|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Xantia: proszę Cię, daruj sobie pranie. połóż się, obejrzyj film albo poczytaj. przecież masz odpoczywać. jest długi weekend - niech mąż pierze
![]()
#3422 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
xantia no to teraz bedziesz musiala duuzo odpoczywac.. nawet nie mysl o pracy.. wiem ze ja uwielbiasz bo sama kiedys mowilas ze z pracy to pewnie pojedziesz na porodowke prosto ![]() ![]() ![]() a tak jeszcze powiem ze naprawde fajne te koszule co ajanna znalazla.. sama zamawiam dwie ![]() ![]() ![]() musze wam dziewczyny powiedziec cos.. kupilismy mieszkania!! dzis podpisalismy ostatnia umowe koncowa.. wedlug prawa jestesmy wlascicielami 2 mieszkan w krakowie ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o ciaze od dwoch dni mam dosc mocne bole w dole brzucha.. jak ide szybciej albo cos podniose lub sie schyle boli mnie potem.. po niedzieli ide do gina i choc go nie lubie to niech sprawdzi co tam sie dzieje u Adiego ![]() od kilku dni nie kochalam sie z TZ bo nie chcemy niepotrzebnie ryzykowac
#3423 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
no lepiej niech to bedzie kolka
![]() ![]() a bole w dole kregoslupa mam praktycznie codziennie od drugiego miesiaca ciazy.. do tego sie juz przyzwyczailam ale brzuszek troszke zaniepokoil ![]()
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Ajanna, ale ja nie potrafie leżeć tak o. Po prostu leżeć na leżąco. Wstawiłam pralkę. A TŻta niestety nie ma. Jak mu powiedziałam co jest to kazał mi jechać do szpitala! Idiota! Nigdzie nie jadę! Mam w karcie ciąży napisane: NIE PODRÓŻOWAĆ!! Poza tym z czym ja tam pojadę?? Nawet nie mam do czego się spakować. Nie wspominając o tym, że nie mam CZEGO tam włożyć. Poza tym szpital mam na tej samej ulicy na której mieszkam to w razie czego dobiegnę.
Czekam aż Paslik się pojawi na gg, żeby mi zamówiła te koszule. Acha i kupiłam jeszcze dziś sudocrem. BOJĘ SIĘ ![]() ![]() ![]()
#3428 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I o ile z bluzkami nie ma problemu, bo moda sprzyjająca, ale na dół coś dopasować trudniej. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4225359] ewa.nea zaproponowała, żebyśmy powklejały swoje kreacje ciążowe. Jestem za. ![]() [/quote] Się pokażę po weekendzie ![]() Jadę jutro z mężem i rodzinką nad jezioro na kamping. Już nie mogę się doczekać. Xantia - trzymaj się (brzucha ![]()
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
ewa.nea no ja tak samo mam jeden sweterek kupiłam na allegro
![]() ![]() masakra bede latała na golasa przynajmniej mnie nie bedzie nic ściskało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Zaglądam tylko na chwilke, bo wróciłam z ogródka i jestem padnięta
![]() Xantia trzymam kciuki i uważaj na siebie, odpoczywaj i staraj się nie denerwować - jestem z tobą myślami ![]()
#3431 |
Zakorzenienie
|
Wklejam tabelkę. Tak dla przypomnienia. Od początku przytyłam 10,5 kg.
![]() |
#3432 |
Wtajemniczenie
|
lea: dzięki! spytałam sprzedawcę.
kropka: gratuluję ![]() Xantia: nie wygłupiaj się i leż ![]()
#3433 |
Zakorzenienie
|
dobra, dobra, idę już leżeć. Mogę przed TV??
#3434 |
Konto usunięte
|
Xantia, jasne, że możesz przed TV, ale mam nadzieję, że masz cos fajnego na dvd lub jakąś płatna telewizje, bo na publicznych kanałach nędza, nic ciekawego.
![]() Ja też dzisiaj zamówiłam piżamki na Allegro, jakoś dziwnie sie ostatnio mobilizujemy do kompletowania torby do spzitala... ![]() kropka, fajnie, że wreszcie macie mieszkanka, jeden stres mniej. ![]() Jak tak szperam na Allegro, to widze, że większość sprzedawców handlujących artykułami dziecięcymi ma sporo negatywów i neutrali, ciężko jest znaleźć kogoś "czystego". Wreszcie znalazłam jednego sprzedawce, u którego zaopatrzę się w takie drobiazgi: tarmometr do wody, wkłady poporodowe, smoczki, nożyczki, szczoteczkę, itd. Nie dość że nie ma żadnych negatywów to na dodatek ma najatrakcyjniejsze ceny. ![]() A od mamy dostałam dzisiaj dwa śliniaczki (nie dla mnie rzecz jasna). I zamówiła mi w sklepie taki ekstra kocyk, który ma zatrzaski i mozna go spiąć i będzie śpiworek. Bo na stanie był tylko różowy i biały, a ja chcę kremowy, żeby mi ładnie do wózka pasował. Jak już go będe miec , to wkleje gfotki, bo naserio ekstra sprawa, nigdzie na necie takiego nie spotkałam. Są różne, które tak mozna przepinac, ale nie takie fajne. Trzymcie się dziewczynki zdrowo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Wtajemniczenie
|
lea: wklej proszę linka do tego sprzedawcy. ja na razie znalazłam takiego, który nazywa się galiano i ma b. ładne staniki do karmienia tzn. nie takie białe tylko kolorowe i z jakąś koronką nawet
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item187951564_..._zwoltex_.html a a propos tabelki, to ja niestety przez tę chorobę schudłam i ważę 63 kg
#3436 |
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę!! Obudziłam się o 3.55 bo Mała dokazywała
![]() ![]() lea, TV mam kablówkę Multimedii i wczoraj naprawdę nic nie było, dlatego praktycznie od razu sprzed TV przeniosłam się do wyrka i od razu zasnęłam. Niby serwują 66 programów ale jak co do czego to nie ma co oglądać. Idę dalej leżeć do wyrka. Poczytam jakąś gazetkę może a później zabiorę się za kompletowanie torby do szpitala. kropka - nie ma to jak własne 4 kąty!! Gratuluję!!
#3437 |
Zakorzenienie
|
omg Xantia jestem masakratorem
![]() jesli chodzi o sprzedawce na alegro ja moge polecić tego gościa co ja kupowałam, ma same pozytywy, szybko wysyła paczuszki i jest bardzoi dobry kontakt przez maila ![]() niestety pan nie ma chyba ciuchów ma raczej akcesoria dla maluszkow... wklejam link, moze ktoras z Was cos znajdzie ![]() ![]() r_p77 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
Ale wczoraj mi się dostało od Pani gin ![]() ![]() Malutka waży koło 1000 g, a ja 55,5 kg w prawie 27 tygodniu. Możesz Xantia wpisać mi do tabelki, jak będziesz miałą trochę czasu, ale lepiej abyś duuużo odpoczywała i się nie martwiła o dzidzie. Życzę mamuśką miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
No i pospałam do 9.00. Z psem na sofie
![]() Kancia, nie jestem żadnym masakratorem ![]() ![]() ![]() A Olinda, mądralo, sama powinnaś więcej leżeć i się oszczędzać. ![]() ![]()
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam wczorajsze zaległości
![]() ajanna koszule super - takie inne, a nie wszystkie na jedno kopyto ![]() kropka gratuluję mieszkanek ![]() Do lekarza idę w poniedziałek i zobaczę co tam słychać i wtedy okaże się czy pakować już torbę czy nie ![]() ![]()
#3441 |
Rozeznanie
|
Lea - podaj mi proszę tez link do tego sprzedawcy
![]() A propos rozwarcia szyjki macicy - moja lekarka uświadomiła mnie, więc wam troszkę opowiem ![]() Przepraszam za mój naukowy wywód, ale strasznie mnie martwi, że się tak denerwujecie - odpoczywać, nie stresować się i ma być dobrze ![]() ![]()
#3442 |
Raczkowanie
|
Cioteczki - don't stress!!!
Taki piękny dzień - nie wypada się o nic martwić!!! Własnie zabieram się do prania ciuszków małego. Powiesze w ogrodzie i mi moment wyschnie. Poprosiłam teściowa to przyjdzie popłudniu i mi wyprasuje wszystko ![]() Byłam wczoraj w tesco i wyhaczyłam w koszu z przecenami super cuiszki po 2 zł - body, rampersy i pajace!!! Zmykam - szkoda słońca na siedzenie przed kompem!!! Wszystkie przyszłe matki - leżak i na balkon, taras, ogródek ...marsz!!!!
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz nad jezioro, huraaaaa
![]()
#3444 |
Konto usunięte
|
Kanciu, sprzedawcę, którego podałaś, też brałam pod uwagę, ale w końcu zdecydowałam się na uzytkownika o ksywie CASPI13: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2569187
Ma dużo różnych przedmiotów, więc wszystko za jednym kosztem przesyłki. ![]() Wszystkie skcesoria w większośći firmy BABY ONO, mam nadzieje, że to dobre produkty? ![]() Bo zastanawiam się tez nad butelkami tej firmy, sa niedrogie, ładne , kolorowe... Wcześniej chciałam kupic firmy AVENT, które sa droższe i teraz się zastanawiam, czy w przypadku tych Avent płaci sie za jakość czy za firmę? Ale zamotałam... Napiszcie, jakie sa Wasze wybory i dlaczego własnie takie, bo już wariuje, tyle tego wszystkiego jest... Jaki kupujecie termometr do mierzenia temperatury ciała? Ja się zastanawiam nad tymi do ucha, podobno są dokładne jeśli chodzi o pomiar i szybko mierzą. Może któras ma taki termometr i powie czy warto? Kobietki odpoczywajcie, korzystajcie zpięknej pogody, nie sprzątajcie w domkach , bo szkoda takiej ładnej pogody!!! A porządki, nie zając, nie uciekną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Lea dzieki za linka
![]() ![]() ![]() jestem bardzo bardzo bardzo zaskoczona ze one sa az tak wygodne.. pas ciazowy jest swietna sprawa bo moge nosic moje stare spodnie sprzed ciazy ale te ciazowki co kupilam to mam ochote wycalowac ![]() leze dzis troche w lozku bo plecy bola mnie niesamowicie a i brzuch troche.. od czasu do czasu jak mnie zlapie to az swieczki staja w oczach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() xantia buziaki dla ciebie i ksiezniczki ![]() Olinda, Minisia wy tez dziewczyny nie szalec ![]() ![]() ale sliczna sukieneczka ![]() http://www.allegro.pl/item186581138_...czka_l_xl.html najbardziej mi sie podoba ta z czarym
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2007-04-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Kurcze tak mi strasznie smutno, że męczą Was dolegliwości, ale to chyba jest zaraźliwe... kurde ja się wczoraj tak opracowałam w domu i przy tym remoncie że wieczorem zaczął mnie brzuch strasznie boleć... Nie wiem czy to skurcze czy co było ale tak mnie bolało ze 2 razy...Az mnie strach wziął że muszę jechać do szpiatala...Ale przespałam całą noc i juz dziś się lepiej czuje. Mam nadzieje ze mi przeszło, a brzuszek mi się buntował bo sobie dywany poprzepałam. Teraz juz sobie obiecałam, że odpuszczę i nie będę nic dzwigać io jak inni nie będą sprzątać( mój TZ) to ja też potrafię olać... Dobra już nie narzekam... Dzis jestesmy u teściów, bo zoorganizowali mojemu TZ cięcie drzewa do kominka na zimę... to nic ze mieliśmy gość zaproszonych na wieczór, szkoda gadać... Piekne te aukcje znajdujecie ja chyba przejdę na łatwiznę i bede odgapiac od Was, FAJNIE ŻE JESTEŚCIE ![]() ![]() ![]() ![]() Kancia jesli masz południowy balkon to najlepsze bedą pelargonie posadzone np z jakąś kocanką lub bidensem. Są to roślinki bardzo wytrzymałe i na pewno ci się udadzą... Oprócz tego fajne są rózne roślinki o zielonych liściach, czerwona zwisająca werbena. Na słoneczny balkon nie polecam żdenej beginii bo ja ugotuje po prostu... Myslę ze te kwiaty nie będą drogie u Ciebie bo u nas na bazarze mają cenę koło 3-4 zł ![]() ![]() Własnie bawię dzieci i nie powiem że są za grzeczne, ide za nimi polowac ![]()
#3447 |
Zakorzenienie
|
kropka
![]() ![]() EDIT: mam już w domu ten strój co mi krawcowa szyła na Komunię jest ładny ale sama sobie sie w nim nie podobam ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Gdyby mozna bylo przesylac drutami , to ja powysylalabym wam troche ciuszkow bo widze ze u was marny wybor i cenowo niezbyt atrakcyjne , za to u nas pelno przecen . No nic juz niedlugo rozwiazania i nie bedziecie potrzebowaly juz tego. Tylko teraz w tych ostatnich tygodniach odpoczywajcie.
Dbajcie o siebie.
#3449 |
Konto usunięte
|
Ale tu dzisiaj cichutko....
Kobietki, gdzie Wy jesteście? Napiszcie mi, jakiej firmy butelki i smoczki kupujecie, bo ja nie umiem się zdecydować. ![]() Właśnie zjedliśmy z TŻ pyszną kiełbaskę z grilla, a teraz pilnuje aukcji na Allegro, która za kilka minutek sie kończy, mam nadzieje, ż enikt mnie nie przelicytuje. Przedmiotem jest leżaczek- bujaczek firmy TAKO. Dzwoniła dzisiaj do mnie znajoma z Niemic, jakaś jej znajoma zajmuje sie handlem firmową odzieżą używaną, w przyszłą sobeote ma mi posłać około mnóstwa ciuszków dziecięcych, od urodzenia do lat trzech, dla chłopca i dziewczynki. Mam to posprzedawać na Allegro, wśród znajomych, itp. Podobno towar bardzo ładny, no zobaczymy... Jeśli rzeczywiście, to nie mam nic przeciwko, będę pierwsza wkolejce do wybierania. ![]() Kurde, nie wygrałam tej aukcji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Lea, ja kupię butelki i laktator aventu. Taki przynajmniej mam zamiar, bo wtedy można ściągać pokarm prosto do buteleczki, nie trzeba bawić sie w przelewanie. Można też dokupić do tego pojemniczki do mrożenia pokarmu. Smoczka do uspokajania nie kupię na początku wcale i mam nadzieję, że nie będzie nam potrzebny.
U nas za bujaczek będzie robił fotelik samochodowy bo ma funkcję kołyski ![]() Madzia, zaraz Ci się dostanie od kropki za to pracowanie, zobaczysz ![]() A ja leniuchuję, pranie jeszcze się suszy bo pogoda była nieciekawa dziś a teraz to w ogóle jest zimno! Oglądałam trochę allegro, ale dość drogie te koszule do karmienia i chyba najpierw pojadę w poniedziałek do hurtowni zobaczyć może tam będą mieli coś ciekawego. Poza tym ja wcale nie śpie w koszulach tylko w piżamach i szkoda mi kasy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.