Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 18:33   #3391
Sandrusia91
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Hejo

Ja tak sobie właśnie pisze z koleżanką która urodziła pod koniec grudnia i ma małe problemy z małą :-( masakra.
Napięcie mięśniowe, przepuklinę pepkowa czy jak to sie nazywa i alergie chyba.. Bo ma cała buzię w krostach.. Wymiotuje po każdym mleku :-/
Takie biedne maleństwo.. Ehh, aż mi normalnie serce ściska :-(

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:38   #3392
truskafffka91
Wtajemniczenie

http://wiedzoholik.pl/lozysko-narzad...c-po-porodzie/
Zjadłybyście?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:42   #3393
agu23gda
Wtajemniczenie

uhhhh.. ja już wykąpana, po przymusowej kolacji i ganianiu się z TŻ po chałupie sąsiedzi na bank maja nas dość. teraz Małż od paru dni ma zajecie i planuje nasz urlop. Już nie mogę się doczekać. Tak bardzo brakuje mi wiosny...mam tylko nadzieję, że na czas urlopu nie przypadna żadne super hiper ważne badania.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:46   #3394
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Never ever

Raz widziałam jak chyba Kardashianka w tym ich reality show jadła.Przyrządziła chyba sobie z tego...koktail.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:48   #3395
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Tak czytam co piszecie o waszych dochodach i o mieszkaniu lub warunkach w jakich mieszkacie... i jest mi wstyd, że tyle czasu sie nad sobą użalałam. Ciągle wszędzie do znajomych i rodziny narzekam jak to ja mam źle... ale teraz widzę, że ludzie naprawdę mają problemy a ja powinnam się cieszyć z tego co mam. Nie mowiąc już jak to ciągle marudzę TŻ :-/
Ja w porównaniu do dziewczyn mam bardzo dobrą sytuację, w ogóle bez porównania. I mimo tego mam wątpliwości jak damy radę z dzieckiem.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Bardzo fajna

Właśnie wyszłam od ginekologa. Dostałam skierowanie na badania (oczywiście na toksoplazmozę i różyczkę nie, ale juz nie bede na to marudzić), ale ogolnie powiem, że to nie było tego warte. Wizyty nie wymażę z pamięci przez najbliższe kilka tygodni. Bez wdawania się w szczegóły, podobnie wyobrażałam sobie warunki, w których kobiety w dawnych czasach usuwały ciąże...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam to samo jak idę na NFZ. Wszystko stare, pordzewiałe, krzesła jak w szkole podstawowej, okropne.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
w NIEBIE nie będzie żon i mężów. Spotkamy te osoby, ale one nie będą z nami związane sakramentem małżeńskim. Nie będzie to potrzebne bo nie będziemy mieli potrzeby takiej miłości względem drugiego człowieka według Biblii. Będzie tylko miłość do Boga i miłość braterska.

Stanowisko kościoła w tej sprawie jest dla mnie ABSURDALNE.
Jakie nudy w tym niebie. To ja tam nie chcę

Stanowisko kościoła w wielu sprawach jest absurdalne. Tak bardzo oddalili się od tego, do czego zostali powołani że szkoda gadać.
Cytat:
Mam ochotę kupić stetoskop - do słuchania bicia serduszka myslicie, że we wczesnej ciąży 12tc można usłyszeć już?
Bicie serca ze stetoskopu słychać dopiero w 6-7 miesiącu Kiedyś to była jedyna metoda badania płodu, ręce lekarza i stetoskop jak brzuch szedł przed kobietą
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Haha u mnie przy bierzmowaniu się skończyła przygoda z kościołem
Ja nie byłam bierzmowana bo już wtedy zdecydowałam że to bez sensu. Ksiądz który nie tłumaczył nic (np. czym jest ten sakrament, czemu ma służyć itd) tylko krótkie "do ślubu jest wam to potrzebne". To gremialne podchodzenie do sakramentu bez minuty pomyślunku mijało się dla mnie z jakimkolwiek celem.
Cytat:
W życiu bleeee. Wydaje mi się że w świecie "puszcza i sawanna" to by miało sens, bo niby dlaczego tyle energii i składników odżywczych ma się zmarnować, ale w dzisiejszych czasach jak nie cierpimy głodu wydaje mi się to dziwaczne.
Stary 2015-02-18, 18:49   #3396
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
jejuuuu, zemdliło mnie

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:57   #3397
truskafffka91
Wtajemniczenie

Sorry myszka...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 18:59   #3398
agu23gda
Wtajemniczenie

A dziewczyny jeśli chodzi o wakacje, urlopy - mialyscie jakies plany, które ze wzgledu na odmienny stan zmieniłyscie? Czy pozostajecie przy tych planach?
Stary 2015-02-18, 19:01   #3399
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Never ever

Raz widziałam jak chyba Kardashianka w tym ich reality show jadła.Przyrządziła chyba sobie z tego...koktail.
Mało tego nie pamiętam teraz czy Kim czy Kourt zrobiły ze swojego łożyska potrawę, zaprosiły całą rodzinę i dopiero po zjedzeniu powiedziały co jedli :p oczywiście przekonane że wszystkim wyjdzie to na zdrowie. Zresztą w Stanach to bardzo popularne, nawet robią z łożyska tabletki, żeby dłużej cieszyć się ich właściwościami.... taka moda teraz.
Stary 2015-02-18, 19:04   #3400
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
A dziewczyny jeśli chodzi o wakacje, urlopy - mialyscie jakies plany, które ze wzgledu na odmienny stan zmieniłyscie? Czy pozostajecie przy tych planach?
Ja wakacje zawsze planowałam dwa tygodnie przed, więc nic nie muszę zmieniać U nas w grę wchodzą raczej tylko weekendowe wyjazdy w tym roku
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:06   #3401
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja nie mam kasy na urlopy. Wyjazdy. . Chcemy sie wyprowadzić po porodzie wiec kasa nam potrzebna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 19:17   #3402
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Nam w tym roku wypadała by Chorwacja-bo co dwa lata tam jesteśmy ale:

1) z brzuchem nie pojadę bo upały i pewnie spuchłabym jak purchawka i czułabym się jak uchatka wyrzucona na brzeg

2) fundusze nam w tym roku raczej nie pozwolą na wakacje nawet w Polsce bo w nowe mieszkanie wszystko idzie i raczej będzie szło

No szkoda ale cóż...Planowaliśmy,majstr owaliśmy by właśnie w wakacje z wielkim brzuchem nie latać-a najlepiej to mieć tp na marzec-maj i co-dooopaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Mało tego nie pamiętam teraz czy Kim czy Kourt zrobiły ze swojego łożyska potrawę, zaprosiły całą rodzinę i dopiero po zjedzeniu powiedziały co jedli :p oczywiście przekonane że wszystkim wyjdzie to na zdrowie. Zresztą w Stanach to bardzo popularne, nawet robią z łożyska tabletki, żeby dłużej cieszyć się ich właściwościami.... taka moda teraz.
W sumie hmm... wątróbke drobiową jadam,więc...może by tak... W końcu łożysko wygląda jak WIELKA WĄTRÓBKA

Nie,nie no way <wielki pawiacz>

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Ja nie mam kasy na urlopy. Wyjazdy. . Chcemy sie wyprowadzić po porodzie wiec kasa nam potrzebna
O Sugar czyżbyś była tak jak ja włosomaniaczką i miała jobla na punkcie farbowania? (Zajrzałam na twojego bloga).
Się pytam bo właśnie z blondu robię się znowu słodko czekoladowa
Uciekam zmywać bo mi czarności wyjdą.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:17   #3403
agu23gda
Wtajemniczenie

No własnie ten brzucho... my w tym roku dłuzszy urlop planujemy tydzień przed i po majówce. Wtedy nie będę wyglądała jeszcze jak waleń
Też sie martwię o finanse, ale mój TŻ uważa, że wymyślam i mam sobie znaleźć inne problemy więc się uspokoiłam moja gin mówi, że nie powinno być problemu z tym wyjazdem. Mam nadzieję, że po I trym minie mi to straszne lenistwo chociaż trochę, bo jak tak dalej pójdzie to nie widze sensu gdziekolwiek jechać... skoro nawet dooopska z hotelowego łóżka nie będzie mi się chciało ruszyć
Stary 2015-02-18, 19:26   #3404
Małgosia89
Zakorzenienie

My na wakacje w tym roku też nie jedziemy. Będziemy remontować mieszkanie.

Już dwa razy śniło mi się, że poroniłam. Co za głupie sny Gosie nachodzą

Dziewczyny kiedy mówicie w pracy o ciąży? A może już powiedziałyście?

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:27   #3405
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Nam w tym roku wypadała by Chorwacja-bo co dwa lata tam jesteśmy ale:

1) z brzuchem nie pojadę bo upały i pewnie spuchłabym jak purchawka i czułabym się jak uchatka wyrzucona na brzeg

2) fundusze nam w tym roku raczej nie pozwolą na wakacje nawet w Polsce bo w nowe mieszkanie wszystko idzie i raczej będzie szło

No szkoda ale cóż...Planowaliśmy,majstr owaliśmy by właśnie w wakacje z wielkim brzuchem nie latać-a najlepiej to mieć tp na marzec-maj i co-dooopaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

W sumie hmm... wątróbke drobiową jadam,więc...może by tak... W końcu łożysko wygląda jak WIELKA WĄTRÓBKA

Nie,nie no way <wielki pawiacz>

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

O Sugar czyżbyś była tak jak ja włosomaniaczką i miała jobla na punkcie farbowania? (Zajrzałam na twojego bloga).
Się pytam bo właśnie z blondu robię się znowu słodko czekoladowa
Uciekam zmywać bo mi czarności wyjdą.
Haha dokładnie ja tp samo zrobiłam. Niedawno . Musze dopisać na blogu zmieniłam z blond na brąz. Hehe wlosomaniaczka o tak
Stary 2015-02-18, 19:30   #3406
bianeczkaa
Zakorzenienie

Od paru dni coraz bardziej wiezadla mnie bola a dzisiaj to masakra nawet od chodzenia

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

My jedziemy nad soline

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:31   #3407
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I tak z dwu-trzy miesięcznym dzieckiem bałabym się jechać na wakacje dalej niż na Mazury.
My na pewno nigdzie nie jedziemy bo zaszaleliśmy w zeszłym roku. Ale mamy domek na wsi i tam zapewne się zabunkruję na lipiec i sierpień bo w mieście umrę z gorąca.
Stary 2015-02-18, 19:34   #3408
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
My na wakacje w tym roku też nie jedziemy. Będziemy remontować mieszkanie.

Już dwa razy śniło mi się, że poroniłam. Co za głupie sny Gosie nachodzą

Ja w pracy już powiedziałam, bo bylam troche do tego zmuszona. Od początku ciązy jestem na zwolnieniu lekarskim (nie dlatego, ze mi sie nie chce, ale dlatego, ze moja gin mi zabronila), wiec dajac do pracy zwolnienie jest na nim kod ciazy bo wtedy jest platne 100%, zaswiadczenie tez od ginekologa dostarczylam. To dlatego, że gdybym wrocila, to nie bedzie juz zmuszania mnie do nadgodzin a te byly codziennie bo naprawde spore ilosci. W dodatku w ciazy moge pracowac 4 h dziennie przy kompie a siedzialam czesto po 8-10 h. niestety na pracy z kompem sie moja praca tylko i wylacznie opierala.
Stary 2015-02-18, 19:35   #3409
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Ja dzis po raz pierwszy od dawna ruszylam sie z domu pojechalismy z dzieciakami na mala wycieczke i czuje sie super mimo meczacego przeziebienia. Wsiedlismy w auto i jechalismy przed siebie natrafiajac na super ruiny zamku. Pogoda nam dopisala wiec dzien zaliczam do udanych

A to wlasnie te ruiny ogolnie to uwielbiam stare zamki i wszelkie tego typu atrakcje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424288134246.jpg (102,0 KB, 8 załadowań)
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 19:36   #3410
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
czytam właśnie że w 11 tyg może już być widoczna ta linia od pępka „linea negra” – kresa czarna ma ktoś już ją ? mówię tu do starszych mamusiek
ja mam tylko kółka ciemne wokół brodawek bo to tez jest takim objawem
będą nam szybciej rosnąc włosy i paznokcie.
Ja nie mam Tylko sutki mi ściemniały

Cytat:

Cytat:
Ja mam w planie jechać na kilka dnia nad morze na początku czerwca, a w planach mieliśmy Włochy.

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ja powiedziałam szefowej pod koniec 10 tygodnia, część osób w pracy też juz wie, ale część nie.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:39   #3411
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie ja mam do morza kolo 26 km wiec może w któreś dni pojadę z synkiem lub z rodzinka na plażę
Stary 2015-02-18, 19:46   #3412
czarownica_tea
Zakorzenienie

My pewnie w kwietniu na rocznice ale nie na długo. Max tydzień. Mazury pewnie .
Mam piękny progesteron wiec mogę odstawiać luteine

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:55   #3413
Marlyn1990
Raczkowanie

Hej Dziewczyny ! Mam na imię Marlena, i mam termin na sam początek września, bądź też koniec sierpnia. Trafiam na same beznadziejne fora, ludzie są czasami bardzo wredni :| a nie na tym rzecz polega biorąc udział w takiej formie konwersacji. Będę starać się zaglądać do Was jak najczęśćiej, choć jeszcze pracuje. I mam nadzieję, że trafiłam na "kulturalne" mamuśki
Marlyn1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 19:55   #3414
agu23gda
Wtajemniczenie

Jak ja mam dość luteiny... pytalam panią dr czy mogę chociaz brac doustnie, ale powiedziała, że dowcipne maja lepsze działanie. Niestety tak mnie to denerwuje... odczuwam mega dyskomfort mimo ciagłego zmieniania wkładek higienicznych. :-/
Stary 2015-02-18, 19:59   #3415
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja mam dość luteiny... pytalam panią dr czy mogę chociaz brac doustnie, ale powiedziała, że dowcipne maja lepsze działanie. Niestety tak mnie to denerwuje... odczuwam mega dyskomfort mimo ciagłego zmieniania wkładek higienicznych. :-/
Aaa ja znam to z brania na infekcje czopkow powcipnie. Wiecznie leciało ze mnie wiecznie zmiana wkładek .

Cytat:
Napisane przez Marlyn1990 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Mam na imię Marlena, i mam termin na sam początek września, bądź też koniec sierpnia. Trafiam na same beznadziejne fora, ludzie są czasami bardzo wredni :| a nie na tym rzecz polega biorąc udział w takiej formie konwersacji. Będę starać się zaglądać do Was jak najczęśćiej, choć jeszcze pracuje. I mam nadzieję, że trafiłam na "kulturalne" mamuśki
Witaj. Spoko my tu na poziomie jesteśmy czyli na luzie. Napisz coś o sobie. Która ciąża z kąd jesteś .
Stary 2015-02-18, 20:02   #3416
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- podjezykowa jest masakryczna

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:03   #3417
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Oj to wolę nie wiedzieć na jakie forum trafiłaś. Tu na szczęście jest skuteczna moderacja i nie ma chamstwa (uff)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 20:07   #3418
Marlyn1990
Raczkowanie

Cytat:
Aaa ja znam to z brania na infekcje czopkow powcipnie. Wiecznie leciało ze mnie wiecznie zmiana wkładek .

Witaj. Spoko my tu na poziomie jesteśmy czyli na luzie. Napisz coś o sobie. Która ciąża z kąd jesteś .

Na co dzień mieszkam w zielonej górze, choć czeka mnie przeprowadzka do o wiele mniejszego miasta jakim jest Szprotawa. Ale tam mamy dość spore mieszkanie, wystarczy urządzić pod swój gust i będzie całkowicie OK to moja pierwsza ciąża w wieku 25 lat Jesteśmy oboje przeszczęśliwi! Choć to jest takie doświadczenie, że wszystkiego się boje. Mdłości mnie okropnie męczą. I w ogóle nie mam apetytu.! Co ja uwielbiam dobre jedzenie, nie ma na nic kompletnie ochoty! Do końca lutego jeszcze pracuje. Jestem menagerem w etosie i ciągle na nogach i w biegu i zaczynam odczuwać zmęczenie. Znalazłam zastępce i mogę spokojnie odpoczywać ( mam taka cichą nadzieję). Nawet sobie nie wyobrażacie, jakie okropne osoby są na forach internetowych! Coś okropnego, po przeczytaniu kilku dzisiejszych postów, stwierdziłam, że czas chyba uciekać
Marlyn1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:12   #3419
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Na co dzień mieszkam w zielonej górze, choć czeka mnie przeprowadzka do o wiele mniejszego miasta jakim jest Szprotawa. Ale tam mamy dość spore mieszkanie, wystarczy urządzić pod swój gust i będzie całkowicie OK to moja pierwsza ciąża w wieku 25 lat Jesteśmy oboje przeszczęśliwi! Choć to jest takie doświadczenie, że wszystkiego się boje. Mdłości mnie okropnie męczą. I w ogóle nie mam apetytu.! Co ja uwielbiam dobre jedzenie, nie ma na nic kompletnie ochoty! Do końca lutego jeszcze pracuje. Jestem menagerem w etosie i ciągle na nogach i w biegu i zaczynam odczuwać zmęczenie. Znalazłam zastępce i mogę spokojnie odpoczywać ( mam taka cichą nadzieję). Nawet sobie nie wyobrażacie, jakie okropne osoby są na forach internetowych! Coś okropnego, po przeczytaniu kilku dzisiejszych postów, stwierdziłam, że czas chyba uciekać
O to super to tym bardziej gratuluję myślę że mamusie takue jsk ja doświadczone dadzą chętnie rady ci jakby co. Mdłości spoko ja miałam do 11 tc potem wielkie smaki przyszły teraz jestem w końcu 13 tc i juz jem normalnie a nawet dużo dużo także i robie się poprawi .polecam zimna wodę lub kakao na mdłości ale zimne
Stary 2015-02-18, 20:16   #3420
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ja też już nie wyrabiam z luteiną. Jestem zmęczona braniem

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Agu- podjezykowa jest masakryczna
Mi w ogóle smak nie przeszkadzał. Wolę to niż to wieczne wkładanie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości