Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 00:20   #3391
ajah
wańka wstańka

Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
Ale to nie było o przekupstwie, odnioslam się do tego, ze ksieza oczekuja zaplaty za sakramenty choc nie powinni tego robic

A ja nie widze w tym nic dziwnego ze chce ochrzcic dziecko, dziwne to jest to, ze ksiadz odmawia. On nie odmowil mi, odmowil dziecku, a co te dziecko winne?
Kiedys ksiadz mi powiedzial ze wiekszym grzechem było by wziac ten slub a zyc jak pies z kotem, bez szacunku dla malzonka niz to ze nie mam slubu koscielnego. Kochamy się z mezem, na wzajem szanujemy, podobne wartosci staram się przekazac dzieciom.
Nie czuje się gorsza, widuje mase matek co co tydzien w kosciele a wystarczy ze wroca do domu i wszystko się obraca, nie wiele wspolnego pokazuja z zycia katolika. Uwazasz ze takie branie slubu czy chodzenie do kosciola na pokaz jest lepsze? Ja tak nie uwazam.
Nie jestem zlym czlowiekiem, kocham swojego meza, szanuje go staramy się zyc wedlug pewnych zasad.
Nie mamy slubu koscielnego ale to nie powinien byc powod odmowy chrztu. Pan Jezus powiedzial ?pozwolcie dzieciom isc do mnie?.

Ale nie będę z nikim sprzeczac ze mam racje i jestem nieomylna. Przedstawiam tylko swoj punkt widzenia
Chce wziac slub koscielny, wierze w sakramenty ich sile, ale to moja decyzje i nikt nie moze mnie do nich zmuszac

Moj brat wzial slub bo ksiadz nie chcial im ochrzcic dziecka, rok pozniej się rozeszli, nie tak dawno wzieli rozwod. Więc ja się pytam po co ten przymus? Owszem dzieci powinny byc owocem milosci, ale nie zawsze tak jest. Więc czemu mialo sluzyc zmuszanie ich do slubu?
Dziecko niczemu winne. Odmówił tobie, bo y prosiłaś. A dlaczego odmówł to ci powiedział. Są księża, którzy chrzcządzeci w takich sytuacjach, inni nie; jedni podczas mszy świętej inni po itd. Możliwe, że inny ksiądz wam nie odmówi.
Myślę, ze mieszasz niepotrzebnie kilka watków, jakieś kwestie małżęństw, w których jst niezgoda, z brakiem sakramentu.
I jeszcze do tego dodajesz to czy ktoś jest dobrym człowiekiem. Wg mnie zupełnie nie oto chodzi. Bo czy wyznanie decyduje o tym czy ktoś jest dobry ( w takim ogólnie przyzjętym znaczeniu)?Nie sądzę.

Nie rozumiem i nie ogarniam jak to jest, że chcesz ochrzcić dziecko w religii, której podstawowych zasad nie rozumiesz?

Czy ksiądz zmusił twojego brata do ślubu? Nie sądzę. Nie sadzę również, by zmuszał go do rozwodu.

Przestaję ogarniać o co tu chodzi

do tych co jadły tosty z masłem po porodzie proponuję zajrzeć na bloga domciatko fotki jedzenia jak niestołówkowego.
Domciątko fajny blog
Stary 2013-10-10, 00:29   #3392
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
do tych co jadły tosty z masłem po porodzie proponuję zajrzeć na bloga domciatko fotki jedzenia jak niestołówkowego.
Domciątko fajny blog
Obie dziewczynki rodziłam w nocy. Tosty, masło, dżem i kawę przynieśli dla mnie i męża jeszcze na tę salę, gdzie rodziłam. Na tej normalnej sali dostawałam menu na cały dzień i mogłam sobie wybrać co chciałam Wyglądało to bardzo podobnie jak na blogu domciątka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 00:49   #3393
oryginalna11
Raczkowanie

