![]() |
#3421 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Da sie, da sie ![]() ![]() Cytat:
No dobra. Wznies dobie toast karmi, ja winem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Ann, dzięki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Hahahah
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Mona co żeś zrobiła z avatarem. Myslalam ze to ktos nowy pisze.
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Igor nie siedzi. Leci do przodu, na boki, do tyłu. D. go tak testuje raz na jakis czas. Zreszta on nie pelza czasem sie odwroci na brzuch z plecow czy na plecy z brzucha- moj prawie jeszcze noworodzio. Haha ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Musiałaś! Nie wytrzymałaś i musiałaś! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale już za kilka dni wracają, teściowa przez telefon jęczała jak to się stęskniła za Alą, tatulek podgaduje że trzeba do nich od razu jechać a mnie już skręca na samą myśl, że mi się do dziecka dorwie ![]() U nas słoiczek jeszcze nie był grany ani razu. Mam kilka na czarną godzinę ale póki mam czas i chęci to gotuję codziennie sama. Nie jestem jakąś fanatyczną przeciwniczką słoiczków, sama pewnie kiedyś podam, ale ostatnio tak uświadomiłam pewną rzecz. Te słoiczki mogą stać nawet po dwa lata na półce bo takie mają terminy ważności (wiem, wiem, proces pasteryzacji), wcześniej przebyły długą drogę od zerwania, poprzez mycie, obieranie (wszystko pewnie maszynowo) itp. Co suma sumarum oznacza, że w większości przypadków są one starsze niż nasze dzieci. Ba, mogły być nawet wyprodukowane jeszcze zanim nasze dzieci pojawiły się w brzuszkach. To mi mocno dało do myślenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Jak mi ta bestia padła tak śpi. A ja leżę z nim - w piżamie, głodna, z przepełnionym bufetem ale trudno, potrzebuje mnie to niech śpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Fab tak tak ta data waznosci mrozi odziwo nawet mojego meza
![]() Ooohooo jak sie babciunia dorwie wnusi to skręt brzucha murowany. Nasza tez juz troche nie widziala Jogurta juz boje sie pukania do drzwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Moja ma 2 zeby ale jeszcze mnie nie ugryzla, znajoma mowia ze zabawa zacznie sie jak wyjda gorne, bo teraz tak jakby automatycznie przy jedzeniu mala przykrywa zabki jezykiem- ale ja nie wiem mowie tylko co znajoma mi powiedziala. ja mialam sloiczek z brokulem i ziemniaczkiem to nie smierdzial jakos strasznie, nawet go posmakowalam i byl w miare ok. moze to zalezy od firmy? ja milam jakis szwedzki sloiczek. Ale za to kukurydza wg mnie smierdzila ale ja sama nie umiem chyba zrobic gotowanej kukurydzy, nigdy nie robilam-nawet nie wiem jak i ile gotowac, a takiej z puszki to boje sie podac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Bozesz, teraz bedzie seria wpisów sprawdzjacych na fb.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robią z nami co chcą. Słodkie bestie. Tak szybko rosną jeszcze troche i za tym zatesknimy wiec tez bez skrupułow daje mu siebie kiedy chce. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozsądnie byłoby wyjść na chwilę i nie patrzeć na to jak do niej guga i gada po swojemu ale raz że nie potrafię tak a dwa - niedoczekanie teściowej. Ona marzy o chwili kiedy będzie z Alą bez mojej obecności bo tak to wie że obserwuję każdy jej ruch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze podpytac mamę czy nie mam przypadkiem blizniaczki jednojajowej. No przeciez my myślimy tak samo. Tak sa mo! ![]() W zyciu bym nie wyszła (tzn na ten moment) i nie zostawila go z nią ani z nikim oprocz jego taty. Chyba bym do reszty osiwiała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zostawiam Alę bez problemu z moją mamą czy moim tatą, tzn na dwie-trzy godzinki max bo na dłużej nie umiem ![]() ![]() ![]() Kp, poza wszystkimi oczywistymi zaletami, jest dla mnie w tej sytuacji wybawieniem bo to doskonała wymówka do tego, żeby nigdzie Ala się beze mnie nie wybierała. Bo mężul już parę razy miał taki pomysł, że oni sobie skoczą na godzinkę do mamy a ja sobie wtedy odpocznę. Oooo nie, mowy nie ma, wolałam jechać z nimi mimo, że taka wizyta to dla mnie wątpliwa przyjemność. Ale w domu bym się gotowała z nerwów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
A ja z teściową mogę zostawić. Oczywiście na chwilę, bo szybko tęsknię
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo tak w tej sytuacji kp jest mi nie straszne nawet mimo pogryzienia mnie ![]() Z moja mama raz zostal na wakacjach gdy pojechalismy wybrac menu na chrzciny. Ale sala jest 5 domow od domu moich rodzicow wiec wiadomo. Jak nas 15min nie bylo to max. ![]() Moja mama z kolei tez ma czasem podejscie takie ze mialabym obawy. W sensie placze to musi sie wyplakac itp. Kiedys dzwonila i pyta mnie co na obiad robie. Mowie ze wczoraj nie zrobilismy zakupow to dzis bedzie obiad dopiero jak D. z pracy wroci i zrobi zakupy. Mama zdziwiona ironicznym glosem mowi "noo taaak bo przeciez dziecka nie zostawisz, jeszcze wstanie i gdzies sobie pojdzie". No zszokowala mnie nie powiem. ![]() Takie teksty daja do myslenia na przyszlosc kiedy ktos chce sie oferowac do popilnowania dziecka. ![]() Tak jak tesciową obserwowalam jak bylam w ciazy jak sie rzadzila pierwszym rocznym wnuczkiem mimo jakiegos tam zakazu jego mamy i teraz mam o niej wyrobioną opinie tak teraz moja mama mnie szokuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Wtajemniczenie
|
Propos tesciowych, wlasnie zamknelam za swoja drzwi.
Jestem oaza spokoju, kwiatem lotosu... @(&^~?! Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie raz w tygodniu to max jaki jestem w stanie znieść. A mąż co rusz podgaduje, że trzeba częściej ich odwiedzać, żeby Ala znała dziadków. Najgorsze jest to, że oficjalnie nie mogę tej mojej niechęci do teściowej ujawnić bo tak naprawdę nic mi nie zrobiła, nie mogę jej czegoś konkretnie zarzucić, po prostu sama jej obecność mnie mocno irytuje. A podejrzewam, że ten argument nie spotkałby się ze zrozumieniem ze strony męża, w końcu to jego mama. Muszę więc udawać, że z entuzjazmem do nich jeżdżę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Jeeeezuuu znowu mnie ugryzł. Teraz z drugiej strony.
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Znowuuuu Ratunkuuu tak sie nie da. Moje dziecko czerpie radosc ze sprawiania mi bolu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niestety jeśli wrócę do pracy to raczej teściowa będzie osobą która w tym czasie będzie opiekować się Alą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 |
Wtajemniczenie
|
Kurna ale mnie naladowala negatywna energia, nawet sernik z oreo nie pomogl.
Ja swoja mame widzialam we wrzesniu, tesciowa dzis a wczesniej jakos na poczatku pazdziernika. Maz kaze sie nie przejmowac, ale ona gada jak zdarta plyta, potrafi 2tyg meczyc o jedno. To taki typ, ze jej racja jest najwazniejsza nikt inny nie powinien nawet myslec inaczej. Generalnie gestapo ktory musi wszystkich i wszystko kontrolowac Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Wtajemniczenie
|
Zle karmie, zle lulam, zle ubieram, zle ze na podlodze, nasze nowe mieszkanie tez zle. jeszcze?
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olej babę - jak to mówią, kaszanka nie wędlina, teściowa nie rodzina Moja na szczęście ma wobec mnie opory i jeszcze żadnej takiej uwagi nie usłyszałam, że coś tam źle robię jako mama. Ale że pomyślała coś takiego to jestem pewna bardziej niż gwiazdki w grudniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Opowiadaj, ja jade do swojej tesciowej jutro. Na CALY weekend!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą nikt mi takich komentarzy nie udziela, chyba bylabym w ciężkim szoku, gdybym coś takiego usłyszała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Bierzesz coś z szafki nocnej do torby, na wypadek, gdyby grzebala "przypadkiem"? 😉 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.