|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 61.
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812899]Co to dla was znaczy mieć za dużo pracy?
Generalnie jestem przyzwyczajona, że są okresy np przez miesiąc, że non stop trzeba coś robić, bo terminu gonią, trzaskać nadgodziny etc. No i spoko, taka specyfika pracy. Ale ostatnio chodzę przemęczona i nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy faktycznie przesadzają z nadmiarem obowiązków. Mniej więcej tak od stycznia non stop dokładają mi nowe tematy i dosłownie co chwilę mam jakieś terminy i muszę coś oddać. Szef stoi mi nad głowę, układa jakieś harmonogramy i w kółko: a zdążysz? A na pewno? Uf zdążyłam i oddałam. To wtedy przychodzi i zabawa od nowa: teraz masz na to i na to 2 dni, potem 2 dni na tamto, a potem jeszcze to. I zero pomocy od kogokolwiek, bo nie ma ludzi do pracy. Praca non stop pod presją czasu mnie już wykańcza. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja zawsze trafiam na korpo, w których dużo się pracuje i oczekiwanie jest takie, że będę online non stop. Więc dla mnie kluczowe pytanie to: Czy to wszystko, co opisujesz powyżej robisz w godzinach pracy czy musisz wyrabiać bezpłatne nadgodziny. Jeśli w godzinach pracy to dla mnie sytuacja jest ok. |
|
|
|
|
#3422 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812899]Co to dla was znaczy mieć za dużo pracy?
Generalnie jestem przyzwyczajona, że są okresy np przez miesiąc, że non stop trzeba coś robić, bo terminu gonią, trzaskać nadgodziny etc. No i spoko, taka specyfika pracy. Ale ostatnio chodzę przemęczona i nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy faktycznie przesadzają z nadmiarem obowiązków. Mniej więcej tak od stycznia non stop dokładają mi nowe tematy i dosłownie co chwilę mam jakieś terminy i muszę coś oddać. Szef stoi mi nad głowę, układa jakieś harmonogramy i w kółko: a zdążysz? A na pewno? Uf zdążyłam i oddałam. To wtedy przychodzi i zabawa od nowa: teraz masz na to i na to 2 dni, potem 2 dni na tamto, a potem jeszcze to. I zero pomocy od kogokolwiek, bo nie ma ludzi do pracy. Praca non stop pod presją czasu mnie już wykańcza. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To co opisujesz to dla mnie zdecydowanie za duzo pracy. Jesli nie jestem w stanie czegos ogarnac w godzinach pracy i dodatkowo +/- 15-20% dodatkowego czasu (nadgodzin), to uwazam, ze to jest za duzo.
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Czy są jakieś programy do obróbki zdjęć, dzięki którym usunę tło ze zdjęcia?
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie mieć czasu na przerwę i jedzenie w pracy. Pracować dużo dni pod rząd. W moim zawodzie wiele placówek ma system 12 dni pracy i po tym tylko 2 dni wolnego (co drugi weekend). To było dla mnie wykańczające i nigdy więcej nie zamierzam tak pracować. |
|
|
|
|
#3425 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Pani Mizantrop
|
Wspolczuje, nie dalabym tak teraz rady - chociaz w Polsce najbardziej mi zalezalo na oszczedzaniu kasy na podroze, wiec i 22-23 dni pod rzad zdarzalo mi sie pracowac, z tym ze byla to bardzo niewymagajaca praca.
|
|
#3427 |
|
Konto usunięte
|
Taka głupia nie jestem żeby robić bezpłatne nadgodziny. Kiedyś byłam, ale to za czasów młodości. Teraz jak nie płacą, to nie siedzę. I o dziwo jeszcze nikt mnie nie zwolnił za takie podejscie. Ale tak nadgodziny są.
Nie przeszkadza mi ilość pracy, ale bardziej te deadliny. Jestem projektantem i czasem na niektóre rzeczy potrzeba więcej czasu, trzeba coś przemyśleć, doczytać, a teraz jest tak, że wszystko szybko, teraz, już wysyłaj, nie ma czasu. Czemu to jeszcze nie zrobione. Zaplanuje sobie coś do roboty na dany dzień, a tu przychodzą jakieś uwagę, problemy i nawet nie wiem za co się zabrać, a pomocy znikąd. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-07-17 o 10:21 |
|
|
|
|
#3428 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() I problem dopiero po 27 latach wyszedł, więc chyba nie ma reguły 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812955]Taka głupia nie jestem żeby robić bezpłatne nadgodziny. Kiedyś byłam, ale to za czasów młodości. Teraz jak nie płacą, to nie siedzę. I o dziwo jeszcze nikt mnie nie zwolnił za takie podejscie. Ale tak nadgodziny są. [/QUOTE]
Podziwiam. Ja zawsze myślę, że muszę się angażować, żeby "zrobić karierę" albo dostać awans, ale potem i tak się okazuje, że awans dostają znajomi szefa. Nadgodziny płatne to jednak inna para kaloszy. [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812955]Nie przeszkadza mi ilość pracy, ale bardziej te deadliny. Jestem projektantem i czasem na niektóre rzeczy potrzeba więcej czasu, trzeba coś przemyśleć, doczytać, a teraz jest tak, że wszystko szybko, teraz, już wysyłaj, nie ma czasu. Czemu to jeszcze nie zrobione. Zaplanuje sobie coś do roboty na dany dzień, a tu przychodzą jakieś uwagę, problemy i nawet nie wiem za co się zabrać, a pomocy znikąd. [/QUOTE]No ja mam tak, że mam listę rzeczy do zrobienia, które są ważne i potem okazuje się, że np. przez tydzień nie mogłam zacząć z niczym z tej listy, bo dostaję 100 maili dziennie, gdzie ludzie proszą o natychmiastową pomoc, w tym mój szef i poziom wyżej od szefa. Plus jakieś 10 "pingnięć" na teamsach np. o 17:30 (zazwyczaj zaczynam pracę ok. 8:00). Tak że znam ten ból. Natomiast nadal jak nie robisz bezpłatnych nadgodzin to dla mnie nie brzmi to krytycznie. |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812955]Taka głupia nie jestem żeby robić bezpłatne nadgodziny. Kiedyś byłam, ale to za czasów młodości. Teraz jak nie płacą, to nie siedzę. I o dziwo jeszcze nikt mnie nie zwolnił za takie podejscie. Ale tak nadgodziny są.
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] A to już w ogóle. Mogę przyjść za kogos na moim wolnym, ale nigdy w życiu nie robiłam i nie zamierzam pracować za darmo, a tym są niepłatne nadgodziny. |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Konto usunięte
|
[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88812978]Podziwiam. Ja zawsze myślę, że muszę się angażować, żeby "zrobić karierę" albo dostać awans, ale potem i tak się okazuje, że awans dostają znajomi szefa. Nadgodziny płatne to jednak inna para kaloszy.
No ja mam tak, że mam listę rzeczy do zrobienia, które są ważne i potem okazuje się, że np. przez tydzień nie mogłam zacząć z niczym z tej listy, bo dostaję 100 maili dziennie, gdzie ludzie proszą o natychmiastową pomoc, w tym mój szef i poziom wyżej od szefa. Plus jakieś 10 "pingnięć" na teamsach np. o 17:30 (zazwyczaj zaczynam pracę ok. 8:00). Tak że znam ten ból. Natomiast nadal jak nie robisz bezpłatnych nadgodzin to dla mnie nie brzmi to krytycznie.[/QUOTE]Praca to praca. Ja się już przekonałam, że wszyscy mają gdzieś twoje zaangażowanie i pracę po godzinach. Ja na początku swojej kariery zawodowej siedziałam non stop po godzinach. Nikt mi za to nie płacił. Dlaczego? Bo cała reszta też siedziała. Na szczęście jestem już mądrzejsza. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Mi to trochę pracę niewolnicza przypomina. Szef się dorabia na twoich barkach, a ty dostajesz nic. Super sprawa. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-07-17 o 11:12 |
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812955]
Nie przeszkadza mi ilość pracy, ale bardziej te deadliny. Jestem projektantem i czasem na niektóre rzeczy potrzeba więcej czasu, trzeba coś przemyśleć, doczytać, a teraz jest tak, że wszystko szybko, teraz, już wysyłaj, nie ma czasu. Czemu to jeszcze nie zrobione. Zaplanuje sobie coś do roboty na dany dzień, a tu przychodzą jakieś uwagę, problemy i nawet nie wiem za co się zabrać, a pomocy znikąd. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Miec dużo pracy to dla z góry niemozliwe do podołania terminy, robienie kilku rzeczy niepowiązanych ze sobą jednocześnie, brak czasu na jedzenie, siku, sprawdzenie skrzynki (nawet pracowniczej) i brak czasu na odetchnięcie co jakiś czas, zrobienie sobie 10 min przerwy od kompa. Zawsze mnie dziwiło ze inni się dziwią że potrzebuje odejśc od stanowiska i się po prostu chwilę przejść po firmie. W pracy (wlaśnie projektowej) najbardziej obciążał mnie nawal poprawek i obowiązek dostarczenia nowemu klientowi kilku bylejakich pomysłów podczas gdy wystarczyłyby dwie ale porządnie przygotowane propozycje, robienie tylko zeby robić "coś" zeby bylo słychać stukanie i klikanie bez dania czasu na porządny przemyślany projekt ktorego nie trzeba będzie poprawiać x razy
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://chabur.pl/biustonosze/biustonosz-w08kz.html Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3434 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812955]Taka głupia nie jestem żeby robić bezpłatne nadgodziny. Kiedyś byłam, ale to za czasów młodości. Teraz jak nie płacą, to nie siedzę. I o dziwo jeszcze nikt mnie nie zwolnił za takie podejscie. Ale tak nadgodziny są.
Nie przeszkadza mi ilość pracy, ale bardziej te deadliny. Jestem projektantem i czasem na niektóre rzeczy potrzeba więcej czasu, trzeba coś przemyśleć, doczytać, a teraz jest tak, że wszystko szybko, teraz, już wysyłaj, nie ma czasu. Czemu to jeszcze nie zrobione. Zaplanuje sobie coś do roboty na dany dzień, a tu przychodzą jakieś uwagę, problemy i nawet nie wiem za co się zabrać, a pomocy znikąd. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja bym powiedziała, że w ten sposób nie jesteś w stanie dobrze pracować jako projektant. Oraz że masz dużo za zapytan odnośnie innych projektów i nie możesz skupić się nad tym, nad którym teraz pracujesz, zapytaj co jest priorytetem. Jeśli nowy projekt, to nad nim pracuj, a reszta na następny tydzień. Pros o pomoc, do skutku Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, czy któraś może orientuje się jak wygląda obecnie sytuacja z Dworcem Głównym w Gdańsku, czy dalej jest budynek tymczasowy i dookoła plac budowy? Czy łatwo się tam odnaleźć, trafić na poszczególne perony itp? Pytam w kontekście osoby starszej z mojej rodziny, która na dniach się tam wybiera i ma obawy czy się tam odnajdzie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3439 |
|
BAN stały
|
Generalnie jestem przyzwyczajona, że są okresy np przez miesiąc, że non stop trzeba coś robić, bo terminu gonią, trzaskać nadgodziny etc. No i spoko, taka specyfika pracy. Ale ostatnio chodzę przemęczona i nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy faktycznie przesadzają z nadmiarem obowiązków. Mniej więcej tak od stycznia non stop dokładają mi nowe tematy i dosłownie co chwilę mam jakieś terminy i muszę coś oddać. Szef stoi mi nad głowę, układa jakieś harmonogramy i w kółko: a zdążysz? A na pewno? Uf zdążyłam i oddałam. To wtedy przychodzi i zabawa od nowa: teraz masz na to i na to 2 dni, potem 2 dni na tamto, a potem jeszcze to. I zero pomocy od kogokolwiek, bo nie ma ludzi do pracy. Praca non stop pod presją czasu mnie już wykańcza. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dla mnie za dużo pracy to było 10 24h dyżurów w miesiącu plus praca kilka godzin w tygodniu na zlecenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zmieniła mi życie, wszystkie samonośne przyklejane cycki mogą się schować. mogę skakać, szaleć i wszystko jest na miejscu, nic się nie odkleja pod wpływem wilgoci itp. no dla mnie rewelacja. jako pierwsze kupiłam booby tape, teraz dostałam od koleżanki rea tape i też super.
|
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Photoshop, Gimp spokojnie się do tego nadają. Jak to jednorazowa akcja to polecam Gimp, bo darmowy. [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88812955]Taka głupia nie jestem żeby robić bezpłatne nadgodziny. Kiedyś byłam, ale to za czasów młodości. Teraz jak nie płacą, to nie siedzę. I o dziwo jeszcze nikt mnie nie zwolnił za takie podejscie. Ale tak nadgodziny są. Nie przeszkadza mi ilość pracy, ale bardziej te deadliny. Jestem projektantem i czasem na niektóre rzeczy potrzeba więcej czasu, trzeba coś przemyśleć, doczytać, a teraz jest tak, że wszystko szybko, teraz, już wysyłaj, nie ma czasu. Czemu to jeszcze nie zrobione. Zaplanuje sobie coś do roboty na dany dzień, a tu przychodzą jakieś uwagę, problemy i nawet nie wiem za co się zabrać, a pomocy znikąd. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja tam wychodzę z założenia, że robię w takim tempie, w jakim czuję się komfortowo i najwyżej mnie zwolnią. Nikt mnie nigdy nie zwolnił xD A jakby zwolnił to trudno, bo ja nie żyję żeby pracować a pracuję żeby żyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Photoshop, Gimp spokojnie się do tego nadają. Jak to jednorazowa akcja to polecam Gimp, bo darmowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dzięki! Mam jedno zdjęcie, gdzie pierwszy plan jest ładny, ale tło niekoniecznie w związku z czym wolałabym, żeby w tle było coś a'la biała ściana. Zainteresuję się tym Gimpem, skoro darmowy.
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie jestem przyzwyczajona, że są okresy np przez miesiąc, że non stop trzeba coś robić, bo terminu gonią, trzaskać nadgodziny etc. No i spoko, taka specyfika pracy. Ale ostatnio chodzę przemęczona i nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy faktycznie przesadzają z nadmiarem obowiązków. Mniej więcej tak od stycznia non stop dokładają mi nowe tematy i dosłownie co chwilę mam jakieś terminy i muszę coś oddać. Szef stoi mi nad głowę, układa jakieś harmonogramy i w kółko: a zdążysz? A na pewno? Uf zdążyłam i oddałam. To wtedy przychodzi i zabawa od nowa: teraz masz na to i na to 2 dni, potem 2 dni na tamto, a potem jeszcze to. I zero pomocy od kogokolwiek, bo nie ma ludzi do pracy. Praca non stop pod presją czasu mnie już wykańcza. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja tak pracowałam i ludzie się zwyczajnie przyzwyczalili, że ja dowożę wszystko na czas, nawet jak coś jest masakryczną wrzutką na już. A gdy wrzucałam innym osobom takie zadania, to olewali deadline albo wprost pisali "nie ma szans, będzie na środę/piątek najwcześniej". Żałuję takiego starania się, bo co z tego, że każdy mi dziękował za szybką pracę, jak finalnie nic z tego nie miałam, a tylko wewnętrzny stres pt. "Ciekawe, co dziś wpadnie do zrobienia na już". Na Twoim miejscu zaczęłabym wprost zgłaszać, że to jest za dużo, przekładać terminy, kolejkować zadania i mieć w nosie nierealne terminy. Cytat:
Jest jeszcze taki pasek-przedlużka, który zapina się o haftki stanika i oplata brzuch dookoła. To się sprawdzi, jeśli wycięcie jest niżej niż standardowy stanik, ale nie bardzo nisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego wstawianie białej ściany też się może nie sprawdzić i wyglądać sztucznie jeśli np. na przedmiot czy osobę pada naturalne światło i widać naturalne cienie Możesz też skorzystać z wątku wyretuszować Ci fotkę i poprosić o pomoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Która mata na otoczenie balkonu będzie najlepsza? (nie chodzi mi o wygląd)
Macie jakieś doświadczenie z takimi matami? Screenshot_20210717-161122_Chrome.jpgScreenshot_20210717-160951_Google.jpg Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Załącznik 7753757 |
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88813414]Bambusowa szybko zgnije i bedzie brzydka przez warunki atmosferyczne. Lepiej chyba ta ciemna. Chociaż ja osobiście wzięłabym coś z gładkiego materiału po prostu:
Załącznik 7753757[/QUOTE]Dzięki, właśnie o trwalosc się martwię, ale widzę u ludzi, że mają już od 2 lat te bambusowe, nie ściągają ich na zimę i wygląda ok (przynajmniej z daleka). Na necie też znalazłam impregnowane, wiklinowe, więc może oni mają właśnie takie. Gładkich, materiałowych nie chce. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88813344]taśma do podklejania biustu zmieniła mi życie, wszystkie samonośne przyklejane cycki mogą się schować. mogę skakać, szaleć i wszystko jest na miejscu, nic się nie odkleja pod wpływem wilgoci itp. no dla mnie rewelacja. jako pierwsze kupiłam booby tape, teraz dostałam od koleżanki rea tape i też super.[/QUOTE]Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

w związku z czym wolałabym, żeby w tle było coś a'la biała ściana. Zainteresuję się tym Gimpem, skoro darmowy.

26.08.2023