Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 19:56   #3391
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Miało być: oooo 29-tego
aaa..no tak..nie zajarzyłam

Neni jejku trzymaj się! Fajnie, że mama Ci pomoże, zawsze to trochę oddechu złapiesz i zawsze to jakieś towarzystwo pod nieobecność męża

fiazo dobić

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Pizza przyszła..idę odpalić piekarnik

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:58   #3392
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Jedna pizza, druga gofry, no ładnie:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-21, 19:59   #3393
katarzynkajg
Zadomowienie

dla naszych wszystkich solenizantów
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić synusiem. Wczoraj w galerii wytrwał z nami prawie 4 godziny i ani razu nie zapłakał Siedział w foteliku, mąż go woził, a Mały tylko sobie oglądał kolorowe wystawy, swiatełka, ludzi, nawet głośna muzyka w niektórych sklepach mu nie przeszkadzała..polecam New Yorkera, w którym zasnął Naprzymierzałam się wreszcie bez stresu. Gdy jedliśmy w McD (mój mały grzeszek ) obudził się. Myślałam, że będzie wycie, bo głodny, a on tylko na nas patrzył, dokończyliśmy, wzięłam go..przygotowałam mu butlę w domu, żeby cyca nie musieć wyciągać, ale wypluwał smoka, więc chyba mu nie smakowało tym razem..a że siedzieliśmy w dość ustronnym miejscu, to już do cyca przystawiłam..zjadł, wsadziłam go do fotelika, dałam szeleszczącą książeczkę, obgryzał i dał nam jeszcze z godzinkę na przejście po sklepach Oj żeby taki zawsze był w miejscach publicznych
Lola. Mój Szymuś nie lubi takich wypadów niestety

Cytat:
Hej

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

O 29 będzie film Listy do M
Zaraz spróbuje coś napisać co u nas. I jak komputer przestanie mi się mulić
O super uwielbiam ten film

Cytat:

Dziś byliśmy na szczepieniu. Mój mały mężczyzna zapłakał dopiero przy 3 wkłuciu, ale tylko na chwilkę. Więcej ryku było przy ubieraniu
Ważymy już 8340g i mierzymy 72 cm, a klata ma aż 47
ładna waga i za bioderka
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Skylie jakie pianinko chcesz kupić, pochwal się, bo teściowie pytali co maja młodemu pod choinkę i myśle, że to dobry pomysł. Tylko jakie?
Pozwolę sie wypowiedzieć my też posiadamy pianinko z FP o takie KLIK
fajnie się sprawdza, można przymocować do łóżeczka. Szymek gra ostro aż uszy więdną czasem
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Przed chwilą wypróbowałyśmy smoka avent natural trójprzepływowy do kaszki i rewelacja 110 ml wciągnięte Nie muszę urządzać drugiej kąpieli. W końcu trafiłam na właściwy smoczek
Ja tez dziś zakupiłam ten smoczek i potwierdzam że jest rewelacyjny, wczoraj podawałam na noc mleko i z kleikiem i Szymek się męczył a dziś zjadł w sekundę przy tym smoczku.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Czy wasze dzieci tez maja takie brudne szyje czy tylko moja taki brudas?

U nas raz się zdarzyło i to akurat jak mieliśmy wizytę u lekarza a przed wyjściem zaglądałam we wszystkie zakamarki i było czysto, rozbieram u lekarza a tam paprochy z całego mieszkania
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Melduję, że żyję, ale co to za życie ...
U nas w domu-zgodnie z wykresem skokowym-po skończeniu 17 tygodni rozpętała się prawdziwa burza z piorunami. I to jakimi!
Poza masakrą w dzień mam masakrę w nocy-praktycznie nie sypiam i jestem wykończona. Na szczęście przyjechała na pomoc moja mama i będzie u nas do soboty.

A z dobrych wieści-kończymy dziś 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanie- czy wasze dzieciaczki też puszczają takie bardzo śmierdzące bączki?
U nas są bezzapachowe

Hej
dziewczyny a u nas chyba ząbki idą, od 2 dni Szymek jest do niewytrzymania, marudzi okropnie, pcha wściekle wszystko do dzioba, dziąsła sa jakby spuchnięte i jakies takie dziwne, nie chce jeść przez butle w dzień, dziś podczas karmienia wieczornego strasznie się rozpłakał, wogle to tak zawodzi jakby chciał powiedzieć że go boli, do tego temeratura 37,5 stopnia czyli ma troche podwyższoną.

