![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Adusia właśnie u Ani czytałam
![]() Ciekawe ma przepisy. ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() ![]() Zapraszam na ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Nic nie wspominałam o wyjeździe, bo do dnia wyjazdu nie byłam pewna czy pojadę. Mam ważną sprawę rodzinną do załatwienia i przy okazji wreszcie udało mi się dotrzeć na moje ukochane, polskie morze. Wzięłam lapka ale nie wziełam do niego ładowania ![]() Ściskam Was bardzo serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jak wspaniale, Emmi nad morzem. Hura! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adi
![]() Jak się masz? U mnie zaczyna grzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
Mania nad morzem, Emmi nad morzem, to może my obie też skoczmy nad morze. Foto - Mania o zachodzie słońca. |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
czuję się prawie zdrowa. Wyprawa do Łodzi i przedwieczorny spacer dobrze mi zrobiły. |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się Ada
![]() Tak, nad nasze morze, koniecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć Kochane
![]() Ładowarka kupiona ![]() Powiem Wam, że jestem w małej, nadmorskiej miejscowości (nieważne gdzie) pod większym miastem i każdy pruje ze wszystkim do tego większego miasta niż zaopatyrwać się tutaj na miejscu. Jak rdzenni mieszkańcy mają utrzymać swoje sklepiki jak nikt w nich nie kupuje? Na szczęście nauczona od lat, zawsze pytam najstarszych rdzennych mieszkańców i wiem gdzie co jest tu na miejscu. Ale przeraża mnie ta mania ,,latania po pierdołę do miaaaasta" Była u fryzjera. Podciełam włosy, nadal z przodu siwe w z tyłu jakieś ciemne. Głowa odświeżona to najważniejsze. Fryzura zrobiona na powrót do pracy ![]() Udało się załatwić to po co przyjechałam. Uffff... bardzo trudna sprawa i wymagająca mnóstwo zachodu, jeżdżenia a nagle przesympatyczna pani, która bez zbędnej biurokracji, czekania i pisania tony papierzysk, zajrzała w segregator i wszystko nagle się zrobiło... a drukarka wydrukowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
4 pory roku i ja piąta
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() Hura! Skoro sprawy szybko załatwiłaś, mam nadzieję, że znalazłaś czas na leżaczek plażowy ![]() Wracaj szczęśliwie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Ja niedawno też odkryłam postęp na naszej poczcie ![]() klimatyzację założyli, wreszcie. Nie dało się wystać nawet w kolejce trzyosobowej, koszmar...miejsce bardzo nasłonecznione. Emmi nawet fryzjera odwiedziłaś ![]() ------------- Ja mam koniec miesiąca. Oby szybko to ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witaj Cyferko
![]() ![]() Wczoraj byłam sensacją ulicy za sprawą długiego, powolnego i dokładnego przymierzania letnich kapeluszy. Miałam swoją prywatną ekspedientkę pełniącą rolę kapelusznika trzymającego wiele kapeluszy. Młodzi nie mogli oderwać ode mnie oczu. Śledzili z zapartym tchem całe zdarzanie, być może zgadując w myślach, na który się zdecyduję, a może w ogóle nie wybiorę żadnego? Niektóre osoby po zjedzeniu czegoś tam obok, po prostu siedzieli dalej i czekali. Spory wybór był od słomkowych do materiałowych z przeróżnym rondem i zdobiną . Naprawdę ciężki wybór. Wybrałam klasykę dla siebie. Jasną słomkę z wąskim paseczkiem materiału z kokardką z tyłu kapelusza, rondo szerokie, rzucające cień i na kark. Ale nie z tych dużych, jakie nosiła np. Sofia Loren. Rondo mniejsze ale nie z tych wąskich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Hejka ![]() Skojarzył mi się film Pretty Woman ![]() ![]() Ryczę ze śmiechu, wszyscy mieli zabawę. Też lubię kapelusze, ale tylko na plaży, tak nie miałabym odwagi w nim chodzić, tak jak paniusia ![]() ----------- Jaką masz pogodę? U mnie o 6 z rana było 20*C cały czas rośnie. Byłaś na plaży? Zjadłaś rybkę? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-29 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Pogodę mam bajeczną. Jest ciepło, ale nie ma tej spiekoty, tej duszności. Idealnie mi się oddycha. Wczoraj nawet doszłam do wniosku, że tutaj to nie mięlibyśmy z MM żadnych problemów w pracy ogrodowej. U nas MM narzekał, że nic nie mógł robić, taka jest duchota. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-29 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
W miejscowościach nadmorskich, czy turystycznych kapelusze nie powinny wzbudzać sensacji modowych
![]() Cudnie masz z pogodą i widzę ,że samopoczucie lepsze ![]() Fajnie. --------- Upalne zakończenie wakacji. Lato dla urlopowiczów sprzyjało. |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ------------ Rybki jeszcze nie jadłam. Nie było okazji a nad polskim morzem jest zdzierstwo okropne. Nie dość, że rybę do zapłaty ważą surową zamrożoną a nie po usmażeniu, to jeszcze takie ceny windują, że nieduża, zwykła rybka kosztuje koło 100 zł . Obłęd jakiś. Wolę sobie usmażyć sama taką świeżutką, wypatroszoną przez rybaka z kutra, albo znaleźć tubylczą smażalnię ale ciężko o taką, bo tubylcy to sobie sami smażą w domu ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-29 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Och jak fajnie, sporo do poczytania. Rozsiadam się z kawcią i zaczynam miłą lekturę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
Ty mi się właśnie z kapeluszem kojarzysz. Kwietna łąka i Emmi tańcząca w zwiewnej sukni i pięknym kapeluszu. Wiosenna Nasza Czarodziejka. Takie foto chyba masz jako wizytówkę na Garnku. Dobrze myślę? Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-08-30 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Emmi to nie jesteś sama?
Dzieci z Tobą są ... Myślałam, że sama jesteś. Pozdrawiam Was moje miłe, lecę do roboty. Pa, wpadnę, jak będę miała czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
spokojnie sobie pracuj. ![]() Zapas zup imponujący. Brawo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Ciężka, upalna noc. Jak u Was? Trudno jest się skoncentrować po kolejnej nieprzespanej nocy. ------------ Emmi jesteś jeszcze nad Bałtykiem? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-30 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferciu
![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-30 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Emmi cudownie
![]() Chociaż na końcówkę urlopu udało Ci się oderwać od codziennych obowiązków. 9 km to sporo, a jak przy bryzie morskiej, to samo zdrowie ![]() Super ![]() ![]() -------------- Gotuję powidła z malin. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Dzisiaj u mnie Dzień Maliny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ostatni tydzień sierpnia nie do końca jest urlopem. Ja już działałam zawodowo tydzień wcześniej na rzecz ewentualnego wyjazdu, który mknął w mym kierunku niczym tsunami. Połączyliśmy 2 w 1 z Młodymi i wpadliśmy tutaj razem. W każdym razie oficjalnie i realnie jestem na zdalnym. Ale systemy w większości stoją, bo MEN znów powymyślało swoje nowości, więc zawsze jest jakaś obsuwa. Tylko potem rodzice chrzanią, że ,,szkoła znów nie jest gotowa od września"
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cyferko ![]() Dobrego dnia życzę ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-30 o 09:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Upał. Kaweczka z mlekiem. Mój ulubiony zestaw. Dobry i na upał i na chłód. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Babeczki, no właśnie zastanawiałam się co tak pięknie pachnie. A to okazuje się, że malinowy dżem i gofry z owocową polewą. Dzień Maliny. Hura...!! ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Poprawka... nie dżem malinowy, a powidła... sorry... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Emmi całe wieki nie jadłam gofrów.
To jeden z przysmaków nad morzem ? Muszę kiedyś zrobić ![]() -------------- Adusia witaj ![]() Upał, tęsknić za nim nie będę ![]() O 19,30 ciemno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
widzisz Kochana, jestem mocno ciepłolubna kobita, bo mnie ten upał naprawdę nie doskwiera. Dobrze się czuję w dzień, dobrze śpię nocą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.