|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam opory i nie mam zamiaru nic dla maluszka tam kupować ![]() ![]()
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam fazę na ali kilka lat temu,teraz nic nie zamawiam.
A te zawieszki u mnie babki hand made robią za 10zl to jaki sens u chińczyka kupować. Ale ja to nawet na allegro nie zamawiam bo nie lubię. Ostatnio mąż mi kazał chyba od miesiąca wybrać etui na telefon bo stare się zniszczyło, załatwiłam temat w dwie minuty byle mieć z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Likka9 Czas edycji: 2019-07-22 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I fakt, chińszczyzna wszędzie, my tez mamy mnóstwo dostawców z Chin, ale zanim, cokolwiek trafi do sprzedaży wszystko musi przejśc odpowiednie testy, przeprowadzane przez niezależną firmę. Wiem, jakie kwiatki potrafią wyjść, więc też odpuszczam. ![]()
11.04.2015 ![]() Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2019-07-22 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Zresztą teraz jak patrzę na ali (ostatnio wlazlam na home) to wszystko wydaje mi się zbędne. Tak samo dla dziecka. Chyba wyrosłam z posiadania tysiąca ☠☠☠☠☠☠☠? Może niechodki zamówię na wiosnę i lato i tyle.
Córce dużo zamawiałam opasek czy spinek, a większość była tak beznadziejna , że wolałam zapłacić więcej i kupić na miejscu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Jak przyszła to oczywiście
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie dziecko bierze wszystko do buzi wiec zabawki tez może brać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Pewnie chodziło o zabawki dla starszych dzieci
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie kupuje dla noworodka ale ale dla starszej córki już kupiłam pare ubrań. Na szczęście szybko się wyleczyłam z zakupów tam jak przyszły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Raczkowanie
|
Śliczne są te ubranka
![]() Mam pytanie do dziewczyn z łożyskiem na przedniej ścianie : czy zauważyłyście może że przeszkadzają wam spodnie, które mają gumkę na brzuchu, nawet te ciążowe? W poprzedniej ciąży nie miałam takiego wrażenia i w biodrówkach chodziłam do 8go miesiąca a teraz nawet majtki mi przeszkadzają, bo ciągle mam uczucie że ściskają i gniotą brzuch. Najwygodniej jest w sukienkach i spódnicach. Zastanawiam się czy to nie kwestia tego łożyska na przedniej ścianie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
A jaki smoczek polecacie ? Miałam ślą córki z lovi. Zgryz zepsuty. Czeka mnie batalia z ortodonta :/ nie chce tego błędu powtórzyć z drugim dzieckiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale my z żadnych niekapkow nie korzystaliśmy itp. Kubek albo bidon ze słomka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spodni to te ciążowe raczej mnie też nie uciskają na brzuchu, jedynie jak siadam, to czasem rozpinam (moje mają dodatkowo guzik). I też najlepiej mi w sukienkach, ale nie wiem, czy to kwestia tego łożyska, czy po prostu faktu, że kiecki są wygodniejsze. ![]()
![]() |
#3438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie celuje teraz jak już jakiś ortodontyczny ale to pewnie chwyt marketingowy. Najlepiej bez ale z dwojga złego wole smoczek niż kciuk 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tydzień? Wow ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kiedyś też kupiłam kilka sweterków z Chin, wcisnęłam się tylko w jeden, a brałam większe rozmiary i sprawdzałam ich tabletki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy to wina łożyska, ale też tak mam. Na początku chodziłam w tych spodniach ze skarpeta na cały brzuch i było ok, bo była luźna, ale teraz już bardziej mi przylega i często zostawiam ją opuszczoną na dole ![]() ![]() Zaliczyłam położną, tym razem trafiłam na bardzo fajną Włoszkę ![]() ![]() ![]() Tutaj szkoła rodzenia to jedne zajęcia tylko - 6h plus zajęcia z karmienia piersią - 2,5h. Mam dopiero umówione pod koniec września. Szkoda, że nie szybciej, bo może do zakupów by się przydało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na szkołę rodzenia mogłam się zapisać już po pierwszym spotkaniu z położną (dostałam adres mailowy do kontaktu i oni mi umawiają spotkania w konkretnych tygodniach) - w tym szpitalu to trzy spotkania (na dwa ostatnie można przyjść z partnerem, pierwsze to dieta, ćwiczenia itd.). I wydaje mi się, że na rozpisce miałam, że od następnego spotkania już mierzą brzuch. Ale dowiem się za dwa tygodnie. Plus jest taki, że do tej pory miałam tę samą położną, teraz chyba też ona będzie, bo ten sam dzień tygodnia i godzina. Muszę ją teraz uświadomić, że jednak będę rodzić w Polsce. A MatB1 dostałaś? ![]()
![]() |
#3442 | |
Zadomowienie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Widocznie każdy szpital ustala swoje zasady ![]() ![]() ![]() Ostatnio mi mówili, że mierzą od 25 tygodnia, więc też mnie to zdziwiło. Tak jak to, że nie chciała mnie zważyć, bo „ważą tylko na pierwszym spotkaniu, zresztą wyglądam zdrowo, więc nie ma potrzeby dodatkowego ważenia” ![]() ![]() Ogółem się dowiedziałam, że do tego szpitala kierują wiele kobiet z komplikacjami ciążowym z innych szpitali, więc dlatego mają dużo ciężarnych pod opieką. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała rodzić na korytarzu ![]() MATB1 w końcu wzięłam od GP trochę wcześniej, bo akurat miałam wizytę ![]() ![]()
![]() |
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Prowadzenie ciąży w UK jest tak inne niż w Polsce. A zobaczcie że tam nikt nie panikuje, nie ma pewnie jakiegoś większego odsetku chorych dzieci czy powikłań przy porodzie itp. A nikt nie ma usg co wizyta czy nie zawraca de lekarzowi co miesiac. U nas afera jak są trzy USG na nfz. Tak samo pracuje się prawie do końca bo wolne pociagna z macierzyńskiego który chyba i tak jest krótszy niż u nas. Chyba my kobiety w Polsce jesteśmy rozpieszczone
![]() Takie moje przemyślenia jak cała ciąża poród i czas po są różne niż u nas, a wydawałoby się że tam nikomu to nie przeszkadza? Cytat:
Teraz w ogóle nie miałam tego etapu i do tej pory noszę normalne jeansy i inne spodnie, spodnice. Więc nie wiem na prawdę od czego to zależy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Likka9 Czas edycji: 2019-07-22 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja jutro mam lekarza 8:25 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z lekarzem, który jezdzi na międzynarodowe konferencje i podobno coś się w tej kwestii zaczyna ruszać, bo zaczęto myśleć, ile dzieci daloby się uratować, gdyby podejscie bylo inne. Takich badan i statystyk nie ma, nikt się do tego nie przyzna. W zdrowej ciąży, bez powikłań tak naprawdę bez roznicy, ile masz skanów, ale jak odróżnić np. hipotrofika od dziecka normalnie przybierajacego na wadze, jeśli w III trymestrze nie masz USG? Natomiast podejscie w pracy ma dla mnie więcej sensu, w Polsce oplaca się isc na zwolnienie, tutaj nawet nikt o tym nie pomyśli, jeśli wszystko jest okej.
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5800kolor_SE01.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wandzie w ogóle nie zamierzam próbować dawać chyba że będzie naprawdę ciężko i będę zdesperowana.. aczkolwiek po Synku to chyba dużo będę w stanie wytrzymać, bo Jego początki niestety do najmilszych czasów nie zaliczam ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Ska
Drugie podobno inne niż ppierwsze o 180 stopni i moje znajome w 100% to potwierdzają. Więc ja też myślę jakie drugie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To fakt, w Polsce kobiety w ciąży są bardzo rozpieszczone ![]() ![]() ![]() Ja myślę, że to też kwestia tego, że np. Brytyjki są do tego systemu przyzwyczajone, nie biegają nigdzie prywatnie na badania, ewentualnie oglądnąć malucha w 3D/4D w celu pamiątkowych zdjęć. Ciąża to dla nich normalny stan i tyle. Znam za to Polki i dziewczyny z innych krajów europejskich, które ciąże prowadziły dodatkowo u prywatnych lekarzy. Pewnie sama bym tak zrobiła gdyby nie fakt, że po IVF byłam obstawiona lekami i wiedziałam, gdzie mam się zwrócić o pomoc. Czasami słyszę słowa zdziwienia, że nie chodzę nigdzie do polskiego ginekologa?! Jednak przykre jest to, że do 14 tygodnia nikt nie zrobi nic by probować maluszka ratować ![]() Po badaniu połówkowym trzeba już tylko liczyć, że pomiary położnej pomogą wychwycić jakieś nieprawidłowości we wzroście malucha czy ilości wód płodowych. Ja załapałam się na te badania kliniczne i mam dodatkowe 2 USG, więc czuję się spokojniejsza. Jednak z całą pewnością stwierdzam, że w przypadku komplikacji czy poważniejszych problemów zdrowotnych opieka jest bardzo dobra. I lekarze, pielęgniarki, personel medyczny - wszyscy są zazwyczaj bardzo mili, ciężko jest trafić na gbura ![]() Co do pracy - gdyby nie ciągłe plamienia w pierwszym trymestrze to pewnie bym wróciła normalnie do pracy, bo taki był plan, ale po tym co przeszliśmy, mąż za bardzo się o nas bał, poza tym mogliśmy sobie pozwolić na to, żebym nie pracowała. Było u mnie kilka dziewczyn w ciąży, wszystkie dociągamy do 8 miesiąca bez problemu ![]() Ale ciężko jest się przestawić na ten system znając inny ![]() ![]()
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Tak samo po porodzie, w uk chyba dobę trzymają albo i nie i sru do domu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.