Z dobrych wieści dostałam becikowe , tylko przelali mi na konto które chyba już nie istnieje, a pisałam że odbiore osobiście w kasie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:01   #3394
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
brawa laseczki za tygodnie,

Agrafka doczytałam o kradzieży, straszne, nie wyobrażam sobie jak można kraść ...

Wyobraźcie sobie, że u nas na cmentarzu ukradli kwiaty, znicze ...

Skylie jakie pianinko chcesz kupić, pochwal się, bo teściowie pytali co maja młodemu pod choinkę i myśle, że to dobry pomysł. Tylko jakie?
Fisher Price cudowna planeta. O takie:

http://allegro.pl/fisher-price-piani...tml?source=mlt

Kupilam uzywane

Cytat:
zabić i ukatrupić

o 29?
Dla niektorych doba jest za krotka

Cytat:
Hej dziewczyny
U nas w domu-zgodnie z wykresem skokowym-po skończeniu 17 tygodni rozpętała się prawdziwa burza z piorunami. I to jakimi!
Poza masakrą w dzień mam masakrę w nocy-praktycznie nie sypiam i jestem wykończona. Na szczęście przyjechała na pomoc moja mama i będzie u nas do soboty.

powtarzaj sobie ze to przejsciowe

Cytat:
A ja mam takie pytanie- czy wasze dzieciaczki też puszczają takie bardzo śmierdzące bączki?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:01   #3395
tweedledee
Zakorzenienie

Chciałam na spokojnie nadrobić, jak Alik zaśnie, ale skrzezcał w tym łóżeczku i skrzeczał, więc jak zwykle wylądował w bujaczku a od jutra zostaje sama na 3 dni, ciekawe, jak ja dziecko uśpię

mela u nas Alik często chomikuje mleczko w szyjce nawet mówimy na niego "skisła szyjka" (tak, wiem, że to niepoprawne, ale my mamy w ogóle cały swój pimpolkowy język, który jest okropnie niepoprawny) i codziennie z pomiędzy paluszków wyciągam mu masę kłaczków
Stary 2013-11-21, 20:06   #3396
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ech chyba jutro muszę iść do lekarki, bo w kolejnej kupie były czerwone mini niteczki ..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:07   #3397
idzia111
Zakorzenienie

katarzynkajg, skylie a czy te pianinka da sie prac? chodzi o to czy zdejmuje sie to obicie miekkie?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:10   #3398
tweedledee
Zakorzenienie

En a budzisz tżta w nocy, żeby włożyl smoczek? Bo mój to ma sen niedźwiedzia, a nawet jak się cudem czasem przebudzi, to obraca się tylko na drugi bok jak już nie daje rady albo się wkurzam, to go budzę i mówię, żeby włożył mu smoczek, bo ja padam na ryj
Szukania mieszkania współczuje, nas też to czeka, a będzie ciężko, bo nie chce mieszkać w żadnej ruderze, wolałabym utrzymać obecny, całkiem fajny standard, ale nie możemy sobie pozwolić na płacenie wybitnie więcej będziemy musieli przeprowadzić się chyba na drugą stronę miasta. A ile u was bierze agencja za taką współprace?

Neni ale współczuję dobrze, że mama wpadnie, każda para rąk się lizy, może chociaż trochę odpoczniesz... trzymam kciuki, żeby skok uciekł jak najszybciej
Stary 2013-11-21, 20:13   #3399
jakierka
Zadomowienie

Witamy sie wieczorowa pora

U nas noc byla kiepska, czeste pobudki, kupy w nocy i dlugie zasypianie po kazdym karmieniu. No ale to pewnie wina wszystkich lekow.
Edek ma coraz lepsza buzie, ale niestety na ciele plamki nie znikaja i nawet pojawiaja sie nowe. Z moich obserwacji wychodzi, ze to moze byc marchewka, ryz lub jajko i tym samym kurczak. Chyba ze cos wylazi po kilku dniach. Obserwuje dalej.
Wizyte do dermatologa wyznaczyli nam na 29.01 To juz czas gdy powinnam wprowadzac pokarmy stale, a lekarz dopiero zbada Edka. Trzeba bedzie umawiac sie na szczepienia wkrotce

Poza tym bylismy dzis po raz pierwszy w osiedlowym klubie dla maluszkow i bylo fajnie. Edziu najpierw poplakal i ponarzekal (to drugie brzmi nawet uroczo w jego wykonaniu ), potem nie mogl wzroku oderwac od dzieci i podrywal pania prowadzaca Najlepsze z tego wszystkiego jest to, ze poznalam tam rosyjskojezyczna mame z 10-miesiecznym synkiem i juz sie ciesze, ze bede miala z kim spedzac czas i Edziu bedzie mial sie z kim bawic

Tak poza tym, wypozyczylam ksiazke w bibliotece i poki co lezy nietknieta bo nie mam fizycznie kiedy sie za to zabrac. Zreszta po co sie oszukiwalam w bibliotece skoro w domu mam sporo niedoczytanych ksiazek.