u mnie dokładnie to samo, na szczęście ominęła mnie sala zbiorowa, miałam jedynkę a mój tż mógł zostać do rana bo pielęgniarka przymknęła oko. W ogóle na opieke nie narzekałam. Dziewczyny, może ktoś mi poradzi. Dzwoniłam do kadrowej w sprawie powrotu. Macierzynskie zaczelam bardzo wczesnie, sami mnie zresztą wysłali bo miałam problemy ze zdrowiem. Mam wrócić 1 listopada ( fajna data, nie ma co). Pisałam pismo o flexible hours odmówiono mi. Pracuję na drugą zmiane od 18 do 1 w nocy, a moje dziecko wstaje wcześnie rano. Nie wyobrażam sobie spać codziennie po kilka godzin i po całym dniu z dzieckiem lecieć do pracy. Jest to praca fizyczna i mam sporą nadwagę po ciąży więc znam swój organizm i wiem, że nie wytrzymam. Próbowałam się jakoś z pracodawcą dogadać no ale na pierwszej zmianie nie ma stanowiska dla kobiety w mojej sytuacji. Jedyne co zostaje mi to złożyć wypowiedzenie. I co dalej? Tż mówił że jak Mały podrośnie i moja mama tu przyjedzie to będe mogła poszukać innej pracy na cały etat. Z jednej strony rozwiązanie wydaje się ok, ale trochę szkoda mi tych 5 lat. Siedzieć z dzieckiem non stop to zwariuje, teraz przechodzimy ząbkowanie. Ledwo z kolek wyrośliśmy. A nawet jak sie zwolnie, to co wtedy? Kiedy napisać wypowiedzenie? Czy bede musiała oddać SMP jak nie wróce? Z jednej strony nie chcemy tu zostać całe życie, przyjechaliśmy uzbierać trochę pieniędzy na mieszkanie i na start w PL. Są mamy, które nie wróciły do pracy po SMP?
Stary 2013-10-10, 05:45   #3394
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ajah
Dziekuje bardzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Ja nie narzekalam na jedzenie w szpitalu.
Tylko te sniadania marne, tosty albo croissant z dzemem. Nie każdy lubi takie śniadania.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:21   #3395
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez oryginalna11 Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie to samo, na szczęście ominęła mnie sala zbiorowa, miałam jedynkę a mój tż mógł zostać do rana bo pielęgniarka przymknęła oko. W ogóle na opieke nie narzekałam. Dziewczyny, może ktoś mi poradzi. Dzwoniłam do kadrowej w sprawie powrotu. Macierzynskie zaczelam bardzo wczesnie, sami mnie zresztą wysłali bo miałam problemy ze zdrowiem. Mam wrócić 1 listopada ( fajna data, nie ma co). Pisałam pismo o flexible hours odmówiono mi. Pracuję na drugą zmiane od 18 do 1 w nocy, a moje dziecko wstaje wcześnie rano. Nie wyobrażam sobie spać codziennie po kilka godzin i po całym dniu z dzieckiem lecieć do pracy. Jest to praca fizyczna i mam sporą nadwagę po ciąży więc znam swój organizm i wiem, że nie wytrzymam. Próbowałam się jakoś z pracodawcą dogadać no ale na pierwszej zmianie nie ma stanowiska dla kobiety w mojej sytuacji. Jedyne co zostaje mi to złożyć wypowiedzenie. I co dalej? Tż mówił że jak Mały podrośnie i moja mama tu przyjedzie to będe mogła poszukać innej pracy na cały etat. Z jednej strony rozwiązanie wydaje się ok, ale trochę szkoda mi tych 5 lat. Siedzieć z dzieckiem non stop to zwariuje, teraz przechodzimy ząbkowanie. Ledwo z kolek wyrośliśmy. A nawet jak sie zwolnie, to co wtedy? Kiedy napisać wypowiedzenie? Czy bede musiała oddać SMP jak nie wróce? Z jednej strony nie chcemy tu zostać całe życie, przyjechaliśmy uzbierać trochę pieniędzy na mieszkanie i na start w PL. Są mamy, które nie wróciły do pracy po SMP?
To czy będziesz musiała oddać SMP zależy od jego rodzaju i przepisów firmy. Jesli pobierasz SMP podstawowe wówczas nie musisz oddawać, w sytuacji gdy z pracy rezygnujesz.
Obawiasz sie, ze zostaniesz z dzieckiem w domu przez 5 lat ( nie wiem czy dobrze zrozumiałam)? Przecież możesz po jakimś czasie wrócić do pracy na niepełny etat.
Wymagany czas wypowiedzenia powinien być zawarty w umowie i zależy M. In od przepracowanych lat.
Stary 2013-10-10, 07:31   #3396
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Obie dziewczynki rodziłam w nocy. Tosty, masło, dżem i kawę przynieśli dla mnie i męża jeszcze na tę salę, gdzie rodziłam. Na tej normalnej sali dostawałam menu na cały dzień i mogłam sobie wybrać co chciałam Wyglądało to bardzo podobnie jak na blogu domciątka
dokladnie

Cytat:
ale czemu az 5 lat masz siedziec?Zawsze mozesz wczesniej wrcoic do pracy
Mi akurat odpowiadałyby Twoje godz pracy, no ale rozumiem, ze nie kazdemu odpowiadaja. Ja po macierzynskim wrocilam na nocki i na pol etatu. Nie mozesz zmienic wymiaru godzin na pół etatu np?
Stary 2013-10-10, 09:38   #3397
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dziecko niczemu winne. Odmówił tobie, bo y prosiłaś. A dlaczego odmówł to ci powiedział. Są księża, którzy chrzcządzeci w takich sytuacjach, inni nie; jedni podczas mszy świętej inni po itd. Możliwe, że inny ksiądz wam nie odmówi.
Myślę, ze mieszasz niepotrzebnie kilka watków, jakieś kwestie małżęństw, w których jst niezgoda, z brakiem sakramentu.
I jeszcze do tego dodajesz to czy ktoś jest dobrym człowiekiem. Wg mnie zupełnie nie oto chodzi. Bo czy wyznanie decyduje o tym czy ktoś jest dobry ( w takim ogólnie przyzjętym znaczeniu)?Nie sądzę.

Nie rozumiem i nie ogarniam jak to jest, że chcesz ochrzcić dziecko w religii, której podstawowych zasad nie rozumiesz?

Czy ksiądz zmusił twojego brata do ślubu? Nie sądzę. Nie sadzę również, by zmuszał go do rozwodu.

Przestaję ogarniać o co tu chodzi

Domciątko fajny blog
Rozumoiem zasady religii w ktorej chce ochrzcic dziecko. Malo yego przywyklam już ze jestem zawsze przeciwko mnie i masz inne zdanie na wiekszosc tematow.
Odmowil dziecku bo ja i rodzice chrzestni prosimy w imieniu dziecka o chrzest
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 09:50   #3398
oryginalna11
Raczkowanie

Nieeeeeeeeeeee Pracuje 5 lat w jednym zakładzie i szkoda mi tych 5 lat własnie. Zwariowalabym 5 lat w domu siedzieć. SMP nie miałam nawet podstawowego bo mi wyliczyli na podstawie chorobowego na którym byłam przed porodem więc niecałe 90f/tyg. A powiedzcie jak bede dzwonila do tax to mam podac zerowy dochód skoro od kwietnia bylam na macierzynskim a on odlicza sie od dochodu a jesli do pracy nie wróce lub tylko dostane za urlop pieniadze? Matko jedyna, jak ja nie lubie utrudniania sobie życia. Ja wiem ze do pracy wroce na nastepne wakacje. Tzn mam zamiar szukac bo moja mama (mam wielka nadzieje) przyjedzie i zaoferowala ze sie dzieckiem zaopiekuje. Nie tak żeby ją obarczać, bede jej za to płaciła i z drugiej strony robi to dla siebie bo im szybciej uda nam sie pieniadze uzbierac tym szybciej wrócimy do PL. Mi się nie uśmiecha, ale TŻ od 6 lat nie spedzil Wigilii w domu tka polityka firmy ze na swieta nikt nie dostaje wolnego i rodzine widzi kilka tyg w roku. Zazwyczaj urlop zpedzamy na załatwianiu formalnosci, np w tym roku wszystko aby dziecko ochrzcic, dokumenty itp. Na nastepnym nasz slub i w ogóle nie spedza z ta rodzina czasu. Dziekuje za wszystkie sugestie. Blonde ja wiem godziny by mi odpowiadały ale jakby mały spał w nocy a np dzis od 4 nie spi! A w ciagu dnia tylko pół godz drzemie. Zanim bym sie po pracy położyła to bym spała 2 godz tylko Kiedys jakj superviserka byla Polka szlo sie z nia dogadac i pracowalabym od 6 do 10 lub 11. Teraz jest Irlandczyk i juz kolezanki byly na niego na skarge. Zle traktuje Polki. Pisałam podanie oz miane godzin nie zgodzono się, bo nie ma miejsca dla kobiet na pierwszej zmianie. Chyba traktuja mnie jak pracownika niepewnego bo np jakby maly zachorowal musialabym wziac wolne i nie mialby mnie kto zastapic.

Edytowane przez oryginalna11
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:57
oryginalna11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:01   #3399
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeeeeeeeeeee Pracuje 5 lat w jednym zakładzie i szkoda mi tych 5 lat własnie. Zwariowalabym 5 lat w domu siedzieć. SMP nie miałam nawet podstawowego bo mi wyliczyli na podstawie chorobowego na którym byłam przed porodem więc niecałe 90f/tyg. A powiedzcie jak bede dzwonila do tax to mam podac zerowy dochód skoro od kwietnia bylam na macierzynskim a on odlicza sie od dochodu a jesli do pracy nie wróce lub tylko dostane za urlop pieniadze? Matko jedyna, jak ja nie lubie utrudniania sobie życia. Ja wiem ze do pracy wroce na nastepne wakacje. Tzn mam zamiar szukac bo moja mama (mam wielka nadzieje) przyjedzie i zaoferowala ze sie dzieckiem zaopiekuje. Nie tak żeby ją obarczać, bede jej za to płaciła i z drugiej strony robi to dla siebie bo im szybciej uda nam sie pieniadze uzbierac tym szybciej wrócimy do PL. Mi się nie uśmiecha, ale TŻ od 6 lat nie spedzil Wigilii w domu tka polityka firmy ze na swieta nikt nie dostaje wolnego i rodzine widzi kilka tyg w roku. Zazwyczaj urlop zpedzamy na załatwianiu formalnosci, np w tym roku wszystko aby dziecko ochrzcic, dokumenty itp. Na nastepnym nasz slub i w ogóle nie spedza z ta rodzina czasu. Dziekuje za wszystkie sugestie. Blonde ja wiem godziny by mi odpowiadały ale jakby mały spał w nocy a np dzis od 4 nie spi! A w ciagu dnia tylko pół godz drzemie. Zanim bym sie po pracy położyła to bym spała 2 godz tylko Kiedys jakj superviserka byla Polka szlo sie z nia dogadac i pracowalabym od 6 do 10 lub 11. Teraz jest Irlandczyk i juz kolezanki byly na niego na skarge. Zle traktuje Polki. Pisałam podanie oz miane godzin nie zgodzono się, bo nie ma miejsca dla kobiet na pierwszej zmianie. Chyba traktuja mnie jak pracownika niepewnego bo np jakby maly zachorowal musialabym wziac wolne i nie mialby mnie kto zastapic.
nieznam sie do konca bo dawno bylam na macierzynskim, ale nie prosciej było pobierac z job centre MA?
Ja tez bylam na chorobowym w czasie ciazy i z tego tez powodu pracodawca uznał,z e za mało zarobiłam w tych tyg kwalifikacyjnych do SMP i dostałam MA w wysokosci jak standardowe SMP.
Moze zasady sie zmieniły, niewiem, ale dziwnie to Ci wyliczyli...sprawdzałas wszystko?
Wiesz,z e teraz tak Ci spi nie znaczy ze to sie nie poprawi
Ja tez nie byłam na swieta w Pl od 2006r.(u mnie i u Tz w zakąldzie raczej nie daja urlkopow na okres switeczno-noworoczny). Kilka razy była u Nas mama a tak to spedzamy swieta w 3
Stary 2013-10-10, 10:12   #3400
oryginalna11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
nieznam sie do konca bo dawno bylam na macierzynskim, ale nie prosciej było pobierac z job centre MA?
Ja tez bylam na chorobowym w czasie ciazy i z tego tez powodu pracodawca uznał,z e za mało zarobiłam w tych tyg kwalifikacyjnych do SMP i dostałam MA w wysokosci jak standardowe SMP.
Moze zasady sie zmieniły, niewiem, ale dziwnie to Ci wyliczyli...sprawdzałas wszystko?
Wiesz,z e teraz tak Ci spi nie znaczy ze to sie nie poprawi
Ja tez nie byłam na swieta w Pl od 2006r.(u mnie i u Tz w zakąldzie raczej nie daja urlkopow na okres switeczno-noworoczny). Kilka razy była u Nas mama a tak to spedzamy swieta w 3
Ja mialam przygotowane dokumenty do MA bo myslałam ze pracodawca da mi pismo ze sie nie kwalifikuje i pójde z tym do Job Centre. Ale nic nie dostałam i zaczęłi mi wypłacać zasiłek z zakładu. Byłam zdziwiona, ale co miałam zrobić? Moja rodzina jest na Święta a jego nigdy nie. Takie czasy.
Stary 2013-10-10, 10:41   #3401
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumoiem zasady religii w ktorej chce ochrzcic dziecko. Malo yego przywyklam już ze jestem zawsze przeciwko mnie i masz inne zdanie na wiekszosc tematow.
Odmowil dziecku bo ja i rodzice chrzestni prosimy w imieniu dziecka o chrzest
Rozumiesz też, że wg Kościoła Katolickiego żyjesz w grzechu?

Cytat:
uwazam ze to czy ktos chodzi do kosciola nie jest wyznacznikiem jego wiary. Modlic się mogę wszedzie.
Jasne, że to nie jest wyznacznikiem. I tak-możesz się modlić wszędzie. Ale katolik powinien uczestniczyć w niedzielnej Mszy Świętej i przyjmować Komunię, a Ty tego nie możesz zrobić.

A chrzestni, których wybraliście są praktykującymi katolikami (bez żadnych "ale"), żyjącymi w związkach sakramentalnych?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 11:18   #3402
Ula 25
Rozeznanie

Tak rozumiem, ze zyje w grzechu. Zadowolona?
Tyle w temacie, nie mam checi wywlekac wiecej i czuc się jak na przesluchjaniu. Nadal uwazam ze ksiadz dziecku odmowil nie mi
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:35   #3403
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle w temacie, nie mam checi wywlekac wiecej i czuc się jak na przesluchjaniu. Nadal uwazam ze ksiadz dziecku odmowil nie mi
Nie, nie jestem zadowolona.
Stary 2013-10-10, 12:44   #3404
Kinqaa
Zakorzenienie

Jezu, religia to drażliwy temat. Nie można tak jej po prostu ominąć ? i nie kontynuuować tematu.
Każdy ma inne zdanie na ten temat.

Młoda dzisiaj z przedszkola jak wychodziła mnie zaskoczyła:
"Mama, patrz Pani dała chocolatte!"

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:00   #3405
hanjah
Zakorzenienie

Mąż zabrał rano Dorotkę na szczepienie. Była bardzo dzielna-w ogóle nie płakała Ze skutków ubocznych w ciągu dwóch tygodni może pojawić się gorączka.

A dziś w przedszkolu dostała pierwsze zaproszenie-na urodziny kolegi Równo za miesiąc, w jakimś soft play.
I tu pytanie: co kupujecie na prezent jak idziecie na takie urodziny? Na pewno zrobię coś własnoręcznie, ale chciałabym dodać jakąś zabawkę, grę, może puzzle albo płytę z piosenkami dla dzieci. Podpowiedzcie coś, szczególnie mamy chłopców
Stary 2013-10-10, 13:05   #3406
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam przygotowane dokumenty do MA bo myslałam ze pracodawca da mi pismo ze sie nie kwalifikuje i pójde z tym do Job Centre. Ale nic nie dostałam i zaczęłi mi wypłacać zasiłek z zakładu. Byłam zdziwiona, ale co miałam zrobić? Moja rodzina jest na Święta a jego nigdy nie. Takie czasy.
bardzo mało, napewno bym to sprawdziła...
Ze strony meza tez nikt nie przylatuje...nic na siłe

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Jezu, religia to drażliwy temat. Nie można tak jej po prostu ominąć ? i nie kontynuuować tematu.
Każdy ma inne zdanie na ten temat.

Młoda dzisiaj z przedszkola jak wychodziła mnie zaskoczyła:
"Mama, patrz Pani dała chocolatte!"
i inaczej postepuje

Cytat:
Mąż zabrał rano Dorotkę na szczepienie. Była bardzo dzielna-w ogóle nie płakała Ze skutków ubocznych w ciągu dwóch tygodni może pojawić się gorączka.

A dziś w przedszkolu dostała pierwsze zaproszenie-na urodziny kolegi Równo za miesiąc, w jakimś soft play.
I tu pytanie: co kupujecie na prezent jak idziecie na takie urodziny? Na pewno zrobię coś własnoręcznie, ale chciałabym dodać jakąś zabawkę, grę, może puzzle albo płytę z piosenkami dla dzieci. Podpowiedzcie coś, szczególnie mamy chłopców
a to ta druga dawka MMR?

Najbezpieczniej dac autko, moze jakies puzzle, układanke, ksiazeczke, jakis mniejszy zestaw lego duplo itp.

Zbieramy sie do logopedy.
Stary 2013-10-10, 13:08   #3407
Darianna25
Zakorzenienie

Skończcie z tematem religii .
Bez sensu i nieprzyjemnie się to czyta.
Hanjah wiadomo że jesteś zagorzała katolicka ale nie każdy kto nie chodzi do kościoła jest grzesznikiem i na odwrót.

Ja jestem za rozwodem jak masz męża sku....syna ale nie nakłaniał zagorzale do tego. Każdy musi się przekonać na własnej skórze.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:13   #3408
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a to ta druga dawka MMR?

Najbezpieczniej dac autko, moze jakies puzzle, układanke, ksiazeczke, jakis mniejszy zestaw lego duplo itp.

Tak, druga dawka-pre school booster (MMR i błonica/tężec/krztusiec/polio)-dwie dawki, każda w inne ramię.

Dzięki

Powodznia u logopedy
Stary 2013-10-10, 13:14   #3409
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, druga dawka-pre school booster (MMR i błonica/tężec/krztusiec/polio)-dwie dawki, każda w inne ramię.

Dzięki

Powodznia u logopedy
mielismy to tez kilka miesiecy temu

Dzieki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 13:18   #3410
Kinqaa
Zakorzenienie

O wlasnie.
Muszę na tą szczepionkę się umówić z młodą. Ale pierw musimy wyzdrowiec

you have lost a diamond

Stary 2013-10-10, 13:33   #3411
ewi83
Zadomowienie

Cytat:

Nikos na takie urodziny idzie za tydzien. Impreza dla blizniakow- kupilam I'm zestawy Lego creator.
Mysle ze Lego duplo to jednak DLA mlodszych dzieci.

My szczepienie many za tydzien.

Kings mloda bedzie CIE teraz czesciej tak zaskakiwac

Nikos teraz bardzo sie rozgadal. Czasami mowi as za duzo

Strasznie zimno sie zrobilo. Do tego jakies chorobsko mine lapie , a jako karmiaca nic nie moge brac

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:04   #3412
oryginalna11
Raczkowanie

Cytat:
bardzo mało, napewno bym to sprawdziła...
Ze strony meza tez nikt nie przylatuje...nic na siłe

i inaczej postepuje

a to ta druga dawka MMR?

Blonde, więcej bym nie dostala bo byłam na chorobowym w czasie kwalifikujących miesięcy, dostałam i tak więcej bo trochę holidaya ustawowego wpadło więc zamiast 85f mam 96 z groszami. Na kalkukatorze o MA tez mi wyszlo coś koło 81 f coś więc nie mam pojęcia. Moze w kwalifikujacych miesiacach zarobiłas wiecej niz 139f średniej i to dlatego. O religii i polityce się nie dyskutuje, bo to rodzi same konflikty, ale nie znaczy że nie można i nie trzeba o tym rozmawiać. Oczywiście są skrajne przypadki, ale nie można uogólniać. Szykuje się reforma w Kościele i zobaczymy jak to się skończy. W naszym przypadku złożyliśmy przed Bogiem przysięge ze w ciagu kolejnego roku wezmiemy slub i mamy juz date na lipiec 2014, inaczej Ksiądz wpisałby w księgach dziecko nieślubne i potem w każdym dokumencie to by się powielało. My planowaliśmy ślub ale to była taka troche motywacja dla nas. 8 lat narzeczeństwa wystarczy. Ja dzis dostałam list ze szpitala na umówienie się na zabieg chirurgiczny z Adasiem. W szoku byłam. Jeszcze mi się ręce trzesą. Myślalam ze wodniaki jądra maja dwa lata na wchłonięcie zanim się je ruszy. Wykryto go na skanie w ostatnim tyg ciązy więc troche czytałam a oni chca usuwac jak Mały ma dopiero 5 miesiecy
Stary 2013-10-10, 14:45   #3413
Kinqaa
Zakorzenienie

ewi podejrzewam , że tak.
Zimno się zrobiło znaczy taki wiatr zimny wieje i to b. szybko.
A wczoraj jeszcze było prawie 20+ i słoneczko pięknie grzało.

No i się pytam - jak nie zachorować?!

you have lost a diamond

Stary 2013-10-10, 15:10   #3414
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

A chrzestni, których wybraliście są praktykującymi katolikami (bez żadnych "ale"), żyjącymi w związkach sakramentalnych?
ja trzy lata temu zostałam chrzestną synka mojej kuzynki, a żyję bez ślubu, bez sakramentów.
ksiądz nie robił problemów.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
zgadzam się))
ksiądz powinien ochrzcić dziecko

tak jak już napisałam, ja żyję w grzechu, o ja grzesznica wielka i jestem chrzestną mojego chrześniaka.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

byłam dziś dziecko ważyć
ww 11 tygodniu ważymy 5,68kg , hura) rośniemy jak na drożdżach

Stary 2013-10-10, 16:36   #3415
_Peggy
Zakorzenienie

Ja jak zwykle z pytaniem.

34 tydzień i ból krocza niepozwalający siedzieć ani leżeć na boku bez poduchy między udami to norma? Niby czytam że może boleć krocze i pachwiny ale... to boli naprawdę mocno.
W dodatku bolą mnie biodra i pupa, ale to już od kilku dni więc prawie przywykłam
Stary 2013-10-10, 17:02   #3416
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość

34 tydzień i ból krocza niepozwalający siedzieć ani leżeć na boku bez poduchy między udami to norma? Niby czytam że może boleć krocze i pachwiny ale... to boli naprawdę mocno.
W dodatku bolą mnie biodra i pupa, ale to już od kilku dni więc prawie przywykłam
myśl, że to ból spojenia łonowego może być.
moja koleżanka nosi bliźniaki teraz i ma taki ból, że o kulach musi chodzić bo jeden z dzieci bardzo nisko wciska główkę.

Stary 2013-10-10, 17:04   #3417
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość

Nie wiem czy aż taki ból to normalne, ale ja też tak mam że boli i krocze i pachwiny i biodra i położna mi powiedziała że tak może być i się nie przejmować.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 17:35   #3418
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny zalatwialyscie sobie tutaj to angielskie "becikowe"? Chodzi mi o Sure Start Maternity Grant. Pytam, bo nie wiem czy do tego wystarczy podpis healt visitor czy musi mi to podpisac midwife?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:44   #3419
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny zalatwialyscie sobie tutaj to angielskie "becikowe"? Chodzi mi o Sure Start Maternity Grant. Pytam, bo nie wiem czy do tego wystarczy podpis healt visitor czy musi mi to podpisac midwife?
Może to podpisać midwife, gp albo hv

Ja się na nie nie załapałam.
Stary 2013-10-10, 17:46   #3420
MsLullaby
Zakorzenienie

A w jaki sposob mozna sie nie zalapac? Wiem jedynie ze trzeba sie zmiescic w terminie i miec przyznane np Child Tax Credit, moze byc jakis inny powod tego zeby go nie otrzymac?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości