|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Tak czytam ch_aga o Twoim syniu i nie mogę sie nadziwić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
|
A to Pati w pozycji do raczkowania
![]() ![]() ![]() Kasilka Oliwka jest o miesiąc młodsza od Pati i już dawno robi rzeczy które Pati zaczyna dopiero robić wiec napewno z nią wszystko ok i się nie martw a papa to jej monotonnie pokazuj i mów papa to zobaczysz szybko załapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Haniu Pati śliczna
![]() ![]() ![]() ![]() To ja tez wkleje zdjecia mojej myszeczki z żółtym nosem z dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Wtajemniczenie
|
Daje Julce tylko i wyłącznie mleko modyfikowane - bebilon i bebiko, kaszki bobovity, jogurty z hippa i gerbera, czyli naprawdę zero jedzeniowych szaleństw. Wprowadziłam jej kasze manne ale też z bobovity nie taką tradycyjną
![]() Kasiulko ale Oliwce włoski urosły ![]() Patrycja też urocza ![]() Kostko nie przejmuj się, prawo jazdy to loteria zawsze mogą się do czegoś przyczepić. Meme ja czasami piorę w zwykłym proszku i jest ok. Jak skończy mi się to opakowanie loveli to przechodze na pranie w tym co uzywam dla nas.
#3425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haniu -- u nas też na początku Muszek tak tylko stawał ale z czasem załapał i kilka kroczków zrobi na raczkach ale zaraz klapnie na ziemię i woli się czołgać jak mały żołnieżyk ![]() Kasiulko -- a widzisz, ja tańczę z Muszkiem ale patrzy na mnie jak na kretynkę ![]() Kostko -- rzeczywiście szkoda kasy ale musisz próbować, następnym razem już musi się udać ![]() No i moje dziecię godzinę pospało w łóżeczku ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zadomowienie
|
nareszcie zdjęcia - super exstra
![]() wszystkie dzieciaczki śliczne i strasznie się zmieniają. No, ale jak zobaczyłam fryz Oliwki to wymiękłam - a jeszcze niedawno KAsiulek na nią łysolek mówiła - a tu już pierwsze spinki czas kupować ![]() Ch_aga ja również jestem pełna podziwu - ślicznie stoi MAteuszek. Brawo dla niego ![]() Dziś pierwszy dzień żłobka po długiej przerwie - i było ok. MIlcio zadowolony ![]() Słuchajcie, na jajeczkach i siusiorku wyszły mu takie czerwone chrosteczki. Tyłeczek gładziutki. Nie mam pojęcia od czego ![]() ![]() Kostko - dokładnie jak dziewczyny mówią. Loteria. MAm nadzieję, ze następnym razem trafisz na normalnego gościa i zdasz. Tylko nie rezygnuj. A może weź NAtalkę ze sobą ![]() ![]() Jak obiecałam wklejam fotki KAmilcia ![]()
#3427 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() gorąco was wszytkie pozdrawiam buziaki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Millo
![]() ![]() Pati świetnie się szykuje do raczkowania ![]() ![]() Oliwka rzeczywiście się zmieniła i włos jej się rzucił ![]() ![]() Mati dzisiaj spał prawie do 6.00 w swoim łóżeczku i dawałam mu do picia wode i chyba mniej do niego wstawałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
No tak przecież miałam jeszcze napisać, że Kamilcio super wygląda w kąpieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zadomowienie
|
Ale wszystkie dzieciaczki śliczne!!! Serio! Podawały nam sie !!! No ale nie ma co sie dziwic: piękne mamusie to i piekne dzieci!
![]()
#3431 |
Zadomowienie
|
Agiko -- Kamilek się pięknie kąpie a ile ma sił w płucach
![]() Płatku -- fajnie, że się wyspałaś ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Kasiulko, faktycznie niedługo będziesz musiała kupić spineczki do włosków. Śliczy kolorek włosków ma Oliwcia . Mam wrażenie, że "wydoroślała", taka troszkę poważniejsza się zrobiła ![]() Agiko przefajnie wygląda Kamilek w kąpieli ![]() ![]() ![]() Haniu, widać, że Pati szybko się uczy pozycji do raczkowania. Zauważyłam, że szczuplejsze dzieciaczki szybciej raczkują, uczą się chodzić itp. Mojemu grubaskowi niestety ciężko unosić pupkę do góry ![]() ![]() Millo, właśnie wklej fotki Miłoszka. Meme, nie zapomnij Ty też o fotkach Fifka ![]() A to przed chwilą zrobione zdjęcia Natalki ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kostka.kr Czas edycji: 2006-11-14 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Wtajemniczenie
|
Widze że Natalka też konkretna babka. Opanowuje puzzle i książeczki - to ulubione zabawki Julki.
Millo, Mallaga zaglądajcie do nas częściej ![]() Agika Kamil sam tak siedzi w dużej wannie? Ja sie boje że Julka upadnie bo ona strasznie się wierci nawet w małej. Wściekłam się od rana bo mi naczelny powiedział że po okresie próbnym nie wiedzą czy podpiszą ze mną stałą umowe bo nie mają nowego inwestora. Cholerka prawie miesiąc siedzenia za frajer ![]()
#3434 |
Zadomowienie
|
Dżoana wcale sie nie dziwię ze sie wściekłaś, ja bym pewnie białej gorączki dostała! Wielkie mi pocieszenie - praktyki!No ale z drugiej strony zawsze cos do wpisania do CV... Ja dostałam apopleksji, jak w last week dostałam wypłatę mniejszą o jakieś 200 zl!!! Taka pianę toczyłam ,ze szok! Musiałam do dzis czekać az sie wyjaśni, okazało sie że sie rypnęli w rozliczeniach bo system płac zmieniaja w kadrach itp. No super, ale co ja sie nerów najdłam to moje, juz myślałam ,ze mi wypłatę oskubali, albo cuś!Wyrównianie przyjdzie, ale do następnej pensji....
A ja dzis zjadłam śniadanie i udało mi sie bez surówki ![]() A wczoraj Fifek zjadł na podwieczorek ok. 16 jajecznicę - sam z jednego jajak na masełku - az mu sie uszy trzęsły! Jogurt też cały wsunie - pikus dla niego! A ja sie dziwie potem ,ze nie wyrabiam z przewijaniem! ![]()
#3435 |
Zakorzenienie
|
Jejka, dziewczyny, ale śliczne te wasze dzieciaczki
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Natalka to czysta mama
![]() ![]() ![]() ![]() Kociulek wklej zdjęcie synka i napisz kiedy się urodził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Ależ śliczne te Wasze - nasze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie ze ja nawet nie zauwazyłam ze Oliwce włosy urosły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Mój Adrianek urodzil się 7 kwietnia tego roku
![]() ![]() Chwilowo jednak nie mam aktualnych zjęć mojego dziubka, bo jakoś z mężem nie potrafimy ich przerzucić z telefonu na komputer ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamy ![]()
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam z Pati na bilansie i waży 9,5 i 75 długa
![]() ![]() ![]() Natalka Oliwka i Kamilek super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
Kociulku, moja Natalka jest z 2 kwietnia, więc jest róznica tylko 5 dni
![]() Natalka przesyła mnóstwo buziaczków ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
dziękuję w imieniu KAmilka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NAtalcia i Oliwcia śliczne - jak bym była KAmilkiem to nie wiem, którą bym wybrała ![]() Kociulek - zapraszamy do nas. Wszystkie dzieci nasze są ![]() ![]() Idę kąpu kąpu i oglądać MAgdę M. miłego wieczorka
#3442 |
Zakorzenienie
|
Agiko to chyba żadkość, że dziecko się nie boi pryszznica
![]() Mati dzisiaj próbował wstać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też idę legnąć do wanny i na Magde M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
rzeczywiście chyba Magda M. pochłonęła wszystkie ![]() Płatku masz rację, że jeden słodki uśmiech takiego brzdąca i człowiek zapomina o trudach i wie po co żyje ![]() ![]() I tą filozoficzną dygresją zaczynam dziś dzień ![]() A to, że nie wrzeszczy pod prysznicem też nas zdziwiło, choć od małego żeśmy go zawsze chlapali lekko po twarzy, by go przyzwyczaić. WIęc to chyba dlatego. Boli mnie gardło ![]() ![]() zabieram się za robotę, w końcu nie za siedzenie na wizażu mi płacą ![]() Miłego dnia - a dziś jest fajnie "cieplutko" na dworze
#3444 |
Zakorzenienie
|
Agiko miłej pracy
![]() My dzisiaj sobie pospaliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam sie Was zapytać ile czasu spędzacie z dziećmi na dworzu? My ostatnio wychodzimy rano na zakupki na jakieś 30-40min. i później siedzimy cały czas w domu. /Ciągle się chmurzy, albo pada albo mi się nie chce nigdzie wychodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zadomowienie
|
Płatku, ja jak idę na spacer to zazwyczaj ok. 12, na godzinkę wtedy jest najcieplej. Zresztą u nas z pogodą to róznie, od 3 tyg. non stop wieje halny, wiec idzie sie pochlastać. Rano ładnie a około południa juz kiszka. Jak było cieplej i ładniej to wychodziłam ok. 11 na dwie godziny, ale teraz zmieniłam Fifkowi troche rozkład dnia wzgledem jedzenia, - ok. 11 je jogurt z biszkoptami idziemy na spacer i na 13-14 wrcamy na obiadek. Poza tym niestety mną w tej chwlili rządzi mój mały pęcherzyk - dłuzej niż 1,5h nie wytrzymam bez toalety
![]() A! Wklejam zdjecia, niewyraźne bardzo postaram sie jeszcze wkleić inne,moze jutro.
#3446 |
Zakorzenienie
|
Fifek świetny
![]() ![]() Meme widać już Ci brzuszek? |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Fifek ładniutki
![]() Mateuszek dał się dziś wyspać rodzicom - już dawno tak nie było ![]() ![]() My na spacer wychodzimy około południa i czasem nawet trzy godziny łażę, bo tyle Muszek śpi na dworze. No ale jak jest bardzo zimno, to po jakiś dwóch godzinach wracam, niestety muszę go wybudzić aby wziąć z wózka do domu a zawsze się przebudza jak go podnoszę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
Ale Fifek gość
![]() Macie racje mnie Julka bardzo rozczula. Serce mnie ściska jak raczkuje po korytarzu. Biegnie taka mała kulka i krzyczy mama jak nie wie gdzie jestem. Wogóle to zrobiłam się od urodzenia Julci strasznie wrażliwa. Wszystko mnie wzrusza, płacze nawet na wiadomościach ![]() My chodzimy na godzinny spacer minimum. Jeśli Julka siedzi spokojnie w wózku i jest w miarę ciepło to chodzimy dłużej. Wychodze po porannej drzemce czyli koło 12-13. Wracamy na obiad. Dziś Filip Piękny, męski senior wątku kończy 9 miesięcy. Buziaki ![]() Agika może zaproponuj żeby zaczeli Ci płacić za wizażowanie ![]()
#3449 |
Zadomowienie
|
Płatku, kochana dziekuję w imieniu Fifka!
A co do brzuszka...to tak widać już, choć nie wiem czy widze go tylko ja czy inni też...,ale chyba tak, chyba juz widzą. choć jak załoze coś luźniejszego to nic nie wiadomo. DZis 15 listop. a Fasoleczka kończy 15 tyg. napalam sie na dziewuchę i rozmyslam nad imieniem ale nic co mi sie podoba, nie wpada w ucho tż, moze macie jakieś pomysły? ![]()
#3450 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam mieć Julke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.