![]() |
#3391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
co do podkladow mineralnych to Ja do tej pory uzywalam lily lolo i bylam zadowolona niestety moja zamowiona ostatnio przesylka do mnie nie doszla (mam nowy sasiadów-cyganie
![]() ![]() Zdecydowalam sie na to : http://www.clinique.co.uk/templates/...T_ID=PROD97012 Jestem narazie na etapie testow.
#3392 |
Zadomowienie
|
I ja chyba postawie na mineraly. Niestety nie za bardzo podoba mi sie zamawianie przez internet w takim przypadku, bo moge nie trafic z odcieniem. Wolalabym sprawdzic na zywo taki puder.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Raczkowanie
|
Chyba łatwiej sprawdzić minerały niż każdy inny podkład - wszystkie znane mi firmy wysyłają niedrogie próbki i można ich wypróbować setkę - a w sklepach kosmetycznych próbek podkładów nie uświadczysz, nawet do kupienia. Niby można się maziać testerami ale jakoś to mało higieniczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A i moja buzka jest strasznie kaprysna, potrzebuje duzo nawilzenia ale z drugiej strony swieci sie. Pomoga na to mineralki? Ale Cie zasypalam pytaniami. Mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko i dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie tak wciagnelam w mineralki jak nigdy w nic, wiec uwazaj, forum mineralowe przeczytalam od deski do deski ![]() Sprobowalam juz wielu, zamawiam ze Stanow, dochodza do mnie w max dwa tygodnie i jest troszke taniej niz UK. Potrzebuje bardzo silnego krycia, (choc juz coraz mniej ![]() http://www.joppaminerals.cwd-network...e102f500e7bd14 i Earthen Glow formula Cover Me http://www.earthenglowminerals.com/i...d=367&Itemid=6 W obu firmach za grosze mozna zamowic probki najwazniesze to zaopatrzyc sie w pedzle kabuki, najtansze i najlepsze tutaj http://www.everydayminerals.com/stor...p/brushes.html i przyzwyczaic do nakladania, mozna troszke zwatpic na poczatku, ale potem bedzie cudownie. jesli chcialabyc zmowic w Uk, to Debenhams sprzedaje Bare Minerals, albo online Lily Lolo i Earthincity jak cos to pytaj dalej
![]() |
#3396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba się skuszę na pomadkę i cienie, no może jeszcze błyszczyk ![]()
![]() |
#3397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki wielkie za linki i rady! Chyba musze jeszcze poczytac wizazowe watki o mineralkach i cos wybrac. Najpierw pewnie probki, zeby dobrac odcien. Chce dobrze przykryc cere, ale przy tym za bardzo jej nie szkodzic, a ciezkie podklady roznie wplywaja na buzke. Obecnie uzywam Revlon Colorstay, ale ma za slabe wlasciwosci kryjace jak dla mnie (dobry jest jak mam te "lepsze" dni). musialabym go nalozyc naprawde duzo zeby calkiem ujednolicic cere, a znowu nie chce tapety ![]() Jeszcze chcialam zapytac ktore produkty zapewniaja Ci najbardziej naturalny efekt przy odpowiednim kryciu? I czy dlugo sie "wprawialas" w nakladaniu? Dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=IuDrr...eature=related i calkiem sprawnie mi poszlo. Moje ulubione Joppa i EGM nie tworza maski, TZ mnie komplementuje, ze wygladam bardzo naturalnie, kryja bardzo dobrze, na super ciezkie dni czasem dorzucam korektor mus maybelline, ktory jest rewelacyjny, jedyny kosmetyk z ktorym ciezko mi bylo sie rozzstac, ale ja jestem bardzo przewrazliwiona i wszystko musze miec ukryte. Teraz kiedy wychodze na caly dzien, spryskuje wszystko woda termalna i trzyma sie rewelacyjnie, mam tez cienie, piekne mieniace kolory, roze, korektory pod oczy - super i pudry, w tej chwili uzywam tylko tuszu i blyszczyka niemineralnych.
Mozesz byc kim zechcesz, po prostu stan sie kims kim chcialabys byc... Edytowane przez 7sweety7 Czas edycji: 2009-09-20 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
Z mineralnych podkladow jak dotad zakupilam jakis czas temu Loreal. Fajnie sie to to naklada, ale nie jest zbyt trwale. Za to dobry jest puder Burjuois. Uzywam go na krem Magix z Avonu i mi starcza. Jakies male plamki za bardzo mi nie pzreszkadzaja. Poza tym maluje sie tylko, kiedy mam czas, czyli zadko :P
A w 'moim' Debenhamsie wybor jest niewielki i tych firm, ktore wymienilas nie widzialam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Konto usunięte
|
a możecie polecić coś z butsa lub superdruga? jakieś must have, które koniecznie powinno się zakupić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie mowie, ze zdziala cuda, bo zalezy czego szukasz, ale sa przyjemne, dosc tanie, czesto w promocjach ![]() daj znac jesli masz jakis konkretny problemik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dołączam się do zachwytów na nimi 7sweety7 ![]() Wyobrażasz sobie znów wrócić do tradycyjnych podkładów i pudrów? Bo ja zupełnie nie. Widzę, że w tym samym czasie zaczynałyśmy przygodę z minerałami ![]() Pozdrawiam Cię cieplutko i cieszę się, że tez jesteś zadowolona z tych kosmetyków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
A ja nie pisalam, ze Loreal, to czyste mineraly :P. Gdzies mi sie juz wczesnie o uszy obilo, ze te drogeryjne maja jakies 5% zawartosci mineralow.
Ja zamowilam sobie te probki Joppa. Przyszly wczoraj. Chcialam wyprobowac sobie i nalozylam to to rano na twarz i masakra! Wszytskie pory widocznie, ciut jak po Maybelline. Roznica taka, ze twarz sie nie swieci. Musialam to szybko zmywac, bo zaraz trzeba bylo wychodzic do pracy. Pzrelecialam twarz Burjuois i w tym wygladam najlepiej. Zrobie jeszcze jedno podejscie do tych kosmetykow. Cale szczescie, ze to tylko probki, bo juz mi sie zbiera kolekcja nieuzywanych podkladow. |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do nakładania... Właśnie tak to się zwykle zaczyna ![]() Minerały nakłada się dosyć specyficznie, im mniej tym lepiej. Ja miałam taki rozmach po tradycyjnej kolorówce, że zanim zrobiłam dobrze wyglądający makijaż zmywałam buzię 2-3 razy. Ale polecam te treningi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3406 |
Rozeznanie
|
![]() Dziewczyny poratujcie ![]() Czy znacie jakieś środki dostępne w sieciówkach Superdrug lub Boots przeciwko wypadaniu włosów?? Ostatnimi czasy zaczeły mi wypadać ale oki myślałam że to przez testosteron i tarczyce ale od dłuższego czasu biorę leki i żadnej poprawy ![]() ![]() ![]() Przy okazji może byście coś poleciły na zniszczone końcówki?? Ale coś taniego bo sensu nie ma stosować coś drogiego tylko przez dwa miesiące.
#3407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie mowilam, ze sa zle (oprocz Maybelline), a Burjuois jest wrecz rewlacyjny. Nie kryje, ale nadaje ladny kolor i wcale nie widac, ze twazr jest wypudrowana, Loreal jest spoko. Na mojej mieszanej cerze wystarczy machnac pedzlem po nosie i czole, kiedy zacznie sie swiecic i jest ok. Tylko ja chcialam cos trwalszego. A nakladac wydaje mi sie, ze umiem. Miedzy konsystencja Lorala a Joppa nie widze roznicy. Zwyklych podkladow uzywalam tez odrobine, a Ty widze zakladasz, ze jestem tapeciara. A efekt pozadany efekt Joppa, to chyba nie kropki na calej twarzy? W weekend zrobie drugie podejscie do tych pudrow, bo w tygodniu nie mam na nic czasu. Moze to wina po trosze kremu Magix Avonu. Z Burjuois sprawuje sie wysmienicie. Z Lorealem mi nie wspolgral, wiec moze i z tymi Joppami tez sie nie chce zgrac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A może wypadanie to wina stresu? Podobno jeśli przeżyło się coś stresującego kilka miesięcy wcześniej (czytałam że ok 3-5) to wtedy włosy mogą także wypadać. Interesowałam się tym, ponieważ miałam taki sam problem. A rosną Ci nowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny w jakiej drogerii w UK selektywne kosmetyki? Nie wiecie moze w jakich granicach cenowych są pryzmy i meteoryty?
A jaki niedrogi krem pod oczy polecicie? Chodzi mi o coś mocno nawilżającego, na noc, dającego oczom odetchnąć po ciężkim dniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiecie moze w jakich granicach cenowych są pryzmy i meteoryty?
WIEMY ![]() ![]() ![]() Mètèorites-£32 http://debenhams.scene7.com/is/image...ProdCatMedium$ Prisme Libre Air Sensation Loose Powder£31.5 np ![]() ![]()
POSIADAM ZA***ISTY UROK OSOBISTY Edytowane przez agus79 Czas edycji: 2009-10-02 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Przyczajenie
|
Witam. Będę pisać trochę nie na temat ale nie znalazłam odpowiedniego wątku a Wy na pewno się orientujecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
Do katolickich, a z jakiego to powodu?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- A I JESZCE JEDNO BO PRZESZLO BEZ ECHA-PONAWIAM PYTANKO dzien dobry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________ A
![]() |
#3415 |
Przyczajenie
|
Dzięki ,powinnam być tam za miesiąc to spróbuję coś załatwić. pozdrówki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Wtajemniczenie
|
prosze bardzo
![]()
#3417 |
Zadomowienie
|
A tymczasem ja podeszlam drugi raz do mineralow Joppa. Przetestowalam podklad i musze stwierdzic, ze juz Loreal jest lepszy. Efekt podobny maja oba z tym, ze ten drugi przynajmniej trzyma mi sie na nosie. I chyba jednak dluzej wyglada dobrze na twarzy.
Pozostaje mi poszukac probek innych marek, bo bardzo mi sie podoba nakladanie takich kosmetykow-szybko i latwo. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje za odzew ![]() Zainteresowały mnie te kosmetyki o których piszesz, poczytałam trochę i chyba się skuszę. Ciekawa jestem tylko czy w moim miasteczku będą dostępne eh Może to stres ![]() ![]() Dzięki ![]()
![]() |
#3419 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie Forumowiczki
jestem nowa i jest to mój 1 post ,wczesniej pobieżnie przeglądałam ten wątek ,ael nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie: Oprócz Rimmela i Miss Sporty jakie są jeszcze brytyjskie marki kosmetyków? (ja znam tylko dwie [wyżej wymienione]) pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
Wspaniale No7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.