No dobra, starczy o nas, ide Was poczytac

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-11-21 o 20:23
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:13   #3400
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
katarzynkajg, skylie a czy te pianinka da sie prac? chodzi o to czy zdejmuje sie to obicie miekkie?
Na moim pisało że można materiał ściągnąć i wyprać, szczerze to jeszcze nie próbowałam

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-11-21, 20:18   #3401
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

I w ogóle to mam taką refleksję, że czuję podniecenie jak wtedy gdy byłam w ciąż, a to wszystko przez konieczność kupienia chusteczek nawilżanych dla Małej . Niedawno się zorientowałam, że do tej pory MY RODZICE kupiliśmy Małej jedną paczkę pampersów "1" i jedną paczkę chusteczek, resztę dostaliśmy! Chusteczek został nam zapas- jedna paczka, a pampersów jeszcze na ok 1-1,5 miesiąca .
Dopiero raz wkładałam pampersy do koszyka w sklepie i to będąc z brzuszem, a nie dzieckiem obok!
ale wam dobrze, że nie musieliście jeszcze nic kupować, a co do podniecenia to rozumiem Cię bo ja ciagle tak mam jak kupuję pampersy lub inne rzeczy. Już nie mogę się doczekać kupna słoiczków do jedzenia
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My po spacerku dotlenieni bierzemy się za robienie obiadu. Miś nadzoruje, a ja robię!
ja dzisiaj podobnie gotowałam

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
stokrotka; przerabane z tym pradem. dlugo tak jeszcze?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Rockyy: gratki dla Laurki! jak z jej wysypka i przybieraniem?
chyba już dzisiaj skończyli na szczęście ale mieli do 19 tylko robić

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam się, wpadłam na chwilkę i muszę uciekać bo Tymuś nie pozwolił mi posiedzieć z Wami.

Zaraz zbieramy się do marchewki Dziś zupka ugotowana, posprzątana kuchnia i łazienka. Tymuś spał 2 godziny więc jestem w miarę rześka

Jak czytam o tym glutenie i innych rzeczach z rozszerzaniem diety to stwierdzam, że ze mnie jakaś matka eksperymentujaca na dziecku. Bo schemat rozszerzania diety sama sobie wymyśliłam i 1 tydzień dawałam marchewkę, marchewkę z ziemniaczkiem i dynię z ziemniaczkiem.
2 tydzień dołożyłam 1/2 porcji kaszki ryżowej z bananem ,
3 tydzień dołożyłam prażone jabłko i do tego 1/2 porcji kielik kukurydziany,
Obecnie mamy 4 tydzień i wymyśliłam wprowadzanie glutenu - dodaję 1 łyżkę stołową kaszki manny z nestle do przecieru marchewkowego
Bezstresowo do tego rozszerzania podchodzę. Narazie wszystko ok

Też mnie to bardzo zdziwiło, lubiłam te premium care a teraz takie jakieś liche mi się wydają. Choć na noc dają radę, u nas Tymuś wytrzymuje od 20stej do 5-6rano w jednym.

My dajemy herbatkę rumiankową lub herbatkę malinową z HIPP z granulatu, nie jestem zbyt przewrażliwona na skład tych herbatek.
Soczki z hipp też 2 razy podawaliśmy Ale Tymuś raz pije, raz nie pije. Lubi podgrzane jak nie chce w temp pokojowej pić.

I najważniejsze dziś o 13.10 skończyliśmy 22 tygodnie!!! Stawiamy soczki, marchewki i co sobie zyczycie
wszystkiego najlepszego dla Tymusia
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
d
O super uwielbiam ten film

dziewczyny a u nas chyba ząbki idą, od 2 dni Szymek jest do niewytrzymania, marudzi okropnie, pcha wściekle wszystko do dzioba, dziąsła sa jakby spuchnięte i jakies takie dziwne, nie chce jeść przez butle w dzień, dziś podczas karmienia wieczornego strasznie się rozpłakał, wogle to tak zawodzi jakby chciał powiedzieć że go boli, do tego temeratura 37,5 stopnia czyli ma troche podwyższoną.

Z dobrych wieści dostałam becikowe , tylko przelali mi na konto które chyba już nie istnieje, a pisałam że odbiore osobiście w kasie
super, że dostałaś becikowe na swoje za kilka dni też powinnam dostać
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Chciałam na spokojnie nadrobić, jak Alik zaśnie, ale skrzezcał w tym łóżeczku i skrzeczał, więc jak zwykle wylądował w bujaczku a od jutra zostaje sama na 3 dni, ciekawe, jak ja dziecko uśpię

mela u nas Alik często chomikuje mleczko w szyjce nawet mówimy na niego "skisła szyjka" (tak, wiem, że to niepoprawne, ale my mamy w ogóle cały swój pimpolkowy język, który jest okropnie niepoprawny) i codziennie z pomiędzy paluszków wyciągam mu masę kłaczków
u nas podobnie na szyi i między paluszkami
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Tym razem mały źle zniósł. Strasznie płakał i nie mogłam go uspokoić przez 20 minut Moje maleństwo biedne. A ja o dziwo spokojna. Ale melisy się opiłam przed to pewnie dlatego.
Aktualna waga 5790. Trochę zwolnił z przybieraniem.

A gdzie was wszystkie wywiało że tu taka cisza?
biedny maluch

Cytat:
Za chiny Was nie na drobie. Już dawno nie byłam tak w tyle z postami. Próbowałam na tel, ale co chwila mnie wywalało, a o pisaniu z niego mogłam zapomnieć. Za to dużo czasu spędzałam z moim Skarbem. Nie wiem czy to skok, mleko czy cokolwiek innego było ale niech już do nas nie wraca- akysz
Mój Syn jest Cudowny (odpukać) i dzięki temu wzięłam się za swoje pasje i kończę robienie kostki i zaczęłam szaliczek

Dziś byliśmy na szczepieniu. Mój mały mężczyzna zapłakał dopiero przy 3 wkłuciu, ale tylko na chwilkę. Więcej ryku było przy ubieraniu
Ważymy już 8340g i mierzymy 72 cm, a klata ma aż 47

Frankuś odrzucił butlę karmimy się łyżeczką. Przetestowałam 4 rodzaje butelek z różnymi do nich smokami i nic, nie che i koniec. Zakupiłam jeszcze jedną z płaskim smoczkiem i zobaczę. Stwierdzam, że to zasługa zębów Czekamy już tylko na ich przebicie. Bardzo mocno czuć je pod palcem.

I to chyba tyle. Achh we wtorek byliśmy na USG bioderek i wszystko w porządku, przy badaniu Franek śmiał się w głos
za usg bioderek i wymiary Franusia. Co do jedzenia to mój podobnie robi tylko z piersią (karmię przez nakładki) przy karmieniu- nie każdym na szczęście ale większości jest ryk i mały nie chce cyca dopiero jak posmaruję dziąsła to za chwilę je, u nas też chyba zęby

Cytat:
Hej dziewczyny

biedulka dobrze, że mama przyjedzie

Cytat:
Obserwuj! Każde dziecko ma w kupce niewielkie ilości śluzu. Mogą się czasami pojawiać jakieś większe ilości, tak jak czasami mogą pojawiać się zielone kupki. Jak powtórzy się kilka z rzędu- warto skonsultować z lekarzem.

Moja to w szyi gromadzi brud z całego mieszkania. Boję się tam zaglądać...

Oby skoku poszedł sioooooo.....

oj tak strasznie śmierdzące

wciągłam kisiel i zaraz idę spać. spokojnej nocy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 20:20   #3402
iwona335
Zakorzenienie

Brawa dla Żabci-Laurki za tygodnie

Mela-u nas szyjka tez ma paprochy i do tego jakby taki lekko odparzony pasek ale juz powoli zwlaczylam to, za to teraz pod paszkami ma taka fałdke, że trudno sie tam dostac i ciężko wymyc

współczuje skoków i dolegliwosci poszczepiennych i pojedzeniowych!

Dzisiaj musiałam Zuze budzic na kapiel, ona wogole nie spi w dzień, nic a nic , zero!! zasnela o 17:55, dąłam jej pospac do 18:30 i budzilam na kapiel a ta tak plakała jakby dopiero z brzucha wyszła, ale trudno no, tradycja musi byc zachowana i tez rozglądam sie za krzesełkiem do karmienia.

Pytanie do mamuś starszaków: czu krzesełko przydało sie wam bardzo? czy u któreś sie nie sprawdziło?? Bo jak mam wydac ok 300 zł na cos zbednego to ja podziekuje

http://guguland.pl/p/90/520/-krzesel...karmienia.html to mi sie podoba

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-11-21 o 20:24
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:24   #3403
magolina
Wtajemniczenie

Kejt chleje wino i takiego smaka mi narobiła, że nie umiem o niczym innym myśleć

Ona brawa za bioderka, a waga Franka zacna no i cóż tu dużo pisać - rośnie Ci dziecko jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Przed chwilą wypróbowałyśmy smoka avent natural trójprzepływowy do kaszki i rewelacja 110 ml wciągnięte Nie muszę urządzać drugiej kąpieli. W końcu trafiłam na właściwy smoczek

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci tez maja takie brudne szyje czy tylko moja taki brudas?
nie wspominając juz o rączkach i między paluchami a ostatnio zajrzałam za uszy i się przeraziłam - myje je przy każdej kąpieli ale chyba nie wystarczająco dokładnie to robiłam

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Ale Mai kupiłam kurteczkę i super w niej wyglada
Ładniusia

Cytat:
Hej dziewczyny

dla Kuby za 4 miesiące.
Współczuje skoka i oby szybko się od Was wyprowadził.
Super, że mama Ci pomoże

Cytat:

zależy co zjem zdarzają się tak intensywne w zapachu że myślę że to mega kupa, zaglądam w pampera a tam nic nie ma - tylko bąk hula

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

A ja właśnie wsunęłam 3go gofra z bitą śmietaną i stwierdzam, że starczy
Zosiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dlaczego mi to robisz

Cytat:

Pizza przyszła..idę odpalić piekarnik
Następna

Cytat:

za kaskę. A z tego co opisujesz to faktycznie pewnie ząbki.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43825986]Ech chyba jutro muszę iść do lekarki, bo w kolejnej kupie były czerwone mini niteczki ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Też bym skonsultowała
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:30   #3404
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. .bedzie mnie teraz mniej..
Kolejna śmierć w rodzinie. .zmarla moja prababcia..

Wysłane z mojego GT-I9300
Trzymaj się bidulko

Elaine dziękuję bardzo, że pytałaś o kciuka- Ty to masz pamięć swoją drogą
Mały ssie kciuka w różnych sytuacjach i nie chce nic innego-no chyba, że cycka albo mojego paluszka
Jedno wiem-nie uczyć już na tym etapie smoczka.
O logopedzie pomyślę, dziękuję

Brawo dla Tymusia, Laury i Antosia
I jeszcze raz dla Kubusia

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-21 o 20:43
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:30   #3405
katarzynkajg
Zadomowienie

Dziewczyny co polecacie na ząbki?

Uciekam oglądać Geslerową . Paa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 20:33   #3406
arrabbiata
Zadomowienie

Wiecie co?! A idźcie wy z tymi pizzami, goframi i winem!

arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:34   #3407
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co polecacie na ząbki?

Uciekam oglądać Geslerową . Paa
Dentinox ponoć jest super
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:41   #3408
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witamy sie wieczorowa pora

U nas noc byla kiepska, czeste pobudki, kupy w nocy i dlugie zasypianie po kazdym karmieniu. No ale to pewnie wina wszystkich lekow.
Edek ma coraz lepsza buzie, ale niestety na ciele plamki nie znikaja i nawet pojawiaja sie nowe. Z moich obserwacji wychodzi, ze to moze byc marchewka, ryz lub jajko i tym samym kurczak. Chyba ze cos wylazi po kilku dniach. Obserwuje dalej.
Wizyte do dermatologa wyznaczyli nam na 29.01 To juz czas gdy powinnam wprowadzac pokarmy stale, a lekarz dopiero zbada Edka. Trzeba bedzie umawiac sie na szczepienia wkrotce

Poza tym bylismy dzis po raz pierwszy w osiedlowym klubie dla maluszkow i bylo fajnie. Edziu najpierw poplakal i ponarzekal (to drugie brzmi nawet uroczo w jego wykonaniu ), potem nie mogl wzroku oderwac od dzieci i podrywal pania prowadzaca Najlepsze z tego wszystkiego jest to, ze poznalam tam rosyjskojezyczna mame z 10-miesiecznym synkiem i juz sie ciesze, ze bede miala z kim spedzac czas i Edziu bedzie mial sie z kim bawic
Co do wizyty to widzę, że nie tylko u nas jest patologia z terminami wizyt u specjalistów
Super, że jesteś zadowolona z klubu

dobra, lecę poczytać i spać.

Dobranoc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:46   #3409
Oliath
Zakorzenienie

Ejloo

To widzę, że tylko Lilo taka czyscioszka moze dlatego, ze normalnie nienawidze paprochow, paprochujacych kocykow, psich klaczkow i w ogole tocze z nimi nieustajaca wojne, a poza tym ze mnie jest przegiety szop-pracz i piore wszystko dookola non stop, jakis rodzaj natrectwa czy cos wiec Lilo czysciunia, choc my np. z zasady nie czyscimy uszkow patyczkiem etc., wiec powinno cos tam byc czasem w sumie dopiero po akcji Domi zwracam baczniejsza uwage na uszka, a przynajmniej ich sumienne osuszenie, bo Lilo od urodzenia kąpie sie z uszkami i schizy lekkiej dostalam po tej historii.
A oliwkujecie dzieci? Do oliwki sie wszystko bosko przykleja, nawet kurz minimalny codzieny, wiec ja zupelnie nie natluszczam, tyle, co Ziajką do kąpieli.

Musze powiedziec, ze niezmiernie jestem zadowolona z mojego obecnego trybu zycia : rano okolo 8 pobudka, karmienie i toaleta dziewczynek, potem przez godzine jem sniadanie i pije kawusie, potem niespieszny spacerek polami nad rzeczką (Milen? nawet nie wiem ), potem obiad pod nos i zdycham z przejedzenia przy Trudnych Sprawach i Dlaczego Ja az do pory kąpieli, a jak sie juz MEGA nudzę, to tesciowa pozwala mi umyc z naczyn cos wiecej niz butelki nawet z wlasnym psem nie wychodze, bo rano go bierze szwagierka, a po poludniu i wieczorem tesc .Z rozrywek ambitniejszych mam zakupy w lumpku na tapecie jakby co Zawsze poza tym leci cos w TV w stylu Master Chef Australia, W11 albo Ukryta Prawda . Dziewczyny kochane, ja odzywam doopa rosnie (dzis gyros z domowymi frytami, surowka z ogrodkowych warzyw i sosem czosnkowym, do tej pory zionę aromatem), mam twarz czlowieka a nie srednio swiezego truposza, wlosy mi blyszcza!!!

... minusy takie, ze u tesciow mi wciaz za ciemno, bo oprocz natrectwa pralkowego jestem swiatlolubna i nie-energooszczedna, a oni wrecz odwrotnie no i szwagierki komp mega powolny, a łącze internetoe w ogole do bani niestety wrrrrrrrrr

No ale gosciem jestem, wiec szanuę zasady i kompa odpalam tylko na kilkanascie minut dzienie

No to lecem moje 5 minut na Wizazu zaliczyc - nadrabiajac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 20:51   #3410
czerwony_balonik
Zadomowienie

Hej,
byliśmy dziś w Łodzi w Matce Polce na przetykaniu kanalika. Niestety,pani doktor poiedziała że na dwoje babka wróżyła i że niewiadomo,czy to coś pomoże,bo kanalik jest łukowaty,czy jakoś tak No i zaleone mamy kolejne krople, za 3tyg kontrola. Jeśli objawy nie ustąpią, będą dwie kolejne próby przetykania, a jeśli po nich też nie ustąpią to po 6miesiącu laserowe przetykanie. Gabi się srasznie spłakała podczas i po zabiegu,a mi nie pozwolono z nią być podczas Podczytuje was w miarę wolnej chwili,ale nie nadążam za wami, strasznie pędzicie ostatnio. Dziś spałam 3 godziny i czuję jak zombie
Stary 2013-11-21, 20:57   #3411
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej,
byliśmy dziś w Łodzi w Matce Polce na przetykaniu kanalika. Niestety,pani doktor poiedziała że na dwoje babka wróżyła i że niewiadomo,czy to coś pomoże,bo kanalik jest łukowaty,czy jakoś tak No i zaleone mamy kolejne krople, za 3tyg kontrola. Jeśli objawy nie ustąpią, będą dwie kolejne próby przetykania, a jeśli po nich też nie ustąpią to po 6miesiącu laserowe przetykanie. Gabi się srasznie spłakała podczas i po zabiegu,a mi nie pozwolono z nią być podczas Podczytuje was w miarę wolnej chwili,ale nie nadążam za wami, strasznie pędzicie ostatnio. Dziś spałam 3 godziny i czuję jak zombie
Biedna Gabinka jak mogli Ci nie pozwolic, wrrrrrrrrrrrrrr !!!
Kubulek
Stary 2013-11-21, 21:02   #3412
surka
Zakorzenienie

Cytat:
O
Moja puszcza bąki, ale bezwonne.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
A ja właśnie wsunęłam 3go gofra z bitą śmietaną i stwierdzam, że starczy

.

Cytat:

Ciekawe tylko kiedy otrzymasz te pieniądze

Cytat:
Hej,
Mam nadzieję,że kanalik się przetka, biedna Gabi

Uciekam papap
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:04   #3413
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Biedna Gabinka jak mogli Ci nie pozwolic, wrrrrrrrrrrrrrr !!!
Też nierozumiem Stałam pod tymi drzwiami i płakałam słysząc jak ona za nimi płacze....a trwało to długo... tak bym przynajmniej przy niej była,czułaby się bezpieczniej...
Stary 2013-11-21, 21:05   #3414
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Brawa dla Żabci-Laurki za tygodnie

Mela-u nas szyjka tez ma paprochy i do tego jakby taki lekko odparzony pasek ale juz powoli zwlaczylam to, za to teraz pod paszkami ma taka fałdke, że trudno sie tam dostac i ciężko wymyc

współczuje skoków i dolegliwosci poszczepiennych i pojedzeniowych!

Dzisiaj musiałam Zuze budzic na kapiel, ona wogole nie spi w dzień, nic a nic , zero!! zasnela o 17:55, dąłam jej pospac do 18:30 i budzilam na kapiel a ta tak plakała jakby dopiero z brzucha wyszła, ale trudno no, tradycja musi byc zachowana i tez rozglądam sie za krzesełkiem do karmienia.

Pytanie do mamuś starszaków: czu krzesełko przydało sie wam bardzo? czy u któreś sie nie sprawdziło?? Bo jak mam wydac ok 300 zł na cos zbednego to ja podziekuje

http://guguland.pl/p/90/520/-krzesel...karmienia.html to mi sie podoba
Ja mam stare krzeselko Peg Perego i powiem ci ze Malgos odkad siedzi stabilnie tak jeszcze uzywa! 5 lat! Dostalismy po meza chrzesnicy ktora ma juz 13 lat wiec fotelik wiekowy. Niedlugo bedzie musiala oddac Alicji, ale przydatne jest to bardzo. Dlatego polecam.

Ala raczki ma czyste, ale pewnie dlatego ze caly czas je ssie wiec pewnie wysysa wszystko hahahaha
Dobrej nocy

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-11-21 o 21:07
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:12   #3415
idzia111
Zakorzenienie

Jakby co to ja myję dziecko

Rączki kilka razy dziennie, a szyję dwa

Dobranoc żabcie ( z tego miejsca ślę szczególne pozdrowienia Laurce i Rockyyy)
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:17   #3416
dzoan
Zakorzenienie

Ja pierdziu.. aleście mi tej pizzy pożałowały.. moje kubki smakowe nie mogły delektować się smakiem, bo zostały wypalone przez pepperoni..zero przyjemności z jedzenia..yech!

Neni
dla Kubusia za 4 miesiące

katarzynka o masakra..ząbki za becikowe

Perse kurcze nie wiem jak to z kupkami powinno być, ale mam nadzieję, że to normalne

jakierka kurcze ciekawe po czym to.. Fajnie, że znalazłaś koleżankę dla siebie i kolegę dla Edzia Ja też nie mogę zabrać się za książkę, która kurzem obrasta przy łóżku..chyba nigdy jej nie dokończę, a na pewno będę musiała zacząć od nowa, bo początku nie pamiętam.. jeszcze przed ciążą zaczęłam czytać

Stary 2013-11-21, 21:18   #3417
tweedledee
Zakorzenienie

Jeszcze tylko sprostuję, że skisła szyjka wzięła się z ztżtowego przjęzyczenia, a skiśnięta z wiadomych powodów, Alik sobie robi domowy kefirek na szyjce a czyszczę mu ją już kilka razy dziennie

Widziałam, że pisałyście o krzesełkach do karmienia, ja też jestem za wersją 2w1 czyli krzesełko rozkładane na stolik z krzesełkiem, ale ja wolę oldschool i porostą wersję dębową takie są niedrogie i solidne
Stary 2013-11-21, 21:33   #3418
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ejloo

To widzę, że tylko Lilo taka czyscioszka moze dlatego, ze normalnie nienawidze paprochow, paprochujacych kocykow, psich klaczkow i w ogole tocze z nimi nieustajaca wojne, a poza tym ze mnie jest przegiety szop-pracz i piore wszystko dookola non stop, jakis rodzaj natrectwa czy cos wiec Lilo czysciunia, choc my np. z zasady nie czyscimy uszkow patyczkiem etc., wiec powinno cos tam byc czasem w sumie dopiero po akcji Domi zwracam baczniejsza uwage na uszka, a przynajmniej ich sumienne osuszenie, bo Lilo od urodzenia kąpie sie z uszkami i schizy lekkiej dostalam po tej historii.
A oliwkujecie dzieci? Do oliwki sie wszystko bosko przykleja, nawet kurz minimalny codzieny, wiec ja zupelnie nie natluszczam, tyle, co Ziajką do kąpieli.

Musze powiedziec, ze niezmiernie jestem zadowolona z mojego obecnego trybu zycia : rano okolo 8 pobudka, karmienie i toaleta dziewczynek, potem przez godzine jem sniadanie i pije kawusie, potem niespieszny spacerek polami nad rzeczką (Milen? nawet nie wiem ), potem obiad pod nos i zdycham z przejedzenia przy Trudnych Sprawach i Dlaczego Ja az do pory kąpieli, a jak sie juz MEGA nudzę, to tesciowa pozwala mi umyc z naczyn cos wiecej niz butelki nawet z wlasnym psem nie wychodze, bo rano go bierze szwagierka, a po poludniu i wieczorem tesc .Z rozrywek ambitniejszych mam zakupy w lumpku na tapecie jakby co Zawsze poza tym leci cos w TV w stylu Master Chef Australia, W11 albo Ukryta Prawda . Dziewczyny kochane, ja odzywam doopa rosnie (dzis gyros z domowymi frytami, surowka z ogrodkowych warzyw i sosem czosnkowym, do tej pory zionę aromatem), mam twarz czlowieka a nie srednio swiezego truposza, wlosy mi blyszcza!!!

... minusy takie, ze u tesciow mi wciaz za ciemno, bo oprocz natrectwa pralkowego jestem swiatlolubna i nie-energooszczedna, a oni wrecz odwrotnie no i szwagierki komp mega powolny, a łącze internetoe w ogole do bani niestety wrrrrrrrrr

No ale gosciem jestem, wiec szanuę zasady i kompa odpalam tylko na kilkanascie minut dzienie

No to lecem moje 5 minut na Wizazu zaliczyc - nadrabiajac
Hej Księżniczko Kleopatro Wielka Normalnie bosko masz Wreszcie w ramach odpoczynku możesz się trochę ponudzić z pilotem w ręce, choć nie wiem czy odpoczynkiem dla Ciebie nie byłoby raczej szopo-praczenie W każdym razie zazdroszczę .. Miłego dalszego pobytu

Cytat:
Hej,
Cytat:
Też nierozumiem Stałam pod tymi drzwiami i płakałam słysząc jak ona za nimi płacze....a trwało to długo... tak bym przynajmniej przy niej była,czułaby się bezpieczniej...
Jejku biedna Gabrysia.. jak mogli takie malutkie dziecko odciąć od mamy w tak stresującej chwili.. nie dziwię się, że płakałaś pod drzwiami mam nadzieję, że żadnego następnego razu nie będzie

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

My dostaliśmy krzesełko plastikowe 1w1 Szkoda, bo też bym kupiła w wersji 2w1 przerabianej na stoliczek

Stary 2013-11-21, 21:35   #3419
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane jest ze material nadaje sie do prania ale material nie sciaga sie wiec musze to przeprac jakas szczoteczka i zasypac soda

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:36   #3420
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie Wam wspolczuje . Moze to dlatego nie pozwolili Ci wejsc, zebys wlasnie nie kojarzyla sie coreczce z utratą bezpieczenstwa, nierzyjemnosciami, bolem i strachem zeby w podswiadomosci nie stracila przekonania, ze jesli jest Mama, to jest zawsze bezpiecznie i dobrze. Gdzies kiedys czytalam, ze teoretycznie tak powinno sie robic, nawet do szczepienia oddac malenstwo na rece pielegniarki na ten moment uklucia... nie wiem, ja zawsze tulę dzieci wtedy... na szczescie, Baloniku, Gabi juz po wszystkim i oby po raz ostatni!!!
Kubulek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości