urządziła scenkę pierwszy raz.
a na drugi dzień te panie w ciężkim szoku, że to dziecko tak robi, że tak umie płakać... i krzyczeć hehe

Asiulek
nie mam pojęcia jak walczyć skutecznie z sisiśkami, może spróbuj tym vanishem, i wywal na dwór
ja mam odkurzacz zawsze od siostry tz on pierze całość a potem wciąga wszystko, taki by dał radę, może kogoś zapytaj o odkurzacz piorący.

Bao
trzymam kciuki za opiekunkę,
i zdrówka dla Was
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 08:47   #3393
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Najpierw spróbuję tym vanischem, tylko pogoda do d... i nie mogę wystawić na balkon a tak by było najlepiej.

Moja ostatnio jak coś chce od razu włącza wycie. Ostatnio z tz stwierdziliśmy, że przez ostatnie kilka dni więcej płakała niż przez ostatni rok. Nadrabia zatem
Wystarczy nasze słowo "nie" i już się zaczyna.
Do tego jęczy, stęka jak jej coś nie wychodzi. zawsze jej tłumaczymy, że ma nie stękolić, tylko poprosić o pomoc. przedwczoraj zakładam jej kurtke i nie mogę zapiąć suwaka, tak dla żartów sobie zawarczałam, takie "yyyy" żeby sobie pomóc na co moje dziecko mówi "mamusiu, nie stękol, nie wolno tak, poproś o pomoc"

Ja zawsze mówię, ze moje dziecko w teorii jest fenomenalne, gorzej z praktyką

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 08:52   #3394
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U mnie za wyżywienie za dzień jest liczone 5,50 zł, a za jedną godzine dodatkową poza darmowymi(8-13) 10 zł. Mojego narazie zapisałam od 8-14 więc niedrogo wyjdzie.

Asiulek po sikach to musisz dywan wyczyścić z dwóch stron, bo przesiąkły. Zamiast vanisza lepiej szare mydło i dodatek jakiegoś bardzo pachnącego płynu np ajaks do mycia podłóg. Myślę że wystarczy.
Jak mój się raz zlał na kanapie(skóra) to ściekło na podłogę aż w tapetę się wzarło. zmyłam zapach rozcienczonym domestosemale na dywan to to niebardzo się nadaje bo odbarwi.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:01   #3395
ASIULEK_23
Zakorzenienie

madzia- wypróbuję Twój sposób. Akurat szare mydło posiadam, ajax do podłóg też. zaraz idę działać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-04-29, 09:17   #3396
monka23
Zakorzenienie

ASIULEK tu masz kilka propozycji
http://m. tipy .pl/artykul_3563,jak-usunac-zapach-moczu.html - bez spacji . Jest tam kilka sposobów .

NATASZKA moj jakos tak spokojnie przyjmuje to ze mu nie kupie , jesteśmy co tydz w sklepach zabawkowych i zawsze wchodzimy i oglądamy , i potem ładnie wychodzi .

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Wielka chwila : idę biegać z tz- tem na dworze ale jaja .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-29 o 09:06
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:47   #3397
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kochana, od jutra mam urlop ale już rozplanowany niestety (albo i stety). Jutro odwiedza mnie moja koleżanka ze studiów, której nie widziałam już 5 lat, strasznie się cieszę
od 1 do 3 (może do 4-tego) będziemy w warszawie u znajomych. mamy zamiar na pewno zaliczyć zoo Mieliśmy jechać tylko na jedna noc ale jak to stwierdził ten znajomy "chyba oszaleliście, nawet nie będzie kiedy się napić" a potem to już weekend i po po weekendzie do pracy następne wolne mam 7-9 ale wtedy jadę do Pleszewa więc też nici ze spotkania także najwcześniej to 14,15 lub 16

ja całe życie mieszkałam w kamienicy, też miałam latem klimę za darmo zawsze w upały marzyłam o wejściu na korytarz

Jak sobie przypomnę to usypianie, gdzie musiałam z nią leżeć aż nie usnęła to to była masakra, czasem ponad godzinę to trwało. na szczęście od ponad roku zasypia sama, nawet goście jej nie przeszkadzają

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Dziewczyny, ratunku. Przedwczoraj moje "kochane" dziecko wylało siki z nocnika na swój dywan. od razu zaprałam ale... dziś wchodzę a tam jedne siki czym najlepiej usunę ten zapach?? vanisch do dywanów da radę??
No trudno, daj znać w drugiej połowie maja to wpadniemy na kawkę

Ja miałam spokój z usypianiem Miśka dopóki spał w łózeczku. Odkąd ma łóżko to nie ma siły żeby go tam samego zatrzymać. Kilka razy się tylko zdarzyło że wyszłam na chwilę i zasnął sam ale zazwyczaj muszę z nim siedzieć aż zaśnie

Ja z dywanu zwykle siuśki spierałam zwykłym płynem do prania dywanów... Robiłam małą ilość piany w misce i gąbką wcierałam. Tyle razy Michał zsikał się na dywan i nic nie czuć. Gorzej było z materacem w łóżeczku...

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
izz[/B], a u mnie w beidrze dziś rzucili te kremy lirene (w sobotę tylk eveline były) i jest to "moje" mleczko białe tylko w tej wersji zeszłorocznej za 13zł. Ja kupiłam w promo za jakieś 23zł. Muszę kupić jeszcze jedno na zapas

Ile u was wstęp do zoo kosztuje? u nas całkiem już ich poniosło-30zł za osobę

kinga, lind,
ja też śpię zawsze na długi rękaw, długie spodnie, skarpety i jeszcze przykryta na mumię po szyję. Dopiero jak już naprawdę ciepło to się łaskawie na krótkie piżamki przestawiam
[B]
Z tymi kremami to tylko szata graficzna zeszłoroczna czy to stary krem po prostu? Datę ważności trzeba sprawdzić

U nas jest maleńkie zoo, wczoraj sprawdzałam bo też myślę co by Miśka zabrać. Normalny bilet kosztuje 7zł a ulgowy (dla dzieci od 3rż ) 3,5zł Zobaczę czy mu się spodoba, bo kiedyś chcę go do Oliwy (Gdańsk) zabrać przy okazji powspominać dzieciństwo a tam już wyższe ceny (18 normalny i 9 ulgowy- powyżej 4rż) i cały dzień spacerowania i kawałek drogi od nas.

Też się po szyję przykrywam kołderką

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 10:22   #3398
monka23
Zakorzenienie

My juz po , uszy mnie tylko bola . Jak sie wkrecimy w bieganie na dworze , bo roznie moz byc, to bede musiala pare rzeczy dokupic

Kondycja tz - do dupy , ale jak zacznie rgularnie biegac to pewnie bede za nim zasapana biegac . Robilismy sobie przerwy bo on wysiadal, takie interwaly , pod koniec wybieglismy z pol w zabudowania, a ten mowi - dawaj biegieniemy , zeby widzieli, trzymaj szybkie tepo .
Stary 2013-04-29, 11:40   #3399
evitka21
Zakorzenienie

lind, wróciłam właśnie z biedry i kupiłam zapasik. Skład się nieznacznie zmienił (zamieniono kolejność kilku składników, ale to bez znaczenia dla fotostabilności). Data to 2015 rok. ALE na standzie widniała cena 12,99zł (taka duża cenówka ze zdjęciem wszystkich produktów), a na kasie wybiło 14,99zł.
Pani sprawdziła sama, zadzwoniła po kierowniczkę, sprawdziła i ta, policzyła mi 12,99zł, ale cenę już do kieszeni schowała . Także zwróć i na to uwagę. (Na paragonie miałam cenę wyższą, więc pewnie potem do kasy 2zł dołożą albo w manko pójdzie)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:06   #3400
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U mnie za wyżywienie za dzień jest liczone 5,50 zł, a za jedną godzine dodatkową poza darmowymi(8-13) 10 zl
Ile????? 10zl??????

Dziewczyny,czy ktoras tutaj walczyla z bezsennoscia? Ja juz jade naostatnich silach-dzisiaj nie spalam od 3 do rana. Co mozna na to brac?wszelkie meliski i ziolka nie dzialaja,poza tym trzeba troche czekac na pelne efekty,a jak czegos nie wymysle to za chwile stane sie zombie. Ktos ma jakis pomysl?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:10   #3401
evitka21
Zakorzenienie

mrówa, mój ojciec też spać nie może i jemu pomagają zwykłe krople walerianowe ostatnio. Pierwszy raz wziął (przypadkiem) ciut więcej niż zalecają i spał jak zabity. Albo hydroxizinum (na receptę)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 12:17   #3402
ASIULEK_23
Zakorzenienie

mrówka- nie pomogę niestety bo na lekach się nie znam mi meliska też nie pomagała przy mojej bezsenności.

A jak spanieGabi?? Może to właśnie jest powód Twojego niespania? Bo pamiętam, że jak moja Werka się budziła co noc to ja spać nie mogłam bo tylko "wyczekiwałam" kiedy to nastąpi. To było silniejsze ode mnie... taki lęk wewnętrzny... może u Ciebie to samo?? Potem nad ranem bym spała i spała...

Może warto odwiedzić lekarza??

Ja ostatnio sypiam aż za dobrze. Jak padam koło 22 (w porywach do 23) tak jak dzwoni budzik o 6.45 (czasem moj żywy budzik ciut wcześniej "zadzwoni') to oczu nie mogę otworzyc i zwlec się z wyrka nie daje rady... a nigdy z tym problemu nie mialam. Budzik nigdy mnie budzic nie musiał...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-04-29 o 12:19
Stary 2013-04-29, 12:35   #3403
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ile????? 10zl??????

Dziewczyny,czy ktoras tutaj walczyla z bezsennoscia? Ja juz jade naostatnich silach-dzisiaj nie spalam od 3 do rana. Co mozna na to brac?wszelkie meliski i ziolka nie dzialaja,poza tym trzeba troche czekac na pelne efekty,a jak czegos nie wymysle to za chwile stane sie zombie. Ktos ma jakis pomysl?
jak np ja mojego daję od 8-14 to płacę tylko 10 zł za dzień bo jedna godzina ponad te darmowe. Można dziecko zostawić od 6.30-17. To u mnie jak np 20 dni wyjdzie to zapłacę 200zł za te godzinki razem, i wyżywienie 110 zł.
To mało czy dużoMi się zdaje że niewiele bo starszy chodził do przedszkola to też tyle płaciłam a to było 3lata temu

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Podobno na sen najlepiej działa udany sex przed zaśnięciem

Stary 2013-04-29, 12:38   #3404
ASIULEK_23
Zakorzenienie

madzia, nie wiem czy to mało czy dużo, nie znam się totalnie. Wiem, że ja będę płaciła 450zl za 8-9 godzin i nic więcej mnie nie będzie interesowało. To jest prywatne przedszkole. Tak więc jak tak porównuje ile Wy płacicie, czy będziecie płacić to stwierdzam, ze za dużej różnicy nie ma

Co do sexu na spanie- to na mnie faktycznie działa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-04-29, 12:50   #3405
evitka21
Zakorzenienie

madzia, bardzo dużo, 3x więcej niż ja. U nas dodatkowa godzina jakoś 2,97zł kosztuje. Ja do 15.00 płacę 309zł jakoś, a u ciebie do 17 to by było 40zł za dzień x20 dni to niemal jak za prywatne by wyszło

Stary 2013-04-29, 13:08   #3406
mloda1989
Zakorzenienie

Moj tez do przedszkola idzie no innego wyjścia nie było jak prywatne, ale całość od chyba 7 do 16 z możliwością do 17 kosztuje 362zl z tym ze nasz będzie od 8 do jakiejś 15...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 15:38   #3407
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No jakbym np przed ta 17 odbierala i od 8to fakt koszt masakryczny jak za panstwowe. Ale jak tuskowe 1zl bedzie to chyba we wszystkich panstwowych wprowadza ?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Poszukałam troche info o przedszkolu, to te 10 zł za godzinę, jest wtedy jak np ja zapiszę dziecko że będzie chodziło do godziny 15 a odbiorę o 16, to wtedy 10zł opłaty za tą nie zadeklarowaną przezemnie.
To teraz nie mam pojęcia ile kosztujetaka zadeklarowana godzinka. Po długim wekendzie idę zanieść umowę to się dopytam.
Teraz w każdą środę będą spotkania dla dzieci z najmłodszej grupy,do końca czerwca. Będę chodziła z małym żeby się oswoił.

Stary 2013-04-29, 16:36   #3408
monka23
Zakorzenienie

LIBRA a ty co , w dupsko chcesz , pojawia sie i znika i nic nie klika , oj będziesz brana pod uwagę . Tyle roboty ze nie wiesz w co ręce włożyć ? A wieczorem na pysk padasz ?

MADZIA noo to sie wyjaśniło , i do której godziny małego dajesz ?

Moj od września bedzie do 15.15 , z tym ze bedzie prowadzony po skonczeniu z jednego przedszkola do drugiego przedszkola znajdującego sie w szkole . Na 9 bedzie szedł tam gdzie teraz chodzi i od 12 do drugiego . Taki system . Od września nie będziemy juz płacić za godziny od 9-12 tylko za godziny od 12- 15.15 i tak przez rok, a potem juz bedzie w szkole i nie bedzie tego głupiego chodzenia z przedszkola do drugiego . Na szczęście jest blisko także 5 min spacerek zalicza .
Stary 2013-04-29, 16:53   #3409
Kinqaa
Zakorzenienie

Dzisiaj mam z dupy dzień
Młoda co chwilę krzyczy, wymusza, jest nieznośna po prostu,że mam ochotę albo ją za fraki powiesić albo siebie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Wielka chwila : idę biegać z tz- tem na dworze ale jaja .

P.S - A ty już odpowiedź ze szkoły dostałaś???

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 17:06   #3410
monka23
Zakorzenienie

KINGA a twoja ile ma lat , tyle co nasze ? Sory ze pytam ale nie pamietam . Tak , dostałam list ze szkole zaczyna we wrześniu 2014 r. Jazda nie ? Chyba , ze jest to konsekwencja pomyłki wcześniejszej . Mały miał zacząć przedszkole w styczniu , ale okazało sie ze panie pomyliły sie i dopiero zaczął 22 kwietnia . Wiec moze byc tak ze szkole zacznie w styczniu 2015 . Tak sobie gdybam . Okaże sie . Aha ten papierek o roku szkolnym dostaliśmy wraz z informacja kiedy zaczyna przedszkole , jeszcze z ta pomyłka styczniowa . Namotalam , ale kumasz ?
Daj jej jakieś farbki , naklejki czy cos to moze sie zajmie czy cus
Stary 2013-04-29, 17:09   #3411
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
KINGA a twoja ile ma lat , tyle co nasze ? Sory ze pytam ale nie pamietam . Tak , dostałam list ze szkole zaczyna we wrześniu 2014 r. Jazda nie ? Chyba , ze jest to konsekwencja pomyłki wcześniejszej . Mały miał zacząć przedszkole w styczniu , ale okazało sie ze panie pomyliły sie i dopiero zaczął 22 kwietnia . Wiec moze byc tak ze szkole zacznie w styczniu 2015 . Tak sobie gdybam . Okaże sie . Aha ten papierek o roku szkolnym dostaliśmy wraz z informacja kiedy zaczyna przedszkole , jeszcze z ta pomyłka styczniowa . Namotalam , ale kumasz ?
Daj jej jakieś farbki , naklejki czy cos to moze sie zajmie czy cus
Chyba kumam
Moja jest z 11 marca 2010
A twoja z kiedy?
Bo koleżanka ma córkę z września 2010 i ona idzie chyba w styczniu 2014

Aaa co do młodej, to farbkami ona nie umie za bardzo, jakoś robi takie kółka tym pędzlem i ciągle w tym samym miejscu,że kartkę przebija no koszmar po prostu. Jeszcze gorzej bym się wkurzyła
A naklejki to jakieś ma, ale z 5 min się pobawi i koniec.
Tak to co chwilę coś broi, aby MAMUSI się NIE nudziło

you have lost a diamond

Stary 2013-04-29, 17:27   #3412
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
jak np ja mojego daję od 8-14 to płacę tylko 10 zł za dzień bo jedna godzina ponad te darmowe. Można dziecko zostawić od 6.30-17. To u mnie jak np 20 dni wyjdzie to zapłacę 200zł za te godzinki razem, i wyżywienie 110 zł.
To mało czy dużo
Albo ja juz majacze z niewyspania,albo nie ogarniam,ale unas sie placi 1,75 za dodatkowa godzine.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 17:30   #3413
monka23
Zakorzenienie

KINGA moj z 20 kwietnia . A twoja do przedszkola nie chodzi ? Czy dajesz ja od września dopiero . E no jak moj idzie 2014 to twoja tez ale dlaczego te dziecko z września tez idzie we wrześniu 2014 hmmm . Bo oni tym system idą , dzieci urodzone od 1-6 i od 7- 12 ( pierwsza i druga połowa roku )
Moj młody urodził sie w sierpniu , wiec zaczynał szkole w styczniu .
No mniejsza o to bedzie co ma byc .
Moj tez maluje od dupy strony ,jakieś kreski albo jedna kreska i bierze druga kartkę , ale mi to nie przeszkadza . Przecież w ten sposób uczą sie trzymać pedzle, kresek , kółek pisania , wyobraźnia . Praktyka czyni mistrza . Wiec nie podchodz do tego tak.
Ja kupiłam mu teraz książeczki od 3 lat do matematyki , sa tez do literowanie, pisania itd . Kup małej . To sa bardzo proste zadania , slaczki itd . Pewnie widzialas je , sa wszędzie supermarkety ( tu sa drozsze )pouland , 99 p itd , wiec Polece ci te za funciaka bo i tak te pierwsze próby bedą komiczne i duzym wyzwanim dla nich .
Stary 2013-04-29, 17:41   #3414
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Monka aby wcześniej dac dziecko do przedszkola to trzeba było płacić. A teraz od wrzesnia 2013 mojej należą się 3 godziny darmowe dziennie.
Mam nadzieje,ze bbędzie mozna doplacac I puscic ją już na cały etat.

you have lost a diamond

Stary 2013-04-29, 17:45   #3415
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Moj tez do przedszkola idzie no innego wyjścia nie było jak prywatne, ale całość od chyba 7 do 16 z możliwością do 17 kosztuje 362zl z tym ze nasz będzie od 8 do jakiejś 15...
cena piękna-gdzie taki przybytek znalzłaś fajny?
Cytat:

Poszukałam troche info o przedszkolu, to te 10 zł za godzinę, jest wtedy jak np ja zapiszę dziecko że będzie chodziło do godziny 15 a odbiorę o 16, to wtedy 10zł opłaty za tą nie zadeklarowaną przezemnie.
To teraz nie mam pojęcia ile kosztujetaka zadeklarowana godzinka. Po długim wekendzie idę zanieść umowę to się dopytam.
Teraz w każdą środę będą spotkania dla dzieci z najmłodszej grupy,do końca czerwca. Będę chodziła z małym żeby się oswoił.
to teraz jasne-to takie "karne" dla rodziców co np.deklarują się do 15, a przychodzą notorycznie np. o 16.30.

wiecie co, przyszły te trampki z lemigo, które zamówiłam i jestem rozczarowana-znaczy trampkowate są oki, ale sandałki nie bardz0-źle wykończona wkładka wewnętrzna-wychodzi aż za but i się odkleja . Musze zatrudnić tż żeby zrobił borutę (nie mam ochoty na swój koszt odsyłać uszkodzonych kapci)

Stary 2013-04-29, 18:34   #3416
mloda1989
Zakorzenienie

A to o ktore pytalam czy cos wiesz na jego temat w koncu tesciu powydzwanial do oswiaty heh dowiedzial sie ze uznaja za najlepsze tu u nas.... i jakims cudem udalo sie ze sie dostal... bo zapisuja tam dzieci ktore dopiero sie rodza bo takie maja kolejki.... jest u siostr na piwnej... powiem ci ze jak na tego typu przedszkole to mnie bardzo milo zaskoczyli zwlaszcza ze ja niepraktykujaca....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:17   #3417
evitka21
Zakorzenienie

weszłam na ich stronę i zobaczcie co piszą o hello kitty:

Cytat:
Twórczyni Hello Kitty miała córkę. Żyli jak normalna rodzina. Pewnej nocy matce przyśniło się, że aby laleczka odniosła wielki sukces rynkowy musi ZASZYĆ SWOJEJ CÓRCE USTA! Zrobiła to.
Późniejsze badania wykazały iż kobieta była świadoma. Niektórzy twierdzą, że coś ją opętało, inni że pomagał jej szatan.
Spójrzcie na twarz kotka: nie ma ust, a wychodzące z twarzy wąsy to podobno szwy!

Czy to tak naprawdę powód braku ust na twarzy postaci Hello Kitty? Nie mamy pewności. Unikajmy jednak nawet „pozoru zła”.

W zalewie rynku dziecięcego produktami Hello Kitty chodzi o oswojenie od dziecka z pewnym logo, marką, która potem pojawia się na wydawnictwach czy gadżetach związanych z pornografią. Młoda osoba może po nie sięgnąć widząc „znaczek” znany z dziecięcych zabaw (w domyśle niegroźny). Ten sam znak na kredkach i wibratorze: to i to służy do hmmm „zabawy”, tylko kredki do dobrej a wibrator do niedobrej – chodzi o zamieszanie w głowach młodzieży – tak to tłumaczy Robert Tekieli.

Smutne przykłady:

• Firma Hello Kitty produkuje koronkową bieliznę dla dziewięciolatek!
  • Podczas promocji wyrobów tej firmy w Kinie Muranów w Warszawie brały udział trzynastoletnie dziewczynki w spódnicach mini oblanych krwią.
  • Ostatni przypadek – domek dla lalek firmy Hello Kitty. Małe meble, łóżeczka i laleczki odwzorowujące trzynastolatki. Są one ubrane tak, jak ktoś mógłby sobie wyobrazić kobiety czekające w poczekalni domu publicznego. To prawdziwe miażdżenie wrażliwości dzieci!

Symbol Hello Kitty jest nadużywany także w taki sposób, że uraża uczucia religijne wielu ludzi. A oto przykład:
Działanie niektórych producentów filmów dla dzieci i zabawek to nic innego jak oswajanie najmłodszych z antyestetyką piekła i przygotowanie do otwartego satanizmu.

i inne kwiatki

Ja mam radykalne poglądy antykościelne, także wiesz , czasem jak czytam takie różne katolickie mądrości to mi sektą zalatuje... [z góry przepraszam katolików]

bao,
jeszcze mi się przypomniało-u mnie w tej rozpisce-tabelce też jest nazwa "opłata stała", ale to nic innego niż wyliczanie miesięczne za ilość godzin ponad darmowe

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-04-29 o 19:25
Stary 2013-04-29, 19:26   #3418
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Monka aby wcześniej dac dziecko do przedszkola to trzeba było płacić. A teraz od wrzesnia 2013 mojej należą się 3 godziny darmowe dziennie.
Mam nadzieje,ze bbędzie mozna doplacac I puscic ją już na cały etat.
Aha , no wlasnie my teraz płacimy , troche sie zdziwilismy bo myślałam ze od 3 roku życia przysługuja juz darmowe godziny , ale cos tam mówiła o marcu ze nie zalapalismy sie .
Stary 2013-04-29, 19:41   #3419
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Monka a ty pracujesz czy nie? :P

you have lost a diamond

Stary 2013-04-29, 20:04   #3420
monka23
Zakorzenienie

KINGA na papierze na part time tak , ale ogólnie to nie . Mały do przedszkola wyruszył wiec i mi przydałoby sie dupsko ruszyć .